[Video] Bodo krivci za pranje denarja v #IranNLBgate odgovarjali pred mednarodnimi sodišči?

V petek 22. septembra je v Državnem zboru potekalo nadaljevanje 33. redne seje Državnega zbora. Magister Branko Grims je predstavil poročilo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb o zadevi pranja denarja v NLB. Izpostavil je, da ko gre za vprašanje policije, je bilo iz vseh zbranih podatkov očitno, da tisti operativci, ki so delali na terenu, enostavno niso imeli vseh podatkov o predmetni zadevi. Po eni strani se da dokazovati, da nekateri iz vrha o tem policiji ustreznih podatkov niso posredovali, po drugi strani se lahko ugotovi, da je policija potem šele od 24. novembra 2010 razpolagala z dvema kompletoma informacij, pa vendarle ni izpeljala nobenega predkazenskega postopka. Tisto, kar je še posebej zanimivo, pa je, da se je vse skupaj končalo z opombo, da ne gre za pranje denarja, na oddelku za proliferacijo in terorizem ter brez kakršnegakoli zaključka in brez obvestila tožilstvu.

Glede Sove so lahko ugotovili, da je ta korektno zbrala informacije in jih potem 24. novembra posredovala naprej. Urad za preprečevanje pranja denarja se je na opozorila iz banke, ki jih je očitno prejemal, odzval prepozno oziroma se na prve sploh ni, in se je odzval šele na obvestilo francoske obveščevalne službe, ki je prišlo 26. marca 2010. “Do takrat se pač stvari resno sploh niso premaknile z mrtve točke,” je poudaril Grims.

Našli so se dokumenti, v katerih so manjkale ničle
“Vprašanje kaj se je zgodilo z vsemi, ki bi morali ukrepati. Opustitev dolžnostnega ravnanja je pravzaprav sama definicija koruptivnega dejanja po zakonu o integriteti in preprečevanje korupcije,” je dejal Grims. Sova je po besedah Grimsa konec leta, to se pravi, še preden so bili računi zaprti, ko se je to še vedno dogajalo, dala korektno informacijo. Poslala jo je na ključne naslove, in sicer takratnemu predsedniku države Danilu Türku, predsedniku vlade Borutu Pahorju, finančnemu ministru Francu Križaniču, notranji ministrici Katarini Kresal, generalnemu direktorju Policije, pa še zunanjemu ministru in svetovalcu predsednika za to področje. “Zgodilo se ni nič. Zanimivo je, da so se našli dokumenti, v katerih so manjkale ničle, pa se je pisalo, da gre za 700 tisoč evrov, v resnici pa je šlo za 700 milijonov. In seveda, iz tega je potem izhajala drugačna obravnava in drugačno ravnanje pristojnih.”

Foto: wikimedia commons

Grims je dejal, da je sedaj zadnji čas, da organi pregona opravijo svoje naloge. Trezni konec bi bil en sam in sicer, da organi pregona skupaj z drugimi institucijami izvedejo celoten postopek, da bi ugotovili, ali je bil, v katerih primerih in s strani koga kršen zakon, in da za to odgovorni končajo pred sodiščem. “Elementov za to je ogromno,” je poudaril Grims. Grims je še povedal, da se je vedelo za izvor umazanega denarja in da je bil Iran v tistem času pod embargom, banka pa na črnem seznamu ravno zaradi financiranja terorizma.

Foto: Nova24TV

“Vedno se je postavljalo vprašanje, mimogrede, kot zanimivost, na komisiji pri vseh, ki smo jih zaslišali, brez izjeme, je bilo eno soglasje o eni zadevi, da glede na ravnanje Farrokh zadeve in pa glede na njegovo poslovanje preko tistih računov, so bili podani vsi elementi pranja denarja. Edino vprašanje, ki so ga potem vedno postavljali, je bilo, ali obstaja začetno kriminalno dejanje. Zdaj pa prepuščam to sodbo vam. Vedelo se je, v tistem trenutku, ko se je do te točke prišlo, da denar izvira iz države, ki je pod embargom, in to Združenih narodov zaradi suma proliferacij in terorizma. Iz banke, ki je na črnem seznamu s strani Komisije Evropske unije, zopet zaradi financiranja terorizma, pranja denarja in pa proliferacije, pa se ni nič ukrepalo.” Grims je še izpostavil, da policija za vsak ukraden star moped poda poročilo tožilstvu, ko je šlo za milijardo, se to ni zgodilo. Ko gre za sum proliferacije, nabave orožja za množično uničevanje, ker ogroža svetovni mir, se to ni zgodilo. Ko gre za sum financiranja terorizma, in to ob očitnem sodelovanju tajnih služb neke države, se to ni zgodilo. “Kako je to mogoče?,” se je vprašal Grims.

Mahnič: Državnozborske komisije opravljajo delo namesto organov pregona
Poslanec Žan Mahnič je opozoril, da državnozborske komisije opravljajo delo namesto organov pregona. Prav tako je opozoril, da nekateri od odgovornih sedaj zasedajo odgovorna mesta na ministrstvih. “KNOVS in preiskovalna komisija dr. Anžeta Logarja sta tisti, ki opravljata delo, ki bi ga morali opravljati organi v sestavi predvsem notranjega ministrstva in ministrstva za pravosodje. Ko pa pridemo do ministrstva za pravosodje pogledamo kdo so vodilni na ministrstvu nam je pa jasno zakaj se nihče s tem ne ukvarja, zato ker je težko preiskovati samega sebe.” Opozoril je tudi na provizije, ki so jih vzeli tisti, ki kradejo volitve in perejo denar. “Postopkov ne bo, ker so s temi provizijami kupljene marsikatere volitve, marsikateri poslanec zaradi tega denarja, ki je bil od opranega denarja s strani provizij pobasan v žepe tudi danes sedi v Državnem zboru.”

Foto: Nova24TV

Podjetje Farrokh edino oproščeno plačila prilivne provizije
Anže Logar je razkril, da je bilo podjetje Farrokh edino v NLB, ki je bilo oproščeno plačila prilivne provizije. “Si lahko predstavljate?” Podjetje z dvema dolarjema ustanovnega kapitala, ki samo transferira sredstva iz Irana v evropski plačilni sistem, je edino v največji državni banki, ki je oproščeno plačila te takse. Logar je opozoril tudi na medijski molk, ki vlada glede tega primera. RTV ni poročala o poročilu Logarjeve komisije, prav tako pa so pozabili objaviti del seje, ki predstavlja poročilo. Napaka za napako, a le v primeru Farrokh. V četrtek je bilo v javni razpravi z vseh strani predstavljenih obilo relavantnih podatkov, pa na televiziji in v tiskanih medijih ni besede o tem. Celo v arhivu ni bilo mogoče najti dela seje, ko je bilo predstavljeno poročilo zaradi administrativne napake. Administrativna napaka za administrativno napako. “Pa komu je to v interesu?,” se je vprašal Logar.

Foto: Nova24TV

Očitno so naši pralci po besedah Logarja naredili dober vtis, kajti Iran je takoj po aferi odprl veleposlaništvo v Sloveniji. Denar je dala ista banka, za katero je NLB prala denar. “Veste kdaj je Iran odprl veleposlaništvo v Sloveniji? Oktobra 2010. Verjetno ni treba dvakrat ugibat iz katere banke je prišel denar za nakup veleposlaništva in kdo je dal dovoljenje za nakup veleposlaništva. No gospod Samuel Žbogar. Na odprtje veleposlaništva je prišel iranski zunanji minister in ga odprl s slovenskim zunanjim ministrom Žbogarjem. Žbogar je ob otvoritvi dejal, da bo predstavništvo iranske diplomacije pripomoglo h krepitvi odnosov med državama, predvsem na gospodarskem, znanstvenem in kulturnem področju. Gospodarski se je očitno močno okrepil.”

