Učitelji – ne dopustite, da Branimir Štrukelj iz vas dela “fah idiote”

Branimir Štrukelj (foto: STA).

Pred nekaj dnevi sem na tej spletni strani objavil prispevek z naslovom: “Štrukljev politični piknik in ne učiteljska stavka”, v katerem sem opozoril na zmedo, ki je potekala ob predmetni stavki. Učitelji so po eni strani zahtevali višje plače, o katerih odloča nihče drug kot Vlada RS (torej stranke SMC, DESUS in SD), medtem ko so ravno člani teh strank bili govorci na njej.

Človek bi pričakoval, da politiki na sindikalnem zborovanju ne bodo imeli govorov, v kolikor bi jih pa že imeli, bi bilo edino pravilno in pravično, da bi imeli to možnost opozicijski politiki. Ti bi namreč stavkajočim učiteljem lahko povedali, kako bodo oni reševali njihove stavkovne zahteve, ko bodo na oblasti. Naravnost “bedasto” pa je, da bi stavkajočim učiteljem sploh poskušali spregovoriti politiki vladajočih koalicijskih strank, ki o plačah učiteljev odločajo in proti katerim učitelji stavkajo. Tega ni nikjer na svetu, saj bi stavkajoča množica nemudoma izžvižgala takšnega govorca.

In ravno ta neverjeten dogodek se je zgodil v naši preljubi Sloveniji, učiteljem sta spregovorila Jernej Pikalo, nekdanji minister za šolstvo iz stranke SD, in aktualni poslanec stranke SMC Saša Tabaković. In seveda, pravilno ste ugotovili, učitelji so njima glasno ploskali. Zakaj že? Zato ker sta predstavnika vladajočih strank, proti katerim učitelji stavkajo? Bedasto! Pa sem si mislil, no ja, učitelji pač niso ločili, kdo je kdo, in so govornikoma pač ploskali.

Kdaj bodo učitelji spoznali namene levičarskega kapitalista Štruklja?
Toda stvar je v resnici veliko hujša, kot sem si sprva predstavljal. Pred dvema dnevoma ste lahko na TV SLO 3 spremljali oddajo “Res publica”, v kateri so poleg mene nastopili še Dragan Matić iz stranke SMC, Matjaž Nemec iz stranke SD in Jernej Vrtovec iz stranke NSi. Beseda je nanesla tudi na omenjeno učiteljsko stavko in Matjaž Nemec je jasno povedal, da so koalicijski partnerji pač dobili vabilo SVIZ – Branimirja Štruklja, da naj njihovi predstavniki nagovorijo stavkajoče učitelje. Da, prav ste prebrali, Branimir Štrukelj je torej kot govornike na učiteljsko stavko povabil predstavnike strank SMC, SD in DeSUS, torej tiste, proti katerim naj bi učitelji stavkali, saj prav te stranke sestavljajo vlado, ki neposredno odloča o plačah stavkajočih učiteljev.

Ne želim žaliti učiteljev, saj je moj prvotni poklic prav učiteljski, toda sprašujem pa se, kdaj bodo spoznali prevarantske namene Branimirja Štruklja, ki ni sindikalist, ampak prvovrstni levičarski politik, in sodeč po poročanju medijev o njegovih denarnih prihodkih, tudi kapitalist, ki iz učiteljev dela “fah idiote”!

Vinko Gorenak

 • Janez

  Gospod Vinko,potrudimo se in to izrojeno gnusobo Štrukeljca s Kučanom vred naženemo na “odpad”..Zgodovina pa bo pokazala ,da smo imeli prav.Vsi na volitve in dajmo glas desnici.Ne bo nas razočarala.Drugače Sloveniji in Slovencem ni pomoči.

