Žalosten dan Slovenske vojske: Ravno v času slavnostnega govora ministrice Katičeve in predsednika Pahorja “crknila” vojaška ladja. Hojs po volitvah napoveduje popolno prenovo vojske in zagotovitev ustrezne varnosti na mejah!

Foto: sta

Slovenska vojska je gola in bosa, razorožena in s pokvarjeno vojaško ladjo Triglav. Plače vojakov so mizerne. Kljub temu sta bila ministrica za obrambo Andreja Katič in predsednik Slovenije, vrhovni poveljnik obrambnih sil, Borut Pahor, sicer glavna krivca za katastrofalno stanje SV, slavnostna govornika ob dnevu Slovenske vojske. A z novo, desno vlado bo vse drugače. Za komentar smo vprašali nekdanjega ministra za obrambo in veterana vojne za Slovenijo Aleša Hojsa, ki trenutno stanje opisuje kot katastrofalno, po volitvah pa napoveduje, da se bodo plače vojakov dvignile, zagotovili pa bodo tudi sredstva za nabavo orožja in opreme. Prav tako napoveduje, da bo vojska z večjimi pooblastili napotena na slovensko-hrvaško mejo, saj iz Bosne in Hercegovine prihaja migrantski val v obliki več deset tisoč migrantov.

Letošnjega 15. maja mineva 27 let, odkar so slovenski naborniki začeli služiti vojaški rok izključno v Sloveniji – na Igu in v Pekrah, ta datum pa si je vojska izbrala za svoj dan. Najvišji predstavniki države so sicer pohiteli in že v ponedeljek pripravili osrednjo slovesnost na Brdu pri Kranju, na kateri je Borut Pahor poudaril, da novo vlado čaka vrsta zahtevnih nalog. “Ena izmed njih zadeva okrepitev nacionalne varnosti,” je rekel ter dodal, da je varnost postala kompleksna zadeva, ki potrebuje strokoven in večplasten pristop. “V vsakem primeru pa gre za pristop državne politike in ne več pristop enega ali drugega pristojnega ministrstva.” Izjavil je še, da “svet po krizi zaznamujejo drugačna razporeditev nacionalnega in svetovnega bogastva, vnovično primerjanje spremenjenih socialnih in političnih statusov, jeza, vznemirjenje in negotovost. Kot je za take razmere običajno, se okrepi tradicionalna geopolitika. V takih okoliščinah na ravni države preprosto ni mogoče reagirati drugače kot okrepiti sistem nacionalne varnosti”.

Pahor je prepričan, da je “glede na spremenjene dejavnike tveganja, ki niso več strogo tradicionalno vojaške narave, potreben tudi spremenjen odziv državne politike. V tem smislu ponavljam moje stališče, da je potrebno celovito prenoviti in okrepiti celoten sistem nacionalne varnosti, od vojske preko policije do obveščevalnih služb in civilne zaščite”.

Predsednik Slovenije je prepričan, da naša država “potrebuje dobro oboroženo, dobro pripravljeno in operativno Slovensko vojsko, ki je sposobna brezhibno sodelovati v mednarodnih misijah po svetu, sodelovati v zavezništvu Nato in zagotoviti vojaško obrambo domovine”. A kaj, ko so to le Pahorjeve mokre sanje, saj je predvsem njegova stranka SD, iz katere prihaja tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, zaslužna, da je stanje Slovenske vojske v katastrofalnem stanju. Ne samo, da se je izkazalo, da so slovenski vojaki nagi in bosi – in to dobesedno, temveč smo septembra 2016 poročali, da so ostali celo brez streliva. Žan Mahnič je takrat na odboru za obrambo povedal, da je “pomanjkanje streliva za jurišno puško dokaz, da vlada vojsko pelje naravnost v prepad. Kljub temu, da že več mesecev zvonijo vsi alarmi, streznitve ni”. V glavi ministrice Katičeve pa se ni prižgal noben rdeč alarm, saj je na zaskrbljujoče očitke o razorožitvi SV odgovorila, da je ministrstvo v preteklosti redkeje nabavilo strelivo – v letih 2008, 2010 in 2014.

Čeprav je Katičeva “nemudoma ukrepala” – tako, da je zamenjala načelnika generalštaba generalmajorja Andreja Ostermana -, pa se stanje v Slovenski vojski ni prav nič izboljšalo. Nasprotno, ravno ko sta imela Katičeva in Pahor svoj govor za Slovensko vojsko na Brdu pri Kranju, so vojaški ladji Triglav odpovedali vsi trije motorji. Ladja je tako privezana na pristanišču v Siciliji. Sicer pa so se že pred samim odhodom na Sicilijo slišali marsikateri očitki, kako pomanjkljivo je oborožena ladja za svojo misijo. Katičeva je očitno pripadnike SV, ki so na ladji, poslala v tujino, ne da bi jim zagotovila osnovno varnost na poti. Eden od motorjev omenjene ladje je namreč odpovedal že na poti na Sicilijo.

“Obstoječe stanje v SV je katastrofalno”
Za komentar, kako ocenjuje stanje v Slovenski vojski, pa smo zaprosili strokovnjaka s tega področja, nekdanjega ministra za obrambo, Aleša Hojsa. “Obstoječe stanje v Slovenski vojski je katastrofalno. Dejstvo je, da se je Slovenska vojska v času slovenske osamosvojitve v teh letih izkazala na mnogih področjih, nesporno pa je, da je ravno ta koalicija in tista SD-jeva pred leti, ko jo je vodil g. aktualni predsednik Borut Pahor, pripeljala Slovensko vojsko na rob preživetja.” Hojs je sicer prepričan, da trenutno vlada neko zatišje v Slovenski vojski – “zasluga” gre predvsem menjavi prejšnjega načelnika generalštaba. “Vsaka taka menjava za nekaj časa s površja odplakne vse tiste stvari, ki so najbolj moteče, ki najbolj bodejo v oči, vsebinsko pa se tudi s to zamenjavo in tudi s to ministrico pravzaprav ni zgodilo nič, nobenih premikov. V ključnih stvareh bo potrebno Slovensko vojsko bistveno spremeniti.”

Aleš Hojs. (Foto: STA)

Kakšno Slovensko vojsko napoveduje Aleš Hojs po volitvah? Predvsem se s stranko SDS osredotoča na dve ključni stvari: “Vojakom bomo uredili plače, ki bodo vsaj take, kot so bile leta 2008, torej 90 odstotkov slovenskega povprečja in ne 50, kolikor imajo danes, in seveda poskrbeli za ustrezno zagotovitev materialnih sredstev za vse potrebne nabave opreme, orožja, osebne zaščitne opreme in vsega preostalega, kar vojska potrebuje.”

Za konec pa smo ga povprašali še, ali meni, da bi morala biti Slovenska vojska pripravljena, da brani naše meje? “Absolutno! Stranka SDS je predlagala dopolnitev ustave in Slovenska vojska je že bila aktivirana v času velike migrantske krize. Mislim, da so trenutno ta pooblastila relativno omejena. Po moji oceni bi morala biti SV v vseh takšnih kritičnih situacijah, za katere sicer upam, da jih ne bo, napotena na slovenske meje.”

M. S.

 • Vojteh Dovč

  hojs je imel priliko pa ni naredil nić-
  -vojaška ladja je pa že šla dol pokvarjena in se ni pokvarila na dan slo vojske

  • Steiermark

   Ko je imel g. Hojs “priliko” da bi kaj naredil za slovensko vojsko, je to tudi storil! Nikoli do sedaj, ko nam , kot večino časa, vladajo rdeče jugopodgane, ni bila slovenska vojska tako na dnu, kot danes, ko vojaki nit municije nimajo za streljati, ko si morajo sami na lastne stroške kupovati opremo, medtem ko njihova ministrica “potuje”, po svetu, tudi kot turist, na stroške davkoplačevalcev in zlorablja, kot vsa levaška podganja srenja, svoj položaj – česar namen pa je, da se Slovensko vojsko totalno uniči, izniči in se nas ponovno naredi za jugosužnje, celo ruske…. Vsi ti izmečki so pač tisti, katerim samostojna in svobodna Slovenija, nikoli ni bila njihova najbolj intimna opcija – nasprotno, z njo se še danes ne strinjajo! Zato pa slabijo in uničujejo vse, kar je slovenskega!

   • hle

    Že tvoj nick mi govori o tem kako ti zaničuješ vse kar je Slovenskega in kako si znova pripravljen hlapčevat nekdanjim gospodarjem

    • Steiermark

     Kaj bi morala svojo pripadnost Štajercem spremeniti, morda v pripadnost srbom, kot jo imaš ti? Sem pač Štajerka v Sloveniji – avtohtona, da nebo pomote, pa še to nemškega rodu, kar pa ne izključuje moje pripadnosti Sloveniji, pod katero trenutno smo! Kaj pa potem porečeš na narodnostne manjšine, kot so Madžari in Italjani? Ali tudi oni “hlapčujejo” komu? Bednik in bedak na kvadrat!

