Vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor opozarja, da pripravljenost Slovenske vojske za delovanje v vojni ostaja nezadostna!

Foto: STA

V preteklih petih letih je bila Slovenska vojska na najnižji stopnji zmožnosti delovanja. Letošnje poročilo ponovno, tako kot v minulih letih, ocenjuje pripravljenost Slovenske vojske za delovanje v vojni z nezadostno. Pripravljenost za delovanje v miru v letu 2017 pa je po besedah predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sil Boruta Pahorja ocenjena s povprečno oceno dobro, torej le za oceno višje kot lani. A ob tem je potrebno zavedanje, da vojske nimamo za to, da nas brani v miru. 

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske Alan Geder in obrambna ministrica Andreja Katič sta danes Pahorju podala poročilo o pripravljenosti vojske v lanskem letu, Pahor pa je na novinarski konferenci ob predaji dejal, da je sicer letošnje poročilo za odtenek boljše, vendar morajo biti občutki previdni.

Pahor: “Nujno je, da se vojaški poklic ponovno ovrednoti, tako glede statusa kot plačila”
Na izboljšanje ocene delovanja vojske v miru so po besedah Pahorja vplivali izboljšano usposabljanje, povečan obseg vojaških vaj in pozitiven trend na področju vzdrževanja oziroma razpoložljivosti vojaške tehnike; ob tem je dodal, da je to delno posledica večjega finančnega vlaganja v Slovensko vojsko. Izpostavil je problem popolnjenosti enot Slovenske vojske s kadri, težave s ključnimi sistemi oborožitve in tehnike ter položaj in status slovenskega vojaka. “Nujno je, da se vojaški poklic ponovno ovrednoti, tako glede statusa kot plačila. Moramo zagotoviti, da bo vojaški poklic konkurenčen in cenjen poklic v naši državi,” je po navedbah STA dejal Pahor.

Po besedah Pahorja poglavitni razlog za stanje pripravljenosti vojske predstavlja nizek proračunski izdatek za Slovensko vojsko, saj obseg in dinamika povečevanja sredstev ne zadostujeta pretirano za izboljšanje pripravljenosti. Pahor je prepričan, da se lahko Slovenija kljub nizki oceni pripravljenosti zanese na profesionalnost in predanost vojakov in častnikov Slovenske vojske. Ta je kljub nižji kadrovski popolnitvi številčnejše angažirana za zagotavljanje miru in stabilnosti v mednarodnem okolju, saj je okrog pet odstotkov stalne sestave v letu 2017 delovalo v 12 mirovnih operacijah in misijah. Opozoril je na humanost vojske pri lanskoletni ujmi, njen angažma pri reševanju življenj in spomnil, da še vedno zagotavlja podporo pri varovanju južne meje.

Foto: STA

V svojem govoru Pahor ni pozabil omeniti negativne ocene bataljonske bojne skupine 72. brigade, ki je v javnosti dvignila nemalo prahu. “Slabi izkazi preverjanja bojne sposobnosti prispevajo k nezadostni oceni vojske za delovanje v vojni,” je izpostavil Pahor in dodal, da od Gederja pričakuje, da bo do novega sklica pripravil načrt izboljšanja pripravljenosti, vključno z natančno oceno potrebnih virov in tveganj, predvsem pa podal predlog obsega in strukture Slovenske vojske do leta 2030.

https://twitter.com/NenadGlucks/status/979665980577210369

Za ministrico Katičevo je bila takšna ocena pripravljenosti Slovenske vojske pričakovana, ob tem pa je dodala, da jo veseli, da se je ocena za delovanje v miru izboljšala. Prav tako  je spomnila na ukrepe ministrstva v lanskem letu in priznala, da se stanje v Slovenski vojski v zadnjih letih ni bistveno izboljšalo in ostaja eden večjih izzivov nove vlade. Načelnik Generalštaba Slovenske vojske je izpostavil, da je sicer res, da se je lani ustavilo krčenje proračuna za Slovensko vojsko, kar je prišlo prav pri kredibilnosti v mednarodnem prostoru, vendar pa to ni prispevalo k povečanju njene ognjene moči, zato je pripravljenost le-te nespremenjena.

