Ti koalicijski poslanci na čelu z “novo generacijo” LMŠ ne zmorejo obsoditi vseh treh totalitarizmov!

Foto: STA/iStock

Koalicijski poslanci na čelu z “novo generacijo” LMŠ so pokazali, da se nikakor ne morejo šteti med demokrate. Poslanci Tina Heferle, Nina Maurovič, Karla Urh, Milan Brglez, Meira Hot, Maša Kociper, Jani Möderndorfer in Željko Cigler so namreč na izredni seji odbora za pravosodje glasovali proti sprejetju resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, s čimer so poskrbeli za to, da Slovenija ostaja država, ki ne zmore zrelega koraka, da bi končno obsodila vse tri totalitarizme, torej tako fašizem kot tudi nacizem in komunizem. 

Poslanci SDS so v Državni zbor RS vložili zahtevo za sklic 7. nujne seje, na kateri bi obravnavali predlog deklaracije o podpori resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu. Ob tem so pobudniki poudarili, da bi s predlagano deklaracijo Državni zbor RS izrekel spoštovanje vsem žrtvam totalitarnih režimov ter se pridružil skupnim prizadevanjem, izraženim v resoluciji, ob tem pa dodali, da je ob 80. obletnici začetka druge svetovne vojne, 70. obletnici sprejema splošne deklaracije človekovih pravic in 24. obletnici genocida v Srebrenici “skrajni čas, da storimo enoten zrel civilizacijski korak, da vsi skupaj obsodimo vse tri totalitarizme”.

V resoluciji, ki je koalicijski ustroj ni bil sposoben sprejeti, je Evropski parlament izrazil nasprotovanje totalitarnim režimom in poudaril, da je treba ohranjati spomin na preteklost, ker da brez resnice in spomina ne more biti sprave. Hkrati je obsodil vse zločine proti človeštvu in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili totalitarni in avtoritativni režimi. Žrtvam teh zločinov in njihovim družinskim članom je izrazil sočutje in razumevanje, 23. avgust pa je razglasil za dan spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov.

Že četrtič zaporedoma je SDS Državnemu zboru RS podala predlog o podpori omenjeni resoluciji. Prejšnje tri predloge so namreč poslanke in poslanci večinoma zavrnili z obrazložitvijo, da se je Državni zbor RS z resolucijo seznanil že oktobra 2009 in da naj zato ne bi bilo potrebe, da ji izreka še posebno podporo.

Janša: “Demokratu je za demokracijo in vsak demokrat to podpira in je proti vsakemu totalitarizmu”
V SDS so prepričani, da zavračanje izrecne podpore resoluciji pomeni, da se lahko selektivno izbira, katerega od totalitarizmov se bo obsojalo, ter da se do zdaj še ni jasno obsodilo nobenega totalitarizma, med njimi tudi ne komunizma. S podporo predlagani deklaraciji bi DZ Slovenijo pridružili evropski zavesti o totalitarizmih, “saj bo le tako pokazal, da pristaja na obsodbe vseh totalitarizmov, brez delitve na vaše in naše“, so prepričani. Prvak stranke Janez Janša je na sobotni slavnostni akademiji SDS v Cankarjevem domu jasno poudaril: “Demokratu je za demokracijo in vsak demokrat to podpira in je proti vsakemu totalitarizmu.”

Foto: Twitter

Ob tem je Janša v govoru dodal, da je Slovenska demokratska stranka za demokracijo in je proti vsakemu totalitarizmu. “Na tej osnovi smo pripravljeni vedno in povsod sodelovati v dobro Slovenije, za blaginjo Slovenije z vsakomur, ki brez težav in dodatkov podpiše ta stavek, pa če se imenuje levi ali desni, socialni, krščanski ali liberalni demokrat. A demokrat in demokratičen, ne po imenu, ampak po delu in prepričanju, biti mora,” je jasen Janša.

Preko 600 množičnih morišč na Slovenskem in izpovedi žrtev komunizma koalicijskim poslancem očitno ne zadostujejo, da bi dojeli krutost komunizma. Glede na to, da je Slovenija edina evropska država, ki je trpela nasilje s strani vseh treh najhujših totalitarizmov 20. stoletja, bi bilo prav, da bi se končno prebudili in vsem žrtvam priznali enakovredno obravnavo.

H. M.

 • totex39

  Česa pa se bojijo, naj dajo obrazložitev.

 • Olga101

  Zame so takšni ljudje zločinci in bi ne sneli sodelovati v politiki, saj zagovarjajo genocid in kršenje človekovih pravic! Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem!

  • slaipowi

   Zmeraj pozabiš, pa bom dodal “=janšizem”

   • janezxy

    Pa razloži model,kakšna ide.ologija je JANŠIZEM,pa če po tvoji kurji pameti že JE,V ČEM JE ZLOčinski.

