Vili Kovačič izgubil proti režimskemu ustavnemu sodišču – ustavni sodnik Jaklič kritičen do sodnikov in odločitve sodišča

Foto: STA

Ustavno sodišče RS je zavrnilo pobudo Vilija Kovačiča za oceno ustavnosti odloka o razpisu referenduma o zakonu o drugem tiru, ki bo 24. septembra. Proti takšni odločitvi sta glasovala ustavna sodnika Marko Šorli in Klemen Jaklič. Dvojni doktor s Harvarda in Oxforda je v ločenem odklonilnem mnenju ostro kritiziral odločitev ostalih sodnikov in pojasnil, da bi ti morali glede tega za demokratično odločanje pomembnega vprašanja odločati z drugačno ustavnosodno presojo. Njihovo argumentacijo je pojasnil kot šibko in neprepričljivo.

Ustavni sodnik Klemen Jaklič je zavrnitev odloka o razpisu referenduma, razpisanega za 24. september, v svojem odklonilnem ločenem mnenju pojasnil z besedami, da “odločitev večine ni zgolj argumentativno šibka in neprepričljiva. Je tudi takšna, da neizogibno pušča občutek, da je večina na primer primarno gledala skozi lečo končnega rezultata, ki ga je želela doseči, in sicer ne glede na uveljavljen nasproten (načelen) pristop ustavne presoje na področju enakopravnosti in odprtosti demokratičnega procesa, ki pa očitno pripelje do nasprotne razsodbe.”

Po njegovem je večina sodnikov izbrala napačno metodo ustavnosodne presoje, saj so težili že k vnaprej določenem cilju, ki ga sicer že vodi vsakokratna politična večina, in teži k svojemu cilju, zato ta ni najbolj primerna za presojanje meja demokratičnih pravic lastnih političnih nasprotnikov, skozi katere si slednji prizadevajo za spremembe te iste politične večine in njenih odločitev. Dvojni doktor ustavnega prava je prepričan, da odločitev omejuje ustavne pravice volivcev, saj bo kar četrtina volilne kampanje opravljena med poletnimi počitnicami, s tem pa so pritožnikove demokratične pravice obravnavne neenako v razmerju do vseh ostalih državljanov. Jaklič je zato prepričan, da je tovrstna odločitev v nasprotju z večstoletno ustavnosodno prakso in kot takšna ni v ponos niti ustavnemu sodišču niti sodnikom.

Neovirana kampanja je pomembna ustavnopravna pravica
Da čas izbire in potek volilne kampanje lahko posega v pravico do glasovanja ali pravico do kampanje, pa meni tudi ustavni sodnik Marko Šorli, ki svojo odločitev utemeljuje z besedami, da “ni pomembno samo, da je dan glasovanja določen tako, da volivci lahko neovirano in v čim večjem številu glasujejo, ampak tudi da lahko v za to določenem obdobju kampanja neovirano poteka. Slednje pomeni tudi, da mora kampanja potekati v času, ko bo lahko nagovorila čim širši krog ljudi, to pa v dopustniškem in počitniškem času ni mogoče. V obravnavanem primeru bo šla kampanja v četrtini časa njenega trajanja mimo kar pomembnega števila ljudi.”

Ustavni sodnik Marko Šorli (foto: STA).

Ustavno sodišče je v sklepu, s katerim je zavrnilo pobudo, med drugim zapisalo, da gre pri referendumski kampanji predvsem za oglaševalske vsebine in druge oblike propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev pri glasovanju na referendumu. “Njen namen je zagotoviti dobro informiranost volivcev in seznanitev z vsebino zakona, z argumenti zagovornikov zavrnitve zakona in z argumenti zagovornikov uveljavitve zakona,” so zapisali.

Ustavno sodišče je pri presoji upoštevalo, da izvajanje kampanje med počitnicami in dopusti samo po sebi ne pomeni, da je kampanja v celoti onemogočena oziroma neučinkovita, v času sodobnih tehnologij gre kvečjemu za manjšo učinkovitost.

Vili Kovačič: Ustavno sodišče večinsko pritrjuje režimu
Predsednik civilne iniciative proti drugemu tiru Vili Kovačič je za Novo24TV odločitev sodišča komentiral z besedami, da “zadeva ni končana, čeprav vsi mislijo, da je”. V postopku je namreč tudi druga zahteva, ustavna pritožba zaradi neenakosti in neustavnosti v referendumski kampanji. Več o tem bodo povedali v torek v okviru konference, ki bo ob 11. uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa.

Vili Kovačič (foto: Nova24TV).

Kovačič je sicer komentiral tudi sestavo ustavnega sodišča, za katerega meni, da večinsko pritrjuje režimu, ki je na strani oligarhije, manjšinsko pa je na strani državljanov. Sama odločitev po njegovem temelji na ustavno šibkih argumentih. “Med drugim so tukaj uporabili argument, da je moja navedba o zapravljanju denarja v tem smislu preveč splošna, ker sem navedel, da je socialna država in lahko uporabi referendumski denar za kaj drugega.”  Sodnikom ustavnega sodišča, ki so zavrnili njegovo pobudo, pa sporoča, da razmišljajo preveč abstraktno in ne ločijo konkretnega od splošnega. “V prvi razred logike bi vas poslal, ne samo jaz, ampak vsak državljan. Hvala lepa za takšno ustavno sodišče,” je še dodal Vili Kovačič.

C. Š.

 • Gru

  This user is blocked ;)

 • Vera

  Zato so nastavili samo ” svoje “, da slučajno ne bi kaj izglasovali po poštenosti in strokovnosti .

 • resnicaboli

  Še en primer od mnogih kako obvladujejo državo vse “demokratično” .

 • centurion

  Vlada pa dodelila iz proračuna 97.000€ za propagando
  za njen predlog drugega tira.
  To je tudi MOJ denar, ki sem PROTI gradnji te nove
  proračunske grobnice.

  • stajerc5

   Priblizno tako, kot da placas nekomu, da te vseka po gobcu!!!
   Se lahko vsaj na to pritozimo???

 • neny

  Narod bi moral odločati, ker se koristi denar naroda.

 • Anja Kovacic

  ZADEVA KOVACIC JE SRAMOTA!!!!! SRAM me je v kateri drzavi zivim!!!!!
  Nasi slavni potomci Domobranci se obracajo v grobovih!!!!!!!!!!!!! NA
  ULICE!!!!!!! DOL S KOMUNISTI!!!!! JANEZ JANSA HEROJ!!!!

  • Janez

   Ja!
   Med slo domobranci je bilo veliko dobrih gospodarstvenikov.
   NNEK MOJ SORODNIK,
   SPOSOBEN OBRTNIK JE MAJA 2945 ODŠEL V KANADO. IN TAM – USPEL.
   KPS
   MAČEK, KARDELJ, M.RIBIČIČ, LESKOŠEK, , KIDRIČ, M. MARINKO &COMP.
   – PA SOO BILI VSI LE
   ZELO MALO ŠOLANI LJUDJE
   – OBSEDENI Z OBLASTJO
   PO ZGLEDU CESTNEGA RAZBOJNIKA J. V. STALINA. SLABI KPS. L.r. J. KOMENDA

   • lili pili

    Sola gor sola dol, jimje pa uspelo gospodariti z drzavo 45 let, pa saj vecina nasih privatnikov tudi ni solanih,

  • lili pili

   Tudi jansha je bil komunist zato je heroj, v kapitalizmu ni nikjer herojev, heeee

  • karpelec

   Izgubila si nekaj klicajev, jih ne boš poiskala?

 • RealRevolution

  To je bilo cisto pricakovano od nasega sodstva.
  Fajn bi bilo,da bi bil tudi referendum o placevanju RTV prispevka cimprej.Seveda se pri tem odlasa,ker se ve,da bi paraziti izgubili proti ljudstvu.

 • Jovo Jamnica

  Če kdo naivno misli, da so Jakliču pozabili njegov čivk –

  Ajde Šorli, stisni komija. Ta teden ga dej. Rovari po deželi ter nam preprečuje vladavino prava in ljudi.

  … se hudo moti!

  • FORT WORTH

   Ajde Sorli…tega Jaklic ni napisal.
   Pa se lahko postavis na betico.

   • Jovo Jamnica

    Na žalost, je napisal. To je bilo ob rob primeru Patria. Pozneje je čivk sicer zbrisal, toda “škoda” mu je bila že narejena.

    • FORT WORTH

     Mnenje spostovanega Jaklica je veliko vredno, zato ga bodo levaki na vsakem koraku poizkusali zbombardirati.
     O tistem, kar pises pa enostavno ne verjamem.

     • Jovo Jamnica

      Moj stari koment iz enega drugega portala… Če ti verjameš ali pa ne, ni bistveno.
      ———————–

      20. 11. 2015 ob 15:50

      Ma ne ti meni tralala. Sem jas kje gdaj hvalo ovega Udbeta??? Ne rečem za Teršeka, pa Pogačnika pa Krivica. Za mene so oni frajeri… keri tut prek opcije, za kero jih folk, al pa sami sebe… preferira… kako kritiko rečejo. In to ojštro. Toti tvit sn jas osebno prečito na Jakličovem tviter profili. Te pa mi ti zdaj povej… zakaj ga je Jaklič pozneje zbriso??? Jas Jakliču nea oporekam strokovnosti, da se razumema. Tut najbol primern bi bil za to funkcijo in na konci bi lahko postal še precednik sodišča. Ma fse reference. To bi za Slovenijo ful dosti pomenlo. Ampak, če so na vladi ovi, keri rulajo samo zato, ker so na oblast prišli zato, ker folk nea Janše mara… pol fsak butl ve, da tisti, keri evidentno druka za Janšo… nima kaj praskat.

     • Janez

      Kaj pa je z g. Janšo – kaj narobe.?
      Saj!
      NI NIČ NAROBE Z OK G. JANŠO Ok, skrben, familiaren človek je !? L.r. Janez KOMENDA
      P.S.
      Kaj pa je tako ok na g. Krivicu?
      Povej nam kaj o prednikih od g. Krivica.

     • Jovo Jamnica

      Vredi je tvoj Janša. Nič nisn mislo slabega…

  • Duhec

   Res je, da preprečujejo vladavino prava in ljudi…. povedal je resnico.

   • Jovo Jamnica

    Seveda jo je. Sam mal netaktično ali pa nediplomatsko. Po mojem more dvojni doktor tudi pomislit malo na “konsekvence”, če se loti ad hoc javnega čivkanja…

    • Duhec

     Politična korektnost je praviloma skor vedno laganje… zakaj bi moral bit politično korekten, njim podoben??? Hvala bogu, da ni.

     • Jovo Jamnica

      Korl Erjavec zna politično nekorektne eskapade občasno sebi v prid obrnit… :-)

 • črnaovca

  Tudi dvojni foktorat ni jamstvo za modrost, veliko več teže imajo argumenti Šorlija kajti o tem vprašanju je pač treba kaj vedeti predno greš odločati in v kampanji se bi to naj razčistilo in pri tem je kar prav da je ta referendum posewbej ne s predsedniškimi volitvami, ker bi ob skupnem dnevu volitev in referenduma ne imali ne predsedniška ne referendumske kampanje temveč eno mešanico čvekanja novinarjev in kandidatov za predsednike

 • karpelec

  A je v naši državi sploh še možno kaj izpeljati na normalni demokratični način? Ob vsej veliki etiki in morali, očitno nič. Vidi se na vsakem koraku, kdo in kaj uči naše bodoče pravnike.

