Tako potekajo pravi vsebinski pogovori o ključnih izzivih države: SDS in NSi sedli za isto mizo

Foto: Twitter

“Srečanje in programski pogovor ekip SDS in NSi,” je na družbenem omrežju Twitter objavil ⁩zmagovalec volitev Janez Janša in razkril vsebinske pogovore z ekipo strank SDS ter NSi. Predstavniki obeh strank so se usklajevali glede temeljnih problemov države – o zdravstvu ter financah.

Medtem ko bi levica sestavljala koalicijo mimo vseh programov in norm, le da bi naprej obstala pri koritu, osrednje teme pogovorov pa so kadrovanja in kdo bo zasedel kateri ministrski ali drug visok položaj, pa zmagovalec volitev Janez Janša vodi vsebinske pogovore s strankami, ki bi si želele v reformno koalicijo, s prioritetami, da se uredijo razpadajoče slovensko zdravstvo, pokojninski sistem ter javne finance.

Ureditev zdravstva je prioriteta obeh strank
V sredo sta se tako sestali ekipi SDS in NSi, na mizo pa so, glede na izjavo na Twitterju, položili zdravstveno ter finančno problematiko. Slovenska demokratska stranka je pred kratkim najavila, da bo poslala osnutek koalicijske pogodbe vsem novoizvoljenim parlamentarnim strankam, skupno pa imajo pripravljenih že 78 zakonov, ki čakajo na mandat 2018-2022. Med njimi so reformni ukrepi za vzpostavitev reda na področju davčnih razbremenitev, pokojninskega sistema, kmetijstva, šolstva, infrastrukture, kulture, pravosodja, varnosti, sociale, zdravstva in drugih ključnih sistemov, potrebnih temeljite prenove. Skupaj s strokovnjaki so pripravljeni pričeti z delom tisti trenutek, ko bo sestavljena vlada.

Delegacijo SDS so predstavljali dr. Božo Predalič, Franci Breznik, Jelka Godec, Janez Janša, France Cukjati in mag. Andrej Šircelj. V delegaciji so NSi bili mag. Igor Klinar, Matej Hrast, mag. Valentin Hajdinjak, mag. Matej Tonin, Matjaž Trontelj in Janez Cigler Kralj.

Predsednik stranke Nova Slovenija Matej Tonin je že pred volitvami kot tudi po volitvah dejal, da bodo šli le v tisto koalicijo, v kateri bodo lahko izpeljali programske zaveze. Tonin je največkrat izpostavil tri zaveze, ki jih namerava NSi uresničiti, če bo v novi vladi. Do 1. januarja 2020 tako nameravajo zmanjšati čakalne dobe v zdravstvu na dopustno raven, zvišati neto plače zaposlenim za vsaj 50 evrov na mesec in pospešiti postopke za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja.

C. Š.

 • Vojteh Dovč

  to so pravi pogovori u PM…Zdej se bo kadilo..(v zaprtih prostorih)

 • domovina mili dom

  Kaj nam to nuca. Če to ne ustreza udbomafiji.

 • Kučko pod pručko

  Smetana na vrhu torte

  Nekam dolgo je Tonin cincal med levakarji in Janšo. Ne vem, ali je bilo to del njegove taktike in je smetano na vrhu torte prihranil za konec, ali pa je imel v mislih tudi kolaboracijo z murgelskimi uničevalci Slovenije. Kakorkoli že, NSi je od vsega začetka sodila med pomladnje stranke in prav je, da tako ostane za vedno. Znebili so se nekaterih izdajalcev, novo vodstvo pa naj v bodoče kaže bolj trdne smernice svoje usmeritve.

  Kako modro je pri tem ravnal Janša, se vidi sedaj. Tardeči so se zravsali in skavsali med seboj, Tonin se je izkristaliziral, sedaj pa lahko mirno prične sestavljati vlado. Tu je tudi SNS, še Alenka se bo prodala za dobro službo, Cmero pa mu bo zaradi klofute glede predsednika DZ padel v naročje kot zrela hruška. Janša nujno rabi v vladi tudi eno od treh večjih strank in brezzoba SMC bo najmanjše zlo, ki se mu bo moralo zgoditi.

  Levaki z Veleizdajalcem na čelu pa v jok!!!

  • macon

   Udbomafijci morajo pokriti milijardno krajo v bankah in pokrasti kar se še da, torej JJ ne bo premier. Verjetno bodo levi privlekli koga šestega, “nadstrankarskega” za premierja in ga pumpali kot “rešitelja”..

   • rubec

    Sem nekako pomislil na rešitelja Marjana Rožiča ki je bil kljub velikemu potencialu s strani levakov vedno malce odrinjen. Neupravičeno se razume. Nakar ugotovim da je ta veliki slovenec umrl lani decembra. A smo mi macon jaz sem že rahlo dementen, takrat sploh imeli 30 dnevno žalovanje?

    • BolimeĐoko

     Matr si ga usral. he, he

    • macon

     Hahahahaha, Marjana Rožiča si našel. Kje vse se je že svaljkal ta ugledni tovariš? Bolj je bil podoben pisarniškemu fikusu kot fikus.

 • Jan Kovalski

  Na fotografiji se preveč smejijo, da bi to lahko pomenilo kaj dobrega.
  Janez Pogorelec in Primož Štendler na tviterju povesta tisto kar si večina pri NSi mislijo.
  Tako da tile nasmehi niso verodostojni.
  https://twitter.com/pstendler
  https://twitter.com/JanezPogorelec

  • Lustrator

   No no, poznam kar precej Nsi-jevcev in med njimi je komajda kakšen, ki se s pogorelim Pogorelcem v čemerkoli strinja. Veliki večini ni jasno kaj ta ortokomunist dela v tej nekoč krščanskodemokratski stranki.

   • BolimeĐoko

    Tu pa te podpiram z vsemi štirimi, he, he

   • pupa

    Prav zaradi Pogorevca in njegovih twittov sem kot članica N.Si-ja
    volila drugače kot bi morala kot članica stranke. Enako je naredilo vsaj dvajset mojih znancev

    • Lustrator

     Edino pravilno. Tudi sam sem bil nekoč goreč podpornik Nsija (še za časa pokojnega Bajuka – naj počiva v miru), a mi je bilo le nekaj let Ljudmile zadosti, da sem si odkrito priznal, da volim Nsi le še zaradi ideala, ki ga imam o stranki, ne pa zaradi njenih dejanj. Od takrat dalje o Nsi-ju kot realni opciji niti razmišljam več ne. Dokler ne izvedejo temeljite čistke na vrhu stranke, so zame podobno kredibilna opcija kot “desni” SNS.

 • učko

  Ti glupci se lahko smejčkajo še par let, vladali nam bojo pa levuharji !

 • Soave

  Sem skoraj brez besed !!
  Jaz se niti v sanjah ne bi upala takole smejati v objektiv fotoaparata. Kot bi se norčevali iz Slovencev, ki smo jih vseskozi podpirali.
  Sedaj je to pogovarjanje samo zapravljanje dragocenega časa. Kaj so pa prej delali ? Se žalili in obtoževali po Twitterju ?

