[Video] Tako minister Dejan Židan biznisira v slovenskih gozdovih in bogati žepe izbrancev!

Foto: Printscreen

Če minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki opravlja tekoče posle, ni bil sposoben zaščititi slovenskega terana, pa je toliko sposobnejši v biznisu z gozdovi. Obstaja namreč mnogo dokazov o tem, kako je spreten v siromašenju slovenskih gozdov. 

Upravljanje s slovenskimi gozdovi je s prvim julijem 2016 prevzelo podjetje Slovenski državni gozdovi d.o.o., ki ga je država ustanovila z namenom, da se zagotovi dobro gospodarjenje s slovenskimi gozdovi na površini 234.986 hektarov. Za njegov zagon je vlada namenila kar 20 milijonov evrov, Židanovi državni gozdovi pa postajajo zlata jama za razne svetovalce in piar agencije, ki se bogatijo z visokim zneski.

EPR: 2.200 evrov

Agencija Odmev: 16.000 evrov

Proglas: 14.900 evrov

Družba M komunikacije: 20.000 evrov

AV studio: 9.000 evrov

Press Clipping: 7.200 evrov

Pristop: 6.100 evrov

Skupaj: več kot 75.000 evrov

Židanova izbranca imata bajno plačo in luksuzna vozila
V Slovenskih državnih gozdovih gozdovih zaposlujejo več kot 200 ljudi. Samo v lanskem letu so na novo zaposlili 15 ljudi, število zaposlenih pa nenehno povečujejo. Med najbolj plačanima sta zagotovo glavni direktor Zlatko Ficko, ki je zadolžen za področje gozdarstva in lesarstva ter koordiniranje dela poslovodstva, in direktor za finance, računovodstvo in kontroling Dejan Kaisersberger, ki sta bila 1. maja lani imenovana za mandat petih let.

Foto: iStock

Letna plača Kaiserbergereja znaša 75.588 evrov, dodatno pa za najem službenega vozila dobi še 13.548 evrov. Letna plača Ficka znaša 88.920 evrov, za najem službenega vozila pa prejme še 14.700 evrov. Fickovo imenovanje je sicer vznemirilo marsikoga, saj so se ob imenovanju pojavili mnogi zapisi o tem, kako se nikoli ni ukvarjal z gozdno proizvodnjo in da nima potrebnih vodstvenih izkušenj. Pri tem pa mu ni očitati njegovih političnih manevrov, saj je bil član propadle stranke LDS in v vodstvu Zaresa, nato pa se je usmeril v stranko DeSUS.

Kot lahko vidimo, idejni oče državnih gozdov Dejan Židan ves čas išče nove pristope in rešitve, kako do denarja za svoje prijatelje. Ko bi le denar rasel na “nebeških drevesih”.

H. M.

 • Ko bo prišel čas za Židana in se bo terjala odgovornost pri sečnji gozdov in le prodaja tega za mali denar “nekomu”, ki nato dobro proda naprej naša drevesa…. tu smo davkoplačevalci oškodovani, bo po vsej verjetnosti kriv LUBADAR.

 • Smreka in bukev gresta kot za med.

 • cosmosjasnovidec

  Da morda ta pasjejebska nesnaga ni nastavil tiste pasti v gozdu v katero se je ujela tista uboga psička?
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Franc Šink

   Še več pasti je nastavljeno za nas.Takih ali drugačnih.

 • VERRZIFIKATOR

  Jure Orvel

  NA ŽIVALSKI FARMI BIZNIS NOVI

  Na Živalski farmi biznis novi,
  ko z vinogradi jim ni uspelo,
  prasci vrgli so se spet na delo,
  njihov cilj zdaj skupni so gozdovi.

  Deloval je prasec ves zadihan,
  kot da še do pet ne znal bi šteti,
  zdaj pa vidijo ga hlode vzeti,
  v lasten žep denar za les je vtikan.

  Ta zadihan prasec, ves pokvarjen,
  skisan, nikdar židane ni volje,
  znajde pri tatvinah se najbolje,
  z lopovščino vidno je obdárjen.

  Prasce, kot je sam, zdaj nagrajuje,
  v javnosti nastopa ves zadihan,
  češ da od skrbi je zasopihan,
  pa vsevprek izključno podkupuje.

  Se nažrl je čez mero žira,
  vse izropal v kratkem je gozdove,
  briga za naslednje ga rodove,
  kaj mu mar, če gozd zato umira.

  Komaj kaj pogoltnež ta izdavi,
  ves izbuljen javnost zgolj zavaja,
  mnogim pa, verjamem, da ugaja,
  če se z žirom požeruh zadavi.

 • traktor

  Državni švercerji z lesom. SD, stranka požrtnih banditov v domačem življenskem okolju.

  • borko

   vse bo šenkano avstricem in italjanom se samo smejijo od žledoloma naprej

   • Te izkoriščevalce naših državljanov je treba nagnat in prepovedat, da se še kdaj koli pojavijo v politiki !!!

    • traktor

     Evo, zdaj vidiš kaj je nacionalni interes v živo.

 • Franc Šink

  Štori in poseke bodo še dolgo spominjali (in opominjali) na komuniste ki kako ironično uničujejo svoja nekdanja skrivališča.

 • antimur

  Mimogrede, ta kolhoznik Židan že na izgled deluje kot retardirana in močno omejena oseba, zato sta z butastim Erjavcem v takšnem sozvočju.

  P.S: “Antislovenec in največji sovražnik našega naroda, zamrznjeni Kučan, ali te ni nič sram, kakšna golazen caplja za tabo.”

