[VIDEO]: Kje so danes “romarji” na ljubljanski magistrat, ki podpirajo seksualnega izkoriščevalca Zorana Jankovića? Vsak je dobil svojo nagrado!

Slavno romanje na magistrat oktobra leta 2011. (foto: STA)

Se še spomnite slavnega romanja na ljubljanski magistrat oktobra leta 2011, ko je 26 znanih javnih osebnosti javno izreklo podporo kandidaturi ljubljanskega župana Zorana Jankovića na parlamentarnih volitvah? Čeprav je imel Janković že takrat za vratom kup spornih poslov in kazenskih ovadb, to njegove podpornike ni zmotilo, da ga ne bi podprli – danes se večina med njimi sicer brani, da ga v resnici sploh niso podprli, temveč so zgolj želeli, da na oblast ne bi prišel Janez Janša. Govorijo seveda čisto resnico, saj je strah pred Janševo vlado, da bi v Sloveniji končno naredila red in raznorazne tajkune, posameznike in podpornike rdeče zvezde odklopila od napajanja iz proračunskega korita, prevelik. Pa jih je danes vseeno kaj sram, da so svojo podporo izrekli osebi, ki ga kazenska ovadba Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) bremeni, da je julija 2014 v zameni za ureditev zaposlitve za nedoločen čas v Lekarni Ljubljana izsiljeval farmacevtko s spolnimi odnosi in v tej nameri celo uspel?

Številni se v javnih intervjujih branijo s floskulami, da ovadba še ne pomeni krivde, spet drugi vztrajajo pri faktorju Janeza Janše. A nedavno majsko druženje levičarske elite na ljubljanskem gradu, sicer ob občinskem prazniku, daje slutiti, da takšne županove svinjarije podpirajo še danes. Še več, podpirajo njegovo tiho napoved vrnitve v politiko, saj naj bi imel Janković znova apetite po premierskem stolčku, ki se mu je jeseni leta 2011, kljub zmagi na volitvam, izmaknil, saj ni uspel sestaviti koalicije. Janković je vsakemu posebej za podporo tako ali drugače naredil kakšno protiuslugo. Razkrivamo, kako “slavni podporniki” služijo v poslih z Mestno občino Ljubljana in kakšne koristi imajo že leta od ljubljanskega šerifa.

Naj spomnimo; 10. oktobra leta 2011 so se romanja na ljubljanski magistrat udeležili: Jože Mermal, Žiga Debeljak, Miran Goslar, Ranko Novak, Rajko Kenda, Igor Arih, Milan Kučan, Janez Stanovnik, France Bučar, Jože Mencinger, Mateja Kožuh Novak, Renata Brunskole, Branko Djurič – Đuro, Matjaž Kmecl, Magnifico, Zoran Predin, Mojmir Sepe, Jerca Mrzel, Iztok Čop, Svetlana Makarovič, Ana Nuša Kerševan, Lojze Ude in Marko Bulc. Pobudo za Jankovićevo kandidaturo pa so podpisali tudi Herman Rigelnik in Vesna V. Godina. Šlo je za zrežiran konstrukt, saj je levica s pomočjo režimskih medijev v javnost prodala zgodbo na način, da so pomembneži Jankovića prosili, naj kandidira na volitvah, čeprav je imel župan seveda svoje lastne apetite po premierskem stolčku.

Predin pretepel košarkarskega sodnika
“Nisem ga podprl niti takrat niti zdaj. Želel sem le, da se prebije ta zvočni zid, ki so ga vzpostavile stranke, in da kandidira nekdo, ki ima nekaj pametnega za povedati,” se je denimo v letih po Jankovićevi spodleteli premierski kandidaturi branil pokojni France Bučar, katerega neimenovani družinski član je po naših podatkih dobil zaposlitev na Mestni občini Ljubljana. Bučarjeva politična preteklost je na sploh polna kontradiktornosti; po 2. svetovni vojni je deloval v KNOJ, kasneje po slovenski osamosvojitvi vstopil v DEMOS, nato pa s podporo Jankovićevi Pozitivni Sloveniji pokazal, kam pes taco moli.

Tudi Zoran Predin brez sramu večkrat javno poudarja, da je bil takrat zanj na prvem mestu poraz Janeza Janše. “Prva podpora je bila v času, ko je bilo treba ustaviti večinsko zmago Janeza Janše. Takrat sem bil podpornik Zorana Jankovića samo zaradi tega,” je denimo za MMC pred časom izjavil vodilni v skupini Lačni Franz.. V prostem času se v Jankovićevih Stožicah pretepa s košarkarskimi sodniki.

Foto: STA. Zoran Predin v akciji.

Kenda se od podpori iz zaledja kljub pritiskom ministrice še vedno drži na čelu pediatrične klinike
Zanimive so tudi izjave vodje pediatrične klinike, Rajka Kende, ki brez sramu javno zatrjuje, da bi svojo odločitev kadarkoli ponovil. “Še enkrat bi šel pred magistrat. Tega nismo storili zaradi Jankovića, ampak zaradi ljudi. Pozitivna Slovenija in Alenka Bratušek pa sta, v prenesenem pomenu seveda, njegova otroka in tega mu nihče ne more vzeti. In kaj je lepšega, kot da je človek ponosen na svojega otroka. Svojemu otroku želiš najboljše, kaj šele, da bi z njim tekmoval ali mu želel škodovati,” je bil slikovit Kenda v času, ko je z delom nastopila začasna mandatarka Alenka Bratušek. Podpora Jankoviću se sicer Kendi zelo lepo obrestuje, saj se zaradi povezav z Milanom Kučanom še vedno zelo lepo ohranja na svojem položaju, kljub vsem pritiskom zdajšnje zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc, naj odstopi.

Na magistratu je bil takrat tudi Jože Mermal, sicer znan po privatizaciji ljubljanskega trgovinskega središča BTC. To pa je samo eden od številnih tranzicijskih tajkunov, ki so si po osamosvojitvi protipravno nagrabili bajno bogastvo in odkrito podpirajo rdečo zvezdo.

Zoran Janković.

Stanovnik in Makarovićeva v dragih stanovanjih, ki jih plačuje Mestna občina Ljubljana
Janez Stanovnik danes živi v upokojenskem naselju v Trnovem, a se zaradi visoke starosti le še redko pojavlja v javnosti, Janković pa mu je, tako kot svoji dobri prijateljici Svetlani Makarovič, omogočil bivanje v strogo varovanem stanovanju, po naših informacijah na občinske stroške, torej vseh Ljubljančanov. A če Stanovnika ni več na spregled, Janković Makarovičevi ne samo omogoča, temveč tudi bogato plačuje provokativne koncerte v podporo nekdanjemu totalitarnemu režimu, kot je nedavni z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki je razburil slovensko javnost. Svetlana Makarovič je sicer slovenski javnosti dobro znana tudi po tem, da je pred leti zavrnila Prešernovo nagrado, njena dvoličnost pa se kaže v tem, da ji visoka pokojnina, ki ji pripada kot dobitnici tako eminentne nagrade, vseeno ne uide – vsak mesec jo z veseljem prejme na svoj račun.

Med glavne podpornice spada, jasno, tudi nekdanja županja Ljubljane Nuša Kerševan, sicer nekdanja predsednica skupščine SFRJ. Že leto pred romanjem na magistrat ji je Janković podelil naziv častne občanke Ljubljane, naziv, ki ga je Boris Pahor tudi zaradi očitnih razlogov poveličevanja nekdanjega totalitarnega sistema in njegovih voditeljev zavrnil. Med glasne podpornice sicer sodi tudi Renata Brunskole, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije. Lani februarja je z močnim političnim zaledjem preživela glasovanje o razrešitvi, ki ga je sicer predlagala Nataša Pirc Musar.

Nuša Kerševan.

Arih delal kampanje za Kučana in Jankovića, Kmecl je bil v Kučanovem predsedstvu
Igor Arih se ukvarja z oglaševanjem, njegove agencije so v preteklosti že izvajale politične kampanje nekdanjega predsednika Milana Kučana, dobile pa so tudi bogato plačano pogodbo v kampanjah za župana Zorana Jankovića. Matjaž Kmecl je bil med leti 1990 in 1992, pred prvimi volitvami v samostojni Sloveniji, član Predsedstva RS, ki mu je predsednikoval Milan Kučan. Takrat je spletel tesne vezi s komunisti in je danes med vidnejšimi člani Foruma 21.

Med podporniki je bil tudi Miran Goslar, nekdanji predsednik nadzornega sveta v Mercatorju, ki je iz ozadja tlakoval pot tajkunu Jankoviću, saj ga je postavil na čelo največje slovenske trgovinske verige. Omeniti moramo še Žiga Debeljaka, osebnega prijatelja ljubljanskega župana, ki je Jankovića kasneje nasledil na čelu Mercatorja. Za Debeljaka je sicer znano, da se seli iz stolčka na stolček v dobro plačanih državnih podjetjih, trenutno ob podpori levice zaseda vplivno mesto v upravi Gorenja.

Kvazi estradniki se napajajo iz državne blagajne
Seveda ob vseh imenih tajkunov in politikov ne smemo pozabiti niti na estradnike, ki so že leta zliti s slovensko levico in dobro služijo s plačami iz državne blagajne – poleg Predina mednje sodita še Branko Đurić – Đuro in Robert Pešut – Magnifico. Janković je na svojo stran uspel pridobiti celo Mojmirja Sepeta. Svoje ime si je vsaj nekoliko, popolnoma po nepotrebnem, s podporo Zoranu Jankoviću naredil tudi eden tistih športnikov, ki so sicer največ naredili za prepoznavnost Slovenije v svetu – večkratni dobitnik olimpijske medalje, veslač Iztok Čop.

Za konec seveda še nekaj najbolj eminentnih tranzicijskih imen, kot so tajkun Herman Rigelnik, ki je celo tožil nekdanjega poslanca in podpredsednika SDS Zvonka Černača zaradi “duševnih bolečin”, pa seveda Janez Stanovnik, Milan Kučan in Janez Zemljarič. Čeprav manj očitno, kot pred šestimi leti, so se tudi maja letos ljubljanski in slovenski pomembneži na gradu družili z Jankovićem in sklepali politične kupčije pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami. Že Reporter je poročal, da ni manjkalo starih komunističnih kadrov (Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Janez Stanovnik), levičarskih gromovnikov in zgag (Tit Turnšek, Boris Kobal in Svetlana Makarovič) ter odpisanih politikov, ki upajo na povratek (Danilo Türk), do politično gospodarske elite, ki želi biti dobro zapisana pri Jankoviću.

Janez Škrabec.

Na ljubljanskem gradu maja tudi Škrabec, Brglez, Tekavčičeva …
Med drugim so se na grad sprehodili menedžerji Janez Škrabec (ki Jankovića večkrat povabi na svoje žurke v blejski vili Beli dvor), Dušan Šešok in Janez Pergar, z Ekonomske fakultete sta prišla Dušan Mramor in Metka Tekavčič (mimo statuta je omogočila šolanje Andreju Ribiču in mu priznala plagiat, s katerim se je povzpel na vrh družbe Elektro Ljubljana, tam, mimogrede, je še danes), tam sta bila tudi padli tajkun Zdenko Pavček, iz “kvote” SMC pa sta prišla predsednik DZ Milan Brglez (ki se je v zadnjih mesecih uveljavil kot eden glavnih demagogov v državi) in vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. Seveda niso smeli manjkati niti Jankovićevi podžupani: Aleš Čerin, Janez Koželj, Tjaša Ficko in drugi člani njegove koruptivne ekipe, ki si ves čas ščiti hrbet.

Navedena imena pričajo o tem, da slovenske levičarske elite Jankovićeve afere ne zanimajo preveč, ne izražajo nikakršnega sočutja s farmacevtko, ki je bila županova žrtev – pomembno je le, da s tem, ko ščitijo hrbet županu, ščitijo tudi njegovo predstavo v medijih, s tem pa ščitijo hrbet tudi drug drugemu. Z vsemi sredstvi se oklepajo svojega edinega cilja – da se v Sloveniji ohrani status quo in da se desnica, ki bi naredila “red” in vrnila “pravno državo”, ne povzpne na oblast. Ključno vprašanje ostaja, ali bodo Slovenci spoznali, da imajo moč takšni politiki končno reči ne in to že na naslednjih parlamentarnih volitvah.

T. F.

 • joza joza13

  Zelo dober prispevek. Ni namigovanj, domnevanj itd, zgolj dejstva in obelodanjanje druščine, ki si na naš račun reže gromozanske kose belega kruha.
  Če dobro premislim – ugotovim, da ta druščina vendarle ni tako mogočna in obsežna. Kar nekaj je starčkov – že v, ali pa tik pred planicami, Bučar se je poslovil, ostalo pa so t. imenovane opice, ki se prodajo za banano.
  Najbolj sem alergičen na šefa Lačnega Franca – Zorana Predikako – pardon, že dolgo nazaj se je preimenoval v Predina. Alergijo nanj sem dobil v trenutku, ko je v nekem omizju na Hanzi tv udrihal čez Fredija Milerja, češ kako mu nekvalitetni glasbeniki odžirajo kruh. Njegova izjava, da otrokom ne dovoli gledanja tv-ja, dokler bo Hanzi predvajal Fredija…je pa podrla vse meje pričakovanega. Kretenček se je postavil na Fredijejev nivo ali celo pod ta nivo. Ni Frediju privoščil tistih 5 minut slave, ki si jih je priboril bolj kot posebnež, manj kot glasbenik. Prostočasno udrihanje Zorana Predikake – pardon Predina, po sodnikih je pa samo njegova dodatna, javna manifestacija svoje majhnosti.
  V glavnem, med prisotnimi ne najdem nikogar, ki bi ga lahko cenil. Izjema bi lahko bila Đuro in Čop, vendar mi bolj delujeta kot opice, ki prosita za banane.

  • Anton

   no sej tud njegove pesmi kot je

   https://www.youtube.com/watch?v=0vW4tdY49mA

   niso nobena kvaliteta od vsebine,da o vsebini sploh ne govorimo, očitno jo je “umetnik” pisal v opoju takih ali drugačnih substanc,še več vsak ki ima 5 minut časa lahko spiše “tako” oz še boljše besedilo

   in potem ko en takle “umetnik” začne plozati o kvaliteti v glasbi, jah potem pa je res že skrajni čas da se ugasne ekran televizije

   dotaknili smo se njegove plati “umetniškega” ustvarjanja, kar se tiče performensa, njega kot človeka pa mislim da nima smisla izgubljati besed, dejanja povedo več kot mnogotero besed.

   sarkazem press

 • Cenzuriran 4x

  Upam da vas nekdo toži in tudi fajn iztoži Nova. Ovadba še ni obsodba. Mal se zamislte nad načinom pisanja.

  • Darth Vader

   ma ko te jebe, kdo pa si ti, da boš svobodo govora omejeval debil?

   • Cenzuriran 4x

    Tudi ti se zamisli nad načinom pisanja.

