Tako je po vojni premoženje plenil okoreli partijec France Popit, kakšna je bila vloga družine Kocijančič

Janez Kocijančič (Foto: STA)

„Prvotno so sodne komisije določale odškodnine za nacionalizirana podjetja tako visoko, kot da bi bil namen nacionalizacije kupovanje vsakega posameznega dela stroja, stavbe itd. nacionaliziranega podjetja na prostem trgu. (…) Cenilci so nacionalizacijo podcenjevali. (…) Bila je prava katastrofa, ko smo odkrili, da je okrožno sodišče v Ljubljani že izdalo šest (6) odločb o odškodninah, ki pa niso bile računane v duhu planskega oziroma socialističnega gospodarstva,“ je pred 70 leti zvezni vladi v Beogradu poročal France Popit, takratni generalni sekretar republiške vlade.

Zadnje dni se precej govori o vili Socialnih demokratov (SD), ki je do nje prišla tako, da je bila po osamosvojitvi sklenjena menjalna pogodba s parlamentom, ki je potreboval stavbo na Tomšičevi ulici, v kateri je prej imela svoje prostore partija. A vila SD ima velik madež, saj je bila po II. svetovni vojni zaplenjena judovskemu trgovcu, ki je z družino umrl v nemškem taborišču. Pravzaprav imajo madež vse stavbe in podjetja, ki so jih po vojni zaplenili komunisti – bodisi so jih dobesedno ukradli, bodisi so za lastnike naračunali sramotno nizke odškodnine. Nekaj odškodnin so komunisti namreč morali izplačati. Ne zato, ker bi bili tako ljubeznivi, ampak zaradi mednarodne javnosti, kateri so hoteli pokazati, da je Jugoslavija demokratična in pravna država. To je zgodba o dveh ključnih dokumentih, starih natanko 70 let, ki sta bila podlaga za „končno rešitev ostankov kapitalizma“.

Predsedniki okrožnih sodišč dobili posebna navodila
Prvi dokument so Navodila predsednikom okrožnih sodišč za ocenitev vrednosti in ugotavljanje odškodnine nacionaliziranih podjetij, drugi dokument pa pismo Franceta Popita predsedstvu zvezne vlade o tem, kako je partija v Sloveniji premeteno plenila premoženje bogatim posameznikom. V navodilih so najprej splošne določbe, ki „neodvisnemu“ sodstvu razlagajo (beri: nalagajo), kako naj se ovrednoti premoženje kapitalistov. “Načelo ugotavljanja čistih aktiv nacionaliziranega podjetja mora biti, da nacionaliziranih podjetij ne kupujemo od bivših lastnikov, temveč izvajamo nacionalizacijo v duhu ekspropriacije in da priznavamo odškodnino v toliko, v kolikor je to v skladu z našim družbenim in gospodarskim razvijem,” je zapisano v prvem odstavku.

In naprej: “Pri cenitvah strokovne komisije v nobenem primeru ne smejo tolmačiti dejanske prometne vrednosti s stališča svobodnega blagovnega prometa, kakor je to v kapitalizmu, temveč s stališča kontroliranega trga. (…) Praviloma pa naj bo ugotovljena dejanska prometna vrednost pod konkretno koristno vrednostjo.”

Za konec pa še: “Pri terjatvah in obveznostih se morajo strokovne komisije držati načela, da se vzamejo v aktivo samo one terjatve, ki jih bo država lahko s 100-odstotno gotovostjo izterjala, upoštevajo pa se vse obveznosti, ki se ne prevalijo na bivše lastnike, četudi dvomljive, pa pripomorejo k znižanju čistih aktiv.”

Foto: Wikimedia Commons

Ta navodila predsednikom okrožnih sodišč tudi natančno navajajo, kako morajo „strokovnjaki“ ceniti premoženje. Tako morajo pri zemljiščih upoštevati prvoaprilsko ceno iz leta 1941, toda brez diferencialne rente. Posebna zgodba so tovarniške zgradbe in upravna poslopja, kjer je morala biti osnovna vrednost zgradbe iz leta 1939, povečana za 30 odstotkov. Toda cenilci so po navodilih dolžni upoštevati vse možne odpise do takrat, ko je država prevzela podjetje. “Pri odpisih naj strokovne komisije vzamejo maksimalno gornjo mejo dovoljenih odpisnih stopenj,” je zapisano.

Podobno je pri strojih in opremi, zanimiva pa je določba za orodje in inventar, kjer je “treba upoštevati visoke odpisne stopnje”, saj so navadno kapitalisti vse stroške in nabavo orodja, modelov in inventarja prevaljevali na proizvodne stroške in bo zaradi tega strokovna komisija lahko v mnogih primerih ocenila te investicije z vrednostjo starega materiala. “Če pa ima kapitalist kaj gotovine”, je zapisano v navodilih, se mu jo “pusti do maksimalnega zneska Din 60.000”. Ostalo se zapleni.

Foto: Printscreen

Popit v drugem dokumentu opisuje, kako so se navodila obnesla v Sloveniji
Drugi dokument je pismo Popita zvezni vladi, v katerem opisuje, kako so se ta navodila obnesla v Sloveniji. “Prvotno so sodne komisije določale odškodnine za nacionalizirana podjetja tako visoko, kot da bi bil namen nacionalizacije kupovanje vsakega posameznega dela stroja, stavbe itd. nacionaliziranega podjetja na prostem trgu,” je zapisal. Po njegovo so cenilci nacionalizacijo podcenjevali, “računajoč, da gre itak le za odškodnino v obveznicah, katere eventualno sploh ne bo treba plačati državi”. Kot je še zapisal, je bila prava katastrofa, ko so odkrili, da je okrožno sodišče v Ljubljani že izdalo šest odločb o odškodninah, ki pa niso bile računane v duhu planskega oziroma socialističnega gospodarstva.

Na terenu prihajalo “do napak”
Ker je prihajalo na terenu “do napak” in ker so cenilci ocenjevali premoženje kapitalistov še vedno previsoko, je bila 15. maja 1948 ustanovljena posebna komisija, ki ji je bilo naloženo, “da odpravi vse dotedanje napake”. V tej komisiji so bili sekretar za politično koordinacijo PV LRS Boris Kocijančič (oče razvpitega športnega funkcionarja Janeza Kocijančiča), pomočnik javnega tožilca Hubert Repovž, inšpektor Ivo Doudan, načelnik organizacijskega oddelka in v. d. pravosodnega ministra Jože Goričar ter Štefan Šoba z ministrstva za industrijo in rudarstvo.

Boris Kocijančič (Foto: Wikimedia Commons)

Ta “strokovna” komisija je takoj sklicala sestanek s predsedniki okrožnih sodišč in jim ukazala, da morajo takoj ponovno oceniti vrednost nekaterih že nacionaliziranih podjetij in vrednost za vsako ceno znižati. Vse nove cenitve pa je po novem odobril minister za pravosodje.

