Tako oboroženi so nekdanji partijci: Janez Zemljarič z revolverjem CA32 in dvocevko, Miran Potrč z beretto, Dušan Semolič s pištolo CZM70

Foto: Matic Štojs Lomovšek

“Hočemo vlado, ki bo ustavila privatizacijo, in denar namesto za orožje namenila za šolstvo, zdravstvo in razvoj,” je bilo nedavno slišati od stranke Levica. Stranko, ki se zavzema za socializem, torej moti oborožena Slovenska vojska, nismo pa še slišali, da bi kdaj obsodili svoje ideološke vzornike nekdanjega komunističnega režima. Ti so bili (ali pa so še) dobro oboroženi.

Razvpiti udbovec Janez Zemljarič, ki je v nekdanjem režimu preganjal ideološke nasprotnike, v samostojni Sloveniji pa se sklicuje na človekove pravice in grozi novinarjem, je leta 1978 dobil revolver cobra 32 (CA32), pozneje pa še dvocevno puško. Miran Potrč, član zveze komunistov od leta 1962 in v samostojni Sloveniji večkratni poslanec za listi SD, je imel beretto 7.65 mm.

Med komunisti zelo priljubljena
Sploh je bila slednja pištola med komunisti zelo priljubljena. Njeni lastniki so bili (ali pa so še):  Vinko Hafner (od leta 1976), Egon Conradi (od leta 1988), Zdenko Roter, Silvo Gorenc, Dragoslav Kijevčan (Srb, bil je sodelavec Udbe in Kosa, po osamosvojitvi je nezakonito dajal državljanstva Srbom, prisilno so ga upokojili leta 1993, dobil je privilegirano pokojnino), Borut Miklavčič (od leta 1984, leta 1977 je dobil tudi pištolo VZOR 7.65 mm) in Majda Gaspari (od leta 1977), mati nekdanjega ministra za finance in guvernerja BS Mitje Gasparija.

Dušan Semolič (Foto: STA)

Dušan Semolič je leta 1983 dobil pištolo CZM70 (7.65 mm), bolj znano kot “čebelica”, ki jo je proizvajala jugoslovanska tovarna Crvena zastava, Šefik Purić (razvpiti podjetnik in lastnik nekdanjega lokala Amadeus) je leta 1989 dobil samokres ASTRA 7.65 mm, Maks Završnik, nekdanji visok uslužbenec Udbe, je imel poleg berette še pištolo walther, najbolj oborožen pa je bil Mitja Ribičič: dve pištoli glock bock, glock hamerless, mauser, 2x browning 6,35 in malokalibrsko puško 5,6 Brno 2.

Demokracija

 • Komunisti niso Clemensi

  Težko je opisati grozljive zlorabe, ki so jih doživeli otroci, ” je v 153 strani dolgem poročilu zapisala inšpektorica. “Odkrila sem primer, ko so deklico polili z bencinom in ji grozili, da jo bodo zažgali, če bo izdala, da jo posiljuje odrasel moški. Otrokom so grozili z orožjem, gledati so morali groba posilstva drugih otok.S takimi grožnjami so preprečili, da bi otroci kar koli izdali, ” poroča Alexis Jay. Mlade deklice je posiljevalo več moških, z njimi so trgovali v drugih mestih na severu Anglije, jih pretepali in ustrahovali. Organizacije za zaščito otrok naj bi bile seznanjene s kar tretjino zlorab, ki so se dogajale med leti 1997 in 2003. Poročila o grozljivem dogajanju pa so ignorirali tudi na policiji. Ignorirali in zapirali starše Socialna službe se niso odzivale na poročila staršev o tem, da njihove hčerke izginjajo in da jih opijajo starejši moški, policija pa je celo aretirala dva očeta, ki sta skušala odpeljati hčerke iz hiše, kjer so jih prodajali starejšim moškim. Policija je prav tako ignorirala prijave najstnic, ki so razkrile, da so jih spolno zlorabljali starejši moški. Iste najstnice so ob priložnosti priprli, ker so bile vinjene, odrasle moške, ki so jih spremljali pa pustili na prostosti. Deklica, ki je prišla na policijo, da bi prijavila dogajanje, je dobila sporočilo storilcev, ki so ji nakazali, da bodo ubili njeno sestro. Inšpektorica sklepa, da so storilci dobivali obvestila policije. Socialne službe so starše, ki so prijavljali nenavadno obnašanje svojih otrok, odslovile: ” Ne morete se sprijazniti s tem, da vaši otroci odraščajo.” Mrežo je vodila skupina pakistanskih moških, policija pa je vse od leta 2005 imela močne dokaze o delovanju mreže, vendar storilcev niso razkrili in zaprli. “Razlogi za to niso jasni. Lahko, da so skušali prikriti, kaj se dogaja v Rotherhamu, lahko, da jih je skrbelo, da bi ob aretacijah prišlo do etničnega nasilja. Lahko, da se se bali, da bo skupnost, če se bo razvedelo, izgubila ugled, ” ugiba inšpektorica.

  Več na: https://www.zurnal24.si/svet/polili-so-jo-z-bencinom-in-grozili-da-jo-bodo-sezgali-235061http://www.zurnal24.si

  Naši komunisti seveda niso Clemensi Ladenburgerji, ampak imajo svoje hčerke zelo dobro zastražene.

  • Wizeman

   Brez dolgovezenja: Diletant. Deklariran.