Foto: STA

Geder: Slovenska vojska za zagotavljanje nacionalne vojaške obrambe potrebuje večja finančna sredstva
Sadovi modernizacije pri oceni pripravljenosti bodo po besedah Gederja vidni, ko bo Slovenska vojska lahko izgradila celotne sklope zmogljivosti, ne pa zgolj posameznih delov. Dodal je, da ima s tem v mislih potrebo po večjih finančnih prilivih, ki bi omogočili oblikovanje dveh srednjih bataljonskih bojnih skupin. Za zagotavljanje nacionalne vojaške obrambe Slovenska vojska po besedah Gederja potrebuje večji finančni priliv z namenom zagotovitve ustrezne opreme, kar je v skladu z mednarodnimi zavezami. Tako bomo lahko po prepričanju Gederja zgradili profesionalni in bojni karakter.

N. Ž.

 • VERRZIFIKATOR

  Mirna Vojskič

  PODNEVI BO ŠE DOBRA

  Zdaj prispelo glavno poročilo
  na butalsko slavno je županstvo,
  izročilo tja ga je poslanstvo,
  da iz listov se je kar kadilo.

  Nezadostna je obramba vaša,
  rekla že takoj je komisija,
  da bo v miru dobra, se izvija
  vojskovodja, s tem celo ponaša.

  Vsa je nezadostna razsvetljava,
  rekli komisarji so Butalcem,
  pameti in pa razuma talcem,
  se v Butalah v trdi temi tava.

  Pa so v poročilu zapisali
  zdaj butalski pač poročevalci,
  da svetilke stare so menjalci
  iz Butal drugam odpotovali.

  Bo svetila vse tja do oktobra,
  dokler ne premakne spet se ura,
  ta svetilka kakor slepa kura,
  bo podnevi še vso zimo dobra.

 • francelj3

  Kako je zdaj z naslovom? Ali je ali ostaja? Ali na Novi sploh kdo kdaj prebere, kar je napisal?

 • Miro

  kakršen poveljnik, taka vojska

  • VERRZIFIKATOR

   Je enačba jasna tu kristalno:
   ni poveljnika in ni armade,
   le še četica kdaj za parade
   in poveljnik – pišče včasih glasno.

 • Waltter

  Levak kot teslo misli da se bo brez vlaganja ob zmanjsanju izdatkov po enem letu stanje izboljsalo, pa ce bi bil milan murgelski na njegovem mestu bi bilo porocilo taksno kot bi milan zelel ne pa sedaj kr nekaj :-)

  • Krtača 20

   Isto je v zdravstvu, sam tam pa desni vpijete da bi moral še bolj šparat. Mal se zapletate. Dohtarjev pa pol premal lol….

   • alojz

    Šparat se da. Manj krast pa bo denarja dovolj za plače več zdravnikov.

   • Beli Medo

    Ma zapleta se verjetno tebi, preplačane žilne opornice, kolki naročanje preko naročilnic namesto javnih naročil…. tam se da prihranit.

 • Krtača 20

  V interesu EU je da ima vsaka država slabo podhranjeno vojsko in da hkrati državo izčrpava za Nato proračun za vojsko, ki ko bi jo rabili, je ne bo. Obračajte po lastni želji. Dejstva so dejstva. In kaj bi desni naredil drugače? Me prav zanimajo odgovori (ki jih ne bo hehehe).

  • Anton

   Kučan je že pred osamosvojitvijo razorožil TO. Smrt komunizmu

  • Beli Medo

   Ta vprašanja pošlji SD-ju, tam so glavni krivci za to kar imamo!

 • alojz

  Ocena zdravstva: za bolnike nezadostno, za zdrave strice odlično. Ja Pahor, v miru pa vojske ne rabimo.

 • šmentanamuha

  Kakšna farsa! Ne vem, če je že kdaj kje katerikoli vojaški poveljnik razpravljal javno, pred celim svetom, kako je njegova vojska gola in bosa in ni pripravljena za boj, so brez kondicije in še teči ne znajo. Sicer pa manekenova vojska drugačna niti ne more biti. Za vojaško ministrico imajo tajnico velenjske občine, za vrhovnega poveljnika pa otročjo zvezdo instagrama.