V nadaljevanju pisma se France Popit pohvali, da so bile ponovne cenitve “izvršene pravilno in da določene odškodnine dosegajo ponekod jedva 1/10 od odškodnine, ki je bila določena po prvi cenitvi”. Sicer da delajo predsedniki okrožnih sodišč s polno paro, da bi “pregledali, v koliko bi se dalo posamezna nacionalizirana podjetja zapleniti radi kolaboracije bivših lastnikov”, je še zapisal Popit.

Jože Biščak

 • cosmosjasnovidec

  Tako so plenili vsi komunajzerji.Tiste kateri so pa imeli kaj proti pa so enostavno pobili ter izbrisali za njimi sledi v javnost pa dali,da so zapustili državo in odšli v tujino kjer je za njimi za vedno izginila sled.
  Če je kateri od sorodnikov kaj poizvedoval ga je doletelo enako.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Vojteh Dovč

   PA CERKEV JE TUDI KAJ PLENILA ??

   • Anton

    Ja tvoje grehe.

   • Mojca pokraculja

    A po vojni,po letu 1945? Daj preciziraj in dokaži kje, komu, kaj- kmetije, tovarne, stanovanja, vile, je oplenila! In koliko je vsega tega tega v denacionalizaciji vrnila?

  • etrusk

   Ko so komunisti ubili človeka ki jim ni bil po volji . So ljudje rekli -vzela jih je noč- Pa zakaj , ker niso nikoli zvedeli kaj se jim je zgodilo.

 • ljubinica

  Nova24 poizvejte tocno, kakl je SD prisla do svoje vile.
  Z menjalno pogodbo? Kaksno? Kako je Partija prisla do prejsnjih prostorov? Z nakupom? Koliko je placala? Komu?
  Naj pokazejo vso dokumentacijo in dokazejo, da so legalni in legitimni lastniki.

  • Vojteh Dovč

   JA SUPER– PA ŠE CERKEV –Nova24 poizvejte tocno

   • soc

    Brihten sicer dokazano nisi, a si zato gotovo vsaj lep kot svinja…

    (Boh, kakšen maksimalen debil je ta tip. Cerkev…)

    • Vojteh Dovč

     Bla bla.bla.kako me boli
     auu

     21. jan. 2018 09:58 je oseba “Disqus” napisala:

  • Mojca pokraculja

   To sem pred dnevi tudi sama spraševala tu na portalu. Treba je pogledati historiat v ZK. Najbrž so pa dokumenti že izginili.

   • RATATA

    Iz dokumentov je nastal popndekl v velikem stroju kartonaže Količevo.
    Dokumenti so bili pripeljani s kombiji iz arhivov SRS in KPS-ZKS kot surovina.

 • učko

  Lejte, ti rdeči fašisti plenijo danes veliko bolj, kot so plenili takrat! In kaj zdaj?!!! Zakaj se tolk ozirate na “drek iz preteklosti”, ko pa je nanovo nasranega komunistično-fašističnega-mafijskega dreka veliko več in še stane nas ogromno !!!!!!!

  • AlojzZ

   Po zadnjih posojilnih aferah nisem več prepričan, da je ves drek rdeč.

   • Anthon

    Novoslovenski drekač, posojilo ni tvoja vrsta dreka, pa čeprav je bilo sfaleno po ultra demokratični zakonodaji vesoljne posttotalitarne Slovenije. Govorimo o vašem dreku tipa milo pajdašenje z nelustriranci (ki so postali fini po letu 1990), o nesankcionirani “zakonodaji” propadle totalitarne države, ki so jo pomagali prati prav novi demosovci, ko so svetili in še svetijo po parlamentu. Svoje ogabnosti in zlaganosti se očitno niti ne zavedate.

 • VERRZIFIKATOR

  Jani Kocmančič

  ŽEPAR JANEZ KOCINA

  Pravijo od nekdaj mu Kocina,
  je doma z gorenjskega Škocjana,
  dom mu zdavnaj dala je Ljubljana,
  odlikuje žepna ga brzina.

  Janez je Kocina žepar znani,
  takšen bil že v fari je škocjanski,
  rad pozneje bil bi svetovljanski,
  rokohitrec v športu pa priznani.

  Njega glavna športna disciplina,
  vredna vsakršne olimpijade,
  žéparstvo je, znanje, da ukrade,
  žepar temu pravi trgovina.

  Letal svojčas s športnimi letali,
  koliko je kart končalo v žepu,
  bil je spredaj, níkdar kje na repu,
  še na čelo flote so ga dali.

  Žéparstvo Kocini je sploh v krvi,
  je že oče kradel stare slike
  elementov buržoazne klike,
  ni sicér bil oče žepar prvi.

  Žéparski so znani rod Kocine,
  to družinska stara je obrt,
  njih značaj je izklesano trd,
  sega še v obdobje pradavnine.

  Ded učitelj ménda po poklicu,
  a ga Janez lažno je predstavljal,
  z njim kot proletarcem se postavljal,
  ko lagal je, trenil ni na licu.

  Ko režim se menja, z njim Kocina
  predrugači žeparske veščine,
  v športu komaj kaj brez njega mine,
  je povsod prisoten kot sivina.

  Ga krasijo tam kocine kratke,
  kakor maslo pleša je na glavi,
  znajde Janez se na strani pravi,
  češe mož kocinice si gladke.

  Tisto še o žepih naj povemo,
  vanje vedno vse stvari je vtikal
  in po žepih družbenih rad stikal,
  piskal nerazločno: »Fantje, gremo.«

  Saj momljanje njega je vrlina,
  jezik žéparjev nam neumljiv,
  družbi Janezovi razumljiv,
  ni zastonj priimek mu Kocina.

  In da žepar je od nog do glave,
  to že zdavnaj je potrdil javno,
  ko prevzel bil funkcijo je slavno,
  vodstvo združbe žeparske je prave.

  Kot pri šahu vodil je partíjo,
  saj je tudi šah nekakšen šport,
  kot nalašč primeren za eksport,
  Janez vedno je imel vizijo.

  Prvi se z nasprotnikom je spravil,
  pozabímo češ na kriminal,
  mislil je, to družba je budal,
  z njimi bom po žeparsko opravil.

  Ko se spravljal je z ljudmi »pro forma«,
  roke vtikal v žepe je globoko
  in pred breznom stal prav na široko,
  kazal vsem, kaj žeparska je norma.

  Oh, Kocina, kratka osivela,
  kje spravljivi so že tisti časi,
  danes si zgolj žéparček na vasi,
  duša razprodana otopela.