    • slaipowi

     Janšistu je to težko razložiti. Ko si enkrat mrtev se sam tega ne zavedaš, zavedajo pa se vsi okoli tebe. Enako je z janšizmom.

     • janezxy

      Očitno ti slovar dela težave.Res ni za vsakega.Rdečuh pa res ne razume vseh izmov.

     • janezxy

      Vidim,da si si nabral povno všečkov.Sigurno samo sam razumeš svoje izume.

     • Steiermark

      ti in tvoji tovariši imate mrtve možgane…… kaj več pa mislim, da ni potrebno dodati!

   • KAPIBARA

    kućanizem.. jankovićizem…

 • francelj3

  Kaj ste pa pričakovali? To so predstavniki naroda, ki na hribe proti Italiji postavlja velikanske napise vzdevka največjega množičnega morilca v zgodovini teh krajev. In ti predstavniki tega bolnega naroda naj bi obsodili komunizem? Japajade. Italijanom je treba predlagati, naj Sloveniji vračajo enako z enakim. Pa je bil Musso veliko manj škodljiv od tim. broza. Za Italijane je veliko naredil, Italijanov večinoma ni pobijal, pa tudi sicer ni bil posebno krvoločen, njegova največja napaka je bil vstop v vojno na napačni strani. In broz? Krvoločno prase, za oblast je pobijal lastne narode vsevprek, paktiral z Nemci (marca 1943) proti zaveznikom, za 45 let zasužnjil jugo, potomci zločincev pa nam vladajo še danes. Levuharja in socialista sta bila pa oba, tako broz kot Musso.

 • Anton

  ženska kvota doprinos k napredku družbe ali njena cokla? Presodite sami!

  sarkazem press

  • Vera

   K večjemu ” nazadovanje ” , ker karieristke preveč zanemarjajo svoje družine .

 • antimur

  Zaradi takšnih pizdunov kot so omenjeni, v Sloveniji za Slovenca ni več za zdržati. Posebno ogaben vonj se širi od Brgleza, Möderndorferja, Kociprovke, nisem pa opazil danes na podnebnih protestih, da bi kdo protestiral proti tej golazni, ki onesnažuje Slovenijo bolj kot vsi izpusti in ves škodljiv odpadek.

 • Vera

  Ti, ki so proti , ne sodijo v naš hram demokracije, saj niti niso demokrati , prej komunisti na listi nove komunistične stranke iz Pomurja .

 • RATATA

  Tina , Nina , Karla , Milanka, Meira , Maša , Janica in Željka. Same pedrulje.

  • Vera

   Povrh še nekateri neizvoljeni poslanci .

 • Artur

  “Govno je govno čeprav lahko zgleda kot marmelada po vonju ga prepoznaš. Nekoč so govna smrdela dobesedno do nebes današnja zasmrdijo, ko jih začneš mešati.”
  https://www.youtube.com/watch?v=pGfiCLzMbQ0
  https://www.youtube.com/watch?v=P7u_S7r81PI&t=35s
  https://www.youtube.com/watch?v=htyrh1irnqc

 • piko8

  Karla urh, poslanka lmš sedi v prlamentu, kot kakšna zavaljena krota!!
  Nisem je še slišav spregovorit besede v pov leta! Je pa poslanka iz sosednje vasi!!

  • RATATA

   Sesuj sosednjo vas u prafaktorje!

  • janezxy

   Da nima Šarec tudi svoje farmacevtke.

   • komar marko

    a je prejemnik?

    • janezxy

     RES bolj deluje kot prejemnik.

 • Ryuk

  Fašisteki pač ne bodo obsojali svojih, a ne.
  Ali, kot je včeraj razkril Pezdir v oddaji Faktor: jugoslovanski udbovci so podpirali posle (in tudi sodelovali v njih), s katerimi so se financirali italijanski neofašisti.

  • moon

   Nic takega, vedno ko so se potikali po Italiji so spali pri Topolku! Roka crnorokcu roko umije…

 • Osti jarej

  Janša očita drugim potvarjanje zgodovine, sam pa to nadvse rad počne. V intervjuju za Demokracijo se tako spreneveda, da je »nekdo« zrušil Demos in Peterleta. Saj je vendarle prav Janša podprl konstruktivno nezaupnico proti Peterletu in tudi kot minister sodeloval v prvih dveh Drnovškovih vladah.

