Združenje novinarjev in publicistov ostro obsoja zlorabo Savičevih primitivnih in žaljivih stališč na javni RTV in škodovanju konkurence z odganjanjem oglaševalcev!

Foto: STA

“V zadnjem času RTV Slovenija na televiziji, radiu in spletni strani MMC RTV SLO daje prostor določenim političnim aktivistom, ki nacionalno medijsko hišo, katero plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci, zlorabljajo za obračun z mediji, ki niso pod nadzorom vladajoče elite oz. ki poročajo drugače kot dominantni mediji. Po njihovo podjetja v (delno) državni lasti ne bi smela oglaševati v medijih, ki domnevno širijo sovražni govor. Pri tem samo povsem arbitrarno določajo, kaj sploh je sovražni govor,” so kritični nad delovanjem javne RTV v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP).

V ZNP pojasnjujejo, da so v torek 22. oktobra na spletni strani MMC RTV SLO objavili obširen članek nacionalkinega novinarja Borisa Vaseva z naslovom Podjetja, ki z oglasi financirajo medije s sovražno vsebino, v veliki meri državna, s podnaslovom Podjetja vztrajajo, da ne želijo podpirati sovražnih vsebin (glej http://www.rtvslo.si/slovenija/podjetja-ki-z-oglasi-financirajo-medije-s-sovrazno-vsebino-v-veliki-meri-drzavna/469472).

V uvodu so zapisali, da “čeprav določeni mediji širijo sovražne vsebine, vključno z rasizmom in homofobijo, v njih oglase zakupujejo številna velika podjetja, ki so v veliki meri v državni lasti, pa tudi javni medijski zavod.” S tem prihajajo oglaševalci pogosto v nasprotje z lastnimi načeli, kot kaže, pa bo vsaj eno državno podjetje oglaševanje prekinilo.”

Promovirali so primitivna in žaljiva stališča Saviča
Po mnenju ZNP je izbira sogovornikov v članku je izrazito enostranska. “Članek problematizira zgolj domnevno sovražne zapise desničarjev; tiste, ki prihajajo s strani levice, pa ignorira. Še več, v njem so promovirana stališča levičarskega ekstremista Domna Saviča, ki je znan po primitivnem žaljenju drugače mislečih. Slednji s svojim zavodom Državljan D problematizira oglaševanje državnih ali delno državnih podjetij v medijih, ki so kritični do vladajoče elite, kot sta televizija Nova24TV in revija Demokracija, pri čemer na izkrivljen način predstavlja vsebino teh dveh medijev,” so zapisali v izjavi za javnost in dodali, da članek pomeni ‘nadgradnjo’ oddaje Vroči mikrofon, ki je bila predvajana 2. 10. 2018 na Radiu Slovenija, ki je prav tako promovirala Savičevo kampanjo.

RTV kot konkurent odganja oglaševalce tekmecev
“S tem se je nacionalna radiotelevizija pridružila tistim, ki skušajo ekonomsko oslabiti oziroma uničiti do aktualne oblasti kritičnih medije, ki prosto delujejo na slovenskem trgu in so življenjsko odvisni od prodaje lastnih izdelkov na trgu (časopisov, revij, spletnih in televizijskih vsebin) pa tudi od oglasov, ki so na malem slovenskem medijskem trgu v zadnjih letih že tako ali tako močno omejeni. Pri tem gre tudi za grobo kršitev načel konkurence. RTV Slovenija namreč tudi nastopa na oglaševalskem trgu in je kot takšna neposredni konkurent drugim televizijam in portalom, zato je nedopustno ščuvanje oglaševalcev zoper nekatere njene tekmece,” še poudarjajo v ZNP.

V Združenju novinarjev in publicistov zato pozivajo vodstvo RTV Slovenija, naj prepreči tovrstne zlorabe nacionalne medijske hiše, zagotovi svetovnonazorsko uravnoteženost mnenj, možnost soočenja različnih stališč in profesionalnost.

C. Š.

 • WatsonForus

  kot včeri Videmšku in uni babi iz filantropije v Tarči, Le kolk migičev imasta doma na hrani , da se tako grebeta za migiče!?

 • Boco

  To so prave fašistične metode. Državno lastništvo gospodarstva in vpliv na medije preko oglasov.
  Kot pravi stari rek, novodobmi fašisti bodo prišli iz levega političnega pola!