  Žeparska zdaj tvoja vsa je baza,
  ki kot stroj pokvarjen vdano kima
  in zgolj ena stvar jo še zanima,
  ali varna davčna je oaza.

  Drugo vse je le perfidna fraza,
  ko za socialo se zavzemaš,
  z žeparskimi prsti ko prevzemaš,
  si kocina le in brez obraza.

  • KIKI

   Tudi to tatinsko svinjo bo kmalu povabila v svoje “oazo”
   teta Matilda ! ” Lubi Slovenci, molimo za pravico na trem sveti! “!!

   • VERRZIFIKATOR

    Kiki, kaj veš, kaj še zmore,
    mu priložnost moraš dati,
    naj se trudi pokesati.
    Ne privoščiš mu pokore?

 • Olga_10

  Partija je vedno “menjala” tisto, kar ni bilo nikoli njihovo! Do “premoženja” so prišli s krajo, goljufijo in zločinom!
  Svoj lopovluk nadaljujejo se danes preko “levičarjev”, prebarvanih komunistov!
  Edina rešitev so volitve in lustracija! Voliti je treba tiste, ki jih tovariši v zločinu stalno demonizirajo in blatijo in si na ta način želijo zagotoviti oblast za ohranjanje nezasluženih privilegijev!

  • Vojteh Dovč

   ZELO ZNANO—-TAKO KOT CERKEV

   • Anton

    Pozabi. Cerkev je sedaj tudi na strani komunistov.

   • RATATA

    Veš v čem je razlika, da Cerkev ne ukrade ampak si dovoli dati – torej sprejme kar ji je dano (tudi nafuka vernika, da ji odstopi/da imetje) komunist pa vzame, zapleni, ukrade, po potrebi tudi ubije lastnike premoženja, da si tega prisvoji (torej ljudi ne nafuka ampak totalno sfuka!).

 • MEFISTO

  Nečesa ne razumem.

  Komunisti so se z vstopom v prekleto partijo opredelili za brezrazredno družbo in za ukinitev zasebne lastnine, za prehranjevanje ob skupnih kotlih in za asketsko življenje., kakršnega je od rojstva do smrti živel največji komunist in zločinec tovariš Tito.

  Po tihem pa so ropali tujo lastnino in vrednejše predmete grmadili v svojih hišah in stanovanjih, ki so jih običajno tudi pokradli.

  Ob denacionalizaciji pa so prvi zahtevali in prvi tudi dobili vrnjeno premoženje.

  • KIKI

   Točno tako, čeprav so jim “imovino” prepuščali še naprej v
   “upravljanje”, torej jim je niso nikoli “vzeli” ali zaplenili !

  • ahnenpass

   Saj sem lepo razložil kako, pa so tako j zbrisali moj komentar.
   Zgleda ta medij hoče, da se ne ve še naprej.

  • Jakob Kovač

   V tej druščini je bilo tudi pohodnik v Jajce tovariš Janša!

 • sloustava

  Tov. Kocjancic: starsev si ne moremo izbirati, lahko pa se, ce in ker so delali proti vesti, od njih ogradimo. To je ena moznost, druga pa je, da nimamo vesti in ne obsodimo! Jaz bi se , ce bi bil moj oce pohvaljen s strani Popita, takega tipa sramoval! Ampak, to sem samo jaz, posten Slovenec!

  • Domus Lubus

   Tako je! Vsi otroci bi se morali ograditi od svojih staršev, če ti ne volijo SDS.

   • sloustava

    Koliko kolesckov ti pa danes manjka v glavi? Ali drugace: kdo ima danes vase druzinske mozgane?

 • MEFISTO

  Komunisti so bolj malo hodili v šole ali pa kmalu opešali.

  Nekaj so si pa zapomnili od latinščine in sicer, da denar ne smrdi

  • karpelec

   Njihov nos je vedno vohal trodimenzionalne delce in se opredeljeval zanje.

  • Anton

   LAVORA ne poznajo.

 • bednick

  Marksistični besedni arzenal je služil samo za zamenjavo oblasti, kasneje pa za ideološko indoktrinacijo mladeži.
  “Komunisti” se na Marxa drgač poserjejo, po domače povedano.
  Tu jim dam prav.

 • soc

  Ali je nekdanji (pomožni) prvi partijec Kocjančič že vrnil slike impresionistov, ki jih je država FLRJ v času nacionalizacij vzela drugim in “zaupala v varstvo” njegovemu očetu na revers?

  • domovina mili dom

   Naciji so se zavedali, da ropajo in so naropane umetnine poskrili. Komunisti ne vedo kje je meja kriminala, jih zato kar razstavijo po domovih.

   • RATATA

    Ti izrodki res verjamejo da delajo prav in da jim vse pripada.

    • Karmen

     Jaz pa bolj mislim, da se imajo za vsemogočne in da jim zato vse pripada in da lahko delajo kar hočejo.

    • tzt

     Mislim, da ne. Posmehujejo se. In to zelo nespretno, ker izpadejo še večji glupaki kot so.

    • Ana Job

     Sanje moramo ohraniti žive in še naprej se bomo borili za osvoboditev slovenskega naroda izpod levičarsko- kanibalističnih skrajnežev, kateri že 72 let NACIONALNO POHABLJAJO in zatirajo slovenski narod in na dedne položaje nastavljajo svoje nesposobne potomce!

  • KIKI

   Tudi vse te svinje živijo na revers!

  • Vojteh Dovč

   tudi to vete pa kje ste bli do zdej sto novico

   • sprehajalec

    To se že dolgo ve Vojc. Ampak kaj, ko tudi sodniku visi doma ena na steni iz istega naslova. Cosa Nostra Vojc….

   • Karmen

    Mi vemo marsikaj, vi pa nočete verjeti. Pa to kar vemo je resnica.

  • samsara

   Morda pa se po udbokomističnem pravu, v takšnih in podobnih situacijah, blago ‘priposestvuje’?
   Tudi v kučanovi hiši v Murglah je bilo nekaj umetniških del, pa morda bila pod krinko Jazbinškovega zakona, tretirana kot inventar? Ali pa so jih pri prodaji kučanu nehote spregledali?

 • Kučko pod pručko

  Od kurjih tatov do kriminalcev, hujših od mafije

  Z dvema razredoma osnovne šole Mihi Marinku drugega niti ni preostalo, kot da je po Trbovljah kradel kure in tako postal eden prvih komunajzarskih tatov v Sloveniji. Ne dosti boljši je bil Franc Leskovšek – Luka, ki si je tudi s krajo privoščil boljše življenje, kot mu ga je omogočila bedna izobrazba. Franceta Popita so zabrisali iz gimnazije, potem pa se je z udinjanjem titoističnemu komunizmu prerinil v predsedstvo KPJ, kasneje pa postal celo predsednik predsedstva SR Slovenije.

