Ustavite Jankovića in (mu) dokažite, da je Ljubljana vaše mesto. Ne njegovo. Vaše. Od ljudi. Ne od vožda. Preden bo prepozno!

Foto: STA

To nedeljo, 18. novembra, imate zgodovinsko priložnost. Da dokončno ugotovite, da Ljubljana ni najlepše mesto na svetu zaradi Zorana Jankovića, ampak kljub njemu. In da ga ustavite, preden bo prepozno. Ljubljančanke in Ljubljančani, za vas imam nekaj žal neizprosnih dejstev in na koncu pomembno sporočilo. Samo vi in najprej vi lahko ustavite Zorana Jankovića. Človeka, ki je v svoji dolgoletni poslovni in 12-letni politični karieri grobo teptal, rušil in zanikal vsakršne minimalne etične, moralne, politične, pravne in poslovne standarde ter standarde elementarne poštenosti. Tu ne gre za občasne zdrse ali nepremišljena dejanja. Tu gre za človeka, ki je svojo poslovno in politično kariero (ti dve pa sta bili ves čas tudi neločljivo povezani) vse od začetka gradil na sistematičnem kršenju zakonov in drugih predpisov, poslovnih običajev, dobrih poslovnih praks in etičnega ravnanja na javni funkciji.

Pri tem je najprej sebi, v nadaljevanju pa svoji družini in redkim politično-poslovnim sopotnikom, ki so mu vseh teh petindvajsetih let ostali zvesti, nagrabil ogromno premoženje, ki pa so ga, vsaj njegovi najožji družinski člani z njim na čelu, enako hitro oziroma še hitreje zapravljali do te mere, da je danes izpuhtelo v nič. V dvanajstih letih, kolikor traja njegova “strogo” politična kariera, je familija Janković padla z lestvice najbogatejših Slovencev v začaran krog milijonskih dolgov, insolventnih podjetij in osebnih stečajev (vir).

Kot mafijski klan
Svojo družino Janković vodi kot mafijski klan, v katerem imajo vsi, soproga Mija ter sinova Damijan in Jure, njune življenjske sopotnice in verjetno jutri tudi njegovi vnuki, točno določeno vlogo. Da namreč ohranjajo pri življenju družinsko ekonomijo, ki je dokazljivo ni mogoče ohranjati drugače kot z nenehnimi poslovno-političnimi mahinacijami, prisilnimi poravnavami, stečaji, osebnimi stečaji in tako naprej. Celo županove snahe niso nobena izjema. Ursula Gawish, seksi in mlada žena Damijana Jankovića, ki neizmerno uživa v luksuzu, ki ji ga omogoča “poslovanje” družine Janković (vir), je namreč hčerka Mohameda Gawisha, podjetnika egipčanskega rodu, ki se ga povezuje z ljubljanskim podzemljem. Bil naj bi namreč tudi izterjevalec pokojnega šefa črnogorske mafije v Sloveniji, Veselina Jovovića – Vesa (vir).

Soproga Zorana Jankovića Mija oziroma Marija Janković je uradno samostojna podjetnica, ki je imela konec lanskega leta 329.983,70 evra izgube (vir: Ajpes). Ne, Mija Janković kljub astronomski izgubi še ni v osebnem stečaju. Je pa v osebnem stečaju njen najstarejši sin Damijan Janković, ki avstrijskim in domačim upnikom dolguje astronomskih 5,49 milijona evrov. Glavna upnika sta avstrijska bančna skupina HETA ter slovenska DUTB (vir). DUTB, Družba za upravljanje terjatev bank, torej slaba banka, torej mi, davkoplačevalci. Torej tudi vi.

Damijan Janković dolguje denar vam. Seveda pa ni edini. Zoran Janković ima namreč še enega sina, Jureta. Slednji je Finančni upravi RS (Furs) za obdobje od leta 2006 do leta 2010 (torej v času prvega županskega mandata očeta Zorana Jankovića) prijavil zgolj 56 tisoč evrov zaslužka oziroma dobrih 900 evrov na mesec. V tem času pa je, pozor, Jure potrošil reci in piši 2 milijona 300 tisoč evrov. Dva milijona tristo tisoč. Evrov. (vir)

Ker Juretu Jankoviću ni uspelo prepričati Fursa, da si je denar res sposodil od srbskega tajkuna (vir), mu je ta naložil plačilo dobrih 420.000 evrov davka. Jure Janković dolga še ni poravnal, ker po lastnih besedah za to trenutno nima ustreznih sredstev. Jure Janković tako kot njegov starejši brat dolguje ta denar vam. Še več, Jure Janković je tudi pravnomočno obsojen na pet mesecev pogojnega zapora s preizkusno dobo dveh let, ker je pred sodiščem lagal (vir). Ne samo, da vam dolguje denar, ampak je na sodišču celo pripravljen lagati, da mu ne bi bilo treba tega denarja vrniti.

Ampak vsi trije, žena Mija ter sinova Damijan in Jure, so v primerjavi s šefom družine Janković, ki deluje kot mafijski klan, s tem zloglasnim Capo di tutti i capi*, ki zadnjih dvanajst let v vašem imenu šefuje na magistratu, pravi vajenci. O, ja, hierarhija je v klanu Janković popolnoma jasna. Oče, pater familias Zoran Janković, je tisti, ki odloča o vsem. Odkar je poslovni imperij prepustil sinovoma, je šlo vse v franže. Zoran Janković je pri biznisiranju bistveno uspešnejši od njiju. Številke so jasne in neizprosne. Trenutno je proti njemu odprtih 9 kazenskih postopkov. Devet! Dve obtožnici sta tudi že pravnomočni in sojenje se začne kmalu, še ta mesec oziroma v začetku prihodnjega meseca. To sta zadevi Gratel in Stožice. V zadevi Gratel je vaš župan obtožen kaznivega dejanja sprejemanja podkupnine, saj naj bi leta 2007 od podjetja Gratel zahteval 500.000 evrov donacije. Pol milijona. V zadevi Stožice pa je vaš župan po mnenju tožilstva podpisal sporne pogodbe v višini 1,8 milijona evrov za domnevno fiktivni najem parkirišč v Stožicah. 1,8 milijona evrov. Vaš denar!

Ko smo že ravno pri Stožicah. Te ostajajo odprta rana v podobi vašega mesta. Ne samo da Janković ni nikoli dokončal poslovno-trgovskega dela, v katerega naj bi srbski tajkun Miroslav Mišković, prijatelj Zorana Jankovića, vložil 242 milijonov evrov, dejansko pa jih je plačal zgolj 5. Zato ni naključje, da je po ugotovitvah parlamentarne preiskovalne komisije za poplačila podizvajalcev pri gradnji športne dvorane in stadiona Stožice zmanjkalo vrtoglavih 30 milijonov evrov. Trideset. Je pa županov prijatelj Mišković kasneje v Ljubljani zgradil luksuzni hotel na Bavarcu. Slavnostnega odprtja se žal ni mogel udeležiti, ker mu v Srbiji sodijo in so mu zaplenili potni list. Prijatelj župana, ki mu sodijo in ne sme v tujino. Zveni znano?

To je torej vaš župan, Ljubljančani. Dejstva so neizprosna.

1. Janković ni uspešen podjetnik
Da je Janković uspešen podjetnik, je mit. Na čelo Mercatorja je prišel neposredno po nalogu politike. Nekdanji predsednik vlade Tone Rop je to priznal tudi pred kamerami:

V času, ko je Janković vodil Mercator, je le-ta posloval z vsemi njegovimi družinskimi firmami: Electa Inženiring, Electa holding in Electa naložbe. Takoj ko je Janković zapustil Mercator, so se vse tri znašle v rdečih številkah. Danes upnikom dolgujejo okrog 25 milijonov evrov in so praktično vse v stečaju. Petindvajset!

Janković je na čelu Mercatorja s podporo politike agresivno in brezobzirno prevzemal manjše trgovske verige pri nas in nekritično gradil megalomanske trgovske centre po regiji. Danes je Mercator v lasti hrvaškega Agrokorja, katerega bivši lastnik Ivica Todorić ždi v zagrebškem zaporu, ter na tem, da proda večino svojih trgovskih središč avstrijski Supernovi. Če je torej kdo zafural Mercator, ga je ravno Janković. Ko je odhajal, so delavke Mercatorja jokale za njim. Danes jočejo, ker je sploh kdaj prišel v Mercator. Skupaj z njimi pa jočejo tudi poslovni partnerji, kooperanti, dobavitelji, podizvajalci in banke, ki so županu, pardon direktorju, pardon šefu vseh šefov nekritično podeljevale kredite.

Konzorcij sedmih bank, ki je firmi Grep, graditelju Stožic, podelil 115-milijonsko posojilo za dokončanje Stožic, je vodila Nova Ljubljanska banka. Taista NLB, ki smo jo davkoplačevalci v letih 2013 in 2014 dokapitalizirali v višini 1,5 milijarde evrov. Milijarda in pol. Vaš župan je k temu primaknil še najmanj 45 milijonov evrov iz občinskega proračuna. Petinštirideset milijonov. Brez DDV.

2. Janković ni uspešen župan
Da je Janković uspešen župan, je prav tako mit. Vsi župani na svetu obnavljajo ceste in gradijo javne stavbe. Le redki župani na svetu pa to počnejo zgolj v strogem središču mesta. Še redkejši pa so v letu 2018 tisti župani, ki vsem prebivalcem svojega mesta še niso zagotovili priključitve na vodovod in kanalizacijo. In Janković je vaš župan že 12 let. Dvanajst. Prav verjetno pa ni drugega župana prestolnice države članice Evropske unije, ki svoje mestno komunalno podjetje proda tajkunu iz Republike Srbske v Bosni in Hercegovini, ki je (bil) celo na črnem seznamu Svetovne banke.