     • hle

      Pa se vse eno trkaš po prsih kot domoljubka zraven pa uporabljaš Nemški nick

     • Steiermark

      Tepec, jaz sem domoljubna Štajerka, pa čeprav trenutno spada Štajerska pod Slovenijo, kamor spadajo pravtako madžarska in italjanska narodnost – manjšina! In po tvoje bi zato morala se odpovedati pripadnosti svojemu narodu – Štajerski, ki je bil vedno Steiermark ali poslovenjeno Štajerska! Vseeno mi pa to ne menja moje narodnostne pripadnosti….. Jugotepec ali je tako težko razumeti vse, kar ni povezano s pripadnostjo veliki srbiji?

 • Mike Zulu

  Upam samo da naslednja vlada res ne uresniči nabavo 150 oklepnikov ki jih nikakor ne rabimo (vsak vreden 4mil evrov) in ta denar raje porabijo za obrambo Slovenije, nakup protioklepnih-protizračnih sistemov, osebne opreme vojakov, dvig plač, zavarovanje meje etc. etc.

  • Marjan

   Patrija afera 2. Pod vodstvom Janshe
   ahahahahahahahha

   • rubec

    Je napisal majmun številka 1. Ke teslo.

    • Nšo-či

     Si še cel?

   • Steiermark

    kaj vzdihuješ oz. jadikuješ, s svojimi ah ah ah…….v slovenščini se smeh ponazori z ha ha ha!

    • Franc Šink

     Eden od njegovih komunistov ga poriva od zadaj.

   • ivan šantl

    A te kakšen buzi natepava,da tako vzdihuješ.

 • hle

  Naj mi nekdo razloži kako lahko crknejo trije motorji in to po opravljenem servisu ali so bila uporabljena maziva in ostal materijal ki niso ustrezna in seveda cenejša ali pa je šlo za sabotažo pa še ena stvar je zanimiva da na Ruski ladji edino kar crkava so Nemški motorji in Nato oborožitev

  • Osti jarej

   …hjaaa…..tkole…za velike pare kupijo tisto,na čemer piše odpad..

  • stajerc5

   Ja-ja, ta ruska maziva in olje so cudna stvar!

 • Osti jarej

  ….naj jo porinejo v graben….tistole lupinco….pa še koga zraven

 • MižekFiga

  Samo pomislite komu je SV najbolj v napoto, na čelu z tov. ddr. Kučanom.
  Torej je nujna totalna kadrovska menjava. Srbe in komuniste nujno VEN. SD podgane so leta in leta po svoje (Kučanovo) vodile vojaško politiko. To ne gre, ni slovensko ali evropsko ampak je fuj srboljubsko. Streznimo se končno! Hej, prjatli na VOLITVE moramo!!!

 • FreedomAndDemocracyNOT

  vojaska ladja haha, vi desni debili, bi verjetno sli v vojno z italijo, ker bi vidl veliki triglav kot letalonosilko in bi misll da lahko premagate vse

  • MižekFiga

   A ti bedak bi pa s čevačiči napadal in branil domovino.

   • FreedomAndDemocracyNOT

    ne bi sploh napadal, ker nism nek fanaticen debil, branu jo pa tud ne bi, spizdil bi kamorkol drugam, da se bom boril za neke politike haha, sej nism dusevno moten tako kot sveckarji

    • MižekFiga

     Usral bi se za vsakim grmom, junačina in prdačina balkanska.

     • Marjan

      Ti bi pa klical NATO HELP, NATO HELP.
      hahahahahhaahha

     • stajerc5

      Tako kot tvoji na Kosovu!??

    • stajerc5

     Spizdil bi kot tvoji hostni predhodniki!! Na juris, v rikverc!!!

 • domovina mili dom

  Ne Katičeva, komplet levica je minirala razvoj slovenske vojske.
  – oprostilna sodba agresorskega balkanskega oficirja
  – zaposlovanje oficirjev, ki so dokazano sodelovali z agresorjem
  – namerno vzpostavljanje slabega vzdušja med vojaki-
  – plačni sistem namerno na nižjem nivoju zaradi katerega pripadniki zapuščajo varnostne sile
  – navsezadnje naj bolj pomembno, prestreljena varnostno obveščevalna služba z nevarnimi probalkanskimi kadri.

 • domovina mili dom

  Zgleda, da nas nategne vsak, kar mu ne pobegne na drevo.
  Italjani z policijskim čolnom.
  Putin z vojaško ladjo.Naj živi komunizem.

 • goldhorn

  Sekret Demokrati (po novem) so uničili vojsko in CSD-je.

 • antimur

  Da kučanisti želijo namerno uničiti slovensko vojsko, dokazuje dejstvo, kakšne butaste in pokvarjene osebe so nastavljali za ministre. Od zagriženega antislovenca in pokvarjenca Jakića, rdečo Jelušičko in povsem tumpasto, zato pa zapriseženo levakinjo Katićko. Erjavca, ki je izsilil ministrstvo za sodelovanje v koaliciji, nima smisla omenjati, ker ta cepec ni dorasel ničemur. Tako želijo kučanistični prasci neoboroženo ljudstvo prisiliti, da se vrnejo v svinčene jugokomunajzerske povezave, namreč zanašajo se na arzenal orožja Turnškovih zombijev, toda tu so se ušteli, niso samo oni pripravljeni.

 • Marjan

  Albanec po volitvah obljublja novo vojsko, enake kvalitete kakršno ima kosovska vojska.

  hahahahahahahahhaha

  • Hribouc

   100 x napiši za domačo nalogo: Jast s’m fuknjen!

   “FakYu Serpentinšek PRESS” Idioti trpijo za pomanjkanjem vit.B12 ob prazni možganski votlini

  • xtc

   Tvoj Albanewc je že davno na britofu v Trbovljah tako ,da pejt tja in jamraj.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • stajerc5

   Dobri so, siptarji, pretolkli so vas kot vaske pse!

  • Steiermark

   Potem boš pa tudi ti lahko dobil mesto v njej……. čistil jim boš lahko vojaške škornje ter jih glancal….

 • Striker

  “Črni oblaki se zgrinjajo nad Slovenijo. Elita je Slovenijo popolnoma izdala tujcem. Razsežnosti te zarote so brez primere v zgodovini človeštva. Vladajoča elita se je izkazala kot koruptiven lakaj globalnega kapitalizma. Ti visoko cenovni paraziti so Slovencem ukradli preživetje, zemljo, prihodnost in samozavest. Ti prostituti korporacijskega sveta so Slovenijo izpostavili neskončnemu divjanju brutalnih beračev in Slovencem odvzeli vsakršno možnost obrambe. Postali smo nemočni, izgubili smo nadzor nad svojimi življenji, odrekli so nam naše mesto v svetu in naš duh upada. Kar je bilo nekoč naše, nam je bilo odvzeto in dano pohlepnim tujcem, kar smo nekoč imeli za svetinjo, temu se arogantni vsiljivci posmehujejo, kar nam je bilo nekoč poznano, je zdaj degenerirano v nekaj neznanega in grozečega. Desetletja so bile generacije Slovencev vzgajane, naj sovražijo sami sebe, da čutijo uničujočo krivdo belega človeka. Slovenci so bili ves čas opominjani, da se lahko za grehe svoje civilizacije odkupijo s samouničevanjem. Smrt Slovenije je postala dnevna moda, naš propad simbol napredka, razpad tradicionalne Slovenije pot naprej, plenilska invazija proti Sloveniji so najnovejši trend, sovraštvo samega sebe je postalo gotov znak intelektualnega razmišljanja. Pozvani smo, da praznujemo fizičen, intelektualen, kulturen in duhoven kolaps naše civilizacije. Oprali so nam možgane, da verjamemo, da je kolaps neizogiben in da je zakon narave, da izumremo in da barbarske horde pred našimi vrati zmagajo. Pod krinko liberalizma, humanizma in demokracije so Slovence prepričali, naj storijo etnični samomor. Rasa, ki je dosegla tako veliko in preživela, je bila preslepljena, da sama pozdravlja svoj padec in da aktivno poseže po ukrepih, da bi postali tujci na svoji zemlji. Priča smo najbolj zlobni in kruti zaroti v zgodovini človeštva, zaroti zamenjave Slovencev, sistematični kampanji izbrisa Slovencev s socialnim degradiranjem ljudstva ter potem z mentalno in fizično retardacij paralizirati možnost ljudstva, da se upre. Priča smo zastrupljanju prav tistega biološkega porekla, kjer so rasla dobra dela preteklosti zato, da čredo kastrirancev na koncu lažje potolčejo do smrti. Nekoč je bila ponosna rasa bojevnikov, obrtnikov in raziskovalcev. A vendar, kakor gre razkroj naprej, bo kruta realnost življenja Slovence prisilila, da odprejo oči. Pokazali jim bomo, naj cel svet ve, da Slovenci zavračajo smrt. Naj bo jasno vsem, da se Slovenci ne bodo več opravičevali in da se ne bodo več umikali. Šli bomo dlje kot kadarkoli prej.”

  • Marjan

   Kake nebuloze, retardu jadan.

   • stajerc5

    Prevedi iz cirilice, prosim.