  Komunisti, pa naj je šlo od Marinka, preko Popita pa vse do Kučana, so kradli kot srake. Razlika je le v tem, da se je predrznost in velikost ukradenega stopnjevala. In tako današnji kleptomani niso zadovoljni samo z ukradenimi kurami ali manjšimi tovarnami, ampak so v vseh treh fazah privatizacije pokradli vse, kar je vrednega v Sloveniji. Zadovoljili se niso s samo par paradnimi tovarnami, ampak so pokradli vsa najbolj vredna podjetja in banke.

  Zato lahko mirne duše zatrdimo, da so Kučan, Zemljarič, Kocijančič in najvplivnejši predstavniki Foruma 21 plenilci, da jim ni para. Vse to pa jim je omogočil prvi med prvimi, največji med največjimi, murgelski Metercvancig, ki velja za nesporno največjega uničevalca Slovenije!!!

  • lili pili

   Saj se je tudi jansha dobro ucil pri njemu…

 • rubec

  Popitovo krsto bi morali nacionalizirati in vanjo položiti kocjančiča.

  • KIKI

   Krsta bi morala biti zelo prostorna, ker teh barab je neizmerno
   veliko!

 • KIKI

  Kraje, prevare in umori so jim v krvi! Nihče jim
  ni nikoli stopil na prste, ker se mafijci, politični,
  podpirajo z vseh strani, opozicija in ostali ljudje
  pa lahko propad države le nemočno opazujemo!
  UDBA, kakorkoli se zdaj imenuje, deluje po diktatu
  starih komunistično obolelih stricev, ki se večno
  slinijo na račun našega dela in se posmehujejo
  našemu obupu! Evropa mora zvedeti, da smo
  prisilno v jopiču bivših komunistov, ki se okoriščajo
  z lastnim ljudstvom!

  • Jakob Kovač

   komunistov uradno ni več so samo bivši kot JJ,Gorenak in ostalo vodstvo SDS,ki vodi domobransko svojat!

 • Slovenka

  Akcija tatinski prsti. To jim je vedno šlo dobro od rok.

 • Stajerka

  kr poglejte si Kardeljevega vnuka……pameten in vehamenten, čeprav bi ga morali kazensko ovadit za opuščanje nalog, predpisanih na vodstvenem mestu računskega sodišča……10 LET je vodil ta resor – 10 LET največjih lopovščin v državnih podjetjih, javnem sektorju, državni upravi….na kakšen način je prišel do funkcije evropskega poslanca, se tudi nikoli nihče ni vprašal……..ista solata kot Klemenčič, samo gofljanje in populizem…….

  • komar marko

   te in podobne korupcijske komisije z Uradom za PRANJE denarja so zato da imajo ZASLUŽNI dobre službice in da farbajo ljudi. Ni čudno, da se proporcionalnega sistema tako oklepajo prav potomci totalitarnega režima. Cena ni važna, važno je salonsko življenje na tuj račun!

  • radames

   In ta Kardeljev vnuk je služil JLA – na Brionih. Kot knjižničar.
   Kamorkoli pridejo, imajo počitnice.

   • samsara

    Naj bo torej tako tudi v zaporu, ko pride čas.

 • Domus Lubus

  To je pomembna tema za Slovenijo. To zanima vse Slovence od otrok na igrišču, prek mamic z vozički in delavcev v tovarnah. Dokler ne opravimo s preteklostjo ne bomo imeli prihodnosti. In opravili bomo, po volitvah. Porazili bomo udbokomunistično, homoseksualno mudžahedinsko bando. Vemo kdo so, ker se tresejo za svoje riti in se bojijo, da bi resnica prišla na dan, so vsi proti SDSu, ki nam prinaša resnico in svetlo prihodnost Preganjali jih bomo, jih polovili in se jih znebili. In stala nam bo lepa družba, sami mladi, lepi ljudje. In njihovi obrazi bodo obsijani s soncem.

  • komar marko

   jap RESNICA je boleča in se jo bojijo. Pač bo potrebno še malo počakati da bo dovolj lačnih. So an dobri poti!

  • sprehajalec

   Lupus, že partija je rekla, da ljudje rabijo vedeti le toliko, kot je nujno. In nič več…

  • Jakob Kovač

   Tebe pa pod nujno v psihjateično ustanovo!

 • antimur

  Od 45.leta do 1990, je jasno, da se je komunistična banda z zločincem Brozom obnašala kot da bi bili monarhi. Zločinec Tito je živel v večjem razkošju kot vsak kralj, prav tako njegovi podrepniki, daleč od vsakih marksističnih idej, edino kar je imelo veze z marksizmom so bili napadi na RKC. Zamerim izdajalski in kolaboracijski struji v Demusu, kar je bil tudi vzrok za razpad Demusa, seveda ob udbaših, torej kučanističnih vrinjencih z nepoštenimi nameni, prav krščanski demokrati, ki so bili do devetdesetega leta najbolj napadena populacija. Do skrajnosti sramotno je pa, da še dandanes naslednica te stranke NSi ( predvsem Novačka, Tonin, Pogorelc ter njihova orgličarska maskota Peterle) kolaborira s kučanisti in domoljubni slovenski demokraciji zabija nož v hrbet in to ob vsaki priliki. Katoliki in podporniki te stranke, analizirajte delo vodstva NSi, pa se vam bo morda posvetilo, da delujejo prav proti vam.

  • Karmen

   Pravilno. Zato pa ljudje volite SDS ali pa Glas za otroke in družino.

  • Jakob Kovač

   NSI je prava desna stranka,janšisti bi propadli če ne bi mogli pljuvat po vsem kar ni SDS,revanšistična klerodomobranska stranka bi se morala imenovati!

  • lili pili

   Pa kaj se toliko ukvarjate z nsi, ukvrjajte se z samo, z bivsimi komunisti, ki vas vodijo, v nsi pac ni takih so samo posteni slovenci in tato drzi slogan beseda nekaj velja,. Jansa in njegovi pa samo menjajo stranke in iscejo za sebe koristi druge pa v najboljdih manirah komunizma blatijo

   • antimur

    Moraš biti hudo bolana oseba, da kracaš takšne idiotizme. Ali ni tvoja butara Novačka nenehno skakala v SDS in jim celo s svojim kučanističnim gobcem vsiljevala zamenjavo vodstva. Da ne omenjam vseh ostalih odvratnih in izdajalskih dejanj te stranke. Daj se prizemlji, če si katolik, razmisli malo o nizkotnih dejanjih tvoje stranke, pa naredite red v svoji sredini, ne pa, da so zaradi takšnih izdajalcev diskriminirani prav katoliki, za katere se naj bi zavzemali.