    • Darth Vader

     matr si debil…

   • Zgornji

    DOBRO RAZLOŽENO .. Čeprav bi morda res lahko popravil tisto vulgarno “sexanje” , ker potem nisi kaj dosti boljši kot ostali pokvarjenci katere omenjaš na temo “omejevanja svobode govora” .

  • MEFISTO

   Govori se, da ga farmacevtka pa resnično tožila za visoko odškodnino, ker jo je fušarsko obdelala.

   • Cenzuriran 4x

    Če je seks proti plačilu, potem je to prostitucija. Če je bila prostitutka premalo plačana, njen problem. Ima licenco za usluge?

  • Viktorh

   Tik – tak, še 24 dni, pa…

  • Aurelius

   Kako pa je pisal rdeči orkester oz. Banda 571 ob ovadbi JJ v aferi Patria?

   • tarantela

    Si me spomnil; Večkrat se vprašam, kako to, da Janša ni nič vedel o mahinacijah in podkupovanju ob nakupu Patrij? Saj je bil vendar predsednik vlade!!! Križana gora, če pa ne veš, kaj se dogaja v vladi, ko si njen predsednik, pol pa nisi sposoben biti v vladi!!!

 • Darth Vader

  pomembneži :D a nihče od njih ni brez davkoplačevalskega denarja sposoben kupiti niti srekt papirja :D

  • borko

   zadetek v nulo

  • vsemojebabe

   Takega debila pa še ne, ni čudno, da se pod vsako sporočilo podpisuješ z debil.

   Si kot ventilator, tam kjer ti najbolje kaže, tja se obračaš. SDS delaš veliko, veliko sramoto. Zdaj, ko bo čistka na forumu, letiš med prvimi, osebno bom poskrbel za to. Ne prepisuj več mojih komentarjev, nikoli več, jasno!

   Zdaj pa takoj šibaš na IGNOR, by by

 • Sloustava

  Vsaj zvemo resnico. Bodite se bolj udarni, vsaj priblizno podobni Pozareportu! @cenzuriran4x pa itak ni vreden komentarja, saj je verjetno “naplavina” negativne selekcije. Pustite ga, naj laja, povedati tako ali tako ne zna nic pametnega.

 • andreas82

  Naj živi antibalkanska bojevnica Blanka Žgajnar;)! Ce kdo pol ona ve s kom ima opravka;)

  • samsara

   “Tale naš Zoki ma neki…” (kar jst rabm) he, he he…
   Tako je zapisala na njenem FB sicer njena stanovska tovarišica, a saj so vsi iz istega gnezda.

 • Marko

  Zoki, zoki

  • Zgornji

   zokl zooklllll … :-P

 • moat

  Jankovič definitivno ne bi smel biti premier, niti župan! Je moralno in etično sporna osebnost, poleg tega je še v več kazenskih postopkih. Kako je mogoče, da lahko takšna osebnost prosperira in da jo podpirajo vidne osebnosti? Ni mi jasno, res.

  • Zgornji

   … zato ker se je celoten narod že tako pokvaril , da si kaj boljšega sranja sploh ne zasluži … !!! ! !!!

   • moat

    Kaj pa vem. Menim, da ima vsak od teh svoje interese (beri biti pri koritu).

    • Zgornji

     No, saj, In Ravno Zato taki Pokvarjeni Zlobni Sebičneži Večno Nikoli Nebodo Pravi Voditelji Nobenega Naroda !!! ! !!! Amennn !!! ! !!!

     • moat

      Upam, da imaš prav, ker takšnih vodij si, razen peščice ljudi, zagotovo nobeden ne želi.

     • Zgornji

      Vem da Imam Prav – tako kakor Obstajam in sedaj živim na tem malem planetku . Je pa res , da četudi si narod ali pa posameznik ne želi takih pokvarjenih zlobnežev ki nam visijo za vratovi, pa jih vseeno dobi/mo , Kajti boljšega si pač Ne zaslužimo, ker smo se kot kolektivna zavest naroda preveč pokvarili . Vsak pa dobi kar zasluži , tako posameznik kot tudi celoten narod , ker je tudi posamezen narod obravnavan posamezno tako kot en sam človek . Odtod problemi …

  • traktor

   Če pa tud kej zrihta, a ne, pravjo žabarji. Krade, ampak ampak tud kej zrihta.

   • moat

    Hja, pol pa tile, ki navijajo zanj, zbirajo boljše od najslabšega. Pač ni politične alternative, res.

    • traktor

     Ja že,sam, mislm, kolk morš bit sam pokvarjen, da voliš mafijca. Res smo u totalnem kurcu.

     • moat

      Ja to pa res. vsi tisti, ki bi ga volili.

 • Kučko pod pručko

  Pomilovanja vredno plazenje

  To, kar si je leta 2011 privoščil bivši predsednik Kučan, ki se je klečeplazensko podal v mestno hišo prosjačit župana Opankovića, da bi kadidiral na bližajočih se državnih volitvah, je vredno vsega pomilovanja in obsojanja. S seboj je pripeljal trop njegovih ritoliznikov, ki se napajajo z naropanim denarjem iz bogato napolnjenega partijskega korita. Pri tem me niso razočarali Stanovnik, Mermal, Ude, Mencinger, Bulc in še nekateri, za katere je znano, da so že dolga leta odkriti podporniki murgelskega uničevanca Slovenije.

  Tudi Makarovička, Magnifico in Predin mi niso vzbudili kakega začudenja, saj sem vedel, da so zavzeti pristaši levice. Znamenita Antislovenka prejema nezasluženo visoko pokojnino, Magnifica smo kasneje videvali na naslovnicah slovenskih trač revij, za kar je bil bogato nagrajen, Predin pa dobro služi na odrih, na katera veliko boljši pevci nimajo dostopa.

  Daleč najbolj pa me je razočaral Iztok Čop, naš odličen veslač in dobitnik prve olimpijske kolajne za Slovenijo. Taka osebnost, kot je on, bi se tako odkritega in poniževalsko nizkega nivoja ne bi smel privoščiti. Mislil sem, da je bolj pameten človek, pa vidim, da je enak poden, kot so vsi tardeči. Verjetno pa se mu bo njegovo odkrito čašečnje Kučana in Jankoviča obrestovalo, le na pravo priložnost bo moral še počakati!!!

  • centurion

   Iztok Čop je vse potenciale vložil v mišice.
   Zato pa žal popoln vakuum v glavi.

 • Stajerka

  kje so???……uradujejo za lastne funkcije, ambicije in džepe – občasno tudi za potešitev spolne sle….

  Janković poklical Cerarja v Črno goro, Cerar pa Milojko Kolar Celarc v Ljubljano, da so rešili Rajka Kendo.
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=22956

 • tarantela

  Kamor pogledam – povsod kisle kumarce. Doma jih vlagam, sosede jih vlagajo, tale portal jih pa nalaga…

  • Zgornji

   Ja, in največja kisla kumara si prav Ti … še večja kot jaz … ;-P

   • tarantela

    Kwa pa veš— hi-hi.

  • MEFISTO

   Kdaj jih pa vlagaš, saj si neprestano na portalih?

   • tarantela

    Vaja dela mojstra, zato gre; učas umes mal koleno spočit pred portal, pol pa naprej delat. Zima bo dolga in huda Indijanci že drva napravljajo.
    Aja, na kerih portalih, jest sm sam tuki!?

  • Cenzuriran 4x

   Hehehe. Telim so že vse kumare ušle, so tko velike da tud za v solato niso več. Sam za na gnoj.

  • centurion

   Eno si pršparaj za zvečer….

   • tarantela

    Bilo pa prošlo, hvalabogu, mam mir pred hormoni! Pa kumar škoda, se še kdo ponudi, pa se mi ne ljubi, nej si ga sam mečka!

 • Stajerka

  “Janković farmacevtki v zameno za spolne usluge očitno ni uredil samo službe ampak tudi odvetnika? Ogabno. (vir: Twitter)”
  (… Tako Silvester Šurla, odgovorni urednik tednika Reporter, potem ko se je razkrilo, da je “odvetnik farmacevtke” nihče drug kot – Miha Kozinc, odvetnik Mestne občine Ljubljana?!
  Miha Kozinc je sicer nekdanji vplivni politik LDS, bil je tudi minister za pravosodje v času vlade Janeza Drnovška, kasneje predsednik odvetniške zbornice, od prihoda Zorana Jankovića na funkcijo ljubljanskega župana pa je Kozinčeva odvetniška pisarna od Mestne občine Ljubljana pokasirala že okoli 2 milijona evrov.)

  • MEFISTO

   Prav je, da je dobila odvetnika.

   Tako ga bo lahko tožila za mastno odškodnino, ker ji je nudil nekvalitetne spolne usluge.

 • MEFISTO

  “Vsak je dobil svojo nagrado.”

  Političnemu direktorju otroške klinike smejo naprimer po nepotrebnem celo umirati otroci.

  • Zgornji

   Jajjj, … kaaam smo padliii … :-( :-(( :-(

 • karpelec

  Sij Jankovičeve zvezde bledi. Luna s svojim , delnim mrkom, mu je odvzela ščepec sija in pustila liso, ki se ne bistri. Sijoči podpornoki so tudi zarostali in vsak po svoje izgubili svoj lesk, ki tudi zloščen ni več pravi lesk. Nasilna vsakdanja prisotnost obraza, naredi kontra učinek.
  Tako se tudi največja zvezda hitro iztroši in skpupaj s podporniki začne ugašat.

  • Zgornji

   Počakaj … še na zadnje (ugašajoče) povračilnomaščevalne udarce … :-/ :-(

   • karpelec

    Kaj misliš , kako dolgo?

 • MEFISTO

  Mar pri nas ni več komunizma, da se je celo Janković odločil za natuiralno menjavo.

  Ali pa smo na pragu hude krize, pa večina Slovenceljev tega še ne ve.

  • komar marko

   a ti mešaš stvari. Ravno v tistem sistemu si vzel kar si rabil in kolikor si rabil. sam poglej našo bančno luknjo in koliko podjetij je ugasnilo oziroma se ustrezno preobrazilo!

   • MEFISTO

    “Ustrezno” se jih je bolj malo preobrazilo.

 • komar marko

  no ima edinstveno šanso, da kandidira za precednika države. za podpise ne bo težav! TOREJ, kdo ga bo predlagal? Ga bodo ROMARJI???????????

 • Artur

  “Inovativno” Poropatko ste pozabili omenit “kaj bi upokojenci brez nje”.

 • totex39

  Vse to bodo kmalu ponivili pri ponovnih volitvah, spet se bodo gnetli okrog določenega levičarskega kandidata, ker jim očitno to prilizovanje prinese dobre življenjske pogoje.
  O vsem tem kar je omenil Kučko se globoko strinjam z njim, kajti pri vseh teh omenjenih se vidi kako je lahko človek podl.

 • Artur

  Provokativen koncert v podporo nekdanjemu totalitarnemu režimu, kot je nedavno z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki je razburil slovensko javnost ??!!
  Tako ga je razburil da se je zbralo kar 50 protestnikov medtem ko so drugi kar doma ostali toliko so se jim noge tresle od razburjenja , Janša je bil ves iz sebe in da nebi na ulici med protestniki kaj preveč krepkega rekel je rajši doma ostal.

  • komar marko

   a ti pa SLO jezik ne obvladaš?????????????A ti je LUFTARICA naredila tresoče noge???????????

   • tarantela

    Marko, Marko, ko nekoga karaš, moraš sam obvladati slovnico! Najprej napiši svoj prvi gornji stavek v genitivu (rodilniku)!!! Aja, pa začetnico napiši z veliko!

    • MEFISTO

     Če sam ne znam, bom pa druge učil!

     Najbrž se še spomniš, kdo je to samozavestno reekel?

     • Vera

      Cerar in Milojka .

   • Artur

    Kaj je narobe z mojim SLO jezikom ? Pa bil sem na tem protestu, če je tebi LUFTARICA naredila tresoče noge ti pri tem pač ne morem pomagati drugič več korajže in ne se LUFTARCI pustiti.

  • centurion

   Žalostno, da tebe ni razburil,
   predvsem pa kriminalno, da so hladno mirni ostali organi pregona,
   ki bi morali čarovnico z juga skupaj s pristaši nalomiti.

   • Artur

    Ja razburil me je zato pa sem protestiral . Organi pregona ? Če bi bil Janša prisoten bi imeli rešpekt pred njim ali pa se morda motim ? Sicer pa nismo protestirali po kockarsko , če bi bilo tako se ve na kateri strani bi bili organi pregona , tako kot na Kotnikovi .

    • Nata

     Res je !!

  • Nata

   Tudi mene čudi ta neodzivnost. A, mislim, da odgovor poznam in sem že velikokrat napisala.
   V teh letih smo se – žal – veliko naučili. In nas je strah . STRAH Strah je tisti, ki ljudi nazaj drži . Zanimivo ? Ne, barabinsko !! Z ustrahovanjem, z raznimi inštitucijami – sovražni govor, človekove pravice, enakost – nas bodo popolnoma disciplinirali.
   Menda ne boš napisal, da je to v redu ?

 • Slovenec 33

  Poglejte fotografije in na njih je videti, kako so se okupatorji in izdajalci slovenskega naroda združili, da omogočijo nadaljevanje okupacije slovenskih dežel, kjer se Slovence zatira in ropa.
  Manjkajo še predsednik največji veleizdajalec, ki je slovesnko vojsko v enem mandatu uničil do te mere, da ni več sposobna braniti lastne države in presednik vlade, ki ropa slovenske državljane z vedno večjimi davki, da lahko financira uvoz novih okupatorjev v slovenske dežele, med manjkajoče moramo prišteti še politike in podpornike SD, DESUS, ZL, SMC in NSI, ki s svojimi podlostmi omogočajo nadaljevanje okupacije slovenkih dežel.

 • RATATA

  Spet prispevek s takšno vsebino, da na glas izgovarjam moje ime, saj je v njem rešitev.

  • Cenzuriran 4x

   Verjamem da tudi za tebe.

   • RATATA

    Seveda tudi za mene.
    A si ti moj prijatelj ali sovražnik se sprašujem. Odgovor bom našel sam, nikar mi ne odgovarjaj prosim.
    Na začetku sem vedno previden, da me kakšna majmunska baraba ne preseneti.

    • Cenzuriran 4x

     Začel si z ratata, torej tudi pričakuj da boš tako končal. Dobro se z dobrim vrača. Slabo pa s slabim. Pazi kaj pišeš!

     • RATATA

      Kako zelo si ti dober.

     • Nata

      No, saj tudi besede, ki jih ti uprabljaš, niso kar tako !
      Dobro z dobrim ? Kje je v tvojem pisanju kaj dobrega, da bi ti lahko mi tudi vrnili – hm – z dobrim.
      Saj nas samo kritiziraš !

     • joza joza13

      Ej, te besede z grožnjami podkrepljene sem pa nekje že prebral.
      Tona si to ti?
      Mater ti…, sem mislil, da brata seliš na domačijo…in nimaš časa za smetenje tukaj.
      Aja, v časopisu sem prebral, da dogaja pri vas v familiji…

 • Franc Šink

  Toliko zgoraj naštetih imen, beri toliko dreka pa še nisem videl na enem mestu.