    • cosmosjasnovidec

     Saj bi pa je nesposobna pasjejebska čefutarska srbska gnida kateri vleče od sociale pa sploh Slovenščine ne obvlada.
     Tukaj je tudi dokaz,da so zatajile vse socialne ustanove katere jim dajejo podpore še preden se sploh naučijo Slovenščine.
     Vsakega balkanskega čobanskega čifuta kateri ne obvlada slovenščine 1000% v nulo bi se moralo na licu mesta katapultirati na njegov čobanski balkan in Slovenija ne bi bila napolnjena z pedri,pedofili,komunajzerji,lopovi,pasjejebci,kozjimi in ovčjimi naskakovalci,da se ne omenja kokoši pa dilerjev droge,posiljevalci otrok,naskakovalci farmaceut,muslimanski buziči,lezbačami,prostitutke,tranzvestiti,dvospolnimi sekcijami LGBT ovčjih izmečkov skratka vso možno drhaljo kar je premore ta planet saj bi lahko našteval še ure in ure pa ne bi naštel do konca.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

   • cosmosjasnovidec

    Kdo je pa tebe kaj vprašal levuharski čefutarski srbonja kozo in pasjejebec.
    Kaj sploh kokodakaš,ko si pa zavret kot kura.
    Spravi se raje še naprej lizat raztegnjene pizde od tvoje stare kurvetine katera ima do vrha napolnjeno z šiptarsko ter cigansko spermo.
    Smrdljivec mešanski čefutarski nenehno steguješ gobec kjer ti ni potrebno izbeglica strahopetna sramota Sloveniji.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

   • Marjan

    odjebi budala in mi ne kradi nicka!!

   • Striker

    A to je bilo boleče tudi za tak medij, kot je novaTV? Torej, nehajo naj predavati o desni demokraciji, če ne prenesejo mnenja, ki ni bo njihovi meri.

 • MižekFiga

  Preveč je “srbovanja” v Sloveniji. Kdor ni za Slovenijo naj spoka svoje “papke” in izgine magari v Sibirijo. Velja tudi ddr. tov. Kučana z vso komunistično ekipo ki hoče zahrbtno vladati. Več kot dost je, “marš” rdeči tovariši, FUJ!

  IN Slovenija ni vojna škoda prve svetovne za Srbijo.

  • Marjan

   Prej boste ta desni spokali v Argentino.
   hahahahahahah

   • stajerc5

    Ti se raje pazi tistih, ki bodo prisli iz Argentine samo na dopust ali pa na volitve!

    • Hun

     “ne joči za mnoj Arđentina”

     • stajerc5

      Da te malo potolazim; Jovanka je bila enaka prasica kot Evita!

 • večni srb

  Slovenska vojska je bila za osamosvojitev popolnoma nepomembna, ni moglo biti drugače, če vemo, da se je osamosvojitev zgodila leta 1991, Sloenska vojska pa je bila ustanovljena šele par let kasneje.

  Za Hojsa, bi jaz najprej predlagal strokovni pregled izvedenca psihioatrične stroke, treba je najprej ugotoviti, če je bolan, ker potem ga ni mogoče obravnavati kot navadnega…
  Katičeva je en d*, isto kot vsi ministri MORS pred njo, je pa vsaj dovolj pametna, da ne hvali kupa gnoja in se tudi ne trudi, da bi imel gnoj višje plače. To je Pahorjevo delo, ki nam v obdobju geopolitičnih vojn, če sem ga prav razumel, ko je deložiral vse slovence ob hrvaški meji in jim podaril pol Pirana, obljublja še več brutalnih reform, kar je samo drugo ime za še hujšo vojaško policijsko džamaherijo.

 • večni srb

  Zakaj je za MORS denar problem, če so bili pa največje stanovnajsko podjetje v državi, bodo pač prodali še preostale nepremičnine in deložirali še več slovencev na cesto, pa bodo imeli spet za municijo, ki jo itak rabijo samo za strelske vaje.
  Naša vojska je okupator in sovražnik Slovenskega naroda, to so zame teroristi in izdajalci, zagotovo niso naš rešitelj.
  Se pa absolutno strinjam s prenovo tajnih vojaško policijskih služb, obstajata namreč samo dve možnosti in obe sta za njih zelo slabi, so tako pokvarjen gnoj ali pa tako zarukani debili, v obeh primerih nimaš s takimi kaj prenavlajt.

 • Ivan Friderik Novak

  SLO vojsko so pohabili SLO politiki vseh barv in nihče drug.
  Dve kronski napaki, ki so ju “skotili” SLO politiki, sta neustrezen način prehoda iz naborniškega sistema in negativna kadrovska selekcija v SLO vojski in tudi na ministrstvu za obrambo.

  In zdaj se pojavljajo zveličarji (Hojs & Co.), ki bi vse, kar je močno zavoženo (večletno “delo”), popravili na en mah.
  Ja, bolnikov (psiha) želje po oblasti so brezmejne.

  • stajerc5

   Tudi bi rabil en pregled “Dichtung” na glavi!

  • Steiermark

   K tistim, najhujšim bolnikom pa spadaš prav ti s svojimi somišljeniki, lažnivimi in natolcevalskimi, kot znate samo komunajzli, sovražniki, št. 1, vseh avtohtonih v Sloveniji!

  • janez cepec

   naborništvo je ukinu Janša, kadrovsko bi jo blo res treba po osamosvojitvi prečistit, pa tud tega Janša ni naredu, ampak je svoje ritoliznike s čini nagradu, brez kakršnih kol šol in znanj (Krkovič), zato smo pa tam kjer smo.

   • Steiermark

    Vsekakor, si ti in “tvoji”, na napačnem mestu…..malo čez kolpo je za vas primerno bivati….

    • janez cepec

     pejd ti u ZOO, med majmune, tam boš med svojimi

     • Steiermark

      vidiš, celo moje družbe si želiš, majmun, zato me pošiljaš med vas, v živalski vrt!

 • Hribouc

  Rdečekriminalni sekret smrdi do neba in Bande Levuharjev, izgleda, ni nič sram!

  Bog je Največji!
  Tokrat jih je Božja previdnost spet presenetila in na ruskih dihtungah naredila veliko sabotažo!

  Velestrateg in nategun kadrovske selekcije rdečega otroškega pasjega vrtca , Golobični Stalin, bo v znak solidarnosti požrrtvovalnosti skupaj z nesposobno papigo katićko, obiskal posadko ladje Triglav v popravilu in jim osebno prinesel nove Donitove dihtunge za preplozane ruske dihtunge, ki mu jih je šel v Kremelj iskat blazni Kogl Egjav’c, občudovalec carja Putina Groznega, pa je odpovedal motor na vladnem Falconu!

  Lahko se zanesemo na Rdeče tatove Levuharje in na usrano rusko tehniko !

  “FakYu Serpentinšek PRESS”

 • xtc

  Tiso rusko plavajočo aranco levake gor naložit-tiste ,ki so jo kupili za klirinški puf,ki so ga naredil z Rusi še za časa Yuge in potopit z njimi vred škodljivci.

 • etrusk

  Čudno je , da še niso za stanje Slovenske vojske okrivili JANŠA. Hojs , ima še kako prav , je edini ki je sposoben svinjarije urediti tako kot se šika. Razume se , da morajo rdečuhi takoj v akcijo in ga zaničevati. Pahor kot komandant Slovenske vojske , pa se umiva roke. Po moje , je največji krivec za tako stanje .
  Pa slišimo , da so vojsko pohabili politiki vseh barv , človek ki to zine ne more biti normalen.

 • piko8

  Rdečo golazen pognat čez Kolpo, druge pa nafilat na ruski triglav, do zadnjega kotička in poslat za FUTER ribam !!
  Se vidi ruska tehnika še za staro železo ni dobra !!

  • janez cepec

   sm za to, de jih terate preko Kolpe, predlagam pa, de za vodiča vašga Ivančka Janšo angažirate, ima prakso u “forsiranju Kupe” iz leta 79, ko je vodu procesjo u Jance

   • Steiermark

    Bomo raje angažirali tvojega rodžaka iz najlepšeg mijesta u svijetu, njee de de, on ima tudi prave kvalifikacije, ki so priporočljive za kametreiberje in gonjače vam podobne zvrsti….

    • janez cepec

     no ja, jest sm za, nej gresta pa skupej, dva vodiča, dva komunajzarja

     • Steiermark

      Dva gonjača, čeprav za enega jugodebila, se mi pa zdi malo preveč…… Tvoji te naj pospremijo, zato, de nje de de, bo več kot dovolj!

     • janez cepec

      ne da se ti dopovedat, tud kol po glau ti ne pomaga

     • Steiermark

      ti si jih očitno, s kolom po glavi dobil, in to tvoje “duševno stanje” je posledica tega udarca….

     • Franc Šink

      Pojdi njima za vodiča.

