Včeraj so zahtevali, jutri bodo vzeli – Šarčev radikalni pogrom nad gospodarstvom

Družba levih populistov. (Foto: STA)

Če ste potrebovali še kak dokaz, da bo ta vlada izvedla čavistični desant na gospodarstvo, ga zdaj imate. Poslancu SMC Igorju Zorčiču se je zadnjič zareklo … čakajte, nič se mu ni zareklo … povedal je, da gospodarstvo ne sme “kreirati” politike. To je pač uradno stališče stranke “modernega centra” in koalicije moderne sredinske levice s priokusom neomarksizma.

Če ste pričakovali sredinsko vlado, si lahko skrajni levičarji zdaj končno oddahnete, sredinski volivci pa se zazrete v ogledalo in si rečete – ja, spet so nas na suho. Gospodarstvo – motor države, ki vzdržuje prav vse podsisteme, ne sme kreirati politike, ki jo prehranjuje. To je tako, kot da starš 1 in starš 2 svojemu otroku, ki ga vzdržujeta in mu dajeta zavetje, ne moreta povedati, naj se ne potika po dvorišču in igra računalniške igrice, naj se gre raje učit za jutrišnji test.

Cesar Viljem II Nemški, zadnji nemški cesar in zadnji pruski kralj ni bil navdušen, ko so se na prelomu 19. stoletja začele pojavljati prve “brezkonjske kočije” – avtomobili, ki jih je poganjal motor na notranje izgorevanje. Nekoč je dejal: “Mislim da je avtomobil prehodni fenomen. Še zmeraj verjamem v konje.” Danes – 130 let po tem, ko se je Bertha Benz kot prvi človek na svetu odpravila na potovanje z avtomobilom – in ima skoraj vsaka družina vsaj dva avta, ki bosta v letu dni brez težav prevozila 2-kratni premer zemlje, se lahko le prisrčno nasmejimo. A takšne anekdote nam dajo misliti, kako omejeno je razmišljanje povprečnega državnega uradnika, ki nikoli ni okusil krute tržne konkurence in ki enostavno ne more razumeti nujnega industrijska vizionarstva, ki ga lahko rodi le prostotržna ekonomija.

Vesolje v glavah levičarjev
Kolektivistično socialističnih avantur po svetu je bilo že dovolj, da vemo, kako se končajo. Ne, nikakor tako kot Skandinavija z eno najvišjih stopenj podjetniške svobode in 90 odstotkov gospodarstva v zasebni lasti. Pač pa kot Sovjetska zveza, Kuba, Laos, Kambodža, Severna Koreja, Venezuela (do pred kratkim tudi Vietnam in Kitajska do sprejema neoliberalnih reform). Ljudje, ki so preživeli le mesec dni v gospodarstvu, vedo to, kar politiki ne bodo v desetletjih kariere. Vedo, kaj pomeni borba za preživetje na globalnem trgu. Vedo, kaj pomenijo stroški dela. Vedo, da lahko z eno samo potezo sebe in zaposlene ter njihove družine pahnejo pred vrata bankrota. Moder politik morda tega ne bo nikoli sam izkusil, bo pa na logični ravni razumel, da država kot tvorba sloni predvsem na temeljih, ki jih je zacementirala zasebna podjetniška pobuda, in bi se kaj hitro porušila ali pa sprevrgla v vsesplošno tiranijo, ko bi začeli te temelje spodkopavati. Politikom, ki nam bodo vladali do neizbežnih predčasnih volitev, to očitno ni jasno. Niti v skoraj najbolj normalni stranki iz nabora faux levo-sredincev. Ker mislijo (ali pa želijo prepričati svoje volivce), da fiksna količina denarja obstaja v nekem platonskem etru, iz katerega si bogati nemoralno jemljejo večino, medtem ko revežem ostanejo le drobtinice. V takšnem vesolju bi socialisti imeli prav – kapitalisti bi morali s pomočjo prisile omejeno količino denarja zaseči revežem tako, da bi obdržali kontrolo nad produkcijskimi sredstvi. V takšnem vesolju bi bili gospodarstveniki ultimativno zlo, kot ga slikajo oni. Zlo, ki ga je treba najprej oropati, nato pa zatreti. A takšno vesolje obstaja le v njihovih glavah. V resnici je gospodarstvo tisto, ki vrednost ustvarja iz nič, s prodajo dodane vrednosti na mednarodnem trgu. Medtem ko je velik del volivcev prepričan, da denar magično nastaja na Gregoričevi 20 in samo čaka, da ga modri socialisti pravično redistribuirajo. V zadnjih 10 letih smo dobili industrijo pametnih telefonov, s skupnim prometom skoraj 150 milijard dolarjev na leto le od prodaje telefonov (skupaj z vsemi spremljevalnimi industrijami je vrednost blizu trilijona). Industrija, ki je bila še leta 2005 čista znanstvena fantastika, danes pa je revščine rešila na milijone Vietnamcev, Kitajcev, Indonezijcev in Tajcev. Kot cesar Viljem so etatisti po pravilu gluhi na klice in izzive prihodnosti.

Zaradi tega bi socialisti nagonsko gospodarstvo radi povsem izolirali od soodločanja o ekonomsko-družbenih smernicah, češ v Sloveniji ima oblast ljudstvo, ki oblast izvršuje skozi izvršilne ukrepe levičarskih strank, kapitalisti so pač buržuji, ki te pravice nimajo. Splošno mnenje med levo elito je, da bodo itak požrli vse, kar jim bo servirano. 50-odstotna stopnja za vse dohodke iz rent in kapitala. Politkomisar v upravo družbe, ki je bila legitimno kupljena na trgu. Astronomski stroški dela, ki naj bi se za delodajalce še povečali. To je pač cena, ki jo bodo morali podjetniki sprejeti, če bodo hoteli živeti in ustvarjati na sončni strani Alp. Nekateri režimski pisuni jih že preganjajo v tujino, če jim kaj ne odgovarja.

Zavedajo se, da nas vozijo v brezno …
Marjan Šarec
je zadnje tedne delal, kar zna najbolje – prodajal je meglo in razburjeno javnost miril, da še nič ni dorečenega, vlada se sploh še ni formirala, kaj šele začela normalno delati. Nihče ga ni vprašal, zakaj so davčni rop potem zapisali v koalicijo, če niso mislili resno. Pri distrakciji so mu izdatno pomagale stričevske medijske bombice, ki so si sledile z nekajdnevnim razmakom – od medijskega posiljevanja z irelevantnim Šiškom do imenovanja Damirja Črnčeca za vladni strelovod, preko katerega bo svoje strele lahko usmerjala Levica. A ne slepimo se – Zorčičeve, Meščeve, Štromajerjeve, Lebnove besede so tiste, ki imajo pravo težo. Profit je grda beseda, akumulacija kapitala je izdaja naroda, razen če si režimski tajkun – potem te režimski mediji še pohvalijo, da “deliš dobiček” z delavci, čeprav so tvoje plače za polovico nižje kot v kakšnem povsem zasebnem podjetju lokalnega garažista.