    • lili pili

     Ti se kar drzi svojih bivsih komunistov nas pa pzsti pri miru

 • črnaovca

  Naj so kradli ali ne, če so kradli so po malem in tudi ljudem nekaj putili a si vseeno v celem svojem življenju niso nabrali toliko kot novovdobni povzpetniki in heroji osamosvojitve v 20 letih. Kupil od ministrstv za obrambo neko parcelo v Trenti za par jurjev in sedaj je nanadoma vredna kar 130 jurjev da ne govorimo o nekaj stanovanjih v Ljubljani ki sploh niso poceni in še kmetiji povrh

  • ahnenpass

   Na MORS, so si posamezniki kupili tudi po pet ali več stanovanj, vsa po Jazbinškovem zakonu. Za izbrisane, plačujemo pa mi.

  • Karmen

   Ali si ti mogoče bolan? Praviš, da so malo kradli. Ali je zate malo, če ti ukradejo CELO TOVARNO, HIŠO V KATERI ŽIVIŠ IN ŠE GOTOVINO. Ne nabijaj, komunisti SO KRADLI NA VELIKO, KAR DELAJO ŠE DANES.

   • radames

    Za njega je vse, kar je tuje – malo.
    Če bi mu pa ukradli radirko, je pa to zanj – veliko.

    • Karmen

     Čisto tako.

  • etrusk

   Samo v poduk, izračunaj , koliko denarje je v tem navedenem, pokradenem po letu 45 v moji vasi.
   Preko 500 hektarjev rodne zemlje
   400 hk. gozda, tisoče kubičnim m. lesa
   na 1000 kg mesa in živine, ki smo ga morali oddati za groš. Spomnim se , ko sva z očetom morala edino kravo peljati in za njo je dobil za 1 talar župe v gostilni.
   No črna ovca pokaži kaj znaš.

   • etrusk

    Pozabil sem še na ukradene tri lepe stavbe.

 • sprehajalec

  in jim ukazala, da morajo takoj ponovno oceniti vrednost nekaterih že
  nacionaliziranih podjetij in vrednost za vsako ceno znižati.

  Tukaj se skriva vsa filozofija levičarjev, takšnih in drugačnih. Končni cilj opravičuje sredstva. Še danes imajo s tem probleme…

 • alojz

  Če pa niso bili kolaboranti so jim pa podtaknili pištolo na podstrešje štale. Policist je naslednji dan šel točno do tistega trama, segel z roko in pokazal pištolo. Pa so šle trgovine in zemljišča.

 • Slovenka

  Jemati je lahko, vračati malo težje, ampak tudi tega se bodo morali navaditi, če bodo hoteli še naprej dobivati posojila od kapitalistov.

 • if

  Final Solution: https://www.wikizero.com/en/Final_Solution

  Komunisti Kominterne julija1940 KP po Evropi diktirajo: “Sprejemaje naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.” Deklarirajo se kot nacistični prakolabroanti in soagresorji ne evropske države!
  Nacisti januarja 1942, konferenca v Wannsee, blizu Berlina. “Končna rešitev judovskega vprašanja.” Uničevanje Judov, Romov tudi uradno deklarirajo …
  Jugoslokomunisti, BG in LJ: leta 1945: “Končna rešitev kolaboracije.” Masovni poboji z namenom uzurpirati oblast. Izvajajo revolcionarnii družbeni inženiring: https://www.youtube.com/watch?v=pMfWXAjk-ro
  Jugoslokomunist BG in LJ, leta 1947, “Končna rešitev ostankov kapitalizma v korist komunistov.” Uničenje trga po zgledu SZ in uvajanjem planskega gospodarstva za nadaljno uzurpacijo oblasti.
  Neokomunisti samostojne RS: “Končna rešitev ostankov kapitalizma v korist neokomunistov z namenom vzdrževanja ukradenega v času tranzicije in popolne mutacije v kapitaliste z genetrsko napako izraženo v obliki sedanjih neokomunistov.”

  Komunist v času!
  Anarhist, uničevalec svobode, masovni morilec, oblastni uzurpator, državni plenilec, kapitalistična spaka, kriminalec v obliki sedanjega neokomunista umeščenega na vse vrhovne državne funkcije!

 • if

  Slovenski komunisti, nacistični prakolaboranti, so s kolaboranti deklarirali drugo stran!
  Danes to počnejo slovenski neokomunisti, dediči nacističnih prakolabornatov!

 • Osti jarej

  …rimska golazen,kamor pogledaš

  • sprehajalec

   Ni nič proti golazni tvoje sorte…

   • radames

    Tako je!

  • if

   Vatikan je spomladi 1937 izdal dve socialni okrožnici.
   Prva imenovana »S pekočo skrbjo« (Mit Brennender Sorge)obsoja “brezbožni germansko poganski panteistični” nacionalizem in njegovo rasno nacistično teorijo.

   Druga »Božanski odrešenik« (Divini Redemptoris) obsoja brezbožni komunizem in vso njegovo nasilno kulturno socialno in politično prakso.

 • janez cepec

  pa kva ma veze, kuga je use Kockarjev fotr pokradu med in po vojsk. a boste čez pedeset let tud Janševga Črtomira jebal za dnar, k ga je fot pospravu pr švercu orožja?

  • if

   cepec, če bi molčali, bi verjetno skrili tepca, ki barbarsko uporablja vaša usta

   • janez cepec

    sam uprašam, ane? resnica boli

    • if

     Modrec nima odogovrov za potešitev vprašanj tepca!

     • janez cepec

      pa ne, de se maš ti za modreca? deleč smo pršli

     • if

      janez cepec, niste dojeli sporočila povedi “Modrec nima odgovorov za potešitev vprašanj tepca”.
      Kot vidite nisem trdil, da sem modrec!

  • sprehajalec

   Kwaj zej Janez, aj tut teb ustala kšna umetniška slika na sten, kjoj tvoj fotr prboru u NOB? K ut Kocke fotr…

   Ovo nam je Janez naša borba dala,
   Od Rembranta slika na “naši” sten je zasijala…

 • Stajerka

  in milijoni se tako mic po mic, pretapljajo v milijarde……a niso lewaki trdili, da s tem pa že NE bo stroškov???

  Izbrisanim lani priznali za 26,4 milijona evrov odškodnin
  Upravne enote so do konca leta 2017 prejele 8.161 zahtevkov izbrisanih za določitev denarne odškodnine v upravnem postopku in v dosedanjih postopkih priznale za nekaj manj kot 26,4 milijona evrov odškodnin. Pri tem je najvišja priznana odškodnina znašala 13.050 evrov. Izrazito se je povečalo število zahtevkov za določitev odškodnine na sodišču.
  https://siol.net/aktualno/naslovna/izbrisanim-lani-priznali-za-264-milijona-evrov-odskodnin-24225

  • radames

   V odškodnini za žrtve komunističnega nasilja pa je LIMIT! Nekaj čez 8.000€. Nekateri bi lahko dobili tudi 35.000€, a ne morejo, ker je pač limit.
   Za tuje ljudi višje odšodnine kot za domorodce!!!!