 • ljubinica

  Saj to ni bila sindikalna zadeva, stavka.
  Bila je politicna manifestacija: levicarstvo.
  Strukljev sindikat je spolitiziran. Jasno, da so sindikalni aktivisti po solah tudi skrbno izbrani: levicarji. Nasprotniki strukljevanja po zbornicah niso organizirani. Kako le?
  Zato ucitelji glasno podprejo sindikalnega demagoga, ko jih zacne hujskati za stavko ….
  Tej skupinski histeriji so se zmozni odkrito upreti samo najbolj pogumni. Kajti …. tvegajo sikaniranje …..

 • alojz

  Saj bo kmalu (1 maj) o delavskih pravicah na proslavi govoril najbolj zatiran, Zoki.

 • Steiermark

  Večina današnjih učiteljev, ki nasedajo gnusobi od štruklja in njegovih političnih priležnikov ter jim ploskajo, sami nazorno dokazujejo, da so ne samo “fah idioti” ampak kar idioti! Če nekdo ne spozna, da se ta rdeča gnusoba norčuje prav iz njega, s tem ko ga poziva na štrajk, istočasno pa vabi “gospodarjeve hlapce”, da jim lahko tudi zaploskajo – tukaj se pa vse konča! To gnusobo od štrukla do takšnih bebastih učiteljev, je potrebno odstraniti iz slovenskega življenja, da nam nebodo mogli več kvariti , naših otrok!

 • Antonius

  Kakšni učitelj so to, da učijo otroke, sami se pa niso sposobni dokopati do NOBENIH spoznanj.
  Gledal sem učiteljsko protestniško drhal, ki je z *vuvuzelami* in piščalkami razgrajala po Ljubljani.
  O kakšnem učiteljskem samospoštovanju ne duha, ne sluha. Kako naj taki *cepci* otrokom dopovedujejo o primernem obnašanju na javnih prostorih.

  • KIKI

   A si že kdaj srečal pametnega učitelja? Jaz ne! V javnih
   šolah ne! Vse pred zaposlitvijo cepijo z neumnostjo!

 • PIA PlA

  Učitelji učijo po stari metodi: “Poslušaj me, kaj ti govorim, in ne glej, kaj delam.”
  Žal se s takim načinom izobraževanja, izobrazi otroke le v dvoličneže.

  Zagovarjam izobraževanje na domu, do vstopa otroka v srednjo šolo, ko je otrok že dovolj zrel, da lahko sam presodi, kaj je prav in kaj ne; kajti le tako bodo otroci zrasli v zrele odgovorne osebe.

 • Samo Miklavčič

  Kako se lahko dopusti take manipulacije z ljudmi?
  Vse bi naredil da bi lepo živel na račun drugih.

 • Borut Stari

  Vinko, kratko, jasno in jedrnato, Vendar je v 75 letih vcepljen čredni nagon, za enkrat, še nepremagljiv.
  Spomin na sindikalne ozimnice in svinjske polovice je še vendno moćnejši od pameti.

  • slosin

   ja, pa pol kranjske s špricarjen na sindikalni žurki sta tud še vedno v slovenski zavesti ….

 • slosin

  …funkcionalno nepismeni učitelji učijo otroke in ploskajo tistim, ki jih =bejo…saj ni res, pa je….

 • Lisjak

  Ni teško bedake napizdit.

 • totex39

  Sedaj bi pa bil že čas, da tega režimskega hujskaškega sindikalista utišajo.

  • Vera

   Zamenjajo za pametnejšega .

   • KIKI

    Čakajo, da bo “ta mali” Štrukljev zrasel v enega
    plemenitega alla Mesca ali Kordiša, ali pa kar v
    dedka Milančka…

  • piko8

   Utišajo v pravem pomenu besede, kjer buhtel bi morav greti posteljo na Dobu, oziroma v kakšnem severno korejskem delavnem gulagu!!

 • domovina mili dom

  90% šolnikov je levičarjev. Torej to ni bila stavka, ampak navaden predvolilni cirkus komunistov.
  Namesto, da bi šolniki prosili gospodarstvo za podporo, ker jih komunistična vlada ni sposobna servisirati.
  Oni pa skupaj z vlado na ulici zganjajo cirkus. Če to ni umsko degenerirano.