     • janez cepec

      jest še nism biu u Jajcu, ne poznam poti, za to sm pa Janšo predlagu. ma izkušne

 • Franjo Trojner

  Levičarska elita in vse njenje vlade so uničile SV, ki je ( gola in bosa ) kaput, kot njena vojaška ladja Triglav.
  In ni samo stanje v SV edini problem, levičarska elita in vse njene leve vlade so direktno odgovorne za porazno stanje v Sloveniji, tudi zelo slabo stanje v zdravstvu, pravosodju, šolstvu, gospodarstvu, bančništvu, kmetijstvu, v zunanji politiki ali v resorju za delo socialio in enake možnosti itd., ki se ne razlikuje od stanja v SV!
  V naši državi ni prav nobenega reda, ne osebnega spoštovanja, ne spoštovanja tuje lastnine, pri nas levičarski politiki/vlade celo lastne USTAVE in domače in zakonodaje EU ne upoštevajo, iz tega razloga imajo tudi državljani dokaj čuden odnos do upoštevanja zakonitega! V naši državi je čisto odsotna pravna država, kar omogoča vedno večji vzpon globoke, mafijske države. Tako dalje enostavno več ne gre! Temu vsesplošnemu kaosu, neredu je potrebno narediti konec!
  Ta država nujno potrebuje nekoga, ki bo znal narediti red!
  Na nas volilcih je velika odgovornost, na blužnjih volitvah moramo izbrati stranko, koalicijo, ki bo znala to zafurano državo znova postaviti na noge in zagotoviti RED, STABILNO, PRAVNO OKOLJE, če nam to skupaj ne uspe naša država nima prav nobenih možnosti za obstoj!
  Sam verjamem, da je RED, PRAVNO DRŽAVO, STABILNO VARNO OKOLJE, KJER BODO ZA VSE DRŽAVLJANE VELJALA ENAKA PRAVILA IN BODO VSEM ZAGOTOVLJENE ENAKE MOŽNOSTI sposobna uresničiti samo desna koalicija pod vodstvom domoljubne srtanke SDS z g. Janezem Janšo, kot mandatarjem!
  Čujte levica se je v svoji 20 letni vladavini v novi demokratični samostojni Sloveniji izkazala, kot nespodobna ,nesposobna, neunčikovita, torej ponavlja iste napake, kot jih je 45 let počela v bivši jugi.
  Če želimo naprej in živeti bolje moramo iti po poti sprememb, reform, katera pa zna in zmore izpeljati danes samo domoljubna stranka SDS, drugih, ki bi to zmogli in znali danes resnici na ljubo ni, še ne obstajajo!

 • Joško

  Ministrstvo za obrambo vodi ženska, ki nima pojma, kaj je vojska, kaj je oborožitev, kaj je vojaška oprema; spozna se edinole na čevlje, pa še tu se nebi čudil, če bi zadnjič na TV pokazala čevelj- z visoko petko.

  • Steiermark

   Tukaj ni problem dejstvo, da ga vodi “ženska” (????? nismo še preverili ali je ….), problem je stallno kovanje načrtov, kako oslabiti oz. uničiti slovensko vojsko, ki ni po godu jugokomunistični sodrgi, ki nam že vse od osamosvojitve dalje, pripravlja ponovno “združitev” v veliko srbijo in rusijo!

   • Franjo Trojner

    SV vojsko vodi tajnica????? Steiemark problem je tudi v tajnici, ki o SV kaj dosti ni vedela in stanje v SV potrjuje dejstvo, da tudi danes ne ve, iz tega razloga je zelo verjetno na mesto ministrce tudi bila postavljane. V bistvu pa si v svojem zapisu itak zadel bistvo in je moj pogled samo drobcena pikica na i.

 • večni srb

  Od nastanka leta 1993 naprej pa do danes, je slovenska vojska napadla številne narode in države po svetu, ki so takrat prvič slišali za Slovenijo in se nismo nikoli v zgodovini niti skregali. Takih mehkim agresijam in trdovratnim okupacijam pravijo mirovne misije in sodelovanje s težakom Nato, kar nikakor ni res, za vse tiste narode je naša vojska tujec, ki jih je prišel pobit, pokradit do gat in zasužnjit. Mogoče lahko nabijajo politično korektne floskule v prodanih medijih, ne morejo pa zanikati očitnega dejstva, ki zdravi pameti pove, da na tuji vojski, v lastni domovini, ne more biti nič dobrega ali celo romantičnega.
  Vojska je torej nujno zlo, isto kot bi nekdo pristopil k neoboroženemu človeku in mu grozil z orožjem, delajo tudi oni. Popolnoma isto je, sicer bi jih tuja ljudstva vljudno povabila na obisk in s seboj ne bi nosili orožja. Moralo na stran, za take korake se nihče normalen ne bo odeločil drugače kot, če je do zob oborožen in vrhunsko izurjen, podprt s kompleksno logistiko in raznimi sredstvi, sposoben tudi dokončati agresivno invazijo ter uresničiti v naprej predvidene cilje. Isto velja za našo vojsko, zato lahko tiste pravljice o golorokih in bosih kmetavzarjih, ki se hranijo s paketi Rdečega križa in zatirajo tuja ljudstva za vbogajme, pri čemer tvegajo lastna mlada življenja, zadržite za sebe.

  Kaj je bilo sploh narobe z našo vojaško ladjo, ne da bi to vedeli še preden so izpluli iz našega edinega vojaško policijskega pristanišča. Kako se lahko pokvari železnacev, ki ji pravijo top in jekleno orodje, na katerega so nameščene rakete, že to normalnemu človeku pove, da lažejo kot cigani.
  Isto velja za stroje na ladji, kateri mehanik pa ne opazi, da motorji ne tesnijo dobro in spuščajo čudne zvoke, še vaški avtomehanik bi to opazil po nekaj sekundah ter natančno opisal vzroke popuščanja motorjev. Še bolj pomembna je vloga kapitana ladje, ki mora poznati svojo posadko in napravo do zadnje potankosti, sicer ne more dokončati misijo, torej je sploh ne sme začeti. Kot, da kapitan ni vedel, da se njegovo plovilo ne obnaša normalno in kaj to pomeni za njegovo ladjo, tega enostavno ni nikjer na svetu. V redu, se je pač zgodilo in niso ravno dobri mornarji, ampak zakaj se s svojim šalabajzerstvom zdaj še hvalijo v medijih, morda zato, da bi se nam zasmilili kot ubogi reveži, ki jim moramo državljani pomagati za vsako ceno, ker brez njih ne moremo. To sploh ni res, dobro vedo kaj delajo, to ni jamranje ampak navadna sovražna vojaška propaganda, z namenom zavajanja lastnega naroda in izsiljevanja za denar ter še hujša represivna pooblastila.

  Zakaj niso vse naše vojaške kapacitete ta hip stacionirane ob hrvaški meji, ne zaradi migrantov, ki itak nočejo ostati pri nas in se zavedajo da jih lahko edino obrnejo nazaj od koder so prišli, v najboljšem primeru. Naša vojska ni opazila 200.000 ilegalnih prehodov hrvatov, bosancev in albancev, ki pa so ostali pri nas in danes verjetno delajo prav za to vojsko, ki naj bi nas varovala pred nezakonito okupacijo, asimilacijo in teroristi. Narod je pa mentalno še vedno v Jugoslaviji, kjer nismo smeli niti z besedico kritizirati naše ponosne armade delavčkov in kimetavzarjev, kar 50 lewt smo jih oboroževali in se pripravljali na invazijo iz zahoda, ki se ni nikoli zgodila, na koncu so nas prvi prodali in zanetili državljansko vojno, samo goli sreči se lahko zahvalimo, da so šli venpreden bi se začeli resni in trajni spopadi.
  Ta današnja vojska je pa še neprimerno slabša, Pahor ne govori o nobenih tujcih, svojo vojsko bi rad poslal nad nas, ne nad migrante, verjetno zato, ker se zaveda vsaj to, da so naredili preveč usodnih napak, ki nikoli več ne morejo biti popravljene in pozabljene.

 • Hribouc

  Kaj razodeva napeto razbradano visokointeligenčno globoko čelo precednika Pahorja ?

  1.brazda : Sem Levuhar. Sredinski. In sem dober, boljši od drugih Levuharjev.
  2.brazda : Piranski zaliv je naš. Hrvatje si ga samo lastijo. Blefirajo.
  3.brazda : Junction ni Connection. Za rdeče kretene in za Junce – only.
  4.brazda : Ljubim svetovni Mir. Os zla Moskva-Lublana-Teheran je samo fikcija. Za eno Mrd.usranih ušivih
  dolarjev se pa že ne dam ustreliti.Amen.
  5.brazda: TEŠ 6 je zgradila slovenska solatarska zveza mr. Rotnika pod okriljem RKC v soglasju z Janšo.

  Mi, Rdeči Levuharji nimamo nič s tem.

  6.Hudičeva brazda : Mi, komunisti bomo vladali in kradli vedno in niti slučajno ne bomo pustili drugim.

  7.brazda : WHAT A FUCKING BEAUTIFUL DAY !

  8.brazda : Kučanovga Milčeta ne maram. Sem samo njegov.
  9.brazda : CKZ Udbokučanistov Murgeldorf je moja prestolnica rdečehudičevega greha.
  10.brazda: Vredno se je boriti do Konca. po tem je samo še NIČ!

