Škandal: Medij Večer je za podravsko podjetje leta izbral sporno podjetje v kriminalistični preiskavi!

Foto: STA

“Podjetje Mikro+Polo je letos prejelo naziv Podravsko podjetje leta po izboru bralk in bralcev Večera. Uredništvo Večera do danes ni razpolagalo z nobenimi informacijami o domnevnih nepravilnostih pri poslovanju družbenikov oziroma zastopnikov podjetja Mikro+Polo, niti ne s podatki, da zoper njih teče kriminalistična preiskava.”

Tako se je glasilo “opravičilo” štajerskega Večera v članku, v katerem so povzeli ugotovitve kriminalistov Policijske uprave Maribor, da je “odgovorna oseba gospodarske družbe iz Maribora utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja Povzročitev stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem.” Domnevno naj bi se to zgodilo v podjetju “Mikro + polo”. Nekaj, kar bi bralci tega dnevnika običajno prebrali v rubriki črna kronika, če se ob tem ne bi zgodilo, ups, kot ste lahko prebrali v uvodu, da so prav njihovi bralci to podjetje izbrali za Podravsko podjetje leta.

Na kratko
Lastniki podjetja Mikro + Polo naj bi leta 2011 spremenili ime podjetja v Vse za laboratorij (obe poimenovanji sta krajši imeni podjetij), nato pa je to podjetje leta 2014 šlo v stečaj. Njegove posle pa naj bi prevzelo podjetje Mikro+Polo. Razlika v imenu je zgolj v presledkih pred plusom in za njim. In kaj so ugotovili kriminalisti? Da je družba v stečaju poslovni banki ostala dolžna 7,14 milijona evrov z naslova najetih kreditov, skupaj priznanih terjatev v stečajnem postopku pa je za kar 16,8 milijona evrov.

Izbira bralcev
Akcijo izbire naj podjetij Podravske regije za leto 2016 izvaja Štajerska gospodarska zbornica ob Večerovi podpori. In ta si je očitno izboril pravico, da ob dveh strokovnih komisijah svoje rečejo še njihovi bralci. Izbirali so lahko med naslednjimi podjetji (finalisti): Moga, Maribor; Galerija Gosposka, Maribor; Zavarovalnica Sava, Maribor; AJM, Pesnica pri Mariboru; Elektro Maribor, Maribor; Marles, Maribor; Hiša penin, Radgona; Zadruga Dobrina, Maribor; Mikro+Polo, Maribor. Zmagovalca že poznate, to je Mikro+Polo, dobavitelj laboratorijske opreme.

Na Večer so v Škandalu24 poslali naslednja vprašanja: Na kakšen način so bila izbrana podjetja po izboru bralcev za Podravsko podjetje leta – finalisti – pred glasovanjem bralcev? Koliko bralcev je sodelovalo v izboru? Koliko bralcev je glasovalo za podjetje Mikro+Polo? Kako so se po glasovanju oziroma izboru bralcev uvrstila vsa druga podjetja (lestvica in število glasov)?

Odgovorov vse do zaključka redakcije (in upamo, da na Večeru vedo, kaj to pomeni) nismo prejeli. Ob tem se postavlja naslednje vprašanje: Kako in zakaj so bralci izbrali razmeroma nepoznano podjetje, ki se ukvarja s tako specialistično dejavnostjo, kot je prodaja laboratorijske opreme? Koga bi izbrali vi med zgoraj naštetimi?

Še to: bralci Večera, krivi ste za napačno odločitev, uredništvo se je od vaše izbire že distanciralo. Le kako bi ob uredniku za gospodarstvo, “raziskovalnih” novinarjih in specialistih za multinacionalke (o katerih smo že pisali) lahko vedeli, da je v tem podjetju kaj narobe? Res, le kako?

Škandal24

 • Miro Jereb

  Diltanti skorumpirani…lekako so naredili tak lapsus. Večer se lahko preimenuje v NOČ. Adijo pamet. Tudi kurirčkova pošta bi bilo pravo ime.

