Poslanec Združene levice Miha Kordiš v parlamentu grobo žalil predstavnike Gibanja za otroke in družino, ki so prišli predstavit svojo novelo družinskega zakonika

448
Foto: Nova24TV. Slika je simbolična.

Po več mesecih so v Gibanju za otroke in družino vendarle dočakali sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide o človekovih pravicah vnukov in starih staršev, na kateri so predsedniku odbora Urošu Priklu (sicer članu stranke DeSUS) in preostalim prisotnim poslancem končno lahko predstavili novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Metka Zevnik, Aleš Primc in Franci Donko, za katerimi je burno leto 2016, ko so se v javnosti borili tudi za usodo koroških dečkov, ki jih je vlada iztrgala iz varnega objema starih staršev in dala v rejništvo popolnim neznancem, so bili na seji pričakovano deležni sovražnega govora nasprotno mislečih, izstopal je predvsem Miha Kordiš. Poslanec skrajne levičarske stranke Združena levica je grdo žalil člane gibanja, kar mu je očitno dopustil tudi Prikl. Slednji je nato sejo, brez posluha za predloge, samovoljno zaključil.

Na seji je Metka Zevnik predstavila razloge, zaradi katerih so se v Gibanju za otroke in družine sploh odločili zbirati podpise. Seveda ni mogla mimo očitne krivice, ki se še naprej dogaja starim staršem koroških dečkov in vsem starim staršem v Sloveniji, ki še vedno nimajo pravice biti stranka v postopkih njihove razširjene družine. Po njenih besedah je nedopustno, da lahko država dovoli, da oče, ki je otrokoma ubil mamo, zdaj odloča o usodi dečkov, čeprav zdajšnja zakonodaja v nujnih primerih omogoča odvzem roditeljske pravice. “Babica in dedek, ki pa sta po umoru matere nesebično poskrbela za vnučka in ju sprejela v družino, pa nimata pravice poskrbeti za svoja vnučka, čeprav sta njuna kri,” je na seji poudarila Zevnikova.

Franci Donko je sopredlagatelj novele ZZZDR, aktiven je bil tudi v času pred božičnimi prazniki, ko je s skupino zagovornikov otrok pripravil manjši protest pred Vlado RS, da bi Cerarjevi vendarle popravili svojo napako in dečka vrnili starim staršem, a se to ni zgodilo. Donko je na seji opozoril, da pristojna ministrica Anja Kopač Mrak nima nobenega občutka za to, kdaj bi morala odpreti srce, niti nima poguma odstopiti, če svoje napake ni pripravljena popraviti. Opozoril je tudi, da sta otroka po sodbi Vrhovnega sodišča že deset mesecev nezakonito prikrajšana za svojo edino družino babice in dedka.

Na seji, kjer so člani Gibanja miroljubno razpredali o vseh pomajnkljivostih obstoječega družinskega zakonika, si je poslanec Združene levice Miha Kordiš privoščil nedopusten sovražni izpad, ki je trajal več minut in ga predsednik seje Uroš Prikl ni prekinil, čeprav Kordiš kljub dvakratnemu opozorilu ni prenehal. Levičarski ekstremist, slovenski javnosti dobro poznan po sodelovanju na protestih zoper Janševe vlade, po odkritem nošenju totalitarnih simbolov in dragih potovanjih v socialistične države tipa Venezuela na račun tamkajšnjih davkoplačevalcev, je člane Gibanja za otroke in družine žalil in sramotil ter jih škandalozno poimenoval za “zlo, ki ga je treba odstraniti.” Kordiš se je še posebej spravil na socialnega delavca Francija Donka, kateremu je očital, da je “farški propagandist, s katerim ni dialoga“.

Kordiš je znan levičarski ekstremist. (Foto: Nova24TV)
Kordiš je znan levičarski ekstremist. (Foto: Nova24TV)

Kordiš je bil na zahtevo Francija Donka dvakrat opozorjen, a je predsednik odbora Prikl ves čas dopuščal, da je poslanec Združene levice povedal vse, kar mu je ležalo na duši. V gibanju za otroke tako Priklu očitajo dvojna merila, razočarani pa so tudi nad njegovim neposluhom za prošnjo Aleša Primca, da se seja prekine in da  bi se imeli poslanci o noveli čas uskladiti. Prikl je namreč samovoljno odločil, da novela Zakona o zakonski zavezi in družinskih razmerjih po njegovem prepričanju ni primerna za nadaljnjo obravnavo. Poleg tega naj bi se mu mudilo na naslednjo sejo.

Za predlog novele Zakona o zakonski zvezi sta v sredo v znak priznanja Gibanju za njegovo delo in spoštovanja volje 8.000 volivcev sicer glasovali poslanski skupini SDS in NSi. Ker pa vlada Mira Cerarja ne spoštuje ustavno zajamčenih pravic vnukov in starih staršev in izkorišča svojo oblast, je po mnenju Primca in sodelavcev napočil skrajni čas, da v parlament vstopi še ena nova stranka, ki se primarno zavzema za družine in ki bo ljudi pomagala zaščititi pred idejami izrojene levice, ki nam vlada.