  • Lustrator

   Če s ene motim, si še do nedavnega prav ti na tem forumu bentila ker se demokratične stranke več ne pogovarjajo in ne stopijo skupaj, saj gre za Slovenijo. Zdaj ko so to naredili (Janša pa tako ali tako NIKOLI v 30 letih ni izključeval krščanske demokracije), pa imaš to za norčevanje?

   Odloči se.

   • Soave

    Drži !! In še vedno bemtim. Kolikor mi bonton dopušča.

    Odločila sem se že zdavnaj. To moje kokodakanje je moja kritika njim, ki so tudi moja opcija, da niso dovolj naredili.

    Zdaj so to naredili ?? Sedaj, ko nam grozi, da bodo komunjare zopet sestavili vlado ?
    Kaj se resnično niso prav nič naučili ?

    Torej meniš, da iz te moke bo kruhek ?

    Ali. . . . . . pa dobro vedo, kako zelo težka naloga jih čaka?Pa potrebujejo še malo časa? Za dogovarjanje ?

    • Lustrator

     ? Če si pozorno spremljala kampanjo, si lahko opazila, da je bil Nsi manj populistično antijanševski kot sicer, s strani SDS-a pa tako ali tako ni bilo nikoli potrebe po brcanju tega mrtvega konja. Pri Toninu sem sicer samo čakal trenutek, ko se bo tudi sam vdal totalitarnemu populizmu “z Janšo nikoli”, a se to ni zgodilo, kar je tudi pohvalno – z majhnim je pač treba biti zadovoljen, česa večjega pa pod trenutno vodstveno strukturo Nsi-ja ne pričakujem.

     Ali bo iz te moke vlada? Ne glede na razumerje 2/3 proti 1/3, sem prepričan, da bi vlada, ki bi jo (pa čeprav v prisilni koaliciji z rdečimi zombiji) sestavil Janša definitivno zdržala dlje kot rdeča, pa čeprav imajo spet dvotretjinsko ideološko večino. Da o razlikah med rezultati ene in druge niti ne govorim (če npr. primerjamo obdobje 2004-2008 in 2014-2018 – oboje v času svetovne konjunkture, torej obdobja debelih krav).

     • Soave

      Hja ? Kaj pa če konj ni mrtev? Se je samo potuhnil in bi ga prava ” brca ” spravila pokonci ?
      Za drugi odstavek se strinjam. Mnogi v Sloveniji tudi. . . . . . pa je še vedno premalo, kot vidimo. In tu pa je kavelj !

  • Franc Šink

   Fotograf je samo rekel: Ptiček bo priletel ven nasmejte se.(ali je misli na fogla prleta twety birda…ali koga drugega pa res ne vem).

   • Soave

    Jaz tudi ne. Bi bilo pa dobro vedeti, kaj jim je fotograf ” naložil. Jim je povedal kakšen dober vic ?

    ♦ “Halo, policija, povozil sem neko mačko.”
    “Vrzite jo v jarek in peljite dalje. Pa ne nadlegujte nas
    več s takimi klici.”
    “V redu. Kaj pa naj z njenim biciklom?”

 • Duhec

  Čudovito.

 • Krtača 20

  Če so že na kufe pršli, bi jim dal vsaj kulturne šalce, ne pa te papirnate lončke bljak….desni nesposobni.

  • BolimeĐoko

   Če je to edino narobe, kar si ugotovil, je to najmanjši problem. No, sploh ni problem.

   • Lustrator

    Komijem je barva in struktura šalčk vedno bila pomembnejša od prihodnosti Slovenije, od Krtače kaj več od tega raje ne pričakuj.

    • Krtača 20

     Prav, bom teb serviral kar na vhodu, tam nek med rožam. Še slamco ti bom dal zravn. Al pa če si jo z glave potegneš?

     • Lustrator

      Me prav malo gane. Zaradi mene bi lahko vsi za omizjem sedeli oblečeni v kopalke in pili Mercator Colo – demokrati volimo zgolj in samo program, ki ga zastopajo preverjeni zaupanja vredni kadri, komijem pa sta potrebni drugi 2 komponenti:
      1. kako ostro se nekdo postavi proti Janši
      2. kako všečno retoriko, obleko, čevlje, oči, frizuro ima

    • Franc Šink

     Absolutno!

   • Krtača 20

    Ne, ni to edino. Sam vse se začne, al pa konča z dobro (zanič) kavo.

  • mali49

   Butelj.

  • Franc Šink

   Bi ti rad užival kofe v enem vaših salonov???!!

 • Lustrator

  Kaj pričakuješ, da jim podelimo državna oblikovanja, ker (za razliko od vseh ostalih izvoljenih strank) razumejo, da demokracije brez pogovorov, usklajevanj in koalicij NI? Za mene ostajajo partijski satelit dokler jasno in odločno pred javnostjo ne obsodijo rdeče globoke države vseh zločinov, ki jih na sistemskem nivoju že od leta 41 počnejo na vseh ključnih področjih države. Vsesti se za mizo in pokazati dobro spisan program je še daleč od tega, da postanejo normalna demokratična stranka. Kaj šele krščansko demokratična.

  • Jan Ocean

   Dej ne joki. Lustrirat bi blo potrebno leve in desne fašiste pika jasno!
   Imamo več globokih držav, ne samo ene.

   • Lustrator

    Lustrirati (odstraniti iz pomembnih državnih funkcij) je potrebno na prvem mestu vse državljane, ki vam ni jasno, da nacizma in fašizma po svetu ni že od leta 43 oziroma 45, ki vam ni jasno, da oba režima spadata na isti ideološki pol kot komunizem in da so vsi trije potrebni ostre obsodbe ter v moderni Evropi in svetu 21. stoletja nimajo več kaj delati.

    Ker torej v Sloveniji avtohtonih fašistov in nacistov nimamo in jih nikoli nismo imeli, smo pa imeli in jih imamo (celo še več kot v Jugi) komunistov na pretek praktično na vseh najpomembnejših državnih in paradržavnih funkcijah (pravosodje, izobraževanje, mediji, 2/3 parlamenta, sindikati, državna podjetja, državne banke,…), je potrebno izvesti lustracijo zares temeljito – vse do nivoja navadnih državljanov, ki zgolj s svojimi komentarji ali glasovi na volitvah zavestno podpirajo ohranjanje rdečega totalitarizma.

    To je definicija lustracije – tisto česar si ti vseglihar želiš pa smo žal že imeli – reče se ji revolucija in posledice le te čutimo še danes čim se zapeljemo čez karavanke in ugotovimo kako daleč od evropske normalnosti smo zaradi tega.

    • rubec

     **********

    • exposingthetruth1111

     komunizem je samo derivat marksizma, treba je vse te ideologije marksizma prepovedati….ker sedaj v Zahodni Evropi divja kot zmešan kulturni marksizem.

     • Lustrator

      Vsekakor.

