Tako pred volitvami bežijo iz Vlade: Makovec Brenčič, ki si je nezakonito izplačevala naš denar, bi rada dobro plačano službo v tujini

Dr. Maja Makovec Brenčič in dr. Miro Cerar (foto: STA)

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstva za kulturo so ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič predlagali kot najbolj primerno kandidatko za delo v Unescu. 

Pol leta pred novimi parlamentarnimi volitvami se po obnašanju vodilnih obrazov znotraj SMC zdi, da imajo dovolj. Medtem ko njihov koalicijski partner SD že začenja s svojo volilno kampanjo, se zdi, da se SMC pripravlja na umik iz aktivnega političnega delovanja. Tako se te dni ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič zanima za službo v Unescu. Kakor poroča Dnevnik, sta jo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvo za kulturo po direktivi ministrstva za zunanje zadeve postavila na sam vrh primernih kandidatov, domnevamo, da zaradi vseh njenih “zaslug”.

Zasluge dr. Maje Makovec Brenčič zagotovo odražajo kvaliteto njenega delovanja. Tako še vedno ni implementirala odločitve Ustavnega sodišča RS o financiranju zasebnih šol. Znašla se je v težavah zaradi izplačila nezakonitih dodatkov za stalno pripravljenost na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, da preplačila sejnin Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) niti ne omenjamo. Vrh njenih dosežkov pa zagotovo predstavlja predzadnje mesto na predsedniških volitvah 2017.

Ministrica Makovec Brenčič ni osamljeni primer
Makovec Brenčičeva pa ni edina, ki se počasi poslavlja. Pravosodni minister Goran Klemenčič, ravno tako iz vrst SMC, kandidira za komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope. Glede na njegovo dosedanje delo je to najbrž eden od bolj zanimivih položajev, ki bi jih lahko našel. Navsezadnje je Komisija za preprečevanje korupcije med njegovim predsedovanjem zagrešila vrsto nepravilnosti, med katerimi je tudi nezakonito poročilo o premoženju takratnega premiera Janeza Janše, zaradi katerega je padla takratna vlada.

Toliko o odgovornem in moralnem, neuradnem vodilu SMC, s katerim je sedanji premier Miro Cerar dobil zadnje državnozborske volitve leta 2014. Od takrat je bilo slišati samo še: “Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve.”

Ivan Šokić

 • ,

  podjetna Slovenka

 • Interkom

  Ta svet res potrebuje generalno očiščenje. In ne pozabimo, da zunanje ministrstvo vodi Karl Erjavec, šef DeSuS-a, ki je s to potrditvijo dokazal, da mu gre samo za položaj, ne pa da bi za upokojence kaj storil. UNICEF in celoten OZN je pa pod nadzorom Saudske Arabije, pa se bo delo tam kmalu spremenilo. kako bo Maja lepa pod burko.

 • Stajerka

  “sta jo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvo za kulturo po direktivi ministrstva za zunanje zadeve postavila na sam vrh primernih kandidatov, domnevamo, da zaradi vseh njenih “zaslug”——a spet ena, ki kandidira samo sebe???…..po direktivi zunanjega ministra????……sn mislila, da so resorji med seboj enakovredni, pa očitno tudi to niso…….ja, Karl vsaka 2 dni Mirota pelje na sekret……dobro ga je postavil na suho……
  sicer pa nič novega……kje le tičijo Kacin, Jaklič, Virant, Veselinovič, Rop…..Cerar tišči v tujino Klemenčiča kot je Tuerka……tudi Alenki je dal žegen…….zdaj je Maja, naslednji je na vrsti Miro…..
  je pa bila danes zanimiva debata na temo volilne udeležbe…..in ko na ekranu vidiš Modrega Janija, ki je požrl vso znanost sveta, ko pametuje o politični morali in etiki……poslanec, ki je menjal cca 5 strank, bi rad ostale učil poštenja, tolko da ni sam sebe postavil za vzor…..