  • sprehajalec

   Če rečeš v Zbornici, da si za Ivana janeza, te samo knjižica čaka. Tudi če je kdo intimno za desnico, tega ne upa povedati. Da ne bi imel težav.

  • KIKI

   Tudi v Avstriji imajo šolniki 2 meseca počitnic in mladi
   učitelji si poiščejo v tem času (za cel mesec) dodatno
   delo (naš prijatelj n.pr. razvaža honorarno pekarske izdelke)
   in si zasluži še eno plačo za lep 1-mesečni dopust, ki si
   ga kot družina sicer ne bi mogli privoščiti .
   Pri nas pa? Kateri “tršici” ali “tovaršu” bi kaj takega padlo
   na kratko pamet! Njihovi učenci pa panično iščejo delo naokoli,
   kakršnokoli, da bi lahko užili kakšen teden morja…Je tako?
   Gre za navadne učence, seveda, tisti od priviligiranih levakov
   si sončijo svoje detajle na jahtah ali na peščenih plažah v
   davčnih oazah.- Tudi Štrukljev “tamali” je med njimi!

   • domovina mili dom

    Razlika med prejšnjo Jugo in sedaj, je samo ta, da v parlamentu poleg ustaljenih komunistov, dovolijo malo evropske folklore z okraskom opozit strank.

    Pa če dnar prineseš, dobil avto takoj.

  • Marko Markov

   Gospodarstvo ne more pomagati, ker ga je Cerarjeva vlada unicila! Drzavna blagajna je prazna, novega kredita ni! In tam kjer ni, se vojska ne more vzeti!

 • MEFISTO

  Ne bom se oglasil, dokler kakih petnajst nickov Petrovca, bolj znanega kot mož tisočerih ni nickov, ne bodo rekli zadnje besede.

 • Olga_10

  To sploh ni bila stavka! To je bil shod Antifa teroristov, ki so kazali učencem, kako se da izsiliti vse, kar so “včeraj prosili, danes zahtevajo, jutri bodo vzeli”! Učenci hodijo z noži v šolo, jutri bodo prihajali s strojnicami…to je “vzgoja” članov Antifa, ki naj bi se imenovali “učitelji”…
  Bolje, da so na dopustu, otroke bomo vzgajali sami!

  • KIKI

   Že pred petnajstimi leti , v 2.r.osnovne šole, se je
   prijokala domov moja mala deklica in rekla: “Tovarišica
   nas ne bo več učila, ker ima premajhno plačo….kaj je to?”
   a bo umrla?”…in danes? Ista zgodba, iste “tršice”, plače pa
   veliko boljše!

 • Vera

  Za tako malo dela učitelji niso upravičeni do višjih plač, saj ne delajo vsak dan po 8 ur . Počitnic imajo več kot kdorkoli od zaposlenih v zdravstvu in v gospodarstvu . Štruklja pa naj tršice in tovariši učitelji zamenjajo, če še niso sami opazili, da jih nateguje , da bi rad sam še bil na tronu, ki mu prinaša velik dobiček .

  • PIA PlA

   Vera, ne zagovarjam učiteljev, daleč od tega, a ni mi prav, ko trdiš, da imajo učitelji malo dela. Bi ti bila pet ur v razredu in poučevala ter hkrati krotila 25 učencev? Mnogi starši ne morejo disciplinirati dveh otrok, kaj šele 25 naenkrat. Samo pomisli, kaj bi naredila, ko se začne 25 otrok naenkrat dreti in skakati po klopeh. Potem pa moraš še doma popraviti vse naloge, napisati priprave za naslednji dan, brati material in gradivo za učne ure, itd. Dober učitelj ima dela čez glavo, slab učitelj pa si ne zasluži niti tisto plačo, ki jo zdaj dobiva. Poleg vsega tega, pa učitelji nimajo več dva meseca počitnic, temveč morajo vse priprave, vpise v dnevnike, poročila, obrazložitve ocen itd. napisati v šoli in so v šoli tudi čez poletje. Imajo samo mesec dni počitnic, tako kot vsi ostali delavci.

