Sramotno! Ravnateljica Krajnčan za potrebe stavke in izsiljevanja za povečanje plač vzela za talce otroke in njihove starše

“Na dan stavke, v sredo, 14. februarja letos, bodo osnovne šole (tudi naša) tako zaprte,” je v posebni okrožnici staršem zapisala ravnateljica ljubljanske Osnovne šole Božidarja Jakca, Nataša Krajnčan, poleg je bila podpisana tamkajšnja sindikalna zaupnica Nina Bernard.

Čeprav je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vsem šolam poslalo dopis, da “so vrtci in šole dolžni tudi v času stavke zagotavljati minimalni delovni proces, kar pomeni varstvo in oskrbo otrok, učencev in dijakov, in sicer ves poslovalni čas vrtca oziroma šole”, se vodstva šol za to ne zmenijo, temveč poslušajo sindikaliste, s katerimi skupaj obveščajo starše, “da bo šola na dan stavke zaprta.”

Gre za izsiljevanje stavke
Gre za kršenje zakona o stavki in neupoštevanje priporočil okrožnice resornega ministrstva. Krajnčanova je staršem še napisala: “Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

 • Borut Stari

  Hm. gabi se mi pisati komentar. No pa vseeno. Stavka JS je enostavno prikaz za ljudstvo. Tako ali drugače bi svoje dosegli brez stavke Katera vladajoča koalicija, predvsem SD si pred volitvami lahko privošči nezadovoljstvo 160.000 članske vojske volivcev? Stranka SD v povezavi s rdečimi sindikati ruši gospodarski sistem države. Minister Koprivnikar pa v Dubaj na izlet.

  • mginko

   Slovenci – predvsem srednja generacija pa spi. Pa naj spi in doma čuva otroke, ko ne bodo šli v vrtce in šole. Delodajalec jim bo vzel pri plači ali pa naj dajo starši dopust – saj so tako radi doma v prijetni komunistični državi.

   • Borut Stari

    Vlada si ne upa upravičeno zahtevati, da stavko plača njen organizator, in to je sindikat. Minister bi, seveda če bi si upal in imel podporo koalicije postaviti in trdno stati za sedanjo maso za plače. Znotraj te postavke pa so možni le notranji ukrepi. Predvsem sprememba v številu zaposlenih, Jaz bi stavkajočim rekel, torta je taka kot je vidite na pladnju. Druge ni. Izvolite deliti in dober tek.

   • KAPIBARA

    Ne spim in NE podpiram te stavke. Višjo plačo zalužijo SAMO še v J skupini, do vključno 15 razred !
    Na 39 let podlage, NETO 614 evrov (+dodatek na delovno+ LPP+ malica ??)

  • traktor

   Privoščimo Koprivnikarju, to je njegov zadnji izlet na stroške davkoplačevalcev.

 • trumpet2018

  lahko bi še en welcome selfi za uboge migrante napravili, ko so se že tako lepo postavili. :) Otročki tako gledajo nekam drugam, sploh ne vedo zakaj se gre :) tole je pa res patetično on osladno, hahah, zrežirano do potankosti

 • Poštenje velja

  skratka GOVEDA

  • Olga_10

   Žalitev za govedo!

 • totex39

  Danes se policaji derejo “dovolj nam je”. Moj odgovor pa je, nam je že davno dovolj vsega, samo ne stavkamo, ker moramo delati.

  • Bastian

   Res je. Vsem stavkajočim naj se takoj vročijo odločbe s prenehanjem delavnega razmerja. In naj odidejo na prosti trg. Vsi bi cvilili kot podgane stisnjene v kot. Ker niso zmožni preživeti na trgu dela.

  • traktor

   Nisem še videl policaja, da mu kaj manjka. Čudno, vsi so na minimalcu, doma pa nov avto, vsi imajo dobro stanovanje, če ne kar bajte, vsi prikolice v kampih. Vsaj pri nas je tako.

 • mginko

  Tako je v komunizmu. Plače imajo od našega denarja.
  ČE NE DELAŠ – NI PLAČE ( naj jim da Kučanov Štrukelj iz svoje bogate malhe kar jim primankuje).

