Turbokapitalisti iz SD: Sin poslanec pohvalil ministrico, oče šaleški tajkun ji je naslednji dan izstavil račun za 246 tisoč evrov!

Razkrivamo nove podrobnosti poslovanja zdaj že razvpite družine Škoberne iz vladne stranke SD, sina Jana in očeta Marka, direktorja in solastnika velenjskega Esotecha, zaradi katerih je slovenski jezik bogatejši za novo besedico – “našizem” – in vrsto njenih izpeljank. V nadaljevanju opisani primer “našistov” razkriva, kako poslovanje poteka med ministrico za obrambo Andrejo Katič in prej omenjenima Škobernetoma.

Podjetno družino Škoberne smo opisali že prejšnji teden, ko smo razkrili, da je oče Marko Škoberne z menedžerskim prevzemom prišel do lastništva že več kot desetine velenjskega podjetja Esotech. Očetovo podjetje na veliko biznisira s Teromoelektrarno Šoštanj (TEŠ), sin Jan Škoberne pa je poslanec, preiskovalec investicije taistega TEŠ-a, šestega bloka. In medtem, ko sin preiskuje, je očetovo podjetje s TEŠ-em v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov.

Nakazili bi v nedeljo
Tokrat razkrivamo, kako se proračunski tisočaki delijo med političnimi veljaki v stranki SD. Med Škobernetom mlajšim in obrambno ministrico je spletena že skoraj popkovina, saj je prav Andreja Katič s svojim odhodom v vlado mlademu Škobernetu, ki je prej služil kot svetovalec pri nekdanjem skupnem šefu, velenjskem županu Bojanu Kontiču, odstopila sedež v parlamentu. Mladi Škoberne je bil pri Kontiču svetovalec, današnja ministrica za obrambo pa direktorica občinske uprave.

Samo v letošnjem novembru je Škobernetov Esotech ministrstvu za obrambo izstavil tri račune, njihova skupna vrednost je 410 tisoč evrov. Podatke v svoji aplikaciji Erar razkriva protikorupcijska komisija. Prvi račun je bil izdan na petek, 10. novembra, dve minutki po 13. uri, znesek presega 73 tisoč evrov. Drugi račun, z identično referenco, je višji od 90 tisoč evrov, izstavljen pa je bil v torek, 14. novembra. Ob referenci je obema računoma enak tudi datum, ko morata biti poravnana – 10. december letos. Mimogrede, to je bilo včeraj.

Potem se je teden pozneje, v sredo, 22. novembra, mladi poslanec Jan na družabnem omrežju Facebook začutil povezanega z ministrico Andrejo; sporočil ji je: »Andreja, ponosni smo nate.« Objavil je tudi povezavo na njeno sliko in izjavo v parlamentu. In mladi poslanec, ki je v zadnjih mesecih objavljal zlasti svoje prepotentne fotografije in nekaj Pahorjevih iz predsedniške kampanje, je v delu zapisa omenil trgovanje: »Ampak mi ostajamo trdni in naše vrednote niso na prodaj, ne za stolčke ne za interese.«

Posel skoraj podeseterili
V ponedeljek, 27. novembra, je mladi poslanec po pol deveti zvečer ponovno občudoval svojo strankarsko kolegico, ki mu je izpraznila poslanski sedež, in delil povezavo na spletno stran stranke in njeno fotografijo; čemu natančno, preberite v objavi. In ni minilo 24 ur, ko je račun ministrstvu, ki ga vodi Katičeva, ponovno izstavilo podjetje, ki ga vodi njegov oče. Tokrat je za posel, ki ga sicer Erar natančneje ne opisuje, ministrstvu zaračunal kar 246 tisoč evrov. Katičeva mora denar nakazati do zadnjega delovnega dne v letošnjem letu, torej do petka, 29. decembra.

Tako velikega posla Škobernetov Esotech z obrambnim ministrstvom, sodeč po Erarju, ni sklenil še nikoli. Edina nakazila segajo v leti 2009 in 2010, a skupaj vsa tri znašajo manj kot najnižji račun, izstavljen novembra – skupaj 29.197,07 evra.

