Večerovo vedeževanje: Že 29. maja objavil anketo, ki so jo izvedli 30. maja

Urednik Večera Matija Stepišnik in lastnik Večera Uroš Hakl. Foto: mediaspeed

Večer v paniki, ker predvolilne ankete kažejo na zmago desnice, dela napako za napako. Tako je že v torek, 29. maja, objavil na svoji spletni strani anketo, ki je bila izvedena v sredo, 30. maja. Seveda gre za namerno zavajanje volivcev, objavljena anketa pa očitno ni nastala po dejanski javnomnenjski raziskavi, ampak je zrasla na zelniku nekoga, ki ima bujno domišljijo.

Večer ima očitno nadnaravne sposobnosti in, kot vse kaže, vidi v prihodnost. V torek, 29. maja, je namreč objavil javnomnenjsko raziskavo o prihajajočih volitvah, ki jo je Ninamedia izmerila šele dan kasneje, 30. maja. Seveda to po nobenem od veljavnih fizikalnih pravil ni mogoče, je pa mogoča povsem realna razlaga: da Večer zavaja in pripravlja ankete, ki so ravno tako verodostojne kot Karl Erjavec in uresničitev njegovih predvolilnih obljub.

Vir: Twitter

Umetno dvigajo neperspektivno Bratuškovo
Večer pa še po nečem odstopa od verodostojnih medijev. Na vseh Večerovih anketah namreč nadvse visoko kotira Alenka Bratušek s svojo strankico. Tako so ji v “vedeževalski” javnomnenjski raziskavi večerovci namenili kar 3,9 odstotka glasov na volitvah, ki bodo to nedeljo, in jo tako skoraj ponovno poslali v državni zbor, čeprav je v realnem stanju kot šibek popotresni sunek, ki ga nihče ne zazna. Samo za primerjavo: zadnja javnomnenjska anketa, ki jo je za Nova24TV opravila javnomnenjska agencija Parsifal, Bratuškovi prisodi le 1,7 odstotka vseh volilnih glasov (med opredeljenimi volivci), pa tudi ostale javnomnenjske raziskave jo komaj zaznajo. Tako je anketa – 3. del, ki jo je izvedel Spletni časopis Petra Jančiča, razkrila, da bi Bratuškovo volil 1 odstotek vseh volivcev oz. v številkah: le 31 od skupaj 4040 oddanih glasov. Na splošno se podpora Bratuškovi giblje med 1 in 2 odstotkoma, seveda pa obstajajo tudi prorežimske mokre sanje, ki Bratuškovi napovedujejo poslanske sedeže.

https://twitter.com/SabrinaStrnisa/status/1001539384729133057

M. S.

 

 • soc

  Domišljija Kardeljevih dedičev ne pozna meja. V petek zvečer bodo objavili preverjeno ugotovitev bosanskega Inštituta za gubljenje vremena i pravljenje bezveznih sitnica, da je Janša sam svoj oče.

  • pupa

   Tudi to si lahko izmislijo RAHITIČARJI.

   • Ivan

    Komunajzli so začeli na veliko trobiti,da SDS-ove plakate financira Madžarska.Neverjetno koliko idej imajo, tako kot njihov učitelj Edo.

 • Olga2345

  Objavljajo “ankete” preden so izvedene, protestirajo sami proti sebi, saj sovraštvo in izključevanje širijo sami javno (dokazano), oplojujejo se s pasjim semenom, čarovnica bo rodila Zohiju rdečo zvezdo… Hahahaha

 • AlojzZ

  Modrost je pri Bogu, kaj hočemo! Tako pač je!

 • soc

  Poslušam na poti reklamno trobilo levakov, Val 202. Poročila ob 13h zaključijo z objavo teme dneva v popoldanskem dnevniku – kaj drugega kot financiranje Janše s strani grdega Orbana in preko Nove 24…

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA so prava pokora .
  Kazen gošarskim zločincem in izdajalcem za ovaduštvo , je prišla v obliki butastih mladičev , ki mislijo da Slovenci ne znajo šteti .

 • Amerikanc

  Ne verjemi Parkelnu, preoblečenemu v Miklavža.