  • janez cepec

   pejd na zbor SDS, pa boš na istem

   • Franc Šink

    Naštej nas toliko.

    • janez cepec

     ja maš prou, hvala Bog, vas ni velik

  • centurion

   Nekaj dreka z magistrata je že na Žalah.
   Ko bo ves tam, bo čas veselja.
   Ampak smrad se bo širil po deželi…

  • RATATA

   Takrat bi lahko vse naenkrat prečrpal v cisterno in njeno vsebino stankal v čistilno napravo.

 • Cenzuriran 4x

  Zgleda da se desni iz Grimsovih gat in vojaškega pasulja niste nič naučil. Bo treba kako lekcijo ponovit.

  • m&m

   O kakšnih Grimsovih gatah ti tule ? Ali je hodil mogoče kje nag ?

   • Cenzuriran 4x

    Zoki kakšno čopne, Grims pa lahko sam fotka v pričo familije….

    • m&m

     Hočeš reči, da je Grims Zokijev fotograf ?

    • centurion

     Ti južnjačina pa lohka sam drkaš, gledajoč v
     fotke paparaca s trajekta in smrdljivih gat lepe Violete…

    • komar marko

     sam še z jezikom, da pospravi za nami!

    • Minovak

     Saj jo tudi na tvoj račun, nič bat…kmalu sledijo položnice…z dodatnimi ciframi!

    • Mare Kranjc

     Lažnivi levičarski izrodek! Se kar zgrozim, ko pomislim kako primitivno zabite starše si imel, da so vzgojili takšno lažnivo gnido.

     • RATATA

      Njegov fotr je zastavonoša zvezdaš, mama je pa likarica komunajzrskih zastav.

   • janez cepec

    ni, je pa mau računu, de j’ Violetka brez

  • janez cepec

   svakoga dana u svakom pogledu sve više nazaduju

  • Mare Kranjc

   Gnida levičarska, a boš kar naprej lagal? A ti še nobeden ni razbil tega lažnivega in smrdljivega levičarskega gobca?

 • rubec

  Vesna G.Vagina? Kaj ni ona v istoimenskem filmu igrala Franek Trefalta?

 • baubau

  kaj pa drugi Ljubljanski in Slovenski volilci-kakšne koristi imajo od tega,da volijo prostake? Se morda zato potem sami sebi zde več vredni?

  • Nata

   No, ne več vredni osebnostno . . . . . . .tisti več se pozna v žepih !!

 • Cenzuriran 4x

  Kako že gre tista – ko začnejo desni razglabljat o morali, rajši stopi h kraj….

  • komar marko

   morala. Smo jo doživeli v LAŽGOŠAH! katerega leta že? usranih gat so jo ucvrli, nahebali so pa domačini! SLUČAJ! PUFE bo spet narod pozlatil. In tisti v ZADRU si je nesrečno zlomil vrat!

   • Cenzuriran 4x

    ….rajši stopi h kraj….

    • komar marko

     Leta so mi dokazala, dokler je bila HVALA SO BILI RDEČKOTI V PRVI VRSTI. kO JE BILO POTREBNO DOKAZATI znanje so se UMAKNILI IN NAS REVČKE POSTAVILI spredaj. KO JE BILO DELO KONČANO SO SI ZASLUGE POTALALI!

   • Mare Kranjc

    Moraš vedeti, da je za levičarsko gnido morala nekaj drugega, kot je za normalne ljudi. Levičar je posebna vrsta organizma, ki je le na videz podoben človeku! Levičar bo pred tabo zaklal človeka in ti v obraz zatrdil, da je izvršil moralno dejanje.

 • if

  Romarje 2011 na ljubljanski magistrat je po načelu “gliha vkup štriha” prizadel Jankovićev spolni škandal. Če k tej zadevi dodamo še primer bulmastifi, dobimo popolnejšo sliko stanja teh ljudi.
  Volivci, ki volijo take vsebine, so na enaki ravni.

  • Minovak

   NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
   George Orwell

 • dr Janez Sveti

  Nič čudnega. Organizacija je odlična in še naprej vlada Sloveniji, ter kopiči bogastva na račun naše domovine in naših potomcev, ki bodo morali vse vrnit kreditodajalcem z visokimi obrestmi. Ta organizacija nas je oropala boljše sedanjosti in nam ukradla prihodnost. Krivi smo sami, saj to dovolimo, zaradi drobnih malenkosti,ki jih kakor cukrčke delijo pametno med volilce.

  DR Janez Sveti genij

  • komar marko

   res je to kar si zapisal. Sam nisem vedel da moraš biti GENIJ in dohtar da to ugotoviš!

   • dr Janez Sveti

    Glede na rezultate volitev,ki jih gldam vsake toliko let, moraš biti res genij in DR,da to opaziš. Kako si drugače razlagat, da volilci podprejo en mesec stare stranke in izvolijo Kordiša, Mesca in Tomićevo v parlament? Kako volilci lahko gledajo ropanje državnih bank in podjetij vsa ta leta? A smo narod norcev?
    DR Janez Sveti genij

    • komar marko

     imam zelo pametnega prijatelja, ki je ortodoksni rdečko. Glede strojke, sva hitro na istem nivoju, glede politike pa se drživa nazaj, samo v kaki družbi zanetiva prepir! Ne razume pa mesečnikov. samo njegova žena pa voli šerifa, ker je bila tako vzgojena in govori bolj na trdo.

 • indijanka

  Tožilstvo je naredilo prvi korak z javno objavo. Zapisali so tisto, kar smo že vsi vedeli. Jankoviča vznemirja politična korupcija. Ker vsaj seks sodi med osnovne človeške potrebe, tožilstvu ne bo težko izbrskati še kakšen tak primer. Mogoče bomo nazadnje ugotovili, da navedeni molčijo, ker je igra politične korupcije obsežnejša kot se vidi na prvi pogled.

  • Cenzuriran 4x

   Ime farmacevtke je že znano? Če je javno, naj bo javno vse.

   • m&m

    Saj je objavljeno na internetu, kjer je razpis sodnih obravnav in na oglasni deski sodišča tudi.

   • centurion

    Saj tebi ne bo dala, no.

  • komar marko

   moram pohvaliti tvoje zapise. So izredno poglobljeni in ti dajo misliti. Zadnjič sem nekaj bral o kemiji. Res si me pozitivno presenetila. Še tako naprej.

   • indijanka

    Najlepša hvala.

  • dr Janez Sveti

   Politična korupcija-organizacija je še bolj obsežna,kakor se zdi javnosti .Na vsa politično in gospodarsko pomembne položaje se kadruje iz te ORGANIZACIJE. Vse je premišljeno in skrbno načrtovano, da imajo vse pokrito ter se z lahkoto okoriščajo z državnim imetjem in celotno državo skozi proračunska sredstva. Vse skupaj je kakor korporacija in napake iz lastnih vrst skrbno pokrivajo vsi, saj je tudi za njih dobro, da ni napak.
   DR Janez Sveti Camora

   • indijanka

    ❤drži. Jasno in celovito ter naperjeno proti močnejšemu.

 • rrrrr

  Edini med romarji zla, ki je sina Kučanovega resnično ljubil, je bil Bučar. Zanj ni daroval le lastne vesti, ki se mu ni nikoli oglasila, temveč celo lastno smrt, ki se je predolgo zamudila. Slava mu!

 • antimur

  Če bi popucali to pohodniško svojat, bi se Slovenija rešila iz krempljev kučanistične drhali. Ostali kučanistični podrepniki bi potem odpadli kot knofi od usranih gat.

 • Snorri Sturluson

  Janković je nesrečni farmacevtki zrihtal tudi odvetnika?! Ogabno.
  http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izjave&View=novica&novicaID=22957

  • Snorri Sturluson

   Ali gre tukaj že za Stokholm sindrom?

 • VERZIFIKATOR

  PRISEGA DEMOKRATA IZ ONOSTRANSTVA

  (iz indijanske epske tradicije)

  Tako prisegam tebi zdaj,
  dragi bledolični brat,
  ni lahko kateri krat,
  ko oziram se nazaj.

  Prisegam tebi, dragi brat,
  da smo rdečekožci
  res bili v Podrožci,
  enkrat le, edinokrat.

  Prisegam, brat moj bledolični,
  zdaj pri lastnem znoju,
  odrekam da se boju
  in vojni tej krivični.

  Prisegam tebi, bledi brat,
  kar kdaj koli sem počel,
  vselej zgledno sem živel
  kot prvi rdeči demokrat.

  Ameriška mi bo celina
  postavila še spomenik,
  saj prvi rdeči sem svetnik,
  pomni to naj zgodovina.

  Hvaležen mi je rezervat,
  da zanj sem se zvestó boril
  in leta dolga vsa prebil
  kot indijanski demokrat.

  Pri skalpu svojem bi prisegel,
  ko so rekli: »Ni pri pravi
  tale čisto razoglavi.«
  Največ sem takrat dosegel.

  Vojne medplemenske konec
  urno ko tedaj oznanil
  in skalpiranje sem branil,
  tlačil vse sem v isti lonec.

  Bil da to spopad je rasni,
  na široko sem razpletal,
  pod preprogo pa pometal,
  da je šlo za linč medklasni.

  Rdečekožec ni skalpiral,
  niti v vojnah niti v miru,
  to razglasil sem še v diru,
  takšne v javnosti razdiral.

  Drža moja večno vdana
  spet prišla je do izraza,
  umestili brez obraza
  ko smo prvega župana.

  Ta župan bil Indijanec
  je od kože, pete, glave
  in zaradi svoje slave
  nekaj dni celo poslanec.

  Še potem sem malce migal,
  saj priznam, kdaj malce v desno,
  toda nič bilo ni resno,
  ni za mano prah se dvigal.

  Če primerno ali ne,
  sam sem si pritrjeval,
  kot bi druge spraševal:
  »Saj je res, kajne da ne?«

  Končno v rezervatu dom
  našel sem si demokratsko,
  zdaj obljubim ti to bratsko:
  afen guncal več ne bom.

 • Cenzuriran 4x
 • VERZIFIKATOR

  Matija Mačkon – Ivan

  GROMOVNIK IZ HOTELA MAČK

  Igrat se spet gre tja v peskovnik,
  kjer psi se čedijo in mačke,
  ležé umazane igračke,
  prihaja Janez tja Gromovnik.

  Kjer mačji je hotel, stanuje,
  in v njem je mačka Svetovljana,
  ki dobro jo pozna Ljubljana,
  saj sama sebi le kljubuje.

  Gromovnik ta, naš vrli Janez,
  ponoči se boji grmenja,
  se spomni nočnega šumenja
  iz davnih dni, je zanj kot danes.

  Se šel nekoč je mačje boje,
  preganjal nemške je ovčarje
  in belih hrtov poglavarje,
  je vodil trope mačje svoje.

  Pač v sanjah, saj ga je v resnici
  strašilo vsako že grmenje
  in tresel se je za življenje,
  prizna si včasih po pravici.

  Ko z muckami se zdaj obdaja,
  boji se najbolj belih mačk,
  pogled ga muči črnih tačk,
  teh travm težko se osvobaja.

  Tako edino še prenaša,
  če kak oranžen, rdeč mačkon,
  povzpne se na njegov balkon,
  mjavkáje kužke oponaša.

  Nazadnje mu še ta preseda,
  ni barva prava več, ne glas,
  Gromovnik grabi se za pas,
  v tolažbo mu je le soseda.

  Ji šepnil zadnjič na stopnicah,
  da zdaj še miši se boji,
  prečuje dneve in noči,
  saj maček je njegov v plenicah.

 • VERZIFIKATOR

  Goran Prdin

  PREDIKAKOV SIN

  Oče pisal se je Predikaka,
  pa se sramoval je mož priimka
  in še bolj otepal se nadimka,
  ki ime zares ni za junaka.

  Si priimek mož je predrugačil,
  v novem s tem vzgojil je duhu sina,
  toda atavizma je glavnina
  pokazala, da le lev je slačil.

  Je premalo takšna prelevitev,
  saj pod kožo isto vse ostane,
  vsak trenutek tisto znotraj plane
  ven kot ista žalostna stvaritev.

  Kadar sin po odru se spakuje,
  prav počasi, da prej vse te mine,
  misel vsakič ista te prešine,
  da fanté pač spredaj iztrebljuje.

  Ga imajo danes za prdina,
  češ da spušča zgolj vetrove glasne,
  a stvari na dlani vse so, jasne,
  gre za Predikakovega sina.

  • Nata

   + + + + + + + + + + ” Je premalo takšna prelevitev,
   saj pod kožo isto vse ostane,”

   • VERZIFIKATOR

    Poznal sem očeta, zdaj že pokojnega. V mladosti se je res pisal Predikaka. Pred leti se mi je hinavsko dobrikal in slabo govoril o skupnem znancu zaradi njegovih nazorov. Ta skupni znanec je staremu Predikjaki storil zelo veliko dobrega. Jabolko ne pade daleč od drevesa. Sin me odbija že s pojavo, ni treba ne vsebine ne očeta, nič drugega. Zasebno sem o njem slišal grdobije, ki so vredne izvornega priimka Predikaka.

 • VERZIFIKATOR

  O novi koži pa drugič, danes ni časa.

 • Cenzuriran 4x

  Kako pa kej varstvo osebnih podatkov, ime pa objavljeno že leta 2015?! Kako je to možno? http://nova24tv.si/slovenija/razkrita-jankoviceva-skrivnostna-farmacevtka/

  • sprehajalec

   AJPES vedno objavi vsa imena. Kaj pa informacijski pooblaščenec?

 • Cenzuriran 4x

  A informacijski pooblaščenec samo Požareportu in Novi24tv dovoljuje objavo imen ali dovoljuje vsem? http://nova24tv.si/slovenija/razkrita-jankoviceva-skrivnostna-farmacevtka/

  • sprehajalec

   Vsem. Ti kar objavi kakšna imena, če jih imaš kaj. Bomo veseli.

  • Nata

   Vsem. Seveda pa je potem odvisno čigav je kdo !! Je za objavo, ali raje ne ??

  • Pa zakaj stalno nekaj izzivaš in provociraš, ko odgovor že vnaprej veš ? Uživaj v teh lepih poletnih dneh.
   Zdaj je še posebej lepo, ko ni več tiste hude vročine.

 • Mamas & Papas

  A če je Jankovič lopov pomeni, da je Janša nedolžen? Ja kolk ste pa stari, da ste še vedno tolk naivni?

  • sprehajalec

   Razlika je, da komunisti Janšo periodično zaprejo. To se mu je že 2x zgodilo. Zokanu se to ne more zgoditi.

   • Mamas & Papas

    Zakaj pa Janša ne toži države, če je bil po krivici zaprt? Pa so vas ja bila polna usta nekakšnih odškodnin in podobno. Kar se pa Jankoviča tiče – če je kriv naj gre v zapor!

    Samo pri nas je pač tako da leva roka desno roko umije in obratno …. vsi lopovi in vsi na prostosti.

    • sprehajalec

     če je kriv naj gre v zapor!

     Če bo sodnik iz sedanje garniture sodnikov, Zoki ne bo nikoli kriv.

