Stranka SD ponudila za poslanskega kandidata Gorana Šarca, moža pokojne kraljice ljudskih src Simone Weiss, da bi prikrila plehkost svojega programa?

Foto: Facebook

Medtem ko se neusmiljeno približujemo državnozborskim volitvam, se posledično približujemo tudi okrepljenim volilnim kampanjam. Nekatere stranke se bodo očitno bolj kot vsebini volilnih programov posvečale leporečenju s pomočjo prepoznavnih obrazov, z namenom, da zberejo čim več glasov volivk in volivcev. Na listi kandidatov za poslanca stranke SD se je, poleg nekdanjega prvega sindikalista Dušana Semoliča, pojavil tudi mož pokojne kraljice ljudskih src Simone Weiss Goran Šarac. 

Odločitev Šarca, da postane kandidat stranke SD, je precej nenavadna, glede na to, da je bila Weissova pevka, ki je ustvarjala glasbo za širše ljudske množice. Več kot očitno pa je, da se je stranka odločila za izbiro znanih obrazov, da bi prikrila svojo soodgovornost pri nedelu Cerarjeve vlade. Šarac, ki je nekdaj veljal za uspešnega založnika in producenta, bo tako tudi na račun pokojne žene, ki je v svoji karieri izdala kar 20 albumov in prinesla nasmeh na obraz marsikoga, za stranko SD nabiral glasove, še zdaleč pa ne bo edini prepoznavni obraz.

Foto: Facebook

Židan in Erjavec ubrala podobno taktiko
Čeprav je predsednik stranke Dejan Židan na programski konferenci izpostavil, da če stranka SD naredi napako, se zanjo opraviči in ne išče krivcev od Karantanije naprej (“Napako popravimo in ne zvalimo krivde na koalicijske partnerje ali družbene skupine.”), je več kot očitno, da v praksi ni tako. Stranka SD se je namreč po odstopu Mira Cerarja odločila za taktiko valitve krivde na Cerarja, da bi sama skupaj z DeSUS-om izpadla nedolžna. Ravno zaradi tega so se tudi v DeSUS-u odločili, da preizkusijo isti recept in stavijo na moč prepoznavnih obrazov, kot sta pevec Lado Leskovar in nekdanji košarkar Saša Dončić, ki se je v času Eurobasketa kot komentator tekem naših zlatih fantov s svojim načinom komentiranja še posebej prikupil slovenskim gledalcem.

Foto: STA

Tudi Levica ne zaostaja
Dejstvo je, da je Erjavec v preteklosti že marsikaj obljubljal, med drugim pokojnine celo v znesku tisoč evrov, vidimo pa lahko, da je realnost popolnoma drugačna, saj pokojnine mnogim ne omogočajo človeka dostojnega življenja. Nič drugače ni bilo pri izpolnjevanju obljube o vzpostavitvi demografskega sklada, v okviru katerega želijo, da bi se kupnine in dividende iz državnega premoženja namenile za bodoče upokojence. Uspeha, ki ga lahko prinesejo znani obrazi, pa se zavedajo tudi v Levici – za poslanski sedež se bo namreč poleg poslancev Levice potegovala tudi Alma Rekić, ki je postala znana kot žirantka priljubljenega kuharskega šova MasterChef.

V preteklosti smo na primeru Zorana Jankovića lahko videli, da prepoznavni obrazi (voditeljica informativnih oddaj Tamara Vonta, smučarka Špela Pretnar, nekdanji košarkar in športni komentator Peter Vilfan, atletinji Alenka Bikar in Britta Bilač) lahko prinesejo dodatne glasove volivk in volivcev, a kljub temu se Jankoviću ni izšlo vse po načrtu, saj ni bil sposoben sestaviti koalicije, stranka pa je pristala na smetišču politične zgodovine. Stranka, ki ponuja program s konkretnimi rešitvami, ne potrebuje prepoznavnih obrazov, ampak tiste, ki so sposobni izpeljati zadano. Glede na to, da je v igri usoda naše države, za katero so že izgubljena leta, je nujno, da se ljudje odločijo, kaj je tisto, kar bo odločalo o dodelitvi glasu – program ali prepoznaven obraz?

Foto: STA

N. Ž.

 • Darth Vader

  sami klošarji, ki že celo življenje živijo na račun drugega (davkoplačevalci slovenije)

 • VERRZIFIKATOR

  Lev Podoben

  PREPOZNAVNI OBRAZI

  Kdo v Rjavi Mlaki kandidira?
  Taktika je tokrat neka druga,
  se razširil v vasi je kot kuga
  glas, kako naj koga se podpira.

  Novi niso najbolj se obnesli,
  ko so namreč prvič masko sneli,
  hitro so v celoti izviseli
  in nato so kmalu jih odnesli.

  Nov da mora biti prepoznaven,
  padlo je tovarišem na pamet,
  v starem suknu prepoznati žamet
  in pa biti karseda zabaven.

  Bolj je kandidat programsko plehek,
  bolj kot »naš« je v Mlaki prepoznaven,
  daleč je po vonju že zaznaven,
  ves gnetljiv in kajpak skrajno mehek.

  Mehek, uporaben le enkratno,
  garancijski rok čedalje krajši,
  on pa od cedenja vedno slajši,
  vržen trajno je v prestavo vzvratno.

  Rjava Mlaka bo pri tem ostala,
  prepoznavnost je program edini,
  prepoznavno jo celo v temini,
  da ta vas je skrajno zaostala.

 • Peter

  Sami šarci kamor pogledaš, no.

 • mona lisa

  Daj Goran ne spuščaj se v to gnojnico. Ne blati spomina na Simono.

 • xtc

  Ne moreš verjet Simona pobožna katoličanka tale pa v SD,Simona se obrača v grobu.

 • dr Janez Sveti

  Naj se igre začnejo! Tudi kruh bodo delili. Virtualni seveda!
  DR Janez Sveti genij

 • lado

  vilfan-gobezdač,leskovar-hinavec,šarac-ćefur…..A BANDE slovenske NI SRAM DA VABIJO ĆARAPANARJE IN KVAZI PEVCE, športnike….POKVARJENCE ki jim gre SAMO ZA SEDEŽ IN DENAR ZA NIČ DELA!!!!!! VOLITE SLOVENSKO DESNOOOOOOOOO!!!!!

  • Ti kandidati s svojo izobrazbo in znanjem, “prakso” ….. ne morejo v ničemer pripomoči k izboljšanju stanja v Sloveniji.
   Pa, kaj ti vodilni mislijo, no….!!!……

 • Republic Commando

  Program SD: VSE POKRASTI IN RAZFUKATI.

 • xtc

  Ma samo idiot voli stranko SD nekako tako kot bi Nemec dane volil za stranko ,ki se opira na nauke in izročila NASDP in SS -a.
  Ja BRAVO.

 • antimur

  V kolikor bo Šarec privolil v kandidaturo SD, bo izdal žal pokojno ženo Simono, ki jo je ravno ta levaška golazen dajala na stranski tir. Toda od čefurja je vse za pričakovati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!