POPRAVEK: Tudi Obrtno-podjetniška zbornica se ne strinja z izračuni FURS-a glede davčnih blagajn

Predsednik OZS Branko Meh (foto: V.V.)

Na našem portalu smo 21. 1. 2017 objavili članek z naslovom: Poglejte, kako je Slavko Bobovnik javno obračunaval s “tviterašem”, ki je poročanje Televizije Slovenija postavil na laž. V njem pišemo o lažnem poročanju RTV o višini zbranega denarja iz naslova davčnih blagajn in o arogantnem odnosu voditelja Slavka Bobovnika. 

V članku smo zapisali: “Novinar Televizije Slovenija Slavko Bobovnik je 3. januarja letos v informativni oddaji Odmevi gostil Petra Jenka, namestnika generalne direktorice pri FURS, in Branka Meha, predsednika Obrtno-podjetniške zbornice, ki sta gledalcem zatrjevala, da je imela uvedba davčnih blagajn pozitiven vpliv na povečanje slovenskega proračuna, saj naj bi bil izkupiček od blagajn v višini kar 75 milijonov evrov”.

Pri Obrtno-podjetniški zbornici niso zatrjevali, da so imele davčne blagajne pozitiven vpliv
Predsednik OZS Branko Meh pa v oddaji na RTV ni zatrjeval, da je imela uvedba davčnih blagajn pozitiven vpliv na povečanje slovenskega proračuna, kar je razvidno tudi v prispevku.

Predsednik OZS Branko Meh v Odmevih ni izpodbijal številk FURS-a, je pa ob tem pojasnil, da je izkupiček manjši, če upoštevamo tudi stroške davčnih blagajn ter plačan DDV. In dodal: “Če še prištejemo, da je gospodarska rast v RS, kar je za pozdraviti … in da se je skozi domačo potrošnjo povečal DDV in tudi DDV prinaša v državno blagajno večji prihodek, in se mi zdi, da ta izkupiček ni takšen, kot ga zdaj predstavlja Finančna uprava RS”. Meh je v Odmevih med drugim dejal, da davčne blagajne niso zajezile sive ekonomije in dela na črno.

Očitno je, da se tudi Obrtno-podjetniška zbornica ne strinja povsem z izračuni Finančne uprave RS. Kljub napaki novinarja, za katero se gospodu Mehu in OZS iskreno opravičujemo, pa je sedaj s tem popravkom še bolj jasno, da je Slavko Bobovnik zavajal slovensko javnost in da izračuni FURS-a niso točni. Zbornica in pa ekonomski strokovnjaki so potrdili, da se je FURS uštel pri svojih izračunih, Bobovnik pa je to neresnico brez pomisleka prenesel slovenski javnosti.

A. R.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!