 • DJURO SUMAR

  Tile levičarji so resnično neverjetni, na vsak način si želijo dobro plačanih služb v EU. Naj jim bodo za vzor naši vrli desničarji, katerim službe EU ponujajo, oni pa jih nočejo, ker hočejo delovati doma, braniti svoj dom.Pravi domobranci. No ja, morda bi sprejeli kakšno službo, če bi jim jo ponudila Angela Merkel, kajti ona je Nemka, njim pa radi prisegajo zvestobo.

  • sprehajalec

   Đurice, lahko tebi partijcu, ki si pri 40tih šel v penzijo. Z benificiranim stažem, zaradi družbenopolitičnega dela.

   danes se morajo ljudje truditi za svoj kruh, levičarjem so pa tradicionalno vedno dišale pisarne. Tako tudi tej Makovec brenčič, ki je razkrila kakšna glupača je, v soočenjih z Ferrari Šiškotom.

   Ljudje so odločili, da ima pač Šiško več za pokazati kot ona, zato ji sedaj hitro rihtajo nekaj, da se ne bo naprej blamirala.

 • Stajerka

  še nekaj je zelo presentljivo……Tuerk zgubil volitve ga tiščijo v OZN, Brenčič zbrala slavnih 1,7% glasov in si zasluži super službico za izjemen uspeh……uspeh, kjer pač moraš bit vedno pripravljen…..

 • rubec

  Kaj pa tista stara pizda z verigo tam dela. Kravetine so običajno zapete po štalah vsaj včasih je tako bilo.

  • sprehajalec

   Ljubljanska levičarska elita očitno, sado mazo varianta in primer Baričevič.

  • samsara

   Zna bit, da gre za kakšen sejemski eksponat al kej tazga.

  • pajot

   A kaj dela tista z verigo? Ta posnetek je nastal tik preden ji je kozarec z roke padu,ker je slišala kako cerar govori brenčički: “Ti ne greš v unesco. skupaj z mano boš šla k SDS-u .Rumeno modra je njihova barva.” Zavaravanje neprijatelja press.

 • rubec

  Brenčička ne odhaja prej bi rekel da ji prihaja.

  • indijanka

   Ob Cerarju..? Doba je :)

  • tasilo

   Pod sliko manjka napis:
   “Mirko, a maš svečo v žepu al’ si samo vesel, da me vidiš?”

   *khm … prosto po Mae West, naturliš

 • mapu

  Ne vem ali je bolj podobna podlasici ali pod……..ni?

  • KIKI

   Ima dva živalska obraza in 1000 nians iz svinjske farme!

 • samsara

  Vrhovni fevdalni veletovariš je vedno znal nagraditi svoje zombije, za poslušnost in predanost ‘višjim ciljem’.
  Kot nekakšna planirana demontaža stranke enomandatnice, pred inavguracijo njene naslednice s kučanovim podpisom.

  • indijanka

   Zombije… ha..ha, drži.

 • samsara

  Pa se je nekaj govorilo, da bodo Zdenkotu implantirali dva umetna sklepa v hrbtno štango, vendar slabo kaže, da bo kaj iz tega.

 • VERRZIFIKATOR

  Majč Makovčič

  MAJSKO BRENČANJE

  V maju je naenkrat zabrenčalo,
  modri čebelar da premišljuje,
  zopet da načrte nove kuje,
  kaj bi s panji se storiti dalo.

  Šle po zlu že mnoge so čebele,
  ki jih tlačil bil je v svoje panje,
  stavil sivi čebelarček nanje,
  a so v smer napačno odletele.

  Je že dolgo panj povsem brez glave,
  trot namesto matice ga vodi,
  trotek, ki ubog brez mere blodi,
  ni pa zlepa matice več prave.

  Ta, ki je o njej razmišljal v maju,
  létala, brenčala je visoko
  in razkladala prav na široko,
  že jo videl je na položaju.

  Kot razmišlja vedno po šablonsko,
  tej čebeli prav glasnó brenčeči
  bi zaupal, če bi šlo po sreči,
  skupnost vso čebeljo dvomilijonsko.