  Če se že vsepovsod vtikuješ baraba genocidna, odgovori še na to vprašanje !!!

 • učko

  Židek je ena hinavska režimska svinja, laže in krade !

 • Joško

  Židan dela na črno. me zanima, če je opravil tečaj za varno delo z motorno žago. Pa brez zaščitne čelade dela. Upam, da gozdarski inšpektor že piše kazen!

  • Kosobrin

   Kaj ne vidite, da je fotografija računalniško zlimana skupaj? Tako kot nekateri dokumenti.

 • Krtača 20

  Iz kerga se tuki delate norca desni? Lesna industrija je cepnila že zdavnaj prej. Sploh v času prve in nato druge janševe vlade. Zdaj bi pa vi krivil židana, ki poizkuša iz ostankov postavit zadevo nazaj? Jake mudonje pokvarjene. Želim vam veselega lubadarja v farških gozdovih.

  • Kosobrin

   Vsaj za ta veliki praznik bi dali mir, pa si še kar izmišljujejo zgodbe in limajo fotografije po svoji stari navadi! Kar se Janezek nauči, to Janez zna, pravi naš pregovor!

   • Krtača 20

    Sej tud limat ne znajo.

  • Amerikanc

   Kje pa ti živiš?! Lesna industrija je cepnila že na začetku osemdesetih in na začetku devetdesetih, ko se je pojavil prost uvoz in pretok blaga. Zgodilo se je podobno kot z tekstilno industrijo.

 • Antonius

  Kučanovih lubadarjev se bomo najbolj elegantno rešili, če masovno volimo SDS. Trdna večina v parlamentu bo najboljši način, da se slovenskih in *uvoženih* kleptomanskih lubadarjev za zmeraj rešimo.
  Naj bodo volitve še enkrat kot plebiscit, na katerem bomo jasno izrazili ljudsko voljo, da nam je Kučan s svojim micelijem in vsemi zlorabami in krajami zrasel čez glavo.
  Upokojencem npr., je pot do specialističnega zdravnika tlakovana z bolečino in nerazumno dolgim časom čakanja.
  Prej pridejo na vrsto na Žalah, kot pri zdravniku. Vsem, ki imajo starejše in stare starše, naj bo pomisel na svoje najdražje vodilo, kako naj se odločijo na volitvah.
  Tudi to dejstvo je eden od razlogov, da bom volil SDS.

 • totex39

  Državo nam vodijo sami izurjeni rdečkasti komunisti in se res lahko sprašujemo, kje se “skrivajo” ljudje, ki niso povezani z njimi, da bi nas pripeljali v svobodno državo, ki smo si jo tako želeli.

 • mona lisa

  Židan je samo še en zajedalec davkoplačevalskega denarja in dela samo škodo.

  • lili pili

   Tako kot berdavsi, pavlici in drugi iz sds stale

 • mona lisa

  Sploh ne razumem da imajo eni ( teh sploh ni malo) letne plače po 80.000 evrov službene avte in še druge privilegije, narod pa dela za zajamčene plače, upokojenci pa po 40 letih dela dobijo drobiž namesto prave zaslužene pokojnine. Te parazite naše družbe bi trebalo kaznovat in jim vzet nezakonito pridobljeno premoženje. Kajti taka plača za čohanje jajc in zajebavanje naroda je kraja denarja delovnih ljudi. V naši državi so res PRVORAZREDNI, DRUGORAZREDNI pa še taki ki so POZABLJENI.

 • Osti jarej

  mona,takozvana židanće

 • Osti jarej

  …prihuljenost tega bajska se razbere iz njegove drže: rahlo sklonjena glava,kot bi mu za vratom sedel špicparkelj…..in begavi,debelozrli pogled izpod čela češ;morda pa parkeljc le ni zadaj

 • Osti jarej
 • Krtača 20

  Drgač je pa tko. Dokler ma vsam kmet po tri traktorje doma in dvajset priključkov kar nehite jamrat. Bodte vesel da mate židana in subvencije na kolerabo.

 • Marko Markov

  Ja, hitro je se treba nabasati zepe, dokler je se pri skledi! Pa seveda, na nase se ne sme pozabiti

 • xtc

  Ne vem zakaj lubadarji rabijo tolikšno plačo?A zaradi brušenja zob?

 • Slovenka

  Bo Slovenija dočakala dan, ko bo Teranobran iz DZ izgnan?

 • Oregon

  spet je AV studio kjer so komunajzarji :-) jaoooooooo

 • Slovenka

  Bog nas čuvaj lubadarjev na dveh nogah.

 • Aurelius

  In kaj ta dva preplačana gospoda naredita za zmanjšanje prodaje lesnih surovin pod ceno našim sosedom, največ Avstrijcem ? Če mene vprašate – nič !!! Očitno tako zelo spoštovana in cenjena gospoda nimata osnovnih referenc za poslovanje na tem področju. Če je nacionalni interes v tem, da naš slovenski les predelamo v polizdelke in končne izdelke ter jih nato prodamo ali domačim firmam ali tujcem, potem bi bila prednostna naloga teh dveh preplačanih gospodov ustanovitev petih ali šestih slovenskih centrov za predelavo lesnih surovin v polizdelke in prodajo le-teh slovenskim podjetjem in s tem optimalno izkoriščanje naših gozdov, a kaj, ko tem gospodom to ni primarni interes – važno jim je le, da vlečejo nenormalne zneske iz državnega proačuna, efekta pa od tega ni nobenega !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!