Iz proračuna več kot 50 odstotkov posla
Sta pa Esotech in direktorjev sin Jan pravi hit na družbenih omrežjih. Še posebno, odkar so tudi tviteraši pogledali v Erar in ugotovili, da je Esotech od proračunskih porabnikov od leta 2013, ko sta vladala Alenka Bratušek in Miro Cerar, in torej tudi v času, ko je stranka SD, del katere sta tako Škoberne kot Katičeva, trenutno na oblasti, zaslužil neverjetnih 58 milijonov evrov. Leta 2013 so skupaj ustvarili 27 milijonov evrov prihodkov, od tega 21,53 odstotka iz proračuna. Leta 2014 se je delež, ki so ga ustvarili iz proračuna, podvojil, državni posli so jim prinesli 41,56 odstotka od skupnih 38 milijonov evrov. Leta 2015 pa so državni posli že presegli tiste, ki so jih ustvarili na trgu; skupaj so prejeli 17 milijonov evrov, kar je 53,18 odstotka celotnega dohodka podjetja Esotech v letu 2015.

Esotechu prihodki rastejo, elta 2015 je bil njihov glavni trg državni proračun.

Poslanec Jan se ob tem na debelo spreneveda, na Twitterju je ob objavi podatkov o zlatem proračunskem rudniku za podjetje svojega očeta zapisal: “Na kratko. Esotech ni v lasti moje družine, oče ima cca. 10-odstotni delež. Podjetje večinoma posluje z zasebnimi naročniki, primarno z industrijo, skoraj polovico na trgih izven Slo, in to že več kot 60 let, ter ima več kot 150 zaposlenih.”

Škandal24

 • Jan Kovalski

  EgoHighTech Škoberne

 • Vrhovni sodnik

  Zato pa ni denarja za vojsko, si kar kolegialno talajo denar in to je na vseh ministrstvih.

  • ahnenpass

   Zato tudi ni denarja za elektriko in morajo biti reveži v temi in mrazu, ponekod kar cele vasi prvič, ko zapade par centimetrov prvega snega, kar polomi dotrajano inštalacijo.
   Razvija se edino vojska, le si to hotel povedati.

   • Vrhovni sodnik

    Za omrežnino plačujemo več, kot za elektriko, vsako leto je isto sranje, namesto, da bi kable v zemljo dal in ne bi bilo več škod, samo to jih bi preveč koštalo naenkrat, samo bi bil pol mer, raje vsako leto zamenjajo par štang, les pa itaq ukradejo v gozdu in poceni skozi pridejo, ostali denar pa zagonjo.

    • Soave

     + + + + + + + +omrežnine !!! Ciganijo nas na vsakem koraku !!
     Ti računi za prav vse osnovne zadeve so neverjetni.
     Npr- – – – – -poraba vode ja na računu najcenejša postavka.
     Brez nadaljnega komenta

    • Capi

     Ko bi omrežnina(čemur je namanjena) šla k elektrodistribucijam, bi blio več narejenega, tako pa vse pobere SODO, ki je umetna državna tvorba!! Ta denar pobirajo preko plačil položnic in z njim barantajo. Drobtinice pa potem talajo med distributerje!! Ja, Država si za svoj žep izmisli marsikaj, samo da pride do denarja….

  • Katička bolj skrbi za svoje, kot za te za katere je DOLŽNA skrbeti.
   Le, kako lahko ti SD pogoltneži toliko požrejo, da se jim, kaj ne vname ???

  • samsara

   Pravzaprav si delijo tovariško.
   V komunizmu pa velja načelo delitve po potrebah, so nas učili pri pouku STM.
   Največje potrebe imajo največji tovariši, prvi med enakimi.

 • ahnenpass

  Po moje, so to največji pravičneži in poštenjakarji v Sloveniji. Pa kakšni strokovnjaki, pogledam Katičevo in mi je takoj jasno, da se je ta punčara že od rojstva igrala vojake. Škoberne je zlagal pa Mehanotehniko, najbrž.