     Zakaj pa Janša ne toži države, če je bil po krivici zaprt?

     Verjetno res. Kaj bo potem kričanja, Lopov, pa lačni otroci, pa utrujene sestre, pa učiteljice brez rekreacijskega dodatka, pa penzionerji obsojeni na najboljšega soseda. Ivan Janez pa trpa denar…..

     Štimunga je kot leta 1947.

     • Mamas & Papas

      Kako spoznaš janšista:

      1. Nikoli ne prizna svojih napak
      2. Laže, ko ga dobite z rokami v marmeladi
      3. Nikoli ne bo izrekel žal besede o drugem janšistu pa tudi, če je le-ta dokazano kriminalec
      4. Krivi so vedno drugi in ne on ali njegovi
      5. Splošna razgledanost pod povprečjem
      6. Slabo obvlada slovenski jezik (pri pisanju dela veliko slovničnih napak)
      7. Vsakega, ki se ne strinja z janšistično ideologijo smatra za svojega osebnega sovražnika
      8. Edini vir dogajanj doma in po svetu sta mu vaški župnik in Nova24TV
      9. Rad žali drugače misleče, jim grozi in jih preklinja
      10. Prepričan je, da je janšizem edina prava pot v svetlo prihodnost Slovenije (enako, kot so svoje dni bili prepričani komunisti)

     • sprehajalec

      Kako prepoznaš “našega” bedaka tipa Tunnek?

      1. Nikoli ne prizna svojih napak
      2. Laže, ko ga dobite z rokami v marmeladi
      3. Nikoli ne bo izrekel žal besede o drugem komunistu pa tudi, če je le-ta dokazano kriminalec in vojni zločinec
      4. Krivi so vedno drugi in ne on ali njegovi
      5. Splošna razgledanost pod povprečjem
      6. Slabo obvlada slovenski jezik (pri pisanju dela veliko slovničnih napak), boljši je v uporabi jugo jezikov.
      7. Vsakega, ki se ne strinja z komunistično ideologijo smatra za svojega osebnega sovražnika
      8. Edini vir dogajanj doma in po svetu sta mu Edi Žitnik in Pink TV.
      9. Rad žali drugače misleče, jim grozi in jih preklinja
      10. Prepričan je, da je komunizem edina prava pot v svetlo prihodnost
      Slovenije (podobno, kot so svoje dni bili prepričani delavski socialisti)

     • Mamas & Papas

      Napiši “Jankovič in Janša sta lopova”! Pol se bova pa naprej pogovarjala, ovca zavedena …

     • sprehajalec

      Politični obsojenci tipa Janša nikjer na svetu ne veljajo za lopove. Razen pri nas. Zoki pa nikoli ne bo spoznan za lopova, saj je on predsednik ljubljanskih sodnikov.

     • Mamas & Papas

      Napiši “Jankovič in Janša sta lopova”! Pol se bova pa naprej pogovarjala, ovca zavedena …

     • Nata

      To, kar ti predlagaš, ni pogovor !! Tako se komunisti že ves čas želijo ” pogovarjati ” z desnico !!!Če nisi z nami, si proti nam ?? Pa hudir, no ?? kakšen pogovor je to ? Kaj pa je pogovor ? Poveš ti svoje mnenj, ga povem tudi jaz. Potem se pa lahko pričkava in dokazujeva, kdo ima prav.
      Ampak se vsaj pričkava.
      S takimi prepoznavnimi točkami, kot si jih zgoraj zapisal, si ne moreva prav nič pomagati

     • Johan

      To so prave besede za radikalnega levičarja. Bafijaše vse skenclam in pika !

     • mannuro

      Se ti ne zdi, da je tvoj seznam precej nepopoln?
      Ni nič o zagovarjanja musličev, ni nič o LGBT – pesjekih, ni zoologije- Tunnek jo je vestno opravljal,… ni še vse.. je pa precej!

     • slosin

      V Sloveniji je že dolgo znano, da so levičarji na splošno boljši in sposobnejši ljudje od desničarjev.
      Oglejte si 28 nasvetov, ki bodo iz povprečnega levičarja naredili še bolj zagrizenega levičarja.

      1. Moraš verjeti, da zasebna podjetja ustvarjajo revščino, vlada pa ustvarja blaginjo.
      2. Moraš verjeti, da je spoštovanje sodstva nujno, ne glede na to, koliko zakonov kršijo.
      3. Moraš verjeti, da je javna uprava gonilo razvoja.
      4. Moraš verjeti, da so levičarji zmeraj in po definiciji veliko bolj sposobni, pošteni in pametni od desničarjev.
      5. Moraš verjeti, da levičarski ministri ne lažejo, ampak se motijo.
      6. Moraš verjeti, da imamo neodvisno sodstvo.
      7. Moraš biti zoper smrtno kazen, vendar podpirati absolutno pravico do splava.
      8. Moraš verjeti, da ni bilo umetnosti, preden jo je vlada začela financirati.
      9. Moraš verjeti, da je definicija moškega in ženskega spola umetna, svobodna izbira spola pa je naravna.
      10. Moraš verjeti, da se mladi drogirajo, ker daje država premalo denarja nevladnim organizacijam.
      11. Moraš verjeti, da brez DeSUS-a ne bi bilo pokojnin.
      13. Moraš verjeti, da so delavci slabo plačani, ker imamo prenizke davke.
      14. Moraš verjeti, da brez Mira Cerarja ne bi bilo morale in etike.
      15. Moraš verjeti, da je država dober lastnik, zasebni lastniki pa so zlobni.
      16. Moraš verjeti, da je edini razlog, da socializem ne deluje nikjer, ker ga niso vodili pravi ljudje.
      17. Moraš verjeti, da so člani SD edini sposobni voditi državna podjetja.
      18. Moraš verjeti, da je parada ponosa prikaz upora in boja za človekove pravice, predvajanje filma o
      nedotakljivosti življenja pa je moralno izprijeno in bi ga bilo treba prepovedati.
      19. Moraš verjeti, da je edini problem v naši državi Janez Janša.
      20. Moraš verjeti, da mora država poskrbeti zate, čeprav nič ne delaš.
      21. Moraš verjeti, da ni delovnih mest, ker država premalo zaposluje.
      22. Moraš verjeti, da so Milan Kučan, Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Bruno Korelič navadni upokojenci,
      ki nimajo nobenega vpliva.
      23. Moraš verjeti, da so RTV SLO, POP TV, Kanal A, Planet TV, Delo, Dnevnik, Večer in Mladina absolutno
      objektivni mediji in da je vse, kar poročajo, resnica.
      24. Moraš verjeti, da državna podjetja poslujejo slabo, ker jih ne upravljajo delavci pod vodstvom Združene levice.
      25. Moraš verjeti, da nas je komunistična partija leta 1945 osvobodila.
      26. Moraš verjeti, da so komunistični zločini zlobna desničarska laž.
      27. Moraš verjeti, da si je več kot 100.000 umorjenih po vojni to zaslužilo, še bolje je, če verjameš,
      da so jih pobili premalo.
      28. Moraš verjeti, da je to sporočilo del desničarske zarote.
      B. T.

      Kaj mucek, si se prepoznal, ali rabiš še kakšno pojasnilo….

      BTW: spet uporabljaš besedo ‘janšist’ v napačnem kontekstu.Janšisti so psihično moteni levakarji, ki so zbolel od sovraštva do JJ…Pilule za to bolezen še niso v prodaji, žal…

     • Johan

      Mafijaš in bandit zelo se motiš !

     • Johan

      Crkni dembil

     • slosin

      Izgleda, da si se prepoznal po vseh 28 točkah..
      ..jest lahko crknem, ampak ti boš pa še vedno levakarski ‘dembil’…
      No, da bo tvoja jeza popolna ….živel Janša, živel Janša….

  • centurion

   Mi naivni,
   ti neumen….deklarirano…

   • Mamas & Papas

    Seveda ste naivni ….. in zaslepljeni. Pa še kako.

  • Nata

   Pusti sedaj Janšo. Povej kaj o možakarju, o katerem je tule govora.
   Janšo pojdi pljuvat na kakšen drugi portal. Tam boš bolj dobrodošel .

   • mannuro

    Če pa vsa inteleigenca, ki jo premorejo je, hrana, sranje in parole – ne JJ in nočemo živet v policijski državi… obrazložitve pa itak ne znajo.. vse ostalo so pa žalitve in sprenevedanje.

    • Nata

     In ravno to je ta žalost !! Pri vseh težavah, ki jih državljani imamo in imajo, nekateri našpičijo ušeska samo ob omembi J.J.
     Takrat pokažejo vso svojo umetnost izražanje – hm – psovanja !??

 • sprehajalec

  Iztok Čop ni bil tako po nepotrebnem na Gradu takrat z omenjeno skupino, kot namiguje članek. Kocjančič ga je potem spravil za nagrado v Olimpijski komite Slovenije.

 • Nata

  No, vidiš ?? To je pa tisto, zaradi česar se splača biti BARABA !!
  Bravo Nova. Še pišite ! Mene ponavljanje prav nič ne moti. Dobrodošlo je .

  Morda pa le kaj ostane v teh nesrečnih slovenskih beticah ??

 • PLavi-mil

  Gnusoba od ljudi, kateri se futrajo na naš račun, zlepa jih Matilda ne pošlate, ker tako dobro živijo z nakradenim denarjem, verjamem, da jim je misel na smrt ravno tako grozna kot misel na JJ, obojega jih je strah, prvega, ker ne bodo mogli več uživati nakradenega , drugega pa če pride JJ na oblast, ker jim bo pristrigel peruti.

 • Marjan

  Zoki ji je vsaj pomagal ko je rabila pomoč. In kolikor vem zelo rada hodi po pomoč. Janša bi ji pa dal izvod premikov.

  • RATATA

   Ob seznanjanju s Premiki bi vsaj izvedela resnico in morda celo to, kaj se spodobi.
   Na razpolago je imela tudi “botrstvo” le javiti se je treba na komijevski radijo ali pa direktno na Ogulinarko, pomočnico sovražnikov slovenskih otrok.

 • Osti jarej

  ….spet medijsko cepanje relativno nepomembne zgodbe o farmacevtki ,ki jo bodo (in jo)očitno izrabili kot izgovor za izbris tistih ,resnično pomembnih prisluhov ,glede podkupovanja in provizij……sem že milijonkrat napisala….gliha skupaj štriha

 • bednick

  Oblast je oblast.
  Ne bom pozabil, ko je Janša v parlament spravil sestrično od Urške, s samo administrativno izobrazbo
  (Alenka Koren Gomboc).

  • RATATA

   Pa še Delo je hotel zase!
   Praviš, da je dobro, da imamo spomenko diklić, da je zaustavila desnico in da smo imeli trdoživega bučkota, da je preprečil lustracijo.
   Matr si “Slovenc”!
   Ziher jajca farbaš 1. maja in na silvestra postavljaš novoletno jelko.
   Jebala te žegnana šunka bumbar!

   • bednick

    ?????

   • Nata

    Hi. . . . hi . . . . .tako dobro si napisal, da je ostal odprtih ust !
    Oglasil se bo čez nekaj časa , ko pride k sebi !

    • bednick

     Nisem prepričan, da gre za repliko na moj komentar.
     Razloži mi, kaj je hotel povedat.

     • Nata

      Malo ironije je uporabil. Ti o sorodstvu brez izobrazbe v parlamentu.
      On o tov. Hribarjevi, roj. Diklić, ki je . . . . . . .
      pa o Bučarju, ki je lustracijo onemogočil.
      Se malo norčuješ, ali ne ?

     • tohuvabohu

      A ni bil Bučar?

     • Nata

      Jojmene, seveda ! Lapsus. Hudir no. . .. .

     • mannuro

      ne, se ne norčuje,… je taki!

     • Nata

      To je pa še slabše od norčevanja. Pokaže svoje bedno stanje. . . o, sorry. . .. .znanje !

     • mannuro

      Žal,.. za večino provokatorjev tukaj velja.. na neumno vprašanje, neumen odgovor – ni druge.. in ja, BLOCK in se s tem ne ukvarjaš!

   • bednick

    Če nisi fajhten si pa mal čez les.
    Biraj!

    • mannuro

     .. se oglaša nekdo, ki vse kar napiše – je ideotizem. :)

   • bednick

    Če je nekdo lahko preprečil lustracijo, potem se eni niso znali iti igrico OBLAST.

    • RATATA

     Kako se naj nekdo nauči igrice “OBLAST”, če se 45 let ni smel igrati, dobro je pa vedel, da so predhodnike revolucionarni komunistični oblastniki surovi pobili!?!
     Nekaj časa sem potreboval, da sem se naučil igrati igro Monopoli ali katerokoli drugo igro.
     Povem ti pa tole v smislu tvojega izzivalskega neumnega jezikanja neprimernih prispodob:
     Oba sva imela vsak svojo čokolado.
     Ti si mojo čokolado pojedel, zdaj mi pa praviš, naj pojeva vsak svojo! A ni normalno, da te usekam u tvoj zajedljivi komunajzrski ksiht?

     • mannuro

      Pa daj prosim, če se že spozabiš, bodi toliko dušica, pa ga fsekaj tak, da ga vrže v mojo smer. Te, mu garantiram, da ga še jaz vküp fsekam.. bo zagotovo dovolj daleč, da ne bo dovolj hitro šel jokcat za materino krilo.. je potreben vsake batine, ki je šla dosedaj mimo.

     • RATATA

      “Srečo je treba deliti”, pravijo, toda za takšne srduhe bi se po mojem tapravi antikomunisti hudo prerival, kdo bi mu zobe upizdi zbiu ;-)

     • mannuro

      ja, naj se bojijo policijske države :) .. bi jim bilo potrebno, nekaj ukrepov nihovega bivšega, ljubljenega vodje.. TIteja! Te se bodo počutilo kot doma.. samo se ne bod več fukjeno obnašal.

     • RATATA

      To, kar je zdaj omogoča izrojena demokracija s katero se pretirava. Sokratova opozorila se dogajajo zdaj. To skrbi.

     • mannuro

      mja… demokracija… Evropa preživlja sužnjelastniško-plemensko ureditev, brez kakršnega koli redu ali morale, kjer je najbol fukjena poguntavščina čislana in čaščena, pamet pa zatirana.
      Če za dva dni zmanjka elektrike, jih pol zapade v depresijo,.. za 14 dni, pa 90% podleže! Tolko smo vredni, pa niti malo več! Bo narava porihtala :)

  • Nata

   Jojmene no ?? Samo to si se spomnil ?
   Kar se pa oblasi tiče, se pa strinjam ! Žal je tako. Bilo in bo. Tisti, ki jo ima, ima moč. . . . . . če seveda ima dovolj podpornikov.
   Pa smo tam.

  • tohuvabohu

   Ne serji. Tista “žlahtnica” (ne Janševa) je kandidirala na listi SDS in je prišla v parlament kot rezerva po vrstnem redu.

   • Nata

    Hvala. Jaz se sploh nisem mogla spomniti, za katero osebo gre .

   • bednick

    Kaj pa izobrazba?
    Jebeš državo, kjer lahko s srednjo izobrazbo v parlamentu roke dvigajo.

