Javnomnenjska raziskava: Z višanjem volilne udeležbe raste podpora SDS. Tekma bo napeta vse do zaprtja volišč!

Foto: STA

Podatki nedavne javnomnenjske ankete, ki jo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, kažejo, da podpora SDS raste, ker se je tudi več vprašanih opredelilo za zanesljivo udeležbo na volitvah, a je pa pri tem potrebno poudariti, da ni še nič odločeno, saj je vse odvisno od ljudi, ki se bodo 3. junija dejansko udeležili volitev. Dejstvo je, da vsak glas šteje in odloča o tem, kakšna bo naša prihodnost. 

Anketa, ki je bila opravljena med 14. in 17. majem, je razkrila, da bi na predčasnih volitvah v državni zbor večina volivcev svojo podporo namenila Slovenski demokratski stranki (17,2 odstotka), na drugem mestu ji sledi Lista Marjana Šarca (12,2 odstotka), na tretjem mestu stranka SD (6,8 odstotka), na četrtem mestu  stranka SMC (4,3 odstotka). Pri tem pa je potrebno pripomniti, da 42,8 odstotka volivcev ostaja neopredeljenih.

Volilni prag (4 odstotke glasov) bi doseglo 8 strank
Če pogledamo spodnji graf, lahko vidimo, kakšno je razmerje med opredeljenimi volivci. Na prvem mestu je stranka SDS s 30,1 odstotka, sledita pa ji Lista Marjana Šarca z 21,4 odstotka in stranka SD z 12 odstotki. Volilni prag bi dosegle tudi: stranka Stranka modernega centra s 7,5 odstotka, Demokratična stranka upokojencev s 5,6 odstotka, Nova Slovenija – krščanski demokrati s 5,3 odstotka, Levica s 4,7 odstotka in Slovenska nacionalna stranka. Tokrat volilnega praga ne bi dosegle: Slovenska ljudska stranka z 2,5 odstotka, Stranka Alenke Bratušek z 2,4 odstotka, Združena desnica z 2,4 odstotka, Lista novinarja Bojana Požarja z 1,1 odstotka in Dobra država z 0,7 odstotka.

Nihanje podpore strankam
Glede na predhodno opazovanje (pri čemer je za aprilsko merjenje vzeto povprečje obeh meritev) je visok porast zaznati pri stranki SDS, nekolikšen porast pri stranki LMŠ in padec v podpori stranki SD. Med zasledovalnimi strankami je na vrhu SMC.

Druga izbira
Na vprašanje: “Zamislite si, da te stranke ne bi mogli voliti, katera bi bila vaša druga izbira?” je večina vprašanih (8,8 odstotka) kot drugo izbiro navedla stranko NSi, na drugem mestu ji sledi stranka SD (8,4 odstotka), na tretjem mestu Lista Marjana Šarca (7,8 odstotka), neopredeljenih pa je bilo 41,1 odstotka.

Največji delež vprašanih kot najbolj primernega mandatarja vidi Janeza Janšo
Na vprašanje: “Kdo bi bil po vašem mnenju najprimernejši mandatar za sestavo prihodnje vlade?” je večina (12,6 odstotka) odgovorila Janez Janša, 11,6 odstotka vprašanih je odgovorilo, da bi bil najprimernejši mandatar Marjan Šarec. Le 4,4 odstotka vprašanih je odgovorilo Miro Cerar, kar pa je pričakovano, glede na to, da je ta med soodgovornimi za zamujena štiri leta.

Volilna udeležba
Spodnji graf kaže, da je 43,3 odstotka vprašanih odgovorilo, da bi se zagotovo udeležili volitev, 22,5 odstotka pa je takih, ki se volitev zagotovo ne bodo udeležili. V primerjavi s prejšnjo anketo, ki je bila izvedena med 3. in 5. majem, je mogoče opaziti, da je odstotek vprašanih, ki bodo zagotovo odšli na volitve, nekoliko zrasel, in sicer z 42,6 odstotka na 43,3 odstotka. Med zanesljivimi volivci tudi tokrat največji delež vprašanih prihaja iz najvišje starostne skupine, nad 65 let (32,8 odstotka), najmanjša pa je udeležba v starostnih skupinah 18-24 let (1,6 odstotka) in 25-34 let (13,7 odstotka). 

Telefonsko anketo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, in sicer med 14. in 17. majem 2018. V raziskavo je bilo zajetih 719 anketirancev. Povprečna starost je znašala 50 let, največ anketirancev pa je z dokončano srednjo šolo (32,3 odstotka). Sledijo tisti s poklicno šolo (29,2 odstotka), 16,2 odstotka anketirancev spada v skupino najvišje izobraženih, 22,2 odstotka anketirancev v vzorcu pa ima dokončano osnovno šolo ali manj.

Politični analitik Matej Makarovič je glede ankete izpostavil, da vsaka anketa vsebuje določeno raven statistične standardne napake, zato moramo razlikovati med večjimi premiki, ki lahko kažejo na spremembo v realnem svetu, in pa drobnimi nihanji v odstotkih, ki jih lahko zanemarimo kot statistično nepomembne. “Napovedana volilna udeležba v tem smislu ostaja stabilna in je po mojem vtisu tudi kar realna. Visoka stopnja apatičnosti, naveličanosti in nenehnih razočaranj med volivci namreč očitno ne obeta visoke volilne udeležbe.”

Prof. dr. Matej Makarovič (Foto: STA)

Po prepričanju Makaroviča je lahko po drugi strani porast v volilni podpori SDS odsev realnega trenda, vendar je za kakšne jasne sklepe še veliko prezgodaj. Izkušnje namreč kažejo, da zna SDS izgubiti svojo prednost prav v finalnem delu kampanje, zato bo ključni izziv zanjo, da ohrani motiviranost svojih volivcev do konca in predvsem na sam volilni dan. Kar zadeva levih strank, se bo med njimi verjetno še dogajalo precej izmenjave, saj volivci, ki so jim te stranke blizu, relativno zlahka prehajajo od ene leve stranke k drugi. Glede podpore potencialnim kandidatom za predsednika vlade pa je Makarovič dejal, da je morda še bolj kot majhne razlike opazno dejstvo, da nihče ne uživa res visoke podpore.

N. Ž.

 • Peter

  Torej bo treba malo podaljšati, ni problem, bojo v Tržiču, tam so že navejeni, pa še kje, no.
  Tito je reko: nema spavanja dok naši ne pobede, de.

 • stajerc5

  To so VOLITVE

 • večni srb

  Volitve so torej že odločene, zmagal bo Marjan Šarec in njegova stranka zlobnih klovnov.

  • večni srb

   Tako so se pač takrat odločili.