   • macon

    Globoka država je vedno lahko samo ena, ker ta pojem pomeni zakulisno obvladovanje podsistemov. Več globokih držav bi pomenilo, da nobena povsem ne obvlada in da posledično nobena ni povsem varna. To pa potem ni več globoka država.

    Meni se levi zdijo povsem varni pa če počnejo karkoli. Ti si pa en tistih vsegliharjev, ki jim je “nezakoniti kredit” 150.000 v istem rangu kot kraja 5.000.000.000.

    • pajot

     Izraz globoka država se oddaljuje od bistva in bebavemu slovencu ne pomeni nič. V vse pore naše države se je zalezla mafija. Ena sama,edina,ker ne trpi konkurence. Po moje bi se ji reklo Komunistična Mafija. Prisotna pa je na naših tleh že od leta 1945. Spomnim se TV intervjuja z Nikom Kavčičem. Razkril je kaj pravzaprav počne in s čim se ukvarja. Dandanes ni nič drugače. še vedno krade,ropa,ubija in šverca mamila in cigarete. Kot to počnejo vse mafije sveta.

     • Lustrator

      S samim izrazom ni nič narobe, saj se ga uporablja prav zato, da bo bebavi slovencelj (seveda zdresiran v komifilijo) lažje dojel v nebo vpijoče dejstvo, da v Sloveniji nimamo ne demokracije, ne svobdnega trga, ne verske in ostalih osnovnih svoboščin, ki bi jih sicer morala zagotavljati pravna država (katere seveda prav tako nimamo). Čim jim omeniš direktno komunistično omrežje, udbomafijo, F21,… se jim namreč naenkrat stemni pred očmi, ker si s tem napadel njihovo bolno rdečo psevdoreligijo o kateri vsi sicer zavestno lažejo, da ne obstaja in nas vse objektivne opazovalce posledično označujejo za paranoike, ki si izmišljamo udbo in komuniste, ki so pri nas bojda izumrli že pred 3 desetletji.

   • lokec

    To se pravi nobenih!!

  • Peter

   Kot vemo, je ocean lahko velik, globok, širok, mrzel, topel…ipd.
   Pameten pa ne more biti, no.

 • Vera

  Sinoči sem na RTV SLO 3 slišala Štrajna odgovarjati novinarki glede 28 tih podpisov in zahteve , da vlado sestavi ” leva stran ” . Na novinarkino vprašanje , zakaj tako malo podpisov ( 28 ) , pa je dejal , da so jih morali v eni uri zbrati, kar pa baje ni bilo lahko . Tu se očitno vidi, da nam dejansko vladajo sive upokojene glave, ki so 70 let za nami !

  • zokispoki

   Intelektualni potencijal, da te kap sune !

  • Mojca pokraculja

   Oh katstrofa, kaj samo 1 uro jim je kučko dal časa. Najbrž zato, ker v njegovih zlatih časih se je vse zgodilo v 15- ih minutah ali takoj!

 • Olga2345

  Za Slovenijo! Proti sovrastvu in izključevanju!

  • Djuro Sumar

   To govoriš ti, ki si ena od najbolj ekstremističnih komentatork na tem portalu, saqj izključuješ vse kar ni klerikalno.

   • Lustrator

    Izključuje vse kar ni demokratično – v tem je bistvena razlika.

    • Djuro Sumar

     Očitno ne izključuje vseh drugače mislečih le ona, temveč vsi klerikalci na tem portalu. Sicer pa je SDS ustvarila ta portal prav v ta namen. Uživajte v svojem enoumju, saj drugega veselja v življenju očitno ne poznate.

     • Lustrator

      1. Če bi bili klerikalci desetino toliko izključujoči kot ste komunisti, bi vi že davno pocrkali v lastnih dolgovih. Kdo misliš da tako v Sloveniji kot po svetu skrbi za to, da se zaradi katastrofalnih gospodarskih rezultatov levih vlad ne zgodijo socialne bombe? Rdeči križ? Kar misli si.
      2. Kako lahko govoriš o izključevanju na tem portalu, ko pa si dobesedno obdan z ljudmi, ki na tvje (večinom) provokacije odgovarjamo s kulturnimi komentarji – za razliko od ostalih portalov?
      3. Nova je nastala z namenom vsaj delno pluralizirati zatohel, zaprt svet medijskega enoumja v katerem medij USTVARJA javno mnenje, potem pa dopusti komentiranje le tistim, ki njihovo ideološko stvaritev podpirajo, vse ostale pa brišejo. Če bi vedel koliko komentarjev so mi izbrisali na JAVNEM mediju, čeprav ni bilo v njih nobene laži, žaljivke, ali česarkoli spornega in koliko je takih komentatorjev, bi to izjavo o enoumju lahko napisal praktično kateremukoli drugemu večjemu portalu, le Novi ne. Ali pa se motim in je 2/3 tvojih komentarjev tule izbrisanih (čeprav bi marsikateri iz vsebinskih razlogov dejansko imel osnovo za to)?

     • Djuro Sumar

      Na nobenem portalu mi še niso izbrisali komentarja.

     • Lustrator

      Seveda da ne, saj vse svoje sile napadaš v blatenje opozicije, kar režimski mediji primerno nagrajujejo. Poskusi kdaj na vseh omenjenih portalih kdaj bevskati proti komunističnemu režimu tako kot tu počneš proti demokratom in osamosvojiteljem, pa boš na lastni koži občutil kdo je demokrat, kdo totalitarec, kateri pol ime dialog za vrednoto, kdo pa gradi na izključevanju. Ljudje žal pogosto spoznamo resnico šele ko jo občutimo na lastnih izkušnjah.

     • Djuro Sumar

      Vedno napišem samo tisto, kar mislim in občutim.

   • Prle

    Verjetno je danes spet pijana.

    • pupa

     Če je pijana v kar dvomim, bo prišla tudistreznitev, največji problem so prijatelji od Čakića, ki so zadrogirani od jutra do sutra in to brez prekinitve.

   • antimur

    Hanovec, če kdo koga izključuje, je to tvoj debilni Židan s svojo paradno kučanistično stranko. Vi izključujete vsakega, ki je proti nasilnemu priseljevanju muslimanske drhali, vi izključujete vsakega, ki je proti homoseksualnosti, izključujete vse katolike, sploh pa vse domoljubne Slovence in lojalne slovenske državljane, začudo pa ne izključujete Ahmada, ne muslimanov, ne izključujete pedrov in lezbijk, niti kriminalcev kot je Janković, ne izključujete ropanja v NLB itd.

   • Steiermark

    Mogoče pa si samo nesposoben zaznati, da olga izključuje le jugokomunajzarske vrinjence, ki sovražite Slovenijo in Slovence, za poštenost pa še nikoli niti slišali niste!

 • Djuro Sumar

  Tile dve stranki se lahko popolnoma uskladita, pa jima ne bo nič koristilo, saj brez vsaj ene leve stranke ne bo nič.

  • stajerc5

   No, zdaj pa le priznaj, da bulja radi!

   • Djuro Sumar

    Ne vem kaj je to “bulja radi”.

    • stajerc5

     Tipicno za yugovice, da se materin jezik prodajo…

     • Djuro Sumar

      A si jugovič?