  V Sloveniji, ne zaslužijo edino barabe in hinavci, prvi so dolžni več kot so imeli preden so jim več pobrali, drugim se pa ne da ničesar zaupati.
  Mogoče je pa obratno, marsikdo ne more plačati položnic zato, ker ni dobil plače, država ne more izterjati oligarhov, so pa tako moralni in ponosni, preveč cenijo svoje znanje in sposobnosti, da bi se igrali zraven kmečko mafijo.
  Ta narod je nor, samo to še lahko rečem, očitno je denarja kot pečka.

 • dr Janez Sveti

  Težko je biti konkurent podjetjem iz kriminalne Mreže.

  DR Janez Sveti konkurent

 • Zima prihaja
  • Soave

   Vlada – Mafija !!

 • totex39

  Če obstajajo podatki teh kriminalcev , ki sedijo v vladi pa bo res moral nekdo ukrepati ali pa pri nas res celotna vlada in ostale institucije delujejo kot složna mafijska združba.

  • Soave

   Tisti. . . . . ali je prava ugotovitev.

  • KAPIBARA

   Si pozabil zgodbo, o objavi ODLOGA plačila 6 milja evrov, koncernu jankoviĆ, pa je prišlo grozilno pismo, na pram otrokom, bolezen in odstop z direktorja DURS-a, po tem, pa potoka z Šircelj-em ?? ??

 • Soave

  Poba se je in se še valja v denarju.Kajti nekaj takega
  ” Ampak mi ostajamo trdni in naše vrednote niso na prodaj, ne za stolčke ne za interese.«
  lahko izjavi samo en bimbo . Jabuček pač ni padel daleč od drevesa !!
  Me pa še nekaj zanima. Kaj za vraga je pa fotr delal na TEŠ 6 ? Dobro služi možakar !!

 • domovina mili dom

  Ne bi imel pripomb na njihovo kapitalistično delo, življenje…., če bi ti rdeči hinavski koritniki na ves glas ne vpili o sociali, državnem lastništvu in vseh ostalih marksističnih blodnjah. Dajte se že enkrat vi rdeči turbo kapitalisti odločiti ali boste kapitalisti ali skromni socialisti. Hinavci prokleti rdeči, pa butast slovenski narod.

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • RATATA

  Če bi tega škobrnicla pridal v gajbico z jabolki, bi v eni uri vse zgnilo, tako pokvarjen je.
  Ja kaj češ, komunisti so vsi taki.

 • resnicaboli

  Tako se krade vse po zakonu.

  • Anton

   ZAKONE SO PISALI “NAŠI” (beri našizem), KAJ TI NI JASNO?

   sarkazem press

 • bubamara

  Če ni Janše zraven, potem je vse legalno.

 • Zima prihaja

  Mene zanima če se je v tej državi sploh še kaj za ukrasti?

 • MEFISTO

  Tudi Marks je bil sin kapitalista.

  Spomnite se, koliko slabega je naredil delavstvu.

  V Sloveniji, deželi vsakršnega komunističnega obilja, je že tako preveč revežev.

  Zato nimam nič proti bogatašem, čeprav so v SD.

  Ostane samo en zelo majhen problem in sicer, da siti lačnemu ne verjame, ker s s polno ritjo

 • antimur

  Kaj ta kamelerski trajbar Škoberne še ni v kehi? Policisti in tožilci, to je vaše delo za katerega ste plačani, zato ga opravite, z njim vred pa odpelite še starega Škoberneta, Kontiča, Katičko. Pa ja ne pričakujete, da bomo to opravili državljani, ali pač.

  • Capi

   Bo treba enkrat u Veleje it pa razfukat to bando……….

 • Darko Bukovec

  Mafija….

 • montyamp

  Ja zakaj pa potem budalo od Škoberneta uvaža Ahmede ???
  Da bodo dnar šteli ???

 • zokispoki

  Taksni so najhujsi. Pridigajo vodo, pijejo vino.

 • Artur

  To nam delite miški …

 • althar

  Za tole zaslužite čisto 5, Nova! Razkrili ste kot solza čist primer splošnega levičarskega hinavstva in konkretnega udbomafijskega nepotizma.