L. S.

448 KOMENTARJEV

 1. Ne maram Miha Kordiša, ker je primitivc, a vendarle v tem primeru Uroš Prikl sploh ni opravil svojega dela. Če pogledam, da so ljudje kot je Prikl, na vseh pomembnih socialnih položajnih v državi, ni čudno, da nam država crkuje. V parlamentu sedaj sedi poslanec DeSusa Uroš Prikl, ki je bil v času primera Petek kronska priča in je prvoobtoženemu Nevenu Koludroviču zagotovil alibi. Sedež v parlamentu in dobre službe take so nagrade za “naše”. https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/ODrzavnemZboru/KdoJeKdo/PoslankeInPoslanci/poslanec?idOseba=P280

 2. Seveda !! Priklu se je pri srčku kar smejalo !! Saj je namesto njega pluval Kordiš . Ko ga ne bodo več rabili, bodo že reagirali.
  Packe hudirjeve

 3. Brskam po priročniku Kaj je sovražni govor in kako ga prepoznamo avtorice tov Murgel. Moram priznati, da v njem fraza “zlo, ki ga je treba odstraniti”, ki jo omenijo naši, ni omenjena.
  Je pa v zameno omenjeno, da je sovražni govor vse, kar izjavijo nenaši, no.

 4. A bi lahko kdo namesto mene temu smrkavcu prisolil enih par krepkih okol njegove kepe, drugače se bom moral sam odpravit v LJ pred parlament, pa mi je škoda bencina za to nesnago od Kordiša….
  Ne vem, a je to samo slučaj da sta se takšna dva Mihca s tovar”n”iško napako našla skup???

 5. Ja, kaj ste pa pričakovali od topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja, ki ima pike na nivoju števike čevljev in ne dojame naravnih zakonitosti.

  Cilji takih produktov so potiskanje slovenskga življa v mračnjaštvo fevdalizma in so po teh željah enaki islamskim trendom.

  Zato se tako dobro štekajo in se je to že pokazalo na Kotnikovi.

 6. Delovne izkušnje:

  2014– poslanec v Državnem zboru

  2014 komunikacije in družbena gibanja na Veleposlaništvu Bolivarske republike Venezuele

  2013–2014 predsednik Kluba škofjeloških študentov

  2013– urednik časopisa Zamorkla

  2012–2014 predstavnik študentov Filozofske fakultete v Študentskem zboru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani

  2012–2013 član Upravnega odbora študentskega društva Iskra

  2012 predstavnik študentov v Senatu Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

  2011–2013 član programskega odbora Delavsko-punkerske univerze (zdajšnji Inštitut za delavske študije)

  2011–2012 predstavnik študentov Oddelka za filozofijo v Študentskem svetu Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

  To so delovne izkušnje gobezdala,ki misli,da je pomemben,če bevska.Poleg vsega je še član v 12 tih skupinah prijateljstva,kar mu omogoča razne izlete in požrtije na tuj račun.Pri njegovih referencah je še vedno napisano…študent na FF,smer primerjalna književnost in literarna teorija.Od leta 2008 dalje.
  Dokler bo tak človeški iztrebek vplival na oblikovanje državne politike se lahko njegovi volilci močno zamislijo kaj počnejo.

  • O tem ni nobenega dvoma. Upam samo, da se bo naslednja vladna koalicija v rokah demokratov tega zavedala in sprejela zakonodajo, ki takšnim ne bo niti malo prizanašala. Če imajo nekateri za to premehko srce, naj vprašajo Poljake kako se to naredi.

    • Velike živine (če tej udbovski kvazieliti sploh lahko tako rečemo) niso glavni problem. Tudi če se vsi ta trenutek izselijo ali pomrejo, v narodu ostaja ideologija, ki je glavno gonilo komunističnega sistema. Tito, osrednja balkanska komunistična figura, za rdeče vernike takorekoč polbog, je umrl pred skoraj 4 desetletji, pa je to kaj spremenilo situacijo? Komunistov je danes enako, če ne celo še več! Zato vedno ponavljam – glavni krivci niso velike živine, ki peljejo tepčke čez vodo, ampak ti tepčki, ki jih pri tem nosijo.

     • Za kaj takega potrebuješ bodisi oborožen državni udar in genocid med državljansko vojno ali pa popoln gospodarski monopol s katerim si prilastiš vse državne in paradržavne institucije; prve opcije se demokrati zaradi načel ne poslužujemo, druga opcija pa je povsem neuresničljiva in prav tako nedemokratična. Catch 22.