 • anzek

  Jaz pa sprašujem pravnike, ki so morda med forumaši, ali je mogoč odškodninski zahtevek v primeru oškodovanja oziroma odpovedi oglaševanja v oškodovanih medijih.
  Pravnomočna odškodninska tožba, neposreden udarec po žepu, bi naredil red med zdraharji v SLO medijskem prostoru.

  • Soave

   Kje ste, pravniki ?
   Ja, jaz pa dvomim, da vedo ! Saj takega primera pri nas še ni bilo .

   Sicer pa. . . . vse je enkrat prvič !

 • david23

  Hja, v primeru, da bi kakšen oglaševalec odpovedal sodelovanje kot posledico oddaj oziroma nagovarjanja k odpovedi sodelovanja s strani RTV Slovenija skozi emitiranje določenih oddaj oziroma drugih subjektov in bi določeni gospodarski družbi nastala s tem direktna škoda, potem bi lahko kdo tudi vložil odškodninsko tožbo na pristojno sodišče zoper te subjekte, ki so nagovarjale oziroma celo zahtevale odpoved sodelovanja z določenimi gospodarskimi družbami. Posledično bi se mogoče kdo zamislil nad svojim nagovarjanjem k odpovedi sodelovanja, ker nenazadnje sovražni govor ni pravni pojem. Veljavni pravni red v tem delu govori le o relevantnih prekrških in kaznivih dejanjih.

 • Kapodistrias

  Spet tipična miselnost slovenskih levičarjev, da državna podjetja pripadajo levici, da je država njihova. Temeljna značilnost slovenske levice je pokvarjenost!

 • montyamp

  HANZA KURBENHAUS — CENZURA , PRESSTITUCIJA IN LAŽI NA POLOŽNICE

 • Van Der Waals

  LEVI FAŠISTI!!! Naj kdo reče da niso!!!

  • BlackOpsSystem

   a tvojim tadesnim je pa za ploskat al kaj?
   Vse so to ista govna samo pakiranje je drugo!!!

   • Roman

    niso vsi isti,nehajte že enkrat s tem!

  • Republic Commando

   Prvo zamenjaj avatar, ker dokler maš v znaku SS se nimaš kaj pizdit .

 • Olga2345

  Bojkot talibanskih prestitutov in njihovih medijev! Bojkot oglaševalcev, ki se odločajo politično!
  Imamo SVOJ GLAS in SVOJ DENAR! Kupujemo tam, kjer nas spoštujejo! Podprimo GlasNO z dr. Štularjem!

 • tohuvabohu

  “Združenje novinarjev in publicistov ostro obsoja zlorabo Savičevih primitivnih in žaljivih stališč na javni RTV in škodovanju konkurence z odganjanjem oglaševalcev!”
  Ne gre za zlorabo, ampak za propagiranje Savičevih primitivizmov. Zlih stvari ni mogoče zlorabiti.

 • Garbage man

  Savić je srbski priimek .

  • RATATA

   In južnjaški ksiht ćifutarske miselnosti ter obnašanja.

   • FRANC3

    Ja najbolj problematično je obnašanje.

    • RATATA

     Kako zelo odvratno!!!

   • Miro Jereb

    Seveda…saj Slovenija ni njegova domovina…oz. intimna izbira…

  • Simon Novak

   In?

   • Garbage man

    On je Srb

   • Garbage man

    Simon, ali znaš napisat in črkovat srbski nacionalist ?

    • Simon Novak

     Ne.

 • šmentanamuha

  Včerajšnja tarča o nasilnih poizkusih migrantov, da vstopijo na Hrvaško, je bila spet pravi biser levičarskega novinarstva brez gostov z nasprotnim oziroma drugačnimi stališči. Tam so jokali: Videmšek, neka predstavnica nevladnih organizacij, Šefic in predstavnik policije. Policaj je bil še najbolj na trdnih tleh in ga jokanje ostalih ni spravilo iz ravnotežja. Končno je tudi javno povedal, da je v Brežicah pred dvema letoma nasilni migrant zaklal policaja z mačeto in so zato varnostni postopki, ki jih izvajajo z ujetimi ilegalci, ustrezni in potrjeni tudi s strani EU. Videmšek in ona baba pa sta še kar naprej mijavkala, da to pa res ni lepo, da policaji hodijo okoli migrantov s pištolami, ker jih je bojda strah. Patetično do konca.
  Tile aktivisti so za na psihiatrijo, ne pa da nam hočejo voditi državo. Ona krava nevladna pa je bila nadvse v skrbeh, zakaj ilegalci, ki so v azilnem postopku, spizdijo že drugi dan postopka in nočejo ostati v Sloveniji. Ona bi naredila vse, da jim bo tukaj lepo. Čista groza. A bi morda vrli psihologi ali morda psihiatri lahko povedali kaj na to temo? Tole je bilo prav mučno gledat in ob tem nobenega protiargumenta z druge strani, edini glas razuma je bil policaj, ki se mu tukaj javno zahvaljujem za zrelo držo.

