[Video] V slovenskem medijskem prostoru je vse več primerov, ko želijo utišati določene novinarje, ki želijo prikazati pravo podobo resnice

Evropska poslanka Romana Tomc.

V teh dneh miniva eno leto od umora Daphne Cuarana Galizie, malteške novinarke, ki je preiskovala korupcijske afere v svoji državi. Do danes za njen umor ni odgovarjal še nihče, novinarska svoboščina pa je vse pogosteje kršena, tudi v Sloveniji.

Evropska poslanka Romana Tomc poudarja, da imamo medije za 4. vejo oblasti, kar priča o tem, kako pomembno je njihovo delo. Zato je še toliko bolj nujno, da so njihove informacije verodostojne, kar pa ni vedno samoumevno. Tomčeva opozarja, da je tudi v slovenskem medijskem prostoru vse več primerov, ko se poskuša utišati določene novinarje, ki želijo prikazati pravo podobo resnice: “Žalostno je, da smo v današnjih časih, ko pravimo, da imamo razvito demokracijo, priča takšnim primerom.

Evropska poslanka zato izpostavlja pomen društva GlasNO!, ki si prizadeva za večjo medijsko svobodo. Opozarja še na dejstvo, da niso vsi novinarji svobodno pristali na to, da bodo pisali po nareku svojih lastnikov: “Šele, ko bomo imeli svobodne novinarje, ki ne bodo ujetniki svojih lastnikov in ekonomskih razmer, bomo imeli tudi neodvisno in svobodno novinarstvo, s čimer pride tudi demokracija.”

Na koncu se je Romana Tomc dotaknila še področja ekologije, kjer je izpostavila, da se uporaba plastike za enkratno uporabo povečuje, zato je nujno, da se sprejme nove direktive in se ta trend obrne: “Industrija se seveda upira, a s prepovedjo ji nakazujemo smer, kam naj se orientira. Prav je, da se najdejo drugi, okolju prijazni načini“.

C. Š.

 • Osti jarej

  …..seveda je mislila tudi na novinarje nove?…….kajti edino oni želijo prikazati pravo podobe resnice…..svoje

  • alojz

   Če delajo z imeni, potrjenimi številkami in pričami je kar prav. To vas najbolj boli. Vpijete “lažejo”. Kaj je laž pa ne poveste.

  • xtc

   Sploh tisti v službi kučanove “resnice”.

 • Soave

  + + + + + + +
  ” Žalostno je, da smo v današnjih časih, ko pravimo, da imamo razvito demokracijo, priča takšnim primerom“.
  Ja, je žalostno. Vendar pa se obenem zavedamo, da to, kar imamo, žal ni nobena demokracija. Prisvojili in po svoje prikrojili so si jo komunisti !!

  • Steiermark

   rdeča mafija, nekaj takšnega kot v putinovi rusiji! Sicer pa nič čudnega, saj so s tem zločincem zelo povezani podganjeki , pri nas….

 • Olga2345

  Mednarodno skupnost je treba informirati o politicnem pritisku komunistične vlade na raziskovalne novinarje in “desne” medije!

 • xtc

  Še posebej v nebo vpijoče je ,da se za take stvari zavzema kar nekdanji šef CK ZKS-nalogodajelca Udbe in vsi so tiho.

 • Franc Šink

  Najhujše po moje je, če se mora novinar poslužiti samocenzure.

 • lokec

  G. Romana, to povejte v Bruslu. Mi to vemo.

  • joza joza13

   Aha !?

 • branči

  a je mislila novinarje ali režimske pisune? za slednje tako velja, da pišejo po naročilu!

 • Bandit123

  Sanja s…ja o koruzi. Tudi teoretično ni mogoče, če ima vsak medij svojega lastnika.Zato so to samo sanje. Vlekli bodo vsak na svojo stran, sicer pa papir vse prenese.

 • Hun

  Ze pomen besede ti, da jasno sporocilo ” history” – his story- njegova zgodba. Resnica je pa samo Univerzialna kar ti ze beseda jasno pove “Resnično” res- nično, vse je nično, vse kar je stvarno se vrne v prah-nič- nazaj k Stvarniku. Ta nauk je poznala vzhodnjaska civilizacija, davno pred krscanstvom, krscanstvo pa Stvarnikov nauk prenesa naprej, kar je edino pravilno.

 • sodnikisozločinci

  Neodvisnega novinarstva ne more biti kot ne neodvisnega sodstva. Pojavljajo se pogumni posamezniki, katere pa slej ko prej politična mafija likvidira v opozorilo drugim, kaj jih čaka v primeru neposlušnosti.

  • Ivan Friderik Novak

   Ne samo politična mafija, tudi razni zelo vplivni lobiji, npr. Opus Dei, ExUdba, homiči, . . .

 • Janez Novak

  Ma kje je kakšna demokracija? Mi smo ovce, s katerimi delajo njihovi pastirji, kar hočejo. Trenutno zamenjujejo evropsko pasmo z afroazijsko. In nikome ništa. To je ovčjereja, ne demokracija. Vsi, ki blebečjo o demokraciji, ki je ni nikjer, pa so ali ali neumni ali pokvarjeni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!