V Stranki Alenke Bratušek resno razmišljajo, da ministrov ne dajo v Šarčevo vlado – o tem bo odločal svet stranke šele po izvolitvi

Foto: STA

Poslanci SAB so po torkovem izvršnem odboru prispevali podpise pod vloženo kandidaturo predsednika LMŠ Marjana Šarca za mandatarja, o vstopu stranke v manjšinsko vlado pa bo odločal svet stranke po Šarčevi izvolitvi, je pojasnil generalni sekretar SAB Jernej Pavlič. Ne izključujejo niti možnosti projektnega sodelovanja z manjšinsko vlado.

Glede na kadrovski razrez, partnerski sporazum in protokol o sodelovanju bo po Pavličevih napovedih svet stranke odločal, ali je sodelovanje v manjšinski vladi lahko koristno za državo. Njihova prioriteta je polno operativna vlada z več kot 46 glasovi, zato so tudi še vedno zelo zadržani do manjšinske vlade. “Ta pomeni prosti tek, veliko usklajevanja za malo rešitev,” je dejal.

Na vprašanje, kako problematična je zahteva Levice po soglasju vsakemu ministrskemu kandidatu posebej, čeprav ne bi sedeli v vladi, je Pavlič odgovoril, da “če želiš uresničevati koalicijski oziroma partnerski sporazum, moraš za to zagotoviti kadre in prevzeti odgovornost”.

Sodelovanje s Šarčevo vlado še precej negotovo
Na vprašanje, koliko resnice je v tem, da Bratuškova noče biti ministrica, ampak izključno podpredsednica vlade, je Pavlič odvrnil, da je “veliko resnice v tem, da se resno pogovarjamo, da ne damo ministrov v to vlado”. O kadrovskem razrezu se sicer še niso pogovarjali, najprej morajo videti, ali bo sploh mogoče sodelovati v tej vladi, je dejal Pavlič. V SAB ne izključujejo možnosti, da bi projektno sodelovali z manjšinsko vlado. “Tudi od kvalitete ministrov je odvisno, ali bomo sposobni uresničiti, kar smo zapisali. Papir prenese vse,” je dejal ob tem.

Med morebitnimi koalicijskimi partnerji je precej vsebinskih razlik
Rešitve glede zdravstva in upokojencev, ki so jih po Pavličevih besedah izpogajali že z NSi, so ostale v pogodbi enako zapisane, preden se je pogajanjem priključila Levica, poroča STA. Tako je bil kritičen do navedb poslanke Levice Violete Tomić, da bi po morebitni podpori Levice Šarcu nekatere od socialnih ukrepov izključili iz pogodbe, saj po njegovem mnenju rušijo mir med partnericami, ki poskušajo oblikovati vladno koalicijo. Izpostavil je še, da je SAB med pogajanji iz koalicijske pogodbe izvzela kar nekaj rešitev iz predvolilnih zavez. Med njimi je tudi nižanje dohodnine, čemur je nasprotovala Levica.

C. Š.

 • xtc

  Človek se le zareži neverjetnim levakom imeli bi vlado a v njej nebi sodelovali niti imeli odgovornosti.
  Vsi bi bili sedaj not in ven in projektni sodelavci.
  Definitivno bo treba tukaj zadevo popraviti tako ,da tisti,ki so predlagatelji mandatarja morajo biti v koaliciji in vladi.
  Skratka vsi bi j*** a nikom ,da nebi ušlo.
  Mislim ,da bo treba tole skenslati.

 • RATATA

  Saj vse strančice od teh 5 + 1 bi, mal pa tut ne bi!
  Ko jih premami bi, si mislijo,
  da bi bilo pa boljš, če bi Janez Janša vlado prevzel,
  potem bi ga pa do zime itak sfukal sindikalisti na ulici,
  s tem bi imeli spet in še vedno grešnika za vse zavoženo v Sloveniji.

 • tohuvabohu

  Brajduškovo mika projektno sodelovanje z vlado. Hehehe, ta je skregana z belim kruhom.
  Matevž Tomšič (danes ob 17.05 bo menda gost na radiu Ognjišče) je rekel, da je smešno, da Levica, ki noče v vlado, odloča o vsebini koalicijske pogodbe. Jaz pa pravim: tega svet ni videl, hahaha. To je krasna napoved za delovanje te vlade, če bo.

 • Slovenka

  Alenčica izsiljuje. Folk je ni izvolil v DZ, ampak nje to ni izučilo, po politični sceni se nosi kot pav. Le kakšno lekcijo ji bo moralo še poslati Vesolje, da bo končno dojela, kako neizmerno se smeši s takimi izjavami.

  Le čemu so dali Šarcu glasove za mandatarja, če razmišljajo, da ne bi bili v njegovi vladi. Mi lahko kdo to pojasni? Hvla.