Foto: STA

Ljudje, ki lastnoročno v državo vsako leto vrnejo novo rekordno vrednost davčnega izplena –  in brez katerih ne bi bilo denarja za hece, kot so socialno podjetništvo, pisanje butastih vizij o daljni bodočnosti, zaposlovanje anarholevičarksih državnih sekretarjev, kabinetnih delavcev, kot tudi ne za resnejše stvari, kot so pokojnine ali pa plače v državni in širši javni upravi – so zdaj že prav sistemsko marginalizirani. Skrajni sredinci bi jih najraje odklopili od družbenega dialoga. Saj konec koncev jih za kratkoročno politično preživetje ne potrebujejo. Dovolj je osnovnošolskih tovarišic s titovkami, univerzitetnih profesorjev, ki študentom futrajo Chomskega, navadnih in strokovnih delavcev, tako ali drugače odvisnih od paradržavnega gospodarstva. Ti so izvolili koalicijo izključevanja. In ta koalicija je bila izvoljena zato, da ustreže ljudem, ki so jo volili. Ti pa gospodarstvo enačijo z manufakturnim kapitalizmom iz 19. stoletja. Zato je ta koalicija, z ali brez Levice, primorana napadati ljudi, ki dejansko nekaj ustvarjajo. Saj so vendar kapitalisti. Čeprav verjamem, da se vsi zavedajo, da nas vozijo v neizbežno brezno.

Cerar izgubil razsodnost, Židan personifikacija globoke države
Zakaj? Ker jim je pomembno le to, da so zraven. Morda premier zaradi častihlepja, Bratuškova in Erjavec, ker bi drugače na ZRSZ pisala prošnje za sprejem v kakšno uradniško službo. Cerar, ker je očitno tako pijan od oblasti, da je povsem izgubil razsodnost in bi raje še zadnjo trohico pravne kredibilnosti prodal mladim bolivarjem, da bi le ostal pomemben. Židan in SD pa sta itak personifikacija in strankarska manifestacija globoke države, ki je vso to izključevalno tragikomedijo zorkestrirala. Skupno jim je le to, da se jim očitno fučka, kako bo povprečen Slovenec živel leta 2030 po konkretni gospodarski krizi, azijski tehnološki dominaciji in reindustrializaciji ZDA. Če bi jim bilo mar, bi bili gospodarstveniki njihovi največji prijatelji. Saj niso neumni. Parole o večji pravičnosti, kolektivističnemu gospodarstvu in višanju davčnih bremen so vendarle že tako izpete, da jim verjamejo le še najbolj zagreti udeleženci proslave ob vrnitvi Primorske matični domovini – tisti z jugoslovanskimi zastavami in vloženo tožbo proti državi zato, ker leta 1991 niso verjeli v samostojnost in zato niso pravočasno zaprosili za slovenske dokumente. Normalni ljudje zdaj že vedo, da so bili nategnjeni. A tej vladi to ni pomembno – če zdrži 6 mesecev, to pomeni 6 mesecev ministrskih, poslanskih, kabinetnih in sekretarskih plač, da ne omenjamo imitatorjevega cunamija, ki bo kaj kmalu začel pustošiti po državnih družbah. Ko vladajo kruhoborci, so interesi države sekundarni, globoka država pa ima proste roke, da se kreditira, betonira, sabotira privatizacijo, dostavlja precenjene medicinske pripomočke in razmišlja o novih gradbenih projektih.

Razni okusi kolektivističnih vlad so le simptom. Bolezni sta dve – ena so servilni režimski mediji povsem v oblasti starih struktur Dolančeve hitler-jugend, trdo-komunistične struje partije, druga je deformacija nacionalne psihe, ki se je začela že takrat, ko je Hitler nategnil Stalina in so komunisti čez noč postali antifašisti. Spomnimo, da študentski protesti v Sloveniji leta 1968 niso bili proti komunistični diktaturi, kot v nekaterih državah kasnejših višegrajskih povezav. Takratni študenti, današnji kaviar levičarski intelektualci, so takrat komunističnim tiranom očitali, da niso dovolj komunistični. Tiho-liberalna veja znotraj partije na čelu s Kavčičem in pozneje z Markovićem je bila izviren greh slovenskega komunizma. Njihov protest je bil namenjen ohranjanju čistega socializma, nekontaminiranega s kapitalistično-kolonialnimi elementi. Naši študentski intelektualci so tako predstavljali tako ekstremne ideje, da so bile preveč celo za Titovo Jugoslavijo. Le dve entiteti v zgodovini bi se lahko enačili s takšno radikalno čistostjo marksističnih idealov:  dinastija Kim v Severni Koreji in Rdeči Kmeri v takratni Kampučiji, današnji Kambodži. Tisti radikali danes kreirajo politiko Levice, Socialnih demokratov in posredno tudi častihlepnih levosredinskih kruhoborcev. Živimo v nevarnih časih. Časih, ko ni ogrožena le naša materialna eksistenca, ampak tudi življenja. Morda nam le globalne integracije lahko pomagajo, da zopet ne bodo oživeli tisti kriki iz rudarskih rovov po vsej Slovenije. Verjemite – bolivarji so pripravljeni na karkoli – nasilni preobrat je zapisan globoko v jedro njihovega obstoja. Kot je reklo rdeče trobilo na protestu učiteljev: Včeraj so zahtevali, jutri bodo vzeli.

Mitja Iršič

 • Zzzzzz

  SDS nova 24, kot desničarja me je sram da sta se vaša dva poslanca postavila v bran Drunkerju!! Evo pa so levaki in ostala Slovenija dobil novo kost za glodat. A smo domoljubi al nismo, kaj je zdej to!!??

  • bubamara

   SDS je izgubil kompas kaj je dobro in kaj ni za Slovenijo. Užaljenost in jezo za izgubo na volitvah stresajo sedaj povsod. Slovenija na žalost ne premore normalne desne stranke. Janez ima na žalost pri tem največ zaslug.

   • Minovak

    NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
    George Orwell

  • pajot

   Prebral si fake news na MMC-ju.

 • Simon Novak

  Pa podjetniki, izvolite v Bosno, včeraj je vaš davčni “strokovnjak” v članku, ki ste ga objavili na Nora TV, vabil vse, tam se cedita med in mleko, tam ne bo visokih davkov, tam bo vse kot ste želeli, Mitja Iršič vas bo povedel. Samo potem, ko se boste privlekli nazaj še brez gat na riti, upoštevajte Cerarjev nasvet: Ne jamram

  • rubec

   Vam po kletkah že kaj kurijo majmun al ste v letošnjem septembru še kar v kopalkah?

   • Simon Novak

    To pa veš ti

  • Clemen J.

   Kfo vas bo pa fotral, spet banke s krediti katere bodo morali dokapitalizirato drzavljani. Levuharji raje se spravte delat.

   • Simon Novak

    Ti nič ne skrbi, kdo nas bo hranil, samo idite že enkrat tisti, ki vam bo drugje lepše, Bosna vabi

  • Minovak

   A so tebi pri rojstvu pozabili dodat IQ, da si brez njega…kaj misliš, da bi bluzil in pametoval po portalu, če ne bi bilo njih in podobnih. Levaki še nikoli niso naredili kaj dobrega in to tudi ne mislijo, zato raje poišči izgubljen IQ.

   • Simon Novak

    Tisti, ko pravijo, da jim tukaj ni v redu, samo naj gredo, vaš davčni “strokovnjak” priporoča Bosno

 • Andrej

  Če se je pred leti kdo upa poln zazrl v prihodnost je morda mislil, da si bo s svojim delom lahko kaj prislužil. Kakšna napaka. Nič ne bo njegovo, ker je vse naše.