  Ko celo plačani branilci udbomafijske hidre na tem portalu utihnejo…

 • črnaovca

  To je samo vrh ledene gore. Koliko se je ob gradnji TEŠ 6 preselilo v žepe venjskega lobija ne bomo nikoli izvedeli, namakajo onega Rotnika ki jim je samo urejal posle. Kaj hočemo saj je tudi SDS servilen do tega lobija, lepo podpira neslednji podvig to bo gradnja avtoceste šez Savinsko dolino do Velenja, prodjala se bodo zemljišča, seveda ne njihova pač pa od dobrih prijateljev oni bodo dobili samo provizijo, kako se pri nas gradi in kako tam odteka denar se pa tako ve. Boste videli kako bo Velenje sijalo v noevem asfaltu po koncu gradnje.

  • sprehajalec

   Ovca pod janšem je bil TEŠ še 700 milijonov, ko je prišel Pahor, je skočil na 1,4 milijarde. Levičarji so si napolnili žepe za izgubljena 4 leta.

   • KIKI

    Ah, tista malenkost 100% presežka investicije ? Kdo bi se s tem ukvarjal?
    Če bi Janša prekinil (kar bi res moral) “idiotsko” investicijo, bi ga rdečuhi
    komunistični ubili! TEŠ je bil domena tovarišev Ropa, Golubiča, Kontiča,
    Meha in vseh ostalih “tičev” z rdečimi perjem!¨

   • črnaovca

    O ČEM PIŠEM?

    • sprehajalec

     Čigava naloga pa je suniti velenjski lobi v rit?

 • slosin

  …kje je pa ‘učko’, da bi nam povedal, da je za te mahinacije kriva nesposobna opozicija….

  • učko

   Evo me ! Kjer ti vidiš mahinacije? Sposobni, pa makar lopovi, so dobro organizirani in pljačkajo nas državljane. Kalimeroti kot je JaJo, pa so dobro plačani s strani davkoplačevalcev, da to bando rasfukajo. Pa jo ne, ker so nesposobni in leni in je banda rasfukala njih in posledično nas !!!!!

   • slosin

    fant, s sredstvi, ki jih ima opozicija na voljo, je to misija nemogoče…Zakaj? Ker imamo ‘nesposobno’ ljudstvo….In če uporabim tvojo lkogiko, si med temi nesposobneži tudi ti…premalo narediš, čeprav nisi plačan….

 • sprehajalec

  To je značilno za stranke, ki častijo internacionalo in se predstavljajo za voditelje delavsjkega gibanja. Da imajo bogate otroke. Chavezova hči ima milijarde dolarjev, dinastija Kim ima celo S. Korejo, pa še kaj kje skritega, saj so otroke šolali v Švici, Chausecujev sin Nico je bil bogat playboy, deca komunista, kot jih imenujejo na Jugu, imajo v rokah energetiko novih držav itd. itd.

 • Artur

  Slovenčki, otoplitev bo do Božiča vseeno priporočam, da se toplo oblečete pa na transparente in zastave (ne rdeče z zvezdo) ne pozabite še kakšen megafon, da se bo v orngi slišalo po celi Sloveniji, morda se vam celo Janša pridruži razen, če ne bo imel drugih pisateljskih obveznosti .. no a bo kaj ali ne bo ali boste samo blejali in jamrali in se sami sebi smilili …..?

  • Olga_10

   To bo spet vaš scenarij? Zakon ulice je delo komunistov, Udbe in Antifa, ki jo v Nemčiji že obravnavajo kot teroristično organizacijo!
   Tokrat bomo pripravljeni!

   • Artur

    Zakon ulice je delo komunistov ??!! Delo Komunistov je da nas ropajo že cela desetletja če kdo misli, da se jih bomo rešili iz vzvodov oblasti po poti danes nepravne države kjer tudi vedrijo in oblačijo se krepko moti.

    • Olga_10

     Kdo je izvedel državni udar v Sloveniji? Kdo je metal kamenje v policiste in obešal lutke z imeni mestnih svetnikov ter grozil svetnikom na domu?
     Zakaj se kriminalcem ni nič zgodilo?

     • Artur

      Še ne veš ?

  • antimur

   Le obleči kaj neprebojnega, ti bo koristilo.

   • Artur

    Ali je to pomeni kot komunajzarska grožnja ?

    • antimur

     Oprosti, nisem mislil tebe, na žalost je prišlo do pomote, replika je bila namenjena drugemu levemufašistu.