Janša: V takšni situaciji bi moral premier v treh urah sklicati sejo Sveta za nacionalno varnost
Predsednik SDS Janez Janša je pohvalil dobro delo Logarjeve in Grimsove komisije. “Anžetova komisija je naredila ogromno, ta je opravila delo za katero so plačani drugi in to bogato. Verjetno so bili bogato plačani, da svojega dela niso opravili.” Janša se je tudi vprašal, kako bi vsa levičarska stran skakala v zrak, če bi bila imena zamenjana. “Ali bi tudi takrat vztrajali, da je s stvarmi potrebno delati v rokavicah?” Komisija je namreč dolžna govoriti o imenih direktno ali neposredno, zato da se ta stvar razčisti. Predsednik SDS je dejal, da bi moral normalni premier v 3 urah sklicati sejo sveta za nacionalno varnost, če bi prejel informacijo o taki situaciji. V primeru pranja denarja nihče ni naredil ničesar, molčali so kot grob.

Foto: Nova24TV

Novembra 2010 so najvišji funkcionarji te države, tudi pol vlade, z izjemo predsednika državnega zbora, dobili poročilo, kjer so bili vsi bistveni podatki, da gre za ogromno vsoto denarja, da gre za sum pranja denarja, da je ta iz Irana, da je Iran pod sankcijami, da tujina opozarja na to da se ta denar uporablja za nabavo materialov za izdelavo jedrskega in kemičnega orožja. Vsaj za enkrat po besedah Janše ena in druga komisija ni našla enega samega dokaza ene same sledi, da bi kdorkoli, ki je bil obveščen o tem karkoli ukrenil. “Če bi bil jaz predsednik vlade in bi dobil takšno poročilo bi bila v roku treh ur sklicana seja sveta za nacionalno varnost, ker to poročilo kaže na to kako je nacionalna varnost ogrožena, ne samo naša ampak tudi naših zaveznikov. Pristojne službe bi dobile nalogo, da se s to zadevo ukvarjajo kot z zadevo najvišje prioritete.” Po mnenju Janše tudi Andrej Plauštajner ni opravil svojega dela, “očitno smo res imeli urad za pranje denarja in ne preprečevanje pranja denarja”.

Krivci bodo odgovarjali- ali na naših sodiščih ali v tujini
Iranci niso plačevali provizij na nakazila, medtem ko moramo navadni državljani plačevati provizije za vsako položnico ne glede na znesek. Tukaj gre za desetine milijonov provizij, ki niso bile plačane in kot smo slišali to je bil edini komitent, ki mu ni bilo potrebno plačati. Tukaj za eno milijardo ni bilo provizij. Janša je med drugim poudaril, da bodo krivci odgovarjali, če ne na naših sodiščih pa v tujini. “Predaleč je šlo in preveč dokazov je zbranih. Na kocki pa je mednarodni ugled Slovenije, ne misliti, da če POP TV ni o tem poročal, da se za to ne ve.” Janša je bil osupel nad dejstvom, da določene stranke sploh niso kazale interesa po razpravi.

Stare je bil postavljen na laž
Nato se je državni sekretar na ministrstvu za pravosodje Darko Stare zlagal, da so naredili vse in še več. Kako vemo, da laže? Ker je dan prej dejal, da smo naredili vsi premalo. “Gospod Janša vedno reče, kako naj zaupamo ministru, ki je take stvari delal in prikrival. Mi smo naredili vse kar smo lahko in še več, da bi se zadeva razkrila,” je dejal Stare. Stare je nato lagal naprej in hotel oprati samega sebe. “Žalosti me, da niste povedali, da je na zaslišanju tisti gospod povedal, da je dobil dokumente od Stareta, da jih je dal pristojni osebi za katero je ugotovil, da je delala “case”, da je seznanil vodstvo in samo to je pomembno. Vi pa naredite cel trakrat a smo mi dali pravilno ali nepravilno. Pravilno smo dali in zakonito.”

Foto: Nova24TV

Na laž ga je Stareta temeljito postavil poslanec Mahnič in dejal: “prebral sem vso gradivo in ravno gospod za katerega govorite, da ste mu dali vse papirje, veste kaj je rekel na zaslišanju, če bi jaz dobil original papir po uradni poti kot ga je dobil gospod Stare, če ne bi bile zadeve prikrite, bi zadeve pripeljali drugače kot so jo ko stvari niso resno jemali. Ne mi govoriti, da tega nisem prebral in da ne razumem, ker očitno potem vsi tukaj ne razumemo.” Pozval ga je naj pogleda 6. točko v ugotovitvah, ki je bila sprejeta soglasno in dodal, da očitno ne razume nihče izmed poslancev, samo on. Glede Stareta je dejal, da kako sam stvari razume, je že večkrat v praksi pokazal. “Naj spomnim na primer Roka Žavbija, ko ste se pred parlamentom zaklinjal, da ni potrebno spreminjat kazenskega zakonika, ker imamo vse inkriminirano. Terorist se nam sprehaja po državi, potem ga morajo Italijani aretirati.” Mahnič je še povedal, da so na KPK dokument žvižgača o pranju denarja priredili, preden so ga poslali naprej. “6. točka gospod Stare, poslanke in poslanci, smo soglasno sprejeli poročilo, kjer ugotavljamo napake, ki jih je storil KPK in ne SDS. Tam piše, da so pred tem dokument priredili.”

Foto: Nova24TV

Predsednik KNOVS Grims pa je za zaključek povedal, da je napočil skrajni čas, da zločinci za ta zločine končno odgovarjajo. “Tisto s čimer sem začel naj bo končno sporočilo. Ta zgodba mora na zaključku postati zgodba o odgovornosti, samo v tem primeru je Slovenija lahko demokratična država. Od organov pregona to zahtevam, kajti nujno je, da morajo ljudje za vsako kršitev zakona odgovarjati pred sodnikom.”

N. Ž.

 • Viktorh

  Čas je za spontani upor proti kriminalnim političnim združbam.
  Skrajni čas.

  • twin

   Saj se upiramo, ampak kaj, ko se jih obravnava samo na vrhu, ko je na lokalni ravni že zdavnaj vse zmenjeno in urejeno.

 • twin

  A smo edina država v regiji, ki se pajdaši s Perzijo? Ne morem verjeti, da tokrat hrvati niso sodelovali, nekako se mi zdi, da so vedno zraven, ko gre za mednarodni kriminal, če jih slučajno ni, so te naše čudne komisije zagotovo delale kake napake, ker sosedje niso nič dobili.

 • učko

  Pri nas je na oblasti Udbo-kučo-mafija in ne vem kwa je tle čudno pr’ teh mafijo-bankirskih poslih ?!!!!?!!!! Banksterji kot banksterji !!!!

 • boogin1

  Na poštah visi opozorilo o pranju denarja, kadar se plačuje s položnico in gotovino. Včeraj 23.9.2017 sem na pošti izpolnil UPN in odšel do okenca da plačam prenosni računalnik. Uslužbenka za okencem me je premerila in obravnavala kot kriminalca, ko je videla, da hočem plačati z gotovino in na roko izpolnjenem plačilnim nalogom. Seveda ni šlo brez osebnega dokumenta, na koncu me je še vprašala za kraj rojstva. Pričakoval sem še vprašanje za številko čevljev, višino in težo, pa sem ji to kar sam povedal in bentil čez EU in trenutno vlado. EU in SLO delujeta proti svojim državljanom in tole na poštah in bankah oz. kjerkoli kjer se plačuje z gotovino je še ena poteza proti svojim volivcem. Seveda ni problem, da ima človek svoje mišljenje. Žalostno je, da politiki in kdorkoli že je sprejel zakon o preprečevanju pranja denarja v EU in SLO dejansko verjame, da bo procedura preverjanja državljanov na okencih, ki poravnavajo stroške in plačujejo račune dejansko preprečila pranje denarja.

  • Vera

   Oprostite, če se motim, toda zdi se mi, da se ljudi ,ki plačujejo z gotovino preverja, če je znesek na položnici višji kot 3.000 evrov . PS : Brala na spletu . Uslužbenka pošte ni nič kriva, ker se predpisov mora držati .

 • Krtača 20

  Zeeeeeeh, a zdaj je pa že problem ker ni bilo provizij? Kaj zdej? Je problem provizija ali je problem ne-provizija? Odločte se že.