  Tvoje je od partije, kar je od partije te pa nič ne briga. Te logike se bo treba hitro navadit.

 • WatsonForus

  Lahko me vsi tile bumbarji malo povlečejo za k….

  • KAPIBARA

   Za kilo- bo treba na operacijo..
   Ali pa malo pod- kilo.. ??

 • rubec

  Tega tipa z nosom se spomnim, da je nastopal na radiu Slovenija v neki oddaji mislim da se je imenovala radio gaga. In neki dan slučajno vidim novinarja, ki tega istega tipa naslavlja z gospod premier. Ne moreš verjet. Kako bo ta novinar šele Sašo Hribarja naslavljal, ki je bil v bistvu njegov šef.

  • RATATA

   ja kako le
   [jósif visarijónovič stálin] (rusko Ио́сиф Виссарио́нович Ста́лин, Iósif Vissariónovič Stálin), izvirno ime Ioseb Džugašvili (gruzinsko იოსებ ჯუღაშვილი, rusko Ио́сиф Джугашви́ли, Iósif Džugašvíli)
   Josip Visarijonovič Džugašvili
   Oporekal bo temu le zmedeni Slavoj s svojim Gregijem Taubičem.

 • Clemen J.

  Nc botreb minus zacet prikazovat, pa izstaviti racun za primankljaj, da ga pokrijejo. Ce bi radi moj dobicek, potem naj tudi delijo moj minus.

  • KAPIBARA

   A osnovni vložek (začetni kapital), jim boš pa odpisal.. ??
   Jest ne bi !!

  • SIMON ROZIC

   …a ti bi pa tako kot Rigelnik, pa Mihatovićka, pa Jankovićevi skotenci, pa
   sodrga iz LDS-a ? “Se splača”, je rekel ata Kučan

 • Ryuk

  “Gospodarstvo nae sme kreirati politike” pravijo velestrokovnjaki za demokracijo, “politiko lahko kreira samo javni sektor”.

  • Franc Šink

   Tudi tega ne bi smela. njihove kreacije so vedno in povsod škodljive.

 • althar

  Mislim, da je trud z iskanjem logike v izjavah pajacev, ki se zadne dni predstavlajo okoli kot 13. slovensko prase, pardon, slovenska vlada, povsem odveč. Kadar jim to naročijo gospodarji, širijo njihovo besedo, v vmesnem času pa pač blebetajo svoje pajacaste bedarije.

  In njihov lutkar, udbomafija, skozi njihova usta sporoča jasno in glasno: finančno smo v kurcu, ker so nam propadle že skoraj vse firme, ki smo jih nakradli, zato nujno rabimo svež denar slovenskih bedakov. Zgornja meja zunanje državne zadolžitve je žal že dosežena, zato lahko krademo le še neposredno iz žepov državlanov s pomočjo višjih davkov.

 • BlackOpsSystem

  Upam stavit, da tudi če se ta kraja gospodarstva izzide za skorumpirance, v tej državi nebo nič bolje živeti!!!! Denar bo zopet poniknil!!!

 • Prle

  Revčki, kaj se sekirate,saj vendarle trdite, da ta vlada ne bo dolgo. Le zakaj?

  • Nšo-či

   Se tebi zdi to prav?

   • Prle

    Zakaj pa ne? Na mladih stoji svet ne na starih, kar poglej Junkerja in Ivana Janeza,

    • Nšo-či

     Ker bi moral vedeti, da moramo zmanjšati potrošnjo in povečati produkcijo. Se nisi ti neki z ekonomijo ukvarjal?

     • opazovalec

      Ti pa se res spoznaš na makro ekonomijo. Najhuje kar lahkodržavo doleti je zmanjšanje potrošnje, to privede do zmanjšanja produkcije (ti bi jo pa povečala, deloma sicer gre z izvozom) in že je kriza….. če ne verjameš, poglej zakaj je sSlovenija pod 2. vladi Ivana Janeza Velikega padla v “W” krizi. Ko smo ravnokar prebrodili prvo! Z svojimi ukrepi je namreč rekordno znižal potrošnjo in hop bili smo ponovno v krizi. Še prav nobena država ni odpravila krize z varčevanjem. kar velja za gospodinjstvo, firmo NE velja za državo!

     • Nšo-či

      ah..ja, izvozniki te torej motijo in novega balona ne bo in bonitetna ocena naše države se izboljšuje. jupi.

     • šrauf

      Če bi te tvoje neumnosti pile vodo,bi bile socialistične države najbolj razvite na svetu ,ker praviloma vse trošijo več kot ustvarijo. Tudi Slovenija, čeravno z solidno gospodarsko rastjo.
      Sreča za Slovenijoje to ,da polmesečniki nimate v rokah tiskarne eur.

     • Prle

      Bi ti rada Yugo?

     • Nšo-či

      A zapravljanje na račun kreditov? Si ti mlajši od J.J ja?

     • Prle

      Hvala bogu, mu pa zavidam 20 let mlajšo ženo od njega.

     • Nšo-či

      Lahko mu. Urška je lepa. Veliko deklet ima rada starejše moške. Tko, da okoli tega ne morš met težav. Le oči odpri.

     • Prle

      Kolk na široko,da ne bom preveč kičast?

     • Nšo-či

      So lepe?

     • Prle

      Kakor za koga,niso pa modre.

     • Nšo-či

      Oči so ogledalo duše. Meni je pomembno, da so tople in radovedne. Moje pa so plave, zdi se mi da pa še niso modre, ker se še učim o življenju.

     • Prle

      Saj res, kako pa kaj sestra Bojana?

     • Nšo-či

      Tega pa ne razumem

     • Prle

      Sem mislil na Ano.

     • Nšo-či

      Aja ..Ano si mislim. Želim si, da je dobro.

     • Prle

      Pozdravi jo.

     • Nšo-či

      Zakaj? Te je strah? Sam jo daj.

     • Prle

      Ti jo boš prej videla, kot jaz,ha,ha,ha.

     • Nšo-či

      Če se ti mudi in če si to želiš, boš sam poiskal to pot. Z Ano živiva vsaka v svojem svetu. Raznolika sta.

 • SIMON ROZIC

  Foto shop

  Poglej ,poglej,kako ljubeči so pogledi,
  kako se ljubimo in kako se imamo radi,
  za narod slikamo od danes se naprej,
  da prepričamo neumno rajo kot doslej,
  da skupaj smo edini,zveličavno pravi !!!!

 • črnaovca

  Menda kriminalisti preiskujejo DUTB zaradi preprodaje zemljišč v Logatcu za japonsko tovarno. Preprodajalec član SDS je zaslužil okrogel miljon, pri tem pa imel zamljičše na puf kajti plačal ga je ko je dobil kupnino. Nehajte s Šarcem in poglejte malo tudi svoje

  • bubamara

   Ne skrbi. “Ta pravih” ne bodo javno objavili.

 • Franc Šink

  Ne bo dolgo trajalo da bo Šarec hipnotiziran in ga bo Mesec nosil naokoli.

  • SIMON ROZIC

   V svojem mini “rukzaku”, de?
   “rukzak”= nahrbtnik

 • Franc Šink

  Znajdejo se pa ti komunisti.

