[Video] Janez Janša: Slovenija je in bo za nas vedno na prvem mestu!

V petek je v Celju potekala volilna konvencija Slovenske demokratske stranke, na kateri se je predstavila ekipa Slovenske demokratske stranke za volitve v Državni zbor Republike Slovenije 2018. Na konvenciji je večkrat spregovoril tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. V nadaljevanju objavljamo njegove tri nagovore.

Spoštovani prijatelji in gostje! Spoštovani Hristian, Manfred in Viktor. Vas smo še posebej veseli danes med nami. Manfredu se zahvaljujem ne samo za današnji čudovit govor in podporo Slovenski demokratski stranki; zahvaljujem se mu tudi za njegovo modro vodenje največje poslanske skupine v Evropskem parlamentu in še posebej se mu zahvaljujem za njegovo podporo, da se prostor v Evropskem parlamentu poimenuje po očetu slovenske države Jožetu Pučniku.

Viktorja Orbana smo v Sloveniji vedno veseli. Kadar ga gostimo med nami, smo vedno zmagoviti. Vidim nas veliko, s katerimi smo bili skupaj na naši volilni konvenciji takrat, ko nas je nagovoril še kot podpredsednik Evropske ljudske stranke, in potem smo bili  zmagoviti in tako bo tudi 3. junija letos.

Se zahvaljujem za to res močno podporo SDS v tej odločilni bitki za prihodnost Slovenije. Zahvaljujemo pa se mu tudi za njegov pogum pred leti, ko je šlo za varovanje ne samo Madžarske, ampak celotne Evrope, ko je dal zgled, kako se brani evropske meje.

Dragi Viktor, še posebej hvala za dve materialni stvari. Prvič za pomoč madžarske narodne skupnosti, ki prihaja v Slovenijo, ki se investira v Sloveniji, zaradi katere ljudje je v naši najmanj razviti pokrajini bolje živijo, hvala za pomoč, ki jo namenjaš slovenski manjšin v Porabju, ki je v zadnjih letih večja, kot je bila kadarkoli v zgodovini Slovenije.

Letos obhajamo trideset let slovenske pomladi. Trideset let velike pomladi, kot jo je poimenoval Janez Menart, veliki slovenski pesnik, čigar pesem je prej zapela Martina Prevejšek.

Ob tej obletnici se spominjamo usodnosti tistega časa in pomladnega dehtenja slovenske lipe. Takrat so nas delali majhne in oznanjali, da svet ne pozna slovenske identitete. A ljudstvo se je uprlo in napolnilo Kongresni trg in Roško. Izbojevali smo pravico do prvih večstrankarskih volitev. A so nas potem spet delali majhne. Na sam dan zaprisege prve demokratično izvoljene slovenske vlade so nas razorožili. Poslušali smo, da bo izpolnjevanje volilnega programa Demosa, torej suverenost, nekaj, zaradi česar bomo Slovenci jedli travo. Strašili so nas pred tretjo, četrto, peto najmočnejšo vojsko na svetu, strašili so nas pred tem, da nas ne bo nihče priznal in pred našo navidezno majhnostjo. Vendar Demos pod vodstvom dr. Jožeta Pučnika ni klonil. Obrnil se je k narodu. Predlagal je plebiscit in prvič v zgodovini Slovencev si je slovenski narod pisal sodbo sam. In Jože Pučnik je takrat izgovoril tiste zgodovinske besede: Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo!

Ampak kljub temu veličastnemu rezultatu plebiscita so nas spet delali majhne, z deklaracijami in glasovanjem so nasprotovali oblikovanju Slovenske vojske. Potem, ko so tisti iz Beograda poslali nad nas tanke, je bila naša usoda na nitki. Ampak je Slovenija takrat obstala in vstala. Postali smo narod z lastno državo.

Omogočen nam je bil razvoj, kakršnega prej v svoji zgodovini še nismo doživeli. Iskreno rečeno, ne glede na to, katere vlade so bile v tistem prvem obdobju, nam je šlo relativno dobro. Podvojili smo blaginjo in bistveno zmanjšali zaostanek za Zahodno Evropo. Na koncu tega procesa smo se pridružili Natu ter Evropski uniji ter tako zavarovali naše mesto v kulturnem okolju, kateremu Slovenci zgodovinsko pripadamo.

A tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, tega niso prenesli. Grabili so finančno, imeli so medijsko in represivno moč in vložili velike napore v razvrednotenje pravzaprav edinega časa, svetega časa, ki je slovenski narod politično združil. Z državo so začeli upravljati v nasprotju z vrednotami, na podlagi katerih je Slovenija nastala. Spet so nas delali majhne.

Napadli so celo družino in deloma celo namerno ustvarjali razmere, ki mlade naganjajo v tujino. Namesto njih izrojena levica v Slovenijo vabi migrante iz popolnoma tujih civilizacijskih okolij. Tega mi ne sprejemamo in to povemo naravnost.

Bliža se čas, ko bomo lahko takšni protislovenski in protievropski politiki naredili konec. V naši ustavi piše: Slovenija je država vseh svojih državljanov, ki pa temelji na pravici do samoodločbe slovenskega naroda. Brez slovenskega naroda Slovenije ni. Zato je in bo Slovenija za nas vedno na prvem mestu.

Slovenija bo za nas na prvem mestu in blaginja naših državljank in državljanov bo vedno naša temeljna prioriteta. Slovenski in evropski civilizacijski okvir bo vedno tisto, kar bomo mi v Slovenski demokratski stranki branili.

Žive naj vsi narodi, z vsemi si želimo biti prijatelji. Vendar vemo, kdo smo mi, vemo, kdo smo mi, ki ponujamo to prijateljstvo. Zato, dragi prijatelji,

KOMU najprej, zdravljico, bratje,  ‘čmo zapet?

***

Nekaj besed o žrebanju, ki smo ga opravili prej med odgovori, ki smo jih prejeli pri našem posvetovanju z volivci. Ta posvet smo opravili v marcu in aprilu, ko smo se posvetovali z več kot 600 tisoč slovenskimi volivci. Toliko jih je dobilo naše vprašalnike in prejeli smo nazaj več kot 17 tisoč odgovorov in ta odziv nas je izjemno pozitivno presenetil pa tudi, ker so mnogo zapisali še dodatne predloge, pričakovanja, vzpodbude in podporo.

Nekaj kratkih stavkov, pa vendarle, o rezultatih tega posvetovanja z volivci, ki je daleč najobsežnejša anketa, kar jih je bilo narejenih pred letošnjimi DZ volitvami. Ta anketa je pokazala, da več kot 26 odstotkov od 17.000 vrnjenih vprašalnikov podpira paket gospodarskih ukrepov za povečanje blaginje v Sloveniji, ki je bil na voljo na naši spletni strani in zagotavlja bistveno povečanje blaginje v naslednjem mandatu v Republiki Sloveniji. Ta posvet je pokazal, da 94 odstotkov volivk in volivcev podpira očiščenje slovenskega pokojninskega sistema od neupravičenih privilegijev. Ravno, ko je potekala ta anketa, je bil objavljen podatek, da je najmlajši prejemnik borčevske pokojnine star 22 let, in to za vojno, ki se je končala leta 1945. Ta anketa je tudi pokazala, da 85 odstotkov slovenskih volivk in volivcev ne podpira obveznih migrantskih kvot. Ta isti posvet je pokazal, da 92 odstotkov teh, ki so izpolnili vprašalnike, podpira uvedbo univerzalnega otroškega dodatka za slovenske družine, tako kot ga predlaga Slovenska demokratska stranka. 88 odstotkov, skoraj plebiscitni rezultat, podpira pomoč mladim družinam pri reševanju stanovanjskega vprašanja, kot ga predlaga SDS; torej odpis 20 odstotkov glavnice za vsakega novorojenega otroka. Skoraj natančno plebiscitna večina podpira dopolnitev našega zakona o himni in zastavi z drugo kitico Prešernove Zdravljice, kjer se slovenski narod posebej imenuje.