  A bi še kakšno o RTV novinarjih? Se ne splača, ker je jasno, da je to konjenica, ki nevladnikom in totalitarcem kot so Šurc, Carl, Savič in ostalim rdečim fašistom krije hrbet, v borbi proti svojim sodržavljanom, ki zastopajo desna politična stališča. Kaj zato, če so ilegalci, ki jih uvažajo, nasilni, posiljevalci, tatovi, speča Mohamedova vojska, važno, da pomagajo uničiti svoje politične nasprotnike. Briga njih držav, brigajo njih državljani in prihodnost svojega naroda, aja, saj to sploh ne obstaja.

  • FRANC3

   Ker imamo take ”nevladnike” smo tam, kjer smo; V RITI. Smejejo se nam vsi normalni.

   • šmentanamuha

    Težave z njimi so po vsej Evropi, ZDA in Avstraliji, skratka tam, kjer živi večinsko bela rasa. Zakaj nevladniki ne razgrajajo po večinsko muslimanskih deželah in se borijo za pravice zatiranih žensk, otrok in oporečnikov? Tega se nihče ne vpraša.

 • Pika

  A zdaj pa ne marate več svobode govora?

 • Get Smart

  Savić je MURGL JUGOKOMUISTIČNI bastard = je lažnivi pes = sam si pravi WATCHDOG = ono internacionalno nje, kar na srpski nje, pomeni PAS, vuk = vukojebci nje, vukojebina nje.
  Je DOKAZAN aparatčik MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = je vojak revolucije,
  je torej samoimenovani PES ČUVAJ tekovina MURGL KOMUNISTIČKE REVOLUCIJE =
  MURGL KOMUNISTIČNA REVOLUCIJA pa je pokol otrok in ROPANJE preživelih =
  PARAZITIRANJE na ljudeh.

  So zemeljska kuga – rak rana – so paraziti – so krvosesi …
  poznate prispodobe o vampirjih?

  PIJEJO VAM kri in vam jo bodo do konca svojih dni, če jih ne spravite dol s hrbta in stran z vratne žile.
  DO KONCA VAS bodo izsesali, ker to vseskozi počno =
  vse to je staro kot svet = le OČI MORATE ODPRETI in se OVEDETI DEJSTEV.

  • Get Smart

   Spomnimo:
   “Negativna selekcija” je izum tistih, ki niso vedeli, za kaj gre in kako gre ta svet, ko so ugotavljali, kako lahko en MURGL JUGOKOMI ritard nekam kao prileze.
   Podobnosti so, toda oni res niso merili, kdo od njihovih psov zmore manj, ampak kdo zmore narediti čim več škode ljudem in predvsem ohraniti PARAZITIZEM te sekte krvosesov in njihovih serbusov=hlapcev..

   Ritard ni prilezel (čeprav ti mekanocurni MURGL JUGOKOMI pussići po kolenih plazijo k gazdi in ji na kolenih obdelujejo mekane curice),
   ampak je TATINOM SINćETU tata sredio nje. Tata (MURGL JUGOKOMI vojno lice nje) je z zločini prislužil ritardiranemu detetu službico nje.
   Zdaj, ko pa je na poziciji, pa res tudi sam leze in drka po spletu dnevno, blati ljudi, kozla, laže, da je za njegovo raztureno dupe in dež, sneg itd. kriv JJ;
   = “POZITIVNA SELEKCIJA” po kaviaržido KOMINTERNISTIČNO oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNO = poglej službe LDS oz. pol SD cvikalja =
   je trdo delal na “kopirnem stroju” in “Patrii” za rušenje JJ-ja … in je dobil kao službo za 16.000 € na mesec nje, čeprav bi ritard lahko le zlagal blago na police kot Han in vse ostale kreature, čeprav prej ni bil neka “jača karika” nje, iz česar lahko sklepamo, da je druga liga, ki je z delom prilezla do tistega Brusl/Štrasburg nagradnega dopusta = POZITIVA = po zaslugah nje.
   Vedno si pomagajte z zgodbami o
   VAMPIRJIH = 1. razredni,
   VOLKODLAKIH = WATCHDOG = 2.razredni =
   saj so njihove zgodbe o njih samih
   in so zgodbe ljudi (PRISPODOBE) o teh parazitih/KRVOSESIH.
   PRISPODOBE pijejo vodo do pikice, še tist, da un
   visoko letajo, tist pa z vsemi štirimi trgajo človeka), ko pa se v eni, dveh generacijah uturijo v družbo,
   jih nepoučeni pač več ne prepoznajo, dokler ni prepozno
   in celo menijo, ker se jim po dnevu lepo smejčkajo, da so kul nje.