  • svinjaglava

   potem naj se Nova preimenuje v Zimsko pomoč faliranemu plešastemu psihotičnemu obramboslovcu v Orbanovi lasti.adijo pamet je pravi vzklik ob branju tega revanšističnega članka o mediju, ki je Velikega komunajzarskega lopova spet ujel pri kriminalnih poslih. in ta bebec je bil premier, pa ne zna voditi gospodinjstva, ne ve, odkod mu denar in posluje s kriminalci čez mejo

   • piko8

    svinjaglava že naslov tvojega posta pove, da prihajaš iz murglske garaže s kumrovško izobrazbo!
    Hvaljen Jezus ni pomoči!!

 • Krtača 20

  Novinarji ste vsi glih. Če ne preverim informacije vsaj na treh koncih itak nobenemu ne verjamem. Daleč največje cvetke ste pa na tem portalu. Tuki vam ne verjamem več spljoh….peč pokvarjen….burek ni….

  • KIKI

   Pojdi na Mladino ali na Delo ali na Večer, pa Slovenske novice
   i.t.d. ..zelo se te bojo razveselili!

  • tohuvabohu

   Če “preiskovalna” novinarka Anuška Delić nič ne ve o tem, potem ni res.

   • mariborčanka

    mogoče pa carlova ve kaj več… ali pa paškova gospa…

    • tohuvabohu

     A Evtanazija?

 • Hladen kot led

  VEČER se obstaja ?

  • KIKI

   Ja, Večer še obstaja in to z velikimi dolgovi!
   Ker je “rdeč” lastnik, je nedotakljiv!

 • VERRZIFIKATOR

  Franček Zadravec

  VEČERNE BLODNJE

  Selektivno se bolezen javlja,
  nič ne vidi, včasih nič ne sliši,
  to je bojda igra slepih miši,
  pod večer s simptomi se pojavlja.

  Blodnje vsak dan hujše so večerne,
  bolj ko dan se pod večer preveša,
  večje se laži na zvon obeša
  in čedalje bolj so vse nezmerne.

  Blodni duh, glej, v bran tem blodnjam stopa,
  češ da boj je vendar brez izgledov,
  vajen pač večernih je izgredov,
  v mlaki podlosti da se okopa.

  A večerne vse bolj so izdaje
  z blodnjami oblastnimi posute,
  zadnjice se ližejo nadute,
  kjer lepljivo je, prav tam najraje.

  Pod večer bo redko kdo še trezen
  blodnje te zlagane vse prenašal,
  kdor zvečer tako se bo obnašal,
  Kljukca lažnega ima bolezen.

  Se Münchhausnova ta imenuje,
  je resnično silno progresivna,
  slednjič bo do sebe agresivna,
  saj bolezen se samo stopnjuje.

 • Aron

  Boli, ker je Večer prvi razkril mafijske rabote SDSa?

  • Franjo Trojner

   Jsvno objavljen najem kredita mafijska rabota? Ma saj se ti je čisto zmešalo! Sedaj mi je jasno zakaj je Stepinšek postal urednik, sicer pa kaj me briga lahko bi bil tudi Kordiš razlike itak ne bi bilo nobene.

   • Aron

    Javno objavljen mora biti po zakonu. Sama vsebina pa je mafijska: zastonj posojilo, posojilodajalec iz davčne oaze, posojilodajalec lastnik podjetij, ki so dolžne davkoplačevalcem stotisoče evrov. Pač mafija…

    • Franjo Trojner

     Ma saj sam veš, da si smešen, aneda?
     Novinarji Večera, niso nikoli odkrili nič spornega pri pranju denarja v NLB, njihova raziskovalna žilica se ni prebudila niti, ko je umrl policaj, ki je o tem vodil preiskavo in niti po tem, ko je Logarjeva komisija javno pričela nanizati dejstva, da pranja denarja niti urad za preprečevanja pranja denarja kljub opzorilom iz same banke NLB in od za to zadolženih služb EU ni zaznal.