Vašemu županu je uspelo prav to. Lastnik Komunalnega podjetja Ljubljana (KPL) je namreč Milan Milanović Kaja, tesni zaveznik srbskega vožda v Republiki Srbski Milorada Dodika, znanega pod vzdevkom Mile Ronhil (verjetno ni treba razlagati, zakaj #cigareti). Po poročanju bosanskih medijev je MG Mind eno ob najkontroverznejših podjetij v Republiki Srbski. Zaradi vprašljivega poslovanja se je znašlo na črnem seznamu Svetovne banke, kar pomeni, da se ne sme udeleževati razpisov, ki jih ta pripravlja. In zakaj je bil KPL zanimiv za Milanovića Kajo? Zato, ker ima z ljubljansko občino do leta 2026 sklenjeno koncesijsko pogodbo, po kateri prejema 800.000 evrov na mesec. Osemsto tisoč! Na mesec! In seveda zato, ker gre za županovega dvornega gradbinca.

Medtem pa so vsi županovi velikopotezni gradbeni projekti, ki ne spadajo v strogo središče mesta, propadli. Avtobusna postaja. Taka kot pred tridesetimi leti. Železniška postaja. Takisto. Stožice. Gradbena luknja. Poglobitev železnice in sprememba Šmartinske ceste v peš cono. Ni na vidiku. Poglejmo si promet. Župan je zaprl mestno središče praktično za ves promet. Edini, ki se tam lahko vozi z avtomobilom, je tako rekoč on. Vi pa medtem vsak dan stojite v kolonah, ko greste na delo in se vračate iz službe. Ampak če poslušate župana na predvolilnih soočenjih, Ljubljana težav s prometom nima. Da bi morali biti svojemu županu hvaležni, ker obnavlja in ureja neposredno okolico svojega magistrata, torej ni res. Prav tako ni res, da to počne samo on. To je naloga vsakega župana in to bi na njegovem mestu počel vsak. Verjetno pa bi težko našli župana, ki bi to počel samo do tam, do koder seže pogled z okna njegove pisarne, in ki bi to počel za večstomilijonsko ceno, kot to počne vaš župan.

Ni res, da ima vaš župan rad vaše mesto. Rad ima predvsem sebe in svojo družino. In kot vemo, še kakšno podžupanjo, kakšno farmacevtko, kakšno Petro iz marketinga Gradisa skupine G in tako naprej. Župansko funkcijo je zapustil že pred sedmimi leti, ko je šel na državnozborske volitve. Ker mu ni uspelo sestaviti vlade in ker je zelo hitro ugotovil, da mu v opoziciji ne bo uspelo ohraniti pri življenju družinskega poslovnega imperija, ki se je že takrat sesuval kot hišica iz kart, se je vrnil na magistrat. Po vaši volji.

Vi ga ohranjate pri življenju. Ampak za kakšno ceno?
To nedeljo, 18. novembra, imate torej zgodovinsko priložnost. Da dokončno ugotovite, da Ljubljana ni najlepše mesto na svetu zaradi Zorana Jankovića, ampak kljub njemu. Da je Ljubljana lepa zaradi vas in zaradi tega, ker je glavno mesto uradno najčistejše države na svetu. Ne zaradi župana. Župan ni čist. Županu bodo kmalu sodili. Dvakrat. Si res želite biti edina evropska prestolnica, katere župan bo moral v zapor?

Zato ustavite Zorana Jankovića. Ustavite ga, kot smo ga ustavili drugje po Sloveniji, ko je dvakrat zapored popušil na splošnih volitvah. Leta 2014 se mu ni uspelo uvrstiti v parlament s svojo stranko. Se še spomnite, pod kakšnim sloganom je kandidiral? Pošteno. Slovenci, ki nismo iz Ljubljane, smo mu povedali svoje. Drugič pa letos, ko je podprl DeSUS pod vodstvom Karla Erjavca in za to angažiral celo kapetana zlate košarkarske reprezentance Gorana Dragića, pa vendar je DeSUS dosegel polovico slabši rezultat kot pred štirimi leti in komaj prilezel v parlament. Si predstavljate večjo svinjarijo od tega? Zato ustavite Zorana Jankovića. Jasno in glasno mu povejte, da ne boste več tolerirali, da v vašem imenu počne vedno večje svinjarije, če ne celo kazniva dejanja, in da postaja vedno večji madež, packa na podobi najlepšega mesta na svetu.

3. Janković ni levičar. (Da je on levičar?! To je pa res mit vseh mitov!)
Za začetek ga lahko pošljete v drugi krog županskih volitev. Najmanj to. Ne mi govoriti, da ni izbire in da nimate koga voliti. Če res mislite tako, je bolje, da ostanete doma in ne glasujete za Jankovića. Če pa si želite normalnega, poštenega župana, ki bo delal v korist mesta in v vašo korist, ne pa zgolj za lastno rit in lasten žep, potem glasujte za koga drugega. Izbira je bogata. Lahko na primer glasujete za Anžeta Logarja. Eh, on je kandidat SDS, boste rekli. Drži. Je pa tudi Ljubljančan, pošten, izobražen, dolgoletni mestni svetnik, ki ima Ljubljano rad. Pa ne hodi na partizanske proslave, boste rekli. Jaz hodim, pa vendar bi bil Logar tudi moja izbira. Čeprav nisem nikoli v življenju glasoval za SDS ali njenega kandidata. Tokrat bi. Ampak jaz nisem Ljubljančan. Vi pa ste.

Največji mit, tako rekoč mit vseh mitov pa je, da je Janković levičar. Vedeti morate, da bi vaš župan enako zavzeto, kot sedaj hodi na partizanske, hodil tudi na četniške proslave, če bi to slučajno bilo moderno. Nemogoče je, da si pri takem življenjskem slogu, takem poslovanju in tako umazanem upravljanju javne funkcije – levičar. Partizanske proslave gor ali dol. Anžeta Logarja poznam že dvajset let. Sva tako rekoč ista politična generacija. Čeprav se ideološko v marsičem ne strinjava, vem, da bi ga rad imel za župana svojega mesta. Ker je pošten, delaven, izobražen in ker dela za ljudi. Je vse to, kar Janković ni. Anže pošilja ljudi, ki si to zaslužijo, v zapor, vaš župan pa jih tam obiskuje, ker gre za njegove sodelavce, poslovne partnerje, prijatelje. Če se vam Logar kljub temu zdi preveč desen, pa za božjo voljo volite katerega od levih kandidatov. Samo ne Jankovića, ker on ni levičar. Človek, ki je po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije zgolj v letu 2011 (se spomnite, to je leto, ko vas je zapustil) na svoj tekoči račun prejel za 208 tisoč evrov sumljivih nakazil, ne more biti levičar. Dvesto osem tisoč. Evrov. Človek, ki ga uradno podprejo paroh pravoslavne cerkve, islamska verska skupnost in škof evangeličanske cerkve, ne more biti levičar. Ni šans.

Ne, volite raje kandidata Socialnih demokratov Marka Koprivca ali kandidata Levice Milana Jakopoviča. Prepričan sem, da vas imata oba raje kot vaš župan in da sta oba bistveno bolj poštena. Hudiča, če že morate, volite raje Dragana Matića, kandidata SMC. Vsak od teh bo bistveno boljši od vašega župana. Verjemite mi, v nobeni drugi slovenski občini župan ne bi preživel deset odstotkov tega, kar vam vaš župan počne že dvanajst let. Zakaj bi bili vi torej izjema? Zakaj si tudi vi ne bi zaslužili normalnega župana?

Arsenovič kot Jankovićev virus
Okej, boste rekli, kaj pa je tebi mar, kdo je župan Ljubljane? Prav imate. Ni mi mar. Ni mi mar, če je župan prestolnice kriminalec, če vsak dan stojim v kolonah in če sem kot davkoplačevalec izdatno sofinanciral mafijske posle. Mi je pa mar, kdo je župan v moji občini. In virus, ki ga je v slovensko politiko zanesel vaš župan, se nezadržno širi. Samo poglejte si Maribor in kandidata SMC za župana Sašo Arsenoviča, ki sam zase odkrito pravi, da je njegov zgled Janković. Zapufan do amena, sedaj pa gre v politiko. Zveni znano?

Tako kot Jankovića tudi Arsenoviča podpirajo centri moči tranzicijske levice. Ne verjamete? Veste, kako je časopis Večer sestavil omizje treh ljudi “različnih poklicev”, ki naj ocenijo, kdo se je na Večerovem predvolilnem soočenju najbolje odrezal? Takole:

Vir: TwitterVir: Twitter

Soočenje časopisa Dnevnik za ljubljanske županske volitve pa je denimo vodil novinar Peter Pahor, ki je 25. avgusta letos spisal komentar s pomenljivim naslovom: Hvala za Gosposvetsko cesto. Hvala komu? Vašemu županu, tajkunu Kaji ali komu tretjemu? Zdaj razumete?

Ustavite ga, preden bo prepozno!
Zato vas še enkrat lepo prosim. Ustavite Zorana Jankovića, preden bo prepozno. Ne dovolite mu, da še naprej na vaš račun podaljšuje agonijo svojega družinskega klana in njihovih poslovnih mahinacij. Ne dovolite mu, da še naprej v vašem imenu vabi v mesto tajkune, ki se jih želijo v Srbiji znebiti in ki so na črnem seznamu Svetovne banke. Ki jim v Beogradu sodijo, pri vas, v vašem mestu pa odpirajo hotele. In ki so kariero začeli s švercanjem cigaret.