    • Nata

     Dostikrat so ljudje s srednjo izobrazbo veliko več vredni. Inteligenca in splošna kultura se danes po celem svetu ceni.
     Moram priznati, da me vsi ti silni magisteriji in doktorati v zadnjih letih, celo motijo. Nam gre za to kaj bolje ?

     • slosin

      Največji beboti so šolani levakarji…Izobrazba in logika se jih sploh ne dotakne.
      …prirojene možganske napake v miselnih procesih…

     • Jovo Jamnica

      Kakšen patron je potlej šele Dimitrij Rupel, ki je svoj čas poučeval na FSPN, Titova 102

     • bednick

      Pravijo, da je tudi Janša delal sprejemne na FSPN in pogrnil.
      :))

     • Jovo Jamnica

      To ne drži. Na FSPN ni bilo sprejemnih, če si imel končano srednjo šolo.

     • Nata

      Jojmene, si ti slika !! Pravijo ? Lepa reč. Kaj vse so že rekli za J.J.!
      Dokazane laži. Pa se nisi nič oglasil ?

     • bednick

      A ne vidiš, da sem dal smeškota?

     • Nata

      Ja, res je .Sorry. Se na te smeškote prav nič ne spoznam. Samo če slikco vidim – hm ? :))

     • slosin

      …on je fuknjen pou levo, pou na desno…je že dokazal….

     • Nata

      Jovo ? No ?

     • Nata

      Jojmene Jovo, no ? Pa saj se dosti poznamo, da vemo koga, ali kaj mislimo s to nesrečno FDV !Zakaj kuriš tam, kjer ni potrebno. Mene Rupel, kot diplomat nikoli ni motil. Je inteligenten možak, pa kakorkoli že obrneš.
      Sicer pa je prav v vseh zadevah tako, da v slabem lahko najdeš tudi kaj dobrega.

     • Nata

      Prirojene in privzgojene tekom let !! Krona je pa FDV !!

    • RATATA

     Jebeš portal, kjer lahko primitivni levuhar komentira.
     Se ti zdi fajn, da imaš dostop do interneta kaj?
     küćan vse zrihta.
     Tudi demokracijo nam je v Sloveniji zrihtal küćan.
     küćanova različica demokracije tebi in drugim trdoglavcem omogoča preživetje na račun drugih. Mirki na küćana, brez njega bi imeli kapitalizem, z njim imamo pa sužnjelastniško küćanovo demokracijo.

    • mannuro

     Izobrazba ni pogoj za parlament! So potrebne vse druge kvalitete, ki jih lewaki pač ne premorete. Izobrazbo v oblake kuje samo tisti, ki v svoji blesavosti, kaj drugega nima za pokazat.. sploh pa v Sloveniji, kejr je skoraj vsak tip, ki ima končano samo srednjo šolo, 10x bolj inteligenten, kot tisti, ki je končal FVD. Dokazano! Tam ti v glavo nabijejo nekaj, kar vso logiko in inteligenco sfriži. :)))

     • Jovo Jamnica

      Torej, ti sklepaš, da je tisti, ki je končaj naprimer v Jugi, FSPN na Titovi 102 v Lublani, na veke vekomaj kontaminiran komi brez ustrezne izobrabe in logike???

     • MEFISTO

      Kam meriš?

     • Jovo Jamnica

      Zakaj te zanima?

     • sprehajalec

      Ni težava v tem osebku, temveč v učnem načrtu in profesorju Jovice. Neuvrščenost pa protiimperializem pa to…

     • mannuro

      Ne, da sklepam. Zagotovo lahko trdim, da vsi, ki smo se šolali v nekdanji Jugi na različnih “ustanovah” smo kontaminirani in k sreči opažam, po razmišlanju na tem portalu, da družbeno moralna prevzgoja, na vse ni imela enakega vpliva.. precej ljudi pa je podleglo.. Problem je edino v tem, da jih zdravijo ljudje, ki so najbolj osmojeni od prevzgoje :)

    • Peter

     A mislis nasljednje primerke intelektualizma:
     – Moderndorfer medicinska srednja
     – Miha Kordis: faliran student filozofije

     • bednick

      Da, tudi te.
      Nema tu ljubavi!

     • mannuro

      ta dva sta preveč študirala znanstveno fantastiko.. to bo!

    • radames

     Kljub Jankovićevi izobrazbi (ekonomska fakulteta) on ostaja najhujši primitivec v slovenski politiki. Namontiran za “najverjetnejšega mandatarja”, pa niti jezikov ne zna.
     Na elitnem dunajskem plesu se je obnašal kot balkanski primitivec. Samo opanke so mu manjkale.
     Tisti, ki so ga namontirali, se niti ne zavedajo, kako strahotno so s tem žalili Slovence. In še vedno smo žaljeni, ker je v politiki. Je pa res, da se večina Slovencev te žalostne žalitve niti ne zaveda.

     • Jovo Jamnica

      Predlagatelj Zorana Jankovića na županskih volitvah leta 2006 je bila neka Mateja Valentan s skupino volivcev…

    • xtc

     S tem ,si res dokazal ,da si bebec,magisterski ali doktorski ali še kak naziv še zdaleč ne pomeni ,da je nekdo intiligente ali pameten-sploh pa v Sloveniji.In še nekaj v parlament je lahko izvoljen vsakdo,ki ima le dovolj podpore,so pa v svetu znani ljudje,ki nimajo visoke izobrazbe a so zelo dobri na različnih področjih,izobrazba pač ne more nadomestiti naravnega talenta za nekaj.Seveda pa velja ravno vSloveniji ,da toliko levo naštancanih akademskih bedakov in nesposobnežev kot jih imamo tu premore le malokatera država,tudi stanje države potrjuje to.

     • bednick

      Kdor ni izobražen ima naravni talent…………… za zele tlačit.

     • mannuro

      lahko, kar začneš! Si nadnaravni talent.. širokih stopal, da lahko nosijo takšno “možgansko” silo.

    • anzek

     bednick,
     Kaj pa izobrazba?
     Ti je to prišlo na pamet, ker si prisesan na državne jasli?

     Nepomembna!! V življenju največ velja kmečka pamet!!

     Dobro si zapomni staro modrost: kmečka pamet lahko nadomesti katerokoli izobrazbo! Še taka izobrazba ne more nadomestiti kmečke pameti!! Pika!!

     • mannuro

      Lej no lej, še eden, ki dobro razmišlja, zelo dobro! ;)

  • Olga

   Bila je IZVOLJENA!

 • Olga

  Podpirajo ga sami koristoljubi, priviligiranci in koritarji! Od teh ni za pričakovati, da jih bo motil kriminal! Vse za privilegije!

 • Janez

  JA ?
  TOLE JE MALO “SRHLJIVA” FOTKA IZ ” CINEMA VERITE”
  FILMA O MOL IN R. SLO EX KP, ZK, LDS, PS , SD, DESUS ITD – ” KORITNIKIH”
  Kje so
  ZDAJ ? Za 6 let postarani !
  In?
  ŠE MANJ NEREPREZENTATIVNI ZA NAS SLOVENCE IN ZA R. SLO !
  Bo?
  KDO OD NJIH “PODPRL” ?
  MOL ŽUPANOV NAČIN SPREJEMANJA
  ” NESREČNE FARMACEVTKE”
  IN OSTALIH V REDNO IN POGODBENO ZAPOSLITEV PRI MOL? Bomo videli ? L.r. J. KOMENDA

 • radames

  Spervertiranost: ljudem z nadpovprečno visokimi pokojninami je treba dati BREZPLAČNA stanovanja!
  Only in Slovenia.

 • Jovo Jamnica

  Mene nekaj zanima. Kako je lahko v Lublani, leta 2006, zmagal Jankovič??? Kdo je bil županski kandidat stranke, ki je bila vodilna v vladni koaliciji, leta 2006??? France Arhar, ki niti Lublančan ni. Pa še predlagali so ga skupaj SDS, SLS in NSI. Dobil je samo 21% glasov od onih 58% Lublančanov, ki so se sploh udeležili volitev. Samo 27.000 glasov. Hallloooooooo

  • komar marko

   hja, zakaj samo malo zapišeš-Zakaj ne zapišeš kako so ga diskreditirali pred volitvami in zakaj?

   • Jovo Jamnica

    Čuj, jas sn rojen Mariborčan in se z totimi županskimi volitvami v Lublani nisn posebaj bavo. Še dans mi dol visi, ker Lublančani itak volijo tak, ko jim uskoki naročijo. Pol pa še to podalšajo v Maribor, kjer recimo stranka SDS na županskih volitvah bojkotira svojega kandidata, gospoda Tomaža Kanclera in potpre nekega polupismenega policajskega kmetauzara is Slovenskih goric…

 • radames

  Miran Goslar in Žiga Debeljak.
  Goslar, daljni sorodnik Mateje Svet.
  Debeljak, sirota, ki je kot majhen otrok izgubil starše v prometni nesreči. Žalostno!

 • Anton

  ni čtivo povezano s to tematiko, pa vendarle zanimivo, kar priporočam vsem katerih zanima rodoslovje Slovencev s pomočjo genetike. Sem pa že prebral tudi o tezi Srbskih strokovnjakov, ki so s pomočjo genetike prišli do zaključka da so prav oni praočetje Slovencev, Hrvatov. Skratka nič presenetljivega kar se tiče Srbov, še vedno se imajo za nekaj več na Balkanu, kar navsezadnje odraža tudi njihova mentaliteta. Sicer pa imamo njihovih potomcev, mešancev v Sloveniji v izobilju, kot dokaz o njihovi mentaliteti.

  članek

  http://rodoslovje.si/index.php/sl/domov/16-drevesa/122-slovenski-dnk-bazen-znotraj-balkana-in-evrope

  sarkazem press

  • Jovo Jamnica

   Koliko DNK vzorcev so pa Srbi analizirali??? Verjetno v prvi vrsti tiste iz bazena Vlasotince. Če je tako, potlej to, kar trdijo, drži. Srbi so edini, ki slovane imenujejo sloveni.

   • Anton

    res je v prvi vrsti o kredibilnosti analize obvelja velikost reda N informacij, vse ostalo so potem zgolj špekulacije

    sarkazem press

   • sprehajalec

    Srbi genetsko sploh niso Slovani, če se za slovane šteje genetski marker R1a. Slovenci so veliko bolj Sloveni po tem merilu, 40%.

    Pravzaprav nam priseljenci iz juga zbijajo slovansko genetsko sliko, saj je na jugu Slovanov genetsko zelo malo. prevladujejo Dinarci.

    • Anton

     pomembna je tudi frekvenca selitev,v določenem časovnem obdobju ki vpliva na procent določenega genetskega markerja, kar odraža zato določena formula , a kaj ko levaki ne zmorejo čitati oz razumeti niti osnovnih matematičnih formulacij

     sarkazem press

    • Jovo Jamnica

     Poglej si zemlevid na strani 20!
     http://diasporiana.org.ua/wp-content/uploads/books/8713/file.pdf

     …potlej pa na strani 15, kjer najdeš “nas” Slovenians na skrajnem severu zemlevida.

     • sprehajalec

      Slovinci iz Novgoroda (napis je napačen, Slovenians), so znana zgodovinska kategorija. beli Srbi in beli Hrvatje pa tudi. Mitični so ostali rdeči Hrvatje, katerih obstoj je omenjen, vendar nedokazan. Verjetno sta ta dva plemena zabeležena v Kroniki bizantinskega cesarja porfirogeneta. Da so prišli kot Avarski vazali oziroma Frankovski najemniki proti njim, v 7. stoletju. najemniški konjeniki torej. Jugo histografija je to potem razširila na prihod vseh južnih slovanov.

     • Jovo Jamnica

      Na žalost, trenutno me banajo!
      Jovo Jamnica sprehajalec a minute ago
      Detected as spam This isn’t spam »

     • sprehajalec

      Očisti si računalnik virusov. nihče nikogar ne bana tukaj…

     • Jovo Jamnica

      Banajo mi link. Zdaj sem preko TOR, pa tudi ne gre. Vpiši v iskalnik:

      expositions.-nlr-.ru/LaurentianCodex/_Project/page_Show.php

      … brez pomišlajev pred in za nlr

     • Jovo Jamnica

      Poskusi:

      http://www.lexilogos.com/keyboard/russian_conversion.htm

      ————————

      ехпоситионс.нлр.ру/ЛаурентианЦодех/_Пройецт/паге_Шоw.пхп

     • sprehajalec

      Imam te pripravice Jovice. Ćirilizator se mu reče. Imam tudi pripravico, ki ti s preprostim pritiskom na tastaturo vso cirilico vrže v latinico. Vse vrste cirilic. razvil in poklonil jo je nekoč neki dober človek.

     • Jovo Jamnica

      Transkripcija starega dokumenta:

      …Илюрикъ, словене, Лухитая, Анъдриокия….
      ————–

      Ruski prevod:

      … Иллирия, славяне, Лихнития, Адриакия….

     • Jovo Jamnica
     • sprehajalec

      Ja, kaj naj bi predstavljal ta kodex?

     • Jovo Jamnica

      LOL, nič posebnega. Samo to čudaško staro cirilico sem z mašino v latinico vrgel in se kar bere…
      ————————–
      n’’ byst’. I snide Gospod’ Bog’’ videti grad’’ i stolp’’, i reče Gospod’:
      «Se rod’’ edin’’ i jazyk’’ edin’’». I s’’mesi Bog’’ jazy
      ky, i razdeli na 70 i 2 jazyka, i ras’’seja po vsej zemli. Po razmešen’i že jazyk’’ Bog’’ vetrom
      velikim’’ razraši stolp’’, i est’ ostanok’’ ego promežju Asjura i Vavilona, i est’ v’’ vysotu i v leta mnoga hranim’’ ostanok’’. Po razmešen’i že stolpa i po razdelen’i jazyk’’ prijaša synove
      Simovi v’’stočnyja strany, a Hamovi synove po
      luden’nyja strany. Afetovi že prijaša za
      pad’’ i polunoŝnyja strany. Ot sih’’ že 70 i 2
      jazyku byst’ jazyk’’ slovenesk’’, ot plemeni Afetova,
      narci, eže sut’ slovene. Vo mnozeh’’ že vremja
      neh’’ seli sut’ sloveni po Dunaevi, gde est’ nyne
      Ugor’ska zemlja i Bolgar’ska. Ot teh’’ sloven’’
      razidošasja po zemle i prozvašasja imeny svoimi,
      gde sedše na kotorom’’ meste. Jako pri
      šedše sedoša na rece imjanem’’ Marava, i
      prozvašasja morava, a druzii česi narekošasja.
      A se ti že sloveni: hrovate belii, sereb’ i ho
      rutane. Volhom’’ bo našedšem’’ na sloveni na
      dunajskija, sedšem’’ v nih i nasiljaŝem’’ im’’.
      Sloveni že ovi prišedše sedoša na Visle,

     • sprehajalec

      Povest vremena od Patra Nestorja, kijevskega meniha iz 12. stoletja. Verjetno gre za nek prepis?