  • Miro

   ja še enega takega strokovnjaka smo imeli. Vodja rumenega tropa, je, ko je bil predsednik vlade, javno razglašal bankrot države….

   • Franc Šink

    Vojsko je pa le primerno opremil!

  • cosmosjasnovidec

   Tole ni farsa ampak še eno izdajalsko nastrojeno dejanje proti lastni državi katero se v vseh drugih državah kaznuje z smrtno obsodbo.
   Pri nas so pa izdajalci še celo ponosni na to ko celemu svetu izdajajo tajne zaupne vojaške podatke.Tovariš “pahorjat nima časa osebno nesti podatkov Putinu (ima ogromno dela v garažah pri pasjejebskem biznisu sedaj,ko ni več njegovega mentorja barićevića) ter hrčkom pa jih posreduje kar javno preko medijev.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Anton

  vir MMC:

  “Visoka gospodarska rast je v letu 2017 prispevala k odpravi primanjkljaja v slovenskih javnih financah. Država je tako leto končala celo z minimalnim presežkom, ki je znašal 13 milijonov evrov.”

  evforija na strani levičarjev je pričakovano visoka, je pa tudi temu primerno hinavščina na visoki ravni pričakovana,za 13 miljončkov “presežka” in hkratnem cca 30 miljardenm dolgu/2 miljonski populaciji, kar znaša nekaj cca 74% javnega dolga je to še manj kot pljunek ob morju. Ne to levake ne zanima, važn je podatek 13 miljonov “presežka”, še bolj važno pa je to da je NAŠ, če bi bilo eh 13 miljonov presežka “ustvarjenih pod vlado “desne vlade” bi bili sedaj priča medijske gonje, govoric kako nespsoobni smo “desničarji”. da tedaj pa bi se “levičarji” potrudili se poglobiti v makro in mikro kazalce, se spoluževali primerjalnih študij z ostalimi evropskimi državami, vse s ciljem zmanjšati oz izničiti delo vlade, vendar ne, sedaj ko je teh 13 miljovo “presežka” ustvarejenih pod NAŠO vlado to kajpak “nehote” pozabijo/ljajo (beri demanca, primer pranja denarja v NLB in NKBM), pozabijo tudi nato, da ta vlada ni nič in to dejansko nič naredila pozitivno v smeri reform, kar je naredila, pa je zajebala še dodatno (primer zdravstvo). Da to pa levaki pozabijo, pozabijo/lajjo(spet ta demenca!) tudi na to da ti NAŠI niso imeli prav nič oz ničelni vpliv na ta presežek, kar tudi še ako drži, drži pa še posebno to, da bi lahko imeli kos črnega kruha za glodati(eri 13 miljonov presežka) ob sposobni, nacionalni vladi dejansko kos pogače oz potice. da tudi to hinavsko zamolčijo ti NAŠI in še amrsikaj drugega zamolčijo kar njim ni povšeči. . Kar je pa res je pa t da se širokoustijo in hvalijo z tujim perjem(beri tuje zasluge za teh 13 miljonov presežka). Vse te vlade po letu 2004-2008 so akjpak zamolčale da so za njihove presežke, akr jih je bilo, zaslužna vlada Janeza Janše , mandat 2004-08, oni levičarji akjpak če njim ni povšeči radi pozabijo na vso ekonomijo, pozabijo povedati da se tržno gospodasrtvo oobnaša ciklično in teu primerno ciklično s faznimi zamiki in to akr se dogaja v tujini to pri nas se ne dogaja hkrati temveč z influenco z določenim zamikom.

  Slovevnci smo delavni, pošteni in dostojanstven narod, zatorej; MI SI NE ZASLUŽIMO ŠE ENE VLADE, MI SI NE ZASLUŽUMO ŠE ENE HINAVSKE VLADE, IN ŠE MI SI NE ZASLUŽIMO ŠE ENE NESPOSOBNE VLADE, POD OKRILJEM LEVICE, KATERA BI SE IZ NAS BRILA NORCE.

  sarkazem press

  • Igor Kavalar

   13 miljonov presežka za 20 let oblasti levih strank in 30 miljard izgube.
   Kera gnila firma je to? To je Slovenija.

