Stranka SD propada: Podpredsednik Janko Veber po izstopu iz poslanske skupine zapustil še stranko

Janko Veber (foto: STA).

Janko Veber je izstopil še iz stranke SD. Veber, ki je bil podpredsednik stranke, je pred kratkim izstopil že iz poslanske skupine SD in napovedal samostojno poslansko pot do konca mandata. Razloge za svojo odločitev bo danes pojasnil na novinarski konferenci. 

“Po desetletjih aktivnega članstva in prizadevanja za cilje socialdemokracije želim še naprej ostati zvest političnim ciljem v dobro vseh ljudi in ne samo tistih, ki so oddajali svoj glas za stranko SD. Zato sem danes predsedniku stranke SD poslal izstopno izjavo,” je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Veber.

Sicer je Veber 19. decembra vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana obvestil, da izstopa iz poslanske skupine in bo deloval kot samostojni poslanec, poroča STA. Tedaj je izrazil prepričanje, da bo na tak način lažje upravičil zaupanje volivcev.

Izstop podpredsednika stranke Vebra je velik udarec za stranko. (Foto: STA)

Pojasnil je tudi, da se v poslanski skupini SD v zadnjem obdobju ni bilo mogoče poenotiti glede glasovanj o pomembnih odločitvah v državnem zboru, kar je razlog za njegovo odločitev za izstop iz poslanske skupine. Že tedaj so se pojavljale špekulacije, ali bo izstopil tudi iz stranke.

C. Š.

 • učko

  Stranka SD ŽAL nič ne propada, ampak se konsolidira! Ne bit neumni !

  • šmentanamuha

   Ja, res, to je lahko manever za zavajanje.

 • totex39

  Ustanovil bo še eno levičarsko stranko.

  • janez.pokoncni

   Ne. ne. Ustanovili bodo ultra levo stranko, ki bo nagovarjala najbolj bebav del volilcev (bitka z Levico).

   • tasilo

    Nova stranka se bo imenovala Stranka domačih in divjih prašičev.

    • indijanka

     Maš prav. Ženske težave z vepri poznamo od nekdaj. Nastopajo v raznih pripovednih zgodbah ob ognju. Marija Terezija je merjasce poskušala iztrebiti in s tem bi bilo prascev manj, ampak ji ni uspelo. Parjo se med seboj. Zavoljo tega..se bo potrebno lotit vseh in vsakega posebej.

  • samsara

   Kot nekakšno ‘rezervo’, stranki Marjana milana Šarca kučana.

 • montyamp

  Dolgo je zržal .
  Kaj pa če se je srečal s pametjo ???

  • soc

   Ni možno.

  • stajerc5

   Eh, monty- monty, danes si pa ti tudi z “levo” vstal ali pa kaj mocnega iz Affnegana potegnil, hehe…

 • zokispoki

  Veper je na tv potrdil nase zle slutnje,ko je potrdil
  krajo in transfer 70 milijard v davcne oaze. To je prvic, da je kaksen zakrknjeni komunajzar to potrdil javno . Sprasujem se ,kdaj se bomo pognali v lov
  na to zdeganerirano divjad. Vabljena vsa lovska drustva !

 • soc

  SD seveda nikakor ne propada, neumen naslov za ofce. Predvolilno razporejanje po vseh veja in vejicah nekdanjih ZKS (SD, Levica. Njeni sateliti), ZSMS (Golobičevih X strank) in SZDL (Desus) je vsakokraten ritual.

  • Burek Burecki

   Bodo malo pomesali da ni monotino delo…

  • janez.pokoncni

   Ja res je. Tole z Vebrom pomeni delitev SD na kaviar socialistično mafijo (to kar so od nekdaj) in ultra zmešano levo kaviar socialistično mafijo (to vejo bo prevzel očitno Veber).

 • antimur

  To so samo strateške prestavitve pred volitvami. Sicer je pa vseeno, v kakšni greznici mešaš gnoj, gnoj ostane gnoj.

 • soc

  Plus ça change, plus c’est la même chose…

  Ne budalite z naslovi, kot je tokraten. Stranka SD nikakor ne propada, murgelski prerazporejajo vojsko kot pred vsakimi “svobodnimi” volitvami doslej. Igrica preskakovanja po vejah in vejicah nekdanjih ZKS (SD, Levica in njeni sateliti), ZSMS (Golobič-Jankovićeva jata strank) in SZDL (Desus) je pač vsakokratni ritual za bolj akutno poneumljanje volilnih ovac v predvolilnem času.