  • Miha

   Radi bi obdržali poožaje in ne bi odgovrajali za nič. Tipično.

 • Antonius

  A zdaj nas hočejo pa prepričati, da v stranki Bratuškove znajo resno misliti?
  Ta stranka je toliko resna, kot magisterij njene predsednice.
  Šarčevi cirkusanti nas hočejo prepričati, da so resni, odgovorni in državotvorni.
  Samo za svoje riti jim gre in novih volitev se bojijo.

 • RATATA

  A da tile bizgeci, ki se vrtijo okrog kobile razmišljajo? Da bi oni celo resno razmišljali?
  Verjetno jih je premilo, da ona ne nid mani.
  Primitivci brez obrazni!!

 • sprehajalec

  hebali bi bez da ga uvale. Pravijo na jugu. vsi bi sodelovali v Vladi, izposatvil pa se ne bi nihče.

  najbolje, da so doma in prejemajo plačo….

  • xtc

   Dejstvo je da bi moral takegale mandatarja brez koalicije in sestavljene vlade in podpisane pogodbe in z razrezom kadrov Pahor odsloviti.
   Tako bodo nakoncu vsi v vladi projektno pa tudi Šarec bo projektno mandatar,torej država kjer vladajo vsi malo a nihče ne odgovarja.Totalno neustavno.

   • sprehajalec

    Nikoli ni nihče odgovarjal, če smo iskreni. vendar gre pa v tem primeru za čisto farso, ko je postalo jasno, da je edini cilj plača in ugodnosti. Oziroma da je to dno neke negativne selekcije, ki se prakticira v tej družbi.

   • Slovenka

    Imaš prav. Borut bi moral Klovna postaviti pred vrata, do 10. 8. bi moral imeti 46 glasov poslancev, če ne, adijo drugi krog.
    Hrvati in vsi naši zunanji in notranji sovražniki se lahko režijo kot pečeni mački.

 • montyamp

  Vlada bo , ker je žvepleni nekaj na NLB pozabu , pa mora še noter , da bo Kos vedel kaj še mora uničiti , sam je itak preveč zabit .

 • Slovenka

  Najbolj se čudim, ker bodo o mandatarju v DZ glasovali šele v petek 17. 8. Zakaj tako mečkanje, če pa imajo glasove? Čemu služi to nategovanje slovenskega folka?

  • Olga2345

   Za krajo udbomafije in uvoz divjakov ter destabilizacijo Slovenije!

  • tohuvabohu

   Najlepše je pričakovanje Miklavža. Ko odide, smo pa razočarani.

 • Olga2345

  “Med morebitnimi koalicijskimi partnerji je precej vsebinskih razlik…” Hahahahahahahahaha

 • xtc

  Dejstvo je ,da morajo volilci na zkorajšnjih ponovnih predčasnih volitvah zbrcati levico na mariginalo,kompletno.
  Takšne neresnosti in nedržavotvornosti in otročjega obnašanja,kot smo mu priča tule pri levih je naravnos bebava.
  Dejstvo ,ki ga butastim levim volilcem sporočajo se glasi mi vsi bi vladali a nismo odgovorni za nič,ko se deli so vsi zraven,ko so zadeve neprijetne pa naj odgovornost prevzame kar JJ.

 • Adijostevi

  Jaja, v jeseni se bo pa Serpetinšek usedel z sindikalisti in Mirč mu bo svetoval naj ODSTOPI. Komaj čakam, da bo ritopikec videl kaj pomeni biti predsednik vlade. Aja pa Murgldorferja bi lahko imel ob sebi, da mu zamenja plenice ko se bo vsral. Korel bo pa zunanji politični svetovalec.
  KOMEDIJA POLETJA!!!!

 • Franjo Trojner

  Ta Šarčeva neresna, amaterska pogajana o sestavi koalicije, vlade bodo v zgodovino in učbenike zapisana, kot primer neponovljivega političnega idiotizma.

 • lado

  ŠIVILJA Z PLAGIJATOM – SAVINJČANKA , HAHAHA !!! A STE JO SPEEET VOLILI , POTEM JO PA IMEJTE , BO ZADOVOLJEVALA HALALCE , KO JI JE TOLIKO ZA NJIHOVE PRAVICE !!!! ISTI ŠIIIT STE KOT TA BANČNA LOPOVKA Z DELAVCI Z PROTOKOLAR. BRDA , KI SI JI DELALI PRI HIŠI !!! BUTELJNIIIIIIIIIII !!!!!!!!!! RADI IMATE KOMUNIZEM , ki VAS BO ODPELJAL V ” LEPO ” VENEZUELSKO ŽIVLJENJE Z POUDARKOM NA HALAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŽAVBI JE ŠARĆIĆEV SVETOVALEC , BRATRANEC JA HALALEC IZ ZAPORA … LEPO BOO IN TO STE NAREDILIU VIIII A NE !!!??????????