 • montyamp

  Če bi Avstrija imela taki gnoj na oblasti , bi Slovenci šli delat na Madžarsko .
  Avstroogrska je bila pred 100 leti velesila , pa ne komunistična vukojebina , iz kakršne izvirajo retardi v naši politiki .
  Šarec je rojen kot Stalin .
  Strelec z merkurjem v Kozorogu .
  Zakaj v Sloveniji pametni ljudje bojkotirajo volitve ??????????
  Udbopartijska teroristična celica je razdelila narod .
  DELI IN VLADAJ .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST

 • montyamp

  Kardeljevi experimenti se nadaljujejo .
  Banditi spet na oblasti .

 • francelj3

  V tem sestavku je pa toliko slovničnih napak in manjkajočih vejic, da ga sploh ne morem brati. Kompletna nepismenost. Kje je kakšen lektor? Pa drugače Iršiča vedno z veseljem berem.

 • Common Sense

  Nove davke zna nabijati vsak. Zato ne potrebuješ 16 ministrstev in 90 poslancev ampak enega Madurota. Za desne ne vem, ker že dolgo niso bili na oblasti, a nekaj je gotovo. Jeb* se levosučnim politikom za vse nas. Jeb* se njim za “socialno državo” in kar je še teh floskul. Kar pomislite na njo, ko boste naslednjič plačali plombo pri zobarju:) Korak po korak vas bodo še stiskali in gnetli ter obirali dokler še imate kaj pod nohtom, medtem ko boste po forumih udrihali eden po drugem. Saj mora biti res hecen občutek, ko Korl – Boli me Đoko – zvečer gleda poročila in ves ta medijski kraval, pa se nam (vsem) z viskijem v roki reži v fris. Kakšne budale smo mi v Sloveniji. Ker pa mnogi še kar ne verjamete, da to drži, čez 4 leta primerjajte obračun svoje dohodnine 2018 in 2022, pa se spet slišimo:)

  • moon

   Zanimivo je bilo dane sposlusati o najvecjih placah v JU. Izmed 1000 je 900 zdravnikov, nekateri imajo tudi po 400 ur/mesec. Te nadure zagotovo ni nihce od zdravnikov delal, drugace tudi cakalne vrste ne bi ekplodirale v nebo. Ja, denar je jeba, nikoli ga ni zadosti!

   • Common Sense

    Pa itak, da je v JU zbran cvet slovenske inteligence in pameti. Einstein bi bil ponosen saj so živ dokaz, da njegova relativnostna teorija časa deluje. Povprečna davkoplačevalka naklepa ubogih 176 ur mesečno, oni pa uspejo pridelati celo 400 ur (+ dodatno ure v privatni ordinaciji). Zato pravim, v JS so gotovo zbrani najbolj pridni, proaktivni, in kreativni ljudje. Tu se namreč ustvarja vrednost. Kot pravi Lukec, “JS je bogatstvo in ne strošek”. Drži, za nekatere je v JS res bogatstvo, za nas preostale pa strošek. :)

 • montyamp

  Kako spraviti UDBOVSKO DECO iz slovenske politike ???

 • RATATA

  Pa kaj zdaj nekatere moti, kar imamo danes ….
  …”….študentski protesti v Sloveniji leta 1968 niso bili proti komunistični diktaturi, kot v nekaterih državah kasnejših višjegrajskih povezav….” …,
  kot tudi Rosvitin “oče naroda” dr. France Bučar ni bil proti komunističnemu sistemu na temeljih marxizma temveč je oporekal samoupravljanju,
  pa tudi listek na plebiscitno nedeljo 23.12.1990 ni vprašal nič drugega kot to, če želimo, da Slovenija postane samostojna in neodvisna!!
  Nihče nikdar ni karkoli govoril o spremembi sistema.
  Privid demokracije so raji dali le komunisti, ko so se iz zveze komunistov slovenije preimenovali v stranko demokratične prenove (SDP), da je na koncu odpadel še tisti končni P ko t Prenova. Ko so bili prenovljeni seveda.
  To je to.

 • Vera

  Le kaj je dal ” mesečnik ” spiti ” trojčku ” in ostalim pribočnikom, da je on postal ” koordinator vlade ” ? Kje je Cerarjevo pravo , ki ga je pred leti uspešno zagovarjal ob raznih problemih vlad pred njim ? Kje imajo ti ljudje čast, da sodelujejo s človekom, ki obožuje Maduro ? ? ?

  • Common Sense

   Vera, hecno je, da se g. Cerar včeraj na POP TV pritožuje, da komisija EU ni upoštevala mnenja pravne službe EU o arbitraži. In, da to kao “ni prav, ker to spodjeda temelje EU”, bla bla bla. Tudi prav. Glej ga zlomka, pravna služba DZ jasno zapiše, da se Levica glede vsebino pogodbe s koalicijo ne more smatrati kot opozicija in kaj se zgodi? Nič. Spregleda se. Enako kot je to storil pijani Juncker.

   • Vera

    Res je !

 • xtc

  Se strinjam z zapisanim,večina Slovencev,bi pač rada živela na plečih države in redistibuirala ,tisto ,kar zasebniki prigarajo s svojim delom-ti idioti mislijo ,da to pripada njim.
  Seveda pa si nebeden od teh nesposobnežev ne gre podjetništva,če pa že pa se obesijo na državne firme in posle ter proračun ali pa imajo popoldanske sp je in si iz varnih državnih služb preko vez rihtajo donosne posle-od svojega znanja na prostem trgu pa niso zmožni preživeti.
  Tukaj pa še imate podjetnike tipa Petan,Petrič,Isajlovič,Zemljarič itd,ki so v bistvo firme dobili domala zastonj preko ve in partije ter z njimi še posle in niso nikakršni podjetniki.

 • Olga2345

  Bravo Iršič!
  Sekret s sekretarji je treba podpreti tako, da odpeljemo podjetja v tujino, se vozimo s kolesi, namesto z avtomobili (ni trošarin za bencin), ne kupujemo levičarskih medijev…., bencin in fasngo kupujemo pri kapitalistom v tujini…
  Ko ne ne bo denarja, bo kmalu tu Venezuela! Uvoženi divjaki, ki parazitirajo proračun skupaj s komunističnimi divjaki, bodo zaradi pomanjkanja luksuza in “čiste” diete, povampirjene levičarje (komuniste) zmetali s stolpnic!

 • Boris_j

  “Ta vlada je proračunsko nevtralna” – Marjan Šarec 15. septembra v Odmevih

  No to pove vse. Gre za navaden centristični konservatizem in nič drugega.

  Razvoj se seveda nikoli ne dogaja tako, da se država osredotoči le na eno skupino ljudi. Tam kjer imajo takoimenovani gospodarstveniki (korporacije) prevelik družbeni in politični vpliv se celo v prvem svetu pojavljajo lastnosti tretjega sveta. To naj nam bo v svarilo.

  Skvari pa se tudi celoten političen proces, kar se danes vidi na vsakem koraku. V politiki ni več enega racionalnega pola, ki z idejami tekmuje proti drugemu racionalnemu polu. Najmanj ena stran je šla že pošteno v nekakšno politično blaznost. Velik del politične desnice danes deluje v coni somraka, kjer je napaden celo zdrav razum, civilni diskurz pa je vsak dan bolj na psu.