  Vladala čebelam bo brezumnim
  ob podpori njega, čebelarja
  in iz panja vzetega denarja,
  le z nastopom pravšnjim svojim strumnim.

  Matica bo to, če se izkaže,
  njena da lastnost je genialnost,
  makov med pa glavna specialnost,
  prave da čebelica je baže.

  Makov med je po naravi rdeč,
  čebelarček torej predvideva,
  pričakuje, da mu stvar uspeva,
  pa pričakovanja so odveč.

  Kakor v risanki je ta čebela,
  tista, s trotom ki le pohajkuje,
  se z dodatkom stalnim nagrajuje,
  drugim ki iz panja ga je vzela.

  Izobrazba skrb je njena glavna,
  venomer čebele podučuje
  in za lasten žep dobičke kuje,
  takšna zgodba njena je neslavna.

  Zvezda njena vsak dan bolj zahaja,
  kar je tudi čebelarčku jasno,
  govori o tem se že večglasno,
  da slabo se makov med prodaja.

  Vedno bolj spominja pa brenčanje,
  ki čebela ta ga proizvaja,
  z njim čebelice uči in vzgaja,
  na brezglavo trotovsko bezlanje.

  Slika jasna vsak dan bolj postaja,
  kakor v risanki prav dobro znani,
  pred očitki se lenobe brani,
  vemo vsi – brenčeče slavna Maja.

 • Blizzard Man

  saj je popolnoma vseeno kaj delajo še do konca mandata, narod jih je volil, tako pač je in to bodo izkoristili kolko se da, zanimivo bo ali bo spet nateg drugo leto, ali bo na desni uspelo sestavit koalicijo, mislim da ima kučan prav, narod je bedast pa nerazgledan, neverjetno kako jim je uspelo se tako dobro integrirat v vse podsisteme, mislim da v šolah res manjka predmetov o religijah in politologiji o domoljubju, pa še marsikaj, brisanje dokazov, pranje denarja, pa še to nimamo sreče da je država centralizirana, vse samo lublana, drugega pa ne vidijo, noro se sliši in vem da se nikoli nebo zgodilo, jaz sem takoj za odcepitev od lublane, naj dajo v mb pa ptuj 300 miljonov, pa gradijo šole in delovna mesta, zakaj imajo tam višji standard, kdo si je to zmislo, cela država je napizdancija, ja dobro da jo imamo, če bodo nam vladali korumpiranci pa pokvarjenci ki so tudi zdaj na čelu, je pa vse zastonj.

  • KIKI

   ¨Žal, iz te moke ne bo kruha! Narod je butast ! Na volitve bomo lahko
   postavili samo prazne žaklje, ki jih bomo napolnili s slamo, ki nam jo bojo
   iz usmiljenja zapustili!

 • piko8

  Podgane zapuščajo barko!

  • KIKI

   S seboj bojo vzele samo veeelikoo denarnico!

   • Janko Gedlička

    Kiki, morda se spomnite, da sem pod tem člankom med prvimi zapisal komentar: “PODGANE ZAPUŠČAJO LADJO – POTOPILA SE BO”. Kot bi mignil, ste mi dali všeček, pa še napisali gornji odgovor. Dal sem vam všeček za vaš odgovor. Obenem sem dobil še en všeček drugega udeleženca. Pa je na portalu takoj zmanjkalo moje ime, nad citiranim mojim komentarjem, namesto njega pa se je nad njim pojavili piko8, ki je še sedaj nad njim. Vaša všečka sta bila še vedno pod njim. Iz mojega zgoraj navedenega komentarja je ta piko8 zgolj črtal naslednje besedilo:”- potopila se bo”. Drugi dan sem opazil moj zgoraj citirani komentar v celoti (mimogrede, sedaj je pod njim 9 všečkov), vendar brez vašega odgovora in brez vašega všečka. Vaš odgovor je sedaj še vedno pod “pikov8″ – vem komentarjem. No piko8 se je znašel in kasneje še nadomestil mojo besedo” ladjo” z barko, ki pa je ni v ponarodelem pregovoru.
    Izkoriščam to priliko in VPRAŠAM MODERATORJA, KAKO JE MOGOČE KAJ TAKEGA DOPUSTITI IN IZVESTI?!