     • Djuro Sumar

      Nisem vedel da si jugović.

 • Prle

  Občutek imam, glede na to kako se vsi smejijo, da jim fotograf kaže tiča.

  • macon

   To ti sodiš po sebi, ker si najbolj srečen, ko vidiš tiča.

   • Prle

    To govorim zaradi teh sumljivih tipov, ki sedijo za mizo. Nikoli ni človek prepričan al’ je bolj tič a miš, za njihove potrebe.

  • Krtača 20

   Blizu. Sam, kle jim je janša reku da ma najdaljšga, zato tak smeh. Drugič ko se bojo jokal, jim ga bo pa pokazal.

  • VIKTORE

   Galgenhumor.

 • Zoran Prijović

  Tole bi bla dobitna kombinacija. Škoda, ker niso dobil skupaj več glasov. Upam, da vseeno nekako sestavijo to koalicijo.

 • Miro

  hahaha, predvsem gre za enakopravna partnerja….

  • Prle

   Ki bi bila, končno lahko tudi zakonska partnerja,ha,ha,ha.

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Nakladač.

    • Prle

     Hvala enako.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Resnica lewuhe vedno boli.

     • Prle

      A desnosučne pa ne?

     • WISKY 1000

      lolek

     • Prle

      Bolek.

     • WISKY 1000

      idi radit nešto mujo

   • WISKY 1000

    VOZI KUČI

    • Prle

     Pjevajuči.

     • pupa

      ZADET KOT KANTA!

   • cosmosjasnovidec

    Ti pasjejebski čefutarski kurefukač tako ali tako nimaš drugega v betici kot pa kako bi ga komu pofafal in kdo bi ti ga zataknil v tvojo buzerantsko pedrovsko rit.
    Da te ni sram izpljunek čefutarski.Briši kuči čoban.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • Lustrator

   Je doslej katera izmed obeh Janševih vlad razpadla zaradi neenakopravnega odnosa do koalicijskih partnerjev? Na drugi strani pa v 24 letih rdeče oblasti ne pomnim ene same, kjer to NE BI bil povod za predčasni razpad.

   • Peter

    Tukaj lahko govorimo o klasičnem primer ljudskega slovstva. Nekdo iz štaba si nekaj izmisli, plasira med ljudi, za njim ovce ponavljajo, še kaj dodajo in na koncu pridejo na dan take zgodbice, ki jih širijo naši levi komentatorji.

    Da so tajkuni nastali med desno vlado, da smo se največ zapufali med desno vlado, da je orožje švercal janša in še jih je, no.

    • Djuro Sumar

     V socializmu sem se vedno spraševal ali moj sekretar ZK in naš župnik resnično verjameta v to, kar govorita. Mislim, da v resnici nista verjela. No, sedaj so ostali samo še župniki. Škoda.

     • St

      Ni res,ZK se je poskrila po strankah. Ker so nam oni vladali propadamo. Isci jih v Murglah,ce ti je dolgcas.

     • Djuro Sumar

      ZK se ni nikamor skrila, ne vem pa od kje ti ideja da propadamo. V vseh pogledih se vzpenjamo.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kje je tist rumen tič Tunek, ki živi v komunističnem svetu. Kaj hudiča bo spet nakladala?????

 • Prle

  Če bi bil sam Šarec bi prepustil mandatarstvo Ivanu, itaq ne bo zdržal več kot 1 leto.

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   PŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

   • Prle

    HE,HE,HE, ja,ja, vem, da te resnica boli.

  • Franc Šink

   Ker bi ga vi umazani komunisti takoj zaprli.A to misliš.?

   • Prle

    Ne, ljudstvo ga bo vrglo z prestola, kot ga že enkrat je. Pozabil?

    • Dostmamrecesijeinpičkarije

     Bilobil vzemi, pa se ti bo vrnil spomin.

    • Mojca pokraculja

     Katero ljudstvo ? Definiraj !

     • Prle

      Ljudje, ki ga niso volili.

     • antimur

      To ni pravo slovensko ljudstvo, ampak pritepenci, kriminalci, razni Štrajni s svojo drhaljo, neuspešni kulturniki, levaški sindikati, zasvojenci in pedri, feministke, civilna združenja kot so v MI, HM in podobni, aja, pa podkupleni klošarji, rogovci, zasvojenci iz Metelkove itd.

     • Lustrator

      Podprti z močno medijsko mašinerijo, kapitalom (davkoplačevalskim kajpak) in najeto tujo mafijsko organizacijo, ki je celotno zadevo izpeljala. In prav to je ključno. Dokler bi šlo za dejansko spontane proteste, ni s tem nič narobe, demokracija je demokracija, dogodki 2012/2013 pa imajo prav vse elemente klasičnega državnega udara.

     • Mojca pokraculja

      Aha se pravi igra prestolov. Prestolokracija po diktatorsko.

     • Prle

      Zaenkrat je vaš idol kar daleč od prestola, pravzaprav mu uhaja.

     • Mojca pokraculja

      Igra prestolov je imanentna diktatorjem in samodržcem.

    • pupa

     Ali želite Spet zakuhat državljasnko vojno? Zatirani ne bomo več držali križem rok.

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Prle, tvoje lewuharske marionetke se bodo sprle. Žal.

  • Lustrator

   Naj te spomnim, da je sicer Janša doslej edini premier v Sloveniji, ki je vlado pripeljal od začetka do konca mandata in edini razlog, da se to ni zgodilo tudi v drugem mandatu, je “spontan” državni udar za katerega seveda ni nihče odgovarjal pred sodiščem, čeprav je sodelovanje v tovrstnih protidržavnih aktivnostih navadno kaznovano z najvišjimi kaznimi. A očitno ne v slovenistanu, kjer mediji, sodstvo, parlament in celo policija PODPIRAJO tovrstno blatenje demokratičnih norm.

   • Prle

    Pač ga ljudje ne marajo, ve se zakaj, kup afer je za njim, od žaljenja novinark ženskega spola do denarnih mahinacij.

    • Dostmamrecesijeinpičkarije

     Ja, polno afer, ki so jih zakuhali vaši lewuhi.

    • Lustrator

     Kateri “ljudje”? Tisti, ki slovensko realnost (politiko, gospodarstvo, pravosodje, kulturo,…) spremljajo enkrat na teden ali mesec, pa še to preko enega ali dveh mainstream medijev z istim lastnikom, vsekakor, tisti, ki razmišljamo s svojo glavo in poznamo ozadje, ki ga glavni mediji namenoma prikrivajo oziroma celo potvarjajo, pa nikakor.

     Ko že omenjaš “žaljenje ženskih novinark” – je zate žaljenje, če lažnivcu rečeš da je lažnivec in tistemu, ki svoje “novinarske” usluge (laži) prodaja za denar, presstitut?