     • Artur

      Že vredu .

   • Artur

    Na Kotnikovi so policisti “ubogo goloroko Antifo” s hrbti varovali pred nami jaz sem bil oborožen z zastavo na kolu verjetno so v tem zaznali grožnjo z moje strani in ostalih na naši strani pa so komu od “miroljubnih revežev” na drugi strani celo kaj neprebojnega priskrbeli.. Lol.

 • TOML

  Taki, kot so Škoberne pravimo udbovska deca, nekateri pa jim pravijo tudi komunistični pankrti.
  No ti, so nam prevzeli državo.
  Ližejo po našem proračunu in nas maltretirajo.
  Ustvarjajo kaos in ko bo počilo bodo nasankal.

 • mona lisa

  Kraja davkoplačevalskega denarja po slovensko.

 • O, ti Škoberne si pa mal preveč potraten. Kolikšna usta imaš, da lahko vse to pogoltneš ?

  • Olga_10

   Zakaj so se pa “naši” “borili”? Da si oni in njihovi potomci nabašejo žepe…

 • Krtača 20

  Kaj spet vekate desni? Smisel firme je da zasluži ne? Če poznate kakega korenjaka ki si bo privat delal kak vodovod al pa elektrarno, pol pa kr Esotech pokličte. Sam takih bo bl mal.

  • KIKI

   Ajajaj, jebe te slovenščina !!!!

  • Olga_10

   Levi pa kradete in zlorabljate Nicke, ker vam kuzla v rit skače?

  • tohuvabohu

   Zakaj potem rdečkarji izrabite vsako priložnost, da gospodarskim subjektom očitate “hlastanje” za dobičkom, če je pa to smisel? Ogabni, odurni, ostudni in odvratni bleferji ste. Kajti vam ustvarjanje dobička ni odveč, četudi si pri tem obilno pomagate s korupcijo, klientelizmom in nepotizmom. To brez sramu počnete že 70 let.

  • slosin

   …mucek, služi s poštenim delom, ne pa krade…Ampak delo je nekaj, kar levosučneži ne obvladajo…oni so specializirani za krajo…

   • Artur

    ++++++++++++++++

   • Krtača 20

    Včasih pomaga če pokažeš kje in kaj kradejo. Desni pa dokazi sta pa dva pojma….

 • Olga_10

  Da bodo komunajzli lažje kradli naprej, vam Murglska kloaka, ki ji drastično pada naklada, na prvi strani ponujajo “anketo” tovariša Toša s Šarcem, “kristjanom”-komunistom, po izbiri zadnjega šefa komunistične partije in Udbe!
  Tovariš Serpentinšek (kača) je proti blagoslovu šol, saj po njegovem “krščanskem” prepričevanju, to sodi v “ločenost” države in cerkve!!? Komunisti diskriminirajo in kršijo človekove pravice krščanskim staršem in njihovim otrokom, glede pravice do izobraževanja in izbire šole!
  Dol s komunisti in njihovimi kukavičjimi jajci kot sta NSI in Stranka Marjana Šarca (Stranka Murglskega Škrata)!

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST

 • mirodel

  Pa smo spet pri bistvu vsebine knjige Novi razred pisca Milovana Đilasa.

 • KIKI

  Samovšečni Jan bo porabil del sredstev iz velikega nakazila iz Ministrstva za
  obrambo (kakšnih 10 EUR) za Ahmada in njegove “britvice” in se vpisal v knjigo
  rekordov o humanitarnosti poslancev RS (takoj pred Cerarjm in Kučanom)
  “Ljudstvo” ga ne bo nikoli pozabilo kot dobrotnika…

 • šmentanamuha

  Lumpenproletarski kapitalisti, takle mamo.

 • MižekFiga

  Ugodno za bodočnost je veliko število Esotech ovih podružničnih firm, ker bo treba nekako plačati “zelo drago elektriko” iz izsiljene posodobitve TEŠ6. Sedaj imajo dobičke iz državnega žepa, prihodnje bodo krili izgube iz svojega.