  • SIMON ROZIC

   Bojim se, da imaš prav!
   Za nadaljevanje prekletstva, ki ga živimo, bo to edina izbira! Hudo! V njegov
   klan (Kučanov) se bo zbasala vsa leva svinjarija, od cekretarjev (SD) pleničarjev
   (Desus), vsa etika in morala(SMC), komunistčna gverila (L in ZL) in pri stranskih
   vratih bojo spustli v svoj klan še šiviljo in Slogo ZK….
   In smo že tam, kjer smo bili pred 70 leti!

 • večni srb

  Na mambo đambo se ne razumem preveč,vem pa, da graf zgodovine vseh napovedi agencije Parcifal pove vse o zanesljivosti in kvaliteti njihovih znanstvenih prerokb.

 • VERRZIFIKATOR

  Frano Miločinski

  KAR V BUTALAH LETOS SE OBETA

  Kar v Butalah letos se obeta,
  pač ni cirkus, to je huda zmota,
  kakor čorba ni vipavska jota,
  letos bo tako kot prejšnja leta.

  Cirkus, pravijo, v Butale pride,
  ko opravijo se tam volitve,
  cirkus dal bo nove pridobitve,
  sonce več v Butalah ne zaide.

  Že mogoče, da bo z akrobati
  zletel kak obraz nov kam s trapeza,
  opica da kakšna v drugo dreza,
  a to cirkus ni, tako med brati.

  Cirkus vendar prava je umetnost,
  ta pa vsaj v Butalah ni mogoča,
  kjer prodaja pamet se tekoča
  in uplinjena že kot prevzetnost.

  Običajna to bo prireditev,
  ni da bi jo kaj precenjevali,
  rezultati bodo sliko dali
  pameti butalske pač meritev.

 • Marija

  Vučko in volilna komisija so že večkrat pokazali , da znajo volitve prilagajati v prid pridobitvam revolucije. Že v bitki s Pahorjem so imeli volišče na zalogo, ki je še enkrat volilo, če se to ne spremeni bodo zopet šteli po komunistično(najprej pobiješ opozicijo, potem likvidiraš volilce. ki so proti tebi, če še vse to nepomaga presipaš kroglice v svojo škatlo in potem rečeš, da so volitve demokratične)

  • Anton

   še enkrat Dušan se ne piše Vučko, temveč Vučković

   sarkazem press

  • Sarkazem

   Se popolnoma strinjam

  • KAPIBARA

   Bolj humano je, da se lift pokvari…

  • janez.pokoncni

   Stara balkanska kvartopirska : dobar pisac, pola partije.

 • Anton

  Milan je nad Šarcem že obupal. No po tej anketi so bojo spet aktivirali za Marjana.
  Njihov odrešenik je vstal od mrtvih.

 • DJURO SUMAR

  Sploh ni pomembno katera stranka bo relativni zmagovalec. Tiste nove desničarske stranke ne bodo prišle v Parlament, tako da bo zopet vse odvisno od Karla Erjavca. Hvala bogu, zopet bomo imeli levičarsko vlado.

  • KAPIBARA

   Živi bili, pa videli, pa se čudili..

 • Tweety Bird

  3.6. 2018… VELIKI POK !!!

  • Krtača 20

   U begnah že prpravljajo posebne sobce za janšiste.

   • Sale

    Za Janšo pa hostel barbBar hahhahah bo lahko glodalci kosti iz dobre jame

 • Tweety Bird

  Tanja Starič: “Že zadnjih 10 let SDS v anketah močno vodi, potem pa izgubi.”

  Foglof Tunek: “…ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha…pa da jim gate ftrga!!!”

  • Ker pride dan D, tvoji tumpeki menjajo nato glasovnice. Pravniček cmeravček je zmagal samo ker je ta stol bil ukraden. Poštenosti tu ni bilo.

   • Sarkazem

    In je tudi zdaj ne bo, na vrsti je igralček klovnček!

  • KAPIBARA

   Kdaj se je lift pokvaru- za kera volitve ?

 • učko

  Ta rdeča fašistokracija je dobro organizirana in bo zopet imela v parlamentu ustavno večino !!! Tako da, moji ljubi neumni desnakarji, zahvalte se tudi Janši za tole govnarijo !!!!!

 • Seveda po anketah SÐS vedno vodi, saj kličejo uporabnike fiksnih telefonov, po možnosti vedno istih. Naj recimo raje naredijo elektronsko anketo. V takem primeru se ne bi čudil da še pirati dobijo dovolj za prag.

  • KAPIBARA

   Pa saj veš, da so te ankete izum komunjara..

  • WISKY 1000

   komunajzar,si se oglasil,samo na napačnem portalu,24 kur je zate.

 • Na volitvah bodo imeli v komisijah svoje “jazbece”, ki bodo lističe menjal za komedijanta šareni. Če ne zmaga SDS bo Slovenija čez 4 leta komedijantska srbohrvaška država.

  • Sarkazem

   Kara ne bodo postorili “jazbeci”, bo popravila še državna volilna komisija.

   • KAPIBARA

    ŽAL Točno !
    Večkra črtan volilni listič JE včljave, če je iz njega razvidna volja volilca..
    Moral bi imeta eno samo čačko..

 • Mariza Petrovcic

  Morajo zmagati levi, da bodo bancno kriminaliteto, t6 in podobno dali pod preprogo.

  • Sarkazem

   In z 2. tirom naslednje desetletje dobivali svež denar.

 • Janez

  Nora TV predstavlja Šarca kot nesposobnega, potem ko pa volilce vprašajo kot bi bil najboljši mandatar dobijo odgovor da bi bila Janšo in Šarec enako dobra. Torej je tudi Janšo nesposoben haha. Točno to vam jaz že skozi govorim.

  • komar marko

   samo nekaj.Žev prvi besedi si zapisal žaljivko. Torej si tipičen rdečko z vakuumom na podstrehi in IQ sobne temperature. kapiš!

  • KAPIBARA

   Napačan primerjava!
   To je zgodba o dveh hiša. Ena doktor- druga cigan. Kera je več vredna ?

 • Dilinger

  Jaz sem za SDS in upam,da bo Janez Janša minister za obrambo,grem takoj še enkrat v vojsko in to zastonj.

 • Kučko pod pručko

  Nekaterih populizem še ni streznil

  To, da je SDS na prvem mestu, prav tako pa, da bi bil najprimernejši za vodenje vlade RS Janez Janša, ni nobeno presenečenje. Veliko ljudi ve, v kakšno revščino so nas pahnile tri Kučanove vlade, kako so uničile gospodarstvo, da so pokradli našo skupno imovino, kako bedno živijo upokojenci in kakšna nevarnost grozi Sloveniji s tem, da velikodušno sprejema migrante. Dodobra je ljudem razbistril oči tudi Cmero, ki je pred štirimi leti nategnil ogromno volivcev s svojo opevano etiko in moralo, ki pa ju je kasneje poteptal do prafaktorjev.