     A niso že škandalozna ta ponavljajoča se absurdno dvojna merila???Sedaj se meni postavlja vprašanje, ali so določeni novinarji Večera zadolženi, da slabšalno pišejo o stranki SDS in g. Janezu Janši??? V tem časniku nisem zadnje desetletje prebral niti enega samcatega članka, ki bi bil pozitiven ali vsaj zmeren v kritikak do stranke SDS in njenega predsednika g. Janeza
     Jsnše.Kaj se zares dogaja v ozadju?? Zanimivo bi bili vedeti od kod dobivajo vse te selektivne informacije??? A se kdo maščuje za odkrito afero v NLB in vse postopke, ki trenutno tečejo?? Ali udbomafija v strahu pred zmago stranke SDS in g. Janeza Janše v slovenski prostor po temačnih kanalih širi kintrapropagando in jo nekateri mediji naivno poberejo drugi spet ne. So na delu tuje obveščevslne službe, ki hočejo na volitvah preprečiti zmago desnih strank, kot se je to dogajalo v nekaterih državah EU pred volitvami?? Je v ozadju Soros in njegove fundacije??? Prav prozoren je bil videti odziv številnih civilnih gibanj, ki so začitile potrebo oglasiti se na temo najetja kredita stranke SDS in vsi komentarji so bili napaljeni kontra stranki SDS.

     Vse kaže, da tudi te bližnje parlamentarne volitve ne bodo poštene! Odort lov na stranko SDS in njenega predsednika g.Janeza Janšo se je 6. mesecev pred volitvami že začel, v njem sodelujeje udbomafija z vsemi tetami in strici iz ozadja vred, tuje tajne službe, Sorosovi levi tuji in fomačj ekstremisti in vse tiste leve stranke in politiki, njihov mediji, vidne osebe, ki si od tega obetajo osebne in politične koristi.
     Dragi moji odprt lov na stranko SDS se je začel in se bo do začetka volilnega boja samo še stopnjeval. Srčno upam, da se g. Janezu Janši ne dogodi isto, kot ljudskemu tribunu, dobremo človeku iz Negove g. Ivanu Krambergerju.

     Samo za osvežitev spomina.
     Reporter: “V ozadju sumljivih transakcij Iranca Iraja Farrokhzadeha, ki mu je od decembra 2008 do decembra 2010 preko NLB uspelo oprati približno milijardo dolarjev, se po vsej verjetnosti skrivajo mednarodno prepovedane dejavnosti, povezane z iranskimi jedrskimi načrti. Finančni tokovi so vodili tudi v Rusijo, med prejemniki naj bi bili slovenski podjetji Acroni in MLM, prvo je v lasti prokremeljske ruske družine Zubicki. Sumljivo poslovanje so prikrivali vodilni v NLB, neustrezno sta se odzvala zlasti Urad za preprečevanje pranja denarja in Sova. Ostaja vprašanje, kdo v Sloveniji se je okoristil v tem nelegalnem poslu”.
     Bog se nas usmili vseh Slovencev, ker vse to kar nam udbomafija pripravlja bomo na samem koncu drago plačali prav vsi. Morda pa nas na sam dan parlamentarnih volitev sreča zdrav razum in prekrižamo račune udbomafiji in izvolimo na oblast stranke demokratične desnice in si s tem zagotovimo bolj svetlo prihodnost, kot so jo nam namenili strici in tete iz ozadja.

     • Aron

      Ma ne moreš sedaj dejanj svoje stranke opravičevati s tem, da časnik ni poročal o drugih zadevah. Prav smešni ste že s tem svojim prelaganjem odgovornosti, iskanjem krivcev drugje, kazanjem s prstom na druge kriminalce ipd…

      Po eni strani vas razumem, ko se iluzija razblini kot hišica iz kart je hudo, boli, počutiš se prevaranega, ne verjameš resnici. Ampak prej kot se boš sprijaznil s tem, da so ti lagali leta in leta, da si za junaka imel navadnega kriminalca, prej boš lahko normalno nadaljeval življenje. Nisi prvi in nisi zadnji, ki so ga tako prinesli okoli.

     • WatsonForus

      Aron – vi tardeči še hišic nebi imeli če jih nebi zaplenili ljudem ! sej si res ubogi , tvoji posti razkrivajo raven tvojega razmišljanja, dejstva te ne zanimajo oz. jih sploh ne dojameš , ponavljaš kumrofške floskule. In ti drugim razlagaš koga so prnesli naokoli , sam se pa vriš kot rdeč ventilator.

     • Aron

      Kje vidiš tardeče? Kaj od navedenega ni res?

     • Alojz Veselič

      Kaj ti ne počneš ravno tega da vidiš samo druge svojih maherjev pa Ne??? Dobri ste za razpihovanje sovraštva!!!

     • Aron

      Nimam svojih maherjev, zame so vsi kriminalci. Ampak eni bolj kot drugi.