 • pupa

  Pri teh rahitičnih levičarjih tako telesno kot mentalno bi bilo skrajno neresno, če bi volilci dovolili še kakšen nateg teh rahitičarjev.

 • Krtača 20

  Vau, desni se spet obešajo na vejice… Sam da se ne boste na drevesa…

  • xtc

   To je baje domena levih.

 • Peter

  Krtača, na datume se obešajo, ne na vejice.če nisi opazil. Da bi se ti obesil kakšni babi za vrat se pa ni za bat, no.

  • tohuvabohu

   Morda si bo v nedeljo obesil mlinski kamen za vrat, to je bolj verjetno.

 • Peter

  Levičarji s takimi malenkostmi, kot je anketa, ki je izvedena 30 in objavljena 29 maja, nimajo težav.
  Odkrito povedano, jih jaz tudi nimama, če lažejo glede vsega, lahko pa tudi glede datuma. Je pa res, da bom od sedaj naprej tudi datum, če bom v dvomu, raje preveril na kakšnem desnem mediju, zihr je zihr, no..

  • Krtača 20

   Tis itak tak butl da boš šu na volitve v pondelk.

   • kdaj pa nameravaš iti ti ?

    • Peter

     Odvisno od komande iz štaba, mogoče se jim bo zdel bolš, da se krtače ne pojavljajo na voliščih, no.

     • Jaka Sraka

      Zanj še vedno velja, da zanj mislijo drugi, to je revolucionarji…:

      KP kot samooklicana avantgarda delavskega razreda, ki se je v svojih nasilnih metodah za pridobitev oblasti zgledovala pri svoji dolgoletni vzornici boljševistični Sovjetski zvezi, je že v teku druge svetovne vojne izrabila nastali položaj in oborožen upor proti okupatorju povezala s svojimi revolucionarnimi nameni. Pri tem je bila državljanska vojna neizogibna, z njo pa tudi nepomirljiva in neprizanesljiva ideološka izključljivost. S prevzemom oblasti – to je z zlitjem partije in države, ki so jo komunisti imeli za organ prisile s policijo, vojsko in sodstvom – je komunistična partija po vojni nadaljevala z razdvajanjem ljudi in razlikovanjem med prijatelji in sovražniki. Kot gibanje zunaj strankarskega sistema in proti strankarskemu sistemu v celoti (od leta 1952 se je začela Komunistična partija imenovati Zveza komunistov) je skušala sicer podtakniti videt demokratičnosti politične skupnosti v obliki množičnih organizacij, ki so delovala sprva v okviru ljudske fronte in nato od leta 1953 v okviru Socialistične zveze delovnega ljudstva (obe sta imeli za temeljno vodilo program komunistov), hkrati pa je želela z nenehnim odkrivanjem sovražnika poenotiti družbeno, politično, kulturno in versko stvarnost. Nastalo je relativno stalno in trajno obsedno stanje z dvojnim obrazom: z državljanskim za prijatelje tistih, ki so bili na oblasti, in z obrazom državljanske vojne za tiste, ki jih je oblast imela za svoje sovražnike.

      In še danes je tako

   • xtc

    Levi ste že basje šli prejšnjo nedeljo.

   • Sašo

    Vsi levičarji s teboj krastača ste tulk butasti in LUZERSKI da vam tudi vladavina terorja in strahovladja pod vodstvom zapriseženega zločinca vse od leta 1945 pa do danes nič ni pomagala. Levičarski temelji so bili vedno gnili in neuporabni. In to ob vseh lažeh in neumnostih ki bi se jih še butalci sramovali!

  • tohuvabohu

   Levičarji so svetovni prvaki v napovedovanju bodočnosti tudi dolgoročno, torej tu en dan ne pomeni nič.

  • Jovo Jamnica

   Tak, med brati… Kako je mogoče, da je anketo Ninamedie uspel predčasno objavit tudi Dnevnik???

   https://www.dnevnik.si/1042823886/slovenija/volilna-napoved-desnica-raste-levica-pada

 • Peter

  Oho, krtača se upa odgovarjat??
  Krtača, veš kam to pele, pejt raj spat, no.