      On govori o Noričanih, kot potomcih Noetovega sina Jafeta. Več pa o Noričanih/Karantancih pove Ivan Janez.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Celo tiskarsko napako sem našel med branjem…
      ———————–
      7 SAMAHE
      —————
      V sliko je nato udaril zvok jekla, zlit z bojnim klicem panterja.
      Zvenel je kot grom. “Norejaaa!”
      Bojkni krik Norikov, kadar so jurišali v smrt. Z njim…

      ————–

      str. 268

     • sprehajalec

      Nestor govori takrat ko je pisal o Horutanih. Tudi Hrvati si deloma to lastijo, češ da so mišljeni Hrvatje. Vendar po veliki verjetnosti, ker že prej omenja Noričane gre za Karantane – Harantane, Highlanderje.

     • Jovo Jamnica

      Prav v besedilu, ki sem ga “prevedel” v latinico, so omenjeni…
      ————–

      …a druzii česi narekošasja. A se ti že sloveni: hrovate belii, sereb’ i
      horutane. Volhom’’ bo našedšem…

      Volhi so pa naši stari znanci Lahi.

     • sprehajalec

      Verjetno se je naslanjal na starejše vire, pri svojem pisanju.

      Skoraj vsa antična plemena tistih časov, tako kot danes so highlanderji. Harni – Karni, Harnci – Kranci in Horutani – Korotani. Vprašanje če ni šlo za eno prebivalstvo, zgodovina namreč priznava le Korutanom slovanstvo,. Ostalim antičnim ne. kar je milo rečeno zelo nelogično.

     • Jovo Jamnica

      No, jaz sem danes prebral kar nekaj strani te kronike. Gre počasi. Zanimivo je, kako pisec opisuje živlenje in običaje nekaterih plemen.
      Primer: Poljani in Drevljani
      ———————-

      sedjahu bo po Dnestru ili do morja, su
      t’ gradi ih i do sego dne, da to sja zvahu ot Grek’’ Ve
      likaja skuf’. Imjahu bo obyčai svoi i zakon’’
      otec’ svoih i predan’ja, koždo svoj nrav’’. Polja
      ne bo svoih otec’ obyčaj imut’ krotok’’ i tih’’, i
      styden’e k’’ snoham’’ svoim’’ i k’’ sestram’’,
      k’’ materem’’, i k roditelem’’ svoim’’, k’’ svekrovem’’
      i k’’ deverem’’ veliko styden’e imehu. Bračny
      j obyčaj imjahu: ne hožeše zjat’ po nevestu, no pri
      vodjahu večer’’, a zav’’tra prinošahu po nej čto
      vdaduče. A derevljane živjahu zverin’skim’’ o
      brazom’’, žiuŝe skot’ski: i ubivahu drug’’ dru
      ga, jadjahu vsja nečisto, i braka u nih’’ ne byva
      še, no umykivahu u vody devicja. I radimiči, i
      vjatiči, i sever’’ odin’’ obyčaj imjahu: živjahu
      v lese, jakože vsjakij zver’, jaduŝe vse nečisto,
      sramoslov’e v nih pred’’ ot’ci i pred’’ snohami,
      braci ne byvahu v’’ nih, i igriŝa mežju sely, sho
      žahusja na igriŝa, na pljasan’e i na vsja besov’

  • sprehajalec

   Oni imajo to razvito do absurda, Srbi svi i svuda, Jovan Deretić pa kompanija. Že v socializmu je nek pisatelj postavil tezo Etruščani so bili slovani. Lahko da res ali pač ne, dokazljivo je težko, Bor je poskušal, pa so ga spljuvali, ker v obstoječih zapisih ni presledkov pa jih lahko čitaš kakor hočeš, v tem je težava. Srbi so šli tako daleč, da so povezali japonsko ljudstvo ainu, staroselce tam z Srbi, ker imajo plave oči in so kao blond, pa nimajo kao poševnih oči.

   Bom karikiral v lastni režiji, da ne bo kdo skakal. Enako delajo tudi srbi.

   Danesjelepdan.

   Lahko tako prebereš, Danes je lep dan.

   Lahko ga pa zakompliciraš kot Bor in sledilci;

   Da (želelnik)

   B (glagol biti)

   Es ( preglas od se, še)

   Jele (jelen, jelenjad, pogoltnjen nosnik »n« v ruskem dialektu kašubov)

   Pdan (padel, pogoltnjen »a« v dialektu ruskih samojedov, -an, stara končnica, izumrla v dialektu bolgarskih pirinskih makedoncev)

   Transkripcija: Da Bi (danes) še jelen padel.

   Napis lovca na skali.

 • Janez

  SAJ ?
  SO “SLIKANCI” SAMI “ETIČNO VISOKI” LJUDJE !
  Zjokali se bodo
  – nad svojo etično ” majhnostjo” pred šestimi leti !
  In?
  BOGVE KAJ – STORILI?
  Morda?
  Obiskovali MOL ŽUPANA – NA DOBU Pustimo se presenetiti ! L.r. Ja ez KOMENDA
  P.S.
  “UMAZANI – CIRCLE GAME ” ?! ŽIVLJENJA.
  LEPO
  O KROŽNI IGRI ŽIVLJENJA, “CIRCLE GAME”
  – JE PELA ?
  Joni Mitchell iz generacije “otrok cvetja”

  Circle Game – Joni Mitchell
  https://www.google.si/search?q=cicrle+game+joni&oq=cicrle+game+joni&aqs=chrome..69i57j0l3.16056j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • xtc

  Sicer pa kot ,danes piše Požar je verjetno Zokijeve politične kariere dokončno konec,saj ga zadeve vse bolj potapljajo in mu praktično zapirajo vrata v državno politiko,zelo verjetno pa se mu kmalu utegne zamajati tudi županski stol,saj utegnejo biti posledice afer vse bolj uničujoče za Jankovića.

  • Jovo Jamnica

   Ja, zaj bo fse drugače…

   • Štalmajster

    Mogoče pa je …. preprosto …… odslužil svojemu namenu ……. in ga bodo odvrgli kot s pi… sokom prepojen vložek ???
    https://www.youtube.com/watch?v=_yocf_Hfcj0

    • Jovo Jamnica

     Čuj, ti si tak vulgarn, da se z tebo že nebom meno…

     • Štalmajster

      Če je pa ta “afera” ravno take narave.

      Lutke se menjujejo,……..lutkarji ostajajo isti !!!
      https://www.youtube.com/watch?v=A5P0BdwAiKQ

     • Jovo Jamnica

      Taki ausdruki se pač Viktorhu dopadejo. Jas pa nisn uskok!

   • Nata

    No, no, moralo bi pa biti. Ali ne ?

    • Jovo Jamnica

     Valda. Že dugo nazaj…

 • Janez

  JA !
  UPAJMO
  OZ. Z JAVNIMI PRIJAVLJENIMI
  KULTURNIMI
  PROTI NIZKOTNEMU MOL ŽUPANU – PROTESTNIMI SHODI !
  ZAHTEVAJMO
  NJEGOVO
  URADNO
  PRAVNO VELJAVNO
  ODSTRANITEV IN SODNO KAZNOVANJE ! Za pravno, lepo R. SLO ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  SVET MORA BITI LEP !
  NAZAJ ITI SE NE DA,
  TUDI NI RAZLOGA – HODITI – NAZAJ.
  NA – LEPŠI – NAČIN – JE TREBA – HODITI – NAPREJ !
  Pravi
  PROSVETLJENA “DEKLICA IZ GENERACIJE OTROK CVETJA ” Joni Mitchell

  The Circle Game Joni Mitchell
  https://www.google.si/search?q=cicrle+game+joni&oq=cicrle+game+joni&aqs=chrome..69i57j0l3.16056j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 ! L.r.

 • milanček

  vsi naj čim hitreje gredo po bučarjevi poti! ko se stegne kućan častim odojka in 50l cvička, skratka fešta!!!

  • Janez

   Malo
   ČRN
   A ++++ humor !
   Se strinjam. Seveda z njimi: ne ravno na “streljannje” .
   Pač pa ? Na Dob – s tistimi, ki so si “prislužili” bivanje – tam.
   Ostali ?
   Pa naj
   – z zmanjšanimi penzijami ?
   Čakajo na Matildo. Ona nikoli ne pozabi priti – na “randi”. A ne ? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   PAČ? IGRA – KROG ŽIVJENJA.
   Bajna Joni Mitchell – The Circle Game.

   https://www.google.si/search?q=cicrle+game+joni&oq=cicrle+game+joni&aqs=chrome..69i57j0l3.16056j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Artur

  “Kdo so bili prvi komunisti?”
  “?”
  “Adam in Eva, Kajn in Abel, Mojzes, sveti trije kralji in dvanajst apostolov!”
  “Kako to?”
  “Adam in Eva sta bila gola in bosa, pa sta živela v raju, Kajn in Abel, ker je brat ubil brata, Mojzes, ker je žejen narod povedel preko vode, Sveti trije kralji, ker so šli za zvezdami in prišli v štalo in dvanajst apostolov, ker so bili nepismeni, pa so učili narod.”

 • Artur

  1.REVNI DELA
  2.BOGATI IZKORIŠČA PRVEGA
  3.VOJAK BRANI OBA
  4.DAVKOPLAČEVALEC PLAČA VSE TRI
  5.POTEPUH POČIVA ZA VSE ŠTIRI
  6.PIJANEC PIJE ZA VSEH PET
  7.BANČNIK ROPA VSEH ŠEST
  8.ODVETNIK ZAVAJA VSEH SEDEM
  9.ZDRAVNIK UBIJE VSEH OSEM
  10.POGREBEC POKOPLJE VSEH DEVET
  11.KOMUNIST ŽIVI NA RAČUN VSEH DESETIH

  • bednick

   Če gledamo skozi Darwinove oči, je komunist najbolj prilagojen, torej najbolj sposoben.

   • Artur

    Sposoben za parazitiranje, lopovščino ……..

   • mannuro

    Če gledamo skozi Darwinove oči, je komunist samo odpadla veja evolucije, ki bo ob prvi streznitvi družbenega sistema – gladko izumrla! Žal pa je nujno potrebna pot, za streznitev družbenega sistema in nič več :)

    • bednick

     Preveč gledaš risanke ali pa filme kar je pa isto sranje.

     • mannuro

      Čuj, so včasih precej poučne, priporočam tudi tebi. Predvsem tiste starejšega datuma.. ti pa dam nasvet, da uporabljaš internet še za kaj drugega, kot za tekoče spremljanje pornografije, hanziTV in 24kur.. glede na tvoje čečkanje na tem portalu, že počasi vse skupaj mešaš. Tvoja komunikacija, pa postaja vse bolj podobna izbruhom cenene akterke, ki se pretvarja, da ji je prišlo.

     • bednick

      “….cenene akterke, ki se pretvarja, da ji je prišlo.”
      ——————————————
      Kako pa ti to veš?
      Samo iz lastnih izkušenj.
      Zakaj se ona pretvarja, da ji je prišlo?
      Zato, da se ti čimprej skineš dol z nje, ker si slab porivač!!!

      “Malim tudi tehnika ne pomaga”.
      Al Capone, Chicago 1925

     • mannuro

      kot sem rekel.. tvoji izbruhi potrjujejo, kar sem napisal. Res deluješ tako osladno – zabito… ostalo pa boš moral vprašati, kakšno takšno akterko. Jaz ti ne mislim razlagat stvari, ki jih je pri tebi mati narava preskočila – ostali to razumejo.

   • xtc

    Jep!
    Škodljivci-paraziti se zelo hitro prilagajajo-to pa drži.

 • rabbit

  Zanima me kakšne spolne usluge je moral narediti dr. Rajko Kenda, ker mu je Janković rešil službo in položaj?

  • valentin

   Ureja splav sleherni dami, ki je doživela nesrečo pri delu z gospodom Jankovićem.

   • rabbit

    Najbrž res.

 • Janez

  PODPRIMO ,
  NA KAKEM JAVNEM, PRIJAVLJENEM
  IN
  KULTURNEM SHODU – NESREČNO MAMI-FARMACEVTKO !
  Povečajmo
  SPOŠTLJIVOST
  – DO POZITIVNIH ŽENSK-MATER !
  Za
  MILION % VEČ DUHOVNEGA BOGASTVA IN SRČNOSTI !
  imajo v sebi
  – kot nizkotni MOL ŽUPAN IN LJUDJE NA SLIKI – NJEGOVI PODPORNIKI.
  RES
  POZITIVNIH ŽENSK !?
  – JE HVALABOGU – VELIKO ! Ena od njih je prosvetljena Joni Mitchell.

  “NAŠI”
  EX KP, ZK LJUDJE
  – SO OČITNO ZARADI KOMUNIZMA – ZAMUDILI DUHOVNI PREPOROD IZ 1960. LET !

  SPODNJA
  PO PESMI L. COHENA

  – “SUZANNE”

  SLAVNA – gospa, mati treh otrok
  Suzanne VERDAL,
  profesional koreografinja, art plesalka, pesnica, zsčetnica reciklaže – – NI BOGATA !
  Le
  KAMPER AVTO,
  KI SE GA VIDI V VIDEU O NJEJ – Suzanne VERDAL – PREMORE.
  Ima,
  PREMORE PA OBČUDOVANJA VREDNO VISOKO DUHOVNO POZITIVNO ŽIVO MOČ !
  MOČ
  VZTRAJNEGA SLEDENJA – ZVESTOBE, BORBE – ZA ŽIVOST IN LEPOTO ŽIVLJENJA !
  MOČ
  RES POZITIVNEGA
  OSEBNEGA DUHA, POZITIVNEGA DELOVANJA !
  Take
  prave pozitivnosti v sebi !
  – “naš” MOL ŽUPAN IN NJEGOVI PPODPORNIKI – V SEBE NIKOLI NISO VNESLI. !

  Zato nam – nimajo – kaj dati ! Odidejo naj večni ” koritniki” !

  Skromna gospa
  SUZANNE Verdal, skromna Joni Mitchell
  NAM
  POVEDO, DAJO – VELIKO – POKAŽETA NAM ?!

  POT – IZ SMETI – V LEPOTO ! Zato, spoštujmo pozitivne ženske.. L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  Joni Mitchell – še 1x

  https://www.google.si/search?q=cicrle+game+joni&oq=cicrle+game+joni&aqs=chrome..69i57j0l3.16056j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  SKROMNA.
  DUHOVNO BOGATA IN POZITIVNA ARTISTKA – SUZANNE VERDAL
  https://www.google.si/search?q=suzanne+verdal&oq=suzanne+verdal&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.11479j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Franjo Trojner

  Ha, ha, ha, ha toti smešni romarji, ki so romali na ljubljanski magistrat v podporo Jankoviču morajo danes imeti res hudega moralnega mačka. Hm, kak je zdaj z tem moralnim mačkom? Če imaš moralnega mačka moraš biti sam moralen, etičen, mar ne? A se je kateri od teh romarjev za svojo slepo javno podporo tudi pokesal, jo Jankoviču odrekel? Če ni, pomeni, da nemoralnost in neetičnost zagovarja, kar pa pomeni, da je tudi sam neetičen in nemoralen!