 • Janez

  PREPROSTO !
  REFERENDUMU MORA BITI ZAGOTOVLJEN DOLOČEN ČASS – NA RTV SLO !
  Skrna
  NE DRAGA IN UČINKOVITA KAMPANJA !
  S
  SEZNAMOM VSEH SLABIH
  POLIT FORSIRANIH INVESTICIJ,
  KI. SO POVZROČILE TOLIKO ŠKODE. Slabe penzije itd. L.r. Janez KOMENDA

 • rubec

  Desnica ima dvojnega doktorja s Harvarda in Oxforda. Levica? Dvojnega pedra iz FDV-ja in trojnega pedra iz FDV-ja. Izvolite izbirat.

  • samsara

   Spolni devianti najrazličnejših sort so zadnje cajte najbolj ali pa edino trendy in promovirani ter zaščiteni s strani najrazličnejših državnih vlad, služb in institucij.
   Ali se tu sme izbirati, da ne bi nekdo posledično postal rasist, šivinist, fašist…?

   • rubec

    Lahko cenjeni kolega lahko, vse dokler na volitve ne pridete z zarjavelimi vilami.

 • antimur

  Kako ne bi pošten, domoljuben Slovenec kot je Vili Kovačič izgubil ustavno presojo na US, če so po vseh ustanovah po Sloveniji natrpani levi fašisti, oziroma še bolj grozno, kučanisti. Poskrbeti moramo, da bo vsak smrdljiv posameznik, ki deluje v korist nelegalnega kučanističnega režima dobil svoj porcijon.

 • montyamp

  Če bi meli devet jakličev , v dveh letih preskočimo Švico .
  S temi murglosrbskimi FDV udbohlapci in deklami 7:2 , bodo pa Bolgari in Albanci šli po desni mimo nas .
  Višegrajci in Romuni so pa tako že svetlobna leta pred nami .

  • lili pili

   Bolgari sploh poglej podatke evrostata glede prebivalstva….

  • Rdeča zvezda

   Kaj Švica da ima devet Jaklićev? Možno.

 • tarantela

  Če je nekdo dr., še ne pomeni, da je moder.

  • Olga

   Seveda, modrost je rezervirana za šlosarja!

  • lili pili

   Ta je dddddrrrrr specialni dohtah

 • Aron

  Dvojni doktor je takoj pokazal svoje prave barve. Politicno odlocitev je zapakiral v pravniski mumbojumbo. Sicer pa je datum referenduma v skladu z zakonom in v polni domeni DZja. Vse drugo bi bil grob poseg v zakonodajno vejo oblasti.

  • montyamp

   Ja Vili je pač mislu , če se morilci , banditi , banksterji , lopovi , zločinci , zazidarji , vsi prosto sprehajajo po slovenistanu , imamo pač bolj gumijaste pravnike .
   Ampak tile pravniki so beton , ko gre za nategovanje teroriziranega slovenskega naroda , v korist murglosrbske banditske hunte .
   Za ene guma za druge beton .
   Eni za zidovi , komunisti zunaj .

  • Nata

   O, seveda. Pa, saj mu ni bilo potrebno pokazati. . . . . . .saj jih nikoli ni skrival .Verjetno je za ostale sodnike res bil mumbojumbo. . . . . . . upam, da je dobro zapakiral. Kaj se jih pa morda le prime. Saj se človek celo življenje uči. Tudi pri pravu !!

 • Duhec

  Drugi tir bo…. in ja, spet bojo kradli. Pa ne sam pr drugem tiru… skratka nič novega.

  • Olga

   Meni bi bilo tudi vseeno, če bi šlo iz vašega žepa in ne iz mojega!

   • Duhec

    Olgica…. pa a ti veš kolk našega dnarja pokradejo???

    • Olga

     A mislite, da živim na Marsu?

     • Duhec

      Ja itak…. še vprašate.

     • Olga

      Pomeni, da sem daleč pred vami!

     • Duhec

      Ne noooo…

 • Olga

  Volitve in sprememba sodstva! Po poteh Poljakov!

  • tarantela

   Mogoče bi šla malo živet na Poljsko, priporočam!? Boš hitro nazaj.

   • Olga

    Okorn (kultura!) živi in dela na Poljskem in to zelo uspešno od LASTNEGA DELA! Ga ni nazaj! Sposobni ljudje uspevajo!

   • Lustrator

    Na Poljsko že odhajajo delat Slovenci, pa tudi marsikateri zahodnjak se poda tja. Te kaj čudi, da pa k nam ne mika prav nikogar, čeprav imamo eno najlepših držav celotnega kontinenta?

    • lili pili

     Ja zanimivo, koliko poljakov je v nemciji angliji vec milionov, celo v rusiji jih dela 400.000, res perspektivna drzava, kar pojdi…

     • Lustrator

      In s čim iz moje replike ima to zvezo?

     • rrrrr

      Če gospod Lili ne bi preveč Pili, ne bi cvičkove slame v prazno mlatili.

 • samsara

  Kučosodje, Kučofevda v Kučogradu.

 • baubau

  Žal noben organ v Sloveniji ne bo res pravično vladal in odločal,če ne bomo pametnih in pravičnih izvolili na poštenih volitvah.

  • lili pili

   Ti te pravljice ne bos dozivel……heeee

 • mannuro

  Izgubil bo samo v primeru, če bomo volilci butasti, leni,.. in ne bomo šli v dovolj velikem številu volit, da se ustavi ta norost. Ostalo ne šteje!

  • Duhec

   Res je…. ljudje odločajo.

  • tarantela

   Če kdo misli, da me bo en Vili prepričal…

   • mannuro

    za tebe itak nima smisla, da bi te kdo poskušal prepričevat ali pa s tabo voditi kakršnokoli razpravo na nivoju. Itak oprani možgani ali pa plačano naštelani. Pri tebi je zadnji vlak odpeljal že davno – v maloro.

    • mannuro

     zgolj za vednost, rdečim kolaborantskim plačancem. Če serjete pod moj post, se zna zgodit, da vašega dreka ne bom videl, ker vas mam na fuck off listi in niti slučajno me ne zanimajo komentarji. Denar si služite drugje ;)

 • Iva

  Tisti, ki največ govorijo o demokraciji, človekovem dostojanstvu in človekovih pravicah, etiki in morali vsakodnevno lažejo!

  Na roko jim gredo tudi mainstream mediji.
  Indoktrinirano in vse bolj pasivno ljudstvo, ki ni sposobno uporabiti logike-zdrave pameti,

  ne vidi razmetavanja denarja v ločenih volitvah in celo 100 tisočakih davkoplačevalskega denarja, ki ga oblastiželjna koalicija (SMC, SD in Desus aparatči stare garde) namenja za propagando proti državljanom, ki zahtevamo (!) optimalno izbiro projekta, ne pa drag in zastarel projekt z več stomilijonskim nepotrebnim zavojem proti Italiji!

  http://stres.a.gape.org/VTA/Drugi_tir/
  http://www.casnik.si/index.php/2017/07/21/historiat-nastajanja-zelezniskega-odseka-5-koridorja-trstkoper-divaca/

 • Janez

  JA !
  ZAKAJ PA POTEM SPLOH IMAMO
  – VLADO,
  MINISTRE, SODNIKE ITD.
  ČE MORAMO PA O VSEM
  – MI. NAVADNI LJUDJE PREMIŠLJEVATI, ODLOČATI
  – KAJ JE PRAV IN KAJ – NI. – PRAV !
  Naj
  IMAJO LE NAVADNE
  -ADMIMISTRATORSKE PLAČE : 600-800 € – več si ne zaslužijo !
  Stalno
  MORAMO POPRAVLJATI – NJIHOVE NEUMNOSTI ! L.r. J. KOMENDA

  • Jovo Jamnica

   Ja, zakaj le??? Tut jas se sprašujem…

  • Duhec

   Za prazen nič…. oz niti to ne. Strošek so…

 • Krtača 17

  Ko desni izgubijo, je režimsko (udbovsko, komunistično, kučanovo) sodišče. Ko pa desni dobijo na takem sodišču, so pa tiho kot ritke…. Nič novega. Sploh pa nepomembno.

  • Duhec

   Ok…. a se ti zdi, da so strokovni, politično neobremenjeni, sposobni, iskreni, pošteni, etični in moralni???

   • Olga

    Seveda ne, to so lahko le levičarji s komunističnim pedigrejem! Vraničarjeva ima za “inspiracijo” ( poleg zdrave atmosfere) celo pohistvo iz Valvazorjeve sobe (po Murgle press)! Bravo!

  • Olga

   V tem primeru bomo izgubili vsi! Le da se desni borimo proti lopovluku, levakom je pa vseeno, saj kradejo “naši” in dobijo drobtinice v obliki privilegijev!

  • Lustrator

   Do lustracije bo to sodišče ostalo udbovsko komunistično in kučanovo sodišče. Tistih nekaj odločitev, ki niso v popolnosti skregane z demokratičnimi in pravnimi normami namreč sprejmejo le takrat, ko zadiši po tožbi na evropskem sodišču od koder so prejeli že precej klofut.

   • Duhec

    In kakšne sankcije so jih doletele zarad teh baje številnih klofut??? Moj bog s čim se tolažite….

  • Janez

   Ja, no? V GLAVNEM SKRBIJO, KAKO BI, DA BI DENAR TEKEL V NJIH
   A NE VIDIŠ, DA IMAM PRAV ?
   Ti
   VELIKO RAZMIŠLJAŠ IN MALO ZASLUŽIŠ. Kak ostanek drobiža, ki tj ga milostno porinejo.
   ONI?
   MALO DELAJO, OZ.
   V GLAVNEM SKRBIJO, DA BI DENAR PRITEKAL V NJIH Ž3PE ! Mar ne?
   Ja !
   Preveč plače dobijo že takointako
   – pa še “extra prilive” bi imeli ! A ne dojemaš tega?đ Pa še tebe plačajo? L.r. J. KOMENDA

 • Lustrator

  Medtem pa na MMCjevih komentarjih kakšnih 90% laja v podporo Brglezu in proti pobudnikom referenduma. A stavim da med njimi ni niti enega takšnega, ki bi bil pripravljen za norost ustavnega sodišča in Brgleza odgovarjati izključno z lastno denarnico.

  • Duhec

   No…. tuki vas bo pa 90% lajalo proti Brglezu. Sam kaj, ko ma Nova bore malo bralcev in se to lajanje skoraj ne sliši. Kokrkol se obrnete ste po*…. jap.

   • Lustrator

    Debatiranje z MMC-jevci je nekako tako kot na boksarski dvoboj izzvati prvošolčka z zvezanimi rokami – tudi če zmagaš, v bistvu izgubiš, ker si šel na njegov nivo. Pravzaprav se prav ta hip počutim natanko tako.

    Lep dan še naprej.

    • Duhec

     Ooo seveda gospod. Vi ste uspešni in pametni…

   • Olga

    A zato povecujete “obiskanost” portala?! Malo morgen! Kuzla vam v rit skače!

    • Duhec

     Olgica…. a ne vidite, da vam ne SDSovci, ki smo na Novi, prižigamo in ugašamo luč??? Drgač bi bli skoz v temi….

 • Duhec

  V glavnem…. SDSovci vse požrete in bote še to…. lepo. Skromno in ponižno…. z repkom med nogami.

  • Olga

   Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje!

   • Rdeča zvezda

    Ustavno sodišče se je zadnje zasmejalo.