  Vse skupaj je rezultat neoliberalizma, kjer vrhnjih par odstotkov družbe dobi 90% vseh benefitov od gospodarske rasti. Sistem, ki je tako iracionalen in nor, da se ne more več nadaljevati na racionalen način. Zato se nadaljuje skozi desničarsko norost in vse hujšo fašizacijo družbe. Zgodovina še kako odmeva, saj je bil tudi nemški nacizem in 2. svetovna vojna en velikanski projekt reševanja kapitalizma. Za strašno ceno desetin miljonov pobitih.

  Tokrat bomo zagotovo mnogo pametnejši in modrejši. Kajne?

  • Common Sense

   Vse lepo in prav Boris_j, samo zakaj pa potem Slovenija po Ginijevem koeficientu (ki meri stopnjo enakosti) kotira na drugem mestu na svetu? Očitno le ni tako, da “vrhnjih par odstotkov dobi 90% benefitov.” Vsaj v Sloveniji to gotovo ne drži. Glede na to, bi torej jaz skromno dejal, da imamo verjetno v Sloveniji še “majćkeno” rezerve pri “neenakosti”, karkoli že to je. Potemtakem bi si si mogoče le lahko privoščili, da malce bolj sprostimo in spodbudimo kreativni potencial pri ljudeh, ki želijo delati in od tega tudi kaj imeti. Saj delo je še vedno vrednota, kajne? Potem ga pa stimulirajmo, in ne “ubijajmo”.

   • Boris_j

    Se povsem strinjam s tem kar je Jože P. Damijan povedal včeraj v Studiu City glede slovenskega davčnega sistema. Slovenija je celo rahlo podpovprečno obdavčenga glede na povprečje v OECD in EU. Eno področje izstopa – dokaj visoka obdavčitev strokovnega kadra, ki bi mu lahko rekli nekakšen slovenksi srednji in višji srednji razdred. Tukaj bi lahko malce manj obdavčili.

    JPD je potem predlagal, da ta izpad nadomestimo z novimi davki na sladke pijače, poleg tega pa smo eni izmed redkih v Evropi kjer ni nepremičninskega davka, ta je že skoraj povsod. Pa še par drugih predlogov je imel, zanimiv intervju.

    • Common Sense

     Tudi jaz sem prebral ta članek. No, in sedaj pa opazuj, Boris_j, če bodo uvedli socialno kapico:) Ker z njo bi spodbudili strokovni, najbolj kreativni kader brez katerega ni prihodnosti nobene ekonomije. A ti in jaz veva, da je ne bodo. Ne morejo je. Jim duša ne da. Ker bi potem inženir postal “bogat”. Kaj inženir, manager bi postal še bolj bogat! To bi bil smrtni greh.

     In tako bodo Slovenci še naprej zavistno pogledovali po vedno boljših avotmobilih s češko registracijo na slo-avtocestah, ko šibajo dol na Hrvaško :) Hecno, ker 30 let nazaj so se k nam vozili v starih škodah. Je pa res, da sedaj so neoliberalistično izkoriščani ;) Čehi pač.

     Mi Slovenci smo res prvaki v izumljanju tople vode.

     • Boris_j

      Morda celo bodo. Konservativno centristična vlada kakršna je Šarčeva bi to morda lahko uvedla, s tem da bi drugje poskrbela za proračunski izpad. To se mi ne zdi nič nemogočega.

     • Common Sense

      Običajno ne stavim. Razen, če sem v nekaj zelo prepričan ;) Tokrat bi šel staviti s teboj, Boris_j, da NE bo socialne kapice.

      Ja, mogoče bo nek kozmetični popravek, ki bo inženirju prinesel +50 eur mesečno (mogoče). Toliko, da bodo lahko rekli “izvedli smo davčno reformo”.

      A bog ne daj, da bi kdo od “bogatašev” kaj imel od tega. Pri nas si (davčno gledano) “bogataš” že, če zaslužiš preko 28.000 eur letno. To je patetično. “Slika in prilika” prevladujoče mentalitete. Narod hlapcev. Narod privoščljivcev in zavistnežev. Kakor, da si ne želimo čim več ljudi, ki dobro in nadpovprečno dobro zaslužijo.

      Pravih bogatašev pa, posebno primerjalno z nekimi evropskimi standardi (razen res redkih izjem), namreč v Sloveniji ni.

     • Boris_j

      Osebno drugače gledam na to. Ne vem kaj bodo naredili, pametno pa se mi zdi tole: strokovni kader manj obdavčiti, izpad pa nadomestiti z davki na drugih področjih (sladke pijače, nepremičnine, itd…)

      Poleg tega je pri nas sodelovanje med univerzami, tudi naravoslovnimi fakultetami in gospodarstvom zelo, zelo slabo. Tukaj bi, zlasti na področju tehnike in naravoslovja lahko marsikaj “sprostili” in spodbudili, če že govorimo o razvoju. Pa niti ne bi kaj dosti stalo.

     • Common Sense

      Topogledno se strinjam s teboj, Boris_j. Živi bili, pa videli. Vmes pa (vsaj zame) velja: “Uzdaj se use i u svoje kljuse”. Če sklepam po koordinatorju vlade in njegovih prijateljih, mi namreč nič drugega ne preostane:) Lep dan!

     • Boris_j

      Enako! LpB

  • RATATA

   Kdo pa so lastniki kapitala in firm v Sloveniji, si kaj raziskal Boris_j?

   • Boris_j

    Ne gre samo za to kdo so lastniki kapitala, ampak predvsem za to kdo nam piše zakonodajo. Piše nam jo predvsem EU. Zato je suverenost vsake evropske države precej omejena, z državnimi financami in proračunom vred. Vlade imajo zato precej zavezane roke in zato tudi prihjajo take izjave o “proračunski nevtralnosti” kot jih daje Šarec.

    Kdorkoli paničari o nekakšni levičarski “Venezueli” se mi zato zdi, da sploh ne ve v kakšnem okviru živimo in da celo ne ve kje živi.

    • Common Sense

     Boris_j. Pijanemu Junckerju dol visi, če si mi v Sloveniji uredimo mini Venezuelo. Dokler ni nacionalizacije ali je ogrožen interes Magne oz. Renaulta (ali kakšne druge tuje večje investicije) jim je popolnoma vseeno za Slovenijo, tebe mene……

     Ergo, dokler bodo naši vrli domnači Che Guevare in ostali ultra-levičarji dovolj “pametni”, ne bodo preveč drezali v tuje investicije. Bodo pa popolnoma nekaznovano tebe in mene privili do onemoglosti. In verjami mi, EU ne bi v tem primeru naredila ničesar. Kakor ni naredila ničesar, ko Hrvati niso spoštovali arbitražne razsodbe. Skratka, EU verzija Venezuele v Evropi oz. v Sloveniji je več kot možna. Edino hiperfinlacije si, hvala bogu, ne bi mogli ustvariti, ker pač Cetis ne tiska evrov.

     Kam pripeljejo desetletja napačne politike + prevzem oblasti s strani ultra-levice pa je se je lepo pokazalo na primeru Grčije. Čakaj malo, a ni Grčija članica EU? ;)

     • Boris_j

      Milsim, da si se geografsko malo zmotil. Po celi Evropi straši madžarsko mračnjaštvo in nori Višegraj. Vrhovi EU so proti njemu žalostno nemočni. Venezuela pa lepo ostaja daleč, daleč, zelo daleč stran.

