Za izdelavo pregrešno drage makete zlatega 2. tira ni bil izbran najugodnejši ponudnik!

Foto: STA/Twitter

Če se je še kdo spraševal, kako je mogoče, da bo 2. tir tako pregrešno drag, cena makete dokazuje, kako je to mogoče. Za razkrito maketo je namreč šlo kar 133.590 evrov davkoplačevalskega denarja, izdelalo jo je podjetje Art Rebel 9. Na razpisu tako ni bil izbran najugodnejši ponudnik, ki je za izdelavo makete zahteval 60.851,16 evra, kar dokazuje, kako “odgovorno” z denarjem davkoplačevalcev ravna aktualna vlada Mira Cerarja. 

Ministrstvo za infrastrukturo maketo označuje kot sodobno multimedijsko predstavitev enega najpomembnejših infrastrukturnih projektov v samostojni Sloveniji. Z njo pa naj bi se po njihovo javnost spoznala s prednostjo, zahtevnostjo in nujnostjo projekta. Se pa tukaj človek upravičeno vpraša, kako to, da projekta niso sposobni predstaviti na cenejši način v izvedbi podjetja RPS d.o.o. Ljubljana?

Foto: Twitter

Potem ko so na Televiziji Slovenija zaokrožili posnetki makete, se je preko družabnega omrežja usulo mnogo kritik na račun pregrešno drage makete drugega tira Divača-Koper, ki večine s svojim izgledom ni prepričala. Marsikomu tako nikakor ni jasno, kako je mogoče, da smo za tak izdelek porabili toliko denarja. Eden izmed komentatorjev je pod novico o razkritju cene makete na portalu MMC celo zapisal: “Da bo malce bolj realno izpadlo vse skupaj, za skromnih 20.000 €, praktično zastonj, prodam komplet električne lokomotive s tremi vagoni – Mehanotehnika HO, Izola 1974.”

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Poročali smo že o tem, da je Slovenija od EU preko tako imenovanega blending razpisa dobila 109 milijonov evrov, ki bi jih v primeru, da Madžarska od projekta odstopi, morala vrniti. “Evropski komisiji smo predlagali, da v delu, ki govori, da finančni vložek zagotovita Slovenija in Madžarska, piše Slovenija in druga evropska država,” je po poročanju Večera pojasnil državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu in vodja projekta Drugi tir Jure Leben. Na obzorju je več kot očitno mogoče videti težave. Primer makete pa je nedvomno pokazal, da naši vladi pri izbiri ponudnika poglavitno merilo predstavlja dovolj visoka ponudba, saj ji realna ponudba ne omogoča finančnega presežka. To je Slovenija.

N. Ž.

 • Sredina

  Vertjetno se je izbiralo na podlagi točk, ne vem zakaj bi jih sicer računali….vsakemu, ki pa vsaj malo razuma pa je jasno, da se samo na podlagi cene ne more odločat (govorim splošno)

  Makete sicer znajo bit drage, ampak o ceni te pa rajš nebi..

  • Ryuk

   Pri ceni so cenejšega ponudnika točkovali z manj točkami, kot dražjega (razvidno iz tabele). Tukaj korupcija na daleč smrdi.

   • Sredina

    Ja sej verjetno se niso točke računale na podlagi cene….mislm dej mal pomislm preden bedarije gobcaš

    Zakaj bi ceno preračunavu v točke?

    • Ryuk

     Ti raje še enkrat poglej na tabelo, preden bedarije gobcaš. Mogoče pa ne znaš tabel brati, naj te poučim. Odločali so se na podlagi cene in kvalitete – 100 možnih točk pri ceni, 100 možnih točk pri kvaliteti, skupaj 200 možnih točk. Pri ceni je cenejši ponudnik dobil 97,57 točk, dražji 100 točk.
     Če bi enkrat za spremembo samo malo vklopil možgane, bi videl ta tukaj nekaj ne štima.