     Kar pa se tiče “denarnih mahinacij” – glede na to, da Janša nikoli ni imel v oblasti vzvodov preko katerih bi lahko sploh teoretično dobil na račun milijone, kolikor jih imajo v svoji lasti praktično vsi člani F21 in njihovi pribočniki, je nora že sama ideja o kateri govoriš. Če k temu prišteješ še dejstvo, da se nelustrirano pravosodje že 3 desetletja na vse pretege trudi Janšo uničiti, pa jim doslej ni uspelo skupaj spraviti niti enega samega dokaza o finančnih mahinacijah, niti ni o njih ne duha ne sluha ne pri standardu njegove ožje ali širše družine, ugotoviva, da očitno že leta živiš v pravljici pri kateri si ključno pomešal glavne akterje. Poglej si seznam najbogatejših Slovencev in ti bo kmalu jasno katera politična opcija ima prost in neomejen dostop do državnega premoženja.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Tako se govori ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Slovenec

      Tako je. Seznam najbogatejših Slovencev pa nima vseh, ki so
      se levice okoristili, ker se raje
      skrivajo.

     • pupa

      Kar so tatovi znosili v tujino ne zajema noben seznam v Sloveniji, ker je za širšo javnost skrito.

    • pupa

     Še premalo jih je, take cipe si zaslužijo plunek v obraz.

     • Prle

      No, no, to se pa ne spodobi. Saj si baje ženska, a ne boš potegnila z njimi.

     • pupa

      Z novinarskimi cipami nikoli.

     • Prle

      ja, ženska, saj si čisto zaslepljena. Kaj pa so tebi storile novinarke. Ivan je plačal nekaj tisoč evrov, a si mu jih ti dala.

     • pupa

      Ena od njih si bo popravila obrazno deformacijo če bo ratalo.
      Sama pa pravim Božji mlini delajo počasi ampak gvišno.

     • Prle

      Ja, ampak za vse enako, nihče se ne izogne, kajne.

     • WISKY 1000

      samo vi komunajzarji se ne boste izognili

     • Djuro Sumar

      Tebe bo Bog zanesljivo kaznoval.

     • pupa

      Me je že, če z drugim ne, z vsemi levičarskimi vladami. Hudooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Djuro Sumar

      To je najmanj kar te lahko doleti. Verjemi mi, edino kar velja je zdravje.

     • WISKY 1000

      pupa,kaj s tem lojem debatiraš,škoda vsake sekunde

    • WISKY 1000

     lolek

  • WISKY 1000

   bolek

 • lokec

  Drhti.

  • WISKY 1000

   počasi bo odrhtel na dob

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  PRLE, TUD LEWUHI MORATE ŽVET, SAMO NE NA NAŠ RAČUN.

  • Prle

   A ti že imaš svoj račun?

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Ja, že od rojstva. Zakaj pa to enga lewuha tko zanima??? Se boji, da bodo na vrata potrkali možje v modrem z nalogom za zaseg nazakonitega premoženja?????

    • Prle

     Jebi ga, si pač povprečen desnuh, ki je nižje izobražen, zato ti lahko oprostim tvoje pisanje, saj ne veš kaj pišeš.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Takim pa tud najboljši psihiatri ne morejo pomagat.

     • pupa

      Si ti to mislil Šarca?

     • macon

      A to so tvoje mokre sanje o višji izobrazbi, ko z gnojnimi vilami kidaš v hlevu? Ti si faks videl samo od zunaj.

     • Soave

      Jojmene ? In, kdo to napiše ? PRLE! Ti si tisti, ki ne ve , kaj pisari !

  • WISKY 1000

   moti me,ker bodo levovoluharji bolje živeli na račun desne vlade.

 • Peter

  Levičarski recept za sestavo vlade:
  Vzameš 1/2 vlade v odstopu, od katere ločiš vodjo. Dodaš propadlo Vi dont nid mani funkconarko in tišlarja s šestimi popravci. Vse dobro premešaš in daš v pečico za 1 minuto.
  Serviraj hladno ali toplo, narodu se tako ali tako jebe

  PS, Namesto zgornjih sestavin lahko v pečico vržeš pol kile goveje žvarovne, razlike ne bo nobene, no.

  • Aron

   Prav zabavno je brati te domislice, medtem ko je jasno, da tudi desna vlada ni možna brez opisanih akterjev. Presmešno :))))

   • Soave

    No. . . . saj ni domislica. Je recept. Preverjen.

    • Peter

     Aron spet laja?
     K nogi Aron pa mer dej, no.

   • WISKY 1000

    lolek

 • Zgornji

  KOOOOOOONČNOOOOOOO !!! ! !!! SEDAJ PA SE SAMO RESNOSTI PRIMITE, DA NEBOSTE ZOPET BEDAKI LUZERSKI IZPADLI PRED POKVARJENCI KI VAM DIHAJO ZA OVRATNIK !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! HVALA . Z Božjim Blagoslovom .

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ta lev ma da gre u hlev,
  tam bo premetaval gnoj,
  pa naj bo kravji, ali svoj,
  z glave tekel mu bo znoj.

 • Puki

  Samo v Butalah novinarji poznajo zmagovalce parlamentarnih volitev in samo v Zahojenem dolu pravijo, da je to vodja in ne stranka..

 • WISKY 1000

  BRAVO SDS IN NSI,TAKO SE DELA.

 • Tweety Bird

  Laž št.1: Tako potekajo pravi vsebinski pogovori o ključnih izzivih države: SDS in NSi sedli za isto mizo

  Laž št.2: V pogajanjih med LMŠ in SMC prišlo do preobrata! Stranka Marjana Šarca odrekla podporo Cerarju in za predsednika državnega zbora predlaga kar Brgleza!

  Laž št.3: V združenju VSO ogorčeni nad zlorabo in potvarjanjem zgodovinskih dejstev ministrice Katičeve in zaradi udeležbe na “slovesnosti v spomin Toniju Mrlaku”

  Nova24tv v službi laži… Kapish?

  • Duhec

   A so samo trije novi članki?!

   • Tweety Bird

    Na Nova24tv je vse laž :)

 • Peter

  Uspel sem pridobiti zapisnike sestankov levih med seboj.
  Prva točka dnevnega reda: Kdor je še za to, da se z Janšo ne gre v koalicijo, naj dvigne roko! Vsi, dobro.
  Sestanek je zaključen.
  Tam v ozadju je sicer neki novinec nekaj momljal, da se bilo dobro pogovoriti o gospodarstvu, zdravstvu, šolstvu, zakonodaji…pa so ga tastari hitro utišali, naj da mer pa nej ne sitnar s takimi nepomembnimi malenkostmi.
  Ja, takle mamo, no.

 • luckyss

  Ja, tako se dela…najprej tukajšnje ovce popljuvate vse kar ima vonj po NSi…od Ljudmile do Tonina …Potem ko vas “kuzla liže” ste pa “konstruktivni” …banda kolaborantska..

 • Peter

  Kakšen kreten moraš biti, da 73 let po vojni politične nasprotnike imenuješ banda kolaborantska?

  Velik, no.

  • Krtača 20

   Hja če zagovarjate kolaborante, pol ste sam za u jamo. Kaj se čudiš? Tko je.