Ustavite Zorana Jankovića in mu dokažite, da je Ljubljana vaše mesto. Ne njegovo. Vaše. Od ljudi. Ne od vožda.

Ustavite Zorana Jankovića, preden bo prepozno.

* Šef vseh šefov

Aljuš Pertinač, Požareport

 • O’Brien

  Anžeta Logarja podpira tudi ddr. Grdina. V nedeljo je bil z njim intervju o 1. svetovni vojni. Ni politika, je pa zanimivo. https://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174574484

 • ĐĐ Style

  Toliko o volilnem molku, no volilni molk je bedarija. Je pa uzakonjinjen, torej nekje nekdo se požvižga na zakone države kateri bi rad vladal.

  • Imperial Commando

   Saj ne , da je bil članek napisan ob 23:45, 15 minut preden se volilni molk začne ;)))))

   • 10mile30

    spisan je bil precej prej

   • rabbit

    Po sodbi vrhovnega sodišča za državljane volilnega molka ni.

 • oto

  Anže Logar niti ni slab, še manj neumen, nasprotno, za župana prestolnice je več, kot kvalificiran. A kaj, ko ga tepe pripadnost noriški sđs, dokler bo jajotova marioneta, nima šans. Če bi prestopil npr. k LMŠ, kar ne bo, ker ne more, ga ne bi vzeli za svojega, bi imel zelo dobre možnosti za zmago. JBG, Logar, tvoj šef ti je preprečil zmago. Razmisli…

  • rabbit

   Bolje ostati pošten kot je Anže v SDS, kot zmagati in se priključiti pokvarjeni SD, SMC. Anže bolj ostati pošten kot pokvarjen Oto pa voli pokvarjenega politika Jankovića s tem pokaže da je pokvajen tudi sam.

 • augustin hadelich

  Najboljša referenca Logarja je ta, da prihaja iz kroga SDS, ki je v etablirani politiki edina državotvorna sila v Sloveniji. To je glas Slovencev, glas njihovega nacionalnega ponosa in svobode. Anže je bister človek, je tudi razgledan, hkrati pa se z njim lahko identificira vsak občan. Gre za izbiro med civiliziranostjo in barbarstvom. Med svobodo in nasiljem. Med razumom in bebavostjo. Med normalnostjo in kriminalom. Med biti nekdo in biti nič. Spet se bomo spomnili, da so nekoč po tem mestu hodili Vodnik, Prešeren in Cankar. In da so potem množice vzklikale kranjskemu Janezu.

  Tudi te volitve ne bodo demokratične. Krojijo jih kriminal uzurpiranih sodišč, nasilje režimsih zvočnikov in umazan denar udbovskih bank. Če bo Anže zmagal, bo zaradi tega zmagal vsaj desetkrat. Z njim bo zmagala tudi vsa demokratična Slovenija. Če ne tokrat, pa zagotovo v bližnji prihodnosti.

  • oto

   Nasprotno! SDS je najslabša možna referenca, ma dajte končno spregledat!

   • if

    Vi doslej še niste gledali. Prvič boste videli, ko boste spregledali.

 • Mimoidoči

  Takole malo cinično in sarkastično rečeno: Ne, ne ga ustaviti. Volite Jankovića, res bi rad doživel dan, ko bodo vsi njegovi volilci pili vodo onesnaženo z njihovimi lastnimi fekalijami! Pa še politiki v parlamentu od Serarja dalje! Kar seješ to žanješ. Takšen Butalc kot je Janković in ljudje, ki ga volijo, svet še ni videl. Smilijo se mi edino tisti, ki premorejo zadosti pameti, da volijo koga drugega, pa bodo prav tako morali piti to vodo, ker bodo Butalci spet izvolili Butalca nad Butalci, mitološkega Jankovića. Kaj naredi pranje možganov.

  Če bi Ljubljančani bili pametni, če so sploh gledali soočenje, bi volili recimo onega 72 let starega gospoda, ki je lepo pokazal s slikovnim gradivom kakšne šalabajzarske cevi je Janković postavil čez LJ vodovarstveno območje, če že Logarja nočejo. Cevi, ki jih je položil, že imajo majhne razpoke in potem gospod še razkrije, da te cevi, ki so položene za fekalije, sploh niso primerne za kanalizacijo, ampak meteorno vodo! In potem Logar še pove koliko dreka in urina se bo v eni sekundi skoz to cev pretočilo in to vam bo šlo v vašo pitno vodo Ljubljančani. Se sploh zavedate kaj to pomeni? Pojma nimate. Recimo tole: v fekalni odpadni vodi se nahaja vodikov sulfid, ki nastane pri razgradnji organskih odpadkov kakcev in urina. Je brezbarvni plin in ima vonj po gnilih jajcih, je toksičen in je glavni vzrok smrti pri delavcih, ki delajo v teh sanitarnih kanalizacijskih sistemih. Je bolj toksičen kot ogljikov monoksid in zelo koroziven. Tako koroziven, da razžre betonske stene tankov v čistilnih napravah oz. zbirnih centrih čez čas v katerem se nahajajo fekalije. V toksičnosti je skoraj enak vodikovemu cianidu (ki ga uporabljajo v Ameriki za izvajanje smrtne kazni nad zločinci). Kakšne so posledice, če to zaužiješ v pitni vodi? Huje je, če ga vdihneš (nastopi paraliza in zadušitev v roku 1. minute, ker prizadene živčni center v možganih). Če ga popiješ ni tako nevaren kot če ga vdihneš, ker je delno topen in se izloči iz telesa z urinom, a vseeno ti uničuje zdravje na dolgi rok. Da bakterij ne omenjamo.

  Potem se pa Janković začne nekaj ven vlečt in o terorizmu nakladat, da v primeru terorističnega napada je njegova terasa super duper. Mislim kVa je prbil v zagovor haha. Medtem bo pa on tisti, ki bo steroriziral vašo pitno vodo, ko bo naredil biološki napad na vas s pomočjo vaših lastnih fekalij, ki bodo v vaši pitni vodi, če pride do razlitja v podtalnico in glede na to, da so že sedaj špranje v ceveh, pa še zasuli niso…

  Se spomnim pred približno enim letom oddaje na RTV Sloveniji o edinstevni sedimentarni podlagi okoli Ljubljane, skozi katero se podtalnica dobro prečisti in zato ima LJ najčistejšo pitno vodo od vseh mest na svetu! In takrat sem si mislil, VAV ful dobro, res živimo na lepem koščku sveta (zaenkrat še) in ko bi le jaz imel takšno naravno sedimentarno čistilno napravo v mojem mestu oz. vasi. Sedaj bo pa ta Butalski nesposobnež Janković vse to čez noč uničil. Tisti, ki ga boste volili si ne zaslužite drugega kot da pijete to usrano vodo. Volili boste umazanega in pokvarjenega človeka in za nagrado boste pili umazano in pokvarjeno vodo, lasten drek. Kar seješ to žanješ. V Ameriki, kjer imajo probleme glede teh stvari z njihovo pitno vodo po nekaterih mestih, pravijo temu Sewercide.

  Ko bi lahko drugje potegnu cev, ne on gre trmasto direkt čez podtalnico vlečt cev in noče odstopit od svojega načrta, pa čeprav mu gospod kaže na slikah, da imajo njegove cevi že sedaj luknje. Potem pa še neprimerne cevi položi. Na koncu bo pa še sam pil kontaminirano vodo, ki bo delo njegovih rok. Kater Butalc!!! Pa to je za v komedijo!!! Se pa ne čudim, če še pralnega stroja ne zna prižgat, pa bo kanalizacijo polagu, haha. Verjetno mu je pa čisto vseeeno kje gredo tiste cevi, samo da on počpra EU sredstva, itd. in da kaj v žep, da pokrije rdeče številke svojih podjetij. Ker verjetno se mu gre tudi v tem primeru samo za keš in nič drugega. Potem se pa malo nasmeji Ljubljančanom s tistim njegovim hinavskim nasmeškom, in že se Merkatorjeve Butalske prodajalke jočejo za njim! Kakšen Butalski folk je v Sloveniji.

  Če je Ljubljana res mesto heroj, potem ti heroji oz. potomci herojev, ki volijo Jankovića, niso ravno visoko na IQ lestvici rangirani, da se pustijo prepričat s takimi poceni 80 let starimi preživetimi ideološkimi nakladanji, vse ostalo pa ignorirajo. Ljubljana ni mesto heroj, Ljubljana je mesto butalc.

  Sedaj pa le urno na volišča in ga volte, potem pa domov pa nazdravite z vodo iz pipe na vašo bodočnost. Na zdravje!

  • rrrrr

   Pregovorno je še tako slaba stvar za nekaj dobra. Po morebitni nedeljski izvolitvi Jankovića, bo nujno prišla ura resnice za krivosodje, kot najmočneše orožje za množično uničevanje slovenske demokracije. V zanosu težko izbojevane zmage bo Janković še bolj pogumno in kar javno zakoračil v kriminal. A bolj ko se bo vanj pogrezal, teže ga bo krivosodje vleklo iz dreka. In bolj ko ga bo vleklo, bolj bodo zasvinjane tožilske in sodniške toge. Prej ali slej ga bodo morali, seveda s stisnjenimi zobmi, zapreti. In takrat bo, bebo kot je, zapel poslovilno pesem s kakimi dvesto imeni…
   .