Spoštovani, rezultati posvetovanja z volivci niso nekaj, kar bomo žrebali in pozabili. To so za nas obveze, to so obveze, ki jih nameravamo izpolniti. Torej ne gre za naše obljube, ki jih bomo pozabili, gre za naše obveze.

Gre za vaše zahteve in gre za naše obveze, da jih izpolnimo. Naš strokovni svet, hvala vsem tudi s tega mesta, je zadnja tri leta pripravljal program za naslednji mandat. Bistvo tega programa je večja blaginja za vse. Veliko teh predlogov je naša poslanska skupina v državnem zboru sproti predlagala v proceduro, a so bili praktično vsi zavrnjeni. Oblast ni sprejemala dobrih predlogov tistih, ki jih je imela za drugorazredne. A to delo ni bilo zaman, več kot 100 zakonskih rešitev imamo pripravljenih, torej lahko začnemo z delom danes.

To ne pomeni, da bomo povečali birokratsko navlako v Sloveniji, To so zakoni zaradi ukrepov.  Kar se tiče birokratskega močvirja, ga nameravamo v prihodnjih štirih letih temeljito izsušiti. Danes namreč v Sloveniji velja več kot 20.000 zakonov in drugih vladnih predpisov, to je več kot trikrat več kot ob osamosvojitvi. To je popoln pravni kaos za navadnega državljana. Zato je naša obveza, da bomo v prihodnosti za vsak nov predpis najmanj dva obstoječa ukinili.

V zadnjih dneh in posebej teh prvomajskih praznikih smo poslušali dilemo, kaj je bolj pomembno, delo ali kapital, in ob tem so slavili Karla Marxa, tudi nekateri, za katere si nikoli ne bi mislili, da bodo to storili. Mi to razglašamo za umetno dilemo. Delo ali kapital je umetna dilema, ustvarjena ideološko. Mi se v tej dilemi ne opredeljujemo, mi v tej dilemi vedno izberemo človeka, ki je za nas vedno v ospredju.

Svoboda in blaginja človeka, Slovenke, Slovenca, našega državljana, je za nas temeljna vrednota, zato ideologijo in lažne dileme prepuščamo drugim.

Temeljna celica dobrega gospodarstva je za nas družinsko podjetje. Temeljna celica kmetijstva je za nas družinska kmetija. Najboljša socialna politika je za nas politika ustvarjanja novih delovnih mest. Naša prioriteta je vitka in učinkovita država. Administracijo bomo izboljšali, tako da bo šlo manj za davke in bo več ostalo vam.

Krepili bomo javno zdravstvo in šolstvo, a bomo hkrati omogočali konkurenco. Le na tak način lahko uspešno povečamo storilnost, kvaliteto ter preprečimo beg možganov v tujino. Prav tako lahko na ta način preprečimo nadaljevanje sedanjih delitev na prvorazredne in drugorazredne.

Drugorazredni danes čakajo v čakalnih vrstah, prvorazredni, ki oblikujejo gibanje za javno zdravstvo, pa gredo za njihov denar na operacijo v Švico.

Mi ne vidimo perspektive za našo državo v nekakšnih strateških partnerstvih z Rusijo ali Iranom. Ne vidimo jo kot imigrantsko državo. Vidimo pa našo perspektivo v tesnejšem sodelovanju s srednjeevropskimi državami. Z Višegrajsko skupino. Tudi regionalno sodelovanje. Vemo, kje so naši prijatelji, trgi, interesi. Z Bavarsko. Pa s Furlanijo Julijsko krajino, avstrijsko Koroško, sosednjimi pokrajinami v Avstriji in na Madžarskem. Lizbonska pogodba omogoča evro-regijo in Slovenijo v prihodnje vidimo kot središče te evro-regije. Slovenijo želimo ohraniti kot enakopravno članico EU in Nata. In predvsem kot suvereno državo, ki je sposobna varovati tako svoje kot schengenske meje Evrope, za več kot 600 kilometrov scehngenske meje gre. In preko tega sposobna varovati svoje ljudi in druge Evropejce. Po zgledu, ki ga je dala Madžarska, Bolgarija, kot je prej dejal Manfred Weber, pa Makedonija, ki ni članica EU, ker takrat je schengenska meja padla v Grčiji in ravno Makedonija pod vodstvom vlade VMRO-DPMNE.

V prihodnosti vidimo Slovenijo kot ponovno cenjeno in spoštovana, tako zaradi našega razvoja kot poguma. Tako kot je že bila po osamosvojitvi in vse do leta 2009.

Tak položaj, spoštovani, dodatno koristi tako našim državljanom kot gospodarstvu. Zato bomo delali odgovorno tudi do sveta in do Evrope. Odgovorno do Evropske unije in do severnoatlantskega zavezništva, kjer smo člani.

Doma pa bomo vedno v ospredje postavljali stvari in dogodke, ki so nas združili. V Slovenski demokratski stranki nimamo preživetih ideoloških simbolov. Naši osrednji simboli so slovenski nacionalni in državni simboli. Je slovenska državna zastava. Vsi se lahko in se moramo prepoznati v tej zastavi. Kadar gre za Slovenijo, moramo biti ena ekipa.

Danes je tukaj med nami posebna ekipa, ki ima Slovenijo v srcu. Ekipa, ki bo delala zate.

***

Vidim Slovenijo, v kateri poznamo resnico o naši preteklosti. O dobri in slabi. In smo jo sposobni sprejeti celo. Vidim Slovenijo, v kateri smo dosegli spravo. Vidim Slovenijo, v kateri proslavljamo predvsem čase in dogodke, ki so nas kot narod združili. Vidim Slovenijo, v kateri ne kradejo iz državnih bank, ne kradejo imen, volitev, mandatov in otrok. Vidim Slovenijo, v kateri smo vsi prvorazredni pred zakonom. Vidim Slovenijo, v kateri smo si sposobni pogledati v oči in v kateri smo sposobni videti tudi skozi oči drugih in razumeti drug drugega.

Vidim Slovenijo, v kateri je minulo in tekoče delo spoštovano in dobro plačano. Vidim Slovenijo, v kateri je podjetniški pogum nagrajen in zgled mladim generacijam. Vidim Slovenijo, v kateri se splača potruditi v življenju in v kateri je lahko vsak, ki dobro dela, pa četudi samo z rokami,  materialno bogat.

Vidim Slovenijo jutrišnjega dne. To ne bo druga Švica, kajti imamo boljše pogoje od njih. Slovenci imamo poleg čudovitih gora tudi panonske ravnice, starodavna mesta in trge, dolenjske in štajerske gorice, morje in Kras. Nobene druge države ni na svetu, ki bi na tako zaokroženem prostoru združevala take naravne danosti.

Vidim Slovenijo, ki ne bo zgolj zmes preteklosti ali kopija drugih. Kajti svojo svobodo smo plačali mnogo dražje in na svojo državo smo čakali stoletja. Nekje za nas moli na desettisoče naših rojakov, vojakov in mučenikov, mož in žena, ki so nam skozi stoletja viharne zgodovine razvili, ohranili in ubranili slovensko besedo, pesem in značaj. Vidim Slovenijo, ki je celota. Občestvo sedanjih in preteklih generacij, zazrto v dobrobit svojih potomcev. Vidim Slovenijo kot prostor, v katerem vladata svoboda duha in pravičnost. Tak prostor imamo ljudje za dom. In narod ga ima za domovino.