  Čudi pa vseeno anketni podatek, da bi bil za predsednika vlade RS zelo primeren tudi Marjan Šarec. To kaže, da je še veliko ljudi nadvse naivnih in da se odločajo na podlagi murgelske propagande “samo da ni Janša”, ne pa, kaj vse je prvak opozicije naredil za nas v letih 2004 do 2008. Slovenija se je takrat pričela dvigovati, njena pot pa je kazala v smeri razvitih evropskih držav. Janši se torej ni treba hvaliti in obljubljati praznih puhljic, saj je že zdavnaj dokazal, kako sposoben politik je.

  In kje je tu Šarec? Razen goflje, ki mu sicer dobro teče in na katero padajo naivni volivci, še ni pokazal ničesar. Res da je župan občine, toda Kamnik ni Slovenija. Imamo že grenko izkušnjo z župankarskim Opankovićem, ki je zmagal na volitvah, pa ni bil sposoben ni ti toliko, da bi sestavil vlado.

  Tretji junij je pred vrati, naša družina pa bo za Slovenijo oddala 4 glasove z obkroženo stranko SDS!!!

  • KAPIBARA

   Jest žal samo 2

  • Krtača 20

   Dedi a si celo familijo “demokratično” postrojil? Revež… . u glavo.

   • totex39

    Revež si ti, ker podpiraš tako lopovščino, razen da nisi eden izmed njih.

    • WISKY 1000

     krtaček je eden iz med njih,zato jih podpira,vrane skupaj letajo.

   • WISKY 1000

    krtaček.ti boš že junija bogi revež

    • Steiermark

     mislim, da je ta ščetinar že rojen, kot revež, poglej samo kako “slovensko” se izraža, čeprav , bojda rojen v Sloveniji , iz svoje balkanske miselnosti in jezika, nemore….

 • komar marko

  vse ankete RDEČKOTOM kažejo slab rezultat. Posledice PAKT izdajstva KOHLIJA in šerifa. Namreč njivova oblast jim je garancija da guncajo afne na našračun in niso v ARESTIH!

 • Krtača 20

  Še 14 dni da klerofašističnim sđsovcem za vedno začepimo smrdljive in umazane gobce.

 • lokec

  Tisti dan ko bodo volitve, odmislite vse ankete, postanite optimistični, oddajte svoj glas.

 • komar marko

  no rdečuhi že tulijo in pripravljajo nove MAŠKARADE in sklepanje PAKTOV izdajstva medLOPOVI! Kajpravite,kdoima pralni stroj na hodniku,ki ga drugi ne zna vključiti!!!!!!!!!

 • komar marko

  kako je lepo.POmlad, rožice , ptice pojejo, POMLAD JE TU. Rdečkotipokajo culice, sicer še prihvatizirajo,kar se dav zadnjih dneh. To mes pominja na oktober 91 ko so YUGOSI bežali!!!!!!!!!!!!

  • Sale

   Črt in Jakob sta se stegnila pedofilska Pankrti Janeza Janše ni več med nami hahhaha.jansi in njegovi retard incestno pedofilni famliji želim kratko življenje in neozdravljivo bolezen crknte Janševi

 • Krtača 20

  Tekma bo napeta, desni gladko zgubili……

  • Amerikanc

   Ne vem zakaj potem take kljukce angažirajo za gladko zmago ?!

  • Olga2345

   V vaši izjavi je protislovje. Če bo tekma napeta, nihče ne bo GLADKO izubil, ampak TESNO!

   • žogica

    Kje je pa ostalih 50% ?

   • WISKY 1000

    levi,rdeči vedno volijo tajkune,lopove,ker imajo koristi eni od drugih.

  • WISKY 1000

   kva si pa požrla dons?

  • ĐĐ Style

   Tekma za drugo mesto bo napeta, ja to so imeli v mislih

 • Krtača 20

  En teden nazaj vam je Slovenija pokazala srednji prst ki vam edini pripada in ti bizgec upaš da bo zdaj kaj drugače? Ahahahaha

 • Amerikanc

  Vsi volilci morate upoštevati, da Šarc bere berila pri nedeljskih mašah in da se udeležuje vseh gošarskih srečanj po bližnjih gošarskih skrivališčih. Kar da lepo vedeti, da ga žene v ospredje samo bolana ambicioznost. Njegov nekdanji občinski direktor Kenda, na katerega je Šarc obesil svoje lopovščine, je vse njegove bolane ambicije lepo opisal in navedel. Ko je vprašan za pojasnitev konkretne navedbe iz “njegovega” programa, se oprime treh zlajnanih stavkov – da je verjetno še sam sebi smešen !

  • WISKY 1000

   šarac je kot nož,ki na dveh straneh reže.

 • lado

  reve slovenske !!!pezdeti neumni !!! mi je žal ,da moram to gledat tudi jaz,da nisem odšel ,ko je bil čas !!! zdaj pa dovolite takim lopovom ,levakom,komunistom, že 70let ,pa še nimatedovol!!! SRAMOTA STE ZA VSO EVROPO !!! A RABITE TO DRHAL , ni več časa ,je treba na volitvah volit SDS in DESNE STRSNKE ,ne sd,levico,smc,… Če imate dost 70 let komunizma in bednega življenja ,ker bojo VSE POKRADLI IN NAS ZAPUFALI ZA NEKAJ NGENERACIJ ,BOTE VOLILI DESNICE;KER LE TAKO JIH BOMO ZRIHTALI !!!! ZA NAS!!! IN NAŠE POTOMCE GRE !!!!! 25maja pa z “PRIBOLŠKI NA kongr.trg !!! Z LETEČIMI “SLADICAMI in ŠTRUDLNOM !!!!!!!

 • totex39

  V državi se dogaja toliko zatiranja in lopovščine, da res ni mogoče, da bi to volivci spregledali in ponovno volili komunistične potaknjence. V kolikor bo res tako, nam ni več pomoči in take volitve bodo sigurno izigrane in lažnive.

 • marker

  Jaz našim volitvam ne verjamem od leta 2008 več. V vseh volilnih komisijah so sami levaki. Ni važno koliko glasov dobiš, važno je kdo te glasove šteje. Šteje pa jih levica. Glede na to, da nam levica laže, kam gre denar od kreditov, si ga prisvaja preko NLB, potem je zelo velika možnost, da so tudi rezultati volitev laž.

  • Olga2345

   Zato opazovalce desnice na vsako volilno mesto!

 • Kučko pod pručko

  Kaj pa Kahla in Kriminalković? Me prav zanima koliko bedakov bo volilo njuno Fukfehtarsko Upokojenško Koalicijo ali krajše FUK !?!

  • bubamara

   Fukfehtarji vsi. Teh je pa v SLO ogromno.

   • Krtača 20

    Zgleda da janša ni fukfehtar. On je bolj faf fehtar.

    • WISKY 1000

     vadva se zgubta na rdečo 24 kur,tam vama je mesto.