  • luckyss

   Preprosto…
   Isti način političnega delovanja in celo ugotovitev, da je bila kolaboracija s Hitlerjem “nujna”…
   Le kako bi vas lahko drugače poimenoval kot klerofašistične kolaborantske ovce ?!

   • Lustrator

    Še vedno nisi razčistil s pojmi in zakonskim ozadjem predpisane, dovoljene kolaboracije in nedovoljene – izdaje, kakršno so zagrešili partizani v boju proti zavednim Slovencem – “sovražnikom revolucije”?

    • Krtača 20

     S tem pojmom so mednarodno že razčistili leta 42, tko da si mal pozn. Domobranci so bli na strani okupatorja.

     • Lustrator

      Domobranci so z okupatorjevimi sredstvi branili slovensko neoboroženo prebivalstvo pred napadi terorističnih klavcev – takšno sodelovanje je ne le dovoljeno, ampak celo zapovedano po Haaški konvenciji iz leta 1907 o čemer komiji seveda ne veste ničesar, saj so se vaše banditske enote posluževale enakih taktik in civilizacijskega nivoja kot njihovi rdečearmejski mentorji.

    • luckyss

     Kakorkoli obračaš zadevo…Hitlerjevi domobranci so klali izključno Slovence…
     In po mednarodnem vojnem pravu niso imeli statusa kot so ga Imeli Slovenci mobilizirani v nemško vojsko..Torej domobranci – podrepniki prve vrste…

     • Lustrator

      Popolnoma nič ti ni jasno, kot vidim.

      Domobranci niso bili prav nič Hitlerjevi, obstajali so še predno so prišli pod glavno komando Rosenerja in imenovali so se SLOVENSKI DOMOBRANCI – pozna morda slovenski jezik kakšno še bolj domoljubno besedno zvezo od tega?
      Slovenski domobranci niso nič klali, ampak so se (za razliko od partizanov) BOJEVALI – a ne proti Slovencem (kot internacionalistični komunisti, sovražniki vseh narodov), ampak proti komunističnim banditom, torej oboroženim tolpam, ki so brez kakršnegakoli mandata vlade ali ljudstva klali, ropali, posiljevali med nebranjenim civilnim prebivalstvom Slovenije. Partizani in partizanstvo nimajo s Slovenci prav ničesar skupnega razen seveda to, da so bili prvi plenilci, drugi pa plen – cilj partizanskega gibanja je bil namreč izvedba revolucije, izbris narodov in ustanovitev SFRJ po vzoru Sovjetske Zveze. Če bo v tej blaznosti umrlo 100.000 nedolžnih Slovencev, naj pač umrejo – več kot bo trupel, večja možnost je, da revolucija uspe (to niso moje besede, ampak besede jugoslovanskega politkomisarja!).

      Drži – mobiliziranci v nemško vojsko niso imeli enakega statusa kot Domobranci – le ti so namreč kot policijske enote skrbeli za vzdrževanje reda in miru v času komunističnih terorističnih napadov na področju lastne domovine, mobiliziranci pa so se morali boriti za nemške cilje pod neposrednim poveljstvom nemške vojske (Domobranci so imeli svoje poveljstvo).

     • branči

      pasjejebec!

     • pupa

      A bi ti razjasnil to kar si napisal? Naštej vsaj sedem množičnih domobraskih grobišč s številom žrtev? Vem, da je zločin zločin na katerikoli strani vojskujočih, pa da primerjamo kateri so bili večji zločinci. Sv, Urh lahko spustiš, ker mi je vse poznano.

    • Peter

     Naj kar laja, še vedno je velik kreten, no.

 • Krtača 20

  Prišli so na vljudnostni obisk, pa tud soka pa piškotov od urške niso bli deležn. Slab tole kaže. Pa kufe u papirnatih lončkih mi sploh ne gre iz glave….upam da so po taki postrežbi vsi zahteval mrzu mlek – da se čimprej pobereš iz tazga srečanja….

 • Peter

  Baje bo Kamnik prevzel vlogo Čebin pa še Ceste v Rožno dolino v novejši slovenski zgodovini, no.

 • Krtača 20

  In prva zahteva je…….Tonin za premijeja. Kar na lepem konc pogajanj…..

  • Lustrator

   Mokre sanje tako komijev kakor samega Tonina, o tem ne dvomim.

 • Peter

  Seveda, premje bo Janković, no.

 • herman

  Janša in Tonin si na sestanku nista skočila v lase, ker Tonin ni imel v kaj skočiti.

 • WISKY 1000

  levaki se bodo požrli med sabo,bravo le tako naprej.

 • Peter

  Lakies, ti gre na živce, ker ti nekdo pove, kaj si?
  Povožena leva ovca si, no.

 • Republic Commando

  Na RTV niti besede o tem sestanku, tam še naprej forsirajo klovna serpentinška :))). In tisto propagando plačujemo VSI! :)))

  • žogica

   Na RTV pripravljajo celovečerno oddajo o srečanju dveh egov, ki jo bo vodila Evgenija Carl!

   • pupa

    Kaj si bo nadela masko?

    • žogica

     Je že v maski, jo pripravljajo, oddaja bo v živo!

     • pupa

      Svetuj ji, da spije kakšno surovo jajce, da ne bo rezko piskala pre kamerami.

     • žogica

      Imaš prav, jajca so vsestransko koristna za ženske!

     • pupa

      Moški jih imate zgolj kot gojišče sramnih uši, da se lahko po njih praskate, posebno ta južni. Pa šta si ti bre žensko ili muško? Možda i nešto na pola?

     • žogica

      Jaz nimam svojih, pri hiši jih pa imamo, ampak mi ne gojimo sramnih uši, očitno imaš slabe izkušnje!

     • pupa

      Prinas imamo kopalnico in bide,če veš kaj je to in to vse tudi redno uporabljamo.

     • žogica

      A bejž no, kopalnico in bide imate, tebe še pa kar preganjajo sramne uši, uporabljaš jih namreč v svojih komentarjih!

     • pupa

      Saj si ti tudi ena izmed tistih SU,ki so zbežale na ta portal zaradi pantakana.

 • Peter

  Naš premje v odhajanju pa še vedno briljira, no…

  Jelinčič trdi, da mu je predsednik vlade Cerar med debato zabrusil, “naj pazi, kaj govori, da se mu ne bo kaj zgodilo”.

 • luckyss

  Sicer pa je Tonin vsekakor 100x bliže normalni desnici kot Janša z blesavo SDS..

  • žogica

   Se strinjam!

  • xtc

   Za vas je normalna Desnica SLS,ki jo je fural sodelavec SDV Zagožen in udbo hlaščka podobnika-ki so uničili vse,Bajuk je komaj rešil ostanke razvaline.

  • xtc

   Sicer pa SDS je zmagala,Krko pa dobro naciljal raketo v ri****+ izdajalcu in JNA agresorju.

  • macon

   To so ti povedali osrednji mediji, kenede.

   Žlahtna desnica press.

 • janez55

  Kaj v SDS in NSI nimajo nobene ženske, da se pogovarjajo sami dedci in Jelka Godec?