    • Nata

     No ja, pa ne vedno, a ne ?? Misliti se pravi zares nič vedeti. Saj poznamo nekaj primerov, ko se na njihove odločitve požvižgajo.

    • Lustrator

     In prvo, ko pride do lustracije. Zadnji pa boste rdeči piškotkarji, ki ste omenjenim mafijozom preko svoje volilne neodgovornosti omogočili dostop do oblasti.

 • lili pili

  Ustavno sodisce je pravilno odlocilo in to je potrebno spostovati in pika, pa tudi ce se viliju skisajo mozgani in si jakic pridobi se tretji doktorat zaradi mene tudi v pristini kot jansha….

  • Lustrator

   1. Boš skupaj z Brglezom, ustavnimi sodniki in ostalimi vladnimi mafijozi SAM (iz svoje denarnice) plačal izvedbo referenduma ob datumu ločenem od predsedniških volitev? To je namreč strošek, ki bi se mu brez problema izognili, če bi hoteli.
   2. Boš skupaj z Brglezom, ustavnimi sodniki in ostalimi vladnimi mafijozi SAM (iz svoje denarnice) plačal razliko med stroškom, ki ga je za 2. tir IZRAČUNALA stroka in stroškom, ki ga je za 2. tir DOLOČILA vlada?

   V kolikor je tvoj odgovor dvakrat ne, prosim, da prenehaš z opletanjem s tujim tičem po koprivah, kot to rdečekožci radi počnetez davkoplačevalskimi sredstvi in državnimi podjetji. V nasprtonem primeru se ne čudi, če bomo nekega dne oškodovanci od levosučnežev OSEBNO terjali povračilo vseh teh milijard, ki so izpuhtele “neznano kam” pod vašimi vladmi. Predpostavljam seveda, da si odrasla oseba s sposobnostjo prevzemanja odgovornosti za lastne besede in dejanja.

  • Nata

   Drži ja ! Pika. Ne tri pike. Eno dobiš ti na nos za svoje neznanje.Nekaj se ti ” sanja ” samo o Prištini, pa morda še kakšen Jajček dodaš, a ne ??

 • Rdeča zvezda

  Kaj pa, ko je Ustavno sodišče razveljavilo sodbo proti Janši? A je takrat bilo tudi “režimsko”?

  • Duhec

   Ne. Takrat je blo pa pošteno.

   • Olga

    Pošteno bi bilo, če bi bila zadeva zavržena že na prvi stopnji, ker ni imela pravnega temelja! Tako pa ustavni sodniki niso imeli druge izbire!

  • Lustrator

   Režimsko je vse od leta 1945 – razen če sem morda vmes zaspal za nekaj let in ravno zamudil lustracijske procese. Razveljavljena sodba proti Janši je bila vnaprej načrtovana poteza, saj je bilo že od samega začetka jasno, da obtožnica ni vredna niti rumenega tiska kaj šele sodne obravnave in i v primeru pritožbe na evropsko sodišče letele glave vsem vpletenim v farso. Čeprav so farso vodili podpovprečno inteligentni bavconovci, so vseeno toliko pametni, da vedo kdaj se je potrebno potuhniti pred prevzemom odgovornosti.

 • Rdeča zvezda

  Hudo, ko ti komentatorji prej objavijo novico, kot pa sam portal na katerem komentirajo. Kajne, Nova24?

  • Olga

   Najhitrejši je gotovo Murgkepress, ki objavi sodbo sodišča, še preden je bila izrečena in vročena klientu!

 • Duhec

  SDSovci jst vam predlagam, da se prepustite in po možnosti uživate…. ker nimate pogojev. Pohrustani ste….

  • Olga

   Komunistična logika: bolj ti kuzla v rit skače, bolj laži! Torej levaki uživajte, kot ste na selfiranju pri spomeniku komunističnim zločinom v Ljubljani, ker ne bo dolgo…Pohrustani ste…

 • Duhec

  30 minut me ne bo…. se opravičujem SDS brihtam.

  • Janez

   Lahko!
   Odideš !
   In se ne vrneš. Pa pozno. Ne pridi. L.r. J. KOMENDA

   • Duhec

    Sm že nazaj…. celo predčasno.

 • domovina mili dom

  Ne tukaj jokat, da so sodniki vsega krivi, čeprav ne zagovarjam te rdeče falange. Akcija, prepričajmo narod, da bodo komunisti zopet kradli s tem projektom.
  Narod zbuditi in na volišča. Samo na tak način se bo prišlo do demokracije.
  Pa se lahko levakarji na glavo postavijo. Samo dejanja štejejo.

  • PRIČEVALCI

   Vi ste že prepričali narod, da sami tudi kradete. Ni nobene potrebe po zavlačevanju gradnje drugega tira. Kradlo se bo itak. Levi in desni, tako kot so to počeli v TEŠ 6.

   • Lustrator

    TEŠ 6 je po novem “desni” projekt? Se vam je komijem kolektivno zmešalo ali ste se samo dogovorili, da boste sinhrono ponavljali laž dokler ne bo v glavah ovac postala resnica?

    • PRIČEVALCI

     Cel kup šoštanjskih in velenjskih SDS-ovcev je primaknilo svojo skledo. Od SDS župana Šoštanja naprej.

    • rrrrr

     Ne razumem, zakaj govorite le o kriminalu sprevržene levice v zvezi s TEŠ 6. Ta je eden izmed novejših.
     Kaj pa avtocestni križ, pediatrija v Ljubljani, predori na AC, športni centri, sanacije in dokapitalizacije bank izpraznjenih z levimi tajkuni, metanje milijard v nasedla podjetja ( napr. Tam, Mura), itd, itd. Ni pravično, da na te socila-kriminalce kar pozabimo!

   • domovina mili dom

    Če bi desni pri T6 kradli, bi bilo huransko vpitje , montirani sodni procesi, kaj ti še naj opišem. me pa res zanima kje so desničarji kradli.

  • Lustrator

   Drži. A se je potrebno tudi zavedati, da je prava demokratična in civilizirana družba zgrajena prav na osnovah pravne države. zavedanje, da imamo mi v samih temeljih države njene največje sovražnike, ne vliva nič kaj dosti optimizma. Dobiti referendum in volitve bo premalo. Potrebno bo zmagati s takšno večino, da bo desetletja pričakovana lustracija končno izvedena in za rešetke spravila na desetine tisočev komunističnih kolovodij in njihovih piškotkarskih sledilcev.

   • primsek

    Janša prvi, Gorenak Piškotek takoj za njim. Lustracija zdaj!

    • Lustrator

     Ti bi torej lustriral protikomuniste? To pravzaprav počnete že 70 let od krvave revolucije dalje, le da se tistemu ne reče lustracija, ampak VZROK za lustracijo tistih, ki so jo izvajali in tiste, ki bi s tem nadaljevali.

   • domovina mili dom

    Narod je potrebno spraviti v akcijo, tako levičarji ne bodo imeli moči. Potem pa sprejeti zakone, da spravimo domovino v demokracijo.

 • Janez

  Ah !
  CENJENI G. VILI IN MI – NIČ NE ZGUBLJAMO !
  Samo
  NOVE DOKAZE IMAMO, DA SO “CENJENI” USTAVNI PRAVNIKI – PISALI
  USTAVNO PRAVNE PREDPISE TAKO?
  Da
  BI ČIMBOLJ ZAVAROVALI PRED S P R E M E M B A M I
  – NAČINE VLADNEGA ODLOČANJA – ČETUDI ŠKODLJIVEGA ODLOČANJA !
  Točno !
  TI
  Z USTAVO “ZAŠČITENI” NAČINI SLABEGA ODLOČANJA – SO “KRAJ”
  KAMOR SE
  EX KP, ZK FINANČNI “PARAZITI – ZMOREJO – PRISESATI ! Mar ne.
  In?
  Te možnosti, dostopnost krajev, na katere se je mogoče prisesati yy- bivšim oblastnikom.
  To?
  Te možnosti so zelo – ha, ha “pravno” varovane ! Mar ne Tunnek? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  PA KAKO NAJ BI BILO DRUGAČE?
  Zakaj naj bi pa sinovii najbolj znanih ex KPS STALINOV KOT STA BILA M. RIBIČIČ IN VERJETNO TUDI VL. KRIVIC ? Zakaj bi… stalinističnim očetom lojalni sinovi – kot ustavni sodniki – kaj odločali, kaj napisali tako? DA BI NE ZADOVOLJILI APETITOV EX KP, ZK OBLASTNIKOV.
  PA,
  IN TO ZLASTI.
  STARI EX KPS, KPJ STALINI – MORAJO OSTATI – TUDI – SIMBOLNO? Nekaznovani. Se zdi.
  P.s.
  Iz zgodovine KP SODSTVA.
  https://www.google.si/search?q=vladimir+krivic&oq=vladimir+krivic&aqs=chrome..69i57j0.14921j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • PRIČEVALCI

  SDS ne spoštuje odločitev Ustavnega sodišča? Tudi prav. Potem pa Janšo takoj nazaj na Dob!

  • Duhec

   Zdej čakamo na njegovga prjatla Bavčarja….

   • Krtača 17

    Ke pa je zdej srči aua aua? Se je že zglasil na Dobu? Men bo šampanjc zmrznu.

 • Duhec

  SDSovci ste brez vsega pristali na samotnem otoku… da ne bote preveč sanjali.

  • Janez

   NE !
   UREDILI BOMO TOŽLJIVOST IN SANKCIONIRANJE
   – VLADNIH ŠKODNIH ODLOČITEV,
   – TOŽLJIVOST SLABEGA DELA VSEH DRŽAVNIH USLUŽBENCEV.
   TER
   TOŽLJIVOST – MOŽNOST VSAJ MORALNE OBSODBE
   VSEH KP, ZK PREDVOJNIH, MEDVOJNIH IN POVOJNIH POLIT ZLOČINOV ! L.r. J. KKOMENDA

   • Duhec

    Še nikol niste nič uredili in tud nikol ne bote… se mi pa zdi super, ker res doživeto sanjate in upate na novo vladanje. Drgač bi se tko obesli….

    • Nata

     Tebi je pa verjetno zelo lepo pri srčku.Saj si vedno na pravi strani !

     • karpelec

      Ne, Nata, ona je na levi strani.

     • Nata

      ja, pišuka ! Manjkajo narekovaji !

     • Duhec

      Ne…. levo desno me sploh ne zanima. Živim svoje življenje po svojih pravilih a ti ne???

     • Nata

      No, me nese zelooooooo na desno. Ampak, je to moja izbira in moja pravila.
      Pri tebi pa nisem čist prepričana, če je to res tvoje ” prepričanje “.
      Aja, ne prepričanje. . . . ti nam prižigaš luč !!

     • karpelec

      To je že bolj brlevka, kot luč.

     • Nata

      Hi. . . hi, saj veš kako je z lastno hvalo!?

    • Janez

     Tebi se niti ni treba – niti obesiti
     SI
     KLINIČNO ŽE TAKOINTAKO – “MRTEV” .
     LE KOT KURA Z ODSEKANO GLAVO – ŠE MALO? Letaš okrog. A ne ? L.r. J. KOMENDA
     P.s.
     K P S STALINSKO “PRAVOSODJE”

     https://www.google.si/search?q=vladimir+krivic&oq=vladimir+krivic&aqs=chrome..69i57j0.14921j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

     • karpelec

      Ima daljinsko vodeno glavo z žepi namesto ušes.