 • xtc

  Nikjer ni bilo objavljeno ,da se je veleposlanik ZDA(ex Cia šef) želel sestati z vodji sindikalistov,kar so ti primitivno zavrnili.
  Očitno sindikati ne vedo s kom imajo opravka,kot tudi vodje ne,veleposlanik je bil sicer “neprijetno presenečen” ob zavrnitvi.
  Da se na neki točki,s sindikati želi pogovarjati veleposlanik ZDA in direktor Cie,je znak,da je nekaj hudo narobe v državi kar nakazuje tudi vse večja živčnost in popadljivost kučanove druščine.
  Več kot očitno je pričelo ZDa iti na živce nepresano majanje in netenje prepirov po Balkanu s strani Kučana in Kahle & Co,ki delajo zdrahe povsod.
  Očitno pa je Cia ugotovila ,da ima ta stavka nek precej drug namen,kot izgleda in da zadeva vse bolj maje finančno in drugo stabilnost Slovenije in regije.
  Oitno so levake iz ZDA skušali dobrohotno opozoriti,da je pač neumnosti pa konec,pa jo jim levaki arogantno odvrnili kaj nam pa morete.
  Očitno nebo treba dolgo čakati na zadeve.
  Seveda se sindikalisti od Štruklja tega onega napihujejo,kot tudi levaki,a ko bo ZDA potrpljenje pošlo utegnejo hitro ponoči izginiti ali pa končati po restih po državnem udaru.
  Očitno so ZDA začele Slovenske neumnosti krepko prehajati meje potrpljenja in so poizkušale z lepimi in prijaznimi dialogi zadevo pač spraviti nazaj,vse bolj očitno pa postaja ,da nadaljni ukrepi zagotovo ne bodo več tako milozvočni,sploh ,če se ogrožajo interesi ZDA,zato mislim ,da je tudi Heatley moral v akcijo na civiliziran način in dobil v obraz ponižanje.
  Dvomim ,da si tega ni zapomnil.

  • hermannn

   Kaj pa je pravzaprav narobe s tem xtc-jem? Mislim, da rabi pomoč.

   • pajot

    Ti je ne rabiš. Ti jo že imaš. V Hrastovcu.

  • Soave

   No, ta je pa dobra. Ampak nikjer niti besedice o tem ??
   Ja, medije pa imamo take, da na rrrrrrrrr padeš !

   • xtc

    Top News.

 • Vera

  Šolniki imaji že zdaj previsoke prejemke , zato naj bodo raje tiho . Kako si oni zamišljajo , če bi morali živeti z minimalcem ? Za svoje zahteve, pa še izrabljajo otroke , ki jim je vsaj tistim v višjih razredih “fino ” , ker v sredo ne bo treba v šolo . Ne pomislijo pa na tiste, ki varstva nimajo . Sramota od Štruklja in njegovega sindikata , ki drugo ne dela , kot lepo nezasluženo plačilo vleče od nas davkoplačevalcev .

 • RATATA

  Če bi starše cenili, ne bi štrajkali. Kaže, da tam ni nobenega otročka, ki bi imel takega ateka, da bi smrduharci jebalmater komunajzrsko aktivistično.

  • trumpet2018

   sami poženšćeni moški, ki nimajo lastnega mnenja, niti ne znajo razmišljati z lastno glavo

 • Olga_10

  Dajmo otroke v zasebne šole, pa naj štrajkajo tovariši doma po mili volji!

  • čips

   Zgoraj je tasilo napisal, da bi morale biti stavke v js in ju prepovedane in prav ima, kdaj bodo strajkali pa v realnem sektorju? Nikol bi vsi knjige dobi iz x razloga in ja imas prav, da naj strajkajo doma. Butli bli in bodo ostali.

 • smiljan bertolin

  gospa, moj sin z mag. nazivom bi delal za manjšo plačo, kot jo imajo vaši učitelji, da ne govorim o vaši.
  Ste za?

 • smiljan bertolin

  moj nečak bo šel zvečer v nočno izmeno (cel mesec nočno) v Revoz za dobrih 830 evrov.

  • traktor

   Sej ne mu ne morjo dat več, če pa na vsazga, ki dela, pridejo še trije, ki jih mora preživljat.

 • tasilo

  Stavke v javnem sektorju morajo biti prepovedane. Državljani jih plačujemo kot servis države, državljanov in davkoplčevalcev.

  Če komu kaj ni prav, naj da odpoved, si poišče službo v realnem sektorju ali postane podjetnik.

  Stavke v javnem sektorju pa prepovedati. Pika.