  Na splošno ima Janša vedno večje težave z zgodovino. Zaradi njegove podpore Matteu Salviniju in Antoniu Tajaniju v zvezi s spornimi izjavami glede fojb je SDS doživela hud padec podpore v javnomnenjskih anketah. A se Janša s svojo SDS se nad tem ni zamislil, temveč je začel takoj opletati z »napumpanimi« anketami. Obenem še bolj podpira Salvinija pod geslom »Salvini do groba« ter napada vsakogar, ki se kritično izrazi o tem nacionalističnem skrajnežu in očitnemu sovražniku Slovenije.

  Janševi zgledi vlečejo. Tako naj bi Bernard Brščič, eden od ideologov SDS in kolumnist na spletnem portalu SDS, Nova24TV, na prihajajočih EU volitvah kandidiral na listi pro-salvinijske izdajalske, pardon, domovinske stranke!
  Hkrati Janša na dolgo in široko razpreda o resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu, da je sam proti vsem totalitarizmom, in napada tiste pri nas, ki ne obsodijo komunističnega. V isti sapi še naprej podpira novega Mussolinija Salvinija, ki želi spet Italijo do Postojne, in Tajanija, ki odkrito hvali Mussolinija.
  To je povsem skregano z zdravo pametjo in domoljubjem! /Reporter/

  • janezxy

   Danes ga še nisi fasala pa bluziš,

  • janezxy

   Vsi resnico ljubi te motijo.Ne moti pa te klovn Šarc,bebo Židan,moti te Tajani,ne motijo pa te komunistični zločinci tito,kardelj,ribičič,bebler,ambrožič,rozman,do jutra ti jih lahko naštevam..Baba zblojena ,nauči se poslušat,razumela itak nikoli ne boš,ker si kura.Zate in tebi podobne bodo naredili nov državni praznik,da se bomo še bolj osmešili.

   • Steiermark

    ******************************************************

   • moon

    Ja saj to je zanimivo… Tisti Tito na Sabotinu se kar sveti in serje vsenaokrog.. Pol ko fasejo Tajanija pa se nekaj kurcijo.. Boljse da so tiho, ker drugace bomo res imeli mejo pri Vrhinki (glede na zunanjepoliticne uspehe nashi levosucnih veleumov)

 • koza

  ja, pa dohtarjev ne morejo dovolj nahranit, pa zobarjev, spet bodo štrajkali, pa so jim šle plače 13 procentov gor, čakalne vrste pa v nedogled, Fakin pa se smeji doma in se zdravi z vitaminom C

 • antimur

  Zanimivo, Möderndorferjeva kumara je izrazito nagnjena na desno, on je pa levičar, ali se samo dela, ali je morda samo odvraten kruhoborec.

  • Osti jarej

   …on je pripuzavec….samo v sds še ni bil

   • šrauf

    Tudi to se lahko zgodi ,če SDS pride na oblast…

  • Steiermark

   To bo verjetno zaradi napake, s katero se je “rodil” – brez hrbtenice….

 • Joško

  S tem, ko naslikani poslanci ne morejo obsoditi vseh treh totalitarizmov, obsojajo sami sebe. Precej šodra je med levaki.

 • komar marko

  Čudime,datega MODELDOLFA nihčene poboža po teh lepih ušeskih?

 • xtc

  To so strane, z LMŠ vred ,ki se vedno znova vračajo v preteklost,brez katere ne morejo preživeti-oz. to je njihov program.
  V bistvu gre za stranke preteklosti ne stranke,ki bi SLO peljale v prihodnost,karnaprej se vračajo v SFRJ in komunizem.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  LMŠ M. Šarca
  Zanimivo bi bilo vedeti, kje vse je M. ŠAREC
  NABRAL LJUDI A V SVOJO LMŠ LISTO.
  Po gasilskih društvih, kar ni tako slabo,
  po avtobusnih postajah in loklih – kar je slabše itd.
  ALI NE BI KAZALO TEMELJITO PRENOVITI
  ZAKONA O POLITT STRANKAH IN O VOLITVAH? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  ODKOD NAJ BI PA LMŠ
  SKROMNO RAZGLEDANI LJUDJE KAJ VEDELI
  O ZLOČINIH KOMUNIZMA?
  TITO , KOMUNISTI, NAJHUJŠI
  POLIT MORILCI SVETA
  https://www.finance.si/192580

 • marker

  Od potomcev komunistov ne moreš pričakovati zrele odločitve.

  • janezxy

   Beri zločincev.Ne bodo sami sebi srali v skledo.

 • if

  Sedanja slovenska levičarska politika je hinavska, nedemokratiična, totalitarna!

  Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmih je 2. aprila 2009 v evroparlamentu preko svojih evroposlancev podprla vsa pozicijska in opozicijska politika slovenskega parlamenta 2009:

  Mojca Drčar Murko (LDS) in Jelko Kacin (LDS); (pozicija 2009)
  Aurelio Juri (SD) (pozicija 2009)

  Romana Jordan Cizelj, (SDS); Miha Brejc (SDS);
  Ljudmila Novak (NSi), AlojzPeterle (NSi)

  GLASOVALO: 631 poslancev, ZA 554, PROTI 44, VZDRŽANIH 33

  Vprašanje vsej levičarski politiki: “Zakaj v slovenskem parlamentu naklepno ne podprete resolucije?”