     • stajerc5

      Vse zastonj! Pojdi raje v gozd in razlozi zadevo prvi bukvi, bo prej razumela!

  • osa

   nihče ne omenja janše, dr cmerar mora zaslužek deliti na več delov, zato mora tudi jankovič povišati provizijo iz 10 na 24 % ddv, da bo dovolj nakradu, pa da mu ne bodo sinov rubili 16 miljonov +2 miljona je premalo odpustkov
   janša mora pojasnit, kam je dal ali kako je zaslužil 200,000,00 €, kangler kako je kupu trahtar za rdeče in belo vino,
   zoki-spoki pa ne potrebuje pojasnilo, potgrebuje samo nov denar, dobri ljudje donirajte tovarišu cmerarju in jankoviču, da ne bosta obubožala, REVČKA

 • althar

  Takole se z našim denarjem plačuje udbomafijske podpornike (če se je kdo slučajno tudi spraševal, kdo pri zdravi pameti bi kupoval “slike” Ciuhov’ga Joškota po 100k+ €)

 • totex39

  Če bi izbrali cenejšo varianto, bandi pač ne bi nič kapnilo v žep. Tako je v tej vladi, ko ne morejo iz lopovske kože.

 • MižekFiga

  Logično in najbolje za NAS bo narediti nov razpis (z novo vlado) IN v najkrajšem času izvedbo. Veliko predlogov sem videl, slišal, pa me komunistični iz prejšnje države, z dvomljivim italijanskim dogovorom zato ne zanimajo. Nočem še en TEŠ 6.

  Dr. Cerar je bil že nagrajen z nakupom dr. Satanovnikove pol miljonske hiše v ddr. Kučanovi soseski. Torej pozabimo ga!

  IN vse čestitke Viliju, “državljanu K”. Bravo Vili.

 • Novakec1

  Spet se za drobiž u tla mečete, mio €čkov pa z lopato skoz okn mečejo-te.

  • stajerc5

   Prava yugomentaliteta!
   Se nisi nikoli slisal tisto slovensko:
   Zrno na zrno pogaca, cigl na cigl palaca!????

   • Novakec1

    Zblojena viola, naj te eden razloži bistvo mojga posta.

    • stajerc5

     Cuj, z totimi tumpeki iz FDV-ja se pa ne druzim. V ciganskih sotorih je se premrzlo…

 • samsara

  Pa dobro a mu njegovi kaviar komunistični starši niso kupili elekrtičnega vlakca al’ kaj?
  Mehanotehnika Izola jih je delala in ni bilo treba na ‘gnili zahod’ ponje.

 • Minovak

  Če ena stane 133, druga pa 60 tisočakov, potem je vse jasno, da je vmes korupcija do neba. Nismo zaman bili na prvem mestu v svetu po korupciji, celo hrvati so malenkost za nami. Obe roki dam v ogenj, da je polovičko tega zneska, pospravil eden od levih kriminalcev pri koritu, ki drugega ne znajo. Sicer pa, zakaj bi znali, če jih bebavi narod (ne ves) voli. To je isto, kot bi zalotil doma vlomilca in mu dal še napitnino!

  • samotoje

   Vlada računa na to, da volivci tega ne bodo opazili. Vlada misli, da volivci vsi nosijo očala za opazovanje mrka.

 • Hribouc

  Reakcija na branje in gledanje norosti zgoraj:

  Vlada Miroslava Cerarja & rdečesiva skorumpirana Banda = BLAZNICA SLOVENISTAN !
  ——————————————————————————————————————-

  TO SO RESNIČNO POBLAZNELI NORCI !

 • FRANC3

  Tovariši v vladi verjetno še niso slišali ali videli 3D tisk!? In taki vodijo Slovenijo! Zato pa smo tam, kjer smo. Samo še Afganistan in Bangladeš nas nista prehitela!!