  • vsemojebabe

   Hecno, na kateri strani pa si? Ne veš? Vsi ti stavkajoči tudi ne!
   Radi bi imeli komunistično državo, pa stavkajo prav taki vladi?
   Razumeš? Stavkajoči tudi ne!!!

   • čips

    Se pravi, na kratko in po juznjasko:jebe lud zbunjenog?

  • Karmen

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • RATATA

   Ti ne kapiraš ene bistvene reči!
   Najprej je bil javni sektor in javna uprava, potem smo se pa v hordah pritepli v bližnjo okolico državljani.

   • traktor

    Počak še eno levuharsko vlado, potem bod itak že vsi v JS in JU, zuna j bomo ostali ene štirje iz tega portala.

    • RATATA

     Saj tako je edino pravilno!
     Jaz hočem svojga dohratja in čist svojo medicinsko sestro, svojga pulcaja in gasilca ter svoj direktorat za notranje in posebej za zunanje zadeve.
     Pa tudi svoje profesorje in novinarje za vsa področja. To hočem!

     • traktor

      He, he, saj pravm,mi štirje bomo imel vse to. Kva bo fajn. Mal še počak, pr tem tempu fuknjenosti bova dočakala čez ene 3 leta.

 • pajot

  V komunizmu so bile stavke prepovedane. Zdaj pa to počnejo z blagoslovom murgeljponija,ki se nam reži in pije Chivas. He,he,he…tudi on bo šel pod zemljo…komaj čakam ta dan.

  • KAPIBARA

   Nas je več takih, ki nestrpno čakamo
   Le kako se počuti človek, ki ve, da bo več veselih, kot žalostnih..??

   • pajot

    Verjemi,prijatelj,leta 86 sem bil zgrožen,ko je ta podlasica prevzela vodstvo KPS. Že takrat sem rekel,da nas čaka pizdarija do njegove smrti. Je bil Popit veliko boljši človek,kot on. Sicer zadrti komunist,ampak mugeljponi je pa katastrofa za človeški rod.

   • alojz

    Predlagam, da pepel potrosijo po morju. Drugače jih bo preveč plesalo na grobu.

 • lojze

  Poglejte obvestilo normalne izobraževalne ustanove :http://www.cirius-vipava.si/center/obvestilo-stavka
  Delali bodo normalno tako, da je zgornje obvestilo, ki pravi, da bodo vse šole zaprte v bistvu socialistično-.komunistični fake news.

 • Slovenec 33

  V okupirani državi okupatorji in izdajalci slovenskega naroda organizirajo stalno ropanje in zatiranje slovenskega naroda
  – z dvigovanjem davkov in prispevkov
  – s krajami denarja iz bank in iz zdravstva
  – s prikrivanjem podlosti teroristov, novih okupatorjev, sorošistov, LGBTQ izrodkov
  – organiziranjem stavk in stavkanjem, da bo slovenski narod še bolj osiromašen.
  Agitprop sistem, veleizdajalcev slovenskega naroda in okupatorjev, zavaja Slovence, kot da so krivi za stavke, dejansko pa stranke, ki omogočajo nadaljevanje okupacije slovenskih dežel same sebi prirejajo stavke (SMC, SD DESUS, ZL in njihovo vodstvo).
  Pravi karneval podlosti se odvija po slovenskih deželah in nima prav nobene podobnosti s pustnimi rajanji, je njihovo nasprotje.

  • pajot

   Čista resnica.

 • Franc Šink

  Z to stavko namerno kvarijo otroke.Uporabljajo jih kot orodje.Fuj.

  • tohuvabohu

   To so sposobni narediti teroristi pod vodstvom glavnega ugrabitelja Štruklja.

 • čopkovseved

  Ni edina , tudi na naši šoli smo prejeli popolnoma enako obvestilo!!!!!!! In s poudarkom, šola ostaja ta dan zaprta!!!!!!