 • VERRZIFIKATOR

  Đoko Đanković

  DEJ, POTPIŠ

  Dej, potpiš, deb jes lahko spet zmagu,
  dej, drugač bom čaletu povedu,
  de si mi se tut ti otpovedu,
  nisi hotu, de bi mi pomagu.

  Dej, potpiš, za nove adidaske
  pa za dres bom zihr dau ti zraven,
  men ne bo noben nasprotnik raven,
  jes bom šu ket zmeri čist do daske.

  Dej, potpiš, ti kupu bom opanke,
  drug nobeden tok ne bo oblubu,
  tut če mu boš guzico polubu,
  ti si biu in boš iz moje stranke.

  Dej, potpiš, Lublana je bulana,
  sej veš, kdo lahko ti zmir pomaga,
  zmaga je pa, koker veš, zlo draga,
  dej, potpiš še enkrat za župana.

  • Mimoidoči

   Deb dibi dub deb deb, neka siđe diđej!

   • VERRZIFIKATOR

    Sej bo sišu, sam pučaki,
    če ne jutr, pol pa kmal,
    bojo že ludje mu dal,
    sej, veš, niso usi bedaki.

    Sej bo sišu, sam pučaki,
    ko bo zmankal mu diđeja,
    tale bo pršlá ideja:
    spelu se bo po kloaki.

    Spelu se bo čist uzad,
    ga noben ne bo povohu,
    kvečm kešn ga u počohu,
    zdaj pa dost je, pejmo spat!

    • zokispoki

     De,de,de !

 • VERRZIFIKATOR

  Zoro Aster

  SLIKA IN MOLK

  Pogledam sliko, ni ga prepoznati,
  so rekli, da je to zavoljo molka,
  so naglo v jagnje preoblekli volka,
  da lastna ne spozna ga niti mati.

  Mu skoraj dva dni treba bo molčati,
  zato še slika vsa je zatemnjena,
  podoba njega čisto zamegljena,
  da on je in da ni on, dvoje hkrati.

  A dobro vidijo se zdaj detajli,
  jih tema je povsem na plan privlekla,
  podoba se do golega je slekla,
  na sliki nekaj je podobno zajli.

  Le kaj štrli, le kaj v ozadju sije,
  sprašujem se, ko molk neskončni vlada,
  le kaj podobo njega tu obvlada,
  kot špaga iz téme v oči mi bije.

  Pogledam sliko, čista silhueta,
  po nosu komajda je prepoznaven,
  po srajci le za silo še zaznaven,
  pa vrvic mnogo, saj je marioneta!

 • BlackOpsSystem

  Sem gledal včeraj soočenje v Mariboru. Un mujo k prste grize….zanj bi bilo bolje če sploh gobca nebi vrtel, fištravc je mislu da, hanžičeva stoji pred njem a je stala na njegovi levi, Kangler bi pa lahko bil tiho in bi oba pojedu vseeno. Uglavnem, tele naše volitve so k tvnovele, vsak je z vsakim, vsak je vsakega zajebal in vsi so prijatelji. Sam kaj me full nasmeje, ker bo fištravec spet samski, exotika bo shodila in le kdo mu bo solze brisal, ko mu bodo po hrbtu tekle za njo???!!!

 • Roman Benedik

  Jankovič bo dobil 70%

  • Zgornji

   Računamo da ne bo spljoh.

  • Slovenec sem

   Prjatu rzumni, to je odvisno pod tega, kdo bo štel glasovnice.

   • Novakec1

    Taglaven bo Porič pri štetju.

   • SIMON ROZIC

    Glasovnice so črnobele, samo Janković ima malo
    odebeljene črke, da se nepismeni ne bi zmotili! Teh je
    pa veliko!

  • bubamara

   Delo je pisal 122%.

  • SIMON ROZIC

   česa? 70 % provizije, de , od novega projekta, de? A je mal poveču
   tarifo?

 • Slovenec sem

  ĐĐ Style, velik občudovalec lika in dela Janeza Janše ter srdit borec za njegove človekove pravice, ima spodaj prav, ko se razburja nad volilnim molkom, ki nam ga je prepisala demokratična ljudska oblast.

  Kaj se to pravi, da brez tveganja, da bom do odrešujoče smrti gnil v zaporu, ne smem reči, da naj Ljubljančani volijo Opankovića, drugod po Slovenije pa kandidate svoje srčne izbranke med levimi strankami.

  • Hun

   To je pa pogumna gesta, jst se prdružujem. Briga me za arest.

   Šupak je Janković, ke se je s srbskim popom in muftijem muslimanskim kazu.

   Katolistvo je slovenska vera.

   • opazovalec

    Pa vedno manj je izpričanih članov RKC. cerkev že ve zakaj je oločno proti cerkvenemu davku, saj od tistih 1,5% davkov dobi od vseh registriranih cerkva najmanj. .Ni kaj, čudna vera, se mi zdi, da je še nejveč ateistov. Ker pa RKC glde vernikov slabo kaže, so se ukinili popisi prebivalstva… Tista, da je pa vsak krščen (proti svoji volji 99%) dosmrtni član cerkve je pa lari fari, bi padlo na vsakem sodišču, razen seveda cerkvenem.

    • Steiermark

     Ja, kaj boste pa počeli pa vi, registrirani komunisti, ko se neboste mogli več napajati iz državnih jasli, NLB- bankomata in še od kje?Mislim, da je bilo pri zadnjem popiisu državljanov, izrečenih ca. 70 % kot Katolikov. Ni malo, kajneda opazovalec, seveda če ne opazuješ s pristranskimi očali ali kar škiliš in zato spreobračaš realnost! Če te tako skrbi “krst 99 % , proti svoji volji (lahko razložiš, kdo pa je tisti 1 %, ki se krsti po lastni volji in ali morda niso starši zakoniti , pa tudi pred Bogom edini “zastopniki”, ki lahko odločajo o tem, ali bo otrok krščen ali ne), zakaj te pa potem ne moti in skrbi indoktrinacija (levičarsko ceplenje otrok, proti zdravi pameti, kar izvajajo tvoji ortodoksni pedofilsko komunistični kameradi, po vrtcih, šolah in povsod, kjerkoli pridejo v stik s temi malimi čudi? In “krščenje” po titovo, titovih pionirčkov, od pedofiliranja, ki so ga in ga še, marsikdo in marsikje, po šolah, vrtcih izvajajo, to te pa ne skrbi? Ko otroke usmerjajo v neo bolano razmišljanje: 10 letnik se mora, za domačo nalogo, pred ogledalom ogledovati in spraševati, kaj sem jaz, sem dečk ali sem deklica, s kom bi raje šel v posteljo, s svojim prijateljem ali s punco…… Vi ste padli tako globoko, da vam nihče več nemore pomagati, samo vaš vodja, satan!

     • opazovalec

      Čuj štejermarke, jaz se ne napajam iz javnih jasli, kot rečeno nikoli nisem bil komunsit od večine članov SDS starejših od kakšnih 45 let.

      O tististih 70% izrečenih katolikih lahko sanjaš, toliko ceni cerkev na podlagi števila krsčenih. sedaj pa se krsti samo še slanba polovica novorojencev. kar je prav, v cerkev se vstopi ko si polnoleten, in se lahko sam odločiš.

      Starši lahko odločajo, kako se bo otrok vzgajal, nikakor pa nimajo nobene pravne pravice, da otroka doživljensko zaznamujejo s svojimi dejani. izstop iz cerkvenega občestva po razlagi RKC namreč niakor ni mogoč, bojda si do smrti zaznamovan s krstom. Naj se otrok ob polnoletnosti odloči sam. In kakor kaže se jih mnogo po birmi odloči vsaj za mlačen odnos do cerkve, kar priznava sama RKC v Sloveniji, ker je sam postopke izstopa mučna zadeva.
      O krščenju titovih pionirčkov sem imel stalno svoje “slabo” mnenje, vsi totalitarizmi so pač hlepeli po vzgajanju dece v svoje hlapce. kar velja seveda tudi za RKC v predvojnem obdobju. Mirne duše se ji lahko očita totalitarizem. kaj pa misliš, da so bili razni evharistični kongresi na Plečnikovem molišču…
      No, prvič slišim, da bi 10 letnikew spraševali s kom bi radi šli v posteljo, s epa dobro spomnim nekega škandala ko je učiteljica zapeljala učenca in so seveda “pošteni” starši noreli. In je moj mulo rekel, da pa on ne bi imel nič proti, kakor večina mulcev verjetno ne bi imela….

     • Steiermark

      Izgleda, da bolj slabo “opazuješ”, zato pa dobro sanjaš in fantaziraš. Kako, da nisi bil komunist, če imaš pa še vedno vse karakteristike, opranoglavega titovega pionirčka, s štokholmskim sindromom.
      Kaj se vsi komunisteki, ki ste ali pa so vas starši, še v nahrbtniku , ponoči naskrivaj nosili na krst, toliko osirate glede krščenja otrok katolikov?
      Vam gre v nos, da kljub hudi diktaturi, ki jo je narod doživljal in preživel pod pedofilom titom, so ljudje ohranili vero in pripadnost RKC? Z vami je bilo drugače, obračate se po vetru, ko ni več najbolj zveličavno oz. je celo zločinsko, da si član zločinske organizacije, ste nemudoma takšni, dali kar “zamrzniti” dokaze o vaši pripadnosti. Potolaži se, da nas je veliko takšnih, v Sloveniji, ki nikoli nismo klonili
      zločinskemu sistemu ter se iz čistega koristoljubja vpisovali v edino in zločinsko zk! Res, nismo imeli enakih pravic, kot vi, vendar smo ohranili dostojanstvo in s ponosom lahko to tudi povemo, čeprav smo bili kaznovani za to, na vsakem koraku!