   • lili pili

    Mislis domobrance, pa saj jo jim nemci poleg hrane, obleke in stanovanja dali se placo…

 • radames

  Primarni rop, ki se nadaljuje v Republiki Sloveniji že v tretjo generacijo.

 • totex39

  Tako je to, če si pri nas na pravi strani, se tvoje bogastvo lahko samo povečuje, pa ni važno, če si imel kaj podlage.

 • garfi

  Tako po vojni premoženje pleni okoreli partijec milanĆek KurĆan
  mali borec za delavski razred 5000 €
  zatirani delavski razred 320 € pokojnine

  • lili pili

   Zadnjo pokojninsko reformo je sprejela janseva vlada, hvala mu za 320 penzije, nikoli ne bomo pozabili tega zakona….

   • garfi

    Zadnjo pokojninsko reformo je sprejela Janseva vlada, hvala mu za 25% višje penzije, nikoli ne bomo pozabili tega zakona….
    in plače so zrasle za 25%

    • lili pili

     Ja pa res znas racunat, po tej reformi imajo ljudje vsako leto manjse odmerke…res hvala jansi

 • janez55

  Pišite, Janševi pudeljčki, pišite, saj ne boste več dolgo! po volitvah, na katerih bo spet popušil, vas bo gospodar prodal, da bo poravnal svoje pufe.

  • janez cepec

   ni blema za pufe, sej zamaške zbiramo. jest sm mu ponudu zamaške od pera Komunajzar Janez, pa flaš mam tud malo morje, pa se še ni izjasnu, a jih hoče al ne

   • if

    Zamaške za odpravo revščine zbira RS, ki jo vodijo neokomunisti!

   • sprehajalec

    Komunajzar punuja štoflce ot komunajzarja, ha, ha, ha, Janez…

    • janez cepec

     Komunajzar ponuja Komunajzarju štoflce od Komunajzarja. tko bi blo pravilno, sam, de jest nism biu nkol komunajzar. pir je pa dobr

     • sprehajalec

      Kwa lažeš Janez seveda s biu u partij. Prouzaprou nkol nis šu vn, tko kt nbedn ne, razen Ivana Janeza nekoč…

     • janez cepec

      aja, vsi so osal, sam vašga Ivančka j’ pa pamet srečala?

  • sprehajalec

   Janez, kako boste zrihtal 1,6 miljarde obresti na leto, pa miljardo minusa v Javni blagajni pa 1 milijardo, ki jo hočejo “javni” dodatno k plači?

   Boste Serpentinška reveža nastavili?

   Ivan janez je moder človek in ve, da morda ni trenutek za zmago na volitvah. Najprej mora Slovenija imeti še novega Ciprasa, da se glave streznejo….

   • janez cepec

    ne sekiri se ti za obresti, u Bosno gremo, pa puf uzamemo, al se ga pa kr sam od sebe sposodmo. tko eni delajo

    • if

     Tam je finačna oaza rodbine Škoberneta (SD).

     • janez cepec

      ja, ja, za komunajzarje, zato se je Janša tud tam zapufu

     • if

      JJ je demokrat, vi in Škoberne sta nedemokrata, neokomunista!

    • sprehajalec

     Kwa to ti na gorence cilaš, asisto pa Skubeta pa bolivijske rudnike? Kwa se s omastu pa nč vrnu?

    • tramal

     Vi navadno pokradete desnim ,tako kot je v zgornjem ćlanku napisano.

  • Stajerka

   hahaha……nismo mi naprodaj, tako kot vaši “možgančki” vsake 3 leta…..o pudeljčkih se je pa pisarilo že pred časom – sedi levo, piškotek, priden……le kdo oz. kaj vas bo tokrat, s piškotkom v gobčku, peljal žejne čez vodo??…..popušili ste vi Slovenijo, oblatili moralo&etiko, da o vaših naropanih lopovskih pufih sploh ne pričnemo razpredat……mafija na kubik…..

  • Luiggi

   Drgac pa peravs,kolk je prsvercou,saj ne rab nic prodat!

 • dr Janez Sveti

  Ma nehajte s to revolucijo in poboji izpred 100 let! A misilite, da mladino zanimajo vaša skrite želje po maščevanju? Meni in mlaade zanima, kaj bo jutri. Mene in mlade zanima, kako bo nastal prosti trg storitev in kapitala tudi v še vedno socialistični republiki Sloveniji in ne kaj so delali zmešani hlapci leta 1941. Njihovi potomci so kapitalisti, če vam ni jasno. Naredili bodo vse, da ostane politična in kapitalska moč v njihovi mreži.
  To je zaskrbljujoče!

  DR Janez SVeti genij

  • Stajerka

   in vse to kar pišeš oz. se sprašuješ, ima korenine tudi 80 let nazaj…….tako ti kot mladina NE dojamete, da je sedanje stanje samo kontinuiteta v sekundarni obliki……se je torej kaj spremenilo??…..NE, na žalost, nič se ni spremenilo……in se tudi NE bo, dokler ne bo enih par pristalo v Haagu, mogoče celo kakšen s šilčkom 0,5…….

   • dr Janez Sveti

    V Haagu? Madona ste pa res usekani! Pa menda ne pišete teh neumnosti resno?
    DR Janez Sveti Mladić

  • sprehajalec

   Janez, spodaj dodaj še “mene ne briga umetniška slika na Kockini steni”…..

  • radames

   Jest sem pa mislu, da si MNOGO bolj pameten.
   Predlani je bilo na neki okrogli mizi rečeno, da so (zahodni) Nemci šele leta 1986 začeli s POGLOBLJENO in KRITIČNO razpravo o nacizmu. Z GLOBOKO ZAZRTOSTJO vase. Brž leta 1945 so jim zahodni zavezniki VSILILI razpravljanje o tem, kaj se jim je zgodilo z nacizmom. Toda to, vsiljeno, ni bilo tisto ta pravo. Šele 41 let po vojni so dojeli, da tako razpravo – ZELO POGLOBLJENO in ISKRENO – MORAJO imeti.

   Če si želiš, da bo jutri dobro – ZARES DOBRO – si moraš iskreno priznati vse grehe iz preteklosti. Šele na taki osnovi PREČIŠČENJA lahko zares začneš s PRAVO prihodnostjo, ki bo uspešna in celo za vzgled ostalim.

   No, po tvoji pisariji zame nisi več med pametnejšimi na tem forumu. Ponavljaš zgolj FLOSKULE, ki so ti jih sugerirali oblastniki.