 • Hunyađi

  Mlajše generacije niso okusile nit socializma kaj šele komunizma. To so oglodane kosti za vas % blesavih upokojencev.

  • Imperial Commando

   Aja , Levica, katere člani so večinoma mlečjezobni, ne forsira socializem?

   • Hunyađi

    Levica kot SDS, cel kup lapanja, brez učinka. Zato se privlacite in odbijate, ker ste identični v skrajnem bistvu.

    • janezxy

     Spat pojdi,ne vidiš,da ga imaš polne favde al ti to trezen lapaš.

     • Hunyađi

      Zavi si vrat kot psancu.

     • janezxy

      Vidiš da si nabit kot kanta. Kaj pomeni v cefurscini PSANCU.

     • Hunyađi

      pšanc.

     • xtc

      Baje Srbi zelo radi nastavite rti Sqiperijam in Turkom a vas brez vazelina?

  • Steiermark

   blesavi balkanci, , ki so sejali smrt v Sloveniji in ubijali nedolžne ljudi, pač izmečki človeštva, še danes ne dojamejo, kdo je največji fašist in nacist, če ne oni….

   • Hunyađi

    Te zopet privlacim, cvandra svabska.

    • Steiermark

     Smrdljivi gnojni izmeček, ti ne privlačiš nikogar, razen podgan, le čudno se mi zdi in neverjetno, da je nekdo lahko tako po balkansko zagoveden, da , četuddi mu z macolo hočeš zabiti resnico v puhlo glavo, mu gre le ta takoj, pri ušesih ven! To si ti! Vakum?

     • Hunyađi

      Kaj si tok pokvarjenega večerjala Medusa, da te tako hudičevo razgana.

     • Steiermark

      Sedaj bom počistila s tabo in nato še razkužila, da neboš več sejal oz. širil svoje balkanske kuge!

     • Hunyađi

      Loh mi ga počistiš Medusa.

  • moon

   Kul.,,, jih pa se boste, mi stara garda smo ze navajeni par nepar, bonov in stanja v vrsti za kruh!

   • Hunyađi

    Ti ves kaj bomo okusili.

    • moon

     Jap.. sem vesel, da boste zahojenci brez kufeta, praska in banan.. tehnicne robe itak ne rabite.. pa 100 mark dej na stran za depozit.. da si bos skret papir kupu .

     • Hunyađi

      Pomirte se, da vam ne bo pumpo razgnal.

     • moon

      Sm cisto miren.. ena juga je bla zame dost..

 • Steiermark

  Kaj drugega pa naj človek pričakuje od spak, ki ti ob pogledu na njihov srhlijvi izgled, zastane dih….,

  • moon

   He, he,,.. Masa je se zmeraj pri krogcih, do zvezde se ni prisla.. vprasanje, ce bo sploh kdaj..

 • Iztok Pušnik

  Ja pa kdaj boste dojeli, da tisti, ki prisegajo janšizmu, s svojimi predlogi ne bodo uspeli???

  • macon

   Kaj je zate janšizem?

   • janezxy

    Ne ve,ker je papagaj.

   • Iztok Pušnik

    Janšizem je neke vrste vera.

    • janezxy

     Povej stran v slovarju,če ne ne bluzi,ker si potem pijan ali drogiran.

    • macon

     Vera v kaj? Odgovarjaj kot odrasel človek, ne kot otroček.

     • Iztok Pušnik

      Recimo, da janšisti slepo sledijo politični usmeritvi, ki jo zagovarja Janez Janša. Predvsem je za njih značilna popolna odsotnost kritike, tudi v primerih, ko se Janša loti političnih nasprotnikov z žaljivimi diskreditacijami, tudi na osebni ravni.

     • janezxy

      Žaljive deskriditacije novinark RTVS-RDEČE KOMUNISTIČNE GREZNICE-SMRT JANŠIZMU, te očitno ne motijo.Ti misliš.da je JJkanta za smeti, da lahko vsaka komuno kurba serje po njemu.Ko pa se postavi sam sebi v bran,je pa za komuno greznico to žalitev njihovega dostojanstva. Fuj vaške vlačuge.

     • macon

      Glej, to ni nič, ker sem vprašal vera v kaj. Kakšna politična usmeritev? Janše se lotevajo z diskreditacijami že tretje desetletje, to te izgleda ne moti.

     • Iztok Pušnik

      Vera v guruja. Tako kot janšisti, se obnašajo pripadniki verske sekte.