      O pedofiliji v šoli pa se ne sprevedaj, dovoljena je bila, ker jim je to dovolil največji pederajzl in pedofil, sam tovariš tito! Stari komunistični učitelji so se spravljali na punče, 12 , 13 letne, pa tudi majhne fantke ! Vsi so vedeli za te primere in so in še molčijo. Komunizem je najhujši pedofilsko morilski sistem!

     • opazovalec

      Zanimivo je nesporno dejstvo, da so ljudje pod kominizmom ohranili vero in da je RKC imela velk vpliv in ugled. Dandanes, ko smo v demokraciji pa RKC nima posebnega ugleda in ljudje se masovno odvračajo od nje, kar je najlepše vidno in deleža krščenih otrok.

      Sicer vera na mene ni imela nobenega vpliva, proti moji volji (in očetovi, ki so ga vrgli iz šole ker je namesto k maši šel na Notransjko prvenstvo v smučarskih tekih) so me sicer krstili, od takrat pa me RKC ni več videla, razen na kakšnem pogrebu, ko sem počastil spomin pokojnenega.
      In ne zmerjaj me s komunistom, mogoče imam leve politične poglede, kar je menda v demokracijoi povsem legitimno, član ZK pa nisem bil nikoli, kljub prenekateri neprespani noči ali izgubljenem popoldnevu, ko so me snubili danes zagreti SDS-ovci. Je dejal vaš vzornik in med vojno poveljnik A.H. da se komunista najlaže spreobrne v nacista, s social demokrati in krščanskimi socialisti je pa veliko težje. In njegova izjava se je obdelodanila tudi pri nas. Večina starejšega članstva v SDS so bili zvesti članov ZKJ/S z Velikim Vodjem na čelu. In take konvertite res ne cenim, jih osebno preveč poznam.

 • Zgornji

  Ampak tistile video pa VSE Pove o teh Pokvarjencev Parazitskih Zlobnih Izkoriščevalskih Peklenskih Zajedalskih Satanskih Zažiralskih Hudičevskih Bednih !!! ! !!!

 • BlackOpsSystem

  Kako so Krambergerja ustavili?!!!!!!!!!

  • tarantela

   Mislim, da bi pisci teh “kriminalk”, ki jih sestavljate na tem portalu, lahko ponudili kakšnemu režiserju in bi jih potem gledali na FOXCRIMU he-he-he…

   • Novakec1

    Počasi prihaja na dan da je Noran naslednik Pavlihe.

  • učko

   Nema niko muda !

 • učko

  Janković bo spet zmagau in to v prvem krogu. Razlog? Totalno nesposobna opozicija, ki nima nobenih kadrov! In okol takih luzerjev kot je JaJo se tud ni moglo in se tud ne bo nabralo kej kvalitetnega kadra. Desnuharji, vsi se vas izogibajo kot bi bli namazani z drekom. Zamiselte se mal nad samo !!!! DrMr. JaJo pa se nej tud mal zamisel nad svojo LUZERSKO SRAMOTO !!!!!!

 • bubamara

  Đabe ti ovo. Ljubljanćani ga imajo radi. Ljubljanćani niso ravno razgledani. Ne vidijo dlje od močvirske megle. Za njih je par tisoč novih tlakovcev dovolj, da se zaljubijo v Zokija. Piši: propalo. Slovenija ni samo Ljubljana. Dlje greš stran od LJ, lepša je Slovenija.

  • BlackOpsSystem

   hahahahaha ti ga smo duvaj….v duvanju je spas….kaplice pa pridejo!

 • učko

  Edini “kader” v SDS-u je Logar, tako kot je bil svoje čase Arhar, ki je biu tud neki “bančnik”, pa kandidat za župana Ljubljane (odnesla ga je faoušija Zlovenaca na njegovo plačo).No, zdej se to ponaula z Logarjem, ki je opravil totalno neuspešno “misijo” v odrivanju ozadja bančne luknje, zdej pa kot en šmokljan in retardiranc svojo pojavo vsiljuje v tekmi za župana Ljubljana, luzer !

  • if

   učko, če bi bili normalni, takih oslarij ne bi javno objavljali.

 • domovina mili dom

  Originak bral na Požarju. To bi moralo biti v vsakemu kaselcu stanovalcev Ljubljane. RTV, POP, kje ste, da to objavite. Če te ta vsebina ne strezni, potem pa adijo pamet.

  • učko

   dej link !

  • Slovenec sem

   ĐĐ Style, oto, učko in Roman ter drugi iz te zaslužne družine so tudi prebrali to kolumno na Požareportu in se silno razjezili.

   Maščevali se nam bodo tako, da nas bodo cel vikend zabavali s svojimi topoumnimi komentarji.

   • domovina mili dom

    Še dobro, da tudi drugi pišejo o mafiji ljubljanski. Požarja jemljejo resno tudi levičarji.
    Prepričan sem, da v ozadju, sami levičarji, imajo dovolj tega solatarja. Zato si ga preko posrednikov hočejo z umitimi rokami znebiti. Butli, pa zaradi principov, hočejo kriminalca še naprej za botra. Ne vedo, da se balkancu jebe za rdečo zvezdo, nob, pop tralal. Samo, da mu sodniki oproščajo.

 • Black_hawk

  Župan je uredil katoličanom zastonj parkiranje, potem pa slišiš kako ga bodo vsi volili. Jankoviča pa nobenga druzga! Hehehe Ljubljana svetlobna leta od normalnosti, da taki harajo, so odgovorni pa največ mediji, ki lažejo!!

 • učko

  Ćarapanković bo pospravu Logarja za malo malco !

  • if

   Morda. Če bo tako, bo tudi LJ.

 • bubamara

  Avtor zapisa je pozabil, da je največji poslovni uspeh Jankovića dolg Mercatorja ob njegovem odhodu: 2 milijardi €. Naroda takrat to ni zanimalo, zanimali so ga Janša, Šrot in Bavčar. Kdo je financiral širitev Mercatorja? SLO banke. Kdo je plačal finančno luknjo? Narod. E sve će narod da pozlati. Neumen narod z lahkoto.

  • Mimoidoči

   Tudi medijev to takrat ni zanimalo. Ti so glavni krivci, da so iz Jankovića naredili takšen mit oz. cesarja z novimi oblačili.

 • bubamara

  Upam, da volilna komisija v LJ razume, da je 100% največ kar lahko dobi eden kandidat. Da ne bodo upoštevali še razne spiske javnega zavoda Žale.

 • totex39

  Že naslov tega članka vsakemu normalnemu človeku pove vse, da je pač proti slovenski državi kar izraža z koruptivnostjo , samovšečnostjo in nenehnim ciničnim nasmeškom, češ kaj mi pa morete. Lahko bi ga vrgli iz položaja, če bi bili volivci normalni.

  • Novakec1

   Kdo pa pravi da so čefurji normalni.

 • Black_hawk

  Na potalu bi se lahko lotili Mermala, prvopodpisanega pod kandidaturo heheh. Dost materiala za obdelat :)

 • Slovenec sem

  Za Ota, učka, tarantelo, ĐĐ Style, Romana Benedika in druge čuvaje poštenja, reda in pravičnosti iz te skromne družine bom povedal resnično zgodbo iz časov, ko so volivci še znali na volitvah nagraditi resnične zasluge.

  Leta 1923 so se zbrali nemški komunisti na vsenemškem kongresu v mestu Coburg.

  To je razjezilo Hitlerja, ki je sicer marsikaj dobrega opustil in slabega storil, in je z 800 somišljeniki odšel v Coburg, kjer so na mile viže pretepli vseh 3.000 komunistov, ki so prišli na kongres.

  Vrli in hvaležni meščani tega mesta so se mu oddolžili tako, da je Hitler šest let kasneje v vsej Nemčiji ravno v Coburgu prvikrat prepričljivo zmagal na parlamentarnih volitvah.

  • 10mile30

   in pol še pravste d so nsdap in komunisti eno in isto?

 • Novakec1

  Prepozno!

 • totex39

  Logar je čist kot “solza”nima nobenih slabih stvari, medtem ko njegov proti kandidat pa je zelo na slabem glasu in očitno to volivci vse spregledajo in imajo raje lopove.

  • BlackOpsSystem

   točno tako. In če logično sklepamo, baraba je vedno manj vredna kot nebaraba….no vsaj tako so nas učili starši in naučilo nas je življenje. A politika je druga dimenzija, politika je kurba!!!

  • učko

   Mah, Logar je sterilen, ne samo čist! Ta ma tud anus spucan u nulo. Le za kuga? Kje ma pa kej kakšno fajn žensko ob seb? S tistim pederskim glasom pa brezveznim “kezenjem” ne bo dosegu kej velik !

   • BlackOpsSystem

    Anus ima spucan iz dveh (2) razlogov.
    1. Da ko mu ga bodo poljubljali, bi imel čisto vest. Razumeš, tud čisto vest.
    2. Čist anus še nobenemu ni škodil!

   • Slovenec sem

    Začelo se je!

    Učko je že pri anusu.

    Njegovi bratje po tipkovnici pa bodo nadaljevali z njega izločki.

    • učko

     Ste same pofukane JaJotove LUZERSKE RITI !!!!!

     • Steiermark

      Če nebodo skrajšali čakalnih vrst v zdravstvu, smo resno v nevarnosti, pred takšnimi psihopati, kot si ti! No, g. dr. Logar je skarjšanje čakalnih vrst v zdravstvu obljubil, zato si pa ti tako nasajen, proti njemu! “Gotof si”

   • totex39

    Ah, ne bodi tako kritičen do njega.