  • čips

   …in ko bojo “not spravlali” kot je rekla nasa mala bomo strajkali otroci. Stara je 8let. Podprl jo bom v njeni mali stavki

 • Soave

  Naj tovariši iz Sindikatov raje kaj napišejo o brezposelnosti. Ta je veliko večja, kot nam prikazujejo !

  http://www.portalplus.si/2235/brezposelnost/

 • xtc

  Težava ,da so se za ponorele štrajkače iz JS
  pričeli zanimati tudi iz tujine pove marsikaj-tujcem je vse bolj jasno ,da je Slovenija nova Grčija,ki se bliža z velikimi koraki,sicer za EU ni finančna grožnja je pa grožnja miru in stabilnosti na Balkanu in regiji saj je kučanova druščina za svoje preživetje na oblasti očitno pripravljena tvegati izbruh nestabilnega okolja,kar ZDA trenutno v že tako skregani EU in eksplozivnem Balkanu ne morejo dovoliti.
  Dejstvo je,če se Slovenija zlomi gospodarsko,kar postaja vse bolj realnost samo letos bi morali za vse norčije,ki se prikrivajo najeti skoraj novih 10,5 miljarde pufa,kar bi ob baje prikritih 53,pomenilo katastrofo in notranje napetosti,ki bi jih kučan skušal reševati z izvozom vojne v okolico in si zagotoviti preživetje na oblasti.

 • slosin

  ..levičarji se pač ničesar ne sramujejo…

 • xtc

  Nekaj vas vse tule komentirajoče spomnim,primerjajte slike s stavke,ki se bo dogajala s slikami iz stavk pred zlomom Grčije.
  Ugotovili boste sumljive podobnosti.

  • traktor

   Kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država? Jaz prav gotovo. Upam, da kmalu odpremo flaše.

 • Franjo Trojner

  Noro!
  Narobe svet, delavci v gospodarstvu delajo pridno, kot mravljice, delavci javnega sektorja pa se non stop puntajo in zahtevajo vedno večji del skupne pogače zase.
  Upam, da vam je res vsem skupaj jasno, da je na resni preizkušnji naš obstoj in obstoj naše mlade demokratične samostojne države. Vsi državljani z državo vred smo priča pogubni politiki stranke SD in sindikatov javnega in zasebnega sektorja, ki venomer tvorijo neko svojo zavezništvo, koalicijo, ki blokira vse nujno potrebne spremembe, reforme v državi in družbi.
  Vsi vemo, da pravna država pri nas ne deluje in da je iz tega razloga tudi tranzicija klavrno končala. Vemo tudi, da so vsi sistemi in podsistemi v državi v razsulu, ne delujejo, kar zelo nazorno pokažejo vsi zapleti, afere, nepotizem, korupcija, ki danes zaznamuje naše javno zdravstvo. Celo vojska in SOVA, ki bi morali skrbeti za varnost države in državljanov nista na nivoju, ki bi to res zagotavljal. Policija znova štrajka, ilegalni migranti pa znova pospešeno pritiskajo na naše meje. Kam to vodi vas vprašam? Dobesedno v zlom, pogubo države in naroda, ki mu leva oblast tudi ustavno pravico do samoohranitve, nacionalnega interesa, domoljubja vse bolj odreka.
  Molčeča večina se bo morala zganiti, v nasprotnem primeru, je naših stoletnih sanj, naše SLOVENSKE zgodbe konec.

 • montyamp

  Javna banda je izvolila hlapce udbopartijske terristične celice , ob zmontirano zaprtem vodji opozicije .
  In danes preveč plačani paraziti štrajkajo .
  Kaj so si izvolili to naj pametnjakoviči požrejo .
  Sicer pa , saj prihaja novi obraz , Stalin-serpentinšek jim bo dal po ……………….

 • alojz

  Nič bat. Vsem bodo dvignili plače. Pa naj se naslednja vlada z tem ukvarja.
  Pa še glasove bodo dobili na ta račun. Mi pa tako hitro pozabljamo.

 • domovina mili dom

  Dragi moji Slovenci. Kučan je spustil s ketne svoje drekače. Pokazati hoče, kaj se bo naredilo v primeru izvolitve desne vlade.
  To drekanje JU/JS se bo dogajalo in se naj dogaja, butli butasti iz realnega sektorja in delavci, ki vam komunistični štruklji in ostala delomrzniška golazen zajeda plače.
  Preračunajte koliko nas zajeda JS in koliko škode bi bilo, če se fabrike ustavijo za nekaj dni. Delavci naj preplavijo to balkansko prestolnico komunističnega kupleraja in končno rečejo ne rdečim zajedavcem.
  Če komu ne paše v JS/JU naj se spuca domov.
  Mater vam vola komunističnega.

  • traktor

   Organiziraj. Pridemo.

   • MEFISTO

    Moramo hrano in pijačo prinesti s seboj?