  • Darth Vader

   jebenti :) da nekdo v nedeljo zjutraj ob 7:26 že objavlja prve komentarje na nova24tv, kateri relativizirajo največji kriminalni dogodek v samostojni Sloveniji v katerega je vpleteno omrežje tranzicijske levice in pravzaprav skoraj vse evropske obveščevalne službe…..imaš izgleda upravičen interes in ravnaš naklepno, da niso tebi tudi dali kakšen drobiž od teh provizij? :) in to 7 dni v tednu, kajti niti en tvoj komentar v zgodovini komentarjev nima intelektualne vsebine, kaj šele da bi kaj dodal k materiji v članku, pod katerim pišeš tvoje zmazke :)

   • Viktorh

    Veš, je pač prizadet, malo čuden….

    • Darth Vader

     malo??? po vsebini informacij, katere podaja je bolj podoben nekemu nedojebanemu antifajevcu, velikemu borcu za socialno pravičnost, proti kapitalizmu, za socializem&komunizem, intelektualnemu siromaku….torej bedaku, ki misli, da se je svet začel z njegovim rojstvom in da obstaja samo tisti svet, katerega ima on v glavi in je v središču tega sveta, ter kateri zase misli, da je pojedel vse informacije in znanje tega sveta s čajno žličko……dohtarji pravjo, da je to ponavad posledica manjka ljubezni mamice in očija v otroštvu……

 • Hun

  2004-2008 ste mel SDS sanso za privatizacijo NLB …ni vam bilo v interesu

  • Stajerka

   s Karlom v koaliciji, še tako razumne zadeve postanejo absurd…..sicer pa ste tulili, tulili in tulili o nacionalni srebrnini, zlatnini in še čemu…….ZAKAJ se sprenevedaš???…..še danes je NOČEJO prodat……oni že vedo zakaj – to kar je prišlo v javnost je mogoče 10% svinjarij, čeprav je velika, še vedno to ni vse……in verjamem, da se zelo trudite, da pucate za sabo svoje nepojmljive svinjarije…….ki zaudarjajo po celi državi…..fuj, pujseki na kubik!!
   sicer pa je bila prodana NKBM, pa ste krulili, kako je prenizka cena…..da je vredna 5x več…..ka pa danes???….še vedno tako razmišljate???

   • Hun

    s svojim postom si dokazala sebi in meni, da nima smisla volit kogar koli

  • xtc

   Glej ceps zarukani ,spomni se kaj tste počeli levaki vse takrat,od tega ,da hoče JJ privatizirati banko za SDS itd in da nikjer na svetu ni taka banka kot je NLB v zasebni lasti itd,itd.

   • Hun

    jst ce bi vodil drzavo bi privatiziral banko …nism kot vodja SDS

   • Steiermark

    takšni cepci nimajo spomina, verjetno so vsi dementni

 • Anton
 • Viktorh

  Gobezdači zopet nabijajo, da Janša ni hotel prodati NLB.

  Leto 2022, ki naj bi bilo zdaj določeno za prodajo NLB, pa sploh ni naključje. Avtor teh vrstic se je v zadnjih dveh mesecih pogovarjal s številnimi pomembnimi igralci na slovenski politični levici (ki vodi to državo in tranzicijo) in vsi so mu omenjali famozno leto – 2022. Gre za leto, ko bodo na sporedu parlamentarne in predsedniške volitve, ki naj bi povzročile veliko zamenjavo generacij znotraj slovenske politike. Borut Pahor (če bo letos – na jesenskih predsedniških volitvah – dobil drugi mandat) leta 2022 ne bo mogel več kandidirati in se bo oziral za kakšno službo v tujini, za Janeza Janšo na levici prevladuje ocena, da so parlamentarne volitve prihodnje leto njegove zadnje volitve v tej vlogi – nespornega prvaka SDS, Milan Kučan pa bo takrat, leta 2022, star že 81 let.

  In šele takrat, ko naj bi tudi na levici prišlo do resnične zamenjave generacij (da se recimo Borut Jamnik, vplivni predsednik uprave Modre zavarovalnice, ne bo več frakcijsko spopadal z Janezom Kocijančičem ali Dragom Isajlovićem, ampak bo mogoče kandidat Socialnih demokratov za predsednika vlade, čeprav bo predsednik SD verjetno poskušal postati tudi Matjaž Nemec), se bo uradno končala zadnja faza tranzicije.
  TAKO DA BO PRODANA NLB, ZA KATERO JE ZNAČILNO TUDI TO, DA JE – ŠE VEDNO – OŽILJE SLOVENSKE TRANZICIJE IN DA JE NIKOLI NI VODIL NIHČE S POLITIČNE DESNICE, TUDI KO JE DRŽAVO FORMALNO VODILA BAJUKOVA ALI PRVA IN DRUGA JANŠEVA VLADA. ZA NLB PA VEMO: KDOR OBVLADUJE NLB, DEJANSKO OBVLADUJE SLOVENIJO.

  Kučanova dediščina

  Mimogrede: tudi na tranzicijski levici med temi pogovori priznavajo, da je Milan Kučan res še vedno enormno vpliven, Miro Cerar pa brez svoje politične agende. In da je niti ne potrebuje, ker je sklenil pakt, na podlagi katerega resnično vladanje prepuščal drugim, sam pa je v zameno obdržal formalno funkcijo predsednika vlade. Pri tem so zanimive najnovejše informacije, da Kučan spet pušča stranko SD ob strani, saj naj bi jo doslej “bildal” predvsem zato, da na letošnjih predsedniških volitvah SD ne bi podprla Pahorja. Kučanova osebna zamera do Pahorja namreč ne pojenja, kvečjemu nasprotno. Potem ko je to padlo v vodo, naj bi se Kučan spet začel odmikati od SD. Tako naj bi znotraj Kučanovega ožjega kroga že padla odločitev, da če se bo videlo, da Miro Cerar ali Dejan Židan na prihodnjih volitvah ne moreta premagati Janše, se bo šlo v lansiranje “novega obraza”. Pri čemer ni povsem izključeno, da bi bil tak novi (stari) obraz spet Zoran Janković.

  Sicer pa naj bi Kučana v tej zadnji fazi tranzicije močno skrbela tudi njegova politična dediščina. Zato se je Milan Kučan (do)končno odločil za lansiranje svoje neokusno prirejene (avto)biografske knjige Prvi predsednik (avtorja Boža Repeta) in zato naj bi ob minuli 25. obletnici osamosvojitve toliko svoje energije vložil tudi v brezkompromisno prevzemanje osamosvojitvenih zaslug – iz rok drugih ključnih akterjev osamosvajanja, predvsem Janše in desnice. Kot pravijo naši viri na levici, naj bi Kučan to počel celo na račun Zveze združenj borcev za vrednote NOB …

  P.S.: Za zadnjo fazo tranzicijo bo očitno značilno tudi to, da bodo sinovi pokupili tisto, kar ni uspelo očetom. Blaž Pesjak, predsednik uprave Merkurja in sin Borisa Pesjaka, padlega šefa uprave Factor banke, naj bi pripravljal menedžerski prevzem Merkurja 2.0. (vir: Finance)

  • MEFISTO

   Slovenija na nesrečni strani Alp pa nazaj v leto 1945!

   • Mojca pokraculja

    Don Corleone bo vse zrihtal. Mafija je neunicljiva celo tam, kjer jo preganjajo. Mi se nismo prisli do tega, da bi se komurkoli skrivil las na glavi. Torej, sami med sabo bodo obracunali, ampak to nas ne bo resilo. Slovenije ni vec!

 • Anton

  slika prikazuje 6 lažnjivih kljukcev, na levi strani so vsi po malem škilavi,za šalo ali zares, to jim pomaga da ko prejemajo podkupnino/provizijo da nič ne vidijo, so delilci zakona na naše in Vaše, na desni strani sta dve narcisoidni barbiki v sloganu; “zrcalce zrcalce povej, mi kdo najlepši na svetu je tem”, vmes pa je “financer” ki se odzove na priimek Križanič, ki je pravi pravcati križ za blagajno naše države.

  sarkazem press

 • MEFISTO

  Še potrebujem vašo pomoč!