    • učko

     Sej ni problem, da sem jst, al bojo volivci še bolj neusmiljeni, rezultat tega pa spet katastrofa !!!!!!

 • Grog

  Clanek o Lj , ki ga je napisal mariborcan. No zdaj ste me preprical , volil bom Jankovica ;)

  • rabbit

   Lepo potem si ista baraba ko Janković, kradeš, lažeš in si fukfehtar.

   • Svele

    Ti pa logarjev in jansin pedofil hahahha

 • Foglof Tunek

  Čujte, gamad desničarska… DANES VELJA VOLILNI MOLK !!!… Nehajte folk nagovarjat naj volijo Logarja. Lublančani so se že odločili… VOLILI BODO ZOKIJA !!!

  V cerkvah, pri maši, bojo o volitvah debatirali še v nedeljo. Na dan volitef je treba maše ukinit, že takoj ko se začne volilni molk. Duhovniki ne spoštujejo nič kar ni direkt prišvasano in privezano…še otroke zlorabljajo ob nedeljah!!!

  • Slovenec sem

   Primer govora, ki ni sovražni govor, temveč le intelektualna polucija.

   • Foglof Tunek

    Evo en vic za dobro voljo. To ni kršenje volilnega molka:

    Foglof Tunek: “Župan Jankovič, zakaj menite, da vaš protikandidat ni primeren za župana Lublane?”

    Zoran Jankovč: “Ne more imet najlepše mesto na svetu najgršega župana, nje!”

    … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

    • učko

     Ko bi biu najgrš bi še šlo, sam problem je u tem, k zgleda najbl butast !

  • Steiermark

   Čudno, tebe pa izgleda da ni zlorabil duhovnik ampak direktno, veliki pederajzl, pedofilski, tito – ki ti je poškodoval plesnivo vsebino v glavi!

 • Mara

  Vsi na volitve in volimo Zokija, ker nam ne bodo drugi diktirali koga voliti.

  • Foglof Tunek

   Bravo Mara. Tudi jas tako pravim…ampak fčeraj, ne danes. Danes je volilni molk :)

  • učko

   hebo te zoki !

  • rabbit

   Kaj je tebe tudi nategnil za službo si mu globoko hvaležna.

 • Foglof Tunek

  Volilni molk se ne sme kršiti…zato bom napisal:

  Resnica o Marakeški deklaraciji – https://www.mladina.si/188273/resnica-o-marakeski-deklaraciji/

  Zato prasci desničarski nehajte lagat in zavajat !!!… Kapish?

  • učko

   Tonček ,ne se preveč jezit, rajš pojačaj dozo šmarona !

  • Krtača 20

   Ti dam prav. Včeraj so si prasci desničarski izmišljeval neke člene ki jih sploh ni. Kere pizde. In to v članku. V službi jajotovega dreka, bljak….noratv24 fakenews.

  • Steiermark

   no, tunek, zate z ali brez marakeške deklaracije nebo velike razlike, do sedaj ti natepavaš kozo, potem bodo pa musliji tebe, namesto kamel in tvoje julike….koze!

 • ĐĐ Style

  Včeraj sem gledal predvolilno soočenje, ker ne mislim kršit predvolilni molk bom samo napisal. Nekomu se vidi da nima iskušenj v debatiranju.

  • Foglof Tunek

   Jas tudi ne bom kršil volilnega molka…sam tak med nama…psst, upam da zmaga Zoki, že v prvem krogu. Tudi JJ si tega želi :)

  • učko

   Si fin kt kurba, no!

  • Slovenec sem

   Za tako uglednega komentatorja se ne spodobi, da na dan volilnega molka grobo krši jezikovna pravila.

  • Imperial Commando

   Tako je, Janković razen glupega nasmeška ne zna sproducirat niti enega konkretnega odgovora :) DE :)))))

   • ĐĐ Style

    Logarpa se izgubi ko dobi nazaj repliko ne deluje spontana, človek bi rekel da je prišel z scenarijem.

   • Svele

    Komunisti partizani cigani trenirkarji hahahhaha

 • Foglof Tunek

  Se ne sekirajte se preveč kdo bo kje zmagal. Je pa dejstvo, da ima Jankovič baje še kar nekaj na sodišču. Pa ima mariborski tudi, pa koperski, pa verjetno še kdo. Pa tisti, katerim je zastaralo fse po zakonodaji…od orožja do patrije!!!!… Kakorkoli je pa res, da je Jankovič gospodarstvenik in menendžer in če ga ne bi “ruknili”, se z Mercatorjem ne bi zgodilo, kar se je. Še danes bi bil Mercator vodilni trgovec fSloveniji!!!… Zato Lublančani, imejte to v mislih jutri, ko boste šli volit. Ampak volite po svoji vesti, ne tako kot bi jas če bi bil Lublančan (ja itak Zokija) :)

  • učko

   Ej, če bi biu on še zmerej šef Mercatorja, tukej še zmir ne bi blo Lidla, pa Hoferja, pa Eurospina, pa Sparovga megacentra u Šiški itd. Posledično bi ble vse cene še zmir nabite, standard ljudi pa za 100% slabši kot je zdej !!!

   • Foglof Tunek

    Učko ftihni ker nimaš pojma. Fse tote trgovine bi bile tu…sam Mrecator bi bil vodilni. Kapish?

    • Krtača 20

     Zajebu je pa janša. Kdo pa drug….

 • Stajerka

  USTAVITE VSE LEWAKE!!!

  Orban: Madžarska pri drugem tiru ne bo sodelovala, začenjamo pogovore s Trstom
  AVTOR STA, D. J. 17. NOVEMBER 2018, OB 8:14
  Razno 09.06.13, madzarski predsednik vlade Viktor Orban, foto: reuters 1/3 REUTERS

  Načrt, da bi Madžarska sodelovala pri gradnji drugega tira Koper-Divača in pri razvoju koprskega pristanišča, ne bo uresničen, je v petek na konferenci madžarske diaspore povedal premier vzhodne slovenske sosede Viktor Orban. Ob tem je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI razkril, da so v Budimpešti že začeli pogovore s Trstom.

  • Grog

   Odlicno , zdaj prehitimo trst in se smejimo madzarom ;)

   • Steiermark

    Kako boš ga pa “prehitel”, v podzemnih jamah, pod traso, kjer se bosta preganjala s šiviljo?

  • Slovenec sem

   Nič hudega, saj bi bil Trst tudi slovenski, če tega ne bi preprečili Titovi partizani.

 • učko

  Lopovića Čarapankovića bojo volili izključno primitivci !!! Bedaka Logarja pa večina drugih, ki bo šla na volitve. Najbolj pametni bojo spet ostali doma !

  • Stajerka

   v primeru zmage Čarapankovića bodo pa vsi pili fekalije……pa na zdravje!

  • Svele

   Hvala da me tako visoko kotiras

 • Slovenec sem

  Ne morem razumeti, da učko, ĐĐ Style, Tunek in drugi nesrečniki tako žaluejo za odhajajočim ljubljanskim županom.

  • Svele

   Kje sta črt in Jakob a so ju cigani ukradli ali pa murgeljn hahhahahah

 • Lojz

  Po vseh anketah je Zoki namahal Logija za vsak 3x haha.

 • Fmgk

  Jutri bo Zoki obesil nov skalp na steno poleg tistih iz prejšnjih let.

  • Slovenec sem

   A to pomeni, da bi tudi Logar lahko zmagal, če bi servisiral kako po -župan – jo ali farmacevtko?

   • učko

    Viš, glupavi Zlovenac, ti bom razložu, ker vidm, da spet n’č ne zastopiš! Najprej je treba zmagat na volitvah, pol pa lahko podiraš farmaceutke pa jim rihtaš službe. No, sem vedu da ste SDS-ovci totalni bebci, ki nič ne razumejo !!!! Zato bo tud volilni rezultat jutri temu primeren !

  • učko

   Haha, Logarjev skalp bo bl švoh ! No, sej je tud Logar “bl švoh kandidat za župana” !

  • lokec

   Če bo res bo to njegov zadnji.

 • učko

  Žabarji in Čefurčki, spet boste mel župankovića Čarapankovića za šerifa ! Upam, da vam zbetonira še vaše vrtove in zelenice, če jih sploh še imate, pa nabije čim več parkomatov, pa da vas šerifovi redarji jebejo iz vseh pozicij ! Skratka, HARD-FUCKING se vam obeta ! To pa za to, ker je to njegov zadnji mandat na županskem položaju in se mu gladko jebe za vse še bolj kot do zdej ! Obrau in oskubu po glupave Zlovence in še bolj glupave Čefurčke do kosti !

  • Svele

   Hahhahahah naj ti Janša sipce pripelje .Hahhahahah heroin hahahha bele trgovine hahahha Učko je siptar

  • Svele

   Učko pedofil

 • Slovenec sem

  Samo jutri do 19. ure bo Opanković še župan nekoč slovenske in normalne Ljubljane.

 • Krtača 20

  Kaj je desni? A čakate da jih še zadnjič letos dobite od volivcev ke po betic? Bo pol dost porazov? Pol pa da je tišina, pa da vas vidim sklonjenih glav sam na poti cerkev-služba-hiša, hiša-služba-cerkev.

  • ĐĐ Style

   Cerkev – hiša ,hiša – cerkev. Služba???????

   • Krtača 20

    Mogoče majo službo v cerkvi z nastavljanjem tazadnje. Me sploh rajš ne zanima…..