  “FakYu Serpentinšek PRESS” Težka je z Norci rdeče vukojebine Slovenistan !

  • janez cepec

   tok si fuknen, de se m’ tud odgovort ne lub na tvoje klobasanje

  • lokec

   Kolk hetarov pa ima ta tvoja njiva.

 • janez cepec

  Hojs o prenovi slovenske vojske uhka samo sanja, ker, hvala Bog, ne bo nkol več imu šanse,de bi devu kej tacga. sicer pa, ne vem kva pizdi, njegov ljubljeni vodja je tapru začev razjebavat vojsko, res so ga ostali abrambni ministri v tem presegl, Hojs je biu tud abrambni ministir, pa je en kurac naredu za SLO vojsko

  • Steiermark

   Ne bodi no tako prestrašen , saj takšnim revežem, kot si ti in tebi podobni, bo prizanešeno – drugega kot brce v vsrano srbsko antislovensko rit, neboste “utrpeli”!

   • janez cepec

    tud teb ne bo hugda, u Begnah boš sobco obržu, 3 krat hrana na dan, pa tabletke pa kol terapija po potrebi (usak dan trikrat, k si tak idijot)

    • Steiermark

     Ti že poznaš “dnevni red” bivanja v “begnah”, to izdajaš z vsakom svojim komentarjem….

     • Republic Commando

      Mislim, da so vsi levi dobro seznanjeni z “urniki” tovrstnih ustanov :))

  • garfi

   cepc Ubog

  • Jožefa Benko

   zavidam ti za tvoj neizčrpno bogati besedni zaklad,mislim,da v tem pogledu prekašaš samega cicerona,če seveda veš,kdo je to bil napisal brajdič muko

 • Franc Šink

  Edina zaščita zase in za svojce je da se sam oborožiš.

 • Franc Šink

  Slovenska “mornarica” je razorožena zaradi “tehničnih” napak Joj joj in kaj sedaj? Vsi na volitve.

 • črnaovca

  Vzdržujejo naj opremo kot se spodobi banda lena

 • garfi

  konec švercanja islamistov v €U
  upam, da je sabotaža s tem namenom

 • Republic Commando

  Čisto prav je, da je crknila.Vsaj ne bo sodelovala pri uvažanju ilegalnih astrofizikov. Katićeva si pomoje lase puli od hudega, saj je ravno ona vztrajala pri tej “misiji” :))

  • Soave

   + + + + + + +

  • Hun

   astrofizikov al afrofizikov?

   • Soave

    Za prve so se predstavili, drugo pa so , no ?

    • Hun

     Predstavl al jansisti radi mal po svoje posplosujete…kot za vsakega juznaka vcas busanc

     • Soave

      No, no ! Saj sedaj se boste kot manjšine lahko jasno deklarirali.

     • Hun

      a to misls za vas kot jansisticno sekto samooklicanih pravih Slovencev

     • Soave

      Kako ,za nas? Saj nas je kar nekaj Slovencev. Z Janšo, ali brez.

     • Hun

      Za vas je slovenstvo samo Jansa in SDS…drugi so zate in tvoje sektase cefurji ali levicarji

     • Soave

      Mene že nisi videl pisati o čefurjih. Za zmerjanje na tem portalu ste pa veliko sami krivi.
      Kako je že bilo ? Saj menda nisi pozabil ?
      Zame ste migranti iz 90 tih let. Priselili ste se v stiski. Vse lepo in prav. .. . . . . .
      Vendar to, kar se danes dogaja pa ni ničemer podobno in se ne da primerjati.

     • Hun

      teb je sam dolgcas nc druzga…
      na tvoj komentar pa ne mislm replicirat, ker se me vsebinsko ne tice

     • Republic Commando

      Kok je teb šele dolgčas, da cele dneve tu pišeš same kozlarije :)) bogi fašistek rdeči :))))

     • Hun

      nism placan da visim cele dneve…ovca jansisticna pa nism kokr ti da delam zaston za Jajota

 • Amerikanc

  To je končna cena ruskega kliringa. Zoki in Milanček pa po nagrado. Kamor gre Milanček po orožje gre vse v maloro, pa naj bojo to izraelske haubice ali ruska vojaška ladjica !

 • garfi

  Od kod so ljudje, ki so jih rešili-pretihotapili?
  Največ prebežnikov je bilo iz Nigerije in Sirije, med težjimi situacijami pa je Pečar navedel, da so morali vkrcati tudi po 120 ljudi naenkrat. Celoten postopek varnostnega pregleda prebežnikov so tudi snemali. Tudi s pomočjo njihovih posnetkov so uvedli postopke proti trem domnevnim tihotapcem.
  objavljene fotografije treh tihotapcev
  1 – https://www.google.com/search?q=milan+ku%C4%8Dan&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi7iNvN2IfbAhXLKywKHfQQAG4Q_AUICigB&biw=1264&bih=642
  2 – https://www.google.com/search?safe=active&biw=1264&bih=642&tbm=isch&sa=1&ei=Ds_6WvqyM4a00gWrh4WQAQ&q=soros&oq=soros&gs_l=img.12..0l6j0i10k1j0l3.54402.56717.0.59663.5.5.0.0.0.0.158.752.0j5.5.0….0…1c.1.64.img..0.5.746…0i67k1.0.7F-57P7jk7Q
  3 – https://www.google.com/search?q=miro+cerar&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjfn9ue2YfbAhWG1iwKHVwPBloQ_AUICigB&biw=1264&bih=642

  • Soave

   Jojmene garfi ? Kaj si pripel ? Eden lepši in bolj sposoben od drugega.

   • garfi

    tudi in predvsem psihopati

 • Slovenec 33

  Ja tale slika pokaže realnost žlobudre v Sloveniji.
  Kar poglejte si fotografijo
  Vojsko vodijo, največji veleizdajalec slovenskega naroda v tem tisočletju (kot predsednik vlade je pomagal prikriti milijardo evrov terorističnega denarja, menda so bile tudi provizije in kot presednik države je skupaj z vlado uničil slovensko vojsko, da ne more več braniti države) in ob njem koraka predstavnica okupatorjev slovenske države, ki okupirajo slovenske dežele že od 1. 12. 1018.
  Tudi državo vodi ekvivalentna garnitura

  To je realnost.
  Samo z volitvami obstoja možnost, da se ta podla okupacija konča
  Pri štetju glasov mora biti neodvisna kontrola, če je ne, bo je škoda časa za volitve, ker so volilini lističi že napisani, z znanim rezultatom seveda.

  Kar na RTV ali main-medije vprašajte.

 • centurion

  Ljudje božji, ne paničariti zaradi par malenkosti, ki
  so se slučajno pojavile na ladji SV Triglav.
  Kaj je to takega, če so odpovedali trije motorji od treh?
  Raketni sistem tudi ne deluje, ampak ga na operaciji pri tovarjejnu
  migrantov tudi ne rabijo, topovi, ki so na ladji, ne funkcionirajo in
  so tako in tako odveč.
  To, da nimajo vojaki streliva blagodejno vpliva na plovnost, saj ni toliko
  balasta na ladji in posledično tovori več novih državljanov domov.
  Še majhen problemček je in to je strokovna usposobljenost posadke
  ostalo pa VSE ŠTIMA.
  Ladja Triglav je slika in prilika moštva slovenske vlade in njenega prezidenta.

  • cosmosjasnovidec

   Se strinjam saj bi namesto odpovedanih motorjev lahko dali vesla v roke kamelotrajbarski muslimanski drhali po katero so šli pa naj vesla.
   Vendar je prekleta črna drhal prelena vojska pa na žalost nima municije,da bi jih postrelila in pometala v morje.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • garfi

  Zavarovali bomo Slovenijo
  Zaradi nekontroliranih migracij se je v zadnjih letih varnostna situacija v Evropi drastično poslabšala. V številnih evropskih mestih prihaja do terorističnih akcij skrajnih islamistov. Slovenija ni otok sredi Evrope, zato moramo takoj in odločno ukrepati.
  https://www.sds.si/zate/program/zavarovali-bomo-slovenijo

  • zoro

   menim, da so vsi islamisti skrajni islamisti – drugih sploh ni, vsi so podli podganji iztrebki

   • garfi

    ja in naši levuharji jih obožujejo

 • Grenze

  KATIĆKA MARŠ NA KOMUNALO NAMESTO KANTE ZA SMETI !
  PAHOR PA ZA SMETARJA !

  • črnaovca

   Misliš da ima dovolj veliko da bodo lahko notri metali smeti.

   • Grenze

    Preveliko bo dobro kasirala hahaha !

 • Soave

  Torej. Prebrala sem članek in komentarje.

  Komentarji so sijajni, Glede članka pa samo tole. . . . . . bomo ?
  Kdo pa so ti. . . . . bomo ? Jaz pa ostali petelinčki in kokice tule na portalu ?

  Mene doma najbolj zjezi, ko moja polovička dela načrte za kosilo. On tudi pravi, bomo ! Saj veste, kaj želim povedati, ali ne ? Jaz sem tista, ki naredi . . . . . .