 • totex39

  Proti komu pa so te komunisti tako oboroženi, a proti lastnemu narodu. Očitno se bojijo za krivice, ki so jih naredili ali jih še delajo.

 • MEFISTO

  Prepričan sem, da imajo doma še kaj močnejšega, predvsem bivši in aktualni udbaši.

 • Anton

  beretta ni slaba, glock je boljši. Če bi kupoval na črnem trgu bi izbral Berretto 92FS, al pa Glock 17, ta dva modela sta super za začetnika, če želiš vsake toliko časa “slučajno” kakega kozjejebca v nogo ustrelit, v nogo. Nasploh so polavtomatske pištole zakon za obrambni položaj.

  sarkazem press

 • milanček

  ta rdeča golazen si lahko ves orožje vtakne v svojo nagnusno rit, ko bo narod končno dojel, jim nič ne pomaga! Spomnite se romuna, kako so ga za vogalom prerešetali, ne vem kaj mi čakamo in ne naredimo red v naši , ponavljam, naši Sloveniji!

 • Olga_10

  Udbomafijci!
  Enkrat so že dobili nogo, naslednja in dokončna brca jih čaka kmalu!

  • Hribouc

   Ne bomo si pacali naših rok, zadeve morajo do dna.
   In podgane rdeče bodo bežale na svoje Hudičeve otoke!
   Marš u vražju mater, banda roparska!

  • Janez

   Hahaha to pa je dober vic. SDS je že na 4 mestu.

 • alojz

  Vsi levi se pa nadvse trudijo za prepoved orožja. Navadnim državljanom seveda.

 • Soave

  Kavboji !! Njihovi sinovi pa ??
  Hm. . . zanimiv izraz – samokres !
  Torej, te kresne kamorkoli, ali pa se kresneš sam ?

 • xtc

  A niso komunisti najbolj zagreti za prepoved orožja-sami pa orožarna?
  Zakaj že?
  Slaba vest?
  Strah?

  • macon

   Orožje varuje njihovo oblast.

 • garfi

  in leviČĆarji in leWaki so strašni borci proti orožju

 • stajerc5

  Prav smesno to “uradno” nastevanje. Se vedno imajo udbovci svoja skrivalisca orozja, od bazuke nazaj ali naprej! Katerega leta so ze papirji o teh stvareh “izginili”?

 • Ana Job

  Torej v vsako gospodinjstvo eno pištolo, da bomo varni pred migranti in udbovci.

  • dr Janez Sveti

   Nobenega se ne rabiš bat. Tebe se prestrašijo že ko jih grdo pogledaš :)
   DR Janez Sveti obramboslovec

  • etrusk

   Prihaja čas in to z svetlobno hitrostjo , da se bomo morali boriti za svoje življenje .
   Slej ali prej , se bomo morali priskrbeti tudi orožje. Zgleda , da druge možnosti ne bo

 • Vera

  Osupla sem , ko sem na RTV SLO ( teletekst ) prebrala , da je Branimir Štrukelj vsem strankam poslal pismo s vprašanjem , če se strinjajo s pogajnji in za stavko v JU . Katera stranka se ne bo odzvala ( odpisala na pismo Štrukljevih sindikatov ) bodo šolniki pred stavbami strank protestirali . Bili so nori časi , toda kaj takega še Slovenija ni doživela niti pod jugo-diktaturo.- Preberite si sami , da vidite kaj si bivši Kučanov zet dovoli . Upam , da niso vzeli še dol iz teletesta na RTV SLO 1 .
  Očitno bi miroljubne stranke potrebovale orožje za obrambo pred nasilnim sindikatom !

  • stajerc5

   Tudi sam se ga slisal, pokvarjenca, sedaj poiskusa izsiljevati vse stranke po vrsti, ker so ga “nasi” pustili na cedilu. Mat kurja, ce naredi spet “miting” kot je dejal, je treba res priti z motikami nad njih!!! Pa to ne more biti res, kaj se dogaja pri nas!

 • samsara

  Kaj pa kučan? Kakšno ognjeno miniaturo ima pa on?
  Zagotovo ga nekoliko skrbi, saj si je izposloval varnostnika, še leto po izteku njegovega zadnjega predsedniškega mandata.

  • jovan jovan

   Nič si ni izposloval, ker zakone sprejema parlament.

  • marker

   Milan ima doma hudo mačko.

 • jovan jovan

  Ko že omenjate bivše partijce, kaj pa ima ivan doma? Poleg frače? Sicer pa, zakaj je pa vse orožje prodal?!

  • Jana učak

   Razglašeni vodja(da ne bo Razvpiti!) ima najbrž kakšen tank!

  • marker

   Doma ima dve Patriji, pa še kliniko v Avstraliji, ste pozabili?

 • Miran

  Janša pa ima samo mlahavega tiča.

 • anton-tonček

  To so imeli javno prijavljeno- skratka dobljeno od RS..
  -KAJ pa prikrita sredstva..-za ubijanje…-podstavljanje pod avtomobil…-in podobno…
  ..resnično je ta rd.b. več kot katastrofa…
  Fija takšna RS..
  -..

 • dr Janez Sveti

  Vsakdo, ki ima 1000€ ima lahko kakšen kos orožja..
  Če si ga zaželi!

  DR Janez SVeti

 • FRANC3

  Politiki VEDNO SKRBIJO ZA NARODOV BLAGOR. Slovenci tega ne razumemo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!