    • Minovak

     No, takole je napisal nobelovec Solženicin, ki je imel v glavi več pameti in logike, kot vsi levaki skupaj in je napisal znameniti citat iz predgovora svojih Poezij, zaradi katerih (in še drugih) je dobil Nobelovo nagrado.
     Citat se glasi: ČE BI KOMUNISTI PRENEHALI LAGATI, BI PROPADLI V ŠTIRINAJSTIH DNEH. To vedo po celem svetu. le pri nas ne, za nameček se še sesuva rdeča Venezuela in le kaj bo levakom ostalo…S. Koreja…???

    • Jurij Musar

     Z Janšo in Primcem nimajo šans, da sestavijo koalicijo. So totalno nesposobni. Če želiš voditi državo, morajo biti tvoje misli in dejanja usmerjene v prihodnost, ne pa v preteklost. Janša je preveč maščevalen tip, da bi to razumel, Primc je pa itak nazadnjaški kreten.

 • baubau

  Vili kovačič ni izgubil,kajti on je svoje delo opravil-izgubljamo vsi državljan,tudi tisti,ki ga niste podprli.

  • karpelec

   Vili je svoje delo opravil z odliko, ko bi se le vsi zgledovali po njem.

 • učko

  Jap, partija ima še vedno vse v svojih rokah in še popularna je, ker je večina državljanov bebcev in boječk, ki se bojijo, da bojo izgubili kakšne privilegije, tisti seveda, ki jih imajo !!!

  • Duhec

   Ok…. in zakaj se SDSovci ne borijo???

   • učko

    Ker se ne upajo in ne znajo. Majo pa tolk jajc, da si za razliko vseh ostalih, upajo reči, da so proti režimu. Vsi ostali kolaborirajo z režimom za drobtinice !!! Režim je močan, to je že Drnovšek lepo povedal Janši, pa ta ni verjel !!!

    • Duhec

     Ja…. besede štejejo. Kje so pa dejanja???

 • učko

  Forsiranje 2.tira s strani režimskih sil je jasno: pokrast čim več denarja !!!

 • Duhec

  Škoda, da niste ugotovili, da levice organsko ne prenesem…. SDS pa kritiziram, ker ne nardijo nič al pa, če sm zelo prizanesljiva bore malo…. in še to narobe.

  • učko

   Levice v Sloveniji ni. Tisti, ki se imajo za levico so samozvana levuharska privilegirana režimska kasta !!!

   • Duhec

    Levica ma vse in še več kar desnica nima… zato jim je vse uspelo. Vse ostalo je opravičevanje neopravičljivega…. mene nikol ni zanimala nasprotna stran, vedno mi je bla pomembna moja, njena kakovost.

  • Krtača 17

   Teli vaši desni so bolj levi za delat. Nardijo (kar nardijo hehe) pa z ritjo. Pol pa z usti podrejo. Vse glih narobe.

   • Duhec

    A zdej so pa že desni moji??? Mojih ni… če bi bli in bi tko izdali folk, bi jih pobila.

    • Krtača 17

     Ja no ne vem. Sam razmišljam. Moji tud niso nobeni ampak če že morm zbirat bom zbral manjše zlo. Desni so večje zlo – kot bi kobilice spustil na njivo kjer je že itak koloradar…..

     • Duhec

      Kdo te sili izbrat??? Vseen mislim, da če izbereš, skupaj z njimi nosiš odgovornost….

     • Krtača 17

      Noben, ampak neki sigurn bom. Sam da ne bo Janša saj veš…..

     • Duhec

      A si prepričan, da je Janša najslabši med slabimi???

     • karpelec

      Kar zmenta se, koga bo kdo izbral- za zment se je , pa ne tukaj.

     • Krtača 17

      Ja. Kakšen primc pa un kvazinovinar sta še hujš, sam itak nimata šans.

  • neny

   vrč niso mogli tokrat. Pa nisem v nobeni politki.

 • učko

  To, da je bila Janševa vlada daleč najbolj uspešna, je že zdavnaj pozabljeno in takrat omalovaževano, da so takrat kao ble debelejše krave kot sicer. Celo tako grejo režimci daleč, da pljuvajo po tisti vladi še danes.

 • neny

  Kot pojasnjuje Klemen Jaklič:
  “da je večina na primer primarno gledala skozi lečo končnega rezultata, ki ga je želela doseči, ”

  Kaj je to ustavno ali podkupljeno sodišče RS?

  Imamo samo enega neodvisnega, USTAVNEGA sodnika.
  Korupcija nas bo požrla.

  • učko

   Oni niso samo skorumpirani, oni so pod komando kučo-režima, hočejo al pa nočejo !!!

   • Duhec

    Ja…. tud udba je postala desnim sam izgovor…. precej dober, ker so vseen za nič v parlamentu.

 • šmentanamuha

  Viliju Kovačiču lahko samo čestitam za pogum in vztrajnost in seveda čas in energijo, ki jo je vložil zato, da imamo sedaj volivci udejanjit neposredno demokracijo, kolikor je pač imamo, in nesposobni koruptivni vladi onemogočit legalno krajo našega denarja.

  Če bomo volivci dovolj razumni in potratnega vladnega predloga ne bodo podprli, bomo vladnim pujsom pokazali, da nas ne morejo imeti za norca, če pa bo volilno telo ostalo indiferentno ali da bi večina celo vladni predlog podprla, bi to pomenili, da smo mi navadni norci in pristajamo na vlogo ovc, ki jih je pač treba postriči. Tarantela se je že javila, da ji striženje njene ovčje dlake ustreza, ker pač ne razume pomena tega referenduma in misli, da je to referendum za Vilija Kovačiča in proti njemu.

  Bolj razumni volivci bodo razmislili, se informirali, kaj povprašali, in pretehtali argumente za in proti. Seveda govorim o tistih bolj bistrih, ki bodo razumeli, da to ni vprašanje rdeče zvezde, ampak pohlepnega kriminalnega ropanja državne blagajne z vladnim žegnom.

  To tudi ni vprašanje, kdo je za homoseksualce ali proti njim, ampak ali se strinjate, da eks partijska hobotnica s pomočjo vladajoče politike pod krinko ustvarjanja delovnih mest in državnega interesa (ki je v bistvu njihov interes in z navadnimi državljani nima nič skupnega), še naprej nekaznovano prazni našo skupno blagajno.

  Vili je nared svoje, zato moj poklon, zdaj smo na potezi volivci.

  • šmentanamuha

   Majhen popravek: …da imamo sedaj volivci MOŽNOST udejanjit neposredno demokracijo,…

 • Janez

  STALINSKO KPS – PRAVO”KRIVO” SODJE ?
  No !
  TUNNEK !
  TE PROSIMO ZA TVOJE
  “NIČVREDNO” CENJENO MNENJE : Dachauski procesi. Tožilec Vladimir KRIVIC. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  Vl. Krivic kot tožilec v Dachauskih procesih.

  https://www.google.si/search?q=vladimir+krivic&oq=vladimir+krivic&aqs=chrome..69i57j0.14921j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Minovak

  Slovenci smo neverjetni…forsiramo tisto, kar je všeč parim debilom, ki to delajo predvsem zase, naj bo vse čim dražje, več denarja je v igri, več denarja v rdečih žepih. Zato vlagatelji bežijo čim dlje od nas, ker vedo, kdo je na oblasti in dokler bo to mafija, adijo standard. Tudi nakladanje v medijih, kako nam gre dobro je plod kumrovške šole, ki od prve do zadnje temelji na laži…DOKAZANO!

 • Duhec

  Škoda je mladih…. stari ste svoje doživeli in bote tud preživeli. Mladi pa…. nimajo prihodnosti.

 • Krtača 17

  V glavnem, desnim se bom samo režal ko bojo obljubljal tir za 800mio. Pač v sneguljčico in sedem palčkov ne verjamem. Tko da tale referendum je tko tko. Dobre alternative (realne) pa noben nima. Desnim se gre pa sam za korito in nič več in nič manj. Vse kar se bo s tem doseglo je zavlačevanje in škoda Sloveniji pa kakšna nova svinja bo pri koritu (al pa ne bo). Skratka nepomembno + škoda s strani desnih.

  • Minovak

   Kitajci so Kenijcem sredi džungle in močvirij zgradili 470 km proge za 2 milijardi, pri nas pa toliko za 27 km. Pri tej banalnosti se stresejo tudi največji debili, no pri nas pa proizvajamo debile…!

   • Krtača 17

    Brez skrbi da so še kaj kompenziral.

    • Minovak

     Mogoče tudi to, vsekakor bodo imeli veliko korist od tega eni in drugi, pri nas pa samo eni…priviligiranci, a ni to bedno – od nas???

     • Krtača 17

      To pa ni res. V vsakem primeru se bojo eni omastili bolj. Koristi bomo imel pa vsi. Več prometa v luki, več denarja v Sloveniji za zapravt, boljši standard. Trenutno se pa proti temu očitno borimo.

   • Jurij Musar

    To je ničvredna primerjava. Poišči podatke, koliko so plačani delavci, ki gradijo za Kitajce.

    • 5-RA

     Kaj ko bi ti iz svojega žepa plačeval delavce po šefovsko? Poleg tega tisti, ki bodo krampe gonili bodo dobili minimalca če ne bodo šli po sledeh onih iz stožic, ki niso dobili niti tega…Stožice je zgradila leva falanga njihov sin če smo natančni in to je spomenik vaše humanosti in vašega prodelavskega čuta. Sam bla bla bla vas je, a ste največji izkoriščevalci ravno delavcev, ki imajo plačo obdavčeno bolj kot v kateremkoli kapitalizmu.

     • Jurij Musar

      Pišeš o Kitajcih, potem pa kar naenkrat Stožice.

 • neny

  Kot pojasnjuje Klemen Jaklič:
  “da je večina na primer primarno gledala skozi lečo končnega rezultata, ki ga je želela doseči, ”

  A ne morete biti realni? Lahko desni zamenjajo odločitev ustavnega sodišča?

  • Krtača 17

   Desni rabijo zamenjat državo pa ljudstvo pol bojo pa lahko veselo vladal v svojem norem kraljestvu…

 • Jurij Musar

  Klemen Jaklič bo dal svoje nasprotno mnenje na vsako odločitev sodišča, ki ne bo v prid desnici, oziroma Janezu Janši. Tile na NOVA24TV pa kar naprej poudarjajo, da je dvojni doktor, jaz pa mislim, da je dvojni fašist.

  • neny

   haloooo????? dvojni doktor je. Preberi bilografske podatke in vse reference.

   • tarantela

    Biti dr. in biti moder, sta dva pojma.

    • Krtača 17

     Se je podpisal en doktor ekonomije: Dr ek. Pozabil je vmes dodat pikico – vse jasno….

     • šmentanamuha

      Zdaj se verjetno počutiš silno pomembnega in pametnega.

  • Janez

   KAJ SO BILI !
   PA TILE STALINISTIČNI
   KOMUNISTIČNI SODNIKI, TOŽILCI
   NA DACHAUSKIH PROCESIH ? ” Komunistični fašisti ” ? ALI KAJ ? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   VL. KRIVIC KOT TOŽILEC NA DAHAVSKIH PROCESIH

   https://www.google.si/search?q=vladimir+krivic&oq=vladimir+krivic&aqs=chrome..69i57j0.14921j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   • Jurij Musar

    Tvoj komentar potrjuje, da imam prav. Tokrat ne govorimo o Krivicu, temveč o Jakliću.

  • Duhec

   Jaklič ni politik. Pomeni, da ni profesionalni plačan lažnivc…. je strokovnjak, ki se zaveda moči in pokvarjenosti levice.