 • Jan Kovalski

  Protest učiteljev pod taktirko Branisvojga Štruklja ni izgledal dosti drugače kot kak shod Green Dragonsov ali viol pred kakšno nogometno tekmo.

 • antimur

  Štruklju bo potrebno naložiti par krepkih po njegovem odurnem gobcu, da bo nehal ropati denar, ki ga je ustvaril realni sektor, skratka slovensko delavstvo. Začudo, levaške barabe, ki vseskozi vpijejo o sociali in pravičnosti, podpirajo to kučanistično zalego.

 • AlojzZ

  Učitelji – ne dopustite, da Branimir Štrukelj iz vas dela “fah idiote”

  Tako! Tako se piše! Učitelji! Zahtevajte minimalca in mi vas bomo podprli!

  • Marko Markov

   Noben ucitelj, ki je redno zaposlen, ne dobi manj kot jurja na mesec! Koliko dobijo upokojenci, v povprecju 400€

   • AlojzZ

    Ja, imaš prav! Znižati jim plačo na 400 € mesečno.

 • Brutus

  Da je s učitelji nekaj hudo narobe (v njihovih glavah) potrjuje tudi primer, ko je sindikat ene od slovenskih osnovnih šol organiziral Izlet v Kumrovec. In potem so tovarišice pozabile, kdo nas je napadel ob osamosvojitvi in so si veselo kupovale in oblačile majice s podobo že zdavnaj pokojnega množičnega morilca tita! Pri takšni mentalni zaplankanosti pač ne gre pričakovati, da si bodo učitelji ”prišli gor” kdo jih ”nateguje” v vse strani! Žalostno!

  • Marko Markov

   Tudi ucitelji so priskledniki, jedo iz drzavne sklede in se kod nekdaj v SFRJ, bojijo za svoje riti!

 • AlojzZ

  Pustite gospoda Štruklja pri miru in raje vso energijo vložite v sledeči problem:

  Punčka z vsem žarom, ki ga premore, gre prvi dan v šolo. Po treh letih šole ne mara več. KO dobi volilno pravico, zahteva minimalca za učitelje. Omenimi še, da je učenje osnovna človeka potreba.

  Torej! Kaj je narobe s šolo! UKREPAJMO!

  • stajerc5

   Ko zacnes z “Gospodom” Strukljem, si mi postal sumljiv kot Virant…. Z ostalim se pa strinjam popolnoma, vsak se naj odloci kam bo poslal svoje naslednike v solo! Na zalost nas tovarisi zavirajo kolikor se da, s samim povprecnim ali najmanjsim(kakor hoces) zasluzkom je onemogoceno privatno solanje. Je pa odvisno tudi od volje starsev, poglej kaj volijo…
   Moji vnuki so vsi v privatnih, pa cetudi se je treba tu in tam cemu odpovedati, verjamem pa se vedno trdno, da je v razgledani mladini prihodnost!

   • AlojzZ

    Vsak človek je Božji otrok! Pa čeprav se je odločil služiti princu Teme! Njegovo dušo treba pripeljati k Bogu!

    Privat šole … dokler učijo evolucijo kot znanost, ni kaj prida vredne. Pazite, gospo s Štajerske!

 • MEFISTO

  Naštejte mi vsaj eno razliko med Štrukel BraniSlavom in med Valterjem BraniSlavom?

  Ni je, oba sta bedaka, s tem da ima Štrukel neprimerno več denarja kot Valter.

  • Marko Markov

   Ni nujno, Kaj ce se skriva za nikom Valter Branislav, npr. Dejan Zidan?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!