   +13.000.000
   -30.000.000.000
   ————————
   FAIL za v GUINESSOVO Knjigo Rekordov

   • Anton

    Točno tako Igor, res je preveč sem dolgovezil z argumentacijo. Skratka poslovni izid države pod to vlado je kot si že tudi ti ugotovil, pa upam da nisva zgolj samo midva, NARAVNOST TOTALNO KATASTROFALEN. In če k temu dodaš še dejstvo, da je temeljne naredil Janez Janša v mandatu 2004-08,in upoštevaš primerjalno analizo z nam sorodnimi državami v Evropi (beri višjegrajska skupina itd) je dosežek teh 13 miljonov ne presežek, temveč indic kako katastrofalno nesposobno vlado smo imeli v mandatu 2014-2018, predvsem pa kar je najpomemebnejše 4 izgubljena leta, ki se nikoli ne bodo povrnila.

    sarkazem press

 • Franc Šink

  Na juriš banda komunistična .In direkt v zasedo.To kar ljudje na gornji sliki počnejo je naravnost nevarno za varnost države.Pahor ima samo še nekaj časa da udari po mizi.Ampak kaj ko je mevža.

  • RATATA

   Pahorja bo prej miza udarla kot on njo. On nima blage veze o ničemer.

 • MižekFiga

  Za Slovenijo (vojsko tudi) gre !!!
  Naslednje volitve so prilika, da število levičarjev v Parlamentu merimo na dve decimalki natančno. NPR.:” 0,13 % (100% = 90 poslancev)”.

  • cosmosjasnovidec

   Naslednje volitve so tako ali tako zmaga desnice kot je tudi razvidno na vseh glasovalnih tabelah vseh medijev.
   Tudi sam hodim naokrog in podučujem starejše ljudi koga naj volijo,ker vsakokrat ne vedo za kaj gre in volijo napačne levuharske driske.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • soc

  Katičko za sesutje vojske, Kolar Celarčevo za sesutje zdravstva, Kopač Mrakovo za sesutje družine – fenomenalni trio fantasticus največjega političnega bleferja in najbolj nesposobnega premierja samostojne Slovenije. Vse štiri v čuzo za desetletje!

 • FRANC3

  Sposoben, zlasti pa odločen predsednik države bi, ne glede na kompetence, ki jih ima, že pred tremi leti od Cmerarja zahteval odstavitev ministrice Katićke. Ker pa je ministrica iz kvote SD, se to zagotovo ni moglo zgoditi.
  Da je sprenevedanje še večje, ministrica modruje, kaj bi bilo potrebno narediti, sama pa je vojsko samo uničevala. HINAVKA!

  • cosmosjasnovidec

   Ne samo izdajala podatkov v tujino in jo uničila ampak tudi okradla,ker je morala nakupiti nove Bmw avtomobile za celo njeno družino seveda preko vojaškega sklada.
   Ampak o tem je vse utihnilo,ker je zraven kraj udeležena še ostala levuharska mafija pa bi jih lahko izdala,če bi se postopek pričel nadaljevati.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • PIA PlA

  Bi se lahko gospod sprenevedavi vrhovni kameleon zbudili in ugotovili, da so prav oni vrhovni poveljnik slovenske vojske. Ne moreš biti vrhovni in za nič odgovarjati. To se dogaja samo v Sloveniji pod zaslombo rdeče mafije. Tip najprej poskrbi za tragedijo, nato nadaljuje s farso, iz vsega skupaj pa nastane navadna burka.