   • Sale

    Zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni.imatantudi raka na modih

   • WISKY 1000

    bumbara,te že peče,še bolj te bo.

 • Caetano

  Volilci dajmo nogo Kucanu in njegovim satelitom! Novo pomladno vlado naj vodi Jansa! Dajmo jim priliko!

  • WISKY 1000

   tako je,druga varijanta ne obstaja,vsi na volitve.

 • Rupnik

  Dobro,SDS bo na volitvah dobila največ glasov,kako bo pa sestavila koalicijo? za korenite spremembe bi potrebovala SDS 50 poslancev,v kolikor gredo pa v koalicijo z Nsi,pa to pomeni da tut SDS ne nasprotuje kućanovim privilegijem,katere mu je omogočil s svojim glasom tonin.

 • xtc

  Dokler Slovenci ne bodo razumeli ,da so sami odgovorni za svojo državo nebo nič.
  Dokler ne bodo dojeli,da Kučan & Co sodijo na odpad zgodovine s komunistično kramo vred in pred sodišča.
  Dokler ne bodo dojeli ,da Kučan in njegove stranke SD,SMC,Desus,trenutno LMŠ niso stranke ZA slovensko prihodnost,pač pa stranke SLO preteklosti,ki nas vedno znova vlečejo nazaj v zlagano zgodovino in prosulo Yugo pot.
  Ravno leve stranke so stranke ,ki držijo in vračajo SLO v preteklost Dražgoše ipd lažnive pravljice niso prihodnost,prihodnost je počiščenje in ureditev zgodovine in povedati jasno kdo so zločinci in jih javno objaviti,seveda z izginutjem in počiščenjem zgodovine,izginejo pa tudi vsi temelji na katerih lahko v prihodnosti levica gradi z počiščeno in urejeno zgodovino izginejo umetno kurjeni spori ,ki jih neti Kučanova levica in levica nima več nobenega programa za prihodnost,saj neprestano tiči v preteklosti,ki je v bistvu temelj njenega preživetja,saj v realnosti,v kateri je urejena tudi zgodovina in razčiščena,pač ideološka ropotija odpade in je treba priti z konkretnimi programi in se konkretno pogovarjati o prihodnosti,saj se v preteklost zaradi urejene in počiščene zgodovine pač ni možno vračati.
  Doklej Slovenci ne bodo dojeli tega ,da je levica glavni krivec ,da živimo v preteklosti nebo nič,ravno zaradi nje smo ujetniki preteklosti,saj z urejeno zgodovino,pač izgine tisto na čemur temelji vsa njihova arhitektura -ideološka krama in laž in razen tega je ostali političen program NIČ-tudi v Yugi je bilo isto,zato pa je končala v bankrotu in vojni.
  Komunizem lahko preživi le z nenehnim vračanjem v preteklost,ko to ni več možno izgubi svojo glavno moč in je treba priti z konkretnim programom in rešitvami-že zgodovina pa je pokazala,da to levica ni zmožna nikjer na svetu.

  • Sale

   Kaj bosta črt in Jakob ko odrasteta hlapca pedofila posiljevalca pedofila sadisti morilca v hozentregerjih amen

  • Krtača 20

   Če kakšno črtico manj posnifaš ti ne bo škodval.

   • xtc

    A ti to iz lastnih izkušenj?
    Komentarje že proizvajaš take.

 • Marija

  Komunisti so na oblasti tako dolgo, dokler je še kaj tujega denarja na razpolago.Torej uši gredo šele s trupla. Slovenija ni več daleč, še en šarec pa smo truplo.

  • janez.pokoncni

   Tole še kako drži. Zdaj je samo vprašanje ali smo že zelo v malori in bodo prepustili volitve ali bodo ocenili, da je še kaj za pobrati in odtekli še en krog.

 • Krtača 20

  I tebi sine.

 • Krtača 20

  In tebi sine.

 • montyamp

  Patologija ki ima temelje na 700 moriščih , nam ponuja kruto realnost v obliki sovraštva med morilci in bližnjimi poklanih , izgnanih , zazidanih ,………….. , ki so pač morali med zločinci nekako preživeti , pa so tako hoteli ali ne . .
  Demokracija v takem okolju ne more zaživeti , rane so pregloboke , se jih z betonskimi stebri zašiti ne da.
  Z udbovskim terorizmom uničena mentaliteta naroda se kaže v apolitičnosti .
  Ja kdo se pa še danes rad druži z nekaznovanimi morilci in njihovo UDBOVSKO DECO , ki so z nepotizmom , korupcijo in klientelizmom zasedli državnoupravne katakombe ???
  Poleg vsega dela udbovska judikatura z demokrati ,ki se borijo za normalno vodenje države in ne oblast bankrot idiotov , kot svinje z vrečo moke , tako je to Hitler počel v Nemčiji s političnimi nasprotniki in ne vem zakaj toliko sovraštva do svoje topoglavosti rdeči fašisti projicirajo na delovne on poštene Slovence .
  Razlika je pač tudi še v tem , Hitlerjeva država ni stala na kreditih in bankrotih .

  • Sale

   Zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni.od Janeza sipca sta dobila spolno bolezen.bog jim želi kratko življenje in neozdravljivo bolezen crknte Janševi črti in Jakobu amen

   • montyamp

    Tako se je začelo pri Hitlerju .

   • WISKY 1000

    tudi zate je pripravljena 2-metrska luknja,opankar.

 • Sodni dan

  Dosti bo za koalicijo. Šarec bo na vsak način hotel v vlado zapomnite si to!Me pa skrbijo njegova prepričanja, ki jih sploh nima. Se pa že zdaj ve da bo trn v peti SDSu.

 • branči

  a se rdeći že špripravljajo na ulićne proteste? tokrat je malo morgen! boste dobili nazaj, kar drugim dajete za sveto!

 • Marjan

  Jansha že trenira, da bo plesal(ko zgubi volitve). Koji deb_l.
  Radio 1 : https://www.youtube.com/watch?v=aZUkgQf4G38
  hahahahahhaha

  • janez cepec

   že zdavnej je ON odplesu svoj zadnji pleh. hvala Bog

   • sprehajalec

    Slouensk narod je zanga. Razn č ne misliš, da so sam komunist ta prav slouensk narod, tko kt je blo učash.

    • janez cepec

     če misliš tistih 20 tavžnt zblojenih ovac, ki meketajo in peketajo kukr jim pastir ukaže, to ni slovenski narod, to j’ kumi en procent Slovencev, Bunksl naumn

     • sprehajalec

      Jh je precej več kot 20.000. Usaj 200.000 prktrith je pa bliz miljona. usi drugorazredn u Slovenij.

     • janez cepec

      ja pred kermu se pa skrivate. no ja, sej, če bi biu jest ko fuknen, bi mi blo tud narodn, maš prou, s tem se ni za hvalt

     • sprehajalec

      Pravš sam komunist niso fuknen al kwa?

