Vidni član NSi podprl ekscesno zvišanje plače Borutu Jamniku

Janez Tomšič je del kadra NSi, ki je ostal na visokih funkcijah paradržave. (Foto: STA)

Janez Tomšič, vidni član NSi in nadzornik v SID banki, je na zadnji skupščini glasoval za zvišanje plače predsedniku uprave Borutu Jamniku na 20 tisoč evrov.

Na našem portalu smo že pisali o tem, da NSi v zameno za to, da vladna koalicija ne razreši njenih članov v organih nekaterih državnih podjetjih, v zakulisju potihoma sodeluje z vladno koalicijo Roberta Goloba. Zdaj se tudi kaže, da so v NSi v zameno za nekaj dobro plačanih položajev pripravljeni podpreti celo ekscesne zvišanje plač kadrov, ki jih je nastavila vladna koalicija.

Nadzorni svet SID banke, zadnje državne banke, je namreč na zadnji skupščini zvišal plačo predsedniku uprave Borutu Jamniku, ki velja za človeka blizu Roberta Goloba. Njegova plača tako po novem znaša ekscesnih 20 tisoč evrov. Zvišanje plače je podpisal Janez Tomšič, sicer predsednik nadzornega sveta SID banke in vidni član NSi, je poročal Požareport.

Borut Jamnik je eden najvplivnejših igralcev iz ozadja mlajše generacije, ki ga je naredila slovenska tranzicija. (Foto: STA)

Moja Dolenjska