Vidim Slovenijo, v kateri prevladuje veselje do življenja. Slovenijo, v kateri podpiramo slovensko družino in slovenskega človeka.

Spoštovani, na desettisoče naših rojakov doma in po svetu je bilo in je tudi danes nadpovprečno uspešnih. Slovensko znanje najdete v najprestižnejših svetovnih znamkah in najboljših storitvah. Nekoč so jih odganjali in se jih bali. Njihovega znanja in svobodnega duha. A mi smo ponosni na svoje uspešne rojake nekoč in danes. Vidim Slovenijo, v kateri bodo vsi naši rojaki cenjeni in dobrodošli tako fizično kot v našem kolektivnem spominu.

Vidim Slovenijo, v kateri se bodo uresničile sanje Jožeta Pučnika in Ivana Cankarja. ZDAJ gre za Slovenijo! Zdaj gre za SLOVENIJO! Pozdravljena, domovina. Veseli in srečni ljudje živijo tod.

Vidim Slovenijo, v kateri bo vsak, ki jo čuti, brez težav prepoznal svojo domovino. Da bo lahko vedno rekel: POZNAM te, domovina! Za takšno sem glasoval na plebiscitu. Za takšno je moja družina glasovala na plebiscitu. Za takšno smo se bojevali v vojni za Slovenijo. Za takšno Slovenijo glasujemo na volitvah 3. junija.  Bog živi Slovenijo, živela, Slovenija!

C. Š.

 • Miro

  evo po zgledu bivše KPJ…. manjkajo še pionirčki z rutkami

  • joza joza13

   Ne, ne… na KPJ konvencijah so imeli idioti vedno govore na listkih. Naš Jsnez pa “nekaj ma” v glavi, verjetno še kje – za razliko od praznoglavih pasjejebcev…

 • Fam Krajnc

  Zelo lepo in cudovito je bilo, SDS in Nova24 tv hvala za prenos, vasi zvesti prijatelji in clani iz tujine.
  Bogg z vami in SRECNO, lep pozdrav v Slovenijo.

  • WISKY 1000

   Samo SDS z Janezom nas lahko še reši pred propadom slovenije,katerega so povzročili skorumpirani levaki.

 • montyamp

  Kućan ni prišu ???
  Izdajalci ne hodijo na SLO prireditve ???

 • joza joza13

  Lep dogodek, impresiven govor Janeza Janše, ki zna govor povedati iz glave – tega levi politiki ne zmorejo, ker so bebčki v primerjavi z Janezom…

  • janez cepec

   neki ne gre skup, tud JJ je talev, koko poj tko lepo govori,pa kodo, de ni bebček? al pa je?

   • joza joza13

    Cepec, malce dvigni nivo artikulacije, da te bomo sploh kaj razumeli. Čitaj knjigice, začni z enostavnimi. Mama ti naj pomaga, foter je itak Cepec.
    Druga možnost je, da spelješ…

 • joza joza13

  Referendum je danes!
  Gremo…

 • Olga_10

  Janez Janša je najboljši slovenski politik vseh časov, zato pa imajo komunisti piko nanj! SDS je stranka z najboljšim programom, zanesljiva in nepodkupljiva! Volimo SDS in zaščitimo Slovenijo in zahodne vrednote!

  • luckyss

   Kvečjemu je bil najbolj ekstremen komunist..zato so se mu tudi odrekli…
   Iz maščevanja je nabral najbolj butaste ovce na planetu, se obrnil za 180 stopinj in se gre maščevanje bivšim vzornikom…
   Takšnih revanšistčnih psihotov ne rabimo…tudi Jankovič je podoben mešalec dreka in revanšist..

  • Miro

   balzamiraj ga

   • janez cepec

    hehe, za zanamce, u spomin in OPOMIN

    • Soave

     V spomin in opomin imamo po Sloveniji ogromno
     ” balzamiranega sračkanja ” !

     • janez cepec

      ne, to ni u spomin, to je kazen za kolaboracijo. blo bi pa uhka vam u opomin, kaj se zgodii, če izdaš lastn narod

     • Soave

      Hvala enako !

     • Spartan

      No zdaj pa prihaja čas, da se na identičen način kaznuje kolaborante z ISIS-om. V opomin prihodnjim rodovom kaj se zgodi, če izdaš lasten narod. Pun mi vas je više kurac!

     • janez cepec

      aktiviri desnico, tvojo mislem, sej druzga ne znaš

  • andreas82

   Čimvec tega.

 • luckyss

  Ni lepo da omenja Pučnika, pravega demokrata in desničarja, ki ga je “zjebala” prav SDS…Dobro veste o čem govorim in o tem zaradi pietete ne bo debate…
  Kot drugič….Klicanje zloglasne trojke ni domovinsko dejanje, niti izginotje 50 milijard v tistih časih, ko ste bili na oblasti…Tudi trditve, da so kvote migrantov prava smer…Poskusi pranja denarja, sodelovanje z bosansko mafijo..Orožarske afere, itd. itd…
  Ne hvala ovce in idioti..

  • Soave

   Prosim !! Ti kar nadaljuj po svoji svetli poti.

   • luckyss

    Bolje se vidi v jutranjem mraku kot v noči brez zvezd in meseca……
    To sem napisal zgolj zaradi provokacije, da ne bo kdo mislil, da sem podpornik Meseca ;))

    • Soave

     Pa ja de !

  • janez cepec

   eee wrong, SDS ni zjebala Pučnika, Pučnika je zjebu Janša. aja, sm pa res cepec, sej Janaša je SDS.sorry, maš prou, ja

  • Jan Kovalski

   Trojka bi bil bila korak v pravo smer.
   Trojka je zloglasna samo za slovenski javni sektor

 • janez cepec

  u petk sm mau gledu, bi djal na Novi, orgije SDS ovac in njih pastirja. pa to j’ podn od podna. ovce so veselo meketale in mahale, spominjal so me na deco u vrtcu, ko jim čekolado oblubeš, no ja niti ne, bel so me spominjal na debilne otroke, k’ jim oblubeš, de jih boš na izlet pelu. z usem spoštovanjem do przadetih oseb, so SDS ovce verjetno, ma kaj verjetno, sigurn par krat bel fukneni.

 • ĐĐ Style

  Janšizem je huda bolezen, za sektaše itak ni več pomoči

  • luckyss

   Baje blatne kopeli pomagajo…navaditi se na zemljo..

  • totex39

   Vi slavite pa zločince z rdečo krvavo zvezdo in to leta 2018, to je šele zahojenost.

 • Hollograph

  Men se zmer ni jasno kako bo sds izvedla eno samo reformo. Ni sans. Spet bojo levaki prijazno ponujali roke, ob glasovanjih bo pa vse bojkotirano. Edina opcija je sodelovanje z sd, kar se bo najbrz zgodilo, saj so se najbolj zmerni od vseh ekstremizmov slo politike. Ampak tudi v tem primeru o kakih vecjih potrebnih reformah tipa sodstvo ne moremo sanjati

 • ĐĐ Style

  Včasih so se imenovali Socialdemokratska stranka Slovenije (SDSS), vendar so to pozabili. Kdorkoli jim to omeni je lažnivec in spodtika nastajanje fašistične, pardon Evropsko zagledane države

  • janez cepec

   včaseh je blo več kot polovovica njih članstva komunajzarjev, z ljubljenim vodjem na čelu, dons pa demokrati. ja, pa ja

   • ĐĐ Style

    Demokrati za cash, denar je sveta vladar. Narod pa ko jebe, ko jih rabimo jih za sendvič in pol litra vode spravimo pred sodišče, da kričijo “Brez Janše mi živeti ni”

    • janez cepec

     ja takle mamo, kva češ, in to nej bo alternativa tardečim?

