Popravek: “Ime tedna: Jani Farrokh Möderndorfer”, “[Ekskluzivno] Razkrivamo moža iz NLB, ki obvladuje sestri Kerčmar” ter “To so Šarčevi kandidati: Mati v NLB pri pranju iranskega denarja, hči vodila klub, kjer so se drogirali, zdaj podpredsednica Šarčeve stranke”

Miro Petek.

Dne 18. maja in 25. maja smo na spletnem portalu Nova24TV objavili članke z naslovom: “Ime tedna: Jani Farrokh Möderndorfer“, “[Ekskluzivno] Razkrivamo moža iz NLB, ki obvladuje sestri Kerčmar” ter “To so Šarčevi kandidati: Mati v NLB pri pranju iranskega denarja, hči vodila klub, kjer so se drogirali, zdaj podpredsednica Šarčeve stranke”. V nadaljevanju v celoti objavljamo popravke oz. prikaz nasprotnih dejstev:

POPRAVEK članka z naslovom “Ime tedna: Jani Farrokh Möderndorfer, objavljenega v mediju Nova24TV.si, na http://nova24tv.si/kolumna/ime-tedna-jani-farrokh-moderndorfer/, dne 18. maja 2018

V članku z naslovom “Ime tedna: Jani Farrokh Möderndorfer”, ki je bil dne 18. maja letos objavljen na Nova24TV.si, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o delovanju NLB d.d. in o njenih zaposlenih. NLB d.d. ne pere denarja niti pri tem ne sodeluje. NLB d.d. posluje skladno z določili Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter skladno v zvezi s tem izdelanimi smernicami Banke Slovenije in ima dobro delujoč in sodoben sistem notranjih kontrol na področju preprečevanja pranja denarja. Z njegovo pomočjo se zagotavlja uporaba navedenih predpisov v vsakodnevni praksi, kar je posledica vzpostavljene infrastrukture, katere del so tako organizacijske kot funkcionalne in informacijske rešitve, predvsem pa zaposleni. Posledično tudi ne držijo navedbe, da naj bi bila Alenka Korče neposredno operativno odgovorna za funkcioniranje velikega projekta pranja denarja. Ob tem je potrebno izpostaviti, da Alenka Korče ves čas zaposlitve na NLB d.d. dela strokovno, skrbno in v skladu s predpisi, v relevantnem obdobju pa je izvedla tudi vse predpisane postopke obveščanja znotraj banke. Prav tako glede v članku zatrjevanih kršitev pri njenem delu niso bile ugotovljene kršitve v nadzornih postopkih.

POPRAVEK članka z naslovom “To so Šarčevi kandidati: Mati v NLB pri pranju iranskega denarja, hči vodila klub, kjer so se drogirali, zdaj podpredsednica Šarčeve stranke”, objavljenega v mediju Nova24TV.si, na http://nova24tv.si/slovenija/politika/lto-so-sarcevi-kandidati-mati-v-nlb-pri-pranju-iranskega-denarja-hci-vodila-klub-kjer-so-se-drogirali-zdaj-podpredsednica-sarceve-stranke/, dne 25. maja 2018

V članku z naslovom “To so Šarčevi kandidati: Mati v NLB pri pranju iranskega denarja, hči vodila klub, kjer so se drogirali, zdaj podpredsednica Šarčeve stranke”, ki je bil dne 25. maja letos objavljen na Nova24TV.si, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o delovanju NLB d.d. in o njenih zaposlenih. NLB d.d. ne pere denarja niti pri tem ne sodeluje. NLB d.d. posluje skladno z določili Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter skladno v zvezi s tem izdelanimi smernicami Banke Slovenije in ima dobro delujoč in sodoben sistem notranjih kontrol na področju preprečevanja pranja denarja. Z njegovo pomočjo se zagotavlja uporaba navedenih predpisov v vsakodnevni praksi, kar je posledica vzpostavljene infrastrukture, katere del so tako organizacijske kot funkcionalne in informacijske rešitve, predvsem pa zaposleni. Posledično tudi ne držijo navedbe o vlogi Alenke Korče in Sandija Pibernika pri zatrjevanem organiziranem pranju denarja za iranskega poslovneža. Tako Alenka Korče kot Sandi Pibernik ves čas zaposlitve na NLB d.d. delata strokovno, skrbno in v skladu s predpisi, v relevantnem obdobju pa sta izvedla tudi vse predpisane postopke obveščanja znotraj banke. Prav tako glede v članku zatrjevanih kršitev pri njunem delu niso bile ugotovljene kršitve v nadzornih postopkih.

POPRAVEK članka z naslovom “(Ekskluzivno) Razkrivamo moža iz NLB, ki obvladuje sestri Kerčmar”, objavljenega v mediju Nova24TV.si, na http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/ekskluzivno-razkrivamo-moza-iz-nlb-ki-obvladuje-sestri-kercmar/, dne 18. maja 2018

V članku z naslovom “(Ekskluzivno) Razkrivamo moža iz NLB, ki obvladuje sestri Kerčmar”, ki je bil dne 18. maja letos objavljen na Nova24TV.si, so bili objavljeni podatki, ki napačno prikazujejo način kadrovanja pri NLB d.d. Selekcijski postopki na NLB potekajo profesionalno nevtralno in korektno do vseh kandidatov. Izbrani kandidat mora ustrezati postavljenim kriterijem izbirnega postopka. Osnovni kriterij je izpolnjevanje ustrezne izobrazbe in delovnih izkušenj, v kolikor so le-te potrebne. V obravnavanem primeru je izbrana kandidatka izpolnjevala oba navedena kriterija.