  Zato mi gre ta besedica na jetra.

  Ali se desnica sploh zavedate, koliko dela vas čaka ?

  Sindikati so že v nizkem štartu. Vstajniki s kockami tudi . Še kakšno cigansko družino boste dobili na grbo. Pa ” manjšine” , ki to niso.
  Pa z resničnimi težavami sploh še začeli ne boste.

  • FreedomAndDemocracyNOT

   kva hocs sploh povedat, ubogi tvoj dec, k te mora prenasat

   • Soave

    A nede !! Res je revšnica pri taki babi.
    Ti pa si dokazal, da slabo bereš.
    Jaz na veliko čivkam tule, na portalu. Doma sem ponižen član družine.
    Se ti ne zdi, da je naše državljansko ravnanje slika in prilika primera, ki sem ga navedla ?
    Besede. . . besede. .

    • Peter

     Fridam itd je en navaden jeftin provokatorček, ki naj bi ga gospa nata spregledala kot spregleda golobji drek na ulici, tudi razmerje je tu nekje, no.

     • Soave

      Peter, hvala.
      Ampak. . . , če takle drek na ulici prestopiš, se po navadi zgodi, da ti drug drek na glavo pade. . .

     • Peter

      Ni zakaj. Ti veš kaj napišeš in to kar napišeš so tvoje misli.
      Slepo in gluho in glupo ponavljanje parol levih provokatorrčkov pa ni vredno, da se golob nanj poserje, no.

   • cosmosjasnovidec

    Če bi razumel bi vedel kaj hoče povedati in se tudi tokrat strinjam z tem kar je napisala,ker je res tako.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • cosmosjasnovidec

   No ja.
   Se kar moram strinjati z napisanim,ker imaš prav.Besede brez dejanj ne pomenijo nič kot sem pa že nekajkrat tudi sam napisal pa ne opažam nikjer nikakršnih rezultatov gledano v vse smeri.
   Če začnem samo pri g.Noviču pa naprej opazim ravno kar pišeš samo besede brez koristnih dejanj oziroma rezultatov.
   To pa mi na veliko že gre na kurac saj so vsi enaki in vsak gleda samo na svoj žep ne pa za državljane.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Soave

    No, g. Novič je tipičen primer , kako se ga omeni samo, ko jim prav pride! Enim in drugim!
    Tudi g. Kovačič je nastradal. Sedaj bo za večne čase dežurni krivec?Za zapravljene milijone ?Da na rito padeš!

 • Antonius

  Bodimo resni! *Crknila* je kompletna slovenska vojska in neka ladja je ob tem *truplu* povsem zanemarljiva in nepomembna.
  Poglejmo bolj podrobno na bolezen, ki je našo vojsko načrtno po malem spravljala na *pare*.
  Začelo se je leta 2008 s predsednikom vlade Pahorjem, končuje se pa s predsednikom države Pahorjem.
  V spominu imam upokojenega generalisima Lipiča, ko je že upokojen s svojim strokovnim svetovalskim blefiranjem za svojo prenažrtost, strgal poslednje evre z osiromašenega trupla slovenske vojske.
  Šele danes nam je mogoče razumeti vso razsežnost ropanja vojski namenjenega denarja. Spomnimo se Pavčka, ki je vojski za drag denar ponujal nekakšne oklepnike, ki jih niti na risalnih mizah še ni bilo. Ropova vlada /2002 – 2004/ je takrat s pismom zaveze naročila približno 150 oklepnikov. Kam bomo s tolikimi se takrat ni nihče vpraša? Parlament je biznis vlade na hitrico podprl, Pavček je pa hitel v podarjeni železarni, ki ni znala skupaj spraviti kaj več, kot leseni model.
  Seveda je na mednarodnem razpisu Pavček gladko pogorel. Najbolj nam v spominu ostaja njegova grožnja obrambnemu ministru Erjavcu, da odločitev Janševe vlade ne bo šla kar tako skozi in, da ga bo doživel, ko se bo srečal s hudičem.
  Danes je slovenska vojska spodobno spravljena na *pare*, vrhovni komandant vseh 3,14zdarij, veleizdajalec Kučan se nam pa s svojo opcijo zlovoljno posmehuje, Slovenci pa gledamo na nebranjene meje, na katerih maloštevilni policaji komaj uspešno lovijo trume šerijatarkih prebežnikov.
  Volitve so pred nami in crknjena slovenska vojska je zelo hud opomin, zakaj nikakor ni pametno voliti veleizdajalčeve ksihte. SDS nam je EDINA opcija, Hojs bi bil pa z veliko prednostjo najbolj primeren za obrambnega ministra na novo zastavljene slovenske vojske! Ves Jugo oficirski *potencial* je potrebno počistiti do zadnjega.

  • Pjevač tuge

   Uf močen post. Kapo dol odlično napisano !

  • hle

   Zakaj pa potem še propadlega posla Patrija ne omeniš ki je v težave spravil vojsko RS in Gorenje posledica pa je da je slednji danes že Kitajski

   • Antonius

    Patrio je treba posebej samo za vas izpostavljati, ker vam očitno ni znano, kako je do javnega razpisa in naročila sploh prišlo.
    Janševa vlada je morala nabaviti za slovensko vojsko oklepnike, ker jo je k tej odločitvi zavezala odločitev parlamenta, ko je vlado vodil še Rop. Ropovo pismo podpisano s Pavčkom o namer, Janševo vlado ni moglo k ničemur zavezati. Odkrito in transparentno je šla njegova vlada na javni razpis.
    Naslednja vlada vendar ne more preklicati nečesa, kar je sprejel parlament v prejšnji sestavi.
    Rop in z njim veleizdajalec sta verjela, da bodo z nabavo velikega števila povsem neustreznih *šajtrg* za slovensko vojsko, na zelo poceni način z njenega računa speljali ogromen denar. Pavček je bil samo izvajalec in naivni butl, ki je verjel, da je pameten, čeprav se na nič ne razume. Propadli Viator&Vektor je diploma njegovih *vrhunskih* sposobnosti.
    Zanimiva je še ena zamolčana podrobnost v zvezi s Patrio. Ne, Slovenija, Finci so z nami prekinili pogodbo zaradi klavzule, ki jo je ZAHTEVALA Janševa vlada, ker je z njo izrecno zahtevala, da bo v slučaju kakršnih koli podkupnin, vso odgovornost nosila Patria.
    Finci niso odkrili nobenega podkupovanja, slovenski mediji pa Janši pripisujejo tisto, zaradi česar v Avstriji sedi Riedl. Za provizije, ki jih je zaslužil ni davkariji odvedel, kar je njenega.

    • Hun

     dj Jansist ne seri po domac povedan bl str bl nor si…
     Da se ni dal odstopt od posla, k ga je sestavla prejsna vlada so pravljice Janse za jansisticne ovce po principu Poncija Pilata, ko si je opral roke nad obsodbo…

     • Antonius

      Kaj naj vam zapišem?
      Hvala za pozornost, ker ste me izzvali, da sem k svojemu komentarju dodal še nekaj pomembnih resnic. Vaše klobasanje pozornosti itak ni vredno.

     • Hun

      jst sm samo upal da te moja provokacija ne bo zopet prizadela ampak te spodbudila k produktivni diskusiji…

    • hle

     Glej posel ni propadel zarad Pavčka ampak zaradi nesposobnih kleptomanskih politikov in ostalih ki so o njem odločali nima smisla da se sprenevedaš ker se ve kdo vse so to bili

     • Antonius

      Hvala za še eno priliko!
      Veleizdajalec KUČAN je bil kolovodja politikov, ki se jim je sfižil načrtovan kleptomanski posel na račun slovenske vojske.
      On je v Nedeljskem dnevniku sprožil bum, potem so pa začeli izvažati edino, kar znajo. Na Finsko so Kučanovi poslali svojega *komercialista Kosa, ki je Berglundu prodal, kar je v *dokumentarnem* pamfletu objavil na finskem.
      Dejstvo, da finsko sodišče ni obsodilo NIKOGAR zaradi podkupovanje je tisto, česar se oprimite.
      Finsko sodišče je celo Kučanovo svinjarijo s krivično obsodbo nedolžnega Janše na našem sodišču, postavilo na laž.
      Janša je v tej zgodbi bolj čist, kot vaše solze, kadar je posredi čebula.
      Kaj res verjamete, da koga, ki naju bere, s svojimi natolcevanji, lažmi in nesmisli prepričate?