  Mimogrede, pričakujem v naslednjem mesecu v isti zgodbi še odstrel rekordno nesposobne in dobesedno tupe ministrice za zdravstvo…

 • domovina mili dom

  Tudi če bi propadali, so neuničljivi, kot rdeči polži. Ker so dvospolniki, če ostane eden, se sam oplodi in se zopet razmnožijo.

 • MEFISTO

  Vedno sem mislil, da kaj slabšega, kot je stranka SD na celem svetu ne more biti.

  Toda, ultralevičar Veber je šel še na slabše in se je po idejah zelo približal Levici Luke Mesca, vendar ga tam zavračajo. Po drugi strani pa zelo dobro sodeluje s Združeno levico – Demokratično stranko dela, ki jo vodi Franc Žnidaršič, opeharjeni nekdanji koalicijski partner Mesečeve (Združene) levice. Tam bi ga sprejeli odprtih rok, saj bi s skupaj z njim lažje prišli v državni zbor.

  Tretji partner naj bi bil Gorazd Marinček, nekdanji podpredsednik stranke TRS, ki pa je po njeni združitvi z Mesečevo IDS v Levico, izstopil iz stranke. Marinček je sicer sekretar preiskovalne komisije o TEŠ 6, ki jo vodi Matjaž Hanžek, ki pa je prav tako izstopil iz Mesečeve Levice. Hanžek se menda umika iz politike, zato pa naj bi Marinček ustanavljal novo stranko Združeno levico Slovenije.

 • Franc Šink

  Ladja po imenu SD ima veliko luknjo in se potaplja. Ampak ne se prehitro veseliti imajo komunisti zgrajeno novo. Samo ne vem kakšno ime ji bodo dali.

 • joza joza13

  Mogoče bo pa Veper odmrznil KPS?

  • KIKI

   Može biti!

 • Caetano

  Samo oblast in denar vežeta to našo t.i. levico. Drugače bi že vse propadlo in razpadlo.

 • Miro

  hahaha, ko pa iz stranke SDS nekdo izstopi, je pa izdajalec in mora plačati kazen. Stranka pa je zaradi tega izstopa samo še močnejša……. hahahahahaha

  • joza joza13

   Kdo je že bil tisti judež Pucko?
   Ali morda kdo ve kaj ta tip danes počne? Mu je že zmanjkalo srebrnikov?

   Ne Miro, ni čisto tako kot trdiš.
   Veper je v tem primeru žrtev. V SDju so ga žrtvovali Šarcu.

 • janez zorman

  Kako eden, bivši minister, ki je vojaško obveščevalno službo uporabil v “nacionalni” interes – pardon za svoj interes na nacionalnemu telekomu. Takih tičkov pa res ni veliko, čeprav so komunisti z vsemi žavbami namazani – že iz Titeja vun.

 • Franjo Trojner

  Ejejej, te pa res morajo biti v čisti riti v toti
  stranki SD, če jim je še najbolj zvesti član stranke Veber iz nje vun vujšo, izstopo.

  Morda pa so v stranki zaradi vnaprej zrežiranih anket, ki bi naj stranki SD dobro kazale in vseh hvalospevov, ki jim jih vsak dan pojejo vdani dominatni mediji, že prepričani v svojo zmago na bližnjih volitvah in si med seboj delijo ministrske položaje, pa je Veber spet vun pado.

  Po nepreverjenih informacijah so vsa ministrska mesta že popolnili.
  SD favorit list :
  – Židan/predsednik vlade
  – Han/minister za finance,
  – Kontić/ notranji minister
  – Katić/ ministrca za obrambo
  – Nemec/minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  – Muršič B/zdravstvena ministrca
  – Škoberne/minister za pravosodje
  – Anja Kopač Mrak/ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
  – Potrč/minister za javno upravo
  – Lukšič/ minister za gospodarstvo razvoj in tehmologijo
  – Križanič/ministrstvo za infrastrukturo
  – Levačič/ministrstvo za znanost in izobraževanje.
  Če tota nova vlada nea ftrga in nas popelje v kolektivni dilirij, te pa res nea vem, komu bi te še sploh lahko uspelo.

  • KIKI

   Zakaj pa je čebelji trot na vrhu? Ga bojo zaščitene Krajnske
   čebelice volile ali le voli iz njegovega volilnega okolja ?
   To je zdaj vprašanje za liter Slovenskega medu!