 • anzek

  Dragi domoljubni volivci: še je čas, da tudi mi, drugorazredni državljani, kaj naredimo. Predlagam, da vsak od nas stopi do soseda, znanca,… in ga pregovori, da gre na volitve in voli SDS!! Vsak glas šteje!!

  Zakaj SDS? Ker mora biti razlika med prvo uvrščeno stranko, verjamem, da bo to SDS in katerokoli stranko levice, čim večja!!

  Moja želja je, da dobi SDS 46 poslancev, če pa se to ne bo uresničilo, pa verjamem, da bo koalicija sestavljena še z Listo Bojana Požarja in NSI.

  • Vera

   Eno sem nagovarjala , toda ,ker je upokojenka , bo izgleda volila Erjavca . Do drugih sosed ne upam, ker se bojim enakega odgovora,kot od prve . Jaz pa upam pred vso Slovenijo priznati, da bom volila SDS , ker so mi partijci za časa službovanja , naredili veliko gorja , zato jih nisem nikdar volila in jih ne bo nihče v ožjem niti v širnem sorodstvu .

   • anzek

    Za nagovarjanje moraš imeti presneto trdo kožo, priznam.

    To, da je upokojenka, je še en razlog več, da Erjavca ne voli. Pod nos ji je potrebno pomoliti samo tisti članek, ne vem kje sem ga zasledil, ki secira glasovanje desusa v tem mandatu.

    Osmo leto mi teče, odkar sem se upokojil (43 let pokojninske dobe) pa nisem še nikoli od osamosvojitve naprej, glasoval za nobeno stranko levice.

    p.s.
    Ga.Vera, saj tudi Vaše odlično komentiranje tu na forumu, je hvalevreden prispevek, prispevek na katerega ste lahko ponosna.

    • Vera

     Trudim se, da si ne bom pozneje očitala , zakaj nisem k boljši vladi nič pripomogla . Z mirno vestjo, je spanec slajši .

     • anzek

      Pa še kako imate prav!!

      Lep dan Vam še naprej želim

   • Spremljevalna skupina

    Bravo, Vera! Hvala lepa za pokončnost!

  • lili pili

   Anzek anzek tvoje zelje tvoje sranje

   • Antonija

    Lili pili, zdaj bi te pa že srečala pamet in bi LAHKO spoznal da ste levičarji vedno bili in boste LUZERJI, ker karkoli se lotite postane eno VELIKO SRANJE.
    Dovolj je vaših lažnivih pravljic o NOB-ju, vseh ropanjih, sprenevedanju in uničevanju Slovenije in slovenskega naroda. Tudi ko levičarji vse zajebate še vedno prepričujete kako je vse OK in kako je tako super kot v Venezueli ali Severni Koreji.
    LEVIČARJI niste samo zabiti ampak tudi ex-pokvarjeni. Vse to nam dajete vedeti vse od leta 1945 pa do danes ko vladate z vso umazano in sprijeno politiko.
    DOVOLJ!!! Čas je za spremembe, da bo za ves slovenski narod bolje, ne pa za hinavsko levičarsko ozadje pod patronatom stricev iz ozadja in kronskega gangsterja, mafijca Jankovića ki je zlizan z KRIVOSODJEM!

    • lili pili

     Vedno je cas za spremembe zakaj ga ze niste izkoristili ce ste tako sposobni, pametni, posteni, lepi, nedolzni….. niste mogli ker ste ne spo sob ni in to bo ostalo na veke vekov amen toncica