    • KIKI

     Ne vem, kaj dogaja in mi je žal za vsako izgubljeno pametno misel!
     Vem, da smo enako misleči in, da nam je težko za izgubljeni raj na
     prelepi Slovenski zemljici ! Bodi pozdravljen!

 • FRANC3

  Zagotovo je ”najbolj primerna kandidatka” za UNESCO.
  Je lena, pokvarjena, zna krasti in uspešno laže. Želimo še kaj več.

  • samotoje

   Kaj bi pa še rad, človek božji? Ženska ima vse potrebne kvalifikacije. Saj si jih lepo naštel.

 • Janko Gedlička

  Podgane zapuščajo ladjo – potonila bo.

 • Antonius

  Na koncu mandata Cerarjeve vlade bo povzetek njegovega vladovanja, da so uslišali vse zahteve Kučanovega foruma 21 in, da so si prigrabili vse možne vrhunsko plačane službe doma in v tujini.
  Problem ni Kučan in njegovi novi kleptomansko politikantski ksihti, problem je, kako volivcem dopovedati, da jih izbira na volitvah že dolgo časa nazaj uvršča med buteljne.
  Sposobni prodajajo svoje strokovno znanje za pošteno plačo v tujini, Buteljni volijo pa Kučanove, da jih od volitev do volitev ves čas prefrigani kradejo.

  • Hun

   se prav so sposobni, k bezijo v tujino “vsegliharji”

 • indijanka

  “Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve.” Da so te besede delo Cmerkotovega uma, pa res nasmeji do solz.

  • Antonius

   To je ves domet njegove *doktorirane* pravne znanosti.
   Cerarjeva dodana vrednost slovenski Zemlji se bo izkazalo samo pod pogojem, da ne bo skurjen, ko ga bodo na Žalah odložili k zadnjemu počitku.

   • indijanka

    Prava sploh ne razume, pa ima doktorat. Neverjetno!

    • Antonius

     On še tega ne razume, kaj je sploh treba razumeti.

     • Hun

      Cerar je zate profesor prava

    • Hun

     “le cevlje sodi naj Kopitar”

     • indijanka

      Jpp..saj mu sodijo in se čudijo vsi kopitarji istega foha.

     • Hun

      kdaj bos ti izvoljena za poglavarko plemena in odlocala …skvo?

     • indijanka

      takoj ko postaneš ta glavn policaj v državi, ker te bo treba brzdat

     • Hun

      indijanka bi brzdala divje konje

  • slosin

   …peace, ljubav, bok..indijanka…

 • Sadako

  DAKA – Več tisoč bangladeških muslimanov, jeznih zaradi domnevno poniževalne fotografije islamske svete knjige Koran na družabnem omrežju Facebook, je blizu meje z Mjanmarom zažgalo najmanj deset budističnih templjev in 40 domov, so danes poročale bangladeške oblasti.

  Nasilje je izbruhnilo v soboto zvečer in se je nadaljevalo vse do danes, so sporočili iz bangladeške policije in dodali, da so razmere pod nadzorom, potem ko so na območje poslali dodatne varnostne sile in je vlada v etnično mešanih okrožjih prepovedala javna zborovanja.

  V nasilju je bilo ranjenih najmanj 20 ljudi, začelo pa se je po tem, ko se je na facebooku pojavila fotografija gorečega izvoda Korana. Protestniki so za fotografijo okrivili lokalnega budističnega dečka, vendar za zdaj še ni jasno, ali je ta dejansko objavil fotografijo, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

  Po poročanju bangladeškega časnika Daily Star je deček dejal, da je bila fotografija pomotoma povezana z njegovim profilom. Po izbruhu nasilja so facebook račun zaprli, policija pa je dečka in njegovo mamo pospremila na varno. Budisti sicer predstavljajo manj kot odstotek prebivalstva v pretežno muslimanskem Bangladešu.

