[VIDEO] KNOVS pod vodstvom mag. Grimsa odkriva tančice: Kaj vse se je dogajalo v zloglasnem Kemijskem inštitutu?

Poslanec SDS in predsednik KNOVS mag. Branko Grims (Foto: SDS)

V nekaterih primerih se odpira vprašanje zaupanja v institucije, ko te ne varujejo ustrezno zaposlenih, pa bi jih morale, zaradi posebnih tehnologij, s katerimi se ukvarjajo.

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je na današnji seji, zaprti za javnost, obravnavala problematiko zagotavljanja varnosti zaposlenih in varovanja tehnologij v tistih inštitutih, ki se ukvarjajo s posebnimi tehnologijami, ki so lahko zanimive tudi za tuje države.

Na Kemijskem inštitutu odprta dva postopka
“Posebej smo se ukvarjali s primerom Kemijskega inštituta, ki je v zadnjem času precej razburjal javnost,”
 je po seji v izjavi za javnost dejal predsednik KNOVS mag. Branko Grims in dodal, da sta na omenjenem inštitutu trenutno odprta dva postopka. “Eden je povezan z umorom, ki bo zdaj doživel epilog v roku dveh tednov na Višjem sodišču RS. Drugi pa se je začel meseca oktobra in je zaradi njega ena oseba priprta. Zanimivo pa je, da so bile te osebe med seboj prepletene tudi v minulem dogajanju,” je povedal Grims, kar pa po njegovem mnenju odpira vprašanje varnosti v teh inštitutih in varovanja posameznih, lahko tudi spornih tehnologij.

“Izkazalo se je, da seznam tehnologij ni popoln in da je v nekaterih primerih tudi policija morala opozoriti nekatere inštitucije, tudi takšne, ki so v celoti v javni lasti, da je treba zagotoviti zasebno varovanje in vse druge ukrepe,« je dejal Grims in dodal, da je po drugi strani takšno varovanje tudi naloga Sove in v skrajnem primeru kriminalistične policije, predvsem ko pride do česa, kar se sicer ne bi smelo zgoditi.

Kako do povrnitve ugleda in zaupanja v inštitucije?
V primeru Kemijskega inštituta glede minulih zgodb člani KNOVS niso mogli pridobiti vseh informacij, a jih po besedah mag. Grimsa še bodo. “Izkazalo pa se je, da za nekatere primere, ki najbolj razburjajo javnost – recimo vprašanje, zakaj nekateri osumljenci, ki se zdaj ponovno pojavljajo v drugi zgodbi, niso bili ustrezno preverjeni prvič –, ni bilo podanih nobenih formalnih razlogov, ki bi jih komisija lahko preučila, bodisi zaradi uporabe posebnih metod in sredstev, in sicer, zakaj v tistih primerih niso bile opravljene naloge pregledov in preiskav v celoti. Vse to danes odpira vprašanje zaupanja v inštitucije,” je še povedal predsednik KNOVS in zaključil, da je bilo enotno mnenje komisije, da morajo inštitucije v celoti opraviti svoje naloge in postoriti, da se njihov ugled povrne, tudi ugled Kemijskega inštituta, kjer potekajo tudi posebne dejavnosti.

J. F.

 • Kučko pod pručko

  Likvidacije ala Murgle art

  Vemo, kako zna murgelska udbo-banda zabrisati sledi, ko nekoga pošlje na drugi svet. Tako so pospravili Iveka Krambergerja, saj je bil preveč nevaren komunistom in Kučanu. Kup dokazov je bilo, od odtisov čevlja, do puške, balističnih izsledkov, pa so vseeno naprtili krivdo pijanemu lovcu, ki v takem stanju še krave ne bi zadel na dva metra.

  V primeru Kemijski inštitut je zgodba zvračanja krivde na čisto drugega človeka popolnoma identična. Brez najmanjši dokazov, nasprotno, bili so proti indijci, so s pomočjo komunajzarske tožilke in sodnice za zapahe spravili več kot očitno nedolžnega človeka.

  Grozljivo je, da komunisti za ohranitev svojih položajev lahko jutri ubijejo tudi koga od nas. Sicer pa je bil specialist za fizične likvidacije povsem jasen.

  … to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.