  Se morda kdo, ki mu tudi drugi priznajo, da je pameten, spomni, kdaj smo Kučana in njegov Forum 21 izvolili za najvišji organ oblasti, ki je nad ustavo in zakonom?

  Baje je Kučan v imenu civilne družbe Foruma 21 dejal, da bo vlada z drugim tirom ostala ali padla.

  Trošenje sredstev za drugi tir pa bo nadzorovala posebna komisija ali delovna skupina izbrancev civilne družbe Foruma 21.

  Slišal sem tudi pripombe, da se bo nadzor izvajal približno tako, kot bi mačko poslal po špeh, kot bi reklo preprosto in neuko ljudstvo.

  Sem prav slišal?

  S tem nisem kršil volilnega molka, ker nisem agitiral za zakon od drugem tiru in ker iščem le potrditev,ali imam prave informacije.

  Sem pač vedoželjan človek!

  • komar marko

   če si boš še umil ušesa, boš slišal še kaj drugega!

   • MEFISTO

    Kaj si hotel modrega reči?

    • beno

     Podabu, he, he.

  • beno

   Ali to pomeni, da če pade referendum, bo padel tudi Forum 21 ?

 • Miha

  V času socializma se take stvari niso dogajale. Tito vrni se.

  • MEFISTO

   Pusti Tita, naj ostane v srečnem letu 1980.

  • komar marko

   ne piši NOROSTI. Socializem je bil za sIROMAE z neurejenim podstrešjem medte ko se je ELITA HIHITALA in dobro žibela. Enako kot danes, namreč ELITA JE ISTA!

  • MEFISTO

   Še kaj hujšega!

  • test

   tito ti je to mafijo navalil budala vsegliharska

 • komar marko

  Ngradno vprašanje. Kdo je včasih delal revolucijo in kdo je kradel. In kdo KRADE DANES?

  • MEFISTO

   Isti, isti!

   • janko

    Bravo, pravilni odgovor!
    In kakšna bo nagrada?

    • MEFISTO

     Fašistično socialistični komunizem lai pa komunistično socialistični fašizem.

     Bodimo srečni, da imamo vsaj dve izbiri.

 • domovina mili dom

  Za časa Titodžihadista se je to dogajalo redno. Začelo se je z Mačkom. Vsak teden so mu morali “uvažati- tihotapiti” vrhuske konjake…. Na kar je udba imela organizirane kriminalce, ki so bili seveda zaščiteni, za izvajanje pranja denarja, tihotapljenja mamil, cigaret….Se spomnite Džukanoviča. On je nasledil potem črnogorsko mafijo in utrjene udbovske kanale za tihotapljenje cigaret. Tako sedaj ni nič novega, da se to dogaja. Vse te kanale vzdržujejo starci, nekdaj aktivni udbovski kriminalci, preko dedičev ali izsiljevanih oseb. Zato ta udbo mafija vztraja, da s ponarejanjem volitev in pranjem tupoglavih ovc prek svojih medijev na oblasti lutke, ki jim omogočajo krajo in ropanje Slovencev naprej.

 • MEFISTO

  Nisi mogli počakati na spremembo ustave.

  Kar na vrat na nos so pamet ločili od države.

 • Franjo Trojner

  Mafijska država mafijska posla! Tudi Cerarjevi iz SMC bodo preko predsednika nove komisije internacionale Janija vsevada naredili prav vse, da gre mati vseh afer v pozabo, da se levica opere vseh očitanih kriminalnih dejanj in da se kriminalna dejanja na vsak način obesijo politični desnici, pri tem konstruktu bodo Janiju izdatno pomagali dominatni mediji. Sam pričakujem, da bo Jani iternacionale tri mesece pred novimi parlamentarnimi volitvami za afero pranja denarja v NLB obtožil g.Janeza Janšo, tako se ponavadi pač odvijajo dogotki pri nas v naši od mafije ugrabljeni državi. Dominatni mediji pa so še enkrat več pokazali na kateri plačilni listi so, saj teme nezakonitega pranja denarja v NLB in vseh obtemenilnih dokazov, ki jih je predstavila Logarjeva komisija niti z besedico ne omenjajo! V tujini bi v primeru, ko se z prstom direktno pokaže na globoko državo, na samega predsednika države, predsednika vlade, na finančnega ministra, na urad za boj proti pranju denarja, na notranjo ministrco, na pravosodnega ministra, na zunanjega ministra in na sam vrh policije DOBESEDNO PONORELI, EKSPLODIRALI BI, pri nas v naši vukojebini pa molčijo. V dobro naše države in pravnega reda upam, da bodo za meddržavni kriminal zadolžene institucije EU reagirale na lastno pobudo in mafijce odgovorne za oprano 1 milijardo $ v NLB poklicale na odgovornost jim sodile in obsodile na dolgotrajno robijo. Premoženje teh mafijcev pa je potrebno razdeliti med narod!

 • MEFISTO

  ValterBranislav, saj se spomnite tega titoljuba, je dejal, da nebesa in pekel ne obstajata.

  Ali ima oprane možgane ali pa je slep, da ne vidi, da ima pri nas manjšina nebesa, večina pa pekel..

 • MEFISTO

  Kako se pravilno reče temu,kar živimo: fašistični komunizem ali komunistični fašizem?

  • Franc Šink

   Fašistični komunizem!

  • macon

   Pajdaški kapitalizem na komufašistični podlagi.

 • Franc Šink

  Namerno ustvarjene napake, so past za naivneže.To je močno orožje.

 • To je mafija, ki ji nič ne moremo.

 • Celjanka

  Zakaj so molčali ? Hahahhaa , ste nevedni , korist so imeli , zanjo se molči , laže , vendar je dobra stran , da nikoli ni tako skrito , da ne bi bilo odkrito .

 • montyamp

  Sinovi banditov – stalinove glistavosti , so prava nadloga pri razvoju demokracije v Sloveniji .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO KOMUNIST-FAŠISTI , HLAPCI TITABANDITA NA OBLAST .

 • MEFISTO

  Ali bo res nadekonomist dr.Jože Mencinger glavni nadzornik nad porabo sredstev za drugi tir?

  • Jovo Jamnica

   Če te prau zastopim, ti si na referendoma dan prepričan, da bo drugi tir v fsakem primeru dobo zeleno luč…

   • MEFISTO

    Kar po gorenjsko zajodlaj.

    Zlati tir se pa bo gradil.

    Volja ljudstva, če ni že preveč apatično, pri nas ni pomembna.

    • Jovo Jamnica

     Jovo Jamnica MEFISTO 4 minutes ago
     Detected as spam This isn’t spam »

     Po gorensko znam sam ejga…

   • Megatron Arrows

    Zmaga tista opcija, ki šteje glasove.

    • Jovo Jamnica

     Ja in??? Zakaj pol sploh referendom, če se to itak ve???

     • Megatron Arrows

      Če citiram Sokrata: »Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.« Ampak to ne spremeni dejstva, da demokracija NE DELUJE, saj vodilni po svoje demokratizirajo ovce.

 • Celjanka

  Levičarji kradejo in živijo na žuljih pridnih ljudi že desetletja in zelo uspešna je bila predaja štafetne palice iz rok strarejših na mlajše zažiralce !.

 • Anonimni_Profesor

  Teh svinjarij so se naučili sedanji bankirji od svojih komunajzerskih rdečih patronov. Rdeče krvava druga Juga je vedno podpirala take greznice kot je Iran in razni diktatorji.

 • baubau

  največji mediji pa o teh zlorabah sploh ne govore in ne pišejo!

 • Jovo Jamnica

  Ja pa gdaj bo folku postalo jasno, da vladajoča nomenklatura iskorišča neprilublenost Janše, Mahniča, Grimsa… za manipulacijo??? Spoštovani gospot Logar se lahko na trepalnice postavi. Nič nebo is tega. Glavni mediji v državi o temu nebojo poročali in fertik. A se gdo buni, da se o toti iranogate nič nea poroča na POP in A kanalizaciji, keri dve mata največji dosek??? Sejo pa je prenašala Hanza3. Jas sn to gledo kake dve ure. SDS poslanci so na dugo in široko palamudli tja v en dan, ker jih doben sploh poslušo ni… Bomo vidli, kak se bo poročalo o primeru NKBM pot taktirko Kovačiča in Hauca, drugi tedn. Če se bo, pol moja teorija stoposto drži!!!