     • macon

      Janša predstavlja osamosvojitev, ko smo se hoteli znebiti jugoslovanskih komunistov, samo del nas pa izgleda tudi socialistične ekonomije in socialističnih odnosov.

      Guru, verska sekta se komu lahko zdi močno in pomembno, je pa otročarija.

     • janezxy

      Ta je eden od izbrisancev oz. prebrisancev.,ali član onega,ki mu osamosvojitev ni bila intimna opcija in se mu še danes toži po yugi.

     • macon

      Tudi če je, izbris je bil svinjarija in lahko se mu tudi toži po Jugi, to je njegova pravica.

     • janezxy

      Prebrisanci niso prašali po državljanstvu,celo so ga zavračali in čakali,kdaj bo njihova vojska opravila s slovenčki.Iz tega pa so nastali prebrisanci.Vse ,do zadnjega bi nateral v njihovo otačbino.V Sloveniji je mankala Oluja.

     • totex39

      Janša se ne loteva žaljivo političnih nasprotnikov, ampak ravno oni so tisti, ki njegovo resnico ne morejo sprejeti in jo označijo kot žaljivko.

     • ZatonMesecnikov

      Jovice, glupsone. Obtoževati za Janšizem nekoga je tako, kot da bi vse gobarje jeseni obtožil za Godničizem, ker je tako ime predsedniku gobarskega društva.

      Potem tebi z lahkoto rečem Popitist, ker si bil navdušen pristaš lika in dela Franceta Popita?

     • slosin

      ….mogoče tudi Dolancist…iz Martuljka…

     • Iztok Pušnik

      Pa mogel sem nekaj napisat, saj si drugače ne bi mogli všečkat na moj račun… LOL

     • boogin1

      Žaljivo za vsakega človeka z zdravim razumom je komunajzarska vlada, predvsem pa stranka skrajne levice, s katero skupaj sanjate o Venezuelskem socialističnem raju, kjer se vam dnevno in v dolgih nočeh pojavljajo fašisti, ta beli,…, pazite, ker se vam v alkoholnem deliriju lahko začnejo prikazovati tudi miške, kot v Šifrerjevemu komadu.
      Evo nekaj kar jaz razumem kot žaljivke:
      Tvoj največji izdajalec Slovenije, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila in mu še vedno ni intimna opcija, izdajalca Slovenije, je rekel »Najprej diskreditacija, nato pa likvidacija« “, cvet Slovenskih akademikov Svetlana M. “jebo te pas m…r.”,…
      Matej Šurc je v oddaji Labirinti izjavil: “Slovenija se nahaja v nevarnem okolju. Ali se ti, ki že dolge tedne kujejo koalicijo, sploh zavedajo, kaj čaka Slovenijo, če jim spodleti? Zavladal bo klerofašizem, obrobna Nova tv bo postala nacionalna tv. Povampirjeni homofobi in lažni domoljubi bodo bruhali svoj gnev z oblastnih položajev.

     • Iztok Pušnik

      Napisal sem svoje mnenje o janšistih. Nič drugega.

     • stane

      Vera v demokracijo,tisto tapravo,brez intrig,kraj, itd.
      Vera v boljsi jutri s poglavarjem SDS JJ-jansistom. Vsi smo JJ-Jansisti. Malo razclenitve kaj to je, kar sprasujes.

     • macon

      S komurkoli, ne pa z odkritimi kriminalci kot je ljubljanski žepan. V tem oziru nisem nikdar imel kaj očitati Drnovšku.

      Ta pravega brez intrig in kraj ni in ne more biti, lahko pa je pravosodje in policija, ki preganjata ves kriminal, ne pa selektivno. Lahko bi bili nerežimska država, ne pa pod oblastjo leve mafije.

     • stane

      Jaz mu imam za ocitati! Zavzel se je za cigane,ki so terorizirali domacine v okolici. Ni se zavzel za domacine,ki so bili v obrambnem polozaju.
      Ni rekel; gospodje,gospe,gospodicne ciganke in cigani,tko kot vi to pocnete na tuji,ne svoji zemlji se ne dela. Ni cudno,da vas domacini ne marajo in se vas bojijo. Za vas imamo novo lokacijo in nasvidenje. Vec pameti vam zelim.

     • macon

      Ja, res, Ambrus je bil Drnovškova huda sramota. Hvala, ker si me spomnil.

     • stane

      Se nekaj je kar Drnovsku lahko zamermo. Kucanu je zrihtal penzijo iz naslova predsednika drzave,ne pa 25 najboljsih let. Oba sta se obnasala kot,da se ne trpita,sta pa tesno sodelovala. Tudi drugi “politiki” so bili delezni lepe penzije,ki si jih niso zasluzili.