    • Roman Eržen

     toži jih če imaš tako dobre dokaze če jih nimaš ne opletej rekla djale to so včasih rekli babje govorice

     • Aron

      Pojma nimaš, bumbar. Kako naj jih jaz tožim? Nimam pravnega interesa, bo pa to upam storilo DT.

     • Roman Eržen

      potem ne opleta jezika in ne govori bedarij če nimaš dokazov kar se tiče bedaka si pa ti nakubik

      Poslano iz pametnega telefona Samsung Galaxy.
      ——– Izvirno sporočilo ——–Od: Disqus Datum: 11. 1. 18 10:33 (GMT+01:00) Za: [email protected] Zadeva: Re: Comment on Škandal: Medij Večer je za podravsko podjetje leta izbral sporno podjetje v kriminalistični preiskavi!
      “Pojma nimaš, bumbar. Kako naj jih jaz tožim? Nimam pravnega interesa, bo pa to upam storilo DT.”

      Settings

      A new comment was posted on Nova24TV

      Aron

      Pojma nimaš, bumbar. Kako naj jih jaz tožim? Nimam pravnega interesa, bo pa to upam storilo DT.

      4:33 a.m., Thursday Jan. 11

      |

      Other comments by Aron

      Reply

      to Aron

      Aron’s comment is in reply to

      Roman Eržen:

      toži jih če imaš tako dobre dokaze če jih nimaš ne opletej rekla djale to so včasih rekli babje govorice Read more

      You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to romaneren.

      You can unsubscribe
      from emails about replies to romaneren
      by replying to this email with “unsubscribe”
      or reduce the rate with which these emails are sent by
      adjusting your notification settings.

  • WatsonForus

   kakšne mafijske rabote ? a mafija pri notarjih overovlja pogodbe ? ti pa si model !

   • Aron

    Očitno nimaš pojma o notariatu, in zakaj je pogodba sklenjena v taki obliki. Izobrazi se in komentiraj, ko boš kaj vedel o zadevi, bumbarček.

  • Roman Eržen

   ali res kaj če je dobil tajne podatke iz banke vendar je to lahko vsak prebral na ajpesu krasni raziskovalni novinarji za posrat

 • Morala

  Jaz bi izbrala Elektro Maribor, ker so res poskrbeli za svoje odjemalce s posebno pogodbo-ves čas trajanja te pogodbe si imel isto ceno elektrike!!

  Ta izbor pa je nateg! Dajte no, ali res verjamete, da Večer ni vedel?! Haha…Že dolgo ga ne berem…

 • Olga_10

  Najbolj “uspešni” politiki, najbolj uspešni “gospodarstveniki”….vsi za na Dob!
  To je čisto enako kot Šarec 2. “najbolj uspešen” politik…takoj za Pahorjem, predsednikom pralnice terorističnega denarja….

  • Roman Eržen

   in ljude so ga zopet nagradili z novim mandatom

   • piko8

    Naravnost bolano!

 • hribovc

  židanovi presistuteki nimajo za burek… pa za kranjsko klobaso in teran tud’ ne !!

 • Franjo Trojner

  Predvolilni boj in odprt lov na stranko SDS in g. Janeza Janšo se je že začel! SDS je najel kredit, ki se ga sedaj z velikim pompom problematizira.

  A ni že smešno, da novinarji Večera, niso nikoli odkrili nič spornega pri pranju denarja v NLB, njihova raziskovalna žilica se ni prebudila niti, ko je umrl policaj, ki je o tem vodil preiskavo in niti po tem, ko je Logarjeva komisija javno pričela nanizati dejstva, da pranja denarja niti urad za preprečevanja pranja denarja kljub opzorilom iz same banke NLB in od za to zadolženih služb EU ni zaznal.

  A niso že škandalozna ta ponavljajoča se absurdno dvojna merila v naših dominatnih medijih??? Sedaj se meni postavlja vprašanje, ali so določeni novinarji, mediji izadolženi, da slabšalno pišejo o stranki SDS in g. Janezu Janši??? V časniku Večer nisem zadnje desetletje prebral niti enega samcatega članka, ki bi bil pozitiven ali vsaj zmeren v kritikak do stranke SDS in njenega predsednika g. Janeza
  Jsnše.Kaj se zares dogaja v ozadju??