  Nasilje v Bangladešu je sledilo demonstracijam muslimanov po svetu, ki jih je ta mesec sprožil amaterski film Nedolžnost muslimanov. Film preroka Mohameda prikazuje kot prevaranta, ženskarja in pedofila. V teh protestih je umrlo več kot 20 ljudi.
  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/muslimani-zazgali-budisticne-templje-domove

  Pa kaj je narobe s temi muslimani? To ni normalno.

  • šmentanamuha

   kaj je narobe z muslimani? Vse.

  • Dragan

   Tudi v Mjanmaru je muslimanska manjšina prna začela z nasiljem proti budistom.

  • ljubinica

   Papez jih pa vabi v Evropo …. da bi jo kulturno obogatili ….

 • cosmosjasnovidec

  In kaj je tukaj čudnega?Saj je pa do sedaj bilo vedno tako z popolnoma vsemi.Za čas mandata pokradejo kolikor se le,da pozneje odstopijo ali pa na njihovo mesto pridejo drugi kateri ponovijo zadevo.
  Seveda se na vse skupaj v trenutku pozabi.
  Ali je kdo kaj vprašal kokošjo šiviljo Bratušek pa Kresalko in tako naprej?
  Pokradli prodali so Slovenijo in nikomur nič kot,da se nič ni zgodilo.
  Kradli so in kradli bodo ne glede kdo pride v parlament.

 • FRANC3

  Spodnji komentarji pomenijo skoraj enotno: NA VOLITVE IN IZVOLIT DESNICO.
  VSE leve vlade so samo zapravljale in zadolževale Slovenijo. Tudi vlada 2004-2008 je delala napake (katera pa jih ne?). Toda takšnih svinjarij in šalabajzarstva si pa ni privoščila.

  • Karmen

   So bili na dobri poti – desna vlada. Sploh pri jemanju privilegijev tardečih – ZATO JE PA MORALA PASTI.

 • Vrhovni sodnik

  Ta še za Majsko muho ne bi bla dobra, bi postrvi kozlale, kot vidre.

 • garfi

  vsi bodo nagrajeni
  sve će narod pozlatiti
  posle tita KurĆan press

 • Janez

  Saj sem vedel ?
  Da se bo tako končalo s polit kariero !
  te
  DR. M.M.B. OZKE AKADEMSKE ( PRAVIJO – DA) “KARIERISTKE” !
  osebno bolj nesrečne 48 letne, samske vdove, brez lastnih otrok.
  V
  ZDA VELJA PRAVILO,
  DA
  MORAJO BITI POLITIKI FAMILIARNI LJUDJE.
  Stari
  samci, samke brez lastne družine – so begavi, neodločni, osamljeni. L.r. J. KOMENDA

 • učko

  Ladja se potaplja, podgane iščejo rešilne izhode !

 • Zima prihaja

  Oni bi v tujino ?Doma ni dobro?

  • Hun

   vpras Tomcevo, Zvera….!

   • Zima prihaja

    Kam gre strik naj gre se bik ?

    • Hun

     ovce same korakte v stajo brez strika

  • Karmen

   Si mi vzela iz ust. Zanimivo, tile rdečkarji bi vsi radi šli ven, ko so pri nas opravili z delom. Sigurno se zavedajo, da so pokradli, kar se pokrasti da.

 • Zima prihaja

  Torej obstajajo volitve za nižjo kasto in višjo kasto.Tile se kar med sabo volijo ,rajo pa vsake kvatre napalamudijo o nekem postenju in morali pa še z čem sladkim brez cukra seveda.

 • Ana Job

  Tudi Brglezar bi rad dobro službo v tujini, bolj natančno v Bruslju, da bo fajn zaslužil in čim manj delal.

  • Hun

   Ana je mogoce na desnici drugace glede priviligiranih poslanskih sluzb?

   • Ana Job

    Poslanci so izbranci ljudstva in, kot vidiš se opozicija bori proti zakonom, ki so nečloveški in nam zategujejo pas. Kar se tiče evropskih poslancev imam občutek, da so tam na počivanju. Vsi, brez izjeme.