  • cosmosjasnovidec

   Kaj se pa drugega od lopova ter izdajalca svoje domovine lahko pričakuje.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Slovenec 33

  Neverjetno, kako se ta največji veleizdajalec slovenskega naroda v tretjem tisočletu dela lepega.
  Najprej je kot premje pomagal prikriti eno milijardo terorističnega denarja, da so si lahko provizije razdelili, nato je kot predsednik države, skupaj z veleizdajalsko okupatorsko vlado, pomagal uničiti slovensko vojsko, da ni več sposobna braniti države, sedaj pa ploza, kar že vrabci čivkajo.
  To je pravi intelektualni potencial komunistov – preoblečenih, prikritih, deponiranih, ki jim je ednini cilj uničenje slovenskega naroda.
  Od njihovih predhodnikov, verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi in nas na to opominja nad 600 morišč po slovenski zemlji in ki so po koncu vojne izvedli največjo veleizdajo slovenskega naroda, ko so skupaj s partizani omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel, se cilj njihovega delovanja ni spremenil in tudi danes je enak, UNIČENJE SLOVENSKEGA NARODA !

  • Miro

   res je. namesto da bi sedel, je bil nagrajen s predsedniško funkcijo

  • Burek Burecki

   Jaz osebno vidim teroriste v natu, ki pobijajo na stotine nedilznih ljudi in otrok dnevno… Edini ki unicujete slovenijo ste tisti ki podpirate to gnilo jabolko in post-komuno-fasisticno eu… Zaradi njih nismo samostojni in nikoli ne bomo…

  • cosmosjasnovidec

   ++++++++++++++++++++++++++
   Pritegnjeni levuharski komunajzerji ter čefutarji pa mu še naprej nasedajo,ker imajo pač prazne betice.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Burek Burecki

  Ko vasi enostrandki “prijatelji” iz razvitega sveta zakuhajo vojno z vzhodom bo polovico vojakov dalo odpoved. Na mejo z rusijo bojo tako poslali polovico slovenske vojske in polovico rezervistov. Se pravi 2000 osebkov kateri so pripravljeni umreti za ameriske interese….

 • janez cepec

  prva stvar je rek: kakršn komandir, taka vojska. kdo j’ že komandant, aja Barbika, use jasn. drugo, pa za koji kurac se b’ sekiral, kašno vojsko imamo, če, (ko) “zaratujemo”, sej nas bo Nato branu, ane? zato smo pa šli not, saj na to finto so nas nategnil. tretje: začenši z generalom Glanckopfom, Janšo mislim, je še usak abrambni minister razjebavu vojsko po svoje. skratka, glede na use tri točke je sklep uhka sam eden. crno nam se piše, najebal smo ga. take vojske res ne rabmo. sploh pa ko nas bo napadu, luzerje, pa tko so okol in okol nas sami Natovci, pa se ja ne bomo med sabo pobijal, ali pač?

  • cosmosjasnovidec

   NATO bo kurac branil Slovenijo v kolikor do česa pride.Kot prvo Slovenija že nekaj let odkar so levaki na vladi ne plačuje članstva (denar so si raje pobasali v svoje žepe) zaključno dejstvo je pa,da ne navajam ostalega sodelovanje naše komunajzersko levuharske vlade z Rusi kar je pika na i.
   NATO hrvate oskrbuje z helikopterji,ladjami,čolni itd.Slovenijo so pa nabili na kurac in bi jo že zdavnaj kot je Trump že napovedal iz NATA vrgli ven a jim trenutno ni pomembna niti zanimiva.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • janez cepec

    ma nabijajo te levaki, komunajzarji pa čefurni na kurac, sam teb to očitn paše, ker si pederčino jedna

    • cosmosjasnovidec

     Zapri kljun pedofil ter ššššššccccccc nazaj v norišnico iz katere si pobegnil,ker če te kje dobim se poščijem na tebe in v tvoj izkrivljeni gobec tako,da te bo zalilo.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • xtc

  To kar večina Slovencev ve že par let je Pahor in leva druščina,morala slišati od tujcev.

