[Video] Na Pop TV povsem ignorantski do vprašanj o poslovanju v davčnih oazah in ubogih plačah novinarjev

Foto: Nova24TV

Ekipa Nove24TV je želela od generalnega direktorja Pro plus izvedeti podrobnosti o poslovanju v davčnih oazah in informacijah, da je v času vodenja medijskega giganta s strani generalnega direktorja Pavla Vrabca, večina zaposlenih prejemala minimalni dohodek, drugi del plačila pa prek drugih oblik plačila, kot je s.p., da so s tem državi plačali nižje dajatve.

O teh, za javnost pomembnih vprašanjih, smo želeli govoriti tudi s Pavlom Vrabcem osebno, a so nam na kadrovski službi dejali, da nam bodo odgovore poslali po elektronski pošti do konca dneva. Vendar bolj kot se je dan prevešal v noč, odgovorov še vedno ni bilo. Očitno so na Pop TV in Kanalu A glasni samo takrat, ko je potrebno trkati na tuja vrata.

V ozadju pa poslovanje v davčnih oazah
Nedavno smo poročali, da je poleti lansko leto je medijsko hišo Pro Plus kupila nizozemska družba United Group v lasti ameriškega investicijskega sklada KKR in Evropske banke za obnovo in razvoj. Iz podatkov izhaja, da je imelo podjetje Pro Plus razvejano lastniško strukturo in vodi neposredno na otočje Curacao, ki velja kot davčni raj. Monopolni položaj državnega podjetja Telekom, ki določa obvezne sheme za kabelsko televizijo, pa je dovolil, da so programi podjetja znotraj paketa kabelskih operaterjev, sicer bi morali biti posebej plačljivi. Ogromni dobički podjetja Pro Plus tako romajo neposredno v davčne oaze in se izogibajo slovenskemu plačilu davka na dobiček.

Peter Truden

 • Mihec

  Zanimiv spopad: POP TV vs Nova tv. So vam stopili na žulj, ker so raziskovali tisto kreditodajalko Đuđić. :)

  • MB

   ne tebi so stopili na lajtungo ter na sploh kratko pamet

  • ahnenpass

   Dajte jih barabe, saj niso nič posebnega, narod itak ne loči teh 24 zadev, bo pa vas gledal in poslušal.

 • antimur

  Življenska napaka za Slovenijo, s pomočjo izdajalcev, je bila storjena v 91. letu, ko nismo opravili lustracije. Toda kot se je pokazalo, bi bila sama lustracija premalo, to je pomembna izkušnja za današnje dni. Ker je dejstvo, da se domoljubni Slovenci ne bomo v nobenem primeru dovolili jebati še naprej od te Kučanove bande, bo še peklensko vroče. O tem moramo razmišljati že danes, preden se začne Slovenija osvobajati, da ne bomo ponovili napake ob osamosvojitvi. Za domovino Slovenijo, poštene in rodoljubne Slovence in vse državljane, ki sprejemajo naš narod in kulturo!!!!!!

  • mojadezela

   Vsi vemo zakaj ni bilo lustracije……ker bi bil vsaki 5 Slovenec lustriran, vkljucno z JJ..

   • Franc Šink

    Pa ja ni 80% komunistov no .

    • ahnenpass

     Pozabljaš na družbeno samozaščito, v katero smo bili vključeni praktično vsi, lol :)
     To pa zato, ker je povezana skupnost lažje takoj opazila slehernega tujca.
     Je nekaj logike v tem, SFRJ je bila diktatura delavcev in kmetov, komunisti naj bi bili samo naš birokratski in logistični aparat.
     Jebeš tako diktaturo.

   • von Rhein

    Ni res. To neumnost si je izmislil nekdo,ki bi bil prvi odstreljen. Dobro je znano kdo je uničeval Slovenijo,kdo so bili banditi tipa Maček,Kučan,Popit idr.Tudi banditi,ki so skrbeli za odtok denarja na varno. Ostali komunisteki ,s partijskimi sekretarji po firmah,niso bili škodljivi,samo klobasali so na sestankih kar jim je bilo že prej poslano kot gradivo. Mnogi člani partije sploh niso bili za interesirani za politiko,precej njih pa je pričakovalo preskok v vrstnem redu za stanovanje v novem bloku. Tako je,lustrirati bi morali vso rdečo bando od vrha navzol,vključno z drugo ligo.In vse bi se odvijalo drugače.

 • Mala sovica

  Odklop momentalen hitro urgentno takoj nemudoma .Kdo te sheme sestavlja ?HALO .

 • čips

  O tem se ne bo nikoli toliko govorilo, pisalo ali bog ne daj raziskovalo. Zakaj? zato ker napredovanje, veze ali krajše piškotke prinaša pljuvanje JJ in SDS, vse kar je vsaj objektivno pa sankcije v obliki izredno hitre odpovedi. Mafija prevladuje to ni več niti leva politika.

 • VERRZIFIKATOR

  Pavel Grabec

  VRABEC, OAZA IN KANJA

  Vrabec jadrno okoli leta,
  mirno zanj nebo je, ni nevarno,
  leta po puščavi malomarno,
  atrmosfera ni prav nič napeta.

  Toliko le vrabec vedno pazi,
  da v daljavi vidi se zeleno,
  pazi, da je vedno poskrbljeno,
  da lahko se okrepča v oazi.

  Ne opazi vrabec te nesreče,
  da v bližini leta sloka kanja,
  kosova ženička, ki že sanja,
  vrabca iz oaze ven da zmeče.

  Sloka kanja, ptičica ujeda,
  ni do vrabca milostna ne mila,
  žene jo od zadaj tista sila,
  da pogoltne vse, kar ji preseda.