    • totex39

     Ravno zaradi takih bebčkov, ki verjamejo še vedno v komunizem, politiki lahko manipulirajo z ljudmi.

    • slosin

     navedi kakšen leksikon, kjer najdeš razlago za ‘janšizem’….ta ‘vera’ je zrasla v glavah levičarjev, samo oni jo poznajo….

    • Hunyađi

     Mistika.

   • Imperial Commando

    Saj še sam ne ve.

 • Rožle

  Nova TV .. kako kaže kaj s člankom o “naših” “slovenaćkim teroristima” ??

  Slovenija bo izgnala tri domnevne islamske skrajneže
  Ljubljana, 14.03.2019,
  Je v Sloveniji delovala potencialna teroristična celica? ….

  • Stric iz ozadja

   Niso iz bliznjega vzhoda ali severne Afrike zato niso zanimivi.

   • Rožle

    Že drug dan .. :)

    • Stric iz ozadja

     Tudi ti si svoje napisal ze drugi dan. Mislis da se je kaj spremenilo? Zelo zagovarjajo krscanske korenine Evrope in jih boli da Bosne ne morejo prestavit. Vem da se je islam v Bosno razsiril sele v 15. stoletju ampak tudi krscanstvo ni bilo v Evropi od zmeraj (pokristjanjevanje je potekalo od 7. do 15. stoletja potem imas tu se renkokvisto).

     • ZatonMesecnikov

      Meho je socializiran Europejec, Striček. Ima dva otroka, islamist je pa toliko, kot so ostali europejci kristjani.

      Tudi tebi so bajto delali na pir in golaž. Nihče nikoli ni vprašal kaj je v golažu. Pa ta kratkega za ogreti se zjutraj.

      Bošnjaki nimajo veze z islamisti. Tri Bošnjake, ki so jih izgnali, so namesto 50 Afganistancev. Da jih hvalijo po Europi. Pa če mene vprašaš so jim to zrihtali srbi, ki so tradicionalno zastopani v slovenski policiji.

      Slovencelj pa naiven.

  • stane

   So. Policija je raziskovala in prisli do objekta na samem. “Gosti” z bradami so policiji natvezli,ds praznujejo rojstvo . Policija je zadovoljna odsla.

 • garfi

  logično, da sebe komunisti ne bodo obsodili saj so ves čas na oblasti že 70 let
  sedaj že njihovi nasledniki leWiČĆarji enaki Psihopati
  za oblast so ugrabili tudi krščanarske stranke skd-sls-nsi
  komunisti so inter-nacionalSOCIALISTI ali po njihovo inter-NACIJI in samo preimenovali so se
  vse TOTALITARNE idelogije so leve, nacizem, fašizem, komunizem, demokratični socializem, muLtikuLtizem, lgtb pederizem……
  tudi fašizem je levi totalitarizem https://www.youtube.com/watch?v=m6bSsaVL6gA
  tudi Antifa je levi totalitarizem https://www.youtube.com/watch?v=mLgySE7-Z4Q
  tudi Ku-Klux-Klan so ameriški leWaki-demokrati https://www.youtube.com/watch?v=g_a7dQXilCo

 • garfi

  KDOR HOČE PRAVO SVOBODO BO POSTAL PODPORNI ČLAN EDINE SLOVENSKE STRANKE SDS
  Sooblikuj, sodeluj in pomagaj SDS
  Članstvo v Slovenski demokratski stranki
  https://www.sds.si/sodelovanje/postani-clan