 • Janez

  TEM
  MATERIALNO MORDA BOGATIM !
  A DUHOVNO – SE ZDI – ZELO REVNIM – EX KP, ZK MOL ŽUPANOVIM PODPORNIKOM !
  Izgleda !
  NIHČE
  V NJIH ŽIVLJENJU
  NI POKAZAL ?!
  – ” POTI IZ ŽIVLJENJA V “SMETEH” – POTI – DO – LEPOTE, RESNICE, DO ŽIVOSTI ŽIVLJENJA !

  ZDA LJUDEM
  – JE TAKO POT POKAZALA Joni Mitchell, čilskaVioelta Parra in ostale res pozitivne ženske !
  Ena
  LEPOTI IN ŽIVOSTI, ETIČNOSTI ZVESTIH ŽENSK V ZDA
  PA JE
  NEDVOMNO
  IZ
  PESMI – S U Z A N N E – poznana !
  gospa SUZANNE VERDAL.
  IZ
  NJENE PRIPOVVEDI SE VIDI,
  DA BO VZTRAJALA – DO ZADNJEGA DIHA ! Vsa čast ge. Suzanne V. L.r.ex ok knjižničar J. KOMENDA
  P.S.
  SKROMNA ETIČNA, VZTRAJNA BORKA ZA LEPOTO ŽIVLJENJA !
  Suzanne Verdal iz ZDA.
  https://www.google.si/search?q=suzanne+verdal&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHnrWJ4tHVAhUDWxoKHayfBQ8Q_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=fn0KOr1TLC3kOM:
  https://www.google.si/search?q=suzanne+verdal&oq=suzanne+verdal&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.11479j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Olga

  Vsi Jankovićevi snubci so paraziti Slovencev! Do zadnjega! Zato pa tak strah pred Janšo!

 • Osti jarej

  Kako lep stavek je izrekel Ron Paul: “Ne bojim se Severne Koreje, bojim se naše vlade.” Do zadnje črke natančno, kajti vprašati se morate, kaj je Severna koreja naredila slabega vam. In kaj je Trump zločinskega naredil svetu, pa je komaj dobre pol leta na zločinskem prestolu. Edino Amerika je uspela s Korejsko vojno pred mnogimi leti razdeliti polotok na željenega sovražnika in hlapca, torej sever in jug. Danes Severna Koreja ni grožnja nikomur, čeprav njen voditelj nima vse urejeno pod lasiščem. Izključna grožnja so ZDA, Trump hoče na vsak način začeti vojno in lagati o nasprotniku je najboljši način. Severna Koreja nikoli ni prišla v ZDA in bombardirala otrok. Nikoli ni prišla v ZDA ponoči in ubijala starčkov. Nikoli ni potovala z bombami po svetu in ubijala tisoče nedolžnih. ZDA vsak mesec! /virFreeThoughtProject/

  Pa ne pozabite – Slovenski predsednik in Vlada pa notorično vsak dan – ljubimo vas ZDA!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/312490/psihopat-je-trump-ne-kim-jong-un

 • Osti jarej

  Ko je človek dolžan po svoji funkciji, da bere vnaprej napisane članke najetih oseb, bi se moral zavedati, da bere tudi hude laži in bi ga moralo biti vsaj sram. Kar je izjavil Miro Cerar pred mednarodnim dnevom mladih je sramotno zavajanje, ki bi se ga celo on moral sramovati. “Mladi so za nas prioriteta in vedno bodo” Kje? Pri izgonu iz domovine? Pri nikakršnih možnostih zaposlovanja? Ali pri dejavnostih kot mlade uporabljata glasbena in filmska industrija? Le zakaj jih je, ob takem hinavskem nagovoru, vedno manj pri nas? Le zakaj je vedno manj naraščaja pri mladih? Rabijo migrante za njihovo nadomestitev? Ali pa vlada odločno podpira LGBT, da se naravni cikli prekinejo za vedno? Kako žalostno, da njihove možgane vedno vodita le Bruslej in Bela hiša!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/312478/katere-mlade-ljubi-cerar

 • Osti jarej

  Kako ponosni so danes slovenski mediji, ko lahko objavljajo mirovniško izjavo najhujšega zločinca Stoltenberga za medij, ki je zadolžen zgolj za svetovne laži, torej CNN. Je veličastno povedal, kako so odnosi med NATO in Rusijo na najnižji stopnji od hladne vojne in to, kot vedno, le po zaslugi Rusije. NATO jo spodbuja k vojni pa Rusija noče odgovoriti, zato bo zločinec Stoltenberg naredil vse, da jih napade in bo ozemlje od Poljske meje do Kamčatke njegovo. Tudi slovensko vojsko že pripravlja za ta podvig, Pahor pa v deliriju. Ob začetku vojne bodo imeli naši mediji brezplačen dostop do fronte, jim je Stoltenberg že zagotovil.

  • baubau

   Kdor gleda CNN,ostaja na po volji dekadentnih na suhem ne pa na tekočem

 • Osti jarej

  Zdaj se je v bitko, po nasvetu Papeža, podala še Ljudmila Novakova. Toliko je nalog, ki jih je zastavila Cerkev, da je vprašanje ali bo Pahor uspel izpeljati vse. Mogoče bi bilo prav, če nastopita funkcijo kar oba, pa zadolžijo Pahorja za moške Cerkvene obveznosti, Novakovo pa za ženske Cerkvene obveznosti. Ker jima je za vzgled Pavle Ravnohrib, ki živi izključno na prevari 10 božjih zapovedi, morda ni izključeno, da vskoči tudi on. Zanimiva bo naslednja bitka za uničenje Slovenije, borili se bodo za Cerkveno oblast na komični podlagi ob uvozu čimveč migrantov. Delo predsednika države zgolj za dobro naroda bo črtano iz Ustave, kajti eden od desetih božjih ukazov zahteva klečati samo pred enim Gospodom, ta pa mora biti v NWO. Je pa itak že vse določeno, le še formalno mora Cerkev prevladati na voliščih, da bo občutek Vatikana polnejši!

  • No tole pa si dobro pogruntala, ja.
   Čisto gotovo “po nasvetu Papeža”, se je še Ljudmila Novakova podala v boj za predsedniški stolček. Pa od kje ti je to kapnilo, no ?
   Kam bi prišli, če bi se sveti oče tudi s takimi posvetnimi stvarmi ukvarjal ? Ti pa res ne razumeš, kaj sploh počne sveti oče.

 • Osti jarej

  Kot sem že pred dnevi napisal je edina možnost za volitve bila Misijonska nedelja, torej 22.oktober. Brglez se je zato posvetoval v visokih Cerkevnih krogih in ti so mu zaukazali Gospodarjevo nedeljo, ko se verniki zahvalijo Gospodarju in bo zato pravi trenutek, da se tudi Pahor Gospodarju zahvali za vnovično imenovanje. Pred vrati odpuščanja v vsaki Cerkvi bodo ta dan misijonarji, ki bodo skrbeli, da bodo oddani glasovi pravilni osebi, kajti Cerkev in močno povezanima stranki levice in desnice imajo to moč, ki so jim jo dovolili od zgoraj. Torej ne pozabite na Misijonsko nedeljo oddati glasu Gospodarjevemu hlapcu ali pa morda še bolje, ker volitve itak nič ne štejejo, vzemite si umsko prost dan in se peljite daleč stran od volišč!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/312377/misijonska-nedelja-za-pahorja

  • Štalmajster

   A misliš da tole gre v kontekst med levico in Ludomilo ??
   http://www.publishwall.si/stoychi./post/240599/papez-poljublja-roko-davidu-rockefellerju

  • Franjo Trojner

   Sanjaj mokre sanje boljševik! Tokrat gremo na volitve vsi. Čas se vam boljševikom izteka, 20 in več let vaše leve boljševistične vlade vladajo v Sloveniji, pa ima 60 % zaposlenih minimalne plače niti 600 € ne in 70% penzijonistov mizerne penzije pod 500€. Tudi še tisto malo samo zapisane delavske zakonodaje ste prav vi levičarji nabolj in to večkrat in do onemoglisti kršili, vaše inšpekcije so slepe in gluhe, vaši levi sindikati prav tako. Tudi najbolj ogroženim, revnim ste vi levičarji jemali, vzeli ste kmeticam in kmetom starostne kmečke penzije in najbolj revnim ostarelim pezionistom in penzijonistkam, ovdovelim in zato samskim varstvene dodatke in s tem ste jim vzeli pravico najesti se do sitega! Sram vas naj bo boljševiki/levičarji za vso zlo, ki ste ga počeli v zgodovini in ga počnete tudi danes svojemu rodu, državi! Tudi domovino ste, kot že v preteklosti ponovno zatajili, ko migrante ste v deželo stihijsko not spustili in s tem varnost državljanov, države in premoženja ogrozili, prav tako ste Hrvatom naše morje prepustili! Zato fuj in stokrat fuj velja vam zbljojenim boljševikom/levičarjem, k za oblast in pest cekinov narod in državo ste zatajili.

   • Jurij Musar

    Zanimivo, da je meni vzela Janševa vlada 600 evrov na leto in nobena druga. Sedanja mi je celo vrnila 150 evrov na leto. Ne vem, kje si ti dobil podatke.

    • Franjo Trojner

     Jurij Janševa vlada je omejila plače javnemu sektorju. 30% vas je preveč in glede na prvisoke davke in nizke plače v gospodarstvu vam bi plače morali prepoloviti. Iz razloga ker javni sektor na volitvah vedno podpre levo vlado celotna Slovenija stagnira. Glej piši ti kaj češ, toda javni dolg se veča, obresti pa požrejo znaten del proračuna in kmalu bo žakl.z cekini prazen in takrat bo tudi tebe, vas na levici doletela kruta realnost. Do takrat bo pač burleska!

     • Jurij Musar

      Kakšen JS neki. Pokojnino sem zaslužil v firmi Radeče papir

    • traktor

     Sej sem vedu v katerem grmu tiči zajec. Zdaj je pa Janša kriv, da so ti vzeli nekaj, kar ti ni pripadalo in si jemal na račun drugih.

    • Janez

     Zakaj?
     PA NISI DELAL IN PLAČEVAL? Brez razloga – te že niso priškrnili. L.r. J. KOMENDA

    • sprehajalec

     Sedanja se bolj zadolžuje Jurij, takratna je pa hotela imeti uravnoteženo narodno gospodarstvo.

     Bo pa tvoj vnuk, če ga imaš seveda plačal 750 namesto tebe čez leta. Ampak to tebe boli koko Jurij, važno da imaš sedaj 750 pa da lahko trpaš leskovačke čevapčiče pa pršut…

    • tramal

     S tem si povedal vse.Vsem miličnikam je ta vlada res povečala penzije,ostalim pa zmanjšala Janša pa je naredil ravno obratno..

     • Jurij Musar

      Vsi pisarite kar na pamet. Meni je Janševa vlada vzela regres in prenehala plačevati dodatno zdravstveno. Ta vlada mi je letos dala 150 evrov regresa. Pokojnina je ostala enaka.

     • tramal

      Ja vsi miličniki imate od osemsto evrov penzije ali več,sedaj pa je vas ta vlada nagradila še z regresom.Namesto da bi več dala tistim z nizko penzijo je zopet nagradila tiste z visoko penzijo.To je pa res pošteno a ne.

     • Jurij Musar

      Penzijo sem zaslužil v firmi Radeče papir.

 • Janez

  OŠTJA !
  Ti !
  “Osti arej” – odiidi raj na Venice beach – v Kaliforniji !
  PRAZNO NAKLADAŠ. RABIŠ MUZO – ZA ŽIV NAVDIH.
  Tam
  NA
  VENICE BEACH V KALIFORNIJI
  BOŠ ZAGOTOVO SREČAL GOSPO S SLIKE
  – GOSPA
  – SUZANNE VERDAL – JE ” MEGA MUZA” – DEJANSKO NAVDAHNJENA.
  V
  TREH BESEDAH VEČ POVE
  – KOT TI V TVOJIH DOLGIH ŽAGOVINE POLNIH KLOBASAH . Kar na pot ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  MEGA- MUZA gospa Suzanne Verdal.
  https://www.google.si/search?q=suzanne+verdal&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHnrWJ4tHVAhUDWxoKHayfBQ8Q_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=V7jUVS-FtDgZUM:

 • MEFISTO

  Luckyss, Osti jarej, Najplemenitejši in ostali nicki prosijo za pieteten odnos do spomina na Jankovića.

  Janković je postal namreč politično truplo.

  • Jurij Musar

   Bosta na Žalah ležala skupaj z Janezom Janšo.

   • Ti pa jima boš najbrž stregel, kajne ? Oh, kako si kratek.

   • Janez

    A jima ti – goziš? ? Arhivirajmo. L.r. J. KOMENDA

 • Jurij Musar

  Slovenci so po mojem mišljenju že davno spoznali, da “črnim” ni za zaupati oblasti in verjetno bo tako tudi na naslednjih predsedniških in parlamentarnih volitvah. Kaj hočemo, ateizem je pač na pohodu po vsem svetu, celo v muslimanskih državah.

  • Franjo Trojner

   Tebe je sigurno baba pustla, da take prazne šuse spuščaš.

   • traktor

    Eh, pust ga. Dva dni je bil privatnik, pa je zajebal. Zdej je pa jezen na ceu svet. Sej veš desničarji so krivi. Itak smo za njega vsi ki ne mislimo, kot on, ta črni, klerikalci. Pa priden je, ko je Božič, pa Velka noč, pa Marijino vnebovzetje, on nima praznikov, takrat najbolj zagnano dela. Ateist, kva čemo.

  • Janez

   “Ima Boga”
   Tudi zate, le da tega ne veš. Kar dokazuje tvojo malovednost. O Bogu pa nič. J.KOMENDA
   P.S.
   LE BOG VE, ZA KAJ VSE TE JE PRIKRAJŠAL.
   ZA ŽIVLJENJE – TE OČITNO ? Še ni. Misliš – da te ne bo. Nič ne misliš. Ateisti tudi – mislijo ne.

  • sprehajalec

   Levičarji-Ateisti se zadolžujejo, ker ne priznajo tistega osnovenga Ora et labora, Moli in delaj. Pričakujejo, da dobijo, kar mislijo da jim pripada in da je dolžan nekdo poskrbeti zanje. To na kratki rok ogromno zadolži narodno gospodarstvo, smo že pri 40 milijardah pufa. Pa obresti cingljajo Jurij.

   Zgodbica o rdečih in socialni družbi je lepa, a traja le do gornjega plafona zadolžitve Jurij. Kot pri pokojni Jugi…

 • Marjan

  Jeba je da bo Jankovič spet župan že v prvem krogu. To pa prdvsem zato ker nima nekih pravih konkurentov.

