Popravek: Prihaja račun za Kemis: Prvi gasilci že zboleli na dihalih, zdravniki jim ne morejo pomagati, država pa bi jih rada utišala

Foto: YouTube. Takole je gorel Kemis, številni gasilci pa so bili brez ustrezne zaščite. Ti zdaj že bolehajo na dihalih in so morali poiskati zdravniško pomoč.

Podjetje Kemis iz Vrhnike nam je poslalo popravek na navedbe v našem prispevku z naslovom: Prihaja račun za Kemis: Prvi gasilci že zboleli na dihalih, zdravniki jim ne morejo pomagati, država pa bi jih rada utišala. Popravek objavljamo v nadaljevanju:

Ne drži, da so morali številni gasilci zaradi težjih zdravstvenih posledic respiratorne narave poiskati pomoč v bolnišnici na Golniku. Po izjavi direktorja bolnišnice Golnik ta trenutek ni bil na zdravljenje sprejet nihče od gasilcev. Iz preventivnih razlogov bodo vsi gasilci odšli na pregled v Univerzitetni klinični center, Kemis pa bo pokril pomemben del stroškov pregledov v višini 30.000,00 EUR kot je bilo dogovorjeno z družbo gorenje.

Ne drži, da bi se v Kemisu izdelovala droga. V Kemisu se ni nikoli izdelovala nobena droga. Kemis je obrat za zbiranje odpadkov in se je ves čas držal izključno svoje dejavnosti in jih izvajal v skladu z izdanimi dovoljenji.

Ne drži, da se je direktor Emil Nanut obotavljal pri odgovoru na vprašanje ali lahko pride do eksplozije. Direktor podjetja Kemis Emil Nanut je v času intervencije v podjetju Kemis (od 15.5.2017 od 20.20 ure do 16.5.2017 do 02.30 ure) aktivno in z nasveti sodeloval z gasilci. Direktor je vodjo intervencije brez obotavljanja takoj opozoril, da je treba braniti požarni zid, ki deli področje gorljivih in lahko vnetčjivih snovi na dve požarni coni, da požar ne bi zajel cisternskega skladišča tekočin.

Ne drži, da je Kemis odpadke zbiral na črno. Kemis je vedno imel vsa ustrezna dovoljenja, ki so se z leti spreminjala glede na spremembo zakonodaje in glede na lokacijo delovanja Kemisa.

Ne drži, da je Kemis vrsto let deloval nezakonito. Kemis nikoli ni deloval nezakonito. Podjetje Kemis je bilo ustanovljeno leta 1983. Podjetje je leta 1991 kot prvo podjetje v Sloveniji izpolnilo pogoje za takrat tako imenovano ravnanje s posebnimi odpadki. Kemis je skozi vsa leta svojega delovanja imelo ustrezna dovoljenja za zbiranje in predelavo odpadkov. Za novo lokacijo t.i. SPPC Vrhnika smo leta 2009 in 2010 pridobili dve okoljevarstveni dovoljenji in sicer za emisije snovi v zrak in za obdelavo odpadkov. Poskusno obratovanje se je izvedlo na podlagi omenjenih okoljevarstvenih dovoljenj in v letu 2011 je podjetje pridobilo tudi uporabno dovoljenje. Ker smo v podjetju želeli razširiti število postopkov obdelave odpadkov, smo leta 2013 pridobili novo okoljevarstveno soglasje in IED okoljevrstveno dovoljenje.

Ne drži, da ima Kemis številne črne gradnje. Kemis ima za svoj objekt vsa dovoljenja.

Kemis d. o. o.

Direktor

Emil Nanut

 • althar

  Ne verjemi ničemur, dokler ni uradno zanikano.

 • pajot

  Nanut,v lastno skledo menda ja ne boš pljuval,kenede?

 • Morala

  Naj novinar Nove razišče tole -“Krajanka Sinje Gorice pove, da je zastrupljena s težkimi kovinami! Izvidi kažejo na zastrupitev s težkimi kovinami!”