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  DNES SEM SE PO OBISKU CENTRALE NLB
  USEDEL
  h kavi s sokom
  – V – P A R L A M E N T
  se pravi
  v PARLAMENT – pub, blizu Parlamenta R. Slovenije, na Šubičevi vLjubljani.
  V
  LOKALU
  JE ZA ŠANKOM VISELO CCA DOO DESET
  POZNANIH LJ LJUBITELJEV TEKOČIN Z ALKOHOLOM: nekateri celo pisci knjig,
  drugi bolj ali manj poznani večinoma svolasi 50, 60, 70 let LJUBLJANČANI.
  EDEN
  OD NJIH JE GOVORIL:
  ” jas pijem zato, da pozabim, da pozabljam.
  NOBENIH PRAVIH GURUJEV NI VEČ:
  TITO, KARDELJ, RIBIČIČ, DOLANC, MAČEK – VSI SO ŽE DOLGO MRTVI.
  TUDI
  NJIH NASLEDNIKI Z BARJA SO V ČAKALNICI – NA MATILDO.
  JAZ SEM VČASIH
  VEDEL NA STOTINE PRIIMKOV – BAJE – POMEMBNIH KOMUNISTOV.
  A
  STARAM SE TUDI JAZ – POZABLJAM.
  Danes pijem, ker ex KP, ZK GURUJEV – NI VEČ.
  KER
  SEM JI POZABIL, KER
  SO
  JIH TI PROKLETI – SDSOVCI – ZAPACALI: da so bili lopovi, polit morilci bratov Slovencev.
  Za
  znort, vam rečem – ZA ZNORET.
  ZDAJ
  SAMO ŠE SDS NOVO24TV GLEDAM, REPORTER PA DEMOKRACIJO BEREM.
  Le še SDSOVCE poznam, berem.
  Vse trapaste NICKE od SDSOVCEV vem – se kregam v komentarjih z njimi !
  apak !
  tako sem žalosten,
  STARI – EX KP, ZK – GURUJI
  SO
  POMRLI, NOVI SO – KAVIAR MLADIČKI KOMUNISTKI, MERCEDESE IMAJO. Grozno.
  Grozno.
  Van rečem: vse stare, mrtve – pozabljam
  NOVIH KP, ZK – GURUJEV PA NI: ti komunistični mladiči se vozijo v mercedesih in
  snemajo ene utrgane filme o CHE GUEVARI.
  Zakaj že dans pijem?
  Sem pozabu.
  Aja, da bi pozabu,
  da pozabljam, da sem star. Grozno. 7 KRIŽEV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  p.s.
  TAK MONOLOG JE BIL DANES V – P A R L A M E N T U.
  V Parlament – pubu. Da ne bo pomote.

  KONEC ŠALE

 • Antonius

  Podgane?! Kdaj so pa še šinfale svoje rodno poreklo?!

 • Branko Jadran

  Ne tople vode, na YouTube odtipkaj
  Vlado Dapcevic in so ljudje celo ponosni
  zivljenskih izkusenj

 • if

  Glasovali so proti predlogu SDS in hkrati za zaščito zločina, ki je predmet obsodbe v resoluciji o totalitarizmih!
  S tem dejanjem so se levičarji že četrtič umestili med branitelje zločina nad slovenskim narodom!

  Kdo so torej branitelji zločina? Retorika je jasna!

 • me

  torej imamo spisek ko poči.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   A si ti TISTI,
   ZA KATEREGA VSI NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
   pravijo,
   da – si – t.i. špecar oz. t.i. “ŠPECKAHLA”.
   Obveščam te,
   da ne bo NOBENEGA POKANJA,
   le precej
   SOLZAVIH SLOVESOV OD POLITIKE – BO – V STILU – SAB “BANDELLI=BANDELJ”
   ali
   kako se je že pisal tisti,
   zdaj že Pozabljeni poslanec “neizbirčne” SAB – S KRASA. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S.
   PREVEČ KAVBOJSKIH FILMOV
   SI – SE ZDI – GLEDAL

   KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  HM ?
  JIH GLEDAM ZGORNJE
  – SMC Janija M,
  po novem SD sivo-sivega 50 letnega nenavadneža dr. BRGLEZA IN OSTALE.
  Zdi se mi,
  DA BI RADI . NEKAM – ZBEŽALI?!
  AMPAK!?
  NI VEČ KAM ZBEŽATI, na zaletku “mogočna” SMC RAZPADA,
  KMALU
  MU BOSTA SLEDILI – SD IN LMŠ
  NIKJER
  JIH NE RABIJO: šole, fakultete, javni in državni zavodi so
  se zdi
  PREPOLNI TEH VPRAŠLJIVO SPOSOBNIH IN MALO UPORABNIH
  FDV – POKOMUNISTOV.
  Zdi se, da se bodo začeli “ŽRETI MED SEBOJ”
  IN ŠE BOLJ
  ZGANJATI – PRAZNO – SAMOREKLAMO NA RTV SLO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  p.s.
  TITO, KOUNISTI
  najhujši
  politični morilci sveta, FINANCE
  https://www.finance.si/192580

 • bubamara

  Slovenci so pokazali, da jim morija lastnega naroda ni tuja. Za komunizem so bili pripravljeni uničiti lasten narod. Kako boš takšnim izmečkom razlagal o človekovih pravicah.

  • Zora

   Ha,ha,ha za komuniste so bili pripravljeni uničiti, lasten narod, kaj pa izdajalci domobranci, a oni pa niso bili pripravljeni za tujca uničiti lasten narod? Slovenci imajo v sebi toliko nizkih čustev, da če bi bila zdaj vojna, bi se tastari od 60 let naprej takoj začeli pobijat med sabo.

   • bubamara

    Domobranci so pobijali komuniste, komunisti pa zavedne Slovence. Velika razlika. To bi pa leta 2019 že lahko vedel. Ali si še vedno v knjigah socijalističnih osnovnih šol?