     • Common Sense

      Ne vem no. Grčija je v Evropi menda. Vsaj bila je. Pa tudi sicer, človeška neumnost nima meja, predvsem geografskih ne. Dokaz za to smo Slovenci. Sicer se bo pa čez 10 let zelo jasno videlo kdo ima boljši standard: mi ali “nori” Višegrad. Glede tvojega zadnjega stavka si seveda želim, da imaš prav. Lepo se imej!

    • RATATA

     A je res Europa pisala zakonodajo o gospodarskih družbah in tisto o stečajih podjetij v Republiki Sloveniji? A jo ni LDS?
     Boris_j: daj spoznaj že končno, da nimaš prav nič pametnega za povedat.
     Tvoja ciljna publika je na greznicah kot je Delo, Večer, Dnevnik .. . in druga glasila komunistične partije Slovenije.
     lp v tvojo zahojenost
     Dr.Dr.Dr.Dr.Dr.Dr. RATATA

     • Boris_j

      Nimaš jebenega pojma, a je tako? Tukaj je zate celotni 2. člen Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah, da ti bo jasno kaj vse pride k nam iz EU v gospodarsko zakonodajo:

      »2. člen

      (prenos direktiv in izvajanje uredb Evropske unije)

      (1) S tem zakonom se v pravni red Republike Slovenije prenašajo naslednje direktive Evropske unije:

      – Šesta direktiva Sveta z dne 17. decembra 1982 o delitvi delniških družb, ki temelji na členu 54(3)(g) Pogodbe (UL L št. 378 z dne 31. 12. 1982, str. 47), zadnjič spremenjena z Direktivo 2014/59/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 15. maja 2014 o vzpostavitvi okvira za sanacijo ter reševanje kreditnih institucij in investicijskih podjetij ter o spremembi Šeste direktive Sveta 82/891/EGS ter direktiv 2001/24/ES, 2002/47/ES, 2004/25/ES, 2005/56/ES, 2007/36/ES, 2011/35/EU, 2012/30/EU in 2013/36/EU in uredb (EU) št. 1093/2010 ter (EU) št. 648/2012 Evropskega parlamenta in Sveta (UL L št. 173 z dne 12. 6. 2014, str. 190), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva 82/891/EU),

      – Enajsta direktiva Sveta z dne 21. decembra 1989 o razkritjih podružnic, ki jih v državi članici odprejo nekatere oblike družb za katere velja zakonodaja druge države (UL L št. 395 z dne 30. 12. 1989, str. 36), zadnjič spremenjena z Direktivo 2012/17/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 13. junija 2012 o spremembi Direktive Sveta 89/666/EGS ter direktiv 2005/56/ES in 2009/101/ES Evropskega parlamenta in Sveta glede povezovanja centralnih in trgovinskih registrov ter registrov družb (UL L št. 156 z dne 16. 6. 2012, str. 1), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva 89/666/EU),

      – Direktiva Evropskega parlamenta in Sveta 2005/56/ES z dne 26. oktobra 2005 o čezmejnih združitvah kapitalskih družb (UL L št. 310 z dne 25. 11. 2005, str. 1), zadnjič spremenjena z Direktivo 2014/59/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 15. maja 2014 o vzpostavitvi okvira za sanacijo ter reševanje kreditnih institucij in investicijskih podjetij ter o spremembi Šeste direktive Sveta 82/891/EGS ter direktiv 2001/24/ES, 2002/47/ES, 2004/25/ES, 2005/56/ES, 2007/36/ES, 2011/35/EU, 2012/30/EU in 2013/36/EU in uredb (EU) št. 1093/2010 ter (EU) št. 648/2012 Evropskega parlamenta in Sveta (UL L št. 173 z dne 12. 6. 2014, str. 190), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva: 2005/56/ES),

      – Direktiva 2007/36/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. julija 2007 o uveljavljanju določenih pravic delničarjev družb, ki kotirajo na borzi (UL L št. 184 z dne 14. 7. 2007, str. 17), zadnjič spremenjena z Direktivo 2014/59/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 15. maja 2014 o vzpostavitvi okvira za sanacijo ter reševanje kreditnih institucij in investicijskih podjetij ter o spremembi Šeste direktive Sveta 82/891/EGS ter direktiv 2001/24/ES, 2002/47/ES, 2004/25/ES, 2005/56/ES, 2007/36/ES, 2011/35/EU, 2012/30/EU in 2013/36/EU in uredb (EU) št. 1093/2010 ter (EU) št. 648/2012 Evropskega parlamenta in Sveta (UL L št. 173 z dne 12. 6. 2014, str. 190), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2007/36/EU),

      – Direktiva 2009/38/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 6. maja 2009 o ustanovitvi Evropskega sveta delavcev ali uvedbi postopka obveščanja in posvetovanja z delavci v družbah ali povezanih družbah na območju Skupnosti (UL L št. 122 z dne 16. 5. 2009, str. 28; v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2009/38/ES),

      – Direktiva 2009/101/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 16. septembra 2009 o uskladitvi zaščitnih ukrepov za varovanje interesov družbenikov in tretjih oseb, ki jih države članice zahtevajo od gospodarskih družb v skladu z drugim pododstavkom člena 48 Pogodbe, zato da se oblikujejo zaščitni ukrepi z enakim učinkom v vsej Skupnosti (UL L št. 258 z dne 1. 10. 2009, str. 11), zadnjič spremenjena z Direktivo Sveta 2013/24/EU z dne 13. maja 2013 o prilagoditvi nekaterih direktiv na področju prava družb zaradi pristopa Republike Hrvaške (UL L št. 158 z dne 10. 6. 2013, str. 365), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2009/101/ES),

      – Direktiva 2009/102/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 16. septembra 2009 na področju prava družb o družbah z omejeno odgovornostjo z enim družbenikom (UL L št. 258, 1. 10. 2009, str. 20; v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2009/102/ES),

      – Direktiva 2011/35/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 5. aprila 2011 o združitvi delniških družb (UL L št. 110 z dne 29. 4. 2011, str. 1), zadnjič spremenjena z Direktivo 2014/59/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 15. maja 2014 o vzpostavitvi okvira za sanacijo ter reševanje kreditnih institucij in investicijskih podjetij ter o spremembi Šeste direktive Sveta 82/891/EGS ter direktiv 2001/24/ES, 2002/47/ES, 2004/25/ES, 2005/56/ES, 2007/36/ES, 2011/35/EU, 2012/30/EU in 2013/36/EU in uredb (EU) št. 1093/2010 ter (EU) št. 648/2012 Evropskega parlamenta in Sveta (UL L št. 173 z dne 12. 6. 2014, str. 190), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2011/35/EU) in

      – Direktiva 2012/30/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. oktobra 2012 o uskladitvi zaščitnih ukrepov za varovanje interesov družbenikov in tretjih oseb, ki jih države članice zahtevajo od gospodarskih družb v pomenu drugega odstavka člena 54 Pogodbe o delovanju Evropske unije, glede ustanavljanja delniških družb ter ohranjanja in spreminjanja njihovega kapitala, zato da se oblikujejo zaščitni ukrepi z enakim učinkom v vsej Skupnosti (UL L št. 315 z dne 14. 11. 2012, str. 74; v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2012/30/EU).