NLB

 • Aton

  Ah, seveda!

 • pajot

  Vsi delajo strokovno,skrbno in v skladu s predpisi. he,he,he…da dol padeš.

  • Mojca pokraculja

   Kva čmo, tak šimel imajo. Enga za “rabote” , druzga za odgovore.

 • Tej napisani zgodbi pa jaz ne verjamem. Logarju Anžetu pa verjamem.

  • Soave

   Pravilno. V take in podobne pravljice ne verjamemo več. Sicer smo dolgo rabili, a, saj pravijo, nikoli ni prepozno.

 • francelj3

  Zato pa rabijo vsakih nekaj let večmilijardno dokapitalizacijo.

 • Darth Vader

  sveda :D potem pa svizec zavije čokolado in gre v NLB……folk v NLBju je za pobit, ker so družbeni paraziti, ki uporabljajo sistemsko banko za sistemsko krajo denarja…..pol so pa klošarji užaljeni, ko se o njih piše, kot o kriminalni združbi, kar NLB je….

 • Ryuk

  Na NLB pravijo, da ne perejo denarja. Oni so pa ja nedolžni.
  Kdor krade, tudi laže.

 • Darth Vader

  pravkar smo ugotovili pravi pomen kratic NLB – Najbolj Lopovski Bankirji

  • Steiermark

   Kratica bi se morala glasiti UNLB – udbovski l……… bankirji

 • dr Janez Sveti

  Vse je v najlepšem redu, samo nekaj milijard denarja je izginilo. Vesolje.
  DR Janez Sveti

 • pupa

  Kaj je bilo to opravičilo pogoj za sestavo nove vlade?

 • totex39

  Madonca, koliko kradljivcev ima na kupu ta mala Slovenija.

 • david23

  A je NLB d. d. zahtevala tudi popravek Poročila Preiskovalne komisije Državnega zbora RS (t. im. Komisije g. dr. Anžeta Logarja), ki se je ukvarjala z domnevnim pranjem denarja v primeru Iraj Farrokhzadeh?

  • Soave

   Eh, bliža se čas njihove odrešitve. . . . . . saj bodo pod svojo vlado, komisijo ukinili.

 • Soave

  Sej se hecate, a ne ?

  Kdo pa je ta NLB ? Imate novega dopisnika ? Ima kakšno ime in priimek? Imam pa nasvet za vas. . . . . . čimprej se ga znebite. Po hitrem postopku.
  Je pa tole zgoraj sijajna parodija, ali kako se micena Slovenija prav nič iz svojih napak ne nauči.Na vseh področjih. Kakšen slov. skladatelj bi lahko napisal opereto.Naslov si bodo pa izmislili naši komentatorji. Prav zabavno bo.

  Pa še dodatek, da ne bom preveč pisarila.Pripenjam en članek o policijskih šlamastikah. Tudi tam imajo podobno parodijo – z nezakonito hrambo DNK, ljudi, ki so bili v postopkih oproščeni krivde. Mejdun, saj kar dobro mislijo ! S časom prav vse prav pride. Saj je vseeno – za levične seveda – ali je zakonito, ali ne.

  https://podcrto.si/policija-nezakonito-hrani-profile-dnk-posameznikov-ne-pove-pa-koliko/

 • Gr Enze

  KURBE LAŽNIVE KOMUNISTIČNE ALI MISLITE , DA SMO SLOVENCI VSI TAKO BUTASTI KOT VAŠI OBOŽEVALCI , KI SO BREZ PAMETI IN JIH ŽENE RDEČI ČREDNI NAGON ????

 • turči

  Ta članek me je še bolj preprical da je NLB potrebno nemudoma prodati npm. Deutsche Bank za 1e to bo za Slovenijo najbolje

 • Osti jarej

  ….dejte,no,kakšno “novico” izpred 70 ih let naklofat….vam ne bo treba popravkov objavljat

 • montyamp

  Hahaha , saj če bi to bilo napisano ali ne , Slovenci že dobro poznamo UDBOVSKO DECO .
  UDBA je spet nekomu grozila , to je eden in edini popravek kateremu bi verjel .
  So že spet koga pretepli ???
  Čakamo novi atantat ???
  Bomo priča novemu neuspelemu montiranemu procesu pasjejebske revolucije ???
  KRAMBERGER,SLIVNIK,GOLUB,JAMNIK , …………
  KDO VAS JE POKLAL ???
  To so bile stalinove murglosrbske gliste , žvepleni pritlikavec z društvom za kurjenje arhivov .

 • montyamp

  Murglosrbsko društvo atantatorjev je zahtevalo popravek .
  Kako so lahko udbomajmuni tako zabiti , če je pa
  LAŽ — NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA .
  Ne vem če ni udbovska greznica začela puščati .

  • Steiermark

   Večina jih je na plenicah, ki si jih pa ne menjavajo dovolj pogosto, zato se okrog nji

   h širi neznosni smrad in postajajo nevarni za okolico – kužni….

 • turči

  Super sintagma v bodoče bi to srbo-komi navezo imenovali kar Murglarji…

 • xtc

  Ja jeve……………… imajo rtade muslije z poltiča.

 • joza joza13

  Eeej, sem se nasmejal do solz …

  “Selekcijski postopki pri nlb potekajo profesionalno neutralni in korektno do vseh kandidatov” hihihi.
  .. in svizec je zavil čokolado …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!