  • žogica

   Njihove ženske so za šporhetom!

  • Peter

   Nimajo. Imajo pa zato program.
   Levi imate pa ženske, programa pa ne, no.

 • žogica

  Kako so luštni, smejijo se, kot zrele buče!

 • žogica

  Baje bo Tonin mandatar, ali to drži?

  • xtc

   Se ve kdo o mandatar-Šarcu precej slaba kaže se že pobijajo inrazpadajo med sabo.

   • Peter

    Si pričakoval kaj drugega, no?

    • xtc

     Bi rad videl trenutno stanje v pogajanjih za Šarčevo vlado,med SMC,LMŠ,SD i ZL
     no poglej na You tubu kaj se zgodi ko hijene najdejo crkovino -,identično

   • žogica

    Torej bo res Tonin?

    • xtc

     Od kdaj je Toninu ime Janez?

     • žogica

      Janez se bo v dobro Slovenije odrekel mandatarstva, vse v dobro Slovenije!

     • xtc

      Nobene potrebe ni zato,prvi bo dobil mandat za sestavo vlade-tako meni tudi Pahor.

     • žogica

      Seveda bo dobil, kaj pa, če ne sestavi vlade?

     • xtc

      Bo pa tretji krog ali pa predčasne volitve-kar bi bilo še najboljše,sploh ,če Kučan reče,da nebi nič spremenile.

  • Radio Ga Ga je poročal, da bo neka Žogica. Si to ti ?

  • pupa

   Znabit da bo podpredsednik državnega zbora ali vlade. Ni slabo.

 • Peter

  Blokirančki spet v ofenzivi.
  USB ključki so raztalani, vidim, no.

  • pupa

   Zgleda, da je tudi danes Kučan posipaval po jajcih pantakan, pa so se vse preživele sramne uši preselile na Nova24TV.

 • xtc

  Počasi nastaja nova trdna vladna koalicija,počasi bodo prišli tisti,ki se bodo nažrli Kučanovo -Šarčevih levih kstremistov in njih blodenj.

 • Peter

  Nekam živčni postajajo naši levi komentatorji. Ne gre po načrtih, so preveč požrešni vaši predstavniki delovnega ljudstva, no?

 • jovan jovan

  Še nekaj glasov manjka?! Mar ne? Kako to, da ivan še ni sestavil zmagovite koalicije? To je rezultat sektaške politike razdvajanja naroda in žalitev nasprotnikov zadnjih 20 let.

  • xtc

   Ta re ravnokar utepa levakom,ki se boste pobili med sabo v “dogovarjanju”,pogajanja kar “zamrzujejo”.

  • žogica

   Ampak se je v zadnjem času hinavsko potuhnil, samo, da pride na oblast. Tako fin, umirjen, to ni pravi Janez (igrati pa zna bolje od Šarca, mu je treba priznati)!

  • tohuvabohu

   Ja zato, ker na levici ni dostojne stranke, ki bi imela pogoje.
   Žalitev nasprotnikov, prekleti sektaš butasti? Pa poglejmo, s čim vse ste rdečkarji 35 (!) let žalili Janšo:
   – trgovec s smrtjo
   – romar v titovo Jajce
   – skrivač v kleti
   – samozvani osamosvojitelj
   – švercar orožja
   – jajceglavec
   – pogreto truplo
   – puklavec
   – šiptar
   – konvertit
   – veliki vodja
   – ljubljeni vodja
   – firer
   – diktator
   – fašist
   – revanšist
   – belogardist
   – delitelj naroda
   – in še in še.
   In potem ste jezni, če vam pove, da ste kurbe?

 • xtc

  Je tako se počasi oblikujejo obrisi trde vlade,levi sektaši se bodo kmalu sami izolirali,saj nekateri že razmišljajo o prebegih v varno koalicijo,kjer bo plača 4 leta ne pa nenehen strah pred novimi volitvami vsakih par dni.

 • Peter

  Levi se ne morejo dogovoriti, kdo bi naredil več dobrega za Slovenijo in delovno ljudstvo, če bi vladal.
  Zato pogajanja še potekajo, smo pa več kot zadovoljni, da se ne grebejo, kdo bo vladal, kot delajo to na desni, no.

  • pupa

   Saj levičarske vlade so vse zelo uspešne, posebno pri vseh vrst ropanja. Kako se je že izrazil nekdanji poslanec Bernik ob imenovanju Ropa za predsednika takratne vlade. ZGODIL SE NAM JE ROP!!!!!!!

 • Tweety Bird

  Laž št.1: Tako potekajo pravi vsebinski pogovori o ključnih izzivih države: SDS in NSi sedli za isto mizo

  Laž št.2: V pogajanjih med LMŠ in SMC prišlo do preobrata! Stranka Marjana Šarca odrekla podporo Cerarju in za predsednika državnega zbora predlaga kar Brgleza!

  Laž št.3: V združenju VSO ogorčeni nad zlorabo in potvarjanjem zgodovinskih dejstev ministrice Katičeve in zaradi udeležbe na “slovesnosti v spomin Toniju Mrlaku”

  Nova24tv v službi laži… Kapish?

  • antimur

   Vesel sem, da se takšen kreten kot si ti oglaša s svojimi debilnimi komentarji. Kučan bo ja popizdil, ker jim delaš takšno sramoto, nas na desni pa veseli, ljudje so vas že skoraj v celoti spregledali in vedo, da kaj pametnega od politike, ki jo podpirajo takšni zabiteže kot si ti, ne more biti.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Moj nasvet: take iztrebke je potrebno enostavno ignorirat. Naj lajajo v prazno luno. Najbolje jih z…š tako, da jih ignoriraš. Potem sicer nabijajo ampak nabijajo v prazno.

 • Tweety Bird

  Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :))

 • Tweety Bird

  A SDS in NSi že imate 46 glasov? Sam vprašam ;)

 • Tweety Bird

  Čujte, saj je vseeno kako nesposobna bo koalicija… ker bo Janez sodeloval in pomagal koaliciji v dobro države !?… NOT !!!

 • mapu

  Če se samo to popravi bomo veliko dosegli…

 • AlternativaZaSlovenijo

  Pomembno je:uničit korupcijo, vzpostavit neodvisno sodstvo in pravno drźavo, spremenit volilni sistem. Potem se bo vse samo uredilo.

  • sprehajalec

   leva opcija se je zadnjih 10 let izkazala za popolnoma nesposobno narediti kaj takšnega, saj je del tega, ki onemogoča to, kar naštevaš.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Zadnjih deset? Od osamosvojitve levica samo meša drek. V tem so mojstri.

 • xtc

  Hja,SDS in NSi,konstruktivno o prpgramih in novi vladi,Levi spotikanje in grizenje drug drugega ta plen.

 • sprehajalec

  Da Državljanska vojna 42-45 v Sloveniji ni zaključena, dokazuje politična mobilizacija levice na vsakokratnih volitvah na osnovi strahu pred pred-medvojno desnico, ki so jo sami povezali s sedanjo slovensko desnico. Po drugi strani pa so še zelo živi spomini na nezaslišan genocid slovenskih levičarjev nad svojimi nasprotniki.