     • hle

      Korupcijo so ugotovili Avstrijski organi in jo tudi sodno sprocesirali a boš dejal da ima tudi tam Kučan vpliv na sodišče drugače pa jaz Janša nisem omenjal ampak saj veš kako pravijo ko mački stopiš na rep zamijavka

  • cosmosjasnovidec

   Saj je pa za tovariša “pahorja”že zdavno bilo jasno,da je navaden izdajalec Slovenije ter podrejen hrvaški tajni službi za katero dela in ji posreduje vse tajne dokumente.
   Dokaz je tudi,da je izdal Slovenijo,ko je podpisal ter prodal SLO ozemlje hrvaški prasici Kosorki.
   Arbitraža je zaključena ter v prid hrvatom izgubljena pa za Slovenijo in se več ne bo ničesar spremenilo so odločili Arbitražni sodniki.
   Izdajalca tovariša “pahor ter erjavec”pa še kar naprej nakladata državljanom pravljice pa tudi mediji držijo v tajnosti.
   Osebno sem slišal na Avstrijskem radiu posnetek govora Arbitražne sodnice katera je izjavila kot sem napisal ter,da se ta priloga katero sta poslala izdajalca tovariša “pahor ter erjavec”sploh verjetno ne bo preučevala,ker oni v njej ne vidijo nobenega konkretnega primera z katerim bi naj hrvaška kršila arbitražni sporazum.
   Navedla je,da je pahor še iz časa,ko je bil premier Kosorki podpisal vso dokumentacijo in tale je veljavna.
   Arbitražni sporazum hoče kršiti ravno Slovenija.Tukaj je tudi pojasnitev “pahorjeve”izdajalske nastrojenosti,ko je dal zeleno luč hrvatom za vstop v EU preden je bil spor glede mej razrešen.
   Ja pa pizdo materino kako so lahko levaki tako pritegnjeno zarukani,da ne vedo,da je izdajalec izdal tudi njih in namesto,da bi bil postavljen pred sodišče ter obsojen (za tako državno izdajstvo je predpisana celo smrtna kazen) ga svojat zabita drhalska še voli za predsednika države.
   Prekleti zahojeni jebeni levaški butli imajo manj pameti kot insekti pa bi še radi kokodakali ter pametovali na internetu.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • luckyss

  Tisti, ki hočete “močno vojsko” povejte koliko se bo to poznalo v proračunu in kdo bo to plačal !!
  Naša plačana vojska itak nikoli ne bo vredna počenega groša..Lahko jim daste še enkrat večjo plačo, pa se bodo prav tako razbežali ob prvi večji nevarnosti…
  Mi smo pravi koncept obrambe že imeli, to je bila TO- teritorialna obramba…podoben sistem imajo Švicarji…
  Sedaj orožja za TO ni več…je šlo na jug.. v Bosno in na Hrvaško…vprašajte pastirja, ovce…;))

  • zoro

   rdeče budalo ovčje, z m48 bi ti naredil kaj tele zarukano – vsak podganji iztrebek, ki ti bo v kratkem delil usodo in ti vzel domovino (če slo. ti sploh smatraš za domovino) ima boljše orožje – kar se pa tiče pastirja vprašaj ti svojega kam je dal denar od prodanega orožja nekaj od tega denarja ima žena štefka v mehiki na banki cca 249 milj. eur – ti je sedaj jasno

   • luckyss

    V TO smo bili oboroženi skoraj izključno z M70 ali 72…bolj znano kot kalašnjikov, ki je še vedno eno najboljših orožij po zanesljivosti in ostalih karakteristikah….sploh za gverilski boj..
    Kučan je za del tega orožja dal dovoljenje za prodajo kljub embargu…Slovenija je pač nekaj zaslužila…
    Janša pa je zgodba zase, torej za svoj žep…Ne sili me da že desetič prilepim linke bosanskih in hrvaških, kupcev orožja, ki navajajo kdo in koliko milijonov gotovine je prejel..
    V google vpiši le …Janša, trgovina oružjem”…pa imaš branja za cel teden ;)

    • marker

     Ker toliko veš, ga prijavi na policijo. Skrivanje podatkov je kaznivo dejanje.

     • luckyss

      Ta je pa dobra…;))
      Pokojni Drnovšek je takrat dal direktivo, da se to pomete pod preprogo, verjetno zaradi želje, da se Slovenci ne bi takoj pobili med sabo…
      Če bi hotel sedaj posameznik odpreti to pandorino skrinjo, bi moral biti precej bogat, izven Slovenije in varovan…
      Ne, hvala…ne bi rad kar naenkrat “izginil” ;)

    • cosmosjasnovidec

     Pa kaki TO bluziš majmun čobanski.
     Kje si ti bil v kakem TO z čim oborožen kreten zahojen.
     To lahko nakladaš svoji čefutarsko prizadeti stari katera še ti bo navsezadnje verjela,ker je enako trešnjena kot ti.
     Tvoje linke si zatlači v rit,ker tudi,če bi obstajali nas ogromno ve kako je bilo in nismo bili ne pristaši levice ne desnice ter vemo kaj se je zgodilo z orožjem ter,da ga je komunajzerska kurva tovariš “kurćan” predal četnikom JLA.
     Tudi,če bi obstajali linki kakršne navajaš bi bili manipulacijsko izmišljeni in butec ne bluzi,ker bi se to lahko zgodilo samo po OSAMOSVOJITVI Slovenije ne pa pred napadom četniškega agresorja JLA kateri je orožje TO po naročilu “kurčana” zasegel ter odpeljal.
     Torej bi lahko prodal samo orožje katero se je zaseglo JLA,ko so bili poraženi kot froci tukaj v Sloveniji.
     Sicer pa tudi,če je oziroma bi orožje prodal ni nobene škode,ker bi ga namesto njega čefutarska ter levuharska golazen enako kot so ga pod nadzorom komunajzarja tovariša “kurćana” đihadistom v SIRIJO.
     Te linke si raje oglej in daj sem gor jih imaš na hrvaški strani od novinarjev kateri so zadevo spremljali ter dali v javnost z posnetki letal kako so SLO orožje izvažali iz Zagrebškega letališća v Sirijo.
     Sedaj pa zapri gobec kreten,drugače pridem ter ti z kurcem iztaknem oko.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

     • Miro

      a maš koga da ti posodi kurca….. s tvojim lulčkom se boš še zbodel

     • luckyss

      :))

   • Hun

    v mehiki na banki..ta je pa dobra

    • Jovo Jamnica

     Ja. Staradva sta tak zalublena v Murgle, da na Akapulko sploh nea trzata…

  • Hun

   Svicarji so tud mjhn narod pa so se izkazal z pogumom kot najemniki pri obrambi Vatikana

  • cosmosjasnovidec

   Mater ti pa si zarukan v nulo.
   1.Denar katerega je pokradel samo copatarski čefutar “jankovič”ter ostala čefutarska,levaška ter komunajzerska drhal bi zadostoval za nabavo najsodobnejše opreme ter orožja za vojsko.
   2.Naša vojska seveda v stanju kakršnem se nahaja še zdaleč ne more biti močna saj niti nima municije za pehotno orožje oziroma niti za puške kaj šele ostalo.
   3.Ne nakladaj mi bedak o neki TO katere še zdaleč nisi videl kaj šele,da bi bil v njej oziroma se ji pridružil,ko je Slovenijo napadel srbski četniški agresor JLA.
   4.Orožje je šlo tudi vsepovsod tja kot pišeš res po zaslugi tvojega komunajzarskega dvospolnika tovariša “milana kurćanovića”,ker ga je predal srbskim JLA četnikom tik pred njihovim napadom na Slovenijo.Takrat so še namreč JLA agresorji bili diktatorji po vseh bivših ostalih balkanskih YU republikah kamor se je to orožje razdelilo.Tudi izdajalcem hrvatom kateri so brez enega izstreljenega metka JLA četnike spustili čez hrvatijo na Slovenijo.Dobro,da so potem dobili po pizdi preklete gnide izdajalske.
   Lahko bi še ti pojasnjeval naprej a je bitno,da smo SLOVENCI naklestili JLA četnike v rekordnem expres času tako,da so se pičkice cmizdrile kot majhni dojenčki ter na kolenih prosili za milost.
   Ti seveda tega vsega ne veš,ker si z ostalimi čefutarji po stavbah na balkonih od veselja plesal užičko kolo.
   Napad četniškega JLA agresorja na Slovenijo je bil vrhunec čefutarskega veseljačenja misleč,da bo zavzel Slovenijo.
   Zato izdajalske nesnage ČEFUTARSKE crknite ter se prekleti smradi smrdljivi spucajte iz Slovenije na čobansko zahojeni balkan.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • luckyss

    Moraš razumeti, da vsako sranje tudi ni vredno resnega odgovora..
    Ti kurac od ovce, ki si se po Janezovem vzoru skrival po kleteh boš meni govoril kje sem bil, ko se je šlo zares….Pizdek poscani…

    • lili pili

     Ni pizdek ampak kuzlojebec…

  • xtc

   Samo borčeevske in nezasluženeinJS poberemo in zeduciramo pa je že višek.