     • janez cepec

      ne bi vedu, nimam, ama baš ništa s komunajzarjem

     • sprehajalec

      Lažniuc.

 • WISKY 1000

  vsi za SDS in Janeza,da REŠIMO slovenijo PRED RDEČIMI PARAZITI.

  • janez cepec

   kretenu jedan, pa kje si biu zadnjih 28 let, kva si naredu po tom pitanju? a s’ biu u Begnah zaprt, zdej pa se ti je, kao, tok pobolšal, de so te vun spustl, de greš ljubljenga vodjo volt. no ja, usak glas šteje, tud od debilou

   • sprehajalec

    Kwaj zej Janez, a pol nej Zokija volmo pravš….

   • branči

    rdečih debilov je kar nekaj, p ne verjamem, da matilda to lahko reši do volitev

   • Dostmamrecesije

    Če ti nis usekan, potem ni noben. Butl brezglavi.

 • žogica

  LMŠ+ SD+ SMC+ ena manjša stranka = KOALICIJA !

  • Anton

   OČE, SIN IN SVETI DUH, usmili se nas, vsega, punte, vojske, lakote, draginje, bolezni in še prav posebej zgoraj omenjene koalicije

   sarkazem press

   • žogica

    Super bo, a ne?

    • Amerikanc

     Za novo bančno luknjo, ne more biti boljše koalicije !

     • žogica

      Bančno luknjo so ustvarili tajkuni, tajkune je naredil Janez 2004-2008…..

     • Amerikanc

      Seveda, silil je pokvarjene LDS in – ovce in partijce ter tudi svoje pokvarjence, Riglota, Binčeta, Bavčija, Černigoja, Zokita, Šrota, Časarja,….da kradejo ljudem in bankam kot srake. Še posebej je silil bankirje, z pištolo na glavi, da dajejo kredite brez zavarovanj – na častno komunistično, seveda,..

  • branči

   okrogla fantazija! ne glede,kam jo obrneš, je še zmeraj žogica nogica

  • ĐĐ Style

   +LEVICA za vsak slučaj, samo toliko da desnico moti zvezda in imajo o čem lajat

   • žogica

    Absolutno LEVICA zraven v koaliciji !

 • Iva

  Si predstavljate Šarca na mednarodnem parketu ? Nihče ga ne bo jemal resno, Cerar se je vsaj hvali, da je dr. prava, v praksi je bil sicer priden “kužek”.

  Kdaj sta se pobotala B. Golubović in Šarec? Ko je Jankovič (PS) preko Golubovića(PS) prinesel ponudbo Kučana&Co. (globoka država – paradržava). Sledil je medijski inženiring in prodor – nov obraz za predsednika države, strategija pa je bila nastavljena za zmago na državnozborskih volitvah – nadomestek za odpisanega Cerarja!
  Naredimo temu konec in volimo odločnega voditelja, ki ga EU ne bo mogla ignorirati, doma pa bo naredil red – ZATE !!!

  • ĐĐ Style

   Si predstavljate Prištinskega častnega dr. na mednarodnem parketu in njegovo znanje ingliša https://youtu.be/wlDkks4JhWU

   • Amerikanc

    Tudi sam o Šarcu nimam drugačnega mnenja !

    • ĐĐ Style

     Janša nebi prestal Ariskega testa

     • Amerikanc

      Če bi bil Zoki Goebels !

 • toxico

  prvič bom šel na volitve in volil sds

  • žogica

   In že prvič boš zavozil?

   • branči

    će si ti že 4x od l.2008, ima tudi on to pravico

    • žogica

     Jaz vedno volim zmagovalce !

     • branči

      zmaga tisti,ki misli da je zmagal. gre srb na OI, teče zadnji, familja pa navija: gle kako jih juri… ha ha ha

     • ĐĐ Style

      Tebe je pa škoda, ker nisi komedijant. Tak talent pa piše na drugorezrednem portalu.

     • branči

      sočustvuj s sabo ne z mano! valjda se ceniš višje?

     • ĐĐ Style

      Do drugorazrednih imamo naravni odpor.

     • žogica

      Res si talentiran, te bo Orban vzel za svojega rogonosca.

  • ĐĐ Style

   Osel gre samo enkrat na led, srečno

   • branči

    rdeči osel je osel, pa z ledom nima nikakršne povezave

   • janez cepec

    ni res, desnakarji furt na furt ljubljenga vodjo voljo, pa zmeri popušijo, ergo, še vosu je bel pametn od njih

    • branči

     tud vosu razmišlja s vojo glavo! a ti je kaj znano, kar ti hočem povedati?

     • ĐĐ Style

      želiš povedat, da si osel in razmišljaš s svojo glavo

     • branči

      ne hočem ti povedati, da si ponosen plemeniti osel, ki se mu ne da dopovedati tisto, kar je!

     • ĐĐ Style

      Nenavadno je ko ti osel želi dopovedati, da ni osel in ko pogleda v ogledalo misli da je na drugi strani nekdo drugi.

     • branči

      verjetno res, je pa čas da se sam poigledaš v ogledalo!

     • ĐĐ Style

      Preveč ponavljaš za menoj, neoriginalen si, srečno osel

     • branči

      bodi vesel da si osel, ti je vse oproščeno

     • ĐĐ Style

      hehe, je zmajnkalo argumentov, otroški vrtec je pustil posledice na tebi. Ali pa prevelika verska vzgoja, si danes obiskal pedofila?

     • branči

      diskreditacija na osebni ravi, ko zmanjka argumentov! rdeča golazen ne pozna ničesar drugega kot to!

     • ĐĐ Style

      Poznamo rdečo zvezdo, simbol zmagovalcev.

     • branči

      simbol zmagovalcev je bila bela zvezda. rdeečo ste potegnili iz riti, zato je take barve

     • ĐĐ Style

      Raje ti ne povem, da po tvojih žilah teče rdeča kri, ker bi verjetno v tem primeru lahko sebi kaj naredil, ups

     • branči

      pismo nekaj novega!

     • ĐĐ Style

      Se ne boš zahvalil

     • janez cepec

      je mi je jasn, ti nč ne razmišlaš, ker nimaš s čim, klobasaš to, kar si od ljubljenga vodje slišu

     • branči

      klobasanje je čas kolin in to pozimi,kar imamo sladokusci nekaj narjaje. klobasanje, ki pa si ga privoščte rdeće riti, s tem nima nobene zveze, razan zadovoljstva, da zmorete odgovor na bednem nivoju!

     • janez cepec

      no prou, če ne klobasaš, poj pa lupetaš. kapiš? verjetn ne

     • branči

      jaka muda! nobelova nagrada za vsebinski odgovor!