 • ĐĐ Style

  Le zakaj desnica na vse kriplje sovraži Anti-fa, le kdo bi sovražil anti fašiste???

  • garfi

   fašisti so se preimenovali v anti-fašiste

   • Burek Burecki

    Nacisti pa v sds…

    • garfi

     burek

     • ĐĐ Style

      Desničarji ste vedno bili proti Sloveniji, vedno ste si našli nekoga: Italijana, Nemca, Madžara… Uprli se niste nikoli, tudi danes iščete ideale pri Orbanu, vi ste največji sovražnik Slovenije

     • totex39

      Ne piši laži, očitno zelo malo veš kaj se v Sloveniji resnično dogaja ali pa pred resnico mežiš.

     • ĐĐ Style

      Vaši predniki so zaprisegli tujim vojaškim formacijam SS-u

     • totex39

      Škoda, da niso takrat vsi tako naredili.

     • ĐĐ Style

      Bi pač jame bile bolj polne, na žalost

     • SIMON ROZIC

      Nemci so preživeli in dobro jim gre….
      kaj pa mi? Kje smo danes z vašim opevanjem
      neke revolucije, ki je požrla kar svoje otroke,
      svoje intelektualce in svoje napredne
      gospodarstvenike ? Tito je bil v vseh dejanjih
      navadna, nekultivirana kopija Hitlerja…v vsem!

     • ĐĐ Style

      Bežiš iz konteksta in menjaš temo

  • sprehajalec

   Gre za staro navezo antife z islamisti. Oboji pa želijo uničiti europsko krščansko civilizacijo.

   http://grillratte.de/wp-content/uploads/2009/04/spielfilmszenemogadischu.jpg

 • Kučko pod pručko

  Rešimo Slovenijo

  Potem ko se je zdelo, da je Slovenije zaradi izredno protidomovinske politike murgelskega pola konec, sem sedaj trdno prepričan, da smo na pravi poti. Naša rešitev v zadnjem hipu bodo parlamentarne volitve, ki bodo dokončno razblinile, kdo je kdo. Kdo je za Slovenijo in katere stranke svojo domovino čutijo kot nujno zlo.

  Slonevska demokratska stranka je edina stranka, ki ima trdno zapisan razvojni program. Ko sem v petek v Celju poslušal Janšev govor, sem samo še enkrat več dobil potrdilo, kako zrel, pameten in slovensko naravnan politik je. Njegova ekipa je sestavljena iz samih strokovnjakov, ki so v dokumentih zapisali, kako bodo delali in kaj je za njih pomembno. Kot je dejal Janša, to ni denar, ne kapital, ampak je za njih pomemben le človek. SDS bo naredila vse, da bomo bolje živeli in to ni le obljuba, ampak zaveza, ki jo bodo pričeli uresničevati takoj po 3. juniju.

  Ta dan imamo idealno priložnost, da rešimo Slovenijo. 3. junija je po mojem prepričanu najbolj odločilen dan v zadnjih dvajsetih letih. Če bomo tokrat padli na izpitu, Slovenije takšne, kakršno poznamo, kmalu ne bo več. In to zaradi izdajalskih murgelskih levakov.

  Slovenci, 3. junija glasujmo za SDS in jo popeljimo do zmage. Janša in njegova strokovna ekipa nas bosta bogato nagradila. Vrnila nam bosta domovino in svobodo, ki sta že skorajda izgubljeni!!!

  • janez cepec

   tabletko uzem, poslabšuje se ti

  • Tocno to … edina resitev SDS 50+… in da pocistimo s to levasko kugo, ki ze lep vas razsaja po nasi ljubi domovini…

   • janez cepec

    kot rečen, pa kva ste delal zadnjih 28 let?

 • garfi

  VSI NA REFERENDUM-DUM DANES !!!
  TO JE DOLŽNOST !!!
  brez upora murgelski udbomafiji ne bo višjih plač in pokojnin

  • ĐĐ Style

   To je kršitev volilnega molka

   Pred nedeljskim referendumom o zakonu o izgradnji, upravljanju in
   gospodarjenju z drugim tirom železniške povezave Divača-Koper je ob
   polnoči začel veljati volilni molk. Do zaprtja volišč v nedeljo ob 19.
   uri je prepovedano vsakršno nagovarjanje volivcev, domnevne kršitve
   volilnega molka pa je mogoče prijaviti dežurni službi notranjega
   ministrstva.

   • garfi

    idiot murgelski
    upor okupatorju je dolžnost

    • janez cepec

     zakuga se pa poj tvoji predniki 45.ga niso uprl okupatorju, ampak so z njim sodelval? zato k’ so bli pizde

    • ĐĐ Style

     Sem pozabil, desnica se požvižga na zakon. In kaj to sedaj ima s okupatorjem. V glavnem v kršitvi si

     • janez cepec

      sej videš, de ne ve kva klobasa, uglavnem to, kar sliš od svojga ljubljenga vodje.

     • ĐĐ Style

      Ovce so dobre samo za striženje

   • SIMON ROZIC

    Molk bo trajal še dlje, saj nam bojo levaki pokradli še zadnje
    cente iz žepov, da se bo stara Kučanova srenja mastila in opijala!
    Tako bomo crkovali, da še govorit ne boš mogel, pa tudi smel ne boš!
    To je naša bodočnost!

 • Franjo Trojner

  Tako govori vsak pravi kleni domoljub in SLOVENSKE MATERE, DOMOVINE SIN!

  Dozorel je čas, da končno uresničimo vse tisto, kar je SLOVENSKI narod na plebiscitu zahteval in DEMOS začel!
  Domoljubna stranka SDS in njen predsednik g. Janez Janša je postavil našo domovino, dom, naš rod, našo krščansko kulturo, jezik, tradicijo, navade, našo varnost, blagostanje in naš evropski način živlenja na prvo mesto, za kar smo mu vsi domoljubi brez izjeme hvaležni in ga bomo na bližnjih volitvah množično podprli.
  Danes pod vodstvom domoljubne stranke SDS in njenega predsednika, demokrata, osamosvojitelja in osvoboditelja g. Janeza Janše združeni znova ponosno stopamo po poti velikih Slovencev in sledimo še živi besedi, zapuščini, delu ,delih škofa Slomška, pisatelja Cankarja, pesnika Prešerna, očeta prve demokratične samostojne države g. Pučnika in nenazadnje po poti največjega še živečega zamejskega SLOVENCA, DOMOLJUBA, demokrata, pisatelja in borca za demokracijo in človekove pravice in svoboščine g. Borisa Pahorja, kokor po poti vseh tistih, ki so v naši dolgi zgodovini delali v dobro našega roda in si za ceno tudi svojega živlenja prizadevali za samostojno, pravno in demokratično državo VSEGA SLOVENSKEGA RODA!
  Bog živi domoljuba in klenega Slovenca g. Janeza Janšo in domoljubno stranko SDS! BOG ŽIVI VES SLOVENSKI ROD IN PRVO SAMOSTOJNO DEMIKRATIČNO DRŽAVO VSEH SLOVENCEV!
  Skupaj smo močni, stranka SDS in pod njenim vodstvom združena politična desnica je edini porok za uspešen razvoj, mir, red, varnost in blagostanje nas vseh!

  • ĐĐ Style

   Pri besedi domoljubna, sem zaključil branje. Profiterska – narcisoidna bi bil boljši izraz

   • SIMON ROZIC

    Aja, ti si na Cerarjeve, Kučanove in Jankovićeve govore navajen!
    …upam, da gmoto njihovih laži in umazanije dobro razumeš in
    prenašaš !!!