  Zakaj dražijo cel svet, posebej nas demokrate, s Titovim spomenikom, ki čaka na cigansko demontažo. Na pokrivanje izgub naj ne računajo. Mogoče je izdelati ogrevan arest iz največjega ovala TEŠ6. Možen je centralni objekt za vse rdeče kriminalce, razen tiste, ki bodo še krampali in lopatali na železnici do Kopra.

  Vstopnino in tantieme za filme za svetovno predstavitev kriminalcev bomo kasirali oskubljeni in ogoljufani državljani!

 • Artur

  Komunistično leglo iz istega modusa operandija https://www.youtube.com/watch?v=aN0ETn87JNw&t=95s

  • KIKI

   Komunisti od zibelke do groba, to je njihova “svoboda”!
   Marx se je celo življenje napajal od bogatega Engelsa in
   njegovih bogatih prijateljev in družin.
   Znano je, da v celem življenju Marx ni delal niti enega samega
   dne, a je z “levo” roko “upravljal”, ščuval in indoktriniral delavsko
   rajo!
   Op,: takšne ase imamo tudi v naši Levici in prilepkah SD-ja in SMC-ja!
   ¨(revčke iz Desusa ne štejem) Dobro jih poznamo; na daleč se vidi, da
   jim delo ne diši!

   • Artur

    Je tako !

 • rubec

  Še dobro da imajo stara mati +14 dioptrijo ker če bi videla te številke bi se ji zmešalo in bi začela zopet kokto pit.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/anketa-lista-marjana-sarca-na-vrhu/440192#comments

  prebiram komenatrje pod zgoraj omernjenim člankom in kot se spodobi na levaških portalih, dobiva/jo največ minusa praviloma tisti komentarji oz komenattorji, ki so najboljši približek objektivnosti. Zakaj nisem presenečen?, KER ŽIVIM V BUTALAH Z IMENOM SLOVENIJA

  sarkazem press

  • OrangeHitler

   RTV je toliko levaški kolikor je Nova “v službi resnice”, torej bore malo.

   Še vedno nisi razložil, kaj imajo tvoji komentarji s sarkazmom

 • Dragan

  Poslanca SD Škoberne in Han sta samo poskusna zajčka, ki sta bila s strani Murgelskega šefa določena da preizkusita kakovost življenja v prihajajočem postkomunizmu v Sloveniji. Če bosta ugotovila, da takšen življenjski slog ni primeren za delovno ljudstvo se bo pač treba izmisliti kaj drugega. Miro Cerar bo o njunih ugotovitvah termeljito pretuhtal. Vsekakor pa oba zaslužita vsaj kakšno državno odlikovanje za to žrtvovanje za narod.

 • Rožle

  No, kakšen članek v slovo velikega slovenskega igralca ne bi bil odveč Jerneja Šugmana.
  SLAVA MU.

  • OrangeHitler

   Težka, glede na to da je bil kulturnik = živel na račun države = komunist
   Vsaj takšna logika prevladuje tukaj

   • Rožle

    Aha, zato je na Nova TV večkrat gost – Tone Kuntner, slovenski pesnik in gledališki igralec? …

    • OrangeHitler

     Mora že bit prave barve, saj to je edini kriterij ki kaj velja na Novi.

 • Anton

  http://www.delo.si/novice/politika/odgovor-jansi-pri-arbitrazi-treba-slediti-nacionalnemu-interesu.html

  če je narodni interes dati prioriteto državo pred posameznika, ne pa obratno, hvala vam za tak “narodni interes”, sicer pa zakaj me to niti pod razno ne čudi?, zato ker živim v deželi BUTALE.

  Dodatek: Dovolj je pogledati narodni interes našega sodstva

  sarkazem press

 • Janez

  TAKIM
  JE
  -SE ZDI RES GLEDATI POD PRSTE !
  Zakaj?
  Pa “SD” JAN Š. NE DELA V PODDJETJU SVOJEGA OČETA !
  A?
  Ne ve – kaj je rekel cenjeni SDS poslanec mag. B. GRIMS ?!

  ” SD” JE JEDRO ” GNILOBE” V R.SLO TRANZICIJI IZ “TITO- KOMUNIZMA” . L.r. Janez K.KOMENDA

 • garfi

  leviĆarji so seveda kapitalisti z našimi milijardami
  Butalci tega ne smejo vedeti in razumeti

 • Jana učak

  Še kaj o razvpitem spreobrnjenem komunistu JJ in njegovih potomcih, pa položnicah pa …..!!??!!

