Stanje v medijih je kritično, vlada Mira Cerarja pa je samo obljubljala

Foto: STA

Vlada Mira Cerarja kljub dani obljubi v štirih letih svojega delovanja za slovenske medije ni sprejela nobenega ukrepa, ki bi jim olajšal delovanje. Članice Združenja radiodifuznih medijev so zato že januarja pozvale k razrešitvi ministra za kulturo Antona Peršaka. Kot je znano, Cerar ni bil sposoben urediti niti tega.

Tik pred volitvami se je oglasilo Združenje radiodifuznih medijev pri GZS – Medijski zbornici in obvestilo javnost, da vlada Mira Cerarja, kljub dani obljubi v štirih letih svojega delovanja za slovenske medije ni sprejela nobenega ukrepa, ki bi slovenskim medijem olajšal delovanje. Članice Združenja radiodifuznih medijev so zato januarja letos z javnim pozivom vlado Mira Cerarja pozvale k razrešitvi ministra za kulturo Antona Peršaka in k sprejemu najnujnejših popravkov zakona o medijih. Pozivu je sledil sestanek s predsednikom Vlade RS Mirom Cerarjem, na katerem je obljubil podporo najnujnejšim ukrepom na področju medijske zakonodaje. Kljub dani obljubi pa Miro Cerar in stranka SMC nista niti poskusila vložiti najnujnejših sprememb zakona o medijih, ki  bi lokalnim in drugim slovenskim medijem olajšale delovanje.

Pri omenjenem združenju poudarjajo, da je stanje v slovenskih medijih kritično. “Vse več denarja slovenskih oglaševalcev odteka v tuje oglaševalske korporacije na spletu, na primer Google in Facebook. Zaradi težkih razmer in mačehovskega odnosa države je v slovenskih medijih vse manj zaposlenih, obeti pa tudi niso dobri,” so zapisali v obvestilu za javnost. Opozarjajo, da velik del odgovornosti za sedanje slabo stanje v slovenskih medijih in slabe obete za njihov razvoj v prihodnosti nosi sedanja vlada, ki v štirih letih na področju medijske zakonodaje ni naredila ničesar, kar bi izboljšalo razmere.

Žalostna napoved: lokalni in regionalni mediji ne bodo preživeli, če se nič ne spremeni
Združenje radiodifuznih medijev vse politične stranke v Sloveniji poziva, da področju medijev posvetijo posebno pozornost. “Brez hitre, celovite in premišljene prenove slovenske medijske zakonodaje slovenski radijski in televizijski programi, še posebej lokalni in regionalni, ne bodo preživeli. Obstoj slovenskih radijskih in televizijskih programov, ki delujejo v javnem interesu, je nedvomno nacionalni interes, zato bi se k rešitvi težav morale zavezati vse politične stranke v Sloveniji,” so še zaključili.

M. S.

 • Olga2345

  Kam spada murglska kloaka? Upam, da ne med medije…. Cerarja so imeli zelo radi…Zakaj se oglašajo zdaj?

 • Peter

  Stanje v medijih niti približno ni kritično.
  Vse je pod kontrolo, no.

  • Miro

   o psihič si prišel, no

 • Peter

  Si to spodaj ti, tumpek, ti je uspelo loginat vse svoje nicke?
  Ja, glej, verjamem, da je težka borba, če te ne podpira nihče od tvojih, sejvig prajvet moon, no.

 • Vera

  Kritično stanje v medijih je povzročila sedanja vlada , ker morajo novinarji pisati po diktatu iz Murgelstadtha .

  • Peter

   To je ena večjih zablod, novinarji ne pišejo po diktatu, oni so družbenopolitični delavci vzgojeni na FDV v duhu levičarstva in sami vedo, kaj je treba pisati, da naši ostanejo na oblasti, no.

 • Tom Žnidarčič

  Vera tu spodaj, se je očitno včeraj zbudila po zelo dolgotrajnem spancu!

 • xtc

  Kaj bo Cmerko dete komunizma?He,he,he njegovi agitatorju na terenu zmerjajo ljudi in jim grozijo,da jih bodo vadili policiji ,če se z njimi ne strinjajo ali pa kar kličejo redarje in policaje,da jih naj naženejo iz prostorov v lasti zasebnih trgovskih družb tile so poblazneli pravi levi nacisti.

 • xtc

  Kaki looserji levaki po njihovem Orban inWeber nebi smela priti podpreti politika iz sorodne EPP.
  In obupno oklepame slamice-Orban naj bi JJ prinesel denar v kufrih in ono Orban in Eeber sta fašista-skratka vedno bolj bedno in propadlo.
  Nad Šarčevim krajem se je znesla huda ura-opozorilo ljudem naj ne volijo prevaranta,ki je komaj izdelal lesarsko šolo šele po več poizkusih zaradi preveč popravcev.

 • KP

  v glavnem. na koncu bomo imeli vlado,kakršno si zaslužimo,oziroma jo bomo izvolili.pa če se sliši še tako krivično..mogoče pa le ni vsak od nas posameznikov naredil vse,kar je v naši moči,da bi šlo na boljše,žal..vsi bi nekaj kr pričakali,pa vse je brez veze in haska,pa vsi so isti,itd itd

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!