   • Franjo Trojner

    Ne, ne tovariš Židan je ja zaslužen, da pridelovalci TERANA v Sloveniji svoj, naš TERAN lahko pridelujejo in prodajajo pod blagovno znamko TERAN, še kr naprej. Ta minister je tako sposoben, da je še hrvatom zrihto , da lahko pridelujejo in prodajajo našo blagovno znamko TERAN tudi v Sloveniji in s tem prispevajo k zdravi konkurenci, torej dobri kvaliteti in nizki ceni TERANA v naši državi. Hja tudi s KRAJNSKO klobaso je isto naredo. To še ni nič, toti človek je tako sposoben in bo gotovo zrihto, da nam bodo hrvaški ribiči tiste ribe prodajali, ki so jih slovenski ribiči v našem delu morja vlovili.

 • RATATA

  V obdobju formiranja stranke miro crkn sem se dobro zamislil v mojo pamet,
  saj sem spoznal,
  da sem za kar pametne imel nekaj oseb, ki so mi kar naenkrat začeli prbijat,
  da podpirajo to NESREČO (stranka miro crkn), ki je doletela Slovensko ljudstvo.
  No, čeprav se je dogodilo ravno tisto, kar se ne bi smelo pripetiti,
  pa vendar … imel sem prav, ko sem jih z dnem, ko so se izjasnili, odpikal iz mojega življenja,
  kot prejšnja leta vse zsmsjevce, zekaesovce – esdepejevce, eldeesovce, zaresovce, desusovce
  in druge iz te ogromne družine stremuhov po privilegijih.
  Zaenkrat še nisem čisto sam hehe, če pa bom kdaj res ostal čisto sam, bom pa vedel, da sem ostal edini najbolj pameten hahahaha

 • Dragan Krstič

  Na VVfaktor je razlagal da je njegov cilj vrniti v državo pokradenih 75 milijard € ki so pristale v davčnih oazah. Prvoklasni nateg naivnih volivcev da se prerine v parlament nato pa glasove nategnjenih položiti na
  rdeči oltar v dobrobit nove kleptomanske vlade. Za volitve 2022 je pa še čas. Medtem se bodo pa že še kaj spomnili za ponovni nateg naivnežev.

  • tohuvabohu

   Valjam se po tleh od smeha, ko poslušam Veprovo izpeljavo: leta 1990 je bila vrednost “družbene” imovine 90 milijard, danes je v lasti države še 15 milijard, razlika je 75 milijard, ki ležijo v davčnih oazah. Pri takih bedakih res ni čudno, da je Slovenija ekonomsko zavožena.

 • Olga_10

  Veber ni “diht”… Živi za “višje” Soros-Schwarz-Kučanove “plane”…na Hanzi blebeta take neumnosti, da niso ne za na vile, ne za na grablje…pa “posredovanje” pred casom na Telekomu, da se ne proda…. Skratka, levakom se že meša! Dol z njimi!

 • radames

  NE NASEDAT!!!! Predvolilna gesta! Po ukazu levega kriminalno političnega ozadja bo ustanovil “lastno” “stranko”. Da bo mešal zmedene volilce in levem polu pridobil dodatne glasove. Če levakarji zmagajo (medklic: izredno grdo in zafnano se sliši: v kolikor levakarji zmagajo), bodo z njegovo pomočjo, kot koalicija, že spet imeli ustavno večino v parlamentu.
  Najbolj svinjska zgodovina v zadnjih 150 letih je na svetovnem nivoju ravno komunistična zgodovina. Njim ni sveto prav nič! Za oblast so sposobni narediti VSE. Tudi pobiti na milijone ljudi.
  Vebrovi nameni niso pošteni.

  • tohuvabohu

   “V kolikor” je balkanizem.

   • radames

    Ja! “U koliko….”

 • črnaovca

  Dolgo je zdržal glede na to kako ga je strank ana pritisk velejskega lobija pustila na cedilu kot obrambnega ministra. Namesto njega so velelčani postavili svojo piško. Stranka SD je tako ali tako brez idej in ideologije, ima kmetijskega ministra ki se niti z besedo ne zavzame za zemljo na kateri bo namesto pridelave hrane nekaj sto slabo plačanih delavcev farbalo pločevino in svinjalo okolje. Ja pa saj desnaki niso nič drugačni

  • Novakec1

   Tazaden stavek drži kot pribito.

  • KIKI

   Saj ne farbajo le pločevine: novopečeni medeni trot
   farba vse nas!