 • garfi

  Borat Pohar nas je zadolžil za 8 milijard in nima kaj bluziti, on je pomemben del uničevanja Slovenije
  Butalci so ga izvolili tudi za tega precednika medtem ko je vadil za smetarja in čistilca in bil pri vseh mega svinjarijah poleg
  spomnimo se samo teš in nlb pralnice, učiti bi se moral tudi v pralnici saj pravi, da ga pranje milijard ne zanima
  NE ZMORE PREŽIVETI S 3000€ MESEČNO, hoče 5000€ kot jih kradeta KurČĆan in njegov štrukelj
  rdeČĆkoti so bili že pred 25. leti zreli za smetišče zgodovine

 • cosmosjasnovidec

  Hahahaha.
  Izdajalec svoje domovine pa še povrhu vsega nekakšen poveljnik obrambnih sil kateri nima blage veze o vojaških zadevah opozarja na take situacije.
  In kakšna obrambna sila je SLO vojska,ko nima niti municuje za navadne puške kaj šele drugo?
  To,da sedaj hočejo od hrvatev nakupiti njihovo odpisano opremo katero so zavrgli zaradi nakupa nove je oprema za vojaško silo?No ja za SLO vojsko je očitno dobra saj ni ravno tako razcapana kakršno imajo sedaj.
  Ne me jebat pritegnjeni tovariš “pahorjat” in raje že v naprej povej,da je tale tvoja blamaža ter metanje peska v oči Slovencem že v naprej pripravljena lopovska kraja davkoplačevalcem ter polnjenje tvojega ter ostalih žepov levaško komunajzerski čefutarski golazni.
  Spelji se nazaj v pizdo materino gnoj iz katere si priletel smrdljivec izdajalski zavajalski lažnjivi komunajzerski manipulator.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • janez cepec

   stop pred špegu, pederčino jedna, potegn tisto svojo žvaruno iz usranih gat, pa začni scat po seb

   • cosmosjasnovidec

    Pred ogledalo jaz lahko stopim,ker sem lep in ne nagraužen pasjejebec ter pedofilski iztirjenec tako kot ti in tvoji levuharski,čefutarski komunajzerji kateri morate imeti kovinska ogledala pa še ta ne zdržijo dolgo.
    Driska prizadeta moram te spet spomniti,ker si zabit kot tvoj pedofil stari kateri te je že v otroštvu naskakoval v rit in usta,da tole ni portal za pomoč pritegnjenim duševno prizadetim osebkom.
    Tako,da šššššššccccccc nazaj v tvojo umobolnico iz katere si pravkar pobegnil seronja,da spet ne boš kje posilil kakega otroka nesnaga pedofilska ali pa kakemu majhnemu psu razčesal analno odprtino smrdljivec nagnusni,da te ni sram gnusoba nekulturna.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • garfi

  razorožitev ni naključna, plačani leviČĆarji so del globalne totalitarne mafije
  pravkar poteka njihova razorožitev Američanov s pomočjo vstajnikov
  šolski mladini perejo možgane in jih ščuvajo same proti sebi in svobodi
  pokoli v šolah so tudi načrtni s tem ciljem, potem lahko izvedejo državni udar
  tako kot pri nas Banditi že večkrat
  meseČĆnik-l je za popolno uničenje obrambe

  • janez cepec

   de mačka s kože daš, ne rabeš orožja, dost je skrhan pipec

   • garfi

    prijavljena grožnja

    • janez cepec

     pa kva ti nuca, če boš brez kože

     • garfi

      prijavljena grožnja

     • janez cepec

      BUNKSL

     • garfi

      prijavljeno zmerjanje

     • cosmosjasnovidec

      Ti nisem že prej ukazal,da zapri svoj izkrivljeni kljun pasjejebski pedofil,ker drugače pridem in se ti poščim v njega tako,da te bo zalilo.
      No ja bi vsaj bilo ene levuharsko komunajzersko čefutarske nesnage v Sloveniji manj.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

 • garfi

  OPOZORILO ZA VOLITVE MAJA – VELEIZDAJALSKA “LEVICA” !!!
  Banditi so nas oropali za 100 MILIJARD in sedaj ponujajo varčevanje z ukinitvijo obrambe v zelo nevarnih časih
  to je njihova že tretja narodna veleizdaja
  DOL Z šarec-sd-smc-desus-l-Bratuškova-sloga-itd VSI SO PROTISLOVENSKI !!!
  SKRAJNI !!! ČAS JE ZA SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd
  VSI NA VOLITVE, DA REŠIMO SLOVENIJO !!!

 • Osti jarej
 • Artur

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!