Za izdelavo pregrešno drage makete zlatega 2. tira ni bil izbran najugodnejši ponudnik!

Foto: STA/Twitter

Če se je še kdo spraševal, kako je mogoče, da bo 2. tir tako pregrešno drag, cena makete dokazuje, kako je to mogoče. Za razkrito maketo je namreč šlo kar 133.590 evrov davkoplačevalskega denarja, izdelalo jo je podjetje Art Rebel 9. Na razpisu tako ni bil izbran najugodnejši ponudnik, ki je za izdelavo makete zahteval 60.851,16 evra, kar dokazuje, kako “odgovorno” z denarjem davkoplačevalcev ravna aktualna vlada Mira Cerarja. 

Ministrstvo za infrastrukturo maketo označuje kot sodobno multimedijsko predstavitev enega najpomembnejših infrastrukturnih projektov v samostojni Sloveniji. Z njo pa naj bi se po njihovo javnost spoznala s prednostjo, zahtevnostjo in nujnostjo projekta. Se pa tukaj človek upravičeno vpraša, kako to, da projekta niso sposobni predstaviti na cenejši način v izvedbi podjetja RPS d.o.o. Ljubljana?

Foto: Twitter

Potem ko so na Televiziji Slovenija zaokrožili posnetki makete, se je preko družabnega omrežja usulo mnogo kritik na račun pregrešno drage makete drugega tira Divača-Koper, ki večine s svojim izgledom ni prepričala. Marsikomu tako nikakor ni jasno, kako je mogoče, da smo za tak izdelek porabili toliko denarja. Eden izmed komentatorjev je pod novico o razkritju cene makete na portalu MMC celo zapisal: “Da bo malce bolj realno izpadlo vse skupaj, za skromnih 20.000 €, praktično zastonj, prodam komplet električne lokomotive s tremi vagoni – Mehanotehnika HO, Izola 1974.”

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Poročali smo že o tem, da je Slovenija od EU preko tako imenovanega blending razpisa dobila 109 milijonov evrov, ki bi jih v primeru, da Madžarska od projekta odstopi, morala vrniti. “Evropski komisiji smo predlagali, da v delu, ki govori, da finančni vložek zagotovita Slovenija in Madžarska, piše Slovenija in druga evropska država,” je po poročanju Večera pojasnil državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu in vodja projekta Drugi tir Jure Leben. Na obzorju je več kot očitno mogoče videti težave. Primer makete pa je nedvomno pokazal, da naši vladi pri izbiri ponudnika poglavitno merilo predstavlja dovolj visoka ponudba, saj ji realna ponudba ne omogoča finančnega presežka. To je Slovenija.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!