  • Meho

   Se mi pa res smiliš. Ti si še vedno pri položnicah, kje so šele milijarde, ki jih je pokradlo mafijsko društvo z imenom Forum21. Verjamem, da so to prehude številke zate, ja, mlijone se jemlje šele v petem razredu sonovne šole, pa se moraš pač ukvarjati s POLOŽNICAMI.
   .

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Mater je tale Škobrne antipatičen.

  • Rožle

   A mislš da on ve to ..?

 • Jakob Kovač

  In zakaj desnica ne prepreči takšnih mahinacij v parlamentu, ,v časopisu se to ne da!

  • sprehajalec

   ker karkoli desnica v Parlamentu predlaga, se združeni levičarji v najširšem smislu (SZDL) poženejo nanjo in agitprop zasmehovanja se začne po družbenih medijih.

   Če bi Ivan janez rekel naprimer; Slovenci, stopimo skupaj, Neka opica pa bi rekla; Slovenci kregajte se;

   Bo združena levica v najširšem smislu (SZDL) dala prav opici, val zasmehovanja pa bi se vsul po Ivanu janezu. Pač 25 let načrtne in sistematične propagande ter demonizacije Ivana Janeza.

  • slosin

   …ti pa res postavljaš brihtna vprašanja…a mamica ve?

  • Meho

   Zaradi tega, ker tisti, ki samega sebe sprašuje tako zabita vprašanja, pač voli levico.

   In kako bi ti preprečil takšne mahinacije v parlamentu? Aja, ti tega ne veš. ker ti si vedno na ta pravi strani. Tistih, ki take mahinacije delajo, ne pa preprečujejo.
   .

  • Nisi še opazil, da jih vladajoča koalicija vedno preglasuje in se na resna in z dokumenti podprta opozorila SDS ne ozira ?
   To je današnja vlada.
   Volite desne !
   Druge izbire ni.
   Dokler ne pride desnica na oblast ne bo sprememb – to je zdaj že vsakemu teletu jasno.

 • FORT WORTH

  Evo, po isti poti v neizbezni propad drzave s temi talibani v CKZKJ-ZLSD-SD https://m.youtube.com/watch?v=mf6ZCDIdQAY

 • Olga_10

  In stranka SD, katere člani so vsi ti lopovi, bi se po Vebru borila proti “neoliberalizmu”, za malega človeka …., da bi bili vsi “enaki”… Kakšna dvoličnost in pokvarjenost!
  Njihovi komunisticni vzorniki so pomorili ljudi, jim pokradli premoženje in kar je še ostalo po “osvoboditvi” pobrali “kapitalistom” in “nacionalizirali”.
  Po osamosvojitvi bi morali to premoženje vrniti ljudem!! Do danes velik del tega premoženja niso vrnili lastnikom in se na vse kriplje trudijo, da ga ne bi vrnili nikoli! Celo spreminjajo zakone za nazaj! Tako kot o financiranju zasebnega šolstva in diskriminirajo ljudi!
  A “naši” kradejo naprej in že govorijo o “SKUPNI ZASEBNI LASTNINI”- torej povratku v socializem-komunizem, zločinski sistem, ki ima v Jugovini na vesti milijon ljudi!
  Vsi na volitve! Gre za demokracijo! Gre za Slovenijo! Ne dovolimo komunistom z raznimi mostograditelji” in “novimi” obrazi v obliki Ljudmile in Šarca, da nam uničujejo prihodnost!

 • sprehajalec

  Poslušam Ultra Marcela Jr., ki ima med drugim tudi Kordiša.

  Prepoznal sem novega Ciprasa. Priporočam se pa najvišjemu, da bo to čimprej.

 • Kerfatik

  treba bo ustanovit posebno ekipo za pregon…da začnejo delat hajko tko na slovenski policiji kot v vseh rdečih kartelnih gnezdih…povezav je že več kot dovolj….treba na trdo…treba nazaj enoto moris ki bo naklofotala te jugoslovanske miličnike ki so se razpasli

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!