   • dr Janez Sveti

    Nemčija. Nemčija je bila uspešna in bo uspešna, pa to z nacizmom nima nobene zveze, ker če ga nebi bilo, bi ves svet bil mogoče že v neki dobi, ki šele prihaja.
    Tvoje blebetanje o moji genijalnosti je pokazatelj tvoje ozkoglednosti, ker nimaš prav nobenega argumenta, kakor neko sovraštvo do ljudi zaradi dogodkov, ki so se zgodili, ko tebe sploh še ni bilo. Lahko bi se rodil kot črnec in bi verjetno danes jokal, kako so tvoji predniki bili sužnji in si ti zato zabit in neuspešen..Enako kot jokaš sedaj.
    Preteklosti ne bo NIHčE spremenil!

    Dr Janez SVeti vizijonar

  • xtc

   Glej bebo-ni prihodnosti brez pospravljene preteklosti in dokler je ne bomo pospravili tudi prihodnosti ni,kar se kaže dnevno in na stanju države.

   • janez cepec

    ko boste “pospravl” preteklost, pa ko vam bo prebil, de ste popušil, pa de niste bli na taprav stran, de ste vojsko zgubl, poj pa mrbit bo prihodnost tud za vas

    • xtc

     Glaj vaše “zmage” vam ne koristijo NIČ.
     Pušili ste v arbitraži,pušili stte prosjačenju EU ,da vam naj reši polomijo,pušite po EU sodiščih ,skratka povsod v tujini vas brcajo kot garjave cucke,kot so Mekino ,ki je mahal z podobnimi idiotskimi parolami kot ti.
     Skratka butci,kdaj boste dojeli ,da ste pušiona in ,da ste zgodovina,ki nikogar normalnega na v svetu ne pri nas ne zanimate več,kot vaše prosule “zmage” in ropotija.

    • tramal

     A zato vas niso vabili za pedeseto obletnico konca vojne v pariz ,ker ste zmagali.Vse države so povabili ,razen Slovenije,ker vedo da tu ni bilo vojne temveč revolucija.

   • dr Janez Sveti

    Beboite je naredil, ker vidim, da drugega kakor preklinjanja in blebetanja brez repa ter glave itak ne znaš. Raspoči se od jeze in sovraštva, nič ne boš dosegel!
    DR Janez SVeti genij

  • etrusk

   dr. zgleda , da je ta stopnja izobrazbe tudi zlagana , pridobljen pri komunističnih profesorjih.

   • dr Janez Sveti

    Jaz jo za razliko od tebe imam. Pa še pameten sem za razliko od tebe. Ti je hudo, ker si takšen? Ne razumem kako živite in se mi ne smilite. Dobri ste za enostavna fizična dela ter za sledenje vsakemu, ki ima malo več v glavi od vas. To sicer ni težko.
    DR Janez Sveti macho alfa moški

  • montyamp

   Ja , z odbopartijskimi fosili v 4 industrijsko revolucijo , dnar pa na otoke .
   Sanjači naredite več škode kot komunisti .

   • dr Janez Sveti

    Samo s pametjo, lahko nekaj spremenimo in ne s silo ali neumnim obrekovanjem.

    DR Janez SVeti genij desničar

 • Hribouc

  Boljševiški satanistični veletatovi!

  Popit-Jokl pa še velik trot vseh trotov.

 • dr Janez Sveti

  Janez Cepec a tebe Nova24tv plačuje?
  Če nebi bilo tvojih “komentarjev”, bi bilo klikanja za polovico manj!

  DR Janez SVeti genij

  • janez cepec

   a s mi fouš?

   • dr Janez Sveti

    Ne, ker si drugo lice največjih bedakov med malikovalci SDS-a.
    Prijetno zabavo vam želim!

    DR Janez SVeti genij

 • xtc

  Šlo je za navadno krajo in rop,saj komunistična banda ni imela nič.
  Vse te lumparije z nacionalizacijami in zavlačevanjem le teh kot izmikane odškodninam,bo na koncu drago stalo.
  Seveda je treba levim slaboumnežem najprej povedati,da lasništvo in vpisan lastnik na zemljiški knjigi pred naconlizacijo sta edini kriterij za presojo obojega ideološke teme so tukaj neuporabne,vsi tisti levaki,ki butasto mislite,da se bo ESČP ukvarjalo z vprašanji ali sme cerkev imeti premoženje,ali kdor koli drug upravičenec iz naslova denacionalizacije in odškodnin,mu mora biti kristalno jasno ,da se ESČP ali kako drugo sodišče EU v takih primerih ukvarja le z vprašanjem ali je bil res doični lastnik imetja ob nacionalizaciji in mu je bila s tem storjena škoda.Ko je to ugotovljeno je zadeva za sodišče tudi zaključena v korist oškodovanega-dretje tam z ideološkomi floskulami nima smisla preje bo kontra produktivno le še z slabšim izidom sodbe.

 • Branislav Valter

  Ne serge ga. Jokl je bil fejst fant pa drugim tovarsem je tud sel na roko ce je blo treba.

 • lili pili

  Moja stara mama je dejala, da pri moskih steje samo premozenje v gatah, tega se ne da kupiti…ali ga imas ali pa ne

  • Branislav Valter

   Kasno moderno staro mamo si ti mel. Ja pomaga da je veliko v gatah in se vec v denarnici.

  • Norm Kinley

   S sifilisom prepojena borka? Te smrdljive kurbe so bile znane, da so noge dajale narazen tudi po en mesec neumitim pijanckom.

   • janez cepec

    če j’ bla tvoja tastara taka, ni nujn, de so ble druge tud

   • lili pili

    Cel si okuzen pa ne z sifilisom ampak imas v mozganih crve, ki te zrejo in zrejo, ni ozdravljivo sem pa vesel da ti bodo mozgane pojedli..

  • tramal

   Seveda,saj je vedela da v glavi nimaš nič.

 • Osti jarej

  …na koncu koncev so vsi iz istega,hudičevega legla

  http://beechela.blogspot.si/2017/

 • Osti jarej

  ..tale je šele groteskna…al pa tud ne

  http://beechela.blogspot.si/2017/

 • Osti jarej

  …naključja?…ja,gotovo…..na koncu koncev, vse poti vodijo v rim

 • Norm Kinley

  Defektne opice, vse so nam unicli, vse…..zakaj?ker je bila kurba sosedova, hlapcevska prepita fauš, ker te izrojene nesposobne kurbe pijanske niso sposobne zase poskrbet, je lazje ubit cloveka, ki je bil sposoben, in mu ukrast pod izgovorom lazi vse.no, eden je potem dal glavo v pecico, lokalni udbas, in je lepo crknil. Drugi so se pa zapili in pocasi pocrkali. Hvala joža tam gori, da si to drhal vedno pustil trpet, ker so si zasluzli. Vsi smrdljivi komunisti, ki so se na nas spravli, SO CRKNILI KOT UŠI V BEDI IN DEPRESIJI, pozabljeni od svpjih, svojih otrok, okolice, normalnih ljudi…

  • Norm Kinley

   Jovo, spet te brisejo. Da ti odgovorim. Vrnit nam morajo se velko vecino, ki so nam jo pokradli.