  Vrabec jadrno okoli leta,
  zopet približuje se oazi
  in ker vse premalo ptiček pazi,
  kanja v kljunu z vrabčkom že opleta.

  Kaj pove nam zgodbica bizarna?
  Da za ptičko še tako udarno
  ni v oazi prav nobeni varno,
  kanja bo naslednja, ki potarna.

 • črnaovca

  Ali lahko objavite plače o svojih novinarjih, če jih dobijo.

 • dež

  Tisto o ubogih novinarjih v naslovu lahko izpustite. Si zaslužijo da so ubogi, če bi bili resnična 4 veja oblasti, ne bi imeli težav.

 • montyamp

  Soroseve POP HANZI KURBE , zganjajo terorizem po Bosni .
  Naj mi nekdo napiše nekaj pametnega o Sorosu , da bom videl židovski kriminal v manj rdeči luči , pa ne tisti za majhne prašiče , tisti krvavi .
  https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

 • montyamp

  ŽIDOVSKI HLAPCI bodo v Sloveniji skuhali državljansko vojno med zazidarsko izdajalskimi mladiči in pravimi poštenimi Slovenci .
  Pa to so ja budale , kaki novinarji , lepo vas prosim , prostitutski presstituti ultraidioti .

 • von Rhein

  Te gnojnice imenovane pop ne gledam.Mogoče na čase,ko napoveduje vreme tista dobro tapecirana blondina.Pa še takrat takoj preklopim ,če ni nje.Tokrat sem gledal dva dni zapored poročila o kreditu . Polovico prvega dela sta v največjem žaru (goska zraven napovedovalca se je kar tresla) poskušala prikazati ,da je to eno največjih bančnih kriminalov,ki si ga privošči Janša in njegova stranka. Ne vem kdo te kretene,ki napovedujejo imenuje novinarji.Meni sta,če bi še malo dvignila glas,še najbolj podobna tisti stari deroči babnici,ki napoveduje dosežke Severne Koreje in njenega predsednika.

 • učko

  POP-TV je vladajoči kučanistični režim že zdavnaj stisnu v kot. pop-tv je postal še veliko hujše režimsko trobilo kot Hanz-TV. Sploh pa odkar majo tam Slokarjevo na položaju.

 • učko

  Nekaj se je govorilo tudi o tem, da bo vladajoči kučanistični režim pop-tv-ju zrihtal, da mu bomo plačevali “prispevek”, podobno kot za Hanzi-TV.

  • dež

   Tudi to še pride, počakaj da bodo volitve mimo.

 • domovina mili dom

  Novinarji, če imate dokaz, obvestite Europol, Interpol. Vprašanje pa naslovite tudi na direktorja Amera_človeka CIE, s katerim so slovenski komunisti sklenili pakt.

 • ahnenpass

  Kdo in kako plačuje pa sodelavce in ovaduhe? Mogoče se zmenijo kar na roke, roka roko umije, pa je.

 • torej sta kot lastnika kriva ameriški investicijski sklad KKR in Evropska banka za obnovo in razvoj.

  Tožba?

 • Asterix in Obelix

  Ali so res mislili, da obstaja norec, ki bi za POPTV sranje kaj plačal? Kamorkoli pogledam sami krožniki, ki so beli ali v obliki pent. To pomeni, da tudi Totala nimajo in da ne plačujejo za POPTV in KanalA sranje.

  • tarantela

   Vse kabelske imajo vključene POP in A kanal. Torej plačujemo vsi, ki smo priključeni na katero koli kabelsko firmo.

 • rrrrr

  Samo čivkati in jamrati čez Proplus (PopTV+Akanal) ne bo učinkovito. Svojemu operaterju T-2 sem že marca sporočil, da ne bom plačeval NEZAKONITIH (karteleni dogovor VSEH udbomafijskih operaterjev) 2,99€ za obe Proplusovi greznici, ki jih polnoletna in opravilno sposobna oseba itak ne more prebavljati. Zahteval sem tudi, naj mi obe nesnagi TAKOJ izkopoijo iz paketa!
  Vse moje zahteve je T-2, operater v bankrotu gladko preslišal, potem mi je po petih mesecih neplačevanja 2,99 € ( vse ostale storitve sem redno poravnaval) najprej izklopil internet ( televizije itek ne gledamo več) in mi za slabih 15€ dolga zagrozil z izvršbo. Kljub večletnemu rednemu plačevanju 51 €/mesec. Štekate?
  Izvršbo si bom z veseljem privoščil, da bom Z DOKAZI lahko T-2 prijavil evropski komisarki za telekomunikaciji, gospe Vivien Reding.
  Nisem posebno hraber, še maj pomemben in še najmanj premožen. Pa je enkrat vendarle mera polna! Zavedam se, da (morda) s tem ne bom dosegel nič …A če bi nas enako naredilo 30.000, 50.000, bi se udbo-operaterji usrali in pridkano spremenili politiko do tistih, ki jim kupujejo malice, Audije in podaljšujejo enoumje……

  • Kosobrin

   Te finančne stvari okoli PROPLUSA me niti ne zanimajo toliko. Vem samo to, da imajo dobre novinarje in da jim vaši niti do gležnjev ne sežejo!

   • ekspêrt

    Hja, no……. pač nisi ekspert za to. Potolaži se !

   • Anton

    tebi bi priporočal, da si odstraniš plešice, misliš, piseš kot fjakarsk konj

    NIKOLI NI PREPOZNO!

    sarkazem press

   • Roman Eržen

    misli si

 • Viktorh

  Jasno je, da se tej bandi jebe za transparentnost.

 • Caetano

  Vse je pri nas povezano s koruptivnim in filo-avtoritarnim udbomafijskim omrezjem. Mediji, sodstvo, vladna politika, banke, direktorji iz foruma21 in njihove politicne figure…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!