  (Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994)

  • primsekbb

   Kučan je ob Depali vasi, ko je Moris pretepel civila, rekel : tej politični opciji so dovoljena vsa sredstva, najprej diskvalifikacija, potem diskreditacija, na pogovoru z Boratom. Grims je poslušen vojak te opcije. Takšno ‘citiranje’ kot zgoraj ali v primeru sfukatorskega para Marvin, ki je tolkel svojo hči s kladivom za zrezke, je točno načindelovanja, o katerem je Kučan govoril. Ali pa so to Štefkini mehiški računi in lepljenka o Tuerku in Velikovcu, ki so jo razkrinkali običajni novinarji

   • montyamp

    Križar , v kratkem te bo pobralo .
    Sem slišal da bodo pijani lovci organizirali lov na banditske pisune .

   • Peter

    primsek bez broja…ne zavedas se, da je tvoje javljanje sem vec kot zazeljeno…si ziv primerek bitja, ki se ga je potrebno izogibati, no.

 • Ana Job

  Sova, bi morala varovat tiste ljudi, ki to nujno potrebujejo, tako se pa njihovi predstavniki ukvarjajo pretežno z vohunjenjem za državljani, ki so jih predstavniki Ud*be pokradli ali kako drugače oškodovali. Zato je pa Te*lekom tako nagajal operaterju T*2.

  Banda udbovska ima toliko opravkov s prikrivanjem lastnih zločinov, da ne uspe opravljati dela, ki so ga dolžni opravljati.

  • Janko Gedlička

   Ocitno si v zvezi s T – 2 jem dobro informirana, a o tem raje ne pišeš direktno.

   • Ana Job

    Rada pišem o vsem direktno, ker mi je pomembna svoboda govora, za razliko od levičarskih institucij, ki to preganjajo in se sklicujejo na evropsko “iznajdbo” n*acizma, sta*linizma in an*tisemizma, česar po njihovem Amerika ne pozna in si po njihovem lahko dovoljuje svobodo govora. Ap*artheid policije nad črnci, nasilje nad Indijanci je seveda izuzeto. Ravno tako sovražno izražanje predsednika o Mehičanih, ki naj bi bili po njegovem lopovi, posiljevalci in kriminalci. Pač Amerika je po mnenju nekaterih čista, Evropa pa neizmerno pokvarjena in je treba ljudi držati na kratko. V Sloveniji je svoboda govora sploh zatiranja. Tudi televizijski programi so pametni nedosegljivi. Imamo celo vrsto ruskih kanalov, balkanskih, Al đaziro, dolgočasne italijanske, levičarske B*BC novice medtem, ko pogrešam Fox novice, ki so res ta prave.

    Da se vrnem k T*elekomu, ki je deloval za potrebe U*dbe. Vrhovno sodišče je sojenje v sporu med T-2 in Tele*komom glede Tel*ekomovega prevladujočega položaja na trgu vrnilo na začetek. Telek*om je namreč zlorabljal položaj pri zagotavljanju dostopa do svojega omrežja alternativnim operaterjem, kar je dokazala tudi protikorupcijska komisija.
    Sodišča, se do sedaj niso upala lotiti Tel*ekoma, ker niso upala definirati zlorabe prevladujočega položaja in so bila v strahu pred Te*lekomom kot monopolnim državnim podjetjem. V Beli evropski, knjigi pa je jasno definiran položaj konkurenčnih podjetij in Te*lekom je stvari močno kršil, po tej zakonodaji.

    Preko Te*lekoma pa se je tudi ogromno prisluškovalo občanom, ki niso bili vpleteni v kakršnikoli kriminalno dejavnost in so bili zgolj navadni državljani deležni udbovskega nasilja iz področja ropov zasebnega premoženja v obliki dediščin s katerimi so se udbaši okoriščali in zlorabljali služben položaj ter prisluškovali v zasebne namene. S prisluškovanjem je bil seznanjen vsak regijski direktor Tel*ekoma in je podpisal nekakšno dovoljenje, zato ti direktorji prejemajo astronomske penzije s posebnimi dodatki. Pa še to, kriminalisti iz Štefanove, ki so rovarili proti JJ so prišli nekateri v Te*lekom za nekakšne direktorje itd….

    • Janko Gedlička

     To pa je bilo precej blizu popolnosti. (Oprosti, saj bi napisal: “To pa je bilo popolno.”,vendar sem omejem s prepričanjem, da je popoln samo Bog.) Zelo si se potrudila in odgrnila zavese.

    • Pred tem je bila organizacija v JPTT >>> PTT , kot je http://www.sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:1019 in pomembne so bile poštne pošiljke – prejemniki, pošiljatelji, vsebina.

 • Kučko pod pručko

  Za Kučana je še Šivilja profesorica angleščine!!!

  • RATATA

   kiićan ne zna anglejšku niti tolk kot znam jst!
   Npr. BTW in WTF!