  • Steiermark

   kateremu “folku” pa niso priljubljeni Janša, Mahnič, Grims – razen vam, raji turških hlapcev?

 • Oregon

  hahaha, za 300 evrov so ,me celegapopisali zadnjič na pošti. Pri nas lažje nakažeš milijardo umazanega denarja prek največje državne banka, NLB, kot s 300 evri prihranka plačaš položnico. Banda komiunajzarska pokvarjena.

 • RATATA

  Samo trem pokvarjencem komijevskim, odgovornim za nečednosti, krajo in okoriščanje je treba pred kamero jajca odtrgat!
  Ostali vpleteni si bodo jajca trgali med seboj in sami sebi.

 • MEFISTO

  Cerar gradi zlati tir.

  Upokojena soseda pa je v septembru že drugič prišla po 50 Evrov, ker s pokojnino za polno delovno dobo v drugi polovici meseca ne more ne živeti in ne umreti.

  Tako je, če je pamet ločena od države!

 • Jovo Jamnica

  Jovo Jamnica MEFISTO 4 minutes ago
  Detected as spam This isn’t spam »

  Po gorensko znam sam ejga…

  twin Jovo Jamnica • 2 minuti nazaj
  Če bo referendum padel, si lahko prepričan, da se bo tir gradil. A smo še kdaj spoštovali demokratično izraženo voljo ljudstva? Če se ne motim, so še vsakič naredili ravno obratno.

  Ja. Glih dans, ko je nedela, sn se pelo v Jagra v Düpleki po kofe in pir…

  You cannot reply to a post that is not active.

 • Aron

  Najlažje je pa zgleda nategnit nepodučenega desnuharja:) Medtem ko je večina kristalno jasno, da ni šlo za pranje denarja, kvečjemu za kršenje (nelegitimnega) embarga. Pa še to samo pogojno, saj EDBI do julija 2010 bi bila pod embargom. Stotine miljonov denarja se je prek NLBja stekalo na račune v po Evropi za plačilo blaga in storitev, pa tuje banke nakazil niso smatrale za spornega. Zakaj ne? Ker je šlo za legalna nakazila, sporne so bile največkrat le valute nakazil.

  Ampak ja, najlažje je neuke ovčke nategovat:)))

  • Jovo Jamnica

   Pa pol cenzurirat… twin je kuj zgino

  • Steiermark

   Tepček, malo boljše se pusti podučiti o zadevi, ker očitno ne razumeš! Če je vse tako “legaln” in po “črki zakona”, zakaj so pa potem v bankah po Evropi odpovedali “gostoljubnost” tem terorističnim podganam, ki so se jim potem “ponudili” banksterji, ter ob neupoštevanju predpisov to naprej trajbali? In če nemoreš niti tisoč E dvigniti ali prenakazati, brez komplikacij in preverjanj, zakajo so pa potem tile islamofili – komunajzlarski jugotalibani tako “velikodušno” prali ta denar, medtem ko jim niti provizije za prenakazila raznim jaka racmanom, niso zahtevali? Kamo so izginili, denar, podkupnina oz. “provizija” za izvršeni zločin,, ki se, od mafijašev, zaračunava ca. 60 %? Ali je tvoj pritlikavi jugomafijaš in ostala turška hlapčevska jugobanda prijavila “dohodke” na svojih računih v fiskalnih oazah? Koga se pa da “nategovat”, z vaše strani, se je pa za vprašat oz. ti bom jaz povedala: samo vaše nepismene podpornike – katerim s kulijem pišete na dlani, številke, ki jih je potrebno obkrožiti in druge telebane, ki ne razumejo, kaj pomeni imeti demokracijo ter da je zakon enak za vse, tudi za to jugočefursko oblast, s polnim gobcem etike in morale…. in zakaj imamo policijo (za ščitenje jugobanditov rdečega kova, ki se nikakor nemorejo izkopati iz miselnosti : nadmudrio sam ga, prihvatiziranje slovenskega , sfukavanje Slovencev itd.)

   • Aron

    Vidiš, ti si idealen primerek osebe, ki se jo da nahitro nategnit:) Precej tujih bank je z veseljem delalo z iransko razvojno banko, kako misliš, da so Iranci drugače kupovali surovine in opremo v Evropi? Pa res me zanima, od kje cifra 60%? Provizije za nakazila so par deset centov na transakcije, če gre za večjo stranko pa teh provizij lahko tudi ni. Tako da ja, spet vas na suho, hehehe :)))

    • Steiermark

     tebe so res dobro, in na suho! Tukaj se ne gre za provizijo banki (ki je začuda nikoli ni zaračunala, medtem ko ista banka zaračuna preko 3,5 E za nakazilo, tudi samo 50 E na TR nekoga drugega – bebec), ampak “pprovizijo” jugoudbovskim banditom, ki so vse to lepo izvedli ter se obogatili!

     • Aron

      Ce bi tebi banka prenakazala miljardo evrov, bi imel drugacne pogoje poslovanja. Provizija je sicer 10-50 centov, na okencu pa res par evrov, sam kdo se hodi osebno na banko?

  • stajerc5

   Tako si nerazgledan, neuk in primitiven, da se naslednjega sporocila sam zase ne mores uporabiti;
   JAZ VSAJ TO VEM, DA NIC NE VEM !!!
   Ja, ti se to ne ves!!!

 • MEFISTO

  Kaj bo v dveh jezikih rekel poslednji Slovenec, ko bo v zadnjih vzdihljajih?

  Nema nas više! Allahu akbar!

 • Megatron Arrows

  Kako pa to, da tega niste expresno rešili leta med 10. 2. 2012 – 20. 3. 2013? Saj ste bili desni na oblasti. A ja ste se hitro prisesali na to vime, kenede?

 • Aron

  Grims je še povedal, da se je vedelo za izvor umazanega denarja in da je bil Iran v tistem času pod embargom, banka pa na črnem seznamu ravno zaradi financiranja terorizma.

  Grims se spreneveda- iranska razvojna banka do julija 2010 NI bila pod embargom.

  • Darth Vader

   29.junij 2007……zaupna depeša ameriški državni sekretarki Condolezza Rice poslana iz ameriškega veleposlaništvu v Ljubljano z naslovom depeše: SLOVENIA HAS NO ASSETS OR INFORMATION INRE IRAN UNSCRS 1737 AND 1747 ….. tekst depeše…. “B. SECSTATE 84207

   (U) Econoff delivered reftel points to Andrej Plausteiner,
   Acting Director of the Office for Money Laundering Prevention
   at the Ministry of Finance on June 28. Plausteiner informed
   Econoff that his office has no record in their database of
   frozen Iranian assets held in Slovenia and has no additional
   background information regarding entities and individuals
   identified in UNSCRS 1737 and 1747.
   ROBERTSON ” ….. vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA427_a.html

   zaključek: ti nimaš za burek….

 • MEFISTO

  Nimam sicer dolžnost, imam pa pravico povedati, kako sem glasoval na referendumu.

  Glasoval sem proti zakonu o zlatem tiru.

  • Jovo Jamnica

   In to si si upo komaj zdaj poveat, čepraf si to naredo met prvimi op sedmih vjutro???

   • MEFISTO

    Prej sem si privoščil še dober seks in z nekaj rdečkarji sem opraviti razgovor na tem portalu.

    • Jovo Jamnica

     Ne ti meni tralala… Op pol enajstih si na Požari še druko… ZA
     Pardon, tudi zlati tir bomo imeli, ki ga Srbi nimajo.

     • MEFISTO

      Pred in po pol enajsti.

      Kaj morem, če vas je pa tako veliko, ki vas je treba izobraževati.

      Še iz vašega skromnega doma ne morem vedno vseh prešteti.

     • Jovo Jamnica

      Kaj na Reporteri pa nea več komentof pišeš??? Si se z Viktorom skrego???

