Zavoženi etični standardi: Nova direktorica celjske bolnišnice je nekdanja poslanka SMC in državna sekretarka Margareta Guček Zakošek

Datum:

Svet zavoda celjske bolnišnice je na današnji seji za direktorico imenoval nekdanjo poslanko SMC in sekretarko na ministrstvu za gospodarstvo Margareto Guček Zakošek. S tem je Cerarjeva vlada znova prekršila obljubo, da bo kadrovala po strokovnih kriterijih, saj je Gučkova vidna politična oseba, brez potrebnih izkušenj v tako zapletenih organizacijskih sistemih, kot je vodenje bolnice, s tolikšnim številom zaposlenih. 

Da je vlada, ki imenuje člane v svete javnih zavodov, povsem izgubila kompas, priča današnje imenovanje nekdanje poslanke SMC in državne sekretarke pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku. Če je predsednik vlade Miro Cerar pred volitvami napovedoval, da bodo kadrovali izključno po strokovnih kompetencah, v številnih primerih lahko vidimo, da je besedo prelomil že nič kolikokrat.

Svet zavoda celjske bolnišnice je tako na mesto, ki zahteva zelo dobro poznavanje medicine in vodenja tako kompleksnega sistema, kot je bolnišnica z več sto zaposlenimi, imenoval povsem politično osebo, brez izkušenj dela v zdravstvu ali podobnih organizacijskih sistemov.

Marjan Ferjanc (foto: STA)

Pred njo je bolnišnico vodil Marjan Ferjanc, proti kateremu je Cerarjeva vlada, kljub uspešnemu vodenju in podpori zaposlenih, že od vsega začetka vodila postopke za njegovo odstavitev. Spontano se je organizirala tudi civilna iniciativa, ki je s celotnega celjskega območja zbrala 5 tisoč podpisov proti njegovi odstavitvi.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let zapora!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...