Popravek: Po večmesečnem zatišju le dobili novega generalnega pravobranilca

(Foto: wikimedia commons)

V uredništvo smo prejeli zahtevo za popravek članka “Po večmesečnem zatišju le dobili novega generalnega pravobranilca, ki je bil na naši spletni strani objavljen 15. septembra 2016. Popravek namestnice generalnega državnega pravobranilca Anamarije Zajc Kovačič objavljamo v celoti.

V članku z naslovom ” PO VEČMESEČNEM ZATIŠJU LE DOBILI NOVEGA GENERALNEGA PRAVOBRANILCA”,  sem zasledila več nepravilnosti in neresnic.

V odstavku z naslovom ” NEKDANJI GENERALNI PRAVOBRANILEC POGOREL” je v prvi vrstici nepravilno navedeno, da je dosedanjemu generalnemu državnemu pravobranilcu ( v nadaljevanju:GDP) mandat potekel že sredi junija. Pravilno je potrebno zapisati, da je dr. Boštjanu tTratarju mandat GDP potekel 16.7.2016. Ta datum je nesporen tudi za člane mandatno-volilne komisije Državnega zbora, saj iz POROČILA k Predlogu za imenovanje GDP (na koncu predzadnjega odstavka)izhaja, da jeprejšnjemu GDP mandat potekel 16.7.2016 ( opozorilo poslanca in podpredsednika Komisije- Franca Breznika in pod tem Poročilom podpisani dr. Mitja Horvat-predsednik se je s tem strinjal). Poročilo vam pošiljam v priponki spodaj.

V naslednjem odstavku z naslovom “UMAZANA TUDI ANAMARIJA ZAJC KOVAČIČ” je ponovno napačno navedeno, da je prejšnji GDP nezakonito dne 15.7.2016 za namestnico dodatno določil Anamarija Zajc Kovačič. Tudi zadnji stavek, ki nepreverjeno in enostransko “razsoja”, da je s tem “prišlo do ostre kršitve zakona”, je popolnoma zgrešen. Zakon o državnem pravobranilstvu in Državnopravobranilski red dajeta legitimnost vsakokratnemu GDP, da s spremembami letnega razporeda rešuje takšne izjemne situacije, kot je bila ta, da je Državno pravobranilstvo ostalo prvič v zgodovini svojega obstoja brez vodje. Rešitev z mojim imenovanjem na funkcijo dodatne namestnice je bila edina logična in salomonska, saj minister nonšalantno ni izpeljal postopka imenovanja GDP do 16.7.2016. Sonamestnica Mateja Senih pa je bila v kriznem trenutku odsotna v tujini. S tem je bil nenazadnje zagotovljen tudi notranji kontroling v shizofreni situaciji, ki jo je zakuhal Klemenčič.

Nazadnje pa še glede moje zahteve za javno opravičilo:  Z naslovom “UMAZANA TUDI ANAMARIJA ZAJC KOVAČIČ” ste oblatili moje ime in dostojanstvo.Navedeni naslov namreč izraža vrednostno sodbo z negativnim prizvokom. Sem dolgoletna državna pravobranilka z dvajsetletnimi izkušnjami, mati treh otrok in vsi so bili zelo prizadeti, ko so v zvezi z mojim imenom videli besedo “umazana”. Novinar, ki je to zapisal me ne pozna. Pravtako ne pozna mojega razloga za kandidaturo in pomoč pri začasnem vodenju DP. Nihče na NOVI24TV ne pozna mojega programa za šestletno delo GDP, zato vas prosim, da o meni raje ne pišete nič, ker sem zelo dolgočasen strokovnjak pravne smeri in sem umazana le takrat, ko po dvanajstih urah tekanja po sodiščih in pisanju zahtevnih pravnih piosanj pridem zvečer domov…ali pa ko delam na vrtu.

[Opomba: Popravek je objavljen v izvorni obliki in ni lektoriran.]

Ob objavi popravka se namestnici generalnega državnega pravobranilca Anamariji Zajc Kovačič javno opravičujemo za zmotne navedbe v članku in neprimeren podnaslov oz. naslov odstavka.

Uredništvo Nova24TV