  • garfi

   vseglihar

 • Novakec1

  Upam da ga ne bosta Zoki in Šarac kupila, ga je škda.

  • KIKI

   Trdi, da ni naprodaj! Ustanavlja novo stranko KOČEVSKI
   VEPRI …Telekom je za!

   • Novakec1

    Edino medvedi so lahko.

 • Darth Vader

  Veber je zrel za psihiatrijo nepa da sedi v parlamentu……

  • Kosobrin

   A bejž, no!

   • xtc

    Definitivno,sicer pa so Vepri navadno v kočevskih gozdovih-no,ja sej tud zgleda tako kot bi ušel in prvega ali dugega becirka.

   • garfi

    no bejž a

 • stajerc5

  Kdo ve, mogoce si je ze dosti nagrabil in se pripravlja na zadnji loto dobitek v Bruslju!?

  • Gavnar

   A tako kot tisti grosupeljski črpalkar ?
   Saj Janko ni sin Ljubljenega vodje.

   • stajerc5

    Kaj se pa ti oglasas? Se sinoci si se v yugobifeju hvalil, da si dobil nocno, da bos imel spet za cekretpapir! Ajde, ajde, brale, pici, da ne zakasnis…

 • Sodni dan

  Kdaj bodo ljudje razumeli da je socializem rak rana Slovenskega prebivalstva. Kolega Vebra je kot zgleda po dolgem času le srečala pamet. Kdaj bo srečala še ubogo rajo, ki moli pod rdečo zvezdo. Zbudi se narod!!!

  • Olga_10

   Srečala pamet? Da se presede na drug stol in poskuša priti bliže h koritu?

 • tramal

  Ko se ladja potaplja ,podgane prve zapustijo ladjo.

 • milanček

  veber, ti, kompletna SD, meščeva stranka, še posebej pa kućan s svojim F21 ter jankovićeva jugo mafija, gonite se u 3pm in čim hitreje pocrkajte!

  • KIKI

   Ne bodi tako hud; z “odhajajočimi” bodi usmiljen !

 • Kosobrin

  Če SDS ni propadla, ko jo je zapustilo že veliko članov, tudi SD ne bo!

  • xtc

   Ta že razpad SD namreč.

  • Olga_10

   SD se že razkraja!

  • garfi

   si vprašal Bedanca v murglah ?

  • Olga_10

   SDS se je še okrepila, saj so jo zapustili levičarski krti!

 • VERRZIFIKATOR

  Jurij Orvel

  NOVICA Z ŽIVALSKE FARME

  Ni presenetljiva ta novica
  z Orwelove, ki prišla je farme,
  gre za delo ene iste karme,
  večna in vsem znana je resnica.

  Se iz vodstva širšega kmetije
  eden je kopitarjev odcepil,
  šel na svoje, pujsov se odlepil,
  češ da mu ne prijajo pomije.

  Hotel biti je predsedujoči,
  pa so pujsi nogo brž mu dali,
  takšne baže so pač te živali,
  vsak od njih bi bil sam vladajoči.

  Silno odslovljeni je zameril,
  so se kar ježile mu kocine,
  kmalu pa zamisel ga prešine,
  da lahko bi se drugam nameril.

  Prazen čutil je preveč želodec,
  se odlepil pujs je od korita,
  zdaj sam sebe bolj izdatno pita
  veper znani, novi samohodec.

  Pravijo, da se že ogleduje,
  kam, v kateri hlev bi se prislinil,
  bojda h konju šarcu se bo rinil,
  konjske mu navade niso tuje.

  Veper, če bo treba, konj postane,
  se v karkoli zlahka transformira,
  le da pridno še naprej odira,
  itak iste farme član ostane.

  • KIKI

   Oj, nikar jočite za mano,
   tovarši moji, ljubčki rdeči,
   odhod vas moj naj le osreči,
   saj srečamo se v novi vreči !…

   V njo se bom zvalil kot jajček,
   kot dobri rdečeoki zajček,
   s seboj ponesem rdeče zelje,
   da Šarcu naredim veselje…

 • garfi

  pravkar na prvem rtvZLO radiu strašijo pred SDS in Janšo
  90% leviĆarjev press

  • Dragan Krstič

   Jest poslušam sam radio Erevan. Tam se lahko na novice zaneseš da so resnične.

   • garfi

    mafijce je potrebno spremljati saj s to propagando zmagujejo

 • Borut Stari

  Tega pa res ne bom komentiral. Fake news.