     • beno

      Zakaj pa Valter nič več ne piše na Reporteju ? Ti je kaj znano ?

     • Jovo Jamnica

      Pojma nimam. Jas sn tut neho pisat, ko so uvedli fejstbuk prijavo, ker me fejstbuk nea zanima. Se je pa takrat Mefo prijavo z pravim imenom in priimkom, ker je mislo, da nebo mogo drugač več komentof pisat… :-)

    • Hun

     zdrkat si ga na pornice ne pomen seksat

     • beno

      kaj si ti eno rdeče Sfrkano Drkalo .

  • Artur

   Jaz tudi .

   • Jovo Jamnica

    Finta je f tem, da se lahko obadva tut lažeta…

    • Artur

     Ne vem kaj bi imel od tega, če bi se lagal .

     • Jovo Jamnica

      Če ti nea veš, vem jas za tebe še majn. Možno pa je…

     • Artur

      Zakaj bi ti moral vedeti , provokatroskim komunjaram takitak nima smisla karkoli razlagati .

     • Jovo Jamnica

      Komu pa te razlagaš??? Mefistoju??? Njemi je itak fseeno za tvojo mišlenje in raboto…

     • Artur

      Ne razlagam ampak sem samo potrdil jaz tudi, če mi ne odgovori prav, če mi odgovori pa tudi prav je pa to kakor vidim tebi prav prišlo za tvojo provokacijo uživaj v njej še naprej saj to te menda tudi drži pokonci na tem portalu a ne , če ti je že vseeno v zvezi z referendumom .
      Komunjarske laži in provokacije pa so takitak že pregovorne .

     • Jovo Jamnica

      Če bi mi blo fseeno za referendum, te nebi gledo soočenja na Hanzi tv, kjer je blo evidentno, da so se oni “PROTI”, dobesedno blamirali in sami povzročli, da je dans marsikeri opkrožo drugače, kakor pa se je prej nameno. In tu jas nisn nič krif polek…

     • Artur

      Blamirali so se Hanziti , ki so tistega tepca s knjigami namerno spustili zraven sami sebi so si v skledo pljunili raja ni neumna da nebi skužila kam pes taco moli od podležev nimaš kaj za pričakovati kot to, kadar jim začne kuzla v rit skakati..

     • Jovo Jamnica

      Počako bom do osmih večer, pol pa vido, a sn trofo al ne. Oni, keri so bli na soočenju is tabora “PROTI”, bi po mojo morali protestirat pret javnostjo, da je oni Kozjek provokator. Morali bi se distancirat ot njega. Anpak ne… Duhovnik je ž njim debetiro in ga pomirjo, naj malo potrpi, ker bo ziher dobo besedo. Ja… zakaj je sploh dobo besedo. Še stari Vili je Kozjeku reko… “Dej, tih bod!”. Ni pa protestiro in ga pret avditorijom razgalo!!!

 • črnaovca

  Kaj pa NKBM njen čudežni deček Kovačič in kam je poniknil denar od prodaje delnic ki so danes ničvreden papir

  • Jovo Jamnica

   Počaki mal. Nea prehitevaj. To je zaj v bezeci za cajt pret parlamentarnimi volitvami. Kovačiča pa Hauca bo Logar šele jutri mrcvaro…

  • Stajerka

   hahaha……eni ste pa res eksperti za vse……denar od prodaje delnic je last koga ali česa???……daj ne blamiraj se in ne delaj iz sebe še večjega bedaka kot si…….

 • MEFISTO

  Odličnik Jovo Jamnica me previdno sprašuje, zakaj se ne oglašm več preko Facebooka.

  Kot da ne bi vedel, da je mož tisočerih nickov, ki je tudi njegov krstitelj, poskrbel, da so me začasno skensali.

  Ko bom zbral vse IP oziroma elektronske naslove moža tisočerih nickov, bo maščevanje sladko.

  Moji strokovnjaki pospešeno delajo na tem.

  • Jovo Jamnica

   Daj, daj, nena si zmišluj. Moj trenutni ip je…

   185.72.244.24

   Dolorem Ipsum s.r.o.

  • Hun

   od mascevanja ti bo preostalo le da ga bos loh dobr potegnu

  • pater karel jošt

   desnakarju se je zmračil um. totalno je blodnjav in dementen. možje v belem že trkajo na vrata. bo treba v oblazinjeno sobo.

 • macon

  Kot grob so molčali iz samo enega razloga: komunajzarsko bratstvo je v žepe in na račune pocuzalo do par sto milijonov dolarjev “provizij” za pranje denarja. Sigurno se je denar porazdelil po piramidi, kdor je molčal, ker je bil zaveden levičar in ni nič dobil, je bil le koristen idiot.

  Zdaj molčijo naprej, ker ne morejo vrteti gobcev. “Bo že minilo”, si mislijo in nadaljujejo s krajo in korupcijo kot so navajeni.

 • mojca.arh

  Bodo Hrvatje zaradi nespoštovanja arbitraže odgovarjali na meddržavnem sodišču?
  So bili krivci za genocide v nekdanji jugi obsojeni na mednarodnem sodišču?
  Vplivneži en drugemu ščitijo rit

  Od nekdaj so bile banke glavno leglo korupcije. Tato tudi Janša ni mogel prodati NLB, ker je banko okupirala rdeča klika. Računajte na to, da tam niso samo prali denarja, temveč jebanka NLB tudi velika ponikalnica davkoplačevalskega denarja.

 • Olga

  Srčno upam, da bodo odgovarjali, saj tam ne velja Bavconovo “pravo”! Vsi levaki vpijejo v en glas in učijo Hrvaško, da je treba mednarodne pogodbe spoštovati! Kako so pa komunajzli spoštovali embargo na poslovanje z Iranom? Pa ravno Türka so polna usta produktov drugim!?

 • Darth Vader

  In 2006, the UN Security Council passed Resolution 1696[2] and imposed sanctions after Iran refused to suspend its uranium enrichment program. U.S. sanctions initially targeted investments in oil, gas, and petrochemicals, exports of refined petroleum products, and business dealings with the Iranian Revolutionary Guard Corps. This encompasses banking and insurance transactions (including with the Central Bank of Iran), shipping, web-hosting services for commercial endeavors, and domain name registration services.[3]

  Dumbo, kolikor jaz razumem zadevo, je od leta 2006 naprej prepovedano oziroma pod sankcijami poslovanje z iransko centralno banko……zdej če imajo oni “razvojne banke” ki lahko solirajo mimo njihove centralne banke izven meja države Iran ne vem, predvidevam pa da ne…..saj tudi v Sloveniji mednarodno poravnavo vedno izvaja centralna banka Slovenije…..torej je samo po sebi umevno, da se s centralnimi bankami, ki so pod sankcijami ne posluje….dumbo ….. aja vir….čist simpl: https://en.wikipedia.org/wiki/Sanctions_against_Iran

  • Aron

   Sej vem, da je v vaših glavah UN = US, ampak vseeno bi lahko vsaj prebral, kar si kopiral :))) Torej, UN sankcije se takrat niso nanašale na embargo bančnih institucij.

   • Darth Vader

    ker del tega stavka ne razumeš, da ti ga prevedem? besedica encompass? encompass pomeni “vključeno”…. “This encompasses banking and insurance transactions (including with the
    Central Bank of Iran), shipping, web-hosting services for commercial
    endeavors, and domain name registration services.” in da, to je bila banking transakcija, al misliš, da je prnesu z avionom v kufru denar in ga položil?

    • Jovo Jamnica

     Ja. In fsega tega na vladi v Sloveniji, takrat niso vedli… Tanko je še novembra 2007 palamudo, da BS dela transparentno in po zakonu!!! Kao levaki pa so v istem času že opozarjali vlado, da hudič šalo jemle…

    • Aron

     Katerega dela, da se nanaša na US sankcije ne razumeš? :D UN in EU poslovanja z bankami nista prepovedala. Kasneje ja, sedaj so pa sankcije spet dvignjene, kar samo priča o brezveznosti takega postopanja.