  • luckyss

   Da nisi kakšnega severno korejskega govora prepisal..Dvomim, da si v resnici to sam sestavil….posameznik ne more biti tako butast, torej vas je za nickom več ;;))
   https://www.youtube.com/watch?v=ZAwVoaiCec0&t=75s

   • janez cepec

    ne, to je govor Janše, takrat, ko je biu še komunajzar, sam, de je partijo zamenu z SDS

    • ĐĐ Style

     Mogoče je govor Blaira, SDS-ovceso znane kot prepisovalke govorov

     • janez cepec

      a to pa ne, če Ivan reče, de ni plonkov, poj pa ni. laže pa ne Ciciban

     • ĐĐ Style

      Se opravičujem ,verjetno je Blair prepotoval v prihodnost in preipsal govor svetovno znanega voditelja pri nas in nikjer drugje

     • janez cepec

      e videš, pa si pršu do resnice

     • ĐĐ Style

      Baje so v S.Koreji izobesili še eno sliko zraven svojih voditeljev. Ugani čigavo?

     • janez cepec

      nč baje, to je fakat, ve se kero, sam ne okol govort

     • ĐĐ Style

      ok

     • WISKY 1000

      vidva pa kuj na rdeči 24 kur,na tem edinem poštenem portalu samo smetita

     • ĐĐ Style

      Če sam zase poveš, da si pošten, je nekaj narobe ali pa lažeš

     • WISKY 1000

      Če sam nisi pošten,a misliš,da drugi tudi niso se zelo motiš.

     • WISKY 1000

      đđ,ajde kuči

   • Franjo Trojner

    Zate gotovo velja , enkrat zabita, zadrta komunjara za vedno zabita, zadrta komunjara!
    Tak je tudi tvoj način razmišljanja, kar je razvidno tudi iz tega tvojega zapisa. Vam, komunjaram je lastno prepisovanje govorov in fanatično aplavdiranje na povelje in še marsikaj drugega, na kar generacije danes opozarja vseh do sedaj odkritih 600 morišč in gospodarsko in ekonimsko zafurana ex Jugoslavija.

    • janez cepec

     tak je vaš ljubljeni vodja, enkrat komi, vedno komi

     • WISKY 1000

      ti boš tudi v globoki komi junija,loj.

  • janez cepec

   pa kva ste, luzerji, čakal 28 let? tok cajt, se namreč, vaš ljubljeni vodja že vala po sceni, pa ni naredu, ama baš ništa za Slovenijo, prej za svoj žep. no ja, bodmo pošten, ON je Slovenijo osamosvojiv, res pa je, de so mu pomagal samozvani general, ki to ni, Krko, njegov mladoletni sin, en pjen teritorjalc, pa en star miličar

   • sprehajalec

    Kwaj janez, kwa pa vš Murgl’c kse po sceni vala že 50 let? Je u tem času velik naredu za slovenijo, njegovi kadri Zemljarič, Kocjančič, Jasnič, Janković…pa sploh

    Č nis na ič n morš zraven očitno. To levičarja loč od desničarja.

    • janez cepec

     po tvojem bi med te na IČ uhka uvrstu tud sledeče: S. Gregorčič, O. Zupančič , Jelinčič…… ne moreš prmerjat, a se ti ne zdi. kar se pa Kučkota tiče, sm pa že par krat djau, de se mi jebe za njega, no ja, za Janšo pa politko tud, važn, de vas živciram, pa da prodže vreme

     • sprehajalec

      Ja jelinčič je tut negov, Udbaš. Spada u gorno druščino. Murgl’c muj šenkoval specimene od Tolarjov, kjih je potem na murgl’čev ukaz kupu Muzej za dober keš….

     • janez cepec

      tle te podprem, sam, kva pravš na to, de bi ljubljeni vodja kuj šou z Jelinkotom u koalicijo, če bi se mu uspel uvrstit u parlament. no ja, oba komunajzarja, zakuga pa ne

     • sprehajalec

      Nkol ni biu z Udbašem jelinčičem u koalicij. Ne vem zakwa bšu še zej.

     • janez cepec

      za Ablast, use za ablast. pa to j’ povedu, par mescu nazaj, de se je pogovarju s Padalcem

     • sprehajalec

      Puvedu muj ta svoje, da pr nemu nima kej iskat…

     • janez cepec

      bomo vidl

     • WISKY 1000

      cepko,jelinčič te bi pošlihtu

     • ĐĐ Style

      MahniĆ

     • janez cepec

      a misleš, Mali Pizdek Žan, član dvojca A JE TO in Lolek in Bolek. (tadrug je Lisac) ?

     • sprehajalec

      Mahnič ma drugo genezo priimka, in je slovenski. Izhaja iz maher, mali maher torej. Gorn pa vlečejo balkansko formulo, Balkansk ime al stvar pa ić.

      Zemljače
      Kocina
      Jaso
      Janko

     • janez cepec

      kva pa škof Anton Mahnič, kam boš njega porinu. res pa je, de je službovou u Lipi naši, na Krku?

     • sprehajalec

      Izhaja iz “maher”.

     • luckyss

      A to sta ona, ki jih stara mama oblači in župnik slači ?

     • janez cepec

      ja,ja, une dva, k prideta u Amerik na večerjo u pogrebnih oblekah, s črno kravato. jebi ga, če j’ pa na vabilu pisau black tie.

     • luckyss

      Še dobro da ni pisalo only black tie…
      Le kdo bi ju gledal samo v kravatah…

     • janez cepec

      hehe, to bi bla bruka

     • slosin

      sirotek, lahko bi že nehal! Da si klovn, vemo že vsi tukaj…

     • janez cepec

      pejd po tablete, jebe te zdravje

     • WISKY 1000

      pravi si loj

   • Franjo Trojner

    Res si cepec, kar vedno znova dokazuje vsaka tovoja zapisana beseda in stavek! Če bi se ti zavedal, da si cepec, bi v resnici cepec ne bil in takrat bi tudi vedel, da na 46 let podlage in nato vsaj 20 let v samostojni, baje demokrarični Sloveniji vlade tvorijo, vodijo leve politične stranke, bivša in sedanja leva komunajzerska elita in rodeči sindikati. Zdaj pa leti svoje komunjare, pardon, demokratične socialiste vprašat, zakaj so kljub njihovi nenehni vladavini tudi v samostojni demokratični državi penzije navadne raje mizerne in v večini penzijonistov ne dosegajo niti piškavih 500 € in zakaj so izplačane plače delavcev v veliki večini primerov samo za dlako večje, kot minimalne torej med 600 in 800 €?? Tvoje komunjare na oblasti ti tudi naj odgoborijo zakaj so pravno državo, tranzicijo in vse delavske pravice in delavsko zakonodajo v gospodarstvu čisto vkup vsipali?? Naj ti tvoji rodeči tovariši in tovarišice na oblasti odgovorijo zakaj so nam državo preko vsakih normalnih meja zadolžili in zakaj nam vedno znova nove in vedno večje davke nabijao? Naj ti tvoje komunjare odgovorijo zakaj jih moti tradicionalna družina, da jo na vsej črti omejujejo in poizkušajo izničiti? Idi ti tvoje komunjare vprašati zakaj jim samostojna, demokratična država vseh Slovencev nikoli ni bila intimna obcija in zakaj nas vedno vztrajno tiščijo nazaj na Balkan. Idi ti tvoje komunjare vorašat zakaj so izdale datum odcepitve in prostovoljno predale težko orožje TO agresorski vojski JLA? Idi ti svoje komunjare vprašat zakaj so že pred prvim dnevom vojne za samostojno Slovenijo in nato ves čas vojne bežale v nepreglednih kolonah, skozi Kungoto in nato skozi mejni prehod Jurij na varno v v zbirne centre v Avstrijo in pustile SLOVENSKO DOMOVINO in SLOVENSKI NAROD na cedilu?? Sicer pa ti itak to vse sam veš, ker si ti tudi sam jugonostalgik, komunjara, pardon, demokratični socialist, kot se sami danes radi menujete, naslavljate. Ti in tebi podobni ste v sramoto demokratični samostojni SLOVENSKI državi in narodu, vi vsi jugonostalgiki ste nelojalni državljani SLOVENSKI DRŽAVI IN NARODU ! S takšnimi, kot si ti sam mičem imeti več nobenega opravka, kapiš.