  Zato se vsakokratne volitve oblikuje ljudska-protiimperialistična fronta, ki temelji na podobnih geslih in postulatih, kot takratna. In najde svoje volilce. Gesla kot Živel Stalin, ne imperialistom in ne Trojnemu paktu, so danes zamenjala gesla kot Živel Putin, ne Natu in ne EU.

  Kdo je torej kriv za pat pozicijo Države in da se slovenski levičarji tako krčevito oklepajo vedenjskih in miselnih vzorcev preteklosti, njihovih prednikov izpred 70 let? Genetika? Morda, vendar mislilm da je glavni krivec izobraževalni sistem, ki vedno znova klonira te osebke in njihove strahove ter vedenjske vzorce.

  Sedaj pa gledat fuzbal, pa tarčo hkrati, ki bo predstavila, koliko denarja so levičarji zapravili samo s kršenjem človekovih pravic. Kaj šele z drugimi stvarmi, značilnimi za levičarske sisteme. Korupcijo, klientelizmom, nespoštovanjem pravne države, nesposobnostjo in smotanostjo….

 • Tweety Bird

  Sirota je nesposoben zmagovalec Janša… ki ne more sestaviti vlade…zdaj morajo drugi namesto njega:)

  • učko

   Tud tebe morajo jebat migranti, k’ te noben drug noče !

  • sprehajalec

   Slabo kaže. Požrešnost je značilnost levičarja. Korito je pa majhno.

 • Djuro Sumar

  Na temle portalu so me po volitvah klerikalci na vsak način želeli prepričati, da je zmagovalka stranka SDS, ker da je zmagala v vsej Sloveniji. Ampak kako za vraga, da sedaj ne more sestaviti koalicijo.

  • Olga2345

   SDS BO sestavila koalicijo!

   • Djuro Sumar

    Nimam nič proti, saj bo v koaliciji tudi najmanj ena levičarska stranka, ki bo preprečila razprodajo našega premoženja, preprečila privatizacijo zdravstva, preprečila uvajanje verouka v javne šole, zavirala financiranja farških šol in preprečila ideološke razprtije. Če tega Janša ne bo upošteval, bo koalicija razpadla.

    • sprehajalec

     Đurice, đukačino. Pravkar se prodaja Gorenje. Si kaj dvignil glas, ko se mrzlično išče nekoga, ki bi bil sploh pripravljen kupiti Gorenje?

     telemach del širše grupacije se bo prodal, kot čitam. Pravzaprav zanima levičarje samo še telekom, pa Luka pa NLB, kjer lahko še trpajo denar v žep.

     je še kaj drugega ostalo od premoženja Đurice pri levičarjih 24 let na oblasti na 45 podlage?

    • Olga2345

     Hahahahahahahahaha

     • Djuro Sumar

      Smeh iz obupa. Koliko časa ste že v opoziciji?
      Koliko časa še boste v opoziciji?

    • xtc

     Ravno popolna privatizacija je kjuč do uspeha,levake ,ki nasprotujejo privatizaciji je treba v geto,so nevarni družbi ali pa na Mars,kjer naj se gredo kolhozalstvo.

  • sprehajalec

   Levica se je skregala že pri izboru predsednika parlamenta. Korito je premajhno za požrešne levičarske roke Đurice….

   • slaipowi

    Jansa se nima s kom niti skregat. Se nobeden noce. Zdaj se uci steti do 46

    • sprehajalec

     modrost Ivana janeza je vseeno občudovanja vredna. naj se komik hebe s prosvetnicami na ulici, pa Morsovci, pa gasilci pa policisti v znošenih čevljih pa zlizanih pnevmatikah. Vedno sem trdil, da Slovenija potrebuje Ciprasa II. Naj bo to torej Komik, ki je vešč odra. Če se je pred 10 leti dalo zapufati za 30 milijard, se sedaj ne da več…

    • xtc

     JJ bo prišel čez 48 Šarec do 44.

    • sprehajalec

     Levičarji nadaljujejo politiko Izključevanja začeto s Protiimperialiswtično fronto 26.04.41. Ko so izključili 70% volilnega telesa Dravske banovine. Po principu ali boš Levičar ali pa si izključen. Enako je danes.

 • Olga2345

  SDS konstruktivno, levica destruktivno!

  • Djuro Sumar

   Olga, opranoglavo.

   • Olga2345

    Djuro praznoglavo!

    • pupa

     Zadetek v polno!!!

   • xtc

    In Đuro ritoglavo.

 • Olga2345

  Šarec bi prepustil arbitražo “stroki”….vladanje pa kucanovi udbomafiji? Sam bo pa odprl mizarstvo in delal pručke zase in Murgleoneja? Hahahahahahahahaha

 • Krtača 20

  Mal se umirte pa poslušte Marxa: https://youtu.be/u5kU0zcbYlY

  • Matt von Glanz

   kar sama ga poslušaj. Nikoli se ne bo zgodilo. Komunistična revolucija je slabša od kapitalizma.

 • Novakec1

  Jajo je rep med noge stisnu in u maglo, po eni strani ga rzumem, je nemogoče to vukojebino v red spravt. Levaki bodo pa naprej kaos vzdrževal.

 • Olga2345

  Šarec bi šel v koalicijo s polmesecem…”Program”: ukinila bi izvoz in povečala uvoz- nezakonitih divjakov….! Vse bi nacionalizirala, vzela stanovanja upokojencem in jih razdelila divjakom….Tudi pokopališča bi vzela cerkvam, saj “domobranci” ne smejo biti pokopani…!??

  Jajce v Venezueli stane milijon…plača ne zadošča za nakup enega (!) jajca…To je komunistični “raj”, ki ga obljubljata Violeta iin Luka…ter “mandatar” Šarec, bralec beril….in vernik udbomafijca Kučana…

 • Sodni dan

  Tišlerja nazaj v delavnico!.

  • herman

   Preprodajalca orožja pa nazaj v arest.

   • garfi

    naci

 • Občasni Komentator

  po čem iz te fotografije lahko sklepamo, da so bili pogovori vsebinski?

  • Matt von Glanz

   lepo so pogledali fotografa kot eno od skupnih točk

 • garfi

  Vlado lahko sestavi samo SDS
  ta “levi” na poti iz parlamenta

 • Peter

  Kako veš, da je članek dosegel svoj namen?
  En kup blokiranih luzerjev se spodaj repenči in poskuša izničiti njegov vpliv, no…

 • lili pili

  Prazno govoricenje, janez in njegovi bodo vlado gledali od zunaj in cakali, cakali, cak……

 • Desničar

  Zanimivo da v delegaciji SDS ni Marijana Pojbiča.Mislim da ga preveč zaničujete in podcenjujete.Eden od teh vaših predstavnikov v tej delegaciji je pred kratkim v enem lokalu v Lenartu govoril zelo žaljivo o njemu ,da je pijanec in neizobraženec, vendar je kljub temu dobil veliko več glasov od tega modrijana.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!