 • lokec

  gorivo gorivo

 • zoro

  hahaha, no v resnici je žalostno, da si neka oblast dovoli tako daleč globoko izpostaviti lasten narod nevarnosti in to ravno v tem odločilnem času – žalostno pa tudi za tiste, ki so dali taki oblasti glas in še bolj katastrofalno žalostno za tiste, ki ji bodo glas dali ponovno – takšni so ali hudobni do skrajnosti ali totalno prizadeti z rdečo zvezdo

 • Jovo Jamnica

  Ajde, tu se jih je ene ful pametnih isprslo, pa me zanima, če keri ve, kaj je Hojs delo leta 1991, da je pol lahko grato kuj obrambni minister. Sn pa slišo, da so bli Ameri ful jezni, ko je Kahla potpiso dil z Patrijo in skenslo General Dynamics…

  • test

   pis ti raj v nemscini, slo te tako nihce ne razume

   • Jovo Jamnica

    Trije motorji MTU serije 4000 (vsak s po 2880 kW) ženejo ladjo Triglav…

    LOL

 • zoro

  je pa res, da hvala bogu, da je vse crknilo, se bo naložilo vsaj manj podganjih iztrebkov za slovenijo – no včasih so tudi motorji bolj pametni (da nočejo delovati za prevoz gnilega podganjega tovora) od naših “vrlih in narodu zvestih” voditeljev – nič drugo niso kot navadni gnoji

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa golobji istrepki? Ona Vočko še kaj hara???

  • cosmosjasnovidec

   Imaš prav,ker jih je čefutarska svinja tovariš/ica “katička” poslala po kamelotrajbarsko muslimansko ter čefutarsko golazen,da jih na skrivaj pripelje v Slovenijo.
   Vojaki se z tem niso strinjali in so namerno bojkrotirali ladjo Triglav.
   Svinja čefutarska se naj spravi tja ter jim drži rit in pizdo saj ima še preveliko za kamelotrajbarske musliče.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • lili pili

    Ej pesjan, a niso primki katic, krkovic …. iz istih logov, malo povohljaj z svojim gobcem verjetno bo nasel sled… priden taaaa

 • cosmosjasnovidec

  Vedno sem navajal,da v vojsko ne sodijo nobeni čefutarski zahojenci z izdajalci Slovenije na čelu kot predsedniki.
  Taki vojski (ter tudi policiji) kjer imajo tace zraven čefutarji je vedno in bo sledil propad saj so navadni izdajalci kateri prodajajo zaupne podatke v tujino ter delajo na tem,da se vojska popolnoma uniči kar je tudi dokazano sedanje stanje.
  V kolikor v kratkem desnica ne prevzame vodstva za ureditev vojaških razmer SLO vojska več ne bo obstajala.
  Nenehno so pozivi za vstop državljanov v vojsko vendar se Slovenci nočejo odzvati ravno zaradi te čefutarske kobile tovarišice “katićke”,ker se seveda ne morejo strinjati,da bi jim nek zahojen nepoučen ter nesposoben čefutar solil pamet.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • luckyss

   Torej..samozvani “scalni doktor”….
   Začenjaš z izdajalci Slovenije, torej s svojimi “domobranskimi”predniki in samega sebe jebeš v glavo…..če smem malce v tvojem stilu…
   Si kdaj pomislil, da s svojo skrajno in bebavo retoriko delaš ogromno škode stranki SDS in desnici nasploh…Ker normalen državljan, ki obišče te strani ob prebiranju tvojih “komentarjev” se prav gotovo hitro odloči katere stranke ne bo volil..

   • Hun

    ker normalen pa prebira ali sodeluje na tem forumu?

    • luckyss

     Prebirajo tudi naključni obiskovalci ali pa tisti, ki se hočejo iskreno nasmejati ob “člankih”…
     Sicer pa od vseh nas komentatorjev verjetno ni nikogar, ki bi bil povsem normalen ;))

     • Jovo Jamnica

      jas že nisn… LOL

    • xtc

     Ti si že nenormalen.

   • maksimalno

    Prosim, najprej si potihoma analiziraj pomen besedne zveze DOMOBRAN-ec, šele ko boš sposoben to razumet ti bo počasi morda pa le postalo jasno,da je tvoje vedenje o tej temi produkt komunistične laži in manipulacije v preteklosti.
    Samo s takim načinom lažnih indoktrinacij in pobojev zavednih slovencev so si lahko z ustrahovanjem podredili narod. Vse drugo so pravljice.

 • Olga2345

  Ta konzerva in ne ladja, je produkt “sodelovanja” dveh komunističnih “ekonomij”! Z njo so Putinov “poplačali” klirinškega dolg… Od Rusov smo dobili samo zločinskimi item in to kanto!
  Vsi na volitve! Volimo desno vlado in vrnimo slovenski vojski mesto, Kinga je imela in slovenskim vojakom dostojen standard!

  • luckyss

   Ta “ruska kanta” sicer dobro pluje…crknili so motorji, ki so nemški…MTU Friedrichshafen GmbH
   Sicer pa katero mesto naj vrnimo slovenski vojski in kateri standard ?!
   Tisti v Avstroogrski ali bivši Jugi ?!

   • test

    MTU dela letalske motorje in ne ladijskih!

    • Striker

     MTU Friedrichshafen: The company manufactures diesel engines for trains, ships, oil and gas installations, military vehicles, agriculture, mining and construction equipment, as well as diesel generators and Molten carbonate fuel cells.

     • xtc

      Caterpillar Rulles

    • xtc

     Žal si v zmoti MTU je MAN ladijski motorji–socer pa za Putike je vse dobro,samo da je boljše od Zaporožca.Lade,Kamata,ali Maz a.

  • lili pili

   To vojsko je potrebno raspustit in organizirat novo, brez sodelovanja v brezveznih nato akcijah izven evrope

 • Miro

  hojsek, najprej bo treba zmagat, pol bo treba sestavit koalicijo, šele potem bo prenavljat…

  • Marjan

   ti garantiram, da smo ze zmagal!
   predlagam, da pricnes pakirat in se poberes nazaj na jug, odkoder si se privlekel preklet opankar

  • maksimalno

   Miro ,pejt nazaj u klejt.

 • črnaovca

  In ravno pred volitvami. Hojs tudi ne bo nič naredil kajti ta vojska je zafurana do kraja. Leni, zanemarjeni in brezbrižni. Kaj mislite kako dolgo bi tile mamini sinčki zdržali dril nekdanjih kalarjev v JNA. Kdor je služil takrat že ve

 • mginko

  Tako načrtno uničuje s sabotažami Slovensko vojsko KOMUNISTIČNA STARA IN MLADA UDBOMAFIJA .
  RESNICA največji strup za to rdečo MAFIJO!

 • SmashFascism

  To je dokaz neposobnosti SD…

 • mihaz

  Hojs napoveduje prenovo vojske,me prav zanima kaj bo naredu,če ne bo odpustil-nagnal vse yugo kadre ne bo naredu NIČ!!!

  • lili pili

   Sej je ze bil obrambni minister, nic naredu, vzel vojski denar….se pomnite tovarisi

 • Olga2345

  Ves “program” levakov so laž, kraja identitete, mantra o “antifašizmu” in zunanji in notranji sovražniki! Tudi slovenska vojska je zaradi pripadnosti slovenskemu narodu za levičarje sovražnik, ki ga je treba uničiti!
  Zato vsi na volitve in naženimo levicarske (prebarvane komunistične) kriminalce!
  Volimo pravo desnico in ne Kučanovih klopotcev z raznimi Bratuškami, Cmerarji, Šarci in erjavojankoviči (očitno bodo zdaj predstavljali dvakrat pečene “Ljubljančane”)!

  • Hun

   grebatorka ti bos z zmago SDS dobila zeljeno sluzbo v DU al JU…pa ne zarad sposobnosti amak lojalne pripadnosti

 • Dragan Krstič

  Dons sem šel na pivo in ko me prijelo za malo potrebo sem kljub problemom s prostato do konca izpraznil
  mehur. Ko sem prebral Židanovo reklamo nad pisoarjem sem se tako narežal da je od mene špricalo tako kot bi bil star 20 let. Bilo bi dobro da ta SD reklama ostane tudi po volitvah da se bomo straejši lažje olajšali na WC-jih.

  • lili pili

   Ja jaz pa sem se dobro isprsznil in to zadaj, ko sem poslusal janshata na konvenciji, trikrat sem sel sra… prdel pa sem se drugi dan, hvala ivan, hvala vikii

 • Jovo Jamnica
 • lili pili

  Hojs je najbolj znizal sredstva za obrambo, ko je bil minister, sedaj pa soli pamet, da ga ni sram dvolicnosti

 • Marijan Tončić

  Kako lahko z dvignjeno glavo hodijo ob obubožani četi, ki se ji Hrvati in ostali smejejo?

 • Joze Lemez

  Ljudje ki so želeli državo kjer lahko Slovenci sami odločajo kako bodo živeli, ki so se zanjo borili in bili pripravljeni se zanjo žrtvovati lahko vodi našo vojsko.Na zdravih temeljih ki so jih med ostalimi postavili Krkovič in Janša je treba graditi.Gospod Hojs bo pravi človek za to.

 • Zgornji

  ČAK, … 3 MOTORJE, … PA VSEM TREM NEKAJ CRKNILO, AL KAJ ??? ENMU BOŠ PUMPA, ENMU ŠOBE, EMNU PA FRTAJLAR, AL KAJ ??? !!! ??? BEDAAA !!
  BEDA NEKEGA BEDNEGA NARODA !!! ! !!!
  Žaaal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!