   • WISKY 1000

    cepo,kaj si danes šluknil

  • ĐĐ Style

   Si ti mogoče tisit prodajalecmegle Franjo Trojner, ki kao hodi po žerjavici in povezuje kao življenje

   • Franjo Trojner

    Ti, ki nisi naše gore list, ne moreš razumeti naše Slovenske duše, kulture, trme, tradicije in navad!
    Tak osebek, kot si ti meni osebno pomeni manj, kot nič, iz tega razloga mi je popolnoma vseeno kdo si, kaj si, od kod prihajaš, kje živiš, za kaj se zavzemaš, kaj misliš! Glej, tebi moje pisanje ni namenjeno, iz preprostega razloga, ker zame ne obstajaš!
    S teboj komunikacije ne more biti, ker si zame luft, kapiš!

    • ĐĐ Style

     Če ne obstajam, ti tega ne moreš prebrati. Vladavina enumja te je prepričala, da vidiš in slišiš samo tisto kar ti drugi povedo. Paradoksalno pa je dejstvo, da si mi odgovoril kljub tvoji trditvi da ne obstajam. Ti bi verjetno v Janševi vladi bil minister za paranormalne pojave in povezovalec vesoljskih sil.

     • RATATA

      Tebi ga küćan z vesiljsko silo rine v danko kretenović.

   • DJURO SUMAR

    Ni. Je le navadna farška ovca.

 • totex39

  3. junij je za Slovenijo prelomno, zato volivci od vas je odvisno kakšna bo odločitev za našo domovino. Režim, ki ga imamo sedaj nam nič dobrega ne obeta in to ravno z temi volitvami moramo prekiniti, ker nas pelje vse to v resnično pogubo in nikoli ne bomo mogli več izplavati v pravo demokracijo in to brez komunističnih simbolov in organizacij, ki nam jih vedno bolj vsiljujejo.

  • luckyss

   Ja, eno največjih gospodarskih rasti v EU je treba ustaviti, da se bo spet ribarilo v kalnem in bodo milijarde puhtele v oaze…
   Bravo ovce..

   • ĐĐ Style

    Je treba prodati Telekom in NLB, nekaj provizijee bo kanilo. Fovšija, da oni niso pobrali provizije od Irancev jih razžira navznoter.

   • totex39

    Nemčija zapre pipico pa boš imel največjo gospodarsko rast in to v greznici.

    • luckyss

     Zato je treba ohranjati vzhodne trge, predvsem ruskega, tukaj ima Korl prav, čeprav je sicer po naravi kreten..

 • ĐĐ Style

  Nekdanji minister in poslanec SDS Dragutin Mate je ob izstopu za STA pojasnil, da
  je notranja demokracija v SDS začela pešati, zato se je raje umaknil iz
  strankinega delovanja …. NOTRANJA DEMOKRACIJA ali NOTRANJA DIKTATURA???

  • sprehajalec

   Seveda daleč od levičarskih ljudskih demokracij. Tipa kampučija, Venezuela,. Kuba, SFRJ, Severna Koreja, Sovjetska zveza…..

   Te so za slovenske levičarje in Liderja slovenske združene levice Zokija ideal ljudskih demokracij. Sem spada tudi Samostalna autonomna oblast SAO Ljubljana.

 • ĐĐ Style

  Maj 2001 – Ivo Hvalica: Ne morem se enačiti s stranko, ki ni več demokratična
  Oktober 2011 – dr. Gregor Virant: Ne čutim se dolžan kogarkoli spraševati za dovoljenje
  Maj 2012 – dr. Miha Brejc: Vem, da človeška plat pri Janezu včasih odpove
  Maj 2015 – Sonja Ramšak: Naše vodilo bi moralo biti strpnost, spoštljivost in sklepanje kompromisov
  Julij 2015 – Dimitrij Rupel: Janša je presodil, da sem premalo pravoveren
  Februar 2016 – Dragutin Mate: Notranja demokracija v SDS je začela pešati
  Marec 2016 – Vera Ban: Moj svet se ni sesul, kako mi je pri duši, pa ve le Bog.

  • RATATA

   In kaj si s tem povedal primitivo bebav?

   • ĐĐ Style

    Kaj so bivši SDS-ovci imeli za povedat ko so zapuščali sekto

    • Miro

     je pač prebutast da bi razumel…. nariši mu v obliki stripa

     • ĐĐ Style

      ovca kot ovca

     • RATATA

      Res si zabavnik.

    • RATATA

     In kje so zdaj ti bivši in kaj počnejo?

     • ĐĐ Style

      Za vas so trenutno črne ovce in izdajalci. Karkoli ti napišem boš rekel , da so komunisti, murglisti, stalinisti. Preveč so ti možgane razrečili komunsti iz vrst bivše Socialdemokratske stranke Slovenije.

     • RATATA

      Nihče o njih nič ne piše. Z veseljem bi prebral karkoli, tako pa ne vem nič. Pa mi ti povej, kdo je šel v eSDe, kdo k cmerarju, rjaucu, k mesečnemu …. šarcu…?

     • ĐĐ Style

      Boljše vprašanje je, zakaj je toliko članov zapustilo stranko in zakaj SDS toži bivše poslance?

 • EOL

  Dogodek je bil res na najvišjem nivoju.
  Vse je teklo kot mora, čutiti je bilo iskreno pripadnost Sloveniji in državljanom, vsi na odru so bili strokovni in hvala obema gostoma iz tujine, še posebej hvala Orbanu.
  Janša, pa je imel govor brez papirja, ki ga njegovi nasprotniki niti v sanjah niso sposobni narediti in tukaj se vidi, da ima res iskrene namene!

  Morda kdo ve, če se dobi celoten posnetek volilne konvencije in na kateri povezavi (zgoraj je samo povzetek)?
  Rad bi ga preposlal še nekaterim, ki ga niso spremljali in bi bilo prav, da vidijo… s tem želim tudi pridobiti kakšen glas več na volitvah…

  • janez cepec

   kot rečen, kot bi gledu debilčke, s tem, de so SDS ovce sto krat bel fuknene, ob vsem spoštovanju do przadetih

   • WISKY 1000

    cepljen cepec

  • janez cepec

   ti b’ posnetek rad zato, ker, butl kukr si, nis nč zastopu, pa bi rad še ene pet krat poslušu, de ti bi blo prbližn jasn, de ti ni nč jasn. ne sekiri se, sej še marskermu ni blo jasn, to kar je vaš ljubljeni vodja klobasav, čeprav se ponavla. DEJA VU

  • luckyss

   Ja, Hitler je takšne zadeve obvladal…pa kako je Leni Riefenstahl to lepo posnela…
   Verjetno se vam kar oči orosijo od nostalgije ob teh replikah in približkih…

   • janez cepec

    ja lepo so ga kopiral, sam snemauci so pa še deleč od Leni. še bo treba trenirat

    • luckyss

     Snemalci bodo že še pridobili rutino…glavno da nastopajoči ne odstopajo preveč od vzornika..