    • Zora

     Ta je pa najbolj nora do sedaj, a komunisti pa niso bili zavedni Slovenci, a so bili mogoče Avstrici, ali kaj drugega. Ne mi zdaj govort o Jugoslovanih, takrat se je pač slovencem zdela to dobra opcija, kot se jim zdaj zdi Evropa.

     • bubamara

      Vera komunista je ? Internacionala. Kidrič je javno izjavil, da se nikoli ne bo izrekel za narodno pripadnost. Komunist sovraži vse kar diši po Slovencu. Komunist in zaveden Slovenc. Od kje je pa ta prišla ?

 • Antonius

  Pogledaš obraze zgoraj in ugotoviš. Moderndorfer je štoflc, ostali okoli njega so pa rit. Posnetek v totalu nam prikazuje danko.

  • Rožle

   He he .. in ravnokar sem mi je kolešek od miške prav na tem mestu zgoraj ustavil .. :)

 • Aresnica

  Zgoraj na sliki so-Plačani od oziroma GOLAZEN.Moderndolfi pa je temni princ tej golazni. SLO Mafijsko golazn omrežje dela z ovčkami-ravno tist kar hočejo.- je pa res oziroma dobro, da se bo to enkrat nehalo in mislim, da se ta GOLAZEN tega ne zaveda.

  _____________
  Lep pozdrav

 • sunday

  levisti se v sloveniji obnašajo točno tako kot so se nacisti fašisti v zasedenih oz. okupiranih deželah !!!

 • sloustava

  Moderndorfer, Brglez, Velik krogec v majhnega in tista mozaca, ki je sploh ni za opaziti v Parlamentu, tole je enkratno sporocilo za vas: resnica boli, komentarji se bolj. Kdor podpira ali ne ugovarja povojnim pobojem, je zmene, brezvestnik in kucanist!

 • Zora

  SDS sklicala nijno sejo za resolucijo, ki si ji slovenske stranke dale podporo že 2009. Pa kaj tile nesposobneži res nimajo nobenih drugih idej? Toliko problemov imamo v državi, ki jih je treba reševati. Najpomembnejši je pa ta, da slovenski narod pričakuje, da bo država reševala vse njihove potrebe… ta sociala gre preko seh meja, državni aparat in potrebe po denarju se pa samo večajo.

 • Janez Kepic-Kern

  SRBIJA – DRŽAVA SRBIJA JE
  V VELIKI MERI
  DOSLEJ NEUREJENE POSLEDICE GROZLJIVEGA KP STALINISTIČNEGA TITO, KARDELJ ITD.
  KOMUNISTIČNO – POLIT NESODNEGA
  MORJENJA
  POSAMEZNIKOV IN CELIH MNOŽIC – URADNO, SODNO UREDILA- KOREKTNO PO 1991. LETU.
  ŽE
  LETA 2015 SO URADNO, SODNO REHABILITIRALI – DRAŽO MIHAJLOVIĆA.
  Pri
  nas v R. Sloveniji so ex KP; ZK ljudje iz ozadja “SD” preko zdaj že penzioniranega
  ex SD poslanca M. POT:RČA
  toliko “blokirali”
  znano t.i. Pučnikovo preiskovalno komisijo
  in preko že pokojne ex “tožilke” Z. CERARJEVE “blokirali” tudi slo pravnike in sodišča,
  da v nađi E. Sloveniji
  NA PODROČJU KOREKTNE, URADNE, PRAVNE SODNE UREDITVE POSLEDIC MEDVOJNIH IN POVOJNIH KP STALIN, TITO KOMUNISTIČNIH POMOROV POSAMEZNIKOV, CELIH DRUŽIN IN MNOŽIC
  NI
  BILO NAREJENEGA – SKORAJ – NIČ.
  Vsekakor
  na tem področju močno zaostajamo – za državo SRBIJO.
  Slovenske pravnike, soišča itd. čaka na tem področju – ŠE VELIKO DELA.
  O TEJ TEMATIKI SEM BISTVENE PODATKE, IZHODIŠČA OBJAVIL V MOJI OSEBNI, PRIVATNO PODJETNIŠKI REVIJI IN
  NA MOJEM OSEBNEM
  E-PORTALU “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  SO PA PODATKI O DOGAJANJIH V SRBIJI
  PROSTO DOSTOPNI VSAKOMUR NA INTERNETU. L.R JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  URADNA, SODNA REHABILITACIJA D. MIHAJLOVIĆA, BGD 2015
  https://www.google.com/search?q=rehabilitovan+dra%C5%BEa+mihailovi%C4%87%2C+blic&oq=REHABILITOVAN&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0l4.13861j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • zokispoki

  Kakor koli obrnes, popolnoma zblojena, komunisticna gamad !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!