 • Marvin Šulin

  Inštitucije vedno znova dokazujejo, da državljanov niso sposobne ščititi, temveč jim povzročajo še dodatne težave. Resnica je še hujša, kot je v percepciji javnosti. Skoraj bi lahko rekli: vsak pošen in aktiven kritični državljan ima eno ali več krivičnih obtožb ali ob krivici pravičnosti nikoli ne bo deležen.
  Upam, da se bodo te grozljive kalvarije nedolžno trpečih zaključile še preden bo trpečim življenje do konca uničeno in bodo ostali brez zdravja in veselja do življenja. Morda pa se ne bo nič zgodilo in bomo še naprej propadali, ker gre dovolj dobro, da je večina zadovljna s tem, da se nič ne spremeni! A tako strahiovito nazadovanje v demokratičnih proceih lahko pripelje le do zloma in hudih pretresov.

 • Janko Gedlička

  Selekcioniranje sledov, ki jih bodo zavarovali in tistih, ki jih bodo izpustili – sledovi streljanja s pištolo na rokah Libanonca – kaže, da je bil prav umor dr.Jamnika varovan in ne sledovi. “Sledovi” so bili potaknjeni dr. Noviču.

 • Vrhovni sodnik

  Sova dober ve kdo je Jamnika po spravu.

  • RATATA

   Pospravu ga je! Sova dobro ve kdo!

   • Rožle

    Kwa si ti prevajalec … tolmač ?

    • RATATA

     Pre vajalec …. tol mač…

 • Peter

  Berite, preden zbrišejo.

  Ne boste verjeli, da ste na levičarskem trobilu, sploh če preberete komentarje, ki jih jutri najbrž ne bo več….

  http://www.rtvslo.si/slovenija/preventivno-unicenje-zaradi-strahu-pred-izdajo-v-iski-odkrito-mnozicno-grobisce-romov/439284#comments

  Komentar:
  Dosti je bilo te “preventive” s strani komunistov – ne partizanov. Lepo bi bilo da bi ljudje končno dojeli razliko. Moj stari je bil partizan pa komunistov ni prebavljal. Mnogo je tudi mrtvih partizanov ki so končali pod krvavimi rokami komunistov ali bili izdani s strani komunistov nacistom in fašistom, ker niso bili na partijski liniji. Skratka mnogo je bilo te preventive, ki se je uporabila za udejanjenje revolucije. In to ni bilo lepo. Zganjati revolt v času vojne je ponavadi kaznovano s smrtjo – vsaj tako je v urejenih narodih.

  110 +, 17 – , ne morem verjet, no

  Sumim, da niso preventivno pobijali samo Romov, tudi potencialni nasprotniki revolucije so bili v veliki meri na tak ali drugačen način “preventivno” odstranjeni.

  76 +, 8 -…čudne stvari se dogajajo…

  • montyamp

   Verjetno res .
   Sem dal dva močna prispevka in sta šla skozi .
   Mogoče pa je pijan .

   • Peter

    Al je pa na sindikalni zabavi, no…

   • tohuvabohu

    Najbrž je gledal Logarja na Nova24TV.

 • montyamp

  KRAMBERGER , SLIVNIK , JAMNIK , par policajev pred murglosrbom nevarnimi zaslišanji , vse to se nabira v nahrbtniku udbopartijske teroristične celice , ki bo v kratkem razkrinkana .
  Rdeči fašizem je iz dneva v dan bolj živčen , bliža se življenje brez banditov na oblasti .

  • Janko Gedlička

   Žal mene to bližanje nekoliko asociira na nekdanjo “svetlo prihodnost”.

 • baubau

  saj pravim, tej državi izza kulisja vladajo gangsterji

 • Stajerka
 • Erik Nebenhaver

  Na Benkovem travniku pri Igu so odkrili grobišče 53 ciganov, ki so jih leta 1942 ustrelili partizani.
  Za koga navijate? Cigane ali partizane?

  • rubec

   Boldani, glede na tvoj izgled bi rekel da se predvsem tvoja ušesa navijajo.

   • Peter

    … als mit Dezir, vnd gar wenig andern es wird aber hie neben Haver, gesetzt / weilen es auch / haben / bedeutet / vnd nicht allein/halten
    Erik se je pa izgubil v prevodu, no…

    • Erik Nebenhaver

     @disqus_s1OlUGiNPM:disqus A vidiš, da se da! Ognojek usran.

    • rubec

     hehe, lepaa

  • RATATA

   A za crveno zvezdo pa ne omogočaš navijanja? Ej demmokratija je bre švabo jedan!