     • janez cepec

      ne smejo, če ne so sankcije. da se zna, kva j’ demokracija, pa kdo j’ gazda

   • Franjo Trojner

    Tito, Stalin in ostali komunajzeri so se od Hitlerja učili nastopati pred javnostjo in še izboljšali Hitlerjev zločinski plan, kako v koncentracijskih taboriščih na hitrco pobiti čim več ljudi, kar jim je ves čas njihove komunajzerske totalitarne vladavine žal tudi uspevalo.
    Luckyss prav iz tega razloga je na pobudo velikega borca proti komunizmu, ruski okupaciji Češke in velikega borca za demokracijo, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin g. Vaclava Havla sprejela komisija sveta EU resolucijo, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme, fašizem, komunizrm in nacizem.
    A nisi vedel tega?? Mater ste komunjare zabite, neinformirane, nerazgledane in slabo izobražene, zraven pa še brez vsake prave vzgoje, zdravih načel in brez vseh manir, kar je na koncu res pogubna kombinacija!

    • luckyss

     A so razvrednotili tudi pomen zmage zaveznikov nad Hitlerjem in domačimi izdajalci…?!
     Samo vprašam, ko vidim, da te razganja od lastne “pameti” ;)
     Idiot ubogi, ovčji…

     • Franjo Trojner

      Ti res ne moreš iz svoje komunajzerske kože kaj?
      Daj mi ti komunajzer povej za vsaj eno bitko na teritoriju Slovenije, kjer bi kak SLOVENSKI partizanski odred v času vojne osvobodil njivo, gozd, ozemlje, trg, vas, mesto in to obdržal v svojih rokah do konca vojne, do podpisane kapitulacije fašistične okupatorske Italije ali nacistične okupatorske Nemčije? Jaz takšne bitke ne poznam niti ni omenjena v prav nobenih pisanih virih pri nas!
      Tu na Štajerskem so partizani gnali in napadali neško vojsko že po njeni podpisani kapitulaciji, ko se je ta hotela predati Angležem. Mesta Maribora niso osvobodili partizani niti proslave ob vkorakanju partizanske četice v mesto drugi dan po odhodu nemške vojske ni nikoli bilo. O kaki zmagi torej ti fantaziraš?
      ZDA, VB, Rusija in vojske okupirane Francije, Poljske itd. ki so delovale v sestavi vojske VB so zame zavezniki, ki so zlomili in premagali osi zla. Po drugi svetovni vojni pa so se Rusi takoj preobrazili v agresorje, ko so okupirali državrve zhodne Evrope in leta 1948 žugali tudi nam. In mimogrede, če Titovi partizani po Italiji in Avstriji ne bi počeli svinjarij bi bil tudi Trst z zaledjem in del Koroških in Štajerskih ozemelj še danes naš sestavni del. Pa toliko o tvoji razgledanosti in poznavanju resnice, zgodovinskih dejstev.
      Čuj pa se res moraš počutiti čist usrano, ko vsak ubogi idiot, očji…, ve več od tebe, kaj? Ti si po tvoji teoriji torej ovčji drek, ha, ha, ha mater si smešn, ha, ha, res ubog, žalosten, osamljen, fsran kujon.

     • luckyss

      Tipično jamranje potomca domačih izdajalcev…..se boste morali sprijazniti s tem, da je Dolfi popušil ;)

     • mapu

      luckyss, ko je bog delil pamet si bil ti zadnji v vrsti, zato ti za tvoje komentarje ne zamerim.
      Mogoče boš imel jutri boljši dan.

     • Franjo Trojner

      Kot ponavadi si znova čisto mimo pihno, pa daj se malce informiraj prej predno takšne neumnosti zapišeš. A si res tako zabit, da si v dobi strica googla ne znaš poiskati pravih informacij? Če bi ti imel samo za ščepec lastne pameti in malce raziskivalnega duha zgornjega zapisa ne bi nikoli niti pod razno zapisal.
      Na bruhanje mi gre že od cepcev tvoje vrste, ki pišejo v prazno, brez vsakih vsaj približno pravih infornacij! Ti si pravi pravljičar, kot večina tvojih komunajzerov, ki so se med prvo in drugo svetovno vojno v lesu in na seniku skrivali, po vojni pa za največje heroje, sponečirje delali. Čuj ti in tvoji ste v času agresije sovražne vojske JLA sigurno v Avstrijo na varno bežali in SLOVENSKI ROD IN DOMOVINO NA CEDILU PUSTILI! Takšni ste vsi vi pravljičari, vsi sami potuhnjrni lažnivci in strahopetci!

  • Miro

   komunist kot je, en in isti govor ponavlja že 40 let….. na zapadu ništa novo

 • Jan Kovalski

  Slovenia First

  • janez cepec

   without JJ

   • Jan Kovalski

    Z JJ in brez cepcev.

    • janez cepec

     ne bo šlo, nas je 2 mač

 • Frank Novak

  AMERICA FIRST…
  No koncno… Osredotocite se na tukaj in zdaj, pa boste lazje zmagali.

 • Miro

  res ganljivo srečanje versko blaznih…….še pesmico svojemu vodji morate upesniti, po zgledu komunistov, ki so jih peli Titeku

  • andreas82

   Janšek je čisto ok, da takemu nasprotuješ, to nisi čist diht, edina racionalna rešitev, druge jaz ne vidim.

 • Božobožo

  Firerjev govor pripadnikom svoje sekte. Grozljivo.

  • andreas82

   Skrij se ane.

  • xtc

   Ja sploh za one,katerih politična opcija ima na punklu 220 miljonov mrličev v 20 stoletju po svetu.

 • Krtača 20

  Tale zborovanje je lahko Sloveniji sam v sramoto. Orban, kot voditelj Madžarske je pa itak naredil eno hudo butasto potezo, da se gre v tuji državi postavljat na stran sđs. Praktično se tujc vmešava v interno zadevo neke države. In to je huda napaka.

  • xtc

   A bejž no bajž i to velja verjetno za Webra tudi?
   Ti si hudo teslo,če pišeš pišivsaj malo trezno in ne butaj partizanskih idiotizmov,kajti SDS,kot Orban,kot Weber so del EPP torej desno ljudskega bloka torej najprej si razčisti pojme in ne izpadaj popoln osel.

 • andreas82

  Bravo johnny konec teh njihovih edina pot je pravna pot, Pošteno!, etika in morala in te razne njihove. Konec je !;))

 • andreas82

  Slovenija jok in veselje kakšnega ne najdete njikjer drugod..pa še kako res je to.

 • FORT WORTH

  BRAVO !!
  Najlepsa konvencija EVER !!
  BRAVO JANEZ JANŠA – BRAVO SDS !!
  Naprej s pospešenim korakom.
  GREMO !!!
  Pomagajmo po najboljsih moceh – volimo SDS – motor razvoja NAŠE SAMOSTOJNE IN NEODVISNE DRZAVE SLOVENIJE.
  VSI NA VOLITVE !
  SREČNO !!!

  • ĐĐ Style

   Kdaj bo Orban aneksiral Prekmurje?

   • FORT WORTH

    Ne bo.
    Lahko pa ti odpeketas k njim ali pa se raje v tebi ljubo venezuelo.
    Hehehe

    • ĐĐ Style

     Mu ga boste podarili, predlagam 20.April drugo leto. Naj bodo vaše obletnice vse na siti datum.

   • SmashFascism

    Kaj pa pomeni ta terminus?
    A si morda mislil “anektiral”?

   • xtc

    Kdaj bo podpisal Orban kak aneks,misliš?
    Kakšen aneks?

    • SmashFascism

     ..Fant je rahlo prizadet in pomanjkljivo izobražen…

    • ĐĐ Style

     Aneksija in aneks sta dva različna pojma, nepismnost je stalnica desnice.