    • Slovenec sem

     Sem kar vedel, da se z ritjo ne bo končalo pri učku.

     • Steiermark

      Tako pač komentirajo tisti, ki imajo, visoko ritno kulturo…..

   • Imperial Commando

    Tako je, SLUŽBA! Za razliko od levićarskih socialarjev…

 • mona lisa

  Nisem iz Ljubljane vendar močno upam da je Ljubljančanom ostalo še kaj zdrave pameti in ne volijo tega srbskega mafijca. Ta človek je katastrofa in je naredil z svojo družino že preveč škode.

  • Svele

   Komu Janši pedofilu ta si sam dela škodo.kje sta pa črt in Jakob ni ju videti ali jih je prodal pedofilni cerkveni klerofasisticni bordel ali pa so jih cigani ukradli mogoče murgeljn

   • Andrej

    PRASEC JE PREBLAG IZRAZ ZA IZTIRJENE POSTOPAČE !

    • Svele

     Črtomir in Jakob sta izginila.mogoce so jih cigani ukradli ali pa Janševi strici iz ozadja vzeli hahahhaha mogoče so se v kakšnega trenirkarja zaljubila.ali pa se držijo jansinih besed če ti v Sloveniji ni všeč jo zapusti hahahahhah

  • Andrej

   Popravljam , kriminalno zalego in južnjaško sodrgo ! Morda bodo naši zanamci nekoč doživeli Pohod okoli srbijanske Ljubljane z muslimasko
   konotacijo !

 • Slovenec sem

  Sicer pa, kaj nas briga Ljubljana, saj ni več normalno slovensko mesto.

 • Grog

  ” Če res mislite tako, je bolje, da ostanete doma in ne glasujete za Jankovića. ”

  Ko ti mariborcan zapove , koga nesmes v LJ volit ;)

  • Steiermark

   Za vas, ki vam “zapovedujejo” koga nesmeš volit, bi bilo bolje, da bi volili v svoji matični domovini, na balkanu, svojega balkanca – morda bi pa pri vas zoki zmagal, kot miloševič, s 120 procenti!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  SDS po teh volitvah boste “sfukani k prasci”. :)

  PS: Ciao SDS, Ciao Orban. :)

  • Andrej

   Ljubljana nekoč mesto moje razigrane mladosti , škoda te je , da umiraš !
   Postala si gnezdo tatov , lažnivcev in komunističnih stremuhov s krvavo
   preteklostjo ! Mati Slovenija nas je mačehovsko zatajila !

  • Steiermark

   ti prašič že veš, kako to gre! Tvoji “sfukani rdeči prasci” že odstopajo, “odfukali” so jih , namreč, njihovi sami, da se nebi narod prej prebudil……Ja, rdeči prašiči imate hudo stisko, posebaj pri koritu, ko prašičjega futra zmanjkuje, koljete se kar med sabo!

 • Borut Stari

  Je že pozno.Balkanizirani etos prebivalcev prestolnice je že pred 12 leti izbral svojega vožda

 • soc

  Že vsaj dve leti sem tule pisal, kaj bi morala Nova24 početi, če bi hotela resno rušiti Jankovića. Zgodilo se ni nič.

  Namreč: Ljubljana je polna sramot, ki jih župan in režimski mediji pridno skrivajo. Kaj dela mesto s temi sramotami, tudi če so v lasti drugih pravnih in fizičnih oseb, a kazijo Ljubljano veliko bolj, kot jo »plemenitijo« Koželjevi podvigi? Katera pravna sredstva ubira, če sama ni neposredno odgovorna?

  Kolizej, Šumi, novi NUK, Rog, železniška postaja z spremljevalnimi poslovnimi zgradbami, »parkirišče« nasproti Intercontija, ustavljene gradnje na Dalmatinovi, Nazorjevi in Čopovi, klavrno razpadajoči Bellevue in vse zgodbe o njegovem ozadju, nevarno razpadajoči zidovi podrtije ob začetku Vodnikove ceste, davno začeto gradbišče ob Gasilski in Verovškovi…

  Mesečno poročanje o vseh teh in še katerih mestnih gradbenih sramotah bi gotovo kaj naredilo. Če bi mesec za mesecem ob vsaki točki pisalo »Ni sprememb«, bi verjetno marsikomu odprlo oči.

  • Enkrat se mal pogovori s kakšnim “volilnim abstinentom” (češ nič se ne da spremenit, vsi so glih, meni je vseeno,…) pa ti bo marsikaj bolj jasno.

 • Domus Lubus

  Jutri bo najbrž zmagal Jankovič. Ljubljanski volilci bodo tako odločili. Samo v SDSu bodo vedeli, da je pravi zmagovalec Logar. Kučan mu bo namreč ukradel volitve, kot jih vsakič Janši.

  • Lustrator

   Osebno ne vem če poznam 2 ali 3 ljudi, ki si upajo priznati, da bodo volili Zločinca in malo morje tistih, ki ga ne bodo (pa poznam več levakov, kot demokratov!). Podobna zgodba je bila na državnozborskih volitvah, rezultati pa ravno nasprotno. Osebno dam na lastno izkustvo precej več teže kot na prirejene ankete v rokah rdečih tajkunov in državno volilno komisijo pod predsedstvom LDS-ovcam in odkar sem ugotovil konkretne diskrepance med enim in drugim (realnostjo in uradnimi podatki), sem 99% prepričan, da so rezultati volitev konkretno prirejeni. Dejstvo, da so skoraj vsi nekomunisti (vključno z mano), kar jih poznam, izgubili svoje mesto pri preštevanju glasovnic, zamenjali pa so jih komiji, mi dodatno potrjuje ugotovitev. Če bi EU dejansko opravljala svojo glavno nalogo (zagotavljanje delovanja demokracije in prostotržnega kapitalizma), ne bi na nobeni ravni volitev komiji imeli niti teoretičnih možnosti za zmago.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, še vedno volijo po Stalinovo, kjer ni pomembno kako voliš, pomembno je kdo šteje glasove! In to se pri nas nadaljuje, tudi v 21 stoletju….. Ampak sem prepričana, da spremembe , ko se bo vrag sesul v prah, prihajajo – kmalu!

 • Garbage man

  De de, grem malo na Dob se spočit od meneđiranja………

 • Garbage man

  Jutri bo čapcev malo manj, ker se bojijo, da jim dež ne uniči trenirke i najkice iz Banjaluke

  • Glede na zakonski predpis, da na loklanih volitvah volijo tudi tujci s stalnim prebivališčem, je za pričakovati, da bodo ravno ti masovno prišli na volišča.
   Pa ne pozabit na tiste iz azilnega doma na Viču in Kotnikovi, ki bodo prvič praktično spoznavali slovenske volilne navade. Namreč vsi migranti s priznanim statusom azila dobijo tudi osebne izkaznica tujca s stalnim bivanjem. Običajni ex.yu ćefurji morjo namreč vsaj 5 let bivati v Slo za takšen privilegij, migranti pa takoj ko je končan postopek za azil (cca. 1leto)

   • MižekFiga

    To je Ribičićevo (mlajši) zakonodajno delo IN nikoli bome NE izvedeli za njegove aktivnosti v beneški komisiji!

    • Kolikor je meni znano, gre za vseevropski zakon, ki smo mu mi še malce dodali ….
     V osnovi naj bi imel vsak državljan EU, ki pa sicer živi v drugi državi, članici EU (torej je formalno tujec) pravico soodločanja na lokalni ravni.
     Torej zakon bi praviloma moral veljati le za tiste neslovence, ki so pa sicer državljani EU. Torej za tu živeče Angleže, Nemce, Francoze, ….
     Pri nas pa so na ta del načrtno “pozabili” zapisati v zakon in imajo tako sedaj pravico volit vsi ex.yu čefurji, ruski tajkuni ki so si kupili vikende v slo, lastniki kitajskih restavracij in tajske maserke iz wellnesov, da ukrajinske “animir dame” sploh ne omenjam ….

     Sedaj pa smo si dobili na grbo še vse “azil, azil” kameltrajbarje in bantu opice.

 • Jovo Jamnica

  Hehehe… Štajerci suflirajo močvirnikom, koga volit za župana… močvirniki pa isto suflirajo ostali Sloveniji…

 • domovina mili dom

  Malo čudno izpade navijanje za balkanezarja, kljub dokazom, da je dajal pola sebi, pola šarcu, konju seveda. A je res 80% ljubljanskih ludekov kriminalcev.

 • Lustrator

  Kar ni že Logar naredil v teh nekaj soočenjih, je zdaj dokončal kar (sicer po srcu levičar) Petinač – zaenkrat najboljši kandidat, da postane prvi samodeklarirani levičar v Sloveniji, ki NI pokvarjen komunist, ampak dejansko SOCIALNI DEMOKRAT evropskega, ne sovjetskega kova.

  Vsa dejstva, ki jih poznamo o opankarju, njegovi mafijski družini in podzemnem paradržavnem zaledju pa ne nakazujejo le na to, da bo kazen (ko bo Slovenija končno postala PRAVNA DRŽAVA) zanj in prijatelje neusmiljena in neizbežna, ampak da bo potrebno tudi temeljito sankcionirati VSE njegove podpornike, od tistih javnih, pa do tihih bebcev, ki se sicer javno ne izpostavljajo v njegov prid, a s svojim glasom posredno omogočajo vse stvari, ki jih njihov zločinski idol naredi iz svoje funkcije.