 • Peter

  Nisem vedu, d je to fuzbal, ti bolnik spodaj.

  • Erik Nebenhaver

   @disqus_s1OlUGiNPM:disqus Ni fuzbal, hokej je.
   Sicer pa klikneš na “odgovori” in lahko napišeš komentar brez “ti spodaj”. Genij.

   • Rožle

    Aha…pa ti si še živ ?

 • Vrhovni sodnik

  Jurček je na široko odprl pot lewakom v Bosno, bojo blizu svojim musličem, ki jih na široko podpirajo

 • Janez

  Bravo !
  Odlični gospod mag. B. GRIMS !
  Upajmo !
  Da
  BO TOLE VERJETNO ZAVESTNO NAPAČNO ZAPRTJE IN OBSODBA DR. NOVIĆA ?!
  LE
  “PRERUKALO”
  NAŠE INŠTITUCIJE PRAVA IN VSE POVEZANE AKTERJE – S TO ZADEVO..
  Nevpleten
  človek kot sem jaz – se lahko samo čudim,
  Kako se je vse to sploh lahko dogajalo.
  G. Vili Kovačič iz Odbora 2014
  je prvi in vztrajno opozarjal
  – na to čudno preiskavo in sporno obsodbo dr. Novića. L.r Janez K. KOMENDA

  • RATATA

   Zavedaj se (!) OJ L.r Janez K. KOMENDA, da pomagaš RUKAT!
   L.r. RATATA malo od Komende stran

  • janez cepec

   če se kdo čudi, smo to mi, k se čudmo človeku kot si ti. ke tok fuknenga človeka pa res še ne.

   • Soave

    Jaz pa poznam enega drugega.Za katerega je Janez biser !!

 • RATATA

  Znam, ampak se mi grauža, ker jih je miljardo štirsto miljonov in so grdi

 • Borut Vrscaj

  Novič bo kmalu na prostosti.
  Niso pa pobijali cigane samo pri Igu ampak tudi pri Črnomlju, Kanižarica.
  To je žalostna zgodba.

  • France

   Pa niso pobijali samo cigane, ki so izdajali partizane, ampak sp tisti, ki so jim cigani izdali partizane, pobijali sorodnike partizanov, jih zapirali v taborišča, tudi najmanj 2000 nosečnic, pa ne najdem podatka, koliko se jih je vrnilo domov z otroci, ker so jih okupatorjevi sodelavci “porabili”. Tako, da nehajmo šteti kosti, ker je na obeh straneh storjeno veliko zločinov, ki pa se nikoli ne bodo pozabili na nobeni strani, če jih bojo stalno pogrevali. In štetje komisije iz muzeja novejše zgodovine kaže, da so bile izgube na partizanski strani večje, ampak ti, ki hočejo sedaj spreminjati dejstva, med pobite Slovence prištevajo še hrvaške domobrane, ustaše in srbske četnike. Zdaj so pa še cigane odkrili. A tistih ciganov, ki so se naselili pri nas med 1992-99, pa nihče ne preverja, oziroma povpraša v Srbiji ali na Kosovu, če katerega iščejo zaradi izdaj med vojno 91-95 in pozneje bojih med OVK in srbsko vojsko. In Američani so v Mosulu pobili 100.000 civilistov, pa tudi nič ne pišete o tem. Seveda bi to lahko sprožilo plaz o Dresdnu, Hamburgu, Hirošimi, Nagasakiju, Vietnamu ….,vojna je hudičeva iznajdba, ampak povojna resnica je prava samo od zmagovalca.

 • janez cepec

  Branko j’ poklic zgrešu. mogu bi bit polcaj, detektiv, al neki tem podobng, ne pa en butast posranc. z nazaj, pa za naprej be rešu use zločine pa use pizdarije, kar bi jih lopovi naredl, seveda razn njegovga ljubljenga vodje

  • cosmosjasnovidec

   JANEZ CEPAC sem pričel sumiti,da imaš tudi ti tukaj zraven svoje tace zato se raje pojdi prej vrzi pod vlak kot pa prideš na vrsto za zasliševanje.

   • Pusti janeza cepca. On je bolan.

    • janez cepec

     TI S’ PA FUKNENA,REČ DESCU,NEJ TI MAU KETNO POPUSTI, ZGLEDA, DE TI ZRAKA ZMANKUJE, POJ PA TRAPARIJE GUČAŠ

  • dr Janez Sveti

   Prav je da si kritičen. Pustiva Janšo malo ob strani. Zanima me, kaj po tvojem Grims zahteva, da se pojasni, kar ni zaskrbljujoče?
   Če te tako zelo boli Janez Janša, se lahko vprašaš nekaj drugega.
   Zakaj v vseh teh letih, ko imajo njegovi nasprotniki 100% nadvlado in oblast, Janša NITI ENKRAT ni bil obsoje za kakšno resno stvar?
   Nisem podpornik Janše, vendar verjamam, iz tega razloga, da je pošten.