   • Jurij Musar

    In ne glede na zakone, deluje proti levici.

  • rubec

   Jurček kako neki bi rekli tebi ki si končal Fdvarvard in Fdvoxford, dvojni fdvol?

   • Jurij Musar

    Si pa res bumbar. Jaz sem papirničar in sem penzijo zaslužil v Radeče papir.

    • rubec

     Papirničar? Jaki poklic. Kot vem se je včasih diplomo Visoke Kartonske dobilo za 100 dinarjev medtem ko so Višjo ponujali že za eno kosilo.

 • Duhec

  Kdaj sm ugotovila, da v SDSu nič ne štima??? Ko so lagali in grozili otrokom Janše… mal se poglobite v to kdo bi naj ta voz potegnil iz gnoja. Trenutno tak sploh ne obstaja…. jim paše tko kokr je.

  • neny

   JJ najbolj paše levim. Desnim pa tudi – kar ni dobro za dane razmere.

   • Duhec

    To je recept za katastrofo… in v bistvu se nam le-ta dogaja.

 • Mojca pokraculja

  Na vse načine hočejo utišati in preglasiti kogarkoli, ki se drzne dregniti v svinjarije.Želijo imeti “pogrebni mir”, da izpeljejo svoje mafijske načrte in kraje.
  Prepričana sem, da bo referendum uspel, morda tudi iz razloga, ker ga želijo otežiti na tako prozoren in podel način.

 • Krtača 17

  Torej, če obstaja dobra alternativa – realna, napram vladini, potem bo referendum uspel. Ker jo pa ni…..je pa rezultat verjetno že znan.

  • Duhec

   Ja…. žal. Levica je premočna…

   • Krtača 17

    Pa nej pridejo ven z njo! Nimam nič proti. Boljši naj zmaga. Sam tole so samo polhna usta iz desne, nič resnega. Krneki bi rekel.

    • Duhec

     Jst jih ne razumem…

     • neny

      pa kaj lahko, premal jih je….

     • Duhec

      Lohk si sam in premikaš gore… mogoče veš.

     • neny

      v politiki je gore težko prestavljat…..saj si že napisala.

     • tarantela

      Pa še ti.ki so, ne vejo kaj in kako, streljajo nekaj u tri krasen. Če zadenejo prav, če ne, pa tud prav!

   • neny

    kot sem že napisala pod prejšnjim člankom. Levica obvlada 80 odstotkov manevrskega prostora.

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  Kwa pa rabmo ustavne sodnike, pr nam še zmeraj rdeča zvezda odeloča na žalost.

 • Janez

  Pa?
  S tema TUNNKOM=DUHEC PA Z J. MUSARJEM – NI VREDNO DEBATIRATI !
  Huda
  POLITIČNA INDOKTRINACIJA POVZROČA – MISELNE ABNOMALIJE ,
  TO!
  Je priznal tudi tožiec z Dachauskih procesov Vl. KRIVIC.
  TA
  NAŠ TUNNEK
  PA J. MUSAR
  – PA TAKOINTAKO DAJETA VTIS – “KURE Z ODSEKANO GLAVO”?!
  Se zdi.
  Tak vtis dajeta.
  Malo še letata in brezglavo pišeta.
  A ne bosta več dolgo.
  Izguba “glave” je – hujša reč. TO VEMO VSI. L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  Dachauski procesi, tožilec VL. KRIVIC.
  https://www.google.si/search?q=vladimir+krivic&oq=vladimir+krivic&aqs=chrome..69i57j0.14921j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Duhec

   In ravno Janez o brezglavem pisanju…

  • Krtača 17

   Teb pa tud kol terapija ne zaleže vidim. Mogoče bi se vpisal na ljubiteljski tečaj lobotomije?

 • Krtača 17

  Eni na desni so zgleda res mislili da bojo po desetih dnevih borbe za Slovenijo lahko 26 let nemoteno kradl. Ta zgodba je zdaj pri koncu.

  • neny

   jaz pa mislim da ne bi.

  • sprehajalec

   Saj ni kaj več pokrasti, država se hrani na kredo. pa še ta gre levičarjem. Levičar je vedno za seboj pustuil le požgano zemljo pa mrtve.

  • Duhec

   Kritiziram SDS, kritiziram Novo, ker mi grejo s svojimi neumnimi štosi na živce. Dejstvo je, da večjih lopovov od levice ni, da so navadna dobro organizirana mafija, ki si je vse podredila. In dejstvo je, da je bil Janša pred vlade, Gorenak notranji minister in Črnčec dir Sove… če tega neb mel, če to neb bli, bi jih pustila pr miru in priznala…. niste in nič ne morte. Tko je pa to laž…. resnica je, da nočejo.

   • neny

    Razumem.

    • Duhec

     Ko sm rekla, da sej ste manj usrani, pa dejte vse povedat, bodite sam iskreni…. sm naletela na totalno blokado in mi je blo vse jasno. Ker se vedli, da lohk… in zato jih preziram, ker so izdali svoje, vse, ki jim zaupajo… tud Nova je nateg.

     • neny

      to sem že slišala. Verjet je pa blo težko. Ostaja še eno dejstvo. Pri nas so se družbene razmere tako spremenile, da bi bilo tokrat verjetno drugače in bi si več upali.

     • Duhec

      Vsak si upa tolk kokr se mu dovoli…. tko je vedno blo in vedno bo. Iskreno mislim, da je levica glede na moč, ki jo ma še precej humana… lohk se pa to že jutri spremeni.

     • neny

      ….maš prav.

     • Duhec

      Vsak, ki je mlad in nima vez se naj čimprej spoka…. škoda ga je za to brezperspektivno greznico.

     • Snorri Sturluson

      Jaaaaa.Ko bo razmerje 1:1 delavec penzionist …….

     • Duhec

      Naj bo… in naj grejo penzionisti nazaj delat. Zdej sam pametujejo…

     • Snorri Sturluson

      Ja sploh tisti ki so šli pri 40 v penzijo .Tisti so fajni

     • Duhec

      Ja…. zdej je pa postalo moderno delat do smrti. Ful fajn…

     • Snorri Sturluson

      Ja normalno.In to za takšne primere

   • Krtača 17

    Pr dnarju ni levih in desnih, vsi skup ravbajo. Za rajo je pa treba mal igrat ja. Zato pa enga po enga ven iz parlamenta. Zdaj je vrsta na Janši.

    • Duhec

     Ne razumem tako razmišljanje…. zakaj težit nekomu, ki je ukradel en evro, če se s tistim, ki je na desetine milijonov sploh ne ukvarjaš in se tud nimaš namena?!

     • Krtača 17

      A nimajo desni eno preiskovalno komisijo? Pa so že kaj zmutil? Bo vsaj kakšna ovadba al je to sam tko v smislu …mi radimo da zaradimo a ne da stvarno radimo?

     • Duhec

      Te komisije so za popizdit…

     • Krtača 17

      Šou mast go on…

     • Snorri Sturluson

      Pri nas je vse za popizdit

 • Še pomnite tovariši

  Kako na Balkanu imenujejo politično borbo med levico in desnico?

  “JEBO LUD ZBUNJENOG.”

  • rrrrr

   Čuj, kaj si nor, kak je toto fajn slišat. Bravo!Totega pa res še nism slišo…

 • Krtača 17

  Preberte tudi: Najditelj je 250-kilogramsko ameriško bombo iz 2. svet. vojne prepeljal na svoje dvorišče

  Zdaj grozi razstrelitev cerkve, gradu in še česa. Sam desn je lohk tolk prtegnjn da gre kej tazga nardit.

 • Janez

  Spodnje
  KOKODAKANJE
  je iz odsekane glave – verjetno te kure- ki še stoji. Morda? L.r. Janez KOMENNDA
  P.S.
  BREZGLAVE KURE KOKODAKAJO NA TEM PORTALU.
  https://www.google.si/search?q=kura+z+odsekano+glavo&client=tablet-android-samsung&tbm=isch&prmd=ivmn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjuvKSZ8prVAhUBXBoKHWbBDjkQ_AUIBygB&biw=1280&bih=800&dpr=1#imgrc=HWuLLN0__kW0PM:

 • gušto

  Če čakate na drugo Švico, čakate zaman. Je nikoli ni bilo in je nikoli ne bo. Obstaja samo prva.

  • Duhec

   Ja…. pustili so sanje. Kako prisrčno…

  • Krtača 17

   Ne, Švica bo druga Slovenija hehehe

 • Duhec

  Pokopal nas je egoizem, apatičnost in pohlep. Sploh ne politiki….

  • Krtača 17

   Da ni Janša? Kontrolirana opozicija ki ravno prav krega ljudi (ne preveč, ne premal) Je to njegova vloga?

   • Duhec

    Ne vem…. nism več ziher.

    • neny

     da tu lahko ima krtača velik prav. ta je pa dobra….:)

     • Duhec

      Ja grozljivo, ker je zelo realna…. pol veš kakšne so možnosti za rešitev?! 0.0

  • Olga

   Komunizem!

   • janez cepec

    janšizem-fašizem

 • Snorri Sturluson

  Volitve so tudi na puf?

 • neny

  V politiki ne zmagujejo boljši, zmaguje kapital iz ozadja.

  • Snorri Sturluson

   Misliš kredit?

   • neny

    kaj če se tolk pere…. milijarde in milijarde…. kredit je tud vštet ja.

    • Snorri Sturluson

     MAFIA OFFICIAL?

     • neny

      to ni treba vprašat.

     • Snorri Sturluson

      Jaz sem vljuden.Jebe se meni

     • neny

      pa ne, logično je.

  • piko8

   Pokraden denarSlovencev! Levi fšisti druzga neznajo.

  • šmentanamuha

   Problem tega kapitala je, da je pokraden državljanom, in ni pridobljen s podjetniškim znanjem in uspehom.

 • gušto

  Janša bi še ta pravo Švico spravil na kant. Banke bi prodal tujcem, 25 % tujcev bi nagnal iz države, spravil bi jih v EU, njihovo osamosvojitveno vojno proglasil za laž, njihovega narodnega junaka Wilhelm Tella pa proglasil za masovnega morilca. Za konec bi si uvozil pa še komuniste, da bi sploh imel razlog ostati v politiki ….

  • janez cepec

   ljubljeni vodja je mislu, de je W. Tell, zato je oroažje npredaju, je računi, de bo vojsko dubu z lokom. sam i pšovedu, kdo bi mu jabuka na glau držu

  • Goran Hvala

   Hahha…ja si kar predstavljam nekako tako…verjetno da res…++++

 • Krtača 17

  Važn da bo Mccain gauznu. Rak na možganih, čeprav se mi zdi da ga ma že itak skos.

  • KIKI

   Upam, da ga “dobi” tudi Soros, pa Kučko, pa ostali stari rdeći kmeri….v prednosti so
   naši rdečuhi, ker v praznih glavah se rak ne naseli…

   • Goran Hvala

    Ma naj ga dobijo vsi ki se ukvarjajo s politiko..jaz za nobenim ne bom tocil solz…

 • realnost

  To da je potrebno na referendumu doseč kvoto je nedemokratična in diktatura levakov. Zakaj pa ni na volitvah potrebna kvota da veljajo rezultati volitev??
  Zakonsko pravilno razpisan referendum bi moral veljati ne glede na število udeležencev. Vsak ima možnost izrazit svojo voljo, če je ne izkoristi prepusti to tistim ki spoštujejo demokratično možnost odločanja in se udeležijo referenduma!

  Protidemokratični levaški politiki ne bodo pozivali ljudi da se udeležijo referenduma, ker se jim j*be za rezultat demokratično razpisanega referenduma. Ti protidemokratični levaki nas vodijo v fašistični komunizem!!!

  • neny

   če so pa podlegli vnaprej določenemu cilju. Kdo jih drži?

  • Goran Hvala

   Ocitno so po celem svetu sami komunisti potem…damn….;-)

 • janez cepec

  po Jakličevem ločenem mnenju je ostalih 7 ustavnih sodnikov kretenov, ker so glasval drgač kot on pa Šorli. ko bojo pa glasval u korist velikega disidenta, bojo pa oh in sploh. ddr.Jaklič je že zdavnej pokazou u kero čredo in pod kerga pastirja spada. baje nej bi bli ustavni sodniki neutralni?

  • Goran Hvala

   Baje..sam ne vem ce so kr rdeci sam zato ker ne podpirajo desnakov kar na prvo zogo…

  • Danilo Dragan

   Cepec,tako kot ostalih 7 še sigurno ni slišalo za forum 21…

   • janez cepec

    pa kva ma tle forum z ustavnimi sodniki?

    • Duhec

     Velik, če ne kr vse.

  • centurion

   Cepec, kot cepec.
   Če jih 7 reče, da je 6X5=41, je seveda to TO!
   In,če so teh 7 levaki in pedri, potem ni dvoma.
   Pa naj Einstein dokazuje svoje blodnje, da bi moralo biti 30….

   • janez cepec

    Berto j tud pogruntu, de sta vesolje pa človeška neumost neizmerljivi, sam de za vesolje ni čist sigurn. za tvojo zaplankanost bi pa potrdu, de je neskončna. Butl

    • centurion

     Pedr.
     Pa bulmastife obdeli.
     Kot vsak večer, zoofile, balkanski. Seveda levi.

 • Snorri Sturluson

  Zakaj biti patriot?

  • Duhec

   Ja…. za koga bi bil?! Zase ne…

   • Snorri Sturluson

    Torej za druge?

    • Duhec

     Jst sm bla utopist in veš kaj sm dosegla??? Da so drugi zarad mene napredovali…. tele na kubik.

     • Snorri Sturluson

      Ja tudi jaz sem bil naiven.Zato sedaj na ljudi gledam kot na govna in glej čudež berem jih kot odprte knjige

     • Duhec

      Hahaha….. bravo.

     • Snorri Sturluson
     • Goran Hvala

      No ja..odvisno na koga..jaz ne predalckam ljudi pa posplosujem..sej se vsak pokaze kaj in kdo je…je pa res da ce sam ne poskrbis za svojo rit tud noben drug ne bo..

     • Snorri Sturluson

      To pa tak al tak

 • Duhec

  Je pa res, da je ta Jaklič ful seksipiln…. ko večina nerdov ni.

  • Snorri Sturluson

   Meni ni

   • Duhec

    Verjetn si moški…

    • Snorri Sturluson

     Ja tak pise v pasosu

  • neny

   znanstveno faco ima. Velik v glavi. :)

 • Duhec

  Zakaj sploh obstaja ta Nova?! Ali koristi SDSu??? Ker prvi nikol nikjer niso…

  • neny

   jaz pa upam, da bo kdaj sprememba. Cel čas mi ne morejo vladati samo eni.

   • domovina mili dom

    Tako se govori.

   • janez cepec

    dok ima Janše, bojo tardeči na oblast. na žalost tko je. še skoz je pa boljš slabša leva vlada, kot še slabš desna fašsto-janšistična vlada

    • janko

     Edini spas nam je Janša, ti pa jaz povem!

   • Duhec

    Naj ti ne bi…. prav bi blo, da ti ne, ker so vse zafukali… ti pa bojo.

    • neny

     ups….pol je edin upanje bankrot. .-.;) IN ZNOVA.

     • Duhec

      Jst sm za to, da gre že jutr vse v pm.

     • neny

      A veš kaka beda je na Hrrvaški in vse dol…. pa ne grejo v p.m., sam kam prek meje.

     • Duhec

      S tako politiko in politiki mora it in bo šlo…. normalno pa da bomo obrani do kosti in brez vsega. Bo pa trajalo… jst mislim da ca še 20 let, če se ne najde kdo, ki bo parlament spustu v luft.

     • neny

      en bo šel….prej. med zvezde. :) mrbit bo boljš.

     • Duhec

      To kar so levi vzgojili je še hujš…

     • neny

      pismo.

  • Olga

   Nova je zato, da se levaki oglašate in se predstavljate s tujimi Nicki in vsiljujte svoje mnenje… Tako sami sebe diskreditirate in delate reklamo SDS!

   • Duhec

    Zlorabe kraje nickov so mi bolane… s tem nimam nič.

 • Olga

  Čestitke gospodu Šorliju in gospodu Jakliču za pošteno in strokovno mnenje!

 • VERZIFIKATOR

  Vilko Kovač

  BARVE VLAKOV IN ŠTEVILKE TIROV

  Pricurljalo ni iz tajnih virov,
  barve vlakov da so si različne,
  da med njimi res ni točke stične,
  kot je med številkami ni tirov.

  Pomudimo najprej se pri vlakih,
  en je modri, so zeleni, rdeči,
  počečkani niso vsi še k sreči
  in ne vozijo vsi po oblakih.

  Je zeleni najbolj še spodoben,
  z njim če na izletniško greš turo,
  proti Kopru petdeset na uro
  maksimalno vozi vlak udoben.

  Modri je vozilo za veljake,
  zdaj že dolgo je preteklost k sreči,
  vrečo peska peljal v dobi rdeči
  v Beograd je, skupaj z njo vojake.

  Rdeči pa je vlak slabo umerjen,
  ki se več na drugi tir ne spravi,
  s prvega nam tira zvočnik javi,
  ta da vlak dokončno je iztirjen.

 • Krtača 17

  A na Trsstenjakovi 8 kako bombo rabijo gešenk za okras? Ena 250kg hod viška. Pa še iz druge sv je. Mogoče bi pol desni analiziral če je dobre izdelave.

  • neny

   človeku ni dobro vzet upanje….. moje mnenje.

   • Duhec

    To sm tud jst misla…. pa očitno ne drži.

    • neny

     sam si ga moraš dati. :)

  • janez cepec

   pa veliki vodja jih ma še neki na lagerju, od šverca so mu ostale. bo treba ponucat.

  • Duhec

   Ker so brihtni, so odgovornost razpršili…. bv se zaletavaš sam v Janšo.

 • piko8

  Se vidi z lune, da smo globoko v komomurglstanu!

  • Duhec

   Mi smo v greznici pa jo lohk poimenuješ kokr te je volja… to ne igra vloge.

 • Duhec

  Edini program, ki ga ma levica… je nasprotovanje Janši in velik dnarja za nič dela. In tega več nič ne spremeni…. ratuje. Zmagovalnega konja ne menjaš….

  • neny

   vse poveš….:)…. pa krtača tudi.

   • Duhec

    Nobenga se nič ne prime…. zato se tle skor vedno sam zafrkavam.

    • neny

     bom tiho. :)

     • Duhec

      Tle nobenga ne poznam, ne ni res, enga poznam…. z nobenim nimam nič, da mi kr en xy folk serje po glavi. V real lajfu si tega neb nikol dovolila…

     • neny

      vem…pač taki so. Virtuala ne igra vloge.

     • Duhec

      No…. jst sm pa skoz ista. Pa ne rabš verjet… za normalno (baje so) večino zmešana.

     • neny

      ja sam za tukaj je to mal težje razumljivo, nima veze, ker so bolj v okvirih.

 • Janez

  POVOŽENE BREZGLAVE KURE ALI PETELINA TOŽBA !!!
  Ni !
  STALINA !
  NI VEČ “TITA” – so le njuni smešni “kloni” : “Barbi-Nodi” Pahor , stari sivček itd.
  Od
  NEKOČ “MOGOČNIH” KOMUNISTOV
  – TU JE LE NEK SD Židan- “kravomehanik”
  Za
  Obnovo komunizma-socializma – so izgledi – RES SLABI !
  – OZ. DOBRI !
  DOBRI !!
  SO IZGLEDI – KOMUNIZMA-SOCIALIZMA – VEČ – NE – BO !!! Hvalabogu ! L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  BREZGLAVA KURA.
  Na koga spominja?
  https://www.google.si/search?q=kura+z+odsekano+glavo&client=tablet-android-samsung&tbm=isch&prmd=ivmn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjuvKSZ8prVAhUBXBoKHWbBDjkQ_AUIBygB&biw=1280&bih=800&dpr=1#imgrc=HWuLLN0__kW0PM:

  • Duhec

   Pa čak mal…. ti si se tud v prejšnjem in tem sistemu čohu po jajcih… da maš zdej penzijo. Kdaj si si naredu bajto??? V Jugi, itak…. naj si jo mladi dons nardijo iz nič. Penzije pa tko ne bojo mel…. ma fak no, fosili sam pametujete.

   • janko

    Penzije so mizerne in za te je vprašljivo, če bojo redno. VSE PO ZASLUGI LEVUHARJEV!!

    • lili pili

     Zadnji pokojninski zakon sprejela jansheva vlada in od takrat so penzije u kurcu, slava janshiii

 • Snorri Sturluson
 • Duhec

  V glavnem…. bolš ne bo, ker ne more bit… vsi so povezani.

 • janko

  VSI septembra na volitve, VSI! In podprimo našga Vilija, ima prav. UPRIMO SE SE ŽE ENKRAT KONČNO TEJ RDEČI LOPOVSKI BANDI!!

  • Duhec

   Upora ne bo…

   • šmentanamuha

    Človek se lahko upre na več načinov, ni treba vedno z noži in vilami.

 • Duhec

  Zakaj se sodnik izpostavi, da občutek pristranskosti, ko je bil preglasovan in odločitve sodišča ne more spremenit?! Precej neumno…

 • Mojca pokraculja

  Na vse načine hočejo utišati in preglasiti kogarkoli, ki se drzne dregniti v svinjarije.Želijo imeti “pogrebni mir”, da izpeljejo svoje mafijske načrte in kraje.
  Prepričana sem, da bo referendum uspel, morda tudi iz razloga, ker ga želijo otežiti na tako prozoren in podel način.

  • šmentanamuha

   Tako se govori.

 • andreas82

  Samo nekaj takih zdravorazumskih pogumnih ljudi in je levica razsulo. Bojijo se močnih moralnih ljudi, ki imajo razčiščene pojme, znanje. Konzervativni premier deluje moško, njegove besede so jasne, že na videz deluje urejeno, delavno. Kako izggledajo levičarji presodite pa sami.

  • Duhec

   A zdej smo pa že pr videzu??? Kdo je lepši??? Ja, najbolš da to odloča…. sam pol bo Borči do smrti v politiki. Pa tko btw… Janša je grd.

   • šmentanamuha

    Ti pa res deluješ ko ena prismoda. Dej nauč se brat.

    • Duhec

     Vseen mi je kako teb delujem…

 • Duhec

  Argumentacija je bla šibka in neprepričljiva?! Kak besednjak je pa to??? Torej je vseeno bla strokovna in po črki zakona?! Ok…. za začetek se naj nauči, da ni v Ameriki. Se je težko navadit….

  • neny

   moral bi reč: neustrezna in pomanjkljiva. :)

   • Duhec

    Hahaha…. ja. Zdej se pa upraš, kje je catch?! A se ne zna izražat, se sam mal smeši, so ga povzeli in ne citirali al kaj?! Neumen ni… to je dejstvo.

    • neny

     kot si že verjetno sama ugotovila: Američani so mehkejši v komunikaciji na splošno.

     • Duhec

      Ja ok, sam ne na sodiščih…. pravniki na splošno niso, kr butajo.

     • neny

      to pa ne vem…:)

     • Duhec

      V glavnem…. Jaklič je lep in brihtn. Huda kombinacija…

     • neny

      ja velik ni takih….

     • Duhec

      Ko sm bla mlada, mi je blo sam pomembno, da je lep…. zdej me pa rajcajo še sam brihtni. Staram se… groza.

     • neny

      meni so vedno rekli, da mora bit dober po srcu….haha

     • Duhec

      Ja ok…. a se te je prijelo???

     • neny

      ja in ne….če je brihtn ni glih cuker. :)

     • Duhec

      Nis mela sreče. Obstajajo… jst sm mela dva taka in sm obe zvezi usrala… no, nism bla pripravljena na resno zvezo. Ta zdej je pa ful brihtn in res ni pocukran al pa spontan. Ma neko vojaško disciplino…. pa nima nič z vojsko.

     • neny

      pol ga daj pa v mehčalec oprat. Mrbit rabiš takega.

     • Duhec

      Ne…. tega sam Bog ne spremeni, če obstaja. Zlata sredina je najbolš…. sam tega ne vidiš takoj. Rabiš cajt…

     • neny

      pol je teflon.

     • Duhec

      Ja itak… sam on misli, da ni. Sej bi še verjela, če bi bil prvi. Pa deloholik je…. to mi gre tud na k.

     • neny

      drgač ne bi imel take discipline, če ne bi bil deloholik. To so hiperaktivci teflonarji.

     • Alois Kuhelj

      jest sm pa mislu,da si baba,pol ti ne more iti na k…rac!

 • Najplemenitejši

  Lepo je videti, da se “ustavni” sodnik obrne proti tistim, ki so ga nastavili. Najbrž si je možakar pred nastopom funkcije vzel čas in prebral ustavo, hehehehe!

  • Viktorh

   Tik – tak, še 44 dni, pa…

  • Duhec

   A pol je tud on nastavljen??? Jst sm pa misla, da je izbran zarad strokovnosti… mogoče je pa strokovno nastavljen?! To ne srečamo pogosto…

 • Duhec

  Na volitvah se desnici obeta polom… da ne bote presenečeni.

 • if

  Vili Kovačič, prvi korak je dobljen (podpisi za referendum) kljub polenom ministrstva za obrambo (Katić).
  Ustavno sodišče je očitno vrglo drugo poleno. Tudi to je premagljivo s strokovnimi argumenti, ki bodo predstavljena javnosti.
  Tretje poleno je pričakovati s strani režimske RTV SLO. Težko ga bo vrgla, skušnjava bo velika, opravičilo ne bo kredibilno.
  Najtežji poleni lahko vržejo glasovalci. Eno v obliki nedoseženega kvoruma, drugo v obliki vsaj enega glasu manj od 50%. Tudi ti dve poleni bosta premagljivi s strokovnimi argumenti predstavljenimi javnosti.
  Slovenija mora uveljaviti namen referenduma in posledično dobti dva nova tira za vsaj pol manj denarja v pol krajšem času in pred lansiranjem konkurečne logistike.

  • Duhec

   Vsi vaši posti se berejo kt čtivo z znanstveno fantastično vsebino…. zakaj hudiča ne priznate napak, zakaj ne priznate, da je levakom uspelo, ste nemočni, vse obrnete na glavo in začnete znova???

   • if

    Če menite, da je tako prav, in, če vas je takih dovolj, potem bo Slovenija dobila Novi manj.

    • Duhec

     Ta pat pozicija je najslabš…

     • if

      Pomagajte razrešit pat. Podprite namen referenduma.

     • Duhec

      Ni šans, da bi referendum uspel… ni.

     • if

      Referendum bo uspel, ker je v Sloveniji dovolj razsodnosti. Vi boste k temu dali svoj delež.
      Norci bodo glasovali proti namenu referenduma.

     • Duhec

      Ne bo uspel… interesi so premočni.

     • neny

      ne vem če je to pametno že vnaprej imet negativno prepričanje….to je za ovce. kr tak….ne glede na debato.

     • Duhec

      Večino dejstvo, da kradejo sploh več ne gane…. prepričani so, da bojo tko v vsakem primeru. Ljudje so otopeli… ne morjo, nočejo. Rabiš pa kritično maso….

     • neny

      ja no saj to….Matija Gubec se je uprl z vilami, motikami…

     • Duhec

      Ja…. zdej maš pa sam Gobce. Vse mora it v tri krasne, ljudje morjo postat lačni, da bojo začeli razmišljat….

     • neny

      vem….sam ne “levi” se mora premaknit navzdol, pa bodo upori…ker je pa Štrukelj pononvo izposloval višje plače se jim smeje.

     • Duhec

      Ljubljana je vir zla…. je pa trdnjava. V vseh pogledih….

     • šmentanamuha

      Najprej oddaj svoj glas ZA, potem pa bodi glasna.

   • montyamp

    Kaj je komu uspelo ???
    Komunistom poklati slovensko elito , da lahko živimo od bankrotov ?

    • Duhec

     Tudi to… čeprav to z elito je precej relativno. Ali je nekdo, ki ma sužnje elita???

     • montyamp

      Sužnje maš ti danes .
      Mi v tujini dobimo za delo DENAR .

  • Jurij Musar

   Lepe sanje.

 • if

  Samo norci bodo na referendumu glasovali za “plačamo več, dobimo manj”.
  To je načelo, ki bo dobilo referendum v korist “plačamo manj, dobimo več”.

  • Duhec

   Super slogan… drugi tir je sam zato, da bojo lohk kradli in zarad Luke… tam je pa sam odpad. Če rabjo tire, si jih naj nardijo… bo pa za podobne double Gašparju manj dnarja. Noro, kdo se plačuje…

  • V SLUŽBI RESNICE

   Ko boš navedel številke, se bova lahko pogovarjala.

   • šmentanamuha

    Številke so že nekajkrat posredovali tudi komentatorji na tem portalu, ki so očitno i stroke. Zdajle se mi ne ljubi iskat. Upam, da te kakšen od njih bere in ti bo podal ustrezno informacijo. Lahko pa jo najdeš tudi sam. Ampak, saj nisi za tule, a ne?

   • montyamp

    Daj 50 miljonov , toliko so paradajzarji že zafukali , narejenega
    NIČ OD NIČ .

 • V SLUŽBI RESNICE

  Referendum bo padel.

  • montyamp

   Samo da še ne vemo na katero stran .

   • V SLUŽBI RESNICE

    Če ne bo uspešen, na katero stran pa lahko še pade?

    • montyamp

     V hudo jamo , pa ga zabetonirate .

     • Duhec

      Dej pust tega pr miru…

 • V SLUŽBI RESNICE

  Naštejte mi sposoben Janšev gospodarski kader in me prepričajte, da je boljši in bolj pošten od levičarskega. Govorimo o gospodarstvu, ne o partizanih in domobrancih. Za njih se že dolgo ve kdo je bil bolj uspešen.

  • montyamp

   Najprej ti , začni s poštenimi potomci morilcev, ovaduhov in zločincev

   • V SLUŽBI RESNICE

    Vi trdite, da ste boljši od njih. Izvoli, čakam ….

    • montyamp

     Kdo kaj trdi ???
     Naj delajo komunisti , samo ne tako kot do sedaj .
     Malo radi puno kradi ………………………..
     Prekleta golazen paradajzarska , suša bo suša …….

     • V SLUŽBI RESNICE

      Torej ti noben ne pade na pamet. Meni tudi ne.

     • Duhec

      Lol. Ti si pa zoprn za SDSovce…

   • Jovo Jamnica

    Ja Syna, pa kaj res nea morš na najbol enostavno fprašanje ofgovorit???

    • montyamp

     Zakaj pa bi morala politika imeti firme ???
     Politika je kurba , in se naj tudi s kurbarijo ukvarja .
     Janša ne more imeti nič kot večina Slovencev ne , ker so komunisti državo izropali .
     Rajši sn hin kot da pustim žvepleno bando na oblasti .
     Janša je tele , ni pa morilec .

    • Viktorh

     Tik – tak, še 44 dni, pa…

  • Duhec

   Ta bo pa težka…. jst jih ne poznam.

  • janez cepec

   Vizjak – gospsodarstvo, Šircl in Logar finance, Grims javna uprava, Gorenjak polcija, Mahnič -pomožnsa šola, Irglca ženske zadeva, etzc, etc. ima jih puno. de pa o velikem vodji ne govorimo, on je sposobn za use

 • +

  Test

  • Duhec

   Test in plus…. pol si noseč.

 • (+)

  Test 2x

  • V SLUŽBI RESNICE

   Dela ….

  • Janez

   Kaj testiraš ?
   Da je ta Tunnek “pod nulo” takointako vemo. L.r. Janez KOMENDA

   • V SLUŽBI RESNICE

    Nov nick.

  • Komaj čakam jutrišnji dan. :)

 • Janez

  CENJENI GOSPOD VILI !
  Vso našo podporo.
  Ta zaplet samo kaže – kako nedemokratične zakone imamo.
  Mi
  VZTRAJNIKI
  – VAM BOO POMAGALI ZAGOTOVITI DOVOLJ VISOKO UDELEŽBO ! L.r vztrajnik . J. KOMENDA

  P.S. TOČEN NAČIN VISOKO UDELEŽBO VAM – G . VILI – POVEMO OSEBNO ! Lahko noč

  • janez cepec

   ti Janez aus Begne, boš ustraju u svoji sobci u Begnah še dolg poj, ko bo drugi tir že zgrajen

   • Viktorh

    .Tik – tak, še 44 dni, pa…

   • Kaj več od tega res ne zmoreš napisati, kajne?
    Eno in isto ponavljaš in misliš, kako si duhovit.

 • Božo

  Čaki čaki a potem je režimsko ustavno sodišče oprostilo Janšo. A potem je Janša tudi del komunističnega režima. Ja itak da je saj je največ bivših komunistov prev v SDS.

  • Naštej vladajoče iz leve strani, ki niso bili v prejšnjem režimu v partiji !
   Kaj se levi vedno samo v Janšo zaletavate, kot, da je bil on edini v partiji.
   Kako bolano.

   • Rožle

    A si vidla :) ?

   • Borut Stari

    Vsi pozabljate, da so eni bili ali so še danes komunisti. Drugi pa so vedno bili in ostali komunajzarji.

  • Borut Stari

   US je oprostilo Janšo, enostavno zato, ker ni kriv. Preberi si sodbo in ločena mnenja sodnikov. Posebno pa ločeno mnenje Dr. Mitje Deisingerja.

 • montyamp

  Janša bo gradil drugi tir .
  Dve progi za pol denarja .
  Za toliko v SDS manj kradejo kot murglosrbska banda .

  • V SLUŽBI RESNICE

   A bo postavil Časarja nazaj za šefa Luke Koper?

   • montyamp

    Janša je budalo ni pa morilec .
    Vzamem , ker drugega klina za jebanje žveplenega nimam.
    JANŠA HEROJ ——– KUĆAN GNOJ

   • macon

    To je edini SDS milijonski lopov, še Lovšin je za Čehov zagonil in pokradel denar v navezi z F21 tajkunom. Časar je sodno sprocesiran, SDS se ga je odrekla, kaj pa levi?

    Levih milijonskih lopovov je vsaj 100 in vmes par večstomilijonskih kot Zidar, Bavčar in Janković.

 • V SLUŽBI RESNICE

  Če bi jaz bil Janez Janša, bi v parlament prišel s konkretno cenejšo ponudbo za drugi tir, namesto z referendumom, ki ni noben garant, da se pod drugo vlado ne bo kradlo. Na splošno bi rekel, da naj vsaka parlamentarna stranka pride s svojo ponudbo, katere naj bi predstavile pred javnostjo v parlamentu in izbere se najcenejša. Ne glede od katere stranke prihaja. Tudi pri volitvah: naj vsaka stranka napiše svoj program, na volilnem listku naj se skrijejo imena strank in naj narod izvoli najboljši program, Vse ostalo je mlatenje prazne slame oz. politika in ne delo v korist države oz. prebivalcev.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 44 dni, pa…

   • Janez

    KAJ?
    PA BO TAKRAT ? ČEZ 44 DNI ? L.r. Janez KOMENDA

  • macon

   Janez Janša nima kaj ponujati konkretne cenejše ponudbe, ker to ni njegova stroka. To je vprašanje za stroko.

 • cosmosjasnovidec

  Referendum bo,ker v tem primeru mora biti.Tukaj sedaj niso pomembni ne levaki ne desničarji ampak je pomembno to,da se lopovski kradljivi bandi mora stopiti na prste in jim to krajo onemogočiti.
  V kolikor bi cena drugega tira bila normalna kot je bil znesek izračunan na začetku ne bi imel nihče nič proti izvajanju dela.
  Ko pa se je vmešal tovariš komunajzarski kurčevič “milan kurčan”z ostalo balkansko čefutarsko drhaljo kot so copatar “janković”ter ostali se je pa strošek izgradnje 2.tira kar naenkrat dvignil za milijarde eurov.
  Če ne bo odobren referendum se bo šlo na ulice ne z rožami ampak z orožjem in se enkrat za vselej obračunalo z to sodrgo.
  Normalno,da so sodniki na sodiščih podkupljeni saj si bodo v sodelovanju z bando v kolikor ne odobrijo referenduma seveda tudi napolnili žepe z podkupninami.
  Nobeden ni tako fuknjen,da ne bi vedel kaj se dogaja.

  • V SLUŽBI RESNICE

   Kaj se pa dogaja? Desni bi radi kradli namesto levih, To je vse kar se dogaja.

   • montyamp

    Zakaj pa naj bi kradli samo paradajzarji ???

    • PRIČEVALCI

     Zakaj pa mora sploh kdo krasti?

     • macon

      Tvoji očitno morajo, a nje?

   • if

    Očitno ste navijač ali konstrukter načela vaših “Za več denarja dobimo manj”.

   • macon

    Desni ne morejo krasti, ker ne obvladajo kontrolnih družbenih podsistemov in ker ne izhajajo iz socialistične kraje in kriminala pred 1991.

    Vaši levi izgovori so amoralni in otročji. Opoziciji pripisani nameni niso enaki milijardni levi kraji in je ne opravičijo.

 • montyamp

  Ni važno kdo bo gradil .
  Komunistom treba na grbo nabasat nadzor .
  Če bodo pol manj kradli bomo Švico v kratkem prehiteli po desni .
  Bandite treba razgnat , bando udbovsko , …………………..
  Na sodišča pa sodnike , ne pa potomce politkomisarskih klavcev .

 • PRIČEVALCI

  Portret tedna: Robert Časar

  Krmilo Luke je prevzel po Janševi zmagi 24. oktobra 2005, potem ko so prijateljski nadzorniki dodobra namučili dolgoletnega direktorja Bruna Koreliča.Že na začetku luške kariere je pričakoval vse kaj drugega, saj je znancu rekel: »Ob koncu mandata bom preskrbljen do konca življenja.« Znani in pokojni koprski odvetnik je tedaj stopil do Koreliča in mu brez dlake na jeziku navrgel: »Vi ste bili na oblasti in ste grabili 15 let, zdaj je napočil čas za nas.«

  Milijoni so v Časarjevem času postali neznansko lahki. Poleg pozitivnih (seveda dodobra zasoljenih) naložb so se pojavili tudi nakupi sumljivih podjetij v tujini: delež v romunskem Rail Port Aradu, 26 milijonov evrov v slovaškem TTI, za katero v Luki še danes ne vedo, kaj bi z njim. Širokosrčno so kupovali zemljišča na Orleški gmajni, v Beltincih, v Divači. Samo za nakup zemljišč na Orleku je šlo družbi Premik Net za 800.000 evrov provizij. Zapletlo se je z dragim najemom Grafistovega zemljišča za parkiranje avtov, zapletalo v poslih z nekaterimi izvajalci pristaniških storitev. Sodišča in javnosti na sojenju s svojimi argumenti ni prepričal. Priče so ga obremenile, da je prejel visok znesek, tak znesek pa se je istega dne pojavil na njegovem bančnem računu. Kriminalisti so mu dokazali, da je njegova mati v Novigradu v tistem času kupila nepremičnino za 86.000 evrov, njegova žena pa na Kozini za 150.000 evrov. Še leta 2012 je samo za legalizacijo hiše v Portorožu moral kupiti 260 kvadratnih metrov zemlje in zanjo odštel 81.500 evrov. Neznano kdaj, na neznanem kraju in neznano kako ga je celo Janševa stranka v času sodnega procesa preprosto izbrisala s seznama članov.

  Morda niti sam še ni doumel, koliko ga je zaznamovalo dejstvo, da so tudi očeta, ki je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja kot občinski uradnik odločal o parcelah v Portorožu, obsodili na pet let zapora zaradi nezakonitosti, ki so mu jih dokazali na sodišču, in mu tedaj odvzeli polovico premoženja.

  Nekje v podzavesti je ostala samosvoja podoba o (logično) krivičnem družbenem okolju. Zato je tudi sam ob izreku obsodbe izjavil, da je tega dne umrla pravna država.

  • PRIČEVALCI

   Toda Robert Časar ni bil sam. Ker je še kot predsednik uprave kandidiral na listi SDS za državni zbor in bil član Janševe vlade v senci, predviden za prometnega ministra, ker je podobno zapravljivsko, z nakazili na račune v finančne oaze, ravnal še en Janšev vojak Andrej Lovšin in ker je v istem času po intenzivnem postopku na celi črti propadal še Istrabenz, so analitiki prepričani, da ni šlo za naključne poteze posameznih »prostih strelcev«.

  • Borut Stari

   Ko že bluziš, ti bom omenil, da Gašpar Gašpar Mišiču, Časar ne seže niti do kolen. Zakaj je izbrisan iz stranke? Razumljivo, ker ni primeren. In v vsakem zrnju žita se najde tudi pleveu.

 • Janez

  NA PREISKOVALNE
  PARLAMENTARNE KOMISIJE – VABITI, POZIVATI JIH !
  Tudi
  SODNIKE, TOŽILCE, ITD. KI OVIRAJO
  PREISKAVE, TOŽENJE, POŠTENO SOJENJE – takoj po počitnicah ! L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  PRIČEVALCI
  Portret dneva PRIČEVALCI=F.TUNNEK=J. CEPEC= KRTAČA itd.
  Ta
  F.TUNNEK je frustriran, zaradi ex KP, ZK INDOKTRINACIJE MENTALNO IN ETIČNO VERJETNO ” POŠKODOVAN”, KLEČEPLAZNIŠKI ČLOVEK.
  PLAČANO NAROČEN PRENAŠALEC ZLONAMERNIH POLIT ČENČ.
  TUNNEK – ni zmožen ustanoviti svoje stranke. Le zdrahar in hujskač – plačan – je.
  Ne
  zelo temeljito razgledan !
  NE VE NPR., DA JE MARŠAL TITO PREKO TESNIH SODELAVCEV – VELEBITA IN ZLASTI KGB Jova –
  Ivan- Stevo KRAJAČIĆA – SODELOVAL
  – Z NDH USTAŠI, PRI MORJENJU SRBOV V JASENOVCU.
  Vir: Miloš KOSTIĆ , INTERNET INTERVJU V BGD ODDAJI “GOLI ŽIVOT”.
  Torej !
  Je na nivoju nogometnega navijača. Ni na nivoju nogometaša, trenerja ! L.r. Janez KOMENDA

  P.s. Miloš OOSTIĆ: KAKO STA MARŠAL TITO IN KGB – STEVO KRAJAČIĆ SODELOVALA Z NDH USTAŠI
  https://www.google.si/search?q=goli+život+miloš+kostić&oq=goli+&aqs=chrome.3.69i59j0j69i60j69i59j69i57j69i60.10901j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • sale

   janezu neko stavio kokain u drogu

 • PRIČEVALCI

  Toda Robert Časar ni bil sam. Ker je še kot predsednik uprave kandidiral na listi SDS za državni zbor in bil član Janševe vlade v senci, predviden za prometnega ministra, ker je podobno zapravljivsko, z nakazili na račune v finančne oaze, ravnal še en Janšev vojak Andrej Lovšin in ker je v istem času po intenzivnem postopku na celi črti propadal še Istrabenz, so analitiki prepričani, da ni šlo za naključne poteze posameznih »prostih strelcev«.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 43 dni, pa…

  • MižekFiga

   Pet (5) miljardno (5.000 miljonov) denarno bančno fojbo ne moreš nafilat in primerjat z nekaj deset miljoni umišljeno porabljanih €. Bavčar je LDS, če ne verjameš vprašaj predsednico Katarino Kresal.

 • if

  Ni izgubil Vili Kovačič, bitko je izgubila demokratična Slovenija.
  Vojno bo dobila demokratična Slovenija.

 • Borut Stari

  Državljani/državljanke Slovenije, med katerimi je manj kot polovica zavednih Slovencev, Ne more, ne na volitvah ali referendumih premagati druge polovice. Zavedeni in priseljenci obvladujejo sceno.

  • sale

   točno to naj se spokajo nazaj v argentino

   • Novakec1

    Ne čez Kolpo, je bližje in ceneje.

   • Borut Stari

    Ti pa čez Kolpo.

  • if

   Mar to pomeni, da ustavna himna Zdravica ni aktualna?

 • MižekFiga

  Dober dan?
  Doc. dr. Jadranka Sovdat, predsednica
  Doc. dr. Etelka Korpič – Horvat, podpredsednica
  Dr. Dunja Jadek Pensa, ustavna sodnica
  Doc. dr. Špelca Mežnar, ustavna sodnica
  Akad. prof. dr. Marijan Pavčnik, ustavni sodnik
  Prof. dr. Matej Accetto, ustavni sodnik
  Prof. dr. Rajko Knez, ustavni sodnik
  ————————————————-
  DDr. Klemen Jaklič, ustavni sodnik
  Marko Šorli, ustavni sodnik

  Sami presodite katere sodnice so iz Bavconovega češpljevega drevoreda.
  Zadnje spremembe v US je podpisal predsednik Borut Pahor.

  Prijatelji, imamo dolžnost da zavrnemo zakon, ki nam je škodljiv ker še 40 let futra Kučaniste z našim denarjem!

 • Novakec1

  Ta vukojebina je en prismojen šmorn. D ašmorn prismodiš morš bit pa en stručko.

 • Ivan Friderik Novak

  Dvojni doktor znanosti Jaklič je delal na Harwardu kot “pomožni profesor”.
  Na naših (evropskih) fakultetah ta funkcija ustreza nazivu asistent.

  Toliko v opombo . . .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!