Volilna tekma se pričenja s predčasnim glasovanjem

Foto: STA

Z današnjim dnem se pričenja predčasno glasovanje pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami. Vsi, ki v nedeljo ne morete na volitve, se lahko odpravite na eno izmed 63 volišč, ki so večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij in bodo odprta od danes do četrtka med 7. in 19. uro. Sicer pa tokrat velja novost, da izidi predčasnega glasovanja prvič ne bodo znani takoj po tem, ko bodo v nedeljo ob 19.uri volišča zaprla svoja vrata. 

Na Državni volilni komisiji so namreč sprejeli sklep, da bodo lahko volilni odbori s štetjem glasovnic pričeli šele v nedeljo, in ne prej. Po navedbah STA pa bodo takrat znani izidi vzporednih volitev, ki jih bodo objavili nekateri mediji.

Prvi neuradni izidi bodo kljub temu znani šele v nedeljo zvečer. Ko bodo volišča v nedeljo zaprla svoja vrata, bo Državna volilna komisija na spletni strani sproti objavljala delne neuradne rezultate in informativni izračun, kakšna bi bila glede na izide struktura parlamenta in kdo bi bil izvoljen.

Stranke in liste imajo čas za nagovarjanje do petka opolnoči
Vse stranke in liste, ki so se odločile za sodelovanje v volilni tekmi, imajo le še do petka opolnoči čas za nagovarjanje volivcev, saj se bo tedaj volilna kampanja, ki se je začela 4. maja, uradno zaključila in bo napočil čas za volilni molk, ki ga bo potrebno spoštovati vse do zaprtja volišč v nedeljo.

Foto: STA

Na tokratnih državnozborskih volitvah, ki so osme po vrsti, se bo za naklonjenost nekaj več kot 1,7 milijona volivcev potegovalo več kot 1.600 kandidatov na 25 različnih kandidatnih listah. Do 30. maja je še mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja, med drugim glasovanje na domu in zunaj kraja stalnega bivališča.

Udeležba na volitvah predstavlja državljansko dolžnost, saj vsak glas šteje in soodloča o prihodnosti slovenske države. Ni dovolj le govoriti in se pritoževati, ampak je potrebno dejansko oditi na volišče in glasovati. Izgovori “nimam časa” in “vsi so isti” so prazni in škodljivi tako za nas kot tudi za naše prihodnje rodove. Zato ne iščite izgovorov in pojdite volit!

N. Ž.

 • Vera

  Takoj , ko sem že pred dnevi slišala za to novico , da rezultata predčasnega glasovanja 3.6. takoj po 19 ti h ne bodo objavili , sem vedela, da bodo prirejeni po želji DVK , ki jo vodi nekdanji človek iz propadle stranka LDS . Nismo še pozabili Tržiča, kjer se je pred leti tudi ” kuhal rezultat ” !

  • Zgornji

   aaajjjjjjj … a pol bi bilo bolje da bi jaz šel kasneje voliti in ne danes zjutraj ??

   • Vera

    Ja na volišče v nedeljo 3.6.

    • Zgornji

     Ja, pa zdaj žal nemorem dvakrat ! :-/

  • Osti jarej

   …kdo ga je pa skuhal?