   DR Janez SVeti genij

   • janez cepec

    ZATO KE, JE TKO ZMENEN, PA USEM PAŠE, PREDVSEM JANŠI, LEVAKOM PA TUD

 • Janko Gedlička

  Pa še to: “Pogumna si.” Kje najdeš te prikupne rumene dodatke? Lahko noč, dobro spi.

  • Ana Job

   Na telefonu, na tipkovnici, spodaj levo.

   • Janko Gedlička

    Hvala.

 • Franc Šink

  Za Dr Noviča je še čas, za Krambergerja žal ne.Da se ne najde kakšen pijani stražar.

 • MEFISTO

  Janez cepec je bolnik.

  Na račun bolnikov pa se ne norčujemo.

  To počne bolj efektno Cerarjeva ljudska oblast.

  • janez cepec

   ma ti s’ pa idijot, pa se uhka s tebe norca devamo. kapiš, verjetn ne

 • tarantela

  Bežimo, tecimo, grimski gredo,
  kdor se ne umije, s seboj ga neso.

 • MEFISTO

  NOVA, o onih 53 ali koliko Romih, ki so jih evtanazirali borci za svobodo – partizanih. pa nič?

  Med njimi je bilo večje število otrok, menda kar polovico, in žensk, celo dve nosečnici.

 • svoboda sloveniji

  STRAHOPETCI LE BEŽITE …………
  PRIŠEL JE ČAS RESNICE
  SVOBODA NEDOLŽNEMU DR. MILKU NOVIČU
  PAMET SLOVENCEM !!!!!!!!!!!
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Hun

  Grims je za trosenje paranoje dobro placan…asocira me na verskega al padarskega mazaca, ki meglo prodaja ze dolga leta za dobr denar..

  • MižekFiga

   Najbolj zatohla vera je ddr. Kučanov tajni Komunizem. Grims se mu uspešno upira, čeprav sta Tajni uradni list in Tajna Udba še vedno delujoča.

   • Hun

    Udba je delujoca…tako da otroci bivsih udbasov vodijo podetja katerih posel dobijo prek drzave…kaj ces tak je zivlenje

    • šumigoj

     Zgleda, da res.

  • Soave

   Se ti ne zdi, da je bolje opozarjati, razkrivati, kot pa nič vedeti in jih potem dobiti po buči ??

 • črnaovca

  Dajte Grimsa za napovedovalca vremena na svoji televiziji ko tako rad nastopa in so njegovi komentarji tako zanimivi. Bo lahko vsak večer razlagal katastrofe za katere so krivi komunisti z uničevanjem okolja

  • Jana Novak

   tebe komunajzarsko teslo pa za strašilo na njivo, da boš vrane odganjal, v kolikor te ne bodo kar posrale, ker drugega ne zaslužiš.

   • črnaovca

    Teje butnilo med roge v prazno glavo in ja v prazni glavi potem močno doni

 • Pesjan

  Ne morem verjeti koliko pankrtov izrojenih komunistov,potomcev partizanskih klavcev je tu na forumu če se samo omeni koga z SDS je vihar,tega pa ni če so na tapeti Kučanovi kriminalci belih ovratnikov ki so osiromašili domovino za nekaj miljard,vso govno v državi je na levi gnojni jami,desnica pa je samo sredstvo da se levo rdeči pankrti imajo nad kom izživljat,ker nad svojimi kriminalci se ne upajo niti jim to pade na pamet,ptiči ene sorte letijo v jatah tako je tudi z slovenskimi rdečimi lopovi in njihovimi sledilci.

  • Franjo Trojner

   Sami ritolizniki! Kmalu bo veselice konec, lustracija jih bo posekala! Konec je z našim potrplenjem, naivnostjo in milostjo, sedaj je na vrsti revanšizem!

 • Jana Novak

  Udbomafija je vpoklicala vse svoje hlapce, da pisarijo in pljuvajo SDS po celem spletu.Panika je res huda. Levičarski smrduhi pa v strahu pred izgubo privilegijev.

 • Krtača 20

  Ma kakšne tančice. Ta paparac in primitivc kvečjemu zna slikat Violetine gate.

 • Aldin Jahovic balkan boy

  Nice

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!