   • janez cepec

    pamet ti ne more vrnt nubedn, ker jo nkol imou nis. če si kreten, si pač kreten

    • mginko

     Še vedno si cepec. Nimaš možnosti da se spremeniš.

    • Soave

     Ja, res je . . . . . . si, kar si !! Tudi ti, bimbo !!

  • Jovo Jamnica

   Jovo Jamnica > Norm Kinley 4 hours ago
   Detected as spam This isn’t spam »

   Ja. Zaminivo, če so že fsi hin. Ki pa je pol dans problem????

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …in hudičev krog se sklene

 • Caetano

  Zanimivo! Hvala za članek Nova24. Popit se pohvali, da so odškodnine zbili tudi na samo 10% dejanske vrednosti. In še to se je potem izplačevalo v obveznicah, ki pa se niso usklajevale z inflacijo. Odplačilna doba je bila zelo dolga in inflacija je večino tega denarja odnesla…

  V mojem osebnem primeru je bilo tako. Nam so zaplenili brez vsake odškodnine, pri naših sorodnikih pa so plačali v teh obveznicah, ampak kot rečeno minimalno in brez upoštevanja inflacije. Premoženje sta družini dobili vrnjeno v letih 1993-94, ko so imele na lokalni ravni pri nas še oblast demosove stranke in malo tudi z mojo pomočjo, ker sem bil del te koalicije na lokalni ravni in so se že začele blokade.

 • if

  Tečajnici FLRJ dinarja
  https://www.bsi.si/statistika/devizni-tecaji-in-plemenite-kovine/zgodovina-deviznih-tecajev-1945-1998
  https://bankaslovenije.blob.core.windows.net/legacy-files/1110_Uradni_tecaji_banke_FLRJ.pdf

  Leta 1947 je bilo 50DIN = 1 USD= 0,0177734 grama Au.
  Upošđtevajoč ta tečaj, je Popit kapitalistovo gotovino obravnvala takole. Pustil mu jo je za 60 000 DIN = 1200 USD = 21,32 grama Au, ostalo mu je zaplenil..

 • if

  Popit: “Sodišča delajo s polno paro, da bi “pregledali v koliko bi se dalo posamezna nacionalizirana podjetja zapleniti radi kolaboracije bivših lastnikov”,
  Popit, nazorsko nacistični kolaborant, pleni drugi strani, ki jo deklraira kot kolaboanta.
  Komunuistični sistem je preko povzočene krvi vstopil v zgodovino, ob lokalnih propadih v krvi in bedi izstopa iz zgodovine!

  Slovenski levičarji tega dejstva ne dojamejo, ker so mentalno prizadeti s komunističnim virusom.

 • Soave

  Maloršiga. . . . . . . strokovni so pa bili, ja ?!?

 • WatsonForus

  Jap – legalna kraja !

 • MEFISTO

  Na koncu besedila Črnih bukev je objavljena obtožnica zoper najpomembnejše revolucionarje.

  Obtožnica je doslej najbolj točen in popoln seznam največjih slovenskih vojnih, revolucionarnih in mirnodobskih zločincev.

 • Krtača 20

  Kot bi zmešal ričet s šmornom pa krvavicam….krneki….

  • tramal

   Ti si prebutast da bi kaj razumel.Za tebe je dosti če razumeš zakaj se uporablja WC papir.

   • macon

    Ne razume, ker uporablja krtačo.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HITLERJUGEND KOMUNISTI NA OBLAST

  https://www.youtube.com/watch?v=jwR_gOrLQ_A

 • učko

  Okoreli partijci nam vladajo še danes po zaslugi okorne opozicije !

 • montyamp

  Poglejte iz česa nastajajo morilci .
  To so Stalinove gliste s polnimi gobci socializma .
  https://www.youtube.com/watch?v=W5GhWjpY4wc

 • Viktorh

  Žal, zamudili smo romunsko varianto in lustracijo.
  Bog oprošča, ne pa neumnosti.

 • tramal

  Banditi kradljivi komunistični Moriti in krasti je vse kar znajo.Sedaj to nadaljujejo njihovi pankrti..

 • MEFISTO

  Tako je po vojni premoženje plenil okoreli partijec France Popit, kakšna je bila vloga družine Kocijančič, se sprašuje kolumnist.

  Nič kaj lepa, bi skromno pripomnil.

 • totex39

  Žalostna in prepojena s krvjo je ta naša komunistična zgodovina, ki so nam jo opevali in lažno prikazovali in veliko jih še danes fanatično veruje v njo, kar dokazujejo na vsakem koraku.

  • sunday

   res je, najbolj fanatično verujejo njihovi ateisti !!!

 • milanček

  Slovenci, tu si lahko ogledate največjo svinjo in uničevalca slovenskega naroda!!

 • xtc

  Kaj zapisati tule?
  Smrt Dražgošizmu svoboda narodu.

  • Haloški Tunek

   Smrt fašizmu, svoboda narodu!!!

   Smrt slovenskemu klerofašizmu, svoboda slovenskega naroda!!!

   • xtc

    Jep Trunek.
    Smrt Dražgošizni, NOB izmu in Kučanizmu ,našizmu ,ter idiotom,ki to slavijo-so namreč bolezen neke nacije.
    Seveda SVOBODA NARODU-BREZ LEVAKOV IN NJIH KRAME IN IDEJ.

 • DJURO SUMAR

  Ob naslednji nacionalizaciji se takšne napake ne smejo ponoviti. Bo pa mnogo lažje, saj imamo sedaj računalniško tehnologijo, ki bo delo zelo olajšala. Podpornikom stranke SDS pa bo treba premoženje krivdno zaseči.

 • Jožef

  Če še slučajno kdo ne ve, v Sloveniji še hladna državljanska vojna ni končala. Do sedaj so bili kontinuitetniko v veliki prednosti. Tako, kot se je hladna vojna med vzhodom in zahodom prenehala s kolapsom SZ, tako bo tudi pri nas enkrat konec hladne vojne. Tudi v Sloveniji se bo zrušil socialistični sestem, ke se vleče skoraj celo stoletje. Še malo, tovariši !

 • pupa

  Od pisca tega prispevka pričakujem, da razišče kako se je gradila Popitova počitniška vila v Portorožu, kakšna ja bila povezava z gradnjo HOTELOV BERNARDIN, koliko denarja je sam prispeval oziroma, če je sploh kaj dal zraven in kdo je danes njen lastnik?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!