      (2) S tem zakonom se v pravni red Republike Slovenije delno prenašata naslednji direktivi Evropske unije:

      – Direktiva 2006/43/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 17. maja 2006 o obveznih revizijah za letne in konsolidirane računovodske izkaze, spremembi direktiv Sveta 78/660/EGS in 83/349/EGS ter razveljavitvi direktive Sveta 84/253/EGS (UL L št. 157 z dne 9. 6. 2006, str. 87), zadnjič spremenjena z Direktivo 2014/56/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 16. aprila 2014 o spremembi Direktive 2006/43/ES o obveznih revizijah za letne in konsolidirane računovodske izkaze (UL L št. 158 z dne 27. 5. 2014, str. 196), (v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2006/43/ES) in

      – Direktiva 2013/34/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 26. junija 2013 o letnih računovodskih izkazih in povezanih poročilih nekaterih vrst podjetij, spremembi Direktive 2006/43ES Evropskega parlamenta in Sveta ter razveljavitvi direktiv Sveta 78/660/EGS in 83/349/EGS (UL L št. 182 z dne 29. 6. 2013, str. 19; v nadaljnjem besedilu: Direktiva 2013/34/EU).

      (3) S tem zakonom se podrobneje ureja izvajanje naslednjih uredb Evropske unije:

      – Uredba Sveta 2137/85/EGS z dne 25. julija 1985 o Evropskem gospodarskem združenju (EGIZ) (UL L št. 199 z dne 31. 7. 1985, str. 1; v nadaljnjem besedilu: Uredba 2137/85/EGS),

      – Uredba Evropskega parlamenta in Sveta 1606/2002/ES z dne 19. julija 2002 o uporabi mednarodnih računovodskih standardov (UL L št. 243 z dne 11. 9. 2002, str. 1), zadnjič spremenjena z Uredbo (ES) št. 297/2008 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. marca 2008 o spremembah Uredbe (ES) št. 1606/2002 o uporabi mednarodnih računovodskih standardov, glede Komisiji podeljenih izvedbenih pooblastil (UL L št. 97 z dne 9. 4. 2008, str. 62), (v nadaljnjem besedilu: Uredba 1606/2002/ES),

      – Uredba Komisije 1126/2008/ES z dne 3. novembra 2008 o sprejetju nekaterih mednarodnih računovodskih standardov v skladu z Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta 1606/2002/EC (UL L št. 320 z dne 29. 11. 2008, str. 1), zadnjič spremenjena z Uredbo Komisije (EU) 2015/29 z dne 17. decembra 2014 o spremembi Uredbe (ES) št. 1126/2008 o sprejetju nekaterih mednarodnih računovodskih standardov v skladu z Uredbo (ES) št. 1606/2002 Evropskega parlamenta in Sveta glede mednarodnega računovodskega standarda 19 (UL L št. 5 z dne 9. 1. 2015, str. 11), (v nadaljnjem besedilu: Uredba 1126/2008/ES),

      in

      – Uredba Sveta 2157/2001/ES z dne 8. oktobra 2001 o statutu evropske družbe (SE) (UL L št. 294 z dne 10. 11. 2001, str. 1), zadnjič spremenjena z Uredbo Sveta (EU) št. 517/2013 z dne 13. maja 2013 o prilagoditvi nekaterih uredb ter odločb in sklepov na področjih prostega pretoka blaga, prostega gibanja oseb, prava družb, politike konkurence, kmetijstva, varnosti hrane, veterinarske in fitosanitarne politike, prometne politike, energetike, obdavčitve, statistike, vseevropskih omrežij, pravosodja in temeljnih pravic, pravice, svobode in varnosti, okolja, carinske unije, zunanjih odnosov, zunanje, varnostne in obrambne politike ter institucij zaradi pristopa Republike Hrvaške (UL L št. 158 10. 6. 2013, str. 1), (v nadaljnjem besedilu: Uredba 2157/2001/ES).«.

     • RATATA

      Ne se smešit. EU si lahko vse te direktive in uredbe zatakne v svojo pokvarjeno rit.
      Kaj ti bo predpis, če se ne izvaja, sodstvo pa ne deluje?
      Pozdravljajo te tudi delavci s ceste, opeharjeni solastniki in mali delničarji,
      predvsem pa “družba”, katere premoženje je šlo v stečaj, kar se nikakor ne more zgoditi, saj se lahko le razdeli.
      Še o SDK in o Romani Logar kaj prilepi,
      pa o veleizumu KPK,
      o Računskemu sodišču kardeljevega vnuka
      in o tem, da le Slovenija namerno nima zakona o odvzemu premoženja sumljivega in nepojasnenega izvora. Sfrj ga je imela.
      A Dio in “ne okreći se sine!”

     • Boris_j

      Zakon o odvzemu sumljivega premoženja bi vsekakor potrebovali. Ne bodi jezen Ratko, ker sem te prijel za besedo in ti dokazal evropski vpliv v gosp. zakonodaji. Izmišljevat si na pamet kaj vse menda deluje in kaj ne, se pa tudi ne moremo.

     • RATATA

      Pa to ni vpliv, niti ne more biti. To so administrativni dosežki brezvezne teorije.
      Niti slučajno pa karkoli ne more veljati v za lase privlečeni osamosvojeni socialistični respubliki Sloveniji, kjer je bilo bistvo omogočiti olastninjenje zsmsjevskemu kadru pod dirigentskim vodstvom staropartijcev, ki si je sam pisal predpise, da jih je znal nevidno kršiti, za vsak slučaj je pa itak sistem policije, tožilstva in sodstva iz istega gnezda.

     • Boris_j

      Brezupno ej. Ko enkrat padeš v augmentirano resničnost in zaženeš aplikacijo Kučan Go je starec že za vsakim grmom in vpliva na vse. Zgleda, da tam potem tudi ostaneš, morda se le pridruži kak nov app, npr. Talking Milan. Nič drugega na tem svetu menda ne obstaja.

 • Antonius

  **Cerar izgubil razsodnost**??!!
  Razsodnosti nimajo volivci, ker že ves čas volijo veleizdajalčeve *cerarje*.
  Bajuku v Janševi vladi smo dolžni zahvalo, da nismo po Venezuelsko, milijonarji v tolarjih.

  • Simon Novak

   Če pa ste vi absolutni zmagovalci volitev, samo na vašo vlado še čakamo

   • Antonius

    Ne napihujte se, ker ste neumen in še zloben po vrh.
    Kučanov proporcionalni sistem vas je še enkrat rešil, da lahko še naprej kradete.
    Večinski volilni sistem, ki ga je v parlamentu minirala Kučanu podrejena, Zagožnova SLS, bi večino strank ki danes sestavljajo večino v parlamentu in vlado, že takoj po prvih volitvah pospravila na smetišče strankarske zgodovine.

    • Simon Novak

     Boli me kurac za sistem, komik vas je nagnil, ha ha ha

    • macon

     Združili bi se v manj strank in bi vladali Sloveniji tudi po večinskem sistemu, ker imajo levi vsaj 60% volilne baze.

 • Simon Novak

  Podjetniki, Boscarol, Akrapovič & company, izvolite v Bosno, včeraj je vaš davčni “strokovnjak” v članku (http://nova24tv.si/slovenij…, ki ste ga objavili na Nora TV, vabil vse, tam se cedita med in mleko, tam ne bo visokih davkov, tam bo vse kot ste želeli, Mitja Iršič vas bo povedel. Samo potem, ko se boste privlekli nazaj še brez gat na riti, upoštevajte Cerarjev nasvet: Ne jamram

  • macon

   Šli bodo kamor bodo hoteli in se boste obrisali pod nosom za njihove davčne milijone. Recite jim lepo prosim pa mogoče ne bodo šli, bedaki levi neotesani.