     • Darth Vader

      1. tuje obveščevalne nebi poslale preko 500 obvestil če bi bila, tako kot ti trdiš to šala

      2. spisek entitet in posameznikov je dolg….glede na pregovorno dolge lajtnge socialistov in kaviar komunistov (razen seveda ko gre za to, koliko bodo dali v žep) stavim gajbo piva, da je identiteta oziroma potni list in podatki tega Farookha al kakorkoli se že napiše lažni in se je nekdo drug preko te osebe šel te igrice….

      3. obstaja na wikileaksu še vrsta depeš, kjer američani ugotavljajo, da obisk Ahmadinejada pri Turku mislim da leta 2009 sploh ni bil usklajen….prišel ga je pogledat za 30min….le zakaj

      4. sankcije so bile dvignjene leta 2016 mislim da, ko je iran pristal na bolj ali manj vse zahteve, kar jih je mednarodna skupnost imela, torej so sankcije veljale od 6-10 let odvisno za koga in za katere organizacije v iranu…..vmes so tekla pogajanja in glede na to, da je še tvoja rusija vedno glasovala za sankcije, proti je glasoval samo Qatar, pa še to pod razlogom, da je “zaliv gorel oziroma je regija gorela”

      5. Misliš, da so v mednarodnih telesih polpismeni ljudje, kot so recimo v slovenski levici alpa SMCju ali pa starejša frakcija SD-ja? alpa tako kot v Desusu?

      6. V ta namen, da razčisti to meglo in pridjo resnici do dna Slovenija pošilja najboljšega in najpametnejšega, kar ga premore, nikogar drugaga kot g.Janija Morondoflerja osebno….

      7. Zakaj misliš, da je ameriška državna sekretarka leta 2007 spraševala po osebah in organizacijah iz Irana s seznama za sankcije slovensko ameriško veleposlaništvo? a) Ker ji je bilo dolgčas? b) ker ve da so slovenski levičarji najbolj etični in pošteni (pa da ne boš kakal Janša je bil na oblasti, ker je odgovore veleposlaništvu dal Plauštajner, kateri je rdeč kot prerezana lubenica) najbrž mimo vednosti vlade c) Sporočilo je bilo napačno naslovljeno, moglo bi it na veleposlaništvo v Franciji pa je prišlo v Slovenijo d) SWIFT bančno omrežje oziroma strežniki, katere nadzira CIA&NSA so zaznali sumljive transakcije v ljubljanski NLB d) poslali so napačno depešo, hotl so poslat čestitke za uspešno obrite noge takratne soporoge veleposlanika pa so pomotoma prilepili napačen tekst…..

     • Jovo Jamnica

      We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
      ———————

      Pa daj no, bodi resn. Tip is Prekmurja je Bušu al keremu že, nekoč prek interneta, pijan piso, da ga bo kao fento. Ameri so to zaznali in naše opvestili. Naši so “reveža” takoj sankcjonirali.

     • Aron

      Vglavnem, mešaš meglo:) Pišeš o stvareh, ki niso predmet preiskave in ‘pranja denarja’, popolnoma nerelevantno. Kaj je neka vojna zločinka Rajsova pisala v zvezi z Iranom je nepomembno, če poznaš odnos njene vlade do Irana.
      Če imaš dokaze, da je šlo za pranje denarja, torej kanaliziranje denarja pridobljenega s kaznivim dejanjem oz. za jedrsko prolifiracijo pa kar na plano z njim;) Ker smo že ugotovili, da so bile transakcije legalne…

     • Darth Vader

      ne spomnim se, da bi bil ti pristojen organ za ugotavljanje legalnosti teh transakcij in ja, mešam meglo :) skupaj s teboj :) pišem o znanih dejstvih katera so razvidna iz diplomatskih depeš ameriškega veleposlaništva, pišem o javno objavljenih podatkih na seji, kjer je Logar poročal….ampak ti si nad vsem tem kajne? :) nad sodišči, nad ameriškim državnim sekretarjem, nad pravnim redom EU in UN :) neodvisni in neuvršćeni, kajne :) da nisi ti severnokorejec?

     • Aron

      Pises o podatkih, prikrojenih po svoji agendi, ki nimajo zveze z dejanskim stanjem teh dogodkov. Sem za, da se v detajle razisce primer, a tukaj imajo sicer prodornega Logarja za bebcka strici iz ozadja (vbistvu en plesasti stricek) pa en gorenjski Goebbels.

     • Darth Vader

      to je tvoje mnenje, najbrž posledica politične ideologije kjer politiko pač dojemaš kot neke vrste športni dogodek kjer navijaš za svoje in razkoraka med realnostjo in dojemanjem v glavi, ampak v demokraciji imaš do tega pravico….glede na dosedanje ugotovitve bo glede tega še pestro :) v vsakem primeru v Sloveniji boš še dolgo užival sadove tega dela :)

   • Darth Vader

    kle maš vse z datumom in kot boš videl, je leta 2007 in 2008 blo sprejetih mnogo sankcij na nivoju ZDA in EU proti iranskim bankam…..najbrž v eno od teh skupin, sodeč po več kot 500 obvestilih tujih tajnih služb (francoske, nemške, angleške…) sodi tudi ta tvoj kolega iz irana, razen seveda če si ti spet pametnejši od vodij tujih tajnih služb, kateri so non stop opozarjal na te transakcije http://www.iranwatch.org/sanctions

    • Aron

     Pa dobr no hostar, a lahko delaš še večjega kljukca iz sebe? :))))

     Še tvoj vir pravi:
     Listed by the European Union on July 26, 2010 as an entity linked to Iran’s proliferation-sensitive nuclear activities or Iran’s development of nuclear weapon delivery systems; removed from the E.U. list in January 2016 as part of the Joint Comprehensive Plan of Action.
     http://www.iranwatch.org/iranian-entities/export-development-bank-iran

     Torej, do julija 2010 EDBI ni bila na seznamu EUja, poslovanje je bilo dovoljeno. Sedaj pa tako ali tako vsi napolno delajo z Iranom, ker so videli da ta ameriška obsesija dela ogromno gospodarsko škodo EU državam Itak pa Iran v popolnosti spoštuje jedrski sporazum, kar je potrdil tudi uradni Washington, edino imbecil Drumpf, ki govori kar mu narekujejo Židje tega ne razume:)

     • Darth Vader

      torej ti trdiš, da imaš prav, tuje obveščevalne službe, katere so opozarjale na sporne transakcije so imele pa slab dan…..kdo je tukaj nor?

 • Janez

  DOBRA IDEJA – TO – Z MEDNARODNIMI SODIŠČI !
  Ker
  JE – SO – ŽAL R.SLO SODSTVO, TOŽILSTVO POLICIJA – SE ZDI !
  ŠE
  ČISTO FOSILNI OSTANEK ” EX KP, ZK TITOISTIČNEGA FARSA- SODSTVA”
  IN
  KER
  JE VEČINA AKTERJEV IN POVEZANIH Z “IRAN NLB GATE” EX KOMUNISTOV !
  BI
  ZNALO BITI SOJENJE TEM EX KP, ZK LJUDEM
  – NA MEDNARODNIH SODIIŠČIH – ŠE NAJBOLJ – “PRAVA POT DO PRAVIČNIH KAZNI – ZANJE.
  SAJ
  PREGOVOR
  “SODNA EX KP, ZK “VRANA” OBDOLŽENI EX KP, ZK “VRANI” – NE IZKLJUJE – OČI”
  SE ZDI,
  DA TA STARI PREGOVOR? Še vedno drži. ? KAJ PA DRUGI MISLITE? L.r. J. KOMENDA

 • domovina mili dom

  Hitro umakniti dukomentacijo na varno v tujino, da je Modernidolfi ne uniči.

 • Gavnar

  IranGate je sramota ! Nam pač že 72 let brez prestanka vladajo komunajzerji.
  Zanimivo pa je kako ga izkoriščate za preusmeritev pozornosti.
  Drugi mediji objavljajo ankete predčasnih predsedniških volitev, vi pa prvič NE.
  Le zakaj, vam kaže slabo ? Ne slabo, kaže vam porazno !