   • Vera

    LEVICA ! :(

 • Anton

  držim pesti da tokrat zmaga desnica, levica je imela od 2011 naprej dovolj časa, pa tega ni znala izkoristiti.V tem mandatu ni bilo izvedene niti ene ključne reforme, ki bi vplivala na pospešen trend gospodarske rasti, Glede podatka da je Sloveija imela zabeleženo v Evropi največjo rast, kot pravi Cerar, pa nisem čist zihrl, pa če temu rečem pritdilno, in upoštevam predhodnje informacije(trend rasti evropskih držav v primerjavi s Slovenijo), bi morala dinamika rasti biti še precej večja, kot tiste cca 4%,(po moji oceni vsaj tam v rangu 10/>%) , obstujoča dinamika nam zagotavlja cca 8-10 let zaostanka za povprečjem najrazvitejših držav Evrope.Upoštevati je potrebno ob vsem tem tudi fazni zamik pri recesiji, cikel recesije bo zagotovo prišel, temu pritrjujeo predhodnji podatki, ključno je pa vprašanje periode, oz kako pripravljeni bomo na novo recesijo. Ob teh pajacih-levakih, nisme prepričan, ups, ne zagotovo vem, da temu ne bo tako.
  Zgolj politika vključevanja, nas bo pripeljala iz situacije kod smo, kdo izkjljučuje oz ne izključuje pa je lahko vsak gledalec pri sebi se dovolj dobro informiral , ko je gledal soočenje gospodarstvenikov s politiki.

  sarkazem press

 • Zgornji

  Jaaa, jaz sem že Zutraj glasoval za Najmanjše zlo v Sloveniji : Za Janeza Janšo. AAAAAAAMPAK, POVEM TI PA, JANEZ, … ČE TOKRAT NE NAREDIŠ RED, IN SE NE POBOLJŠAŠ, SI GA ZA VEČNO OPLEL !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

  • Jovo Jamnica

   Jas pa za Zedinjeno Slovenijo. SDS bo itak mela dovol za relativno zmago.

   • stajerc5

    Dober si se odlocu, spet bos lahko iz “niemandslanda” kretenizme spuscal. Ko bi vsaj za Hrjavca, hihihihihiiiii……. Aja, on bo iz iste republike, sorry.

   • Zgornji

    No, spet delaš proti Enotnosti … buča :-(

  • Vera

   Janez bo naredil vse, samo , če ne bo dobival iz leve strani polen pod noge !

   • Zgornji

    jaz pa Dvomim da bo dovolj naredil , pa še Huda Polena Bo dobival od Kretenskih Zlobnih levuharjev !!! ! !!!

 • Kri Za

  Zmagal bo MarJANŠArec !

  • stajerc5

   Eeeeeee, nekaj ni bilo po petletnem planu v OS…

 • jovan jovan

  “Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ponareja dokumente, zlorablja osebne podatke in družbene medije? Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ima težave s pojasnjevanjem izvora premoženja; ki po obvodih dobiva denar za kampanjo iz sosednje fašistoidne države; ki po optimistični varianti najema za delovanje stranke in kampanje t. i. mafijske kredite od fizičnih oseb (!), po pesimistični pa prek fiktivnih kreditov pere lasten denar? In za teatralno vrnjen denar še danes ne vemo, kam je bil nakazan … To so vprašanja za Cerarja, za Židana, za Šarca, za Dobovška, za novinarje in vse, ki pravijo, da jim je mar, kje živimo in kdo to državo vodi. “

  • janez cepec

   maš prou, DžejDžej ne more bit predsednik vlade

  • stajerc5

   Vprasanje za Novo24!
   Ima nepristevna oseba iz oddelka za nepristevne, uveljavljati pravico nepristevnih in komentirati po forumih normalnih!???? Mislil sem, da je cmerar tudi to www. stran, za svoje bolnike organiziral.

   • jovan jovan

    Glede na sektaško intelektualno povprečje je ta forum res forum neprištevnih in od vas pravzaprav nora24 živi! Vi pa za ivana.

 • montyamp

  KOMUNISTIČNA PARTIJA YUGOSLAVIJE je zelo slaba izbira na volitvah , zato
  SD-SMC-DESUS-ZL-ZAAB , niso prava izbira .

 • RATATA

  Ob vsakih volitvah trikrat spremenim naslov stalnega prebivanja.
  Tako štirikrat volim. V torek, sredo in v četrtek predčasno ter v nedeljo redno.

 • RATATA

  Trikrat HURAAAA za naše moštvo:
  HURAAA
  HURAAA
  HURAAA!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!