     Aneksija je politični izraz za nasilno priključitev ozemlja k neki državi

     aneks je priloga k spisu ali pogodbi; dodatek, priključek

 • SIMON ROZIC

  Konvencija stranke SDS je bila v vseh pogledih na visokem, najvišjem nivoju!
  Samo tako naprej, dragi strankarski prijatelji, iskreni, brezmejni
  ljubitelji svoje edine domovine Slovenije! Ponosni smo na vas vsi,
  ki smo še ohranili svoj slovenski jaz in ki se nismo prodali za drobiž
  umazani mafijski globoki državi!
  Hvala za lep večer, za lepe misli, čudovite pesmi in nadvse prijetno
  predstavitev kandidatov za volitve! Naj vam Bog nakloni srečo, mi vam
  bomo naklonili svoje glasove!

 • mapu

  Res je, za vse prave Slovence mora biti Slovenija na prvem mestu!

 • SIMON ROZIC

  A si pogrešal ZZZB in pleničarje in ostale leve mafijske plenilce?
  Tu jih nikoli ne boš srečal!

 • SIMON ROZIC

  Pluvaj po Putinu in Merklovi, če upaš, ti zmene komunajzarsko!
  Tito je bil maskota propadlega naroda!

 • Tweety Bird

  Če danes referendum pade bomo slišali… “JANEZU AKBAR…. BUUUUUUUUUMMMMMMM !!!”

  • Miro

   kako misliš ČE…. referendum ne more uspeti ker ne bo dosežen kvorum

 • Miro Jereb

  Iz Vaših ust v Božja ušesa…..SLOVENIJA je št. 1. Končajmo s komunistično lopovščino.

  • Vojteh Dovč

   dajte še malo drugim

  • joze mrcela

   Vaša lopovščina je torej sprejemljiva. Nakradena roba je tolerantna, komunizem pa ne.

 • ĐĐ Style

  Ali je Janša spet vabil trojko v Slovenijo???

  • xtc

   Definitivno bi jo moral,če bi prišla bi bili danes že rešeni tako pa nas vse slabo še čaka.

   • SmashFascism

    Da, da izgubljenih 5 let…

  • WISKY 1000

   13-stega maja si lekadol nabavi,ker ga bo zmanjkalo.

   • ĐĐ Style

    Danes je 13.Maj, popušili ste referendum, sedaj lahko nabijate ceno makete proti 3.6 milijonom, ki jih je vili odvzel. Preračunajte to v stanovanja kot ste tega vajeni.

 • Rotar Jakob

  bravo jj in sds s konvencijo sds so pokazali pravi obraz slovenije in vzorne zaveznike ki podpirajo pučnikovo slovenijo tudi največja eu stranka epp in orban s čimer so dvignili nivo sds in desne slovenije nad gnilo kurćanovo močvirje ki že 70 let s krivosodjem in udbomafijo mrcvari kz slovenistan!

 • Olga_10

  Primerjajte častno delo Janeza Janše in SDS z “levičarji” (prebarvanimi komunisti), tatovi in kriminalci, ki celo na portalu poskušajo zlorabljati Nicke in gredo na volitve z ukradeno identiteto!

  Komunajzli poskušajo zmagati z lažmi, krajo identitete in lažnim predstavljanjem in diskreditacijo! Ker sem jih razkrila, so priredili svoj Nick tako, da bi bil podoben mojemu (moj Nick ima podčrtaj, sami so dodali dva podčrtaja! Objavljeno spodaj!
  Zloraba Nicka! Levičarjem kuzla v rit skače! Laž, kraja in podtikanje…
  Antifa terorist:
  Olga_10
  @Olga__10

  284 Upvotes

  Očitna razlika v podcrtajih!
  Moj Nick:
  Olga_10
  @Olga_10

  51175 Upvotes
  Volimo SDS in naženimo udbomafijsko sodrgo!

  • WISKY 1000

   Volga,sds 100%zmaga pa se lahko na zobke mečeš.

 • ĐĐ Style

  Turbo kapitalizem s podporo klero-fašistov s svojimi orgijami zopet posiljije Slovenijo in išče nepostoječega notranjega sovražnika, škoda da nimajo ogledala.

  • xtc

   Če kdo neprestano išče notranjega sovražnika ste to levi in glavni garant za potapljanje Slovenije,če smo se nekdaj iz Višegrajcev norčevali,se bodo kmalu ali se že iz nas.

   • Maja

    jaz nisem ne leva ne desna ne sredina, jaz sem sam svoj gospodar in lahko rečem da desnica s komunisti na čelu ne more postati zgled vsem in vseh Slovencev. Desnica arogantno krade tudi mojo neopredelitev, me pljuva in žali.

 • Kučko pod pručko

  Tako tekoče, kot govoril Janša na pamet, Kučan še prebrati ne zna!!!

 • Olga_10

  Čestitke za odlično izpeljano konvencijo! Čestitke tudi gospe Irgl! Res je prva klasa!
  Levičarji hudi trpijo…. Reveži so hoteli “uravnotežiti” zadevo, pa so pokazali ubogega Cmero, ki je gosta popeljal od srbskega do dvakrat zapečenega župana…To je “pristna” Slovenija….

 • xtc

  Dejstvo je ,da levi ne morejo organizirat podobnega dogodka s tako mednarodno težo,kdo bo pa prišel?
  Še obisk Gysija so si izmislili,večjem bi lahko povabili Švedsko feministično vlado,drug pa jih itaq ne mara in mogoče še Irance in Palestince.

 • Vojteh Dovč

  Mimgrede
  Tašča in snaha sta trgovki. Obe sta delali v isti trgovini, samo da se je tašča upokojila leta 1990 (v gnili Jugi) pri 54 letih starosti s pokojnino 750 evrov. Snaha pa leta 2017 (v mali Švici) pri 61 letih starosti in s pokojnino 450 evrov.
  (da ne boste nasedali Pavlihi iz t.i. stranke upokojencev)

  • Maja

   ko je SDS vladal je sprejel znižanje pokojnine na 57%, danes pa pljuvajo po drugih.

   • DJURO SUMAR

    Meni je Janševa vlada vzela na letnem nivoju 600 evrov, kar je za penzionista denar.

 • SmashFascism

  Kaj te muči Pohorc?

 • SmashFascism

  bebavi pohorc

 • Caetano

  Odličen govor Janez Janša!

 • Maja

  mene govori ne prepričajo, ker bi Janez moral že pred 26 leti odstopit iz politike.Ocenjujem zgolj minulo delo iz programa 100+ in resnica je, da iz časa premierja ostaja ljudem sramotnih 57% izračuna za pokojnino…da o slabih kreditih ne pišem….pa ne rabite mi pojasnjevat, številke govorijo dovolj zgovorno in ko je izjavil da bo odstopil če bo pod stranko Cerarja BDP zrasel…no in? laganje ni krščanska doktrina in niso vse drugi krivi, jaz vem da ga narod plačuje njega pa sploh ne vidiš na stolu v DZ.Njega zanima samo njegova rit, ker na trgu bi imel 700€ plače.

 • skorpijon93

  bravo SDS !

 • DJURO SUMAR

  Janša in SDS sta vedno za Slovenijo, zato pa minirajo izgradnjo drugega tira. Saj jih razumem, za denar gre, kajne., ne pa za Slovenijo.

  • Soave

   A razložiš – prosim – tole tvojo ugotovitev ?

   • DJURO SUMAR

    Pri vsem tem nategovanju okrog drugega tira se gre le za denar. Tista politična opcija, ki vodi investicijo, seveda pobira vso smetano. Kaj tukaj ni jasno?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!