  Še enkrat: vzrok za rdeče mafijankovičevanje v Ljubljani in Sloveniji niso Zoran, Šarec, Cmerar, Kučan in ostali deli partijskega omrežja na vrhu, ampak VOLIVCI SAMI. Ko se bo nekega lepega dne začelo preiskovati in zapirati vse rdeče eksekutorje zločinov, ne bo storjenega prav nič, če ne bodo enakemu pregoni in sankcijam podvrženi tudi vsi njihovi podporniki – VOLIVCI SAMI! Oni/vi so/ste glavni vzrok vsega, brez njih/vas bi bile vse te postoscialistične kreature že zdavnaj na robu družbe, ne pa na čelu državne politike, gospodarstva, medijev, sindikatov, izobraževanja, kulture, nevladnih organizacij! Žepan in ostala zločinska kamarila so le posledica norosti in popolne moralne dekadence velike večine sodržavljanov.

  • domovina mili dom

   Ko bo , če bo prišlo do pravne države, bo abolicija. Pogodili se bodo, “naši” s položajev, za ceno svobode.

  • MižekFiga

   4. veja oblasti ima največjo moč laganja in sprenevedanja. Prestreljena je z klientelizmom komunistov in balkancev s srbi na čelu.

  • Steiermark

   Žal je veliko takšnih, ki tega nočejo razumeti, iz čistega koristoljubja ali pa v upanju nanj…..ko jim bo čoban primaknil kakšen cent v lonček, duševnih in materialnih “vbogajme”, ali pa celo takšni, ki se ob teh mafijcih sami počutijo “važne” in pomembne, če podpirajo takšnega mafijca, pa čeprav je to nekdo, ki krade, laže in mori (svoje neplačane upnike….), ker takšni nimajo moralnih načel, po katerih je človek, ki se bogati na račun drugih, ki jih ropa in uničuje, ni nič vreden oz. še manj…..njim je pomembno edino, da se je takšen človek bogat, da ima vsega na pretek, izvor denarja jih pa ne zanima….. žalostno!

   • Lustrator

    In prav zato pravim, da so njegovi volivci vsaj toliko odgovorni za njegova umazana posla kot on sam – brez njih, njega ne bi bilo in ne obratno. Kar pomeni tudi, da bi bilo potrebno celotno kazen, ki bo nekega dne prav gotovo zadela Zokana in njegovo druščino, v povsem identičnem obsegu odmeriti tudi VSEM njegovim podpornikom in volivcem, vsem, ki so na posreden ali neposreden način omogočili njegov pohod na položaj kralja mafijskega podzemlja.

    Kaj smo sicer kot družba naredili, če za zapahe spravimo enega samega zločinca, nekaznovane pa pustimo stotisoče tistih, ki bi očitno na njegovem mestu ravnali popolnoma enako?!

  • Tudi jaz pravim, da je srčika problema v moralni izrojenosti povprečnega slo volivca.
   Politiki (z vso svojo pokvarjenostjo) so le zrcalna slika naroda.
   Kolikokrat slišim od koga, da on bi se pa tudi “omastil”, če bi bil na takšnem položaju pa hkrati benti čez pokvarjene politike. Pa mu potem pridržim ogledalo, češ saj je isti lopov, le priložnosti nima, pa je potem odziv mešanica živčnega zloma, napadalnosti in zanikanja.
   Da pa bi takšen “najprej pred svojim pragom pomedel” in šele potem zahteval od politikov poštenja, pa ga še nisem našel. Skratka znano dejstvo, da Slovenec hoče spremembe pod pogojem, da se nič ne spremeni.

   • Lustrator

    Ni kaj dodati. A vloga demokratov in domoljubov ni obupavanje, ampak neumorno nastavljanje ogledal dvoličnim sodržavljanom, dokler se ne zjočejo ob pogledu na gnusne moralne pokveke, ki jih vidijo v zrcalni podobi. Česar niso opravili njihovi starši, izobraževalčne institucije in mediji, moramo narediti prebujeni državljani. Vsekakor boljša rešitev kot državljanska vojna, ki se vse bolj kaže kot neizbežna pot iz kastnega suženjstva v katerega so nas najprej s puškami, kasneje z močjo potisnili “prvorazredni”.

    • Se strinjam da ne obupavat. Ampak vseeno bi ti rad dal za poskusit pri dveh iz moje žlahte, pri katerih meni nikakor ne uspeva z argumenti.
     PS: realno gledano bo državljanska vojna neizbežna, ker je totalna odsotnost razuma in izrazito emocionalno odreagiranje na vse, kar bi stvari postavilo na pravo mesto.

     • Lustrator

      “Ampak vseeno bi ti rad dal za poskusit pri dveh iz moje žlahte, pri katerih meni nikakor ne uspeva z argumenti.”

      Verjamem – če bi komiji oblikovali svoje svetovne nazore v skladu z razumom, torej argumenti, potem že na prvem mestu nikoli ne bi mogli biti pravi komunisti in v tem je največji hakelc – razumska debata s komunistom ima približno takšne možnosti za napredek, kot filozofske debate z dojenčkom, zato je potrebno uporabiti drugačne taktike: bodisi jim povedati resnično zgodbo-tragedijo brez imen, kjer je režim povozil vsa moralnoetična načela in jim na koncu razodeti še imena ali pa njihova prepričanja navdušeno zagovarjati, jih nadgrajevati še z večjimi kretenizmi in fanatizem stopnjevati vsaj nekje do stopnje Kordiša, dokler sami ne spoznajo kam peljejo njihove priučene floskule, če se jih izgovori v drugačnem kontekstu in brez olepšav modernega postkomunističnega novoreka.

 • MižekFiga

  Kdaj je bilo zadnjič javno objavljeno premoženje Jankovićevih mafijcev. Včasih je to počenjala revija Finance, danes se nihče ne upa več. JANKOVIĆI SE premoženjsko NE SKIRIVAJO VEČ NA CIPRU. Bliže so, v Vojvodini. Korlek naj odgovori, koliko hiš jim je izgradil!

 • herman

  Hej mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  da je Zoki v Ljubljan’ gospodar!

  • Lustrator

   Tako boste rdečesrajčniki prepevali, ko bo nekega dne demokratom prekipelo in boste komiji za svoje zločine (ja, voljenje zločinca je SODELOVANJE V ZLOČINU) minulih 7 desetletij postavljeni pred zid tako kot v normalnih postsocialističnih državah?

   • največji ljuzer jjajo

    janša prvi!!!

  • KP

   Še en zahojen čefur.

 • Slovenec sem

  Jutri bomo po volitvah, ko bo dokončno znana udeležba na volitvah, izvedeli ,koliko Srbov in muslimanov živi v nekoč slovenski ter normalni Ljubljani.

  Vsi glasovi, ki jihobil Janković bodo namreč srbski ali muslimanski.

  Zanemarljivo število je med njimi tudi domačih izdajalcev

  • PORK Amashina

   Glede na prisilno in izredno intenzivno doseljevanje balkancev nam kaže zelo slabo torej.

  • KP

   No ja,se strinjam,le zmotil si pri tem,da je domačih izdajalcev malo….Žal jih je kar precej,jaz pa jim rečem čefutarji,simpatizerji čefurjav,sami levaki,levuharji,voluharji…

   • KAPIBARA

    Dodaj: Poturice..

 • mapu

  Kmalu bo jedel ričet….

 • KP

  Kaj,a ta Čapac,ki ga je nastavu Rop,še zmeraj ni v arestu??? Resno???

 • KAPIBARA

  Ma dajmo se že enkrat končno znebit tega jankoviĆa..!!

  • BorisDe

   Upam, da naslednji župan ki pride, poniči celoten projekt izgradnje teroristične celice v Ljubljani kot neustaven, zato ker je bil zgrajen proti volji ljudstva in je “koruptiven” mafijski projekt provizije vzemajočega poturčenega jankovićoGLUja, kateremu so denar nakazali najbolj radikalni šeriatski propagandisti in verovalci v pedofila mohameda iz držav, ki nimajo veze z EU še manj pa z našo kulturo. EU ni in ne bo nikoli muslimanska tvorba in musliji se morajo prirediti nam in ne mi njim. Tudi v Bosni ni bilo nobenih musli kraljev kraljevine Bosne, ampak so kralji bili naših imen in priimkov, kar je dokaz, da so musliji invazivno prišli v Bosno naknadno in tam ostali zaradi kretenskih zahodnih EU držav, ki so jim pomagale. Torej ni nobenih šabanov, halilov, sabahudinov, muratov v imenu kraljevine Bosne. Teh musli invazistov se nismo znebili takrat ko bi morali, sedaj pa imamo kar imamo. Zahod vedno izbere najslabšo možno stran s kom bo sodeloval, njim paše da prodajajo orožje in imajo svoj interes, sami pa niso doživeli vojn na svojih tleh. Komaj čakam vojno v Angliji, Belgiji, merkelSTANu in Ameriki npr., da jim točno te isti musliji katere so podpirali ves ta čas, sedaj jebejo mater debilno v njihov debilni retardirani pro-pederski anus. Tako.

   • KAPIBARA

    Čist na konc, si se pa čist razpizdil :-)

 • sanguis sacrum

  U R in a big big asshole…

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Na kratko:
    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor so že v prvem ruku IZROPALI
  220 MILIJONOV € za projekt,
  ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
  40 milijonov €

  in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
  ampak jih
  je nagnal domov BREZ PLAČILA.

  Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
  Kaj odmeva v Stoščah?

  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  –ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

 • Djuro Sumar

  Koliko je že dolžen Leljak? Ah, on je o.k. saj je Ustaš.

 • Novakec1

  Je že prepozno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!