    • Zima prihaja

     Izbranci?Če se ne motim imamo volitve baje .Torej so izvoljenci.Izberemo si lahko partnerja recimo.

 • Franc Šink

  Kako si je pa Maja prislužila doktorat? Ali je bila poredna?

 • Zima prihaja

  Evropo želijo narediti še bolj socialistično kot je tista hardcore verzija.

  • sprehajalec

   Vladajoča levica pri nas pozna samo ultralevičarstvo, revolucija, boj med razredi, nasilje, permanentno spreminjanje sveta, dialektični materializem, oblast ene stranke.

   Produkt izobraževalnega sistema in učnega načrta Dolančevega faksa za Bežigradom in Filo Faksa.

   • Interkom

    Kandidatka vladajoče levice Maja Makovec Brenčič kandidatka Slovenije za UNESCO najbrž ne ve v kakšen posel se podaja: https://www.gatestoneinstitute.org/11449/unesco-islamists Ali pa ve, so jo strici iz ozadja poslali.

    • sprehajalec

     Mislim, da ji je vseeno, samo da je denar. Pa topla pisarna in status.

 • tarantela

  Družino poznam in vem, da je Maja trdo delala, da je doštudirala, nič ji ni bilo darovano. Nič “si” ni izplačevala, o tem so se odločili drugi in kot vsi drugi je to sprejela in seveda ves denar vrnila, ampak tega ne napišete. Vsekakor pa priporočam vladi, da sprejme zakon o 100% plačilu privatnim šolam in to vsem, ne glede na vero ali svetovni nazor, čas je, da ne delamo razlik, a ne?

  • Zima prihaja

   O tem so se odločili drugi .Hm torej če drugi rečejo bomo mi to storili in to karkoli .

  • tarantela

   Aja, drugod po EU plačujejo privatnim šolam manj kot 85%, ponekod samo okoli 50%. Ampak o tem tudi nič na tem portalu?

  • Olga_10

   Uboga reva…seveda, saj je “naša”….. Tudi če smo revni, “naši” si zaslužijo, saj so vendar “naši”….

  • Osti jarej

   …menda je ni bolj ambiciozne babe…daleč naokoli najti

 • Osti jarej

  …če in,ko bo zagustilo,nobenega politikanta,ki je pomagal državo spraviti na kant, ne bo moč najti v mafijastanu….niti z lučjo opoldne

 • Olga_10

  SDS, obvestite mednarodno skupnost in obvaruje njih in Slovenijo pred takimi skorumpiranimi kadri!

  • PLavi-mil

   Naj spokajo, da bodo videli, da ni vse rdeče, tako kot doma, pa še mi bomo imeli mir pred njimi.

  • Interkom

   Maja Makovec Brenčič kandidatka Slovenije za UNESCO najbrž ne ve v kakšen posel se podaja: https://www.gatestoneinstitute.org/11449/unesco-islamists Ali pa ve, so jo strici iz ozadja poslali.

 • Artur

  Butasti Slovenclji, ki so jh volili se jim bodo še za hvalili za “moralno” opravljeno delo preden bodo te podgane do konca spokale kufre. V treh letih in pol so nas večino spravili v še večjo maloro in polom na vseh področjih , po koncu štiriletnega sranja jih čaka že novo parazitsko mešanje megle. V kakšni butalski vukujebini mi to živimo, majka mila .

 • Zgornji

  ZAJEDALSKI PARAZITIZEM NA NEKEM NAPOL MRTVEM NARODU !!! ! !!!

 • PLavi-mil

  Samo v tujini bo treba drugače delati, ne pa zganjati PARTIZANŠČINO.

 • marjan podlogar

  Le naj gre, da si šolstvo upomore !

 • Soave

  Ta je pa dobra !!!
  Pa menda ja ne bo cela koalicija pobrisala v Bruselj ? Kdo bo pa tukaj odgovarjal za barabinstva, ki so jih naredili ?

  • Interkom

   Bruselj je zdaj zelo blizu. V Moelenbecku pa lahko dobiš orožja kolikor hočeš.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!