  • borko

   to stari

 • piko8

  Kako, da stavkajo proti svojim!.! Naj me kdo rasvetli?

  • Franjo Trojner

   Ne stavkajo proti svojim, to je vse v naprej na levici dogovorjeno med vsemi možnimi liderji
   raznoraznih sindikatov gospodarstva in sindikatov javnega sektorja, stranko SD in SMC vse dogovorjeno, usklajeno in pesek v oči delavcev v gospodarstvu, da se jim od trdega dela, vseh krivic, davkov in mizernih plač nea čisto ftrga.

  • čips

   Kucan je strukla s ketne spustu kr mu je cmera dopizdla. Ma novo spiliko- sarca

 • Morala

  Delat se naj raje spravijo…ko bodo na minimalcih, takrat pa naj stavkajo…

 • xtc

  Zakaj javno sektoraka drhal divja in ima moč?
  Najprej dva razloga Kočan je vojsko in policijo spremenil v ruševine in jih nafilal z komunistično yugofilnim kadrom,zakaj?
  Zato .ker so levaki bolestno obsedeni s strahom državnega udara,zato nočejo močne ne vojske ne policije,ki je za povrhu še visoko strokovna in profesionalna.
  Kdor pozna primere iz ZDA,kjer so se kontrolorji poletov podobno izsiljevalsko vedli in zafrkavali,je bil s strani predsednika izdan odlok,da se morajo vsi v roku 24 ur zglasiti na delovnih mestih sicer bo hudo.
  Veliko se jih je hitro spametovalo,del pa je pametoval napreje,po 24 urah so bili vsi “pametni” na cesti,s trajno prepovedjo opravljanja te službe zaradi ogrožanja varnosti ljudi,poveljstvo nad kontrolorji pa je prevzela US Army in njeni kontrolorji.
  Ravno zaradi tega kočan demontirava vojsko,kajti ,ko pride enkrat tako daleč predsednik vlade razglasi obvezno delovno obveznost,vojska prevzame nadzor za vsakega neposlušnega je takoj urejena kazen -saboterstvo in težave v hipu izginejo.
  Zakaj se sindikati niso drli za časa Franca ali Pinocheta?
  Demokracija je sicer lepa stvar a zadeve morajo imeti meje,ko gredo predaleč,se pač ukrepa četudi s silo.
  Seveda je Kučan zadeve namerno uničil tako,da nobena desna vlada četudi bi večinsko zavladala nebi mogla ukrotiti levakarsko JS in druge bande razen z klicem na pomoč tuji dežavi ,da pošlje enote,ki bodo vzpostavile red ne glede na ceno.

 • RdečaZvezda

  Piše da je imela otroke in starše za talce – kje jih je imela pa zaprte?

  • Peter

   U klet od šole.
   Figurativ spič ti še niso pojasnil, no?

   Glej, pa če se ti zdi, da je kaj narobe s člankom, vzami si 5 minut, ga preberi, reši en al dva sudokuja, potem pa kaj pametnega povej.
   Če boš nadaljeval s takimi glupimi, bomo nazadnje še pomislili, da si ena navadna rdeča zvezda, no.

   • Rožle

    Jp ..na fotki so se mogl na veliko smejat ..
    po fotkanju pa nazaj u keudr in na ketne seveda…

 • xtc

  JS v Sloveniji je namerno tako velik policija in vojska pa razklopotani,da lahko levaki z JS ulico zrušijo vsako ne njihovo vlado ,daj dejansko vlada nima v rokah ničesar ,da bi stvarui ustavila.
  Ravno zato je treba izvesti popolno privatizacijo skoraj vsega in odprodati firme tujcem,s tem se moč JS izniči na minimum.
  Nadalje v Slovenijo bo nemogoče obrzdati večino sinduikatov saj so levo vodenih-oblast,ki bo morala ugrizniti v kislo jabolko popolnega razsutja sindikatov ,bo moral za pomoč in obračun z vodji in hujskači ter normalizacijo države zaprositi tuje sile zaradi varnosti,saj sta vojska in policija polna yugo komunističnih kadrov in nezanesljivi tako ,da bodo pri razgradnji te mafije morale biti uporabljene tuje sile,ker preprosto ne bo se dalo stabilizirati države in ugoditi zahtevam tujine,ki bodo sledile po zlomu.Zna pasti tudi ogromno žrtev.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!