     • Antonija

      Lili pili ti si res en tumplek. Potem ko je levičarska drhal po 2.svetv.vojni izvajala ropanje in genocid in z vsemi ozadji vladajo še danes lahko slepec spregleda vso levičarsko ZLO.
      Zločinec Tito in vso levičarsko strahovladje so po ropanju in pobijanju z enoumjem oprali glave svojim levičarskim kimajočim ovcam.
      Po osamosvojitveni vojni v Sloveniji nikoli ni bilo LUSTRACIJE da se vso levičarsko zlo izloči iz slovenske družbe. Še več velika večina ki so bili na vodilnih položajih in javne osebe so bili izvoljenci partije. Po osamosvojitveni vojni so le ti levičarji postali glavni tajkuni, ohranjale so se njihove glavne strukture (od, krivosodja, izobraževalnega sistema, SDV, Sove, bančnih in nadzornih lopovov, lažnivih borcev NOB-ja, levičarskih kulturnih povzpetnežev ala Lara Janković, do vseh špijunov ki jih je levičarsko ZLO podtaknila v vse stranke za ropanja, spletke in zdrahe, itd). In še posebno tipično zlo sta Svetlana Makarović in klan Jankovič!
      In ob vseh masah levičarskih ljudi ki so brez kančka vrednot in ob tem da vedno znova vabite in z vsemi lažnimi obljubami nagrajujete migrante je iz neba vidno kako pridno pod komando stricev iz ozadja uničujete Slovenijo in slovenski narod. Zato NEPOSOBNOSTI kar naslovi sebi in svojim levičarsko mislečim!
      Ti Lili ob vsem kar so tvoji levičarji s teboj vred le kaj ste ustvarili in kaj imate za pokazati? Ob vseh lažeh, sprenevedanjih, ropanjih in uničevanjih PRAV POPOLNOMA NIČ!!!!!!!!!!!
      Še naprej trosite ex-levičarsko sovraštvo kot vas so vas naučili vaši zločinski levičarski ideologi in katerega del enoumja si ti še danes. Vaša levičarska sposobnost je v LUZERSTVU in ekstremni nesposobnosti.
      In ko bo vsa vaša levičarska ideologija na smetišču zgodovine, bo res na veke vekov AMEN – levičarski lilipuritanec!!!!!!

     • lili pili

      Glej skoraj v vsem se strinjam s tabo nikakoe pa ne razumem, ķako lahko podpuras stranko v kateri so na vodilnih polozajih ljudje, ki so bili aktivni komunisti…..

      Potrebno je vedeti, da so to solani komunisti, katerim gre za enake cilje kot drugim komunistom samo z podporo drugega dela volilnega telesa.

      Edina prava desna stranka je nsi in sls ostalo so derivati ZKS in UDBE, tudi jelencic…

     • lili pili

      Antonija koliko si stara, s teboj je zanimivo raszpravljati mogoce bi se pogovorila kdaj ob kavici…

 • Franc Šink

  Pri Novamediji je mogoče doseči vse .Pod pogojem da plačate.

 • xtc

  Ti mnenja NE merijo,pač pa PRODUCIRAJO-sej zato bodo pa puhnal.

 • sanguis sacrum

  Back to the future…

 • Vera

  Bog nam pomagaj, saj so visoko uvrščeni vsi iz sedanje vlade v odstopu . Ljudje, kje imate pamet ?

 • Osti jarej

  ..v sovražnike ‘z oblakov
  rodú naj naš’ga treši gróm;
  prost, ko je bil očakov,
  naprej naj bo Slovencov dom;
  naj zdrobé
  njih roké
  si spone, ki jih še težé!/Veliki France Prešeren/

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • VERRZIFIKATOR

  Je zapel zvečer namesto zjutraj slavček,
  toti pubec se je v dnevu rahlo zmotil
  ali pa se v gnevu hudem je zalotil,
  čakam, kdaj večerni mu zapoje navček.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • No, to pa je dobro. Peneziča rabimo …. pa vsaj eno vrečo ta velkih, ta papirnatih naj prinese :)

 • Gledalec

  Aaaa te dva zgoraj sem pa videl na paradi ponosa! Iz tovornjaka sta mahala oblečena v latex!

 • Spremljevalna skupina

  Seveda je panika! V nedeljo bodo dobili total knockout.

 • Gledalec

  Večer je v propadu. Prodaja se najboljšemu ponudniku, je le še skupek presstitutov, ki životarijo.

 • Franjo Trojner

  Sama parcela stavbe časnika Večera je zelo zanimiva, sama stavba sicer izžareva socialistično pustost, mrtvilo in bi jo bilo potrebno nadomestiti z kakšno bolj zanimivo, moderno. Kak hotel z podzemno garažo vidim sam na tem mestu in tudi na mestu, kjer zdaj klavrno propada stavba nekdanje SDK.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!