     • Paradoksov pa res ne maram.
      Zato, ker mi pokažejo na mojo nemoč v pameti.
      Rad bi se oprl na nekoga močnejšega (po pameti), ki bi mu lahko zaupal.
      Kdo je to, kje je?

     • Ne trdim, da je to ultimativna resnica in da tretje poti ni, a glede na to, da je Slovenija glede nesmrtnosti komunističnega režima še 25 let po padcu železne zavese in vstopu v EU svetovni unikum, bo kakršenkoli zmagoviti pristop zunaj zgoraj omenjenih radikalnih poti, genialen, unikaten, pionirski. Še vedno pa nam preostaneta zgornji dve opciji v kolikor smo pripravljeni za kratek čas zamižati na obe oči, skleniti kompromis s hudičem, oziroma se poslužiti manjšega zla, za zaustavitev večjega. Tudi če/ko celotno gospodarstvo kolapsira, država bankrotira in začnemo iz točke nič, bo potrebno kar nekaj let za dolgo pričakovano katarzo in preko nje odpiranje oči državljanov v novo demokratično stvarnost. Hitrega, učinkovitega in DEMOKRATIČNEGA načina za spreobrnjenje državljanov pa žal ne vidim – preteklih 25 let sem bil optimist, po četrt stoletja praktično nespremenjene politične slike kljub vstopu v Evropo, pa nisem več.

     • =.
      In ne morem verjeti, kaj sem doživel in še doživljam.
      Tako zelo razočaran, pa sem pričakoval le navadno normalnost.
      Kako sem se zmotil. Ta normalnost se je pokazala kot nekaj nemogočega.
      Če potegnem zaključek:
      “včeraj smo se odločili, da bi živeli normalno, v bistvu pa naivno pričakovali nekaj nemogočega,
      danes, (ki je tudi že včeraj) so bile sanje en dan dovoljene in smo jih naivno sanjali,
      jutri, (ki je že danes in bo še zelo zelo dolgo), pa se lahko le čudimo svojim naivnim pričakovanjem normalnosti in sanjarjenju, da se bo zgodilo nekaj nemogočega.
      Pač.
      Mi bo pa morda kdo na spomenik to napisal.
      lp

     • Žal je tako. Imaš pale 2 možnosti – ali se s tem sprijazneš in podpišeš životarjenje do smrti sebi in prihodnjim rodovom ali pa narediš vse kar je v tvoji moči, da se stvari spremenijo, pa naj izgledajo še tako nespremenljive. Jaz bom VEDNO izbral slednjo, pa naj bo še tako težka ali donkihotska. To sem dolžan svojim prednikom, sebi, sodobnikom in prihodnjim generacijam.

     • Res je. Z veliko mlini se moramo boriti “reveži”. Niti ne tako neuki in nevedni. Celo učljivi in dojemljivi.
      Kot praviš (“dolžan svojim prednikom, sebi, sodobnikom in prihodnjim generacijam”) tudi jaz MOREM kaj storiti in vsak kaj more storiti…
      In to kar more je mož storiti dolžan!!

      Bi pa nekaj ob tej priložnosti vprašal;
      Zakaj tudi Nova 24 TV pisuni, da se je Slovenija skupaj s hrvatsko osamosvojila dne 25.06.1991, čeprav to ni res?

     • Ker je res. Na ta dan je hrvaški Sabor sprejel ustavno odločitev o samostojnosti in neodvisnosti. Hrvati na ta dan tudi tudi praznujejo in to na povsem drugačen način od nas. Pri njih gre dejansko za veselje in ponos, pri nas pa pri komunistih za ne-bodi-je-treba prireditev, ki bi jo najraje ukinili.

     • No tu pa nimate prav, saj to ni res(!) (zato Vas moram vikati)!
      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2017/01/

      Odločili so se, da se bodo enkrat nekaj odločili – morda.
      Dejstva štejejo, ne obljube.
      Na ponosu sicer delajo močno tudi na silo če je treba.
      Raznorazni bivajo na teritorijih in območjih, ki jih zdaj upravlja hrvatska(!).
      Hrvatska je z vojno “dobila” državo, ki je prej ni imela. O tem sva že…pa ni treba več!

     • Se spomnem in se strinjam, da ne greva ponovno skozi to neskončno zanko. Priporočam ti lahko le, da si kaj več prebereš o hrvaški državnosti (ta se tudi približno ni začela v prejšnjem stoletju) – najbolj žalostno mi je ko naletim na demokrate in ponosne Slovence, ki pa svoje domoljubje utemeljujejo bolj na sovraštvu do Hrvaške, kot ljubezni do Slovenije. Lahko, dazate to ne drži, a tak občutek sem dobil iz dosedanjih debat.

     • Včeraj sem izvedel na HRT, da je bil Hrvat, smučarski skakalec, ki je zelo daleč skakal, pa je prišel v Planico, pa mu je Gorišek z nafto smