Volilna napoved dveh režimskih dnevnikov napoveduje hud spopad med Šarcem, Janšo in Židanom

Foto: Demokracija

Volilna napoved časnikov Dnevnik in Večer poldrugi mesec pred parlamentarnimi volitvami – te je danes ob 11. uri razpisal predsednik republike Borut Pahor – kaže, da bo v prihodnjih tednih potekal oster boj za zmago med Listo Marjana Šarca, SDS in SD, iz tekme pa prav tako ni izključena SMC.

Rezultati ankete, ki jo je za oba časnika med 9. in 12. aprilom izvajala agencija Ninamedia, v njej pa je bilo anketiranih 1.000 ljudi, so pokazali, da bi, če bi bile volitve to nedeljo, za Listo Marjana Šarca glasovalo 18,5 odstotka vprašanih, za SDS 18,3 odstotka, za SD pa 17,6 odstotka vprašanih. Za SMC bi glasovalo 12,3 odstotka vprašanih, sledijo pa Levica s 7,7 odstotka ter DeSUS in NSi s po sedmimi odstotki.

Medtem ko je pri SD, ki jo vodi Dejan Židan, delež volivcev po spolu tako rekoč izenačen – le za malenkost so SD bolj naklonjene ženske kot moški -, sta Lista Marjana Šarca in SDS bolj moški stranki, saj bi zanju glasovalo več kot 60 odstotkov moških. Prav tako imata Šarčeva stranka in SDS Janeza Janše večji delež volivcev s podeželja kot SD. SMC so bolj naklonjeni moški kot ženske.

Križanja podatkov kažejo, da DeSUS privlači predvsem ženske, saj je skoraj štiri petine volivcev stranke Karla Erjavca ženskega spola. Nasprotno pa v strukturi volivcev Levice z več kot 70 odstotki krepko prevladujejo moški. Kar 96 odstotkov volivcev DeSUS je upokojencev, v starostnih skupinah do 45 let ga kot svojo volilno bazo ni navedel niti en anketiranec. Največji delež volivcev, mlajših od 30 let, dosega Levica.

Druge stranke se po volilni napovedi Dnevnika in Večera ne bi uvrstile v parlament, saj ne dosegajo štiriodstotnega parlamentarnega praga. Za SLS bi glasovalo 2,8 odstotka vprašanih, za Dobro državo in SNS 1,7 odstotka, za Stranko Alenke Bratušek 1,3 odstotka, prav toliko bi jih glasovalo za Listo novinarja Bojana Požarja. Sledijo Združena desnica ter Lista Andreja Čuša in Zelenih Slovenije s po 0,7 odstotka, Združena Levica z 0,6 odstotka in Davkoplačevalci se ne damo z 0,4 odstotka.

Na vprašanje, ali se bodo udeležili parlamentarnih volitev, je pozitivno odgovorilo 55,2 odstotka vprašanih, 19,6 odstotka pa jih je odgovorilo, da se bodo volitev verjetno udeležili. Med vprašanimi se jih 15 odstotkov volitev zagotovo ne bo udeležilo, 4,5 odstotka se jih verjetno ne bo udeležilo, 5,8 odstotka vprašanih pa tega še ne ve.

demokracija.si

 • Zgornji

  Žal je trenutno edina najmanj slaba pot le z Janšo . Vse ostalo je Slabše , zdaj vidim. Šarko me je preveč razočaral … Žaaal.

  • Franc Šink

   Pes poriva psico od zadaj.Sicer imaš povsem prav.

   • VERRZIFIKATOR

    Marijo Šarinić – Mahmut Shariqi

    AVTOHTONA PASMA

    Spraševali zadnjič so sosedje,
    kakšne da je pasme tisti psiček,
    ki okoli leta kakor ptiček,
    sili zadnje čase se v ospredje.

    Razne psičke sicer imitira,
    sam pa pasme je nedoločljive,
    barve brezizrazne, najbolj sive,
    po soseščini ko paradira.

    Kraškega ovčarja oponaša,
    bil posavski bi gonič še raje,
    a zašel je psiček v naše kraje
    od drugod, saj čudno se obnaša.

    Pasme da domače ni gotovo,
    to na prvi se pogled opazi,
    z imitiranjem ko te oplazi,
    veš, da vlogo rad igral bi novo.

    Pravijo sosedje serpentinec,
    toda to pač pasma ni nobena,
    najbolj še spominja, enkrat ena,
    psiček me na pasmo šarplaninec.

  • lokec

   Na veliko žalost le Janša nas lahko reši katastrore.

   • Zgornji

    Ja. Amennn . Pa še to bo vprašljivo . Žal. Mir vam bodi.

 • Montana

  Šarec je notorični lažnjivec v službi zblojenega KuĆana.

  • učko

   Vsi so taki !

  • Franc Šink

   Ni res Šarec je njegov sluga. Kdaj je pa komunist komu že kaj plačal ?

  • stajerc5

   A-a, zvitega kuckota!

 • Olga_10

  Volilni obeti Murgel… Slovenci, naženimo levičarske kriminalce – udbomafijo!

 • Olga_10

  Šarec ima “program” – držati paravan za Kućanovo udbomafijo….da bo naprej nemoteno kradla in uvažala divjake!

 • učko

  Vse ankete kažejo, da bojo ta rdeči fašisti zopet imeli ustavno večino v parlamentu. Da se to ne bi zgodilo, bi že pred dvema, tremi leti bilo potrebno ustanoviti še dve protirežimski politični stranki, ki bi bili jasno profilirani in bi nastali na podlagi proti režimskih političnih gibanj. Tako pa na novo ustanavljajo stranke režimske sile, že vejo za kaj !

 • lili pili

  Desjnaki, potrebno bo hitro nabaviti tablete proti besnenju, poraz bo hud in pekoc.

  Tega ne boste mogli prebolet brez pomoci lekarnarjev in psihologov……. ubogi janez in urska in vsi ostali zalujociii

  • učko

   Ne boj se ti za JaJota, temu je cilj prit v parlament in cukat poslansko plačo in vse ugodnosti parlamentarcev in dremat v opoziciji. To bo z lahkoto ustvaru, na žalost. Za naslednje volitve se bomo pa tud tisti, ki se ne ukvarjamo s politiko, začeli z njo ukvarjat in bomo odplaknili vse, ki se grejo sedaj politiko.

   • lili pili

    Dobro napisano..

  • Franjo Trojner

   Veš, da si hecn, ne vem niti al si ded ali baba ali samo one, niti katero različico leve stranke podpiraš?
   Verjetno ZKS/SD, morda levo SMC, ali upokojensko na papiru in v resnici levo stranko DESUS, morda celo agresivno, ekstremno ZL?
   Čuj pa saj vse tote leve stranke imaš non stop na oblasti in njihovo vladanje narod ocenjuje, kot zelo slabo. Zakaj se ti veseliš? A si ti tako malo sado/mazo ali samo idiot, veš ti sam najbolje. Čuj glede na stanje v Sloveniji in da je leva vlada/koalicija padla zaradi notranjih razprtij med levico, da delo te leve vlade več, kot 70 % volilcev tudi levičarjev ocenjuje za zelo slabo, ti pa se veseliš ponovne zmage te iste levice, dokazuje, da pameten ti nisi.
   Ti si eden tistih cepcev, ki uživa v tem, da v gozdu vedno znova stopi na drek.

   • lili pili

    To kar si napisal je meni vse jasno, spomni se, da je tudi zadnja janseva vlada razpadla….

    Osebno volim nsi, ki edina od desnih ni okuzeva z bivsimi komunisti. Ima realen program, normalne a stroge volivce ne pa fanaticne kot sds..

    • Franjo Trojner

     Ti za Nsi ne glasuješ nikoli. Sram te naj bo, debelo si se zlago! Poglej si svoje komentarje za dober mesec nazaj!

     • lili pili

      Ja ce bi poznal politiko nsi bi vedel, sa to ni vec sestrska stranka sds, vec kot dve leti so tukaj nsi izenecevali z kucanom in udbomafijo, sele sedaj, ko je jansa ugotovil, da z sateliti ne bo nic in ko sta se pogovorila z toninom se o nsi ne pise vec. Spomni se kaksni so bili komentarji sds cez novakovo in da je sds edina desna stranka, zato mi je bilo najlazje komdntirati s strani levega bralca.

      Nikoli nisem nic napisal ce z nsi, sem pa vedno in tudi v bodoce pisal, da je v sds prevec bivsih komunistov, kar je dejstvo…

 • učko

  Komunistični režim z lahkoto zmaguje s svojimi strankami. Na drugi strani pa sami OPORTUNISTI, ki kolaborirajo z režimom, delajo pa se kao “desni”. Same prevare !!!!

  • Olga_10

   Očitno tudi vi kolaborirate z režimom…

 • učko

  Janša, svinja komunistično belogardistična, upam da se zgodi čudež in te odplakne ven iz parlamenta !!!!

  • učko pa kaj je danes s teboj ?
   Daj , umiri se. Boš zmerjal, ali pa jokal po volitvah, zdaj pa se ne muči že v naprej, da ti ne omagajo moči !

  • stajerc5

   Bucko, ti si tako uboga srpska pizdurina, da si se v yugobuffet vec ne upas. Se pivicko ti mora mamucka nositi domov, da ne dobis po kastroli. A se ti izplaca?

   • Gavnar

    Le kaj imaš ti proti Srbkinjam, pasuljem, opankam in srbskim markami ?
    Same SĐS-u najljubše stvari.

  • Olga_10

   Vas bomo vse poslali nazaj v beograjski pašaluk…. pa boste lahko srbske svinje pošiljali,kamor boste hoteli…

   • Gavnar

    Za začetek lahko v Banja Luko:
    – je bližje,
    – SĐS-ovci se tam počutijo kot med brati,
    – streže se najljubša SĐS hrana – Pasulj,
    – ni videti čudno, ko imate udobna obuvala – opanke,
    – obdajajo vas sami “pošteni” ljudje,
    – v Jajce lahko prideš peš v enem dnevu,
    – pa še gotovino ti tisti bratje lahko posodijo čisto transparentno,…

 • Franjo Trojner

  Vsi tisti, ki so volili za stranko novih obrazov Jankovićevo že propadlo PS in nato še za istant stranko etičnih, moralnih, pravnih in spoh ah in oh znova novih obrazov, danes napol razpadlo odstopljeno Cerarjevo SMC, bodo znova volili za stranko novih komedijanskih obrazov, komedijanta Šarca!
  Razumem, da človeka, volilca napizdijo enkrat, dopustim možnost, da ga napizdijo še drugič, toda, da ga napizdijo še tretjič je pa zelo čudno mar ne? Vse kar gre preko števila 3 je idiotizem, sado/mazo itd.
  V dobro države in vseh državljanov bi si takšni naivni volilci morali sami za nekaj časa omejiti volilno pravico, to bi ponovno pridobili, ko bi res razumeli in znali na hitro povedati, da je Janković, Cerar in Šarec ena in isto, kar pomeni, da novim nepreverjenim obrazom ne gre zaupati ! Ko bi res razumeli, da med stranko ZKS in SD ni razlike in da stranka Desus in njen predsednik ne zastopa upokojencev, temveč prvo samo sebe in nato samo par priviligiranih upokojencev. In da medijem ne gre zaupati ker fosirajo samo svoje rdeče konje in kobile, za dobro plačilo in drobne usluge seveda.
  Morda sem preveč zahteven, toda res me boli srce, ko vidim po volitvah kup razočaranih volilcev, ki preklinjajo vlado, koalicijo, ki so jo sami izglasovali.

  • stajerc5

   Saj poznas tisti film, ko se vsako jutro zacne kot dan od dneva prej!? Eh, vidis, to se dogaja nasim pametnim volilcem vsaka ( u mater, to je pa tezka, ce vse vlade zbrisejo ali so pa kamenjani..) xy leta!

 • Ribič

  Sem si ogledov Serpentinškovo seanso. No če so pa tile konkurenca SDS-u, se nas naj bog usmil.

  • Miro

   ja res je, kdor se z SDS primerja je pa res globoko padel…

   • Ribič

    Hja miro, Janez vam je omogoču, da ste državo zapufal z 22% na 81% to je vse kar ste naredl. U NLB pa 5 miljardno lukno.

 • Vera

  Volivci ne bi smeli gledati na izgled posameznikov, temveč na njihovo minulo delo . Vprašajte se , kaj sta za Slovenijo dobrega naredila Šarec in Židan ? NIČ ! Zakaj bi nekateri še volili Cerarjevo SMC ?Zakaj ? Erjavec, da je najbolj priljubljen pri ženskah ? Pa mu menda ne verjamejo več, da bo povišal pokojnine , ker so to njegovi ” predvolilni bombončki ” vsake 4 leta.

  • Suljo

   Vsaj se potrudi in napisi zakaj bi naj sel moj glas jj????janeza je čas povozil

  • žogica

   In kaj sta za Slovenijo naredila ti in Janša?????????

 • matjazr7

  Moja napoved, da se bo Cerar vrnil dovolj močan za vlado se uresničuje. Nova koalicija Šarec, Židan in Cerar je realnost, po potrebi jim bo še Karel asistiral. Čudovito (sarkazem, da se ne spravite prehitro name), spet bomo imeli ustavno večino na skrajni levici. SDS pa kot druga ali tretja najmočnejša stranka (pa četudi bo najmočnejša, kar dvomim) bo lepo prevedrila naslednja štiri leta v opoziciji, kar je po mojem tudi njihov resnični cilj.

 • montyamp

  Šarec je strelec z merkurjem v kozorogu .
  Stalin je bil strelec z merkurjem v kozorogu
  Žvepleni je kozorog z merkurjem v kozorogu
  Zemljarić tudi ………………….
  Masleša tudi …………………..
  Fišer tudi ……………………….
  Kos tudi …………………………
  Violeta tudi …………………….
  Lahko da so to dobri ljudje , bratranci po dušah , samo brez dokazov vam ne bom verjel .

  • Prdo

   Tudi tebe karma jebe

 • Slovenec 33

  Okupatorji in izdajalci slovenskega naroda se trudijo na vse pretege, da bi se okupacija slovenskih dežel nadaljevala in zato forsirajo vse, ki bi jim omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel.
  S tem imajo zagotovljene nagrade in financiranje za pasje dojilje, za sorošiste, za LGBTQ izrodke, za spomenike verskim blaznežem, ki so pustili za seboj nad 600 morišč po slovenski zemlji in nadaljevanje ropanja in kraje denarja, ki so ga slovesnki davkoplačevalci zaslužili.
  Edino SDS ima potencial to okupacijo ustaviti in z njo tudi prodor novih okupatorjev (beri dezerterjev iz Vzhoda) v slovenske dežele.
  Levi agitprop oddelek dela 25 ur na dan, da omogoči nadaljevanje delovanja tega zdriza, ob podpori topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma in mu novi okupatorji pridejo prav.

 • montyamp

  SERPENTINŠEK ======= STALIN =====-== KUĆANOV LAKAJ
  Volimo SDS , murglosrbe na odpad .

  • Miro

   kaj se ti je malo odpeljalo… kaj bi rad povedal?

   • montyamp

    Psihologija ………………………..
    Ni zate ………………………..
    Je preveč ………………….
    Samo za ………………….

    • Miro

     sožalje

 • montyamp

  SERPENTINŠEK === STALIN
  Stalin je poklal 30 mio. Rusov , se pravi svojih , kot komunisti v Sloveniji .
  Konformizma poln ljudomrznež , bratranec in izbranec halbmadžarsko murglosrbskega prekmurca , ki je uničil slovensko državo .
  Začel je pri razooroževanju TO , nadaljeval z atentati , danes pa iz ozadij po mafijsko nastavlja podrepnike in izkrivljene marionete , kot sta cmerar in serpentinšek .

 • Prdo

  Janša politično truplo

  • lokec

   . Ne ve se kdo bo prej. Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade,

  • beno

   Prdo = levo politično PRDALO.

 • montyamp

  JANŠA HEROJ — KUĆANOVE CMERAVE MARIONETE GNOJ

 • montyamp

  VSI NA VOLITVE – MLADIČE ZAZIDARSKEGA OVADUŠTVA NA ODPAD .

 • Suljo

  SDS… VEM DA JE TESKO TO ZA VAS…PAČ NE BOSTE SESTAVLJALI VLADE…SPRIJAZNITE SE
  ALI PA PREVETRITE VODSTVO STRANKE

 • Suljo

  Leva opcija vas prehiteva po desni….pa sj …ne bo vam hudega …sedeli boste v opoziciji ter imeli lepe place….

 • beno

  VSI NA VOLITVE in predajte glas tistemu kandidatu zgoraj, ki se je doslej
  PREVERJENO najbolje izkazal.

  To je edina rešitev za Slovenijo

 • Janez

  Za poraz v vojni so vedno krivi generali nikoli vojaki. Desni pol pa se tega ne zaveda, drugače bi že odstavili nesposobnega Ivana, ki jih fura iz poraza v poraz.

  • Suljo

   Tako je janez

 • Micky Mouse

  Rezultat volitev bo:
  1. LMŠ
  2. SDS
  3. SD
  4. SMC
  5. DESUS

  Torej vemo že v naprej, kdo bo sestavil vlado. Volitve bodo samo formalnost.

  • Zgornji

   Možno, ni pa nujno.

 • herman

  Ura resnice se bliža. V Leku in Krki že pripravljajo novo serijo pomirjeval za Trstenjakovo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!