     • janez cepec

      jebeš nagrado, dej za en per Komunajzar Janez, jest ti pa dam en gorenski šnopc, pa bo za prvo silo. a ti sploh veš, kašn je gorenski šnopc?

     • branči

      gorenski šnops boš dobil tam kjer si nastanjen. v begnah po kosilu!

     • janez cepec

      vidm, de ti ni nč jasn

     • branči

      na jasen dan se ozri okoli sebe, pa ti bo veliko bolj jasn

   • xtc

    Ja levi gredo neomejenokrat.

    • ĐĐ Style

     In koliko krat je neomejenokrat, nenavadna beseda. Neomejenokrat si fasal od pedofila

     • xtc

      Levo volilne ovce ste dosti slabše od oslov.,zato tudi neomejenokarat odidejo na led.

   • Steiermark

    ti balkanski osel pa se kar naprej napotuješ na led, še pobereš se ne od prvega padca, pa si znova na njem……. Seveda, doler imate bakanski osli in koljaški komunajzarsii zmeneti, korist od tega “hojenja na led”, se pač vračate….. Ker vam pa počasi zmanjkuje podpore in privilegijev, ki jih kradete Slovencem, pa ste vsi panični, kako prisiliti “neumne Slovence” (predvsem tiste, ki po vaših navodilih ne hodijo na volitve, torej glasujejo za jugobalkansko komunajzarsko drhal, ), da bi kot “osli” srali zlate cekine, vi bi jih pa še naprej pobirali!

 • Olga2345

  Človeku gre na bruhanje ob raznih “aferah” s KREDITOM SDS ali Trento, ki je Janša ne bi smel prodati po tržni ceni, ampak kar po ceni, ki bi jo določila udbomafija iz Murgl, preko skorumpiranega sodstva!
  Dokazana dejstva zlorab, od pranja terorističnega denarja pri NLB, do vdora udbomafijskih bank Probanke in Faktor banke v skupni dolg (!), do kraje denarja za “maketo” SMC in poplačilo predvolilne kampanje stranke (!), nezakonito plačilo referenduma s strani države, “odpis” dolgov Jankovićeve familije… pa so “zakonita” in dovoljena, ker gre za “naše”?!!!!
  Vsi na volitve! Posebnimi udbomafijske lopove in anarhiste, ki želijo z nezakonitimi migracijami dokončno uničiti težko pridobljeno Slovensko državo!
  Prav je povedala Lucija Ušaj, ko pravi, da smo Slovenci prejeli dovolj beguncev iz BiH, ki so danes celo v parlamentu (!) in ne moremo kot narod ne moremo sprejemati tujcev, ki niso begunci, ampak le nezakoniti MIGRANTI!!
  Volimo SDS in zaščitimo državo!

  • janez cepec

   teb gre na bruhanje, ko u kuhno stopeš, zato, k’ maš tako svejnarijo po šporget. zato, pust politko, cuno u roke, pa pucat, sej za druzga nis

   • tohuvabohu

    Čuj ti, govno, nimaš argumentov, zato pa toliko bolj serješ po človeku, ki pove svoje mnenje. Upam, da imaš vsaj kako mentalno zadoščenje …

    • janez cepec

     a je tebe, vosu naumn, kdo kej prašu?

     • tohuvabohu

      Pravkar.

  • Novakec1

   Da te bo pol država do onemoglosti hebala u mozeg, tako kot sedaj.

  • žogica

   Upam, da si se za danes skozlala….

   • Peter

    Hm, povedala je svoje mnenje, žogica.
    To, kar bi ti rada videla, da se dogaja na tem prortalu.
    Kaj pa si ti naredila? To je tvoje mnenje, tvoj prispevek k debati, no?

    • žogica

     Mene samo skrbi zanjo, upam, da ne bo več kozlala, ker ni prijetno !

  • šmentanamuha

   Tako je, zaščititi moramo državo.

  • lili pili

   Samo bruhaj, po volitvah pa bos dobila se drisko…

 • Novakec1

  Zavedne sloovce je treba v rit nabrcat da bodo prišli iz svojih brlogov in volil tistga ki oblublaj obstoj slovenstva. Ups, kdo pa je to?

  • Glej ga no ! Ti bi brcal v r*t pa ne veš zaradi koga ….. ja ZA Janeza JANŠO, a ne ???

   • Novakec1

    Te bo tako razočaral kot Cezar ki si ga volila par let nazaj.

 • Iva

  Je odhajajoči, vase zagledani lutka Cerar ugotovil, da ga strici nadomeščajo z novo ŠAREC marioneto, bolj veščo sprenevedanja?
  Najprej medijska vaja – nov obraz za predsednika države, nato medijski inženiring vseh dominantnih F21 (paradržava) medijev za zmago na državnozborskih volitvah.

  Naredimo temu konec in volimo odločnega voditelja, ki ga EU ne bo mogla ignorirati, doma pa bo naredil red – ZATE !!!

  • janez cepec

   kje pa videš kešnga tacga?

  • herman

   Evropa še dobro pomni takšne odločne voditelje, ki so obljubljali red in “končne rešitve”. Eden je leta 1945 končal v berlinskem bunkerju.

   • Steiermark

    “eden” pa postal crkovina na Dedinjah, sicer šele veliko kasnjeje, ne spomnim se leta, vsekakor pa prepozno!

   • lili pili

    In si poslal metak v celo

 • Roy Bee

  višina volilne udeležbe?
  še vedno ne štekate, da bolj kot količina volilne udeležbe, je bolj pomembno kdo in kako se glasove šteje.

  naj zmaga novinar!

 • šmentanamuha

  Nč bat, tokrat naj desnica, predvsem SDS mirno in odločno izraža svoja stališča in ne podlega histeriji. To bi bilo najslabše. Kdor dobro dela, je naposled nagrajen in SDS že vrsto let dela dobro. Stranka je je iz leta v leto močnejša in bolj vredna zaupanja. Vedno več je kvalitetnih in prepoznavnih obrazov. Nevarnost so lahko samo kakšni potuhnjeni paraziti ali krti v raznih lokalnih odborih (tudi sestrične). TEGA SI NE SMETE VEČ PRIVOŠČITI, PREVEČ STVARI JE NA KOCKI.

  • Roy Bee

   če zmaga SDS; bo cesta s strani levice!

   • šmentanamuha

    Oprosti, tega komentarja ne razumem.

 • žogica

  LMŠ+ SD+ SMC+ LEVICA = KOALICIJA 2018 !

  • učko

   Ta rdeči fašistični režim ima torej že v naprej zopet zagotovljeno ustavno večino v parlamentu. Pljuc, bljak !!!!!!

   • lili pili

    Moral bos najti novo drzavo, madzarska ti je blizu, morda viki da janezu kako stslo, da se boste v njej igrali svojo drzavo…

  • sprehajalec

   Imajo težavico našteti, Žogica hihihihihihi

   https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

 • Zgornji

  … demoNcRats … !!! ! !!!