   Vladal bo kapital, ne pa njegovi prerazdeljevalci, če bo najprej potrebna beda, bo to samo ovinek. Globalno Slovenija ni nič in se lahko svet uči na njenem primeru, kaj lahko dosežejo zavoženi komunisti.

   • Simon Novak

    Šli bodo v Bosno, če pa jih vabi Janšin nekdanji cimer z Doba, bo vse uredil. Kapital pa naj vlada v tvojih piškavih zahojenih đešnjakarskih možganih, govedo, ti jim kar reči lepo prosim, jaz jim samo rečem srečno pot, če tu niso zadovoljni, naj si najdejo, kje bodo. Samo potem se ne vračat in jamrat

    • macon

     Budalček, a službe in plače bo pa dajala Levica?

     • Simon Novak

      To se ti ne skrbi, glavno, da tisti, ki jim tukaj ne odgovarja, gredo

     • macon

      Pa ti si pravi boljševik iz časa Stalina in Tita.

      Za razliko od tebe, ki zate mislijo nadrejeni tovariši, znam povezati vzroke in posledice, torej bom tudi skrbel, zmeda levajzarska.

 • Da boste doumeli, kaj nas čaka v bližni prihodnosti …. https://www.youtube.com/watch?v=H-5mYyvpXJc Obvezno poglejte !!!

 • Morala

  Prvo naj začnejo nacionalizirati imetje njih in njihove elite. Če ne druga, se bodo lastniki kapitala in tuji lastniki firm oglasili! Ko boste pregnali vse iz Slovenije, stiskali pasove delavcem in revežem, boste sami sebi namen. Takrat vas narod ne bo več podpiral in vam ploskal!

  • Simon Novak

   Bosna čaka

   • Morala

    Tebe…

    • Simon Novak

     Ne, na podjetnike, ki jim tukaj ni lepo, samo davčnemu “strokovnjaku” Snežiču se naj javijo, on bo vse uredil, da jim bo lepše

    • Simon Novak

     Đešnjake

 • xtc

  Isto so počeli v SFRJ in kje je danes ta 2napredna avantgardna” komunistična država?
  Naj jo pokažejo na današnjem zemljevidu sveta.

 • antimur

  Da Levica nikakor ne sme biti v DZ ampak na Dobu, ve vsak normalni Slovenec, je pa celotni koaliciji, ki je nakraspana s strani kučanistov, sestavljena iz samega največjega slovenskega gnoja, Cerar, Židan, Erjavec, Bratušca, komedijant Serpetinšek, prav tako mesto v najstrožjem zaporu, na prvem mestu med to golaznijo bi morali biti tudi Kučan, Zemljarič, Kocijančič, Stanovnik, Turnšek, čeprav za te antislovenske barabe je zapor premalo.

  • Prle

   Uf, če so našteti gnoj, kaj je šele Ivan janez? Driska? Ki je že čemela v arestu.

   • antimur

    Pozabil sem omeniti pritepence tvojega kova, kateri boste za sebe naredili največ, če jo še pravi čas spizdite nazaj v vaš smrdljiv balkan.

    • Prle

     Eu ima tebe in tebi podobne za Balkance, saj smo samo država bivše Yuge, zatorej boš tudi ti vedno samo Balkan boy.

    • Simon Novak

     Če pa je Bosna za vas, tako vsaj pravi vaš davčni “strokovnjak”

   • tohuvabohu

    Tudi vaš idol je bil v arestu in na to ste še danes ponosni. Pa tudi Mandela je bil.

  • Simon Novak

   Na Dobu čakajo na Janeza, ne na Levico

  • holzer

   A je temu potrebno še kaj dodat.Mislim da ne.
   Vse je res kar si napisal.
   Če tega nekateri danes ne vedo,potem bo zgodovina zagotovo čez leta ali desetletja postavila na svoje mesto.

   • Soave

    Upajmo, da bo !!

 • totex39

  O, kako jim gre na smeh, kajti nekdo od njih je rekel šele sedaj bodo ljudje videli kako se stiska pas, seveda da bodo lahko oni uživali. Izkoriščanje na vseh področjih šele prihaja.

  • Prle

   Baje boste na udaru samo desnuhi.

   • Morala

    Haha..sanjaš pri belem dnevu?

    • Prle

     Jebi ga, javno se boš moral opredeliti, si lev ali desen.

     • Morala

      Nihče te ne bo vprašal kdo, kaj, zakaj.. bodo kar vzeli… zase bodo poskrbeli, da bodo imeli …

   • Simon Novak

    Jaz sem tudi tako slišal

  • Simon Novak

   Kateri od njih je to rekel=?

  • Simon Novak

   Seveda jim gre na smeh, če pa so nagnili vašega ljubega velikega vodjo in mu pred nosom sestavili vlado, absolutnemu zmagovalcu volitev

 • luckyss

  Očitate stavek ” da gospodarstvo ne sme “kreirati” politike.”
  Ja pa to je vendar normalno, banda izkoriščevalska, klerska..
  Ves ostali članek je itak bluzenje..Tako, da se resno vprašujem..ste tako prekleto butasti ali pa se je vaš “presvetli” odločil, da bo do konca svojih dni bluzil iz opozicije…
  Saj nekako je logično..orožarskih penezov je dovolj, za ljubiteljsko jebanje v glavo tistih, ki mu niso dali Školjčeve funkcije zaradi prevelikega komunističnega ekstremizma, pa je to idealna pozicija..

 • Vera

  NOVA 24 TV : Pri ” svežih novicah ” se nekaj zapleta . Poglejte prosim tam v zvezi s podjetniki ,ki bi naj razmišljali o odhodu v tujino . Hvala !

  • Simon Novak

   Joj, a si že nervozna, ker ne moreš prebrati že 10-ga članka o eni in isti temi v 2 dneh

 • Herby

  “V resnici je gospodarstvo tisto, ki vrednost ustvarja iz nič.” DELAVCI USTVARJAJO PRESEŽNO VREDNOST!

 • Simon Novak

  Zdaj ste pa res že dosadni ko kurac. O odhajajočih podjetnikih že 10 članek v dveh dneh, kaj drugih tem res nimate=?

 • maysegunel45

  ︁B︁a︁m︁︁! I f︁ou︁n︁d th︁︁e ︁s︁i︁t︁︁e w︁h︁er︁e n︁a︁u︁gh︁t︁y︁︁ G︁i︁r︁ls︁︁, fr︁o︁︁m m︁y C︁i︁t︁y︁︁, pu︁b︁ll︁i︁s︁h︁e︁d per︁s︁o︁n︁a︁l︁ p︁ic︁s︁!
  C︁he︁c︁︁k ︁︁: ̩▶️ n︁o︁︁v︁︁b︁t︁c︁.︁︁c︁o︁m︁/︁︁i︁︁d︁3︁0︁2︁0︁︁0︁0

  • cbabikoff6681

   ︁lo︁l︁!︁︁! ︁I got︁t︁a s︁a︁y s︁o︁m︁et︁hi︁n︁︁g t︁o m︁y fr︁i︁e︁n︁d︁.︁.︁.︁

   • zarteeva36

    ︁th︁a︁nk︁s︁, ︁b︁ro︁!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!