  • stajerc5

   A si ziher?

   • FRANC3

    Ne, nisem prepričan.
    Einstein je izjavil: Vesolje in človeška neumnost sta brez meja, toda za vesolje nisem popolnoma prepričan.

 • mapu

  Banda kradljiva….na gnoj z njimi.

 • Striker

  A ni hec, da lastnik firme, ki je delala projekt in Cerar živita v Murglah.

  • stajerc5

   Ne bodi no tako obcutljiv…

   • Striker

    A pol veš, da je lastnik tvoj “zemljak”?

 • Zgornji

  NO, EVO VAM KRAJE – ZOPET-SPET !!! ! !!! IN VEČNO NAM BODO KRADLI !!! ČEDALJE BOLJ – VSE DOKLER SE NEBO ZAČEL KONEC SVETA …

 • samotoje

  Moje vnuke zanima, če bi po volitvah lahko dobili to tehnološko čudo. Vlakce že imajo. Hvala Lebnu za odgovor.

 • janez cepec

  tako maketo, ma kaj kurac tako, bolš nardi moj 4 letn unuk, sam mau plastelina mu kupem, pa ene vodene barvice. za gajbo pira. mislem, gajba pira bo za mene

 • xtc

  Upam le ,da Madžari čim preje spokajo kufre.

 • šmentanamuha

  Etična kreatura po imenu Miro Cerar je najboljši odraz stanja duha levice.

 • Kosobrin

  Koliko km tira bi lahko zgradili s tem denrjem? To je čisto razmetavanje denarja. Brez tega kontejnerja bi lahko mirno preživeli. Lahko je s tujim denarjem razmetavati. Nekateri pa res nimajo nobenega občutka za denar in za to, kar je potrebno, kaj pa ne. Skromnost je lepa čednost!

 • Dragan Krstič

  Če menite da je portal 24 kur še vedno rdeč preberite bloge na temo o Cerarjevi maketi. 99,9% je takšnih, ki pljujejo po vladi MC in koaliciji. Zanimivo in veliko upanje za zmago na volitvah desnih strank.

 • cosmosjasnovidec

  Tako je tole normalno pri levuharski komunajzerski SMC kateri ukazujejo tovariši od “kurčana”naprej.
  RPS.d.0.0 je imel enkrat nižjo ceno,ker ni hotel sodelovati z temi lopovi,da bi jim odstopil polovico denarja.
  ART REBEL je pa tako ali tako lopovsko komunajzersko združenje katero za copatarja čefutarskega “jankovića” pa komunajzarske tovariše od “kurčana,pahorja,cmere,NLB” pere denar in seveda je tudi tale enkrat višja cena namenjena za njih.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Franko Rebec

  DAVKOPLAČEVALCI, to je očitni dokaz, zakaj bi morali na referendumu obkrožiti besedo PROTI kar je pomenilo glas proti ZAKONU 2 TDK. Cerarjeva elita s priskledniki so papagajsko ponavljali, da obkroženje besede PROTI pomeni, da si proti gradnji proge. Na tako moralno zavajanje so se volilci ujeli na limance in so obkrožili ZA. Kovačič-a so na vse možne načine ovirali pri oglaševanju Cerarjeva elita so si neupraviče4no izplačali 97.000 € davkoplačevalskega denarja. Začetrnik te komedije je bil Kučan kot starter ko je izjavil # V KOLIKOR PROGE NE BO; TUDI CERARJA NE BO ! # zato jr bil zakon po hitrem postopku sprejet . Zaradi zasluškarskih apetitov Cerar & Dragonja elite
  vstrajajo na svojem muzejskem projektu in ignorirajo izbiro kvalitetnejših projektov. Po kvalitetnejših projektih bi bila zgrajena cenejša in krajša dvotirna proga, samo 1 predor dolžine cca 4000 m, zgrajena bi bila v 3 – 4 letih. *****malo za spomin*****

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!