  “Poglejte, kaj so povedali, v spodnjem necenzuriranem videoposnetku- https://youtu.be/jb1S7tzCsmI in TUKAJ – http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174477287, kar je poročala RTV SLO 1 in drugi mediji niso delovali nič drugače. CENZURA JE HUJŠA KOT V ČASU KOMUNIZMA.”

  http://www.gibanje-ops.com/dejavnosti-gibanja-ops/osveeno-gospodarjenje/1085-krajanka-sinje-gorice-pove-da-je-zastrupljena-s-tekimi-kovinami-

  • Bozz

   Hvala za linke.

  • Olga

   Ker morajo zaščititi svojo oblast!

 • xtc

  Ko se oglasi uradno komunistično državna druščina in uradno vse zanika;potem veste ;da je stvar še dosti hujša od zanikanega:

  • Olga

   ++++++++++ natanko tako! Tudi zaradi Vrhničanov jih moramo nagnati!

   • primsek

    a tile plusi so kot pri Iznoriškem, ki naredi pred velikim križem za podpis še dva manjša za dr.?

  • primsek

   uradno komunistična država? če je medij orbanovski, še ne pomeni, da smo v S Koreji. res pa je sramota, da imamo stranko, ki jo vodi bivši komunist in kandidat za presednika Komsomola. vendar je to notranja stvar klerofašistov, da izberejo psihota, ki jim je najbolj podoben

   • xtc

    GLEJ BEBO ZAHOJENI TVOJI KAMERATI IZ SLOVENSKO UDBAŠKE DRUŠČINE IZ IiTALIJE SO SE ZARADI RESNICE Onjih ;ki jo znaša Omerza pritožili kar Kučanu ;da naj ukrepa zoper Omerzo;torej tako so intiligentni kot vsi vi;ki sedaj že kar jasno kažete kdor mesari po tej državi;sodstvu ;tožilstvu policiji torej predednikCK ZKS(J):

 • Anton

  “http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/drzavni-proracun-tudi-maja-s-presezkom/425199”

  na mmcju levaki že orgazmirajo, ob temi kako so zaslužni za aktualno gospodarsko rast v državi. očitno bo potrebno levake temeljito odučiti o temeljih tržne ekonomije, pa se bojim, da bo sleherni napor v tej smeri zaman
  sarkazem press

 • Olga

  Pozabili so napisati samo: Kemisa sploh ni! Požar ste si izmislili! Ko gre za komunajzerje, obstaja samo ena resnica – njihova! Malo morgen!

 • primsek

  Danes je veseli dan! BM Turk je obsojen na denarno kazen 7000 evrov zaradi zmerjanja Vena Tauferja da je udbaš. Ker ima dovolj velik nabiralnik, da mu pošto vročijo, saj ni v partizanih in v ilegali, kot iznoriški šiptarski možganski obrezanec, bo zadevo tudi plačal. Potem pride še zadeva s Pirjevcem proti Omerzi, pa Brščičevo zanikanje holokavsta : pol podkupnin za Patrie bo šlo za odškodnine. Ali bo to tudi plačal Orban, kot delovanje tega portala?

  • Olga

   Mar ni ponosen, da je udbaš?

   • janez cepec

    tvoj ljubljeni vodja j’ ponosn de j’ biu komunajzar, sam glih za hvalt se pa ni s tem

  • janez cepec

   zanimiv je člank omenjenga avtorja Boštjana ” Motenega” Turka v zadnjem Reporterju, kjer u svoji neizmerni pameti primerja novinarja in tekstopisca domoljubnih pesmi Pirkoviča, ter domoljuba in pevca Tompsona z, ne boš verjeu, F. Prrešernom. učas je mu omenjeni BMT precej dobre in konkretne kolumne, zdej se mu je, pa zgleda, čist sfedlal. glej kva nardi neizmerna vera u enga in edinga ljubljenga vodjo in Preroka

  • xtc

   Težava je ;če bo zadeva šla na sodišče v EU IN ZRAVEN SEZNAM S ŠTEVILKO tAUFERJA;TAKRAT PA UTEGNETA ON IN DRŽAVA(TOREJ TI BEBO) SEČI V ŽEP:

 • Majda

  In tudi ne drzi, da je sploh gorelo, nje, tov. Direktor…. Kako nor mislis, da je narod slovenski, tov. Direktor, a?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!