  • Janez

   NE BO VEČ ŽUPAN !
   BOMO VZTRAJALI, DA SE GA OBSODI.
   SICER GRE PRIJAVA PROTI R. SLO SODIŠČEM – NA EU SODIŠČA. L.R. J. KOMENDA

   • janez cepec

    Janez aus Begne, dej ti kandidiri za župana, sej si isti kreten kot Zoki

    • Janez

     Ja?
     SAJ TE BO MOL ŽUPAN – TOŽIL. Praviš mu, da je ” kreten”. Tvoje ime zanj. J. KOMENDA

  • sunday

   ni problem v konkurenci – njemu je konkurent lahko vsak, še posebej, če je slovenec, problem je v njegovih pol pismenih volivcih, ki so tako zabiti, da si na roko pišejo številko, ki jo morajo na volitvah obkrožiti “da bi bio izvoljen njihov zoki” in teh je lublana polna, to je problem!!!

  • traktor

   Pa zato, ker je v Ljubljani le še malo Slovencev, pa še ti raje ne gredo na volitve.

 • Olga

  Ja, lopove je treba branit, a NE komunajzli? Vam bo kaka drobtina padla! Ko bojo tovariše obsodili, boste šli tudi namesto njih v zapor?

 • ljubinica

  Gnojna bula kucanizma je pocila in smrad levakarstva je spricnil po drzavi …
  Presstituti, “kulturniki”, feministke ,,,se delajo, da nic ne vohajo ….
  Moralni podn, ne pa “elita” ….

 • Anton

  en od redkih pametnih člankov na mmcju

  http://www.rtvslo.si/moja-generacija/zvezda-za-charlesa-aznavourja-francoskega-franka-sinatro/429886

  pozabili pa so priložiti clip za eno najbolj prepoznavnih če ne najbolj prepoznavno pesem Charles Aznovour-ja

  Link:https://www.youtube.com/watch?v=hWLc0J52b2I

  sarkazem press

 • Janez

  “VSAK JE DOBIL SVOJO NAGRADO”!?
  Na
  TEM PORTALU BO PA ŠE ZANIMIVO. Ko bo govora o teh “nagradah” L.r. J. KOMENDA

 • Aresnica

  Slavno romanje na magistrat oktobra leta 2011.-_- GOLAZN slavno roma na magistrat oktobra leta 2011.
  ________________
  Lep pozdrav

 • VERZIFIKATOR

  Matej Kožar

  NOVI KOŽUH

  Le še novi kožuh zraven manjka,
  tista koža iz vrst penzionistov,
  stara znanka vseh vrst narcisistov,
  da bila popolna res bi stranka.

  Kožuh oče zdavnaj je izdelal,
  ki so njeni brž se ga znebili,
  kakor hitro so ugotovili,
  da po vesti lastni mož bo delal.

  Novi kožuh zdaj se ga sramuje,
  ko v rdeči se saten oblači,
  zgodovine pač ne predrugači,
  tudi če očeta zametuje.

  Novi kožuh mater bi prezrl,
  da bila bi prav mu preobleka,
  ne pomaga rdeča mu prevleka,
  kožuh v sebi zdavnaj je odmrl.

  Nova koža več ga ne oživlja,
  se preprosto cela ti upira,
  v boljši jutri ti pogled zastira,
  ko prihodnost kožuh nov izkrivlja.

  Zdaj že dolgo več se ne pojavlja,
  bržkone v omari se razkraja,
  moljem koža stara se podaja,
  ne igra več v javnosti krjavlja.

  Novi kožuh če se ti zagabi,
  vedi, da vse to je po pravici,
  na pomoč zaman so njega klici,
  koža namreč ni več v uporabi.

 • mapu

  Zoran, če imaš samo malo spoštovanja do svoje družine, takoj odstopi.
  Kakšna sramota, da se bodo take zadeve prale v javnosti.

  • cosmosjasnovidec

   Ta copatarska čefutarska podgana pa res nima nobenega pojma o spoštovanju.
   V družini so pa tako ali tako še hujši kot cigani kjer se porivajo križ kraž.
   Sinovom je spaka “zoki”nategnil vse ženske potem pa jim povedal kake kurbe so tako,da so se ločili starega smrduha se pa seveda držijo zaradi denarja in,da lahko tržijo z drogo,ker ima copatar pod nadzorom podkupljene policaje na višjih položajih.

  • traktor

   Kdo pa je ta družina. Jurček, pa Damjan. Oba sta ista, kot fotr. Za dnar bi prodala še mamo.

 • VERZIFIKATOR

  Sprememba priimka ne pomaga, glavna odprtina je še vedno spredaj.

  • Nata

   Ja, mejdunečka!! Prav vse ostane na istem mestu !!

 • cosmosjasnovidec

  Zaradi nagrajevanj se ga levaška čefutarska golazen ravno drži.Tukaj niso nagrade ampak ogromne vsote katere jim čefutarska copatarska podgana “jankovič”tlači v žepe,da lahko v miru opravlja svoja kriminalna lopovska dejanja ter posilstva katera ne pridejo v javnost,ker policija sploh noče sprejeti izjav posiljenih žensk ter jih nažene.Tako se godi v banana državah kjer se,da podkupiti policaje na višjih položajih.Denarja se nobeden ne brani,ker v levaški sodrgi seveda nihče ne ve kaj je poštenje.

 • Janez

  “NAJPLEMEMENITEJŠEMU !?

  – GREDO TEŽKO BESEDE Z JEZKA !
  “PRIČEVALCI”, “GRU” celo
  “TETKA IZ OZADJA”, i.t.d.
  DA
  O – IZGLEDA ” POKOJNEMU” – “TUNNEKU” NITI NE PIŠEM – SO ČISTO – O N E M E L I !
  Je
  TOLE Z NEDVOMNO S STRANI MOL ŽUPANA !
  NEDVOMNO ZLORABLJENO MAMICO-FARMACEVTKO – TAKO NIZKOTNA
  IN
  HVALABOGU TUDI – ZADEVA, KI JE – KAZNIVA !
  Da?
  Upajmo,
  DA BO SODNI POSTOPEK ZOPER MOL ŽUPANA – ČIMPREJ STEKEL !
  Se
  ZDI,
  DA JE SEZNAM PRIMEROV,
  KI SO NA MEJI – KAZNIVOSTI – KO GRE ZA MOL ŽUPANA – ZELO DOLG !?Jaz
  BI
  OSEBNO
  – DODAL V SEZNAM PRIMEROV ZA PREISKAVO SUMLJIVEGA POČETJA – MOL ŽUPANA !
  Le
  DVA PRIMERA, O KATERIH SEM ŽE PISAL IN, KI ZANJU OSEBNO LAHKO PRIČAM !
  ,
  1. Cca dve leti nazaj
  – sva bila z mojo prijateljico T.
  NA PARKINGU PRED LUTKOVNIM GLEDALIŠČEM – NEHOTE PRIČI !
  KAKO JE
  MOL ŽUPAN OD NEKEGA STAREJŠEGA, DROBNEGA MOŠKEGA Z OGROMNO USNJENO TORBO
  – OSEBNO PREVZEL VEČ CM DEBELO
  – KUVERTO
  IN JO VRGEL V SVOJ AVTO MERCEDES. SE JE POSLOVIL IN ODPELJAAL.
  O resničnosti dogodka z gospo T. lahko
  – pričava uradni sebi. S pozivom menii na ta portal. Na moj najbolj svež zapis.

  2.
  GLEDE
  – MOL ŽUPANOVIH
  – VPRAŠLJIVO IZVEDENIH

  – JAVNIH PROJEKTOV – PA NAVAJAM LE
  – VEČ KM DOLGO KOVINSKO POCINKANO OGRAJO – na cesti LJ- IG !
  Ta za izvedbo gotovo zelo draga ograja, se nahaja !
  – NA DESNI STRANI CESTE LJ – IG, DO ODCEPA Z IŽANKE. ZA KRAJ – MATENA.
  Kot
  običajnemu občanu, šoferju
  SE MI ZDI OPREMA CESTE S TAKO DRAGO OGRAJO – NEPOTREBNA !
  ENAKO NEPOTREBNA SE MI ZDI BETONSKA IZVEDBA JARKA POD OGRAJO.
  Na
  levi strani vzporedno z navajano
  “PREDRAGO” CINK- KOVINSKO OGRAJO – ENAKE OGRAJE – SPLOH – NI !
  Predlagam !
  URADNO STROKOVEN OGLE IN OCENO – POTREBNOSTI !
  – NAVEDENE DRAGE CINK KOVINSKE OGRAJE . Z revizijo stroškov – seveda.
  Zagotovo !
  Bi vsem poznana običajno nizka ograja
  iz valovite pločevine ? ČISTO ZADOŠČALA ?!
  TA PRIMER NAVAJAM OSEBNO, BREZ VPLIVA ALI NAROČILA OD KOGARKOLI. L.r. J. KOMENDA

 • Anton

  to ni njegova prva, verjamem pa tudi da ne zadnja “žrtev” v vrstah lepšega spola. On je pravi spolni manijak, ste se mogoče že vprašali za njegove (do sedaj smem govoriti še o domnevnah) aferce za časa ko je predsedoval rokometnemu društva Krim Electa v obdobju 1992-95. Pravtako je imel “čast” da je predsedoval rokometni zvezi Sloveniji,( kajpak spet ženski ) za časa 1996- 2004. Govorilo se je namreč tedaj da je kar nekaj rokometašic bilo na testiranju pri njemu.Konc koncev je eni oz vsaj eni od rokometašic zrihtal stanovanje pod zelo sumljivimi pogoji.

  Skratka pravi pravcati Casanova

  sarkazem press

 • ljubinica

  Pri nas je leva “elita” totalno sprevrzena. Vse na levi je FAKE.
  Mafiozo skupaj s svojo kriminalno druzino se lma za socialista s “socialnim cutom” ….
  Feministke in novinarske presstitutke scitijo seksualnega predatorja in sadista …. te iste hijene, ki prezijo na vsako neprimerno “seksisticno” besedo na desni ….
  Treba bi bili pljuniti v fris tem cloveskom pokvekam

 • Jana učak

  Ali bi sploh kaj delate ali cele dneve iščete in iščete stare trace in jih predelujete v fake news. Ja res vsak polpismen je pri vas že novinar!!!

  • ljubinica

   Pisati -argumentirano – o tem, kako naso drzavo drzi v krempljih krvolocna in pohlepna mafija, je za neko Jano “star trac” …
   Zenska je gotovo iz kake udbovske familije ….

   • traktor

    Verjetno dela v lekarni.

 • Jana učak

  Pa dajte že enkrat kandidirati v svoji občini!!!! Ljubljana je za vas mokre sanje!!!

  • sprehajalec

   “Sekretarica” na opštini Ljubljana?

   • Jovo Jamnica

    Res je. Kje je na obzorju kakšen kandidat “desnice”, ki bi obetal??? Berem na twitteru od Žige Turka…


    Hipoteza: manj kot je Janša nevaren, večje težave s policijo in tožilstvom ima Janković.

    • sprehajalec

     Kje pa je na levi Jovice? Jankovićeve težave so zaigrane, ker Zokane samo telefon dvigne na sodišče, pa uredi zadevo. Blef za ljudstvo, da govori, aha, nekaj se dogaja. Ker zadosti je postalo, “da se nekaj dogaja”.

     V bistvu bi pa bila rešitev Slovenije, da se Ljubljana osamosvoji in odcepi, Štajerci bi odpirali šampanjec, drugi pa tudi, kot predlaga gospa Jana Učak zgoraj, včasih je bila na Upravni enoti Bežigrad.

     • Jovo Jamnica

      Na levi, na levi… Saj prav na levi se nekaj dogaja, zato Jankovića “gnjavijo”. Bodo “levi” dali na plano nov obraz in bode Janković pač passe. Na “desni” bodo pa v luft skakali, kako slab kandidat, da je. To je vse!

     • sprehajalec

      Država je blizu zgornjega plafona zadolženosti, preprosto je bistveno preveč vzdrževanega prebivalstva, in zaposlenih v neproduktivnih dejavnostih.

      Ni bistvo Jovice če je kakšen nov obraz na levi. Jih bo vsako leto nekaj ponujenih. Bistvo je, kdo realno drži vzvode moči v državi in to so ljudje starega režima in njihovi nasledniki. Skoncentrirani okoli zdravstva, elektra, komunikacij, infrastrukture. Bogati in z dobrimi advokati. Prisesali so se na državno in ga jemljejo kot lastno privatno. Z monopolističnimi ureditvami so si uredili trg za Nov obraz jih pa boli koko. Pa množica zaposlenih na javnem, ki bi rada socialni mir.

      Jovice, te je že kdaj kdo poučil o ledicah, 6x manj porabijo kot navadne žarnice. jaz osebno nisem zasledil ničesar.

      Koga ima raje elektro energetski lobi starega penzionerja s polno bajto starih hrušk, nažganih podnevi in ponoči? Ali kakšnega z ledicami, pa še te ugaša?

     • Jovo Jamnica

      No, svoj prvi hišni računalnik sem skušal sestaviti po navodilih iz revije Galaksija, že leta 1981. Imel naj bi 1 kilo RAM. Ni mi uspelo in sem raje kupil v v zahodnonemškem Hofu, Commodore za takratnih 749 DM. LED seveda meni ni kakšna posebna skrivnost in danes je presneto težko v trgovini kupiti 100W žarnico na žarilno nitko. Torej, dodatno poučevanje nepoučenih v tem primeru danes nima posebne teže. Tudi socialnemu miru so nevarni revni, ne pa oni iz JS. Kakšno alternativo imamo “revni” pri nas? Da gremo masovno na volitve in izvolimo nekoga, ki bode pač na pladnu? Kdo ga bode postavil na pladen? Oni, ki ima v rokah oblast.

  • Hribouc

   Tudi tega bo kmalu, prekmalu za vas, konec.
   Edina stalnica v življenju je gospa Sprememba.
   Vse račune bo treba plačati, punči!

 • Adolf Hitler

  Tega cigoinerjia treba orenk prefukat

 • Hribouc

  TROP VOLKOV, KI SE OČASNO OBLAČIJO KOT OVCE, ZAJČKI, PETELINI, A VEDNO VOLKOVI!

  Brez tropa, brez sociale tropa na tuj račun, brez multikorupcije s katero širijo in vzdržujejo svoj in sorodne, matrične trope, so oni NIHČE.
  To pa oni ne znajo biti, skromni, močni, samostojni, pokončni, neodvisni – nikoli, ker pocrkajo od ranjene veličine in volčjega ponosa!
  Nečloveško, pogoltno, tovarišijsko na račun vedno drugih, polno napuha, pogoltne tatinskosti!

  Ne FARMACEVTKO v stiski izkoriščeno, VOLKA FUKFEHTARJA BODO BRANILI.
  GRAUŽ OD GRAUŽE!

 • Valter BraniSlav

  SLOVENSKA DESNICA ODBIJA ker kar naprej odkriva neke “skandale” nima pa nobene vizije in nacrta za prihodnost.
  SLOVENSKA LEVICA ODBIJA ker kar naprej vabi k nam nekompatibilne muslimane nima pa nobene vizije in nacrta za prihotnost.
  Slovenska levica sovrazi slovensko desnico. Slovenska desnica sovrazi slovensko levico, MUSLIMANI NE BODO IMELI TEZKEGA DELA. SLOVENCI SE BOMO UNICILI KAR SAMI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!