  Domovinobranci skupaj s GOD (pomagaj ?) partijsko Angelco
  ne dosegate 1/10 glasov kandidatov Murgelskega škrata.
  Za vas je LudaMila, kot ji pravite absolutno nedosegljiva.
  In vi bi šli na parlamentarne volitve ?
  Pojdite raje direktno na srbski pasulj !

  • Olga

   Luda Mila je psevdonim, ki ga je dobila tovarišica iz NSI od komunistov! Tako kot Peterle svojega – PATERLE! Očitno jima ni dovolj “spoštovanja” komunistov, da jim še vedno v rit lezeta!

   • Osti jarej
    • Jovo Jamnica

     We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
     —————–
     Milika Vajnhandlova, rojena v Mariboru in dana v rejo kmetu Vajnhandlu pot Marijo Snežno na Zgorni Velki… Vun zrezan Rankovići… Stari Vajnhandl je moro hranit en haufn svojih lasnih frocof, pa je klup temu dobo najbrš ot udbe nalogo, da spravi Miliko do kruha. Oni ni rabla nikol f štali gnoja kidat. To je blo rezervirano za Vajnhandlove prave froce…

   • Gavnar

    Me je bolj strah, da Novakove ne marate, ker za razliko od vašega ljubljenega vodje in
    božjo-partijske Angelce na -ić, Ljudmila nima komunajzerske zgodovine.

    • tramal

     GOVNAR.

     • primsek

      lustracija! da izginjejo s prizorišča komjunjare kot je Angelca in Janšari šiptar natabletkan

     • maksimalno

      Imam te na sumu da si na terapijskem sekvenčnem odpustu?

  • tramal

   GOVNAR..

   • primsek

    šef janšari na nevroleptikih in antipsihotikih, tebe pa tramali intravenozno tudi lepo odpeljejo

 • Osti jarej

  ..kakor levi niti prdnejo ne,da bi kakor desnica tega ne vedela….obratno tudi velja enako……pa nihče ni nič vedel o tej milijardni sramoti??…..pa komu farbajo oči……in,če je bil s tem umazanim denarjem res “obogaten” terorizem….upam,da teroristi vedo,kaj vreči v luft,če pridejo v slomafijandžijo

  • Janez

   Ha ha !
   Ti vse veš !
   A ŽE KAJ VEŠ,
   KAKO BO SESTAVLJENA REPREZENTANCA V KOŠARKI – NA DOBU ?
   Sestavljena iz ex R.SLO POLITIKOV ?
   Iz EX KP, ZK IN SD, SMC, DESUS, “EX KP, ZK “GNEZDAŠKI PENZIONISTI” – EX POLITIKOV ?
   Visoki
   zapornik Bavčar – bo – ” center” ?! Kaj pa ostali !
   S
   POSTARANIMI, MAJHNIMI EX KP, ZK – LJUDMI BO PROBLEM ?
   V
   Košarkaški
   ex KP, ZK REPREZENTANCI “DOB” – BODO? Čisto neuporabni?! L.r. J. KOMENDA

 • Gavnar

  Levičar ustanovi stranko mesec pred volitvami in dobi 30 – 40% .
  Ko pa desničar ustanovi stranko po istem kopitu je pa 1% nedosegljiv.
  (Angelca Liković – 0,8 % ).

  Pa ima punca vse pred dispozicije: je na -ić in še stara komunjara je).
  Bravo Desni, cel Murgelštab se vam smeji !

  • tramal

   GOVNAR

  • Steiermark

   ne vem čemu bi se imel ti za smejati, govnar?

   • čitaštrovs

    piškica nemškutarska Čita Štrovs, s kakšno pravico zmerjaš domoljube? nemcem smo dali piti tinte med vojno in vam jo bomo tudi še kdaj

   • Gavnar

    Dejstvu, da boste zopet izgubili ?

 • Vrba

  “fej te bódi!”

  • beno

   Srbe na vrbe.

 • tramal

  Potrbno je evropo sproti obveščati kakšne kriminalce imamo v vladi in kako kršijo evropske zakone.

 • dob

  Anketa kaže, da več Slovencev verjame v NLP kot v NLB.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Pa tut kratico TIR so bli navajeni, da jo vidijo napisano sam na kamijonih…

   • beno

    TRR pa le začetek meseca.

    • Viljamus

     In pa slovenci radi rečemo pejt no u RIT. Z bo pa druga rit polna.

 • Prav in pravično bi bilo, da bi VSI krivci za pranje denarja v #IranNLBgate, odgovarjali pred domačimi in pred mednarodnimi sodišči.
  Da se po toliko letih najdejo dokumenti, v katerih so manjkale ničle……… Kako je bilo lahko, kar koli uradno in veljavno sprovedeno po takšnih neveljavnih dokumentih. ???

  To niti falsifikati niso, ampak NIČNI DOKUMENTI in po takšnih NIČ VREDNIH DOKUMENTIH, so se dogajala tako OBSEŽNA KRIMINALNA DEJANJA.

  Ljudje božji…… ali ne vidite, da nas imajo vse za idiote ? ??

 • Hribouc

  Ko smo teden za tednom zborovali in vztrajno korakali okoli bajte sramote-ljubljanskega sodišča, smo kričali strumno odločno v en glas: Kučana v zapor!
  Morda pa bomo le uslišani!
  Bolje pozno kot nikoli.

  • primsek

   janšarija šiptarskega pa v norišnico, pardon, noriško kraljestvo, kakor sam pravi takšnim psihiatričnim azilom,kamor se je natabletkan zatekel

   • maksimalno

    Ali s temi svojimi posti kandidiraš za to da izraz “primšek” postane sinonim za nesmisle?

 • primsek

  krivci bodo odgovarjali takrat, ko bo Janšari mehkokurčni natabletkani šiptar vložil tožbo na ESČP zaradi podkupnin pri Patrii, kot je napovedal njegov odvetnik Matox, Damijan Murko med odvetniki

 • Darth Vader

  ti govoriš o letu 2017, ko je ZDA prevzel desničar na mestu predsednika……dogodek – pranje denarja za Iranske banke pa se je zgodil leta 2008 – 2010, ko je v ameriki vladal črn levičarski predsednik……in katero veljavno pozitivno zakonodajo imaš v mislih? in da ti nimaš politične agende, če je 95% tvojih objav pljuvanje po Sloveniji, pljuvanje po slovenskem narodu oziroma po slovencih, pljuvanje po nacionalizmu in patriotizmu in dvigovanje tujih “neuvrščenih” režimov, ter seveda pljuvanje po ZDA in kapitalizmu, to ti najbrž še dementni starček nebi verjel, če bi bral tvoje izjave……

 • METULJ

  PA KAJ SE OGLAŠATE TU, RDEČE PROVOKATORSKE PLAČANE UŠI, BEDNI STE RES Z VAŠIM NIZKOCENOVNIM ČVEKANJEM IN ŽALJENJEM KOMENTATORJEV TU! A SPLOH DOJEMATE TEMO O KATERI SE TU PIŠEJO KOMENTARJI!!? HLAPCI, TO NAJBRŽ VAŠ GOSPODAR IZ RDEČE KLIKE LUMPENPROLETEROV, SPLOH NE ZAHTEVA OD VAS, HE HE. ITAK VE, DA NISTE ZA DRUGO RABO KOT TO KAR POČNETE, UBOGI STE RESS.

  NO, DA VIDIMO VAŠE PRVE PISNE IZDELKE NA TEMO O PRANJU DENARJA V NLB. ČE ŽE VISITE TU! ČE PA NIMATE ŠTOFA IN POJMA O TEM, SE SPELTE DOL, SMETI PROVOKATORSKE BEDNE!

  PREDLAGAM VAŠIM GOSPODARJEM IN FINANCARJEM, DA PRIPELJEJO SEM KOMENTATORJE VIŠJEGA RANGA, KER VI STE RES PODN!

  SEVEDA BOM TUDI JAZ NAPISAL KOMENTAR NA TO TEMO, VENDAR DAJEM VAM PREDNOST, HE HE!

  KONEC

  • gosenica

   Metulj je janšistična blejajoča ovca, ki se ni naučil spletnega bontona

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!