 • Slovenka

  Verjemite, da Plavookec gara noč in dan za zmago njemu ljube politične garniture, to z SD je predstava za ljudstvo. Vse življenje se je neutrudno vadil v spletkarjenju in udarcih pod pas, ali je kaj čudnega, da na tem področju briljira in da je spremenil Murgle v najpomembnejše romarsko središče slovenske pravoverne levice. Samo vprašanje časa je, kdaj bo dosegel mednarodno prepoznavnost na tem področju in Murgle spremenil v levakarsko Mudjugorje.

  • Gavnar

   Plavookec (slovensko bi bilo bolj pravilno Modrookec) vas bo tako nažgal na volitvah,
   da boste naslednje 4 leta samo gledali.
   Z rdečimi okeci !

   • garfi

    ni Slovenec in gledali in občutili bomo vsi vaše svinjarije

   • Slovenka

    Vrč hodi tako dolgo po vodo, dokler se ne razbije.

   • Olga_10

    Če bi to verjeli, vas ne bi bilo na portalu…tika taka…

    • KIKI

     Saj veš tisto: če mački na rep stopiš, zacvili!
     Kučan prehaja v obdobje plenic in vrtca za
     demenco… iz njega veje močan vonj po
     formadelhidu…cele Murgle že vonjajo po njem!

 • Gavnar

  Levi se že prerazporejajo.
  Vsem je že jasno, da gre za zmagovalne priprave.
  Vsem razen ” ta desnim”, njim pa ne kapne. Trši kot ozemljen železobeton.

  Bravo Janko, samo tako naprej.

  • garfi

   Bravo Janko, samo tako nazaj.

   • Gavnar

    Tudi, če gre nazaj vas o nažgal na volitvah.

    • garfi

     nažgan si

  • Capi

   Sem te že enkrat opomnil, da imaš narobe napisan nick….pravilno je Drekač.

   • Gavnar

    Kok si brihten.
    Ni čudno, da vas vsak trenutni kljukec,
    ki ima 5min časa, lahko brez kakršnega koli truda nažge na vsakih volitvah ?
    Lahko pa se preimenuješ v Tikvane, bo že iz imena videna tvoja nepredstavljiva inteligenca.

 • xtc

  Realno:
  Slovenska levica se vse bolj drobi SD nima možnosti velikega preboja Židan (izgleda ob intrevjujih kot bi ga naskočil bik), je sploh nesposoben gobec(skoraj je spufal Polaniča) in tudi njegov političen kapital je nič.ZL z raznimi kordeši in Mesci ter Tomičkami itd so vse bolj podobni zoološkemu vrtu realen domet na volitvah je izpad iz parlamenta,Desus je vse bolj ujetnik norosti Kahla in Šarec z omejenim dometom.
  Skratka vse manjše in vse bolj prazno korito vse bolj drobi levico saj vsak hoče svoj kos pogače a ga preprosto ni za vse.

 • Branko

  Še en ki bo na naslednjih volitvah zgazil SDS haha. Spet boste jockali.

  • Olga_10

   Torej ste za lopovluk “naših”? Privilegiji? Boste razočarani! Tika taka…

  • sprehajalec

   Branko, je Cerar že šel po nove milijarde?

 • sprehajalec

  Ko kakšen zapusti SDS, so vsi časopisi in portali in RTV zaposleni s tem vsaj mesec dni. češ, poglejte. Kar probajte, v google vtipkajte “zapustil SDS”.

  Ko Veper zapusti SD, so vsi tiho. In ugibajo kam bo šel….

  • KIKI

   Lahko bo izbiral: med rdečuhi in rdečimi !

  • xtc

   V svinjsko štalo kamor paše.

  • garfi

   rtvZLO

 • garfi

  SDS – zate, za nas
  https://www.sds.si/zate

 • Soave

  Oh, brez skrbi za SD !! So kot star maček, ki vedno prileti na tace.

 • Boris_j

  Vebrov odhod iz SD je tudi jasen znak tega, da se socialna demokracija v Sloveniji suče v desno, v neoliberalizem. Tako kot se v Evropi že nekaj desetletij. Veber pa se pridružuje po anketah precej šibkejši Levici.

  Boste še skovikali o tem, da je pri nas “vse levo”? Ko pa pogledaš ekonomsko-socialne smernice strank, pa niti ni.

 • Grenze

  Podgane zapuščajo ladjo……………

 • Borut Stari

  Stranka SD ne bo propadla zaradi odhoda odpadka, Janka Vebra. Itak ima Inteligenco malce pod nivojem stranke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!