 • tohuvabohu

  Na koncu bo ostal samo kamniktit.

  • stajerc5

   Ne poznam, je to boljs kot bullshit?

   • tohuvabohu

    Ne, to je kapnik iz kraške jame na Šutenpohu.

 • SmashFascism

  Vesel sem, da so se končno dogovorili, da bomo imeli vladol

  • stajerc5

   Kje se ga dobi, vladol?

  • tohuvabohu

   Obstaja neka volja, da se dogovorijo za pogovore o možni sestavi vlade.

  • zokispoki

   Kaksna vlada? To bi bilo skropucalo !

 • marker

  Če ne bo SAB dala nobenega ministra, kam pa bo šla uboga Alenka, ki ji volivci niso dali mandata poslanca? Če pa bo vseeno prišla v vlado, bo prišla po nedemokratični poti mimo volje volivcev. Alenke in SAB je en sam populizem. Upokojenci in zdravstvo sta najtrša oreha in ravno ta dva naj bi Alenka rešila. Ko bo enkrat v sedlu, pa bo rekla da zanje ni denarja, čeprav se je absolutno res potrudila. Bo pa zelo poskrbela zase in to obilno. Imamo podobne izkušnje že pri Erjavcu. En sam velik populizem.

  • xtc

   Zakaj ne?
   glede moškega dela upokojencev lahko veliko reši noga na hrbet in vsaj 500 na dan čez mašino od tega jih bo itaq 250 pobralo odd,kapi ,stresa itd krat 30 dni je 7500 upokojencev manj pa še fajn se bo mela.
   Lagri pa tud ne bodo zaribal saj bodo podmazani,zuca se pa za en bukov list v 1000 letih tako,da se motiš.

 • SmashFascism

  Očitno Šarać šteje bolje kot opankar, bomo videli.

  • zokispoki

   Ne steje lisasti konj, steje Milan !

 • Jernej Ferenc

  E tudek bratoskova je zacela razmislate kake do posledice ce si je vredno za sarca mazati ime stranke pa jo potopite modiana ji je nakazala kam pes taco moli ce sarko ne zvozi

 • Srce

  Baba trapasta pohlepna, ministrov ne bi dali (saj jih niti nimajo), komedijanta bodo pa kljub temu podprli. Bogi, bogi so, ker mislijo, da tako za polim vlade ne bodo odgovorni. Baba bi bila rada nunistruca, naj ugibam, za finance?

  • Jernej Ferenc

   Kda se odlocas ka ministrov nes da pomeni ka cakas razplet dogajanj v tem primeru levico ce levi ne podperejo je zab ciste lehko razmis tak lehko pa razmis tudek kak singinal levici naj ne podperejo sarca vse je zaj odprto to je taktiziranje

   • Srce

    Temu rečem tupkoziranje, drugega itak sposobni niso.

    • Jernej Ferenc

     Predvidevam da bo glih ta odlocitev Zaba. Vplivala na referendum v levice in bo Sarecu spodnesla noge

     • Srce

      To in še marsikaj, bo priponoglo k temu, da bo Kučan ostal brez predsednika vlade. Enkrat mora biti konec globoke drźave.

  • ԻմՏերնուիմԱստվածը

   Ljudstvo jo na volitvah ni potrdilo. Kako lahko zasede še višje mesto, kot je biti poslanka ???
   Enako je z Erjavcem. Kako bo minister, če ga ljudje niti za poslanca nočejo.

   • Srce

    Igrajo poker, vsaka karta jim prav pride, da le istanejo v igri. Minister je lahko vsakdo, da ga le potrdi parlament, tudi če ni izvoljen. Tako se bosta oba stara pokvarjena mačka zvlekla v vlado. Praktično se bosta sama izvolika, haha. Blazno.

 • primoz

  Če bi bila SAB resna stranka in bi ji bilo res kaj do rešitve zdravstva in do upokojencev potem bi že zdavnaj morala dvigniti roke od tega golaža ki ga kuha Šarec

 • PIA PlA

  Lenčica Lenka kikiriki si že pečenka, jest se mudi.
  Dečva draga izvisela si, kot že tolikokrat drugje.
  Ministrica ne boš, v parlamentu pa tudi ne, politika je kurba.
  Vprašaj se, ali sta v istem kuplaraju?

 • Delta

  Narobe smo razumeli. Šarec ne sestavlja vlade, ampak čoln iz švicarskega sira. Ker je mislil, da Red Dot Award za inovativni design podeljujejo komunisti, se je pač pomotoma povezal z njimi, sicer pa je po srcu kmet. Samo zemlje nima. Pa tudi ovčke so mu nekam pobegnile.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!