  Zanimivo bi bili vedeti od kod dobivajo mediji vse te selektivne informacije??? A se kdo maščuje za odkrito afero v NLB in vse postopke, ki trenutno tečejo?? Ali udbomafija v strahu pred zmago stranke SDS in g. Janeza Janše v slovenski prostor po temačnih kanalih širi kintrapropagando in jo nekateri mediji naivno poberejo drugi spet ne. So na delu tuje obveščevslne službe, ki hočejo na volitvah preprečiti zmago desnih strank, kot se je to dogajalo v nekaterih državah EU pred volitvami?? Je v ozadju Soros in njegove fundacije??? Prav prozoren je bil videti odziv številnih civilnih gibanj, ki so začitile potrebo oglasiti se na temo najetja kredita stranke SDS in vsi komentarji so bili napaljeni kontra stranki SDS.

  Vse kaže, da tudi te bližnje parlamentarne volitve ne bodo poštene! Odort lov na stranko SDS in njenega predsednika g.Janeza Janšo se je 6. mesecev pred volitvami že začel, v njem sodelujeje udbomafija z vsemi tetami in strici iz ozadja vred, tuje tajne službe, Sorosovi levi tuji in fomačj ekstremisti in vse tiste leve stranke in politiki, njihov mediji, vidne osebe, ki si od tega obetajo osebne in politične koristi.
  Dragi moji odprt lov na stranko SDS se je začel in se bo do začetka volilnega boja samo še stopnjeval. Srčno upam, da se g. Janezu Janši ne dogodi isto, kot ljudskemu tribunu, dobremo človeku iz Negove g. Ivanu Krambergerju.

  Samo za osvežitev spomina.
  Reporter: “V ozadju sumljivih transakcij Iranca Iraja Farrokhzadeha, ki mu je od decembra 2008 do decembra 2010 preko NLB uspelo oprati približno milijardo dolarjev, se po vsej verjetnosti skrivajo mednarodno prepovedane dejavnosti, povezane z iranskimi jedrskimi načrti. Finančni tokovi so vodili tudi v Rusijo, med prejemniki naj bi bili slovenski podjetji Acroni in MLM, prvo je v lasti prokremeljske ruske družine Zubicki. Sumljivo poslovanje so prikrivali vodilni v NLB, neustrezno sta se odzvala zlasti Urad za preprečevanje pranja denarja in Sova. Ostaja vprašanje, kdo v Sloveniji se je okoristil v tem nelegalnem poslu”.
  Bog se nas usmili vseh Slovencev, ker vse to kar nam udbomafija pripravlja bomo na samem koncu drago plačali prav vsi. Morda pa nas na sam dan parlamentarnih volitev sreča zdrav razum in prekrižamo račune udbomafiji in izvolimo na oblast stranke demokratične desnice in si s tem zagotovimo bolj svetlo prihodnost, kot so jo nam namenili strici in tete iz ozadja.

  • Roman Eržen

   zato se levičarjem tresejo hlače samo da sds ne pride na oblast saj bi tako razkrili vsa ne pravilnosti rdečih vlad

 • WatsonForus

  a jebi ga sad, to ni Janez Janša – so cepleni na Janšo!

 • mariborčanka

  he, he, he,… a večer pa ni bil seznanjem s tem kaj se je dogajalo okrog te firme… hja, kje so se pa pol zgubli njihovi zaupni viri iz dobro obveščenih krogov…

 • joza joza13

  Poglejmo še eno Mariborsko podjetje – Nova KBM.
  Med vsemi informacijami, ki so se te dni privalile na plano, je bila tudi, da so v NOVI KBM lani zaprli račun tej Đuđićevi, ker menda ni uspela pojasniti izvora njenih sredstev.
  Ta podatek so gotovo pridobili na Novi KBM, po mojem ni uraden, ampak ga je začivkal nekdo od zaposlenih na banki, ki ima vpogled v stanje računov…
  Zahvaljujem se za tako banko.

  Zamisli si, da zadaneš na Jackpot npr. 50 mio in želiš ostati anonimem…, sicer te bo mafija itak fentala? Ali je v tem primeru NOVA KBM dovolj kredibilna…? čepav ima “kao” tuje lastnike…?

  Tudi sam imam tam račun, pa se moje mnenje o tej banki rahlo spreminja…

 • Aron

  Rdeč ali zelen, samo da nisem prava neuk Roman :)))

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!