 • rebula7

  Lepo naprosamo ves Slovenski narod da ne volite vec igralcev rdece
  armade zla in Pohlepa.Volite izobrazene in Postene ljudi SDS.Vsa podpora
  G.Jansi.Vse Dobro vsem prelepi dezeli Sloveniji.Prelep pozdrav

  • herman

   Rebula, strezni se!

   • janez cepec

    hehe, istih misli, neki bo na tem

  • janez cepec

   dej si ti špricar nared, boš bel jasn vidu

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • lili pili

   Med njimi so nekateri, ki se osnovno sole nimajo..

   • komar marko

    če upoštevam rdečkote ki so FDV stroka,ki bi samo talali in nič ustvarjali in že 75 let živijo na naših plečih in nam samo KRADEJO, potem so ta beli pravi za vladanje v SLO. KAPIŠ!

    • lili pili

     Ja res je jansa, zver in tudi mladi mahnic so ucenci fdv nagnat bando rdeco, ki se dela da je bela..

    • Gašper

     Prvak SDS je tudi FDV stroka ;)

     • samotoje

      Ja, ampak človeka je že zdavnaj srečala pamet.

 • lili pili

  Rezultat bo verjetno tak da bodo levicarji rekli zmaga je vasa vlada pa bo nasa in pika.

  • komar marko

   imaš prav,ker jepotrebno zamenjati okoli 100.000 dušod raznih institutov za raziskavo markizma,LGBT združbe, enakih možnosti in podobnih zaleg. Prav tako je potrebno odpraviti 24.000 penzij iz LAŽGOŠ ki imajo brado 75 let! Kapiš! Torej bodo kuj VSTAJE! Kapiš drugič!

   • sprehajalec

    Tako je, naj levičarji pojedo župco, ki so jo skuhali. ne bodo potem desničarji ta grdi, ki bodo morali strukturirati novo vitko državo. naj to opravi Troika in levičarji.

   • lili pili

    Verjetno kot 45 ko ste se poskrili..

    • sprehajalec

     Slovenci so bili prvi, ki so bežali pred komunistično invazijo iz Juga. Potem so sledili še Madžari 1956 in čehi 1986. Zato so jim pa Vzhodni nemci postavili zid, ker bi drugače vsi ušli iz “raja”.

     • lili pili

      Sedaj pa bezijo ljudje iz drzav kje americani uvajajomsvoj model demokracije, ta bo porazen za evropo

     • sprehajalec

      Alžirije? Nisem vedel, da američani kaj tam uvajajo. Ti veš morda?

     • lili pili

      Vem … ati ne….

     • sprehajalec

      Daj, odpri mi oči. konec koncev gre za socialistično prorusko državo. kje so boji, kje pobijanja v Alžiriji. Blokade takšne in drugačne.

      natepavate nekaj naučenega, pa ko vam ne sede v kontekst ste tiho. Najbolj uspevate v enopartijskih režimih, ko se sploh ne sme postavljati vprašanj…

     • lili pili

      V alziriji je ze vec let prisotna isis, vemo pa kdo jo financira

     • sprehajalec

      Isis je prisotna povsod tam, kjer živijo muslimani. isis ni organizacija (razen v iraku in Siriji) ampak filozofija. Zato potrebuješ samo 1 muslimana nekje, pa imaš že potencialni isis. Ko napade z nožem, pa dejanski.

      nekdo ki je isis porazil, (v Iraku) s pomočjo iraške vojske in s svojimi letalskimi napadi, ga pa financira!?

      Vi imate res vse v glavi pomešano lili, na levičarje mislim. mislil sem, da bo praksa iz socializma, ko je bilo belo črno in črno belo izginila in se bo začelo uporabljati neko logiko. Danes ugotavljam, da so pa glave zmešane. In to se nadaljuje v najnovejše čase.

      neka filozofija iskanja UFO, samo da se tukaj išče CIO pa sioniste….

  • sprehajalec

   Kar naj bo, nekdo mora narediti strukturne spremembe v državi. Da ne bo tako kot z Maršalom, ko levičarji danes tarnajo, dokler je bil maršal je bilo dobro. Tako bodo potem jokcali, dokler so bili levičarji, je bilo dobro….

 • učko

  Ka je, pofukanci komunistično-fašistično-pederistični-balkanistični, zopet bo vaša golazen imela ustavno večino, svinjarija in govnarija se ponavlja !!!!!

 • komar marko

  kahl pravi, da je potrebno narediti VSE, da rdečuhi sestavijo vlado. Kaj pomeni VSE. So kaj v žlahti s kakim pijanim lovcem?

  • xtc

   Kahl je političen mrlič,kot Zoki ta dva sta garant,da še Desosu še v parlament ne utegne prebiti,kar bi bila velika zmaga za Slovenijo.

   • Slovenka

    Ko bi le ostali zunaj, kdo rabi te sleparje.

 • xtc

  Če je kdo opazil se je histerija na levi v bistvu sprevrgla v norenje ravno po referendumu,ki so ga dejansko izgubili-rešila jih je levo podtaknjena iznajdba kvorum,ki ga nikjer v državah kjer imajo referendume ne poznajo.
  Odločitev je pač padla taka kot jer,seveda ker so levi neprenehoma izgubljali sdo si vstavili varovalko,ki jih rešuje pred polomi in to je treba odstranit.
  Nadalje norenje je izbruhnilo ravno zato saj so levi mediji vseskozi govorili,da gre za poraz Vilija in daje sedaj konec-če bo pritožba je začasno res konec,a pomembneje je to,da so pričeli noreti,da bi na podoben način zmagala desnica,kar je v njih očeh zbudilo strah in grozo,saj na volitvah kvoruma pač ni in ,da je možna huda pušiona levih.

  • ĐĐ Style

   Podobno je Janševa vlada nastavila varovalko s spolnimi kvotami na katere se je ZD nasadila in začela pluvati proti levici.

 • ĐĐ Style

  Levica+SMC+SD+LMS+DeSus . = Naša nova vlada

  • šmentanamuha

   …če hočemo narediti skupinski samomor.

   Človek, sem mislila, da imaš malo več pameti.

   • Korenjak

    …ne pričakuj pameti od levičarja.

   • Aresnica

    Kdaj pa so imele leve ovčke pamet.(ta ĐĐ je plačanec)
    ____________
    Lep pozdrav

 • šmentanamuha

  Če ste morda zamudili tale intervju z Bojanom Požarjem, tule je:

  Sreda v Sredo: BOJAN POŽAR
  https://www.youtube.com/watch?v=EYZK5mJ12YU

  Tudi Lista Bojana Požarja je dobra izbira na volitvah.

 • janez55

  Janša na čelu SDS je garant, da desnica tudi tokrat ne bo sestavila vlade. Nihče normalen ne bo šel z njim v koalicijo.

  • šmentanamuha

   Počakajmo na volilni rezultat, pa bomo videli.

  • Iva

   Normalnih in funkcionalno pismenih v Sloveniji kronično primanjkuje, zato pa zmagujejo marionete udbomafije od Jankoviča do Cerarja!
   SDS z Janšo na čelu dela za Slovenijo več odlično in to ne samo zadnje leto. Obe komisiji pod vodstvom Godec Jelke in vrhunskega Anžeta Logarja sta povrnili upanje ljudem!
   Voli SDS, voli ZATE !!!

   • Aresnica

    Iva- kar je res, je res.
    _____________
    Lep pozdrav

  • lokec

   Janša na čelu SDS je garant, da desnica tudi tokrat bo sestavila vlado. Normalen bo šel z njim v koalicijo.

 • test

  30 je premalo. Ne verjamem, da bo NSi zbrala dovolj, sls ne bo prisla v parlament, sns pa je prevec radikalen. Potrebno bo se dati na gas, da prilezemo na 35. upam, da rata

 • šmentanamuha

  Za vse državljane, ki vam je mar za SVOJO prihodnost, poslušajte Logarjevo končno poročilo v parlamentu. To ni samo kriminal stoletja, kot je rekla ena poslanka, to je nacionalna tragedija.

  [Poročilo iz DZ] 18. 5. 2018 – Nova24TV: Končno poročilo preiskovalne komisije dr. Anžeta Logarja
  https://www.youtube.com/watch?v=Qc0ysEvU8N4

  Dragi levičarji, tudi vam želim vse dobro, tako kot sebi, saj smo konec koncev vsi udi istega naroda, istega ljudstva in iste Slovenske države. Razumem navijaštvo, ampak zdaj ni več časa za to. Poslušajte, kako je na to poročilo odreagiral Mesec, še posebej tisti, ki ga hočete voliti. Kdor ne more presoditi resnosti položaja na osnovi teh informacij, si zasluži svojo majhno socialistično bedo. Ker vaši predstavniki na levi s sociaiizmom mislijo samo vas, sebe ne.

 • šmentanamuha

  SDS si zasluži zaupanje že zaradi Anžeta Logarja in Jelka Godec, profesorica matematike in fizike, poslanka, preiskovalka kraje v zdravstvu. Naredila sta res izjemno delo, kljub intenzivnemu oviranju vladne koalicije in celo sodne veje. Moj poklon. Zato sem se odločila, da bom to pot dala glas SDS-u, čeprav podpiram tudi Zedinjeno Slovenijo in tudi Požarjev program.

 • Vrhovni sodnik

  Nova vladna koalicija : SDS 41% + Nsi 8% + SNS 7% = 56%, pa če po trepalnicah hodite lewaki.

  • Dr. Ustavnega prava

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10 kolega.

  • Slovenka

   ITAQ

  • Prihajam Slovenija

   Sem že podpisal !

  • herman

   daj procente na pol, pa boš zadel izid v nulo!

  • Slovenka

   Sanjaš razkošno. Upam, da se bodo 3. junija tvoje sanje spremenile v resničnost!

  • samotoje

   SDS + NSI + Lista Bojana Požarja + Združena desnica = cca 47%.

  • Orbit_NG

   Bolje: ZSi (Zedinjena Slovenija)+Združena Desnica, Reset+SDS. Drugi so prodanci.

 • šmentanamuha

  Kako se je odpeljala mimo nas svetla prihodnost :

  [Video Integral] 17.05.2018 Nova24TV: Zakaj je prišlo do bančnega ropa (intervju z Anžejem Logarjem)
  https://www.youtube.com/watch?v=UA9jjWvxDWM

  Še posebej poslušajte Ljubljančani.

 • Dostmamrecesije

  Lewuhi je šibajo naokol, k brezglave kure. Voda jim v grlo teče. SDS jim že živce para. COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

 • Sodni dan

  Zna se zgoditi isti scenarij kot na Madžarskem . Ankete so kazale nekaj,dan volitev pa je pokazal resnico. Če se piše podoben scenarij pri nas potem je rdeča zvezda še samo preteklost . Na zmago!

  • večni srb

   A si opazil še kakšno drugo razliko med Slovenijo in Madžarsko, ima gulaš drugačen okus mogoče?

 • Stef

  Simbol rdeca zvezda ni kriva ce jo zlocinci nosijo na glavi.

  • šmentanamuha

   To pa tudi drži.

 • žogica

  LMŠ+ SD+ SMC+ LEVICA = KOALICIJA 2018

  • šmentanamuha

   Opozicija 2018 si mislila, ne?

  • Orbit_NG

   Falicija 2018

 • Aresnica

  Ha, ha, če bi šli vsi pošteni SLOVENCI za cc ENO leto v tujino , bi se levičarska mafija med sabo pobila.
  ________________
  Lep pozdrav

 • Slovenka

  Vesela sem, da ankete dobro kažejo naši stvari, vendar še ne bi proslavljala, dokler ne bo zmaga na mizi in uradno potrjena. Razen tega ne mislite, da levica nima skritih asov v rokavu, ki jih bo potegnila na dan 2 ali 3 dni pred volitvami. Upam, da ima SDS pripravljen protistrup.

  • Fernadel

   A proti JJ-u?

   • Slovenka

    Kaj misliš proti komu?

 • Adolf Hitler

  Lava desna tu ni prihodnosti

  Tu pa je
  https://www.zedinjenaslovenija.si/program/

 • Adolf Hitler

  Delitev na leve in desne služi le prevarantom. Naredimo stop temu in se ZEDINIMO

  • večni srb

   Levi in desni, to verjetno misliš na nas, a ne.

  • šmentanamuha

   Ti bi se zedinil tako, da odklanjaš sodelovanje z enimi in drugimi, al kako?

   • branči

    sodeluj z izbeglicami, pa da te vidi mama, kako si kooperativen

 • Rdeči Ferdo

  Tudi če Tomaž Majer zmaga mu bo zmanjkalo koalicijskih partnerje, da bi sestavil vlado. A po tolikem času še ni uvidel, da ga – razen nejgovih vernikov – nihče ne mara.

  • herman

   saj poznamo vic o malem Janezku, ki ga ni nihče maral in mu je ata navezal okoli vratu kost, da se je vsaj pes igral z njim.

 • Slovenka

  Najpomembnejši bo zadnji teden. Tedaj bodo komunjare potegnile glavnega asa iz rokava. To mletje z SDS-ovskim posojilom iz Bosne je samo dimna zavesa. Verjemite, nekaj se pripravlja. SDS, si pripravljena?

 • tomaz_oberkrainer

  ankete od mediane in episcentra so nateg
  pred vsakimi volitvami vodi sds
  pol pa ni izvoljena
  to je zadnji klic na volišča

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!