   1. PRVO–razredni = originals = GAZDE kaviaržido KOMINTERNE
   = vlečejo zasluge za klanje otrok daleč nazaj (babilon perzija egipt
   bizanc rim jugoslavija …), meje originalstva imajo gotovo, jih pa
   gotovo s časom tudi spreminjajo, vsaj lokalno, če že ne na VRHU
   KOMINTERNE, ko se med sabo grizejo in koljejo;
   eni so potomci znanih očetov/dedov
   1a = PRVA LIGA = ŠOLTES = po dedu KARDALYJU nje, drugi vsaj nam NEZNANIH, vendar njim znanih ali pa posvojenih in vzrejenih v zgledne morilske, lažnive stroje (posvojenćeti: kućan, barbie poharka, janković, šarac…)
   1b …
   1c …
   2. druga liga pa po zaslugah – koliko slovenskih otrok je tata masleša zaklal,
   da so ga ritarda postavili za kontraobaveštajca in potem ritardiranega sinćeta za vrhovnog suca?
   O zgodbi cvikalja smo že rekli.
   2. DRUGO-RAZREDNI WATCHDOGI = volkodlaki = psi čuvaji = avant-gard =
   vojaki revolucije; napredovanja podobno kot pri 1. razrednih nje.
   Razumemo?
   Vi gledate neobstoječe tržne oz. občečloveške kvalitetete, ki jih te kreature nimajo in jih tudi nočejo imeti in tudi NE MOREJO imeti,
   zato so človeku tud FOVŠ, kar s propagando podtikajo človeku,

   IMAJO pa svoja pravila in jim vseskozi sledijo, vedno isti vzorci nje.

   ČLOVEK=kultura življenja —vs.–– KRVOSES=kultura smrti

   Simpl as that nje.

 • Get Smart

  URAVNOTEŽENOST … je poturjena floskula, ki se je morate ljudje ODVADITI neprimerno uporabljati.
  Če imaš 1 kg utež in želiš na drugo stran tehtnice naložiti 1 kg jabolk,
  bož moral jeziček na tehtnici “uravnotežiti” nje.
  .
  ZAKAJ za vraga bi na tem svetu moral v javni prostor plasirati
  50 % LAŽI in 50 % RESNICE?

  Zakaj? WHY THE FAK bi to kdorkoli pri zdravi ČLOVEŠKI PAMETI počel,
  zakaj
  bi vsakdanji uporabnik, ki na dan poje eno japko, da odžene zdravnika stran nje,
  kupil 1 kg GNILIH jabolk in 1 kg ZDRAVIH JABOLK?

  ZAKAJ THE FAK bi to storil?

  A vas bo pamet srečala? a boste ODPRLI oči
  in nehali kupovati poturjene vam MURGL JUGOKOMUNISTIČNE gnilobe?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Samo RESNICA.

   Razumemo? Ne pol laži, pol resnice, pol pokolov otrok, pol nepokolov,
   pol naropanega premoženja, pol pošteno pridelanega …

   SAMO poštenost in samo RESNICA.

   • Get Smart

    Pomni, kaj so ti položili v zibko:

    SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
    seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
    vrednotami.
    Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
    ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
    = poštenost,
    = pravičnost,
    = resnicoljubnost,
    = prijateljstvo do ljudi,
    = domoljubnost,
    = rodoljubnost,
    = svobodoljubnost
    in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
    podarili svetu.
    Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

    • Get Smart

     Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

     Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

     KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
     MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
     = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
     =
     detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
     sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

     transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
     kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
     hormoni nasprotnega spola,
     ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

     sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
     poznate PODTIKANJA o fovšiji =
     fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
     ženskih bolečin in užitkov,
     fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

     pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
     kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
     kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
     ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
     ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
     potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
     ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
     kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
     samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

     in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
     =
     enako velja za ostale -izme =
     = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
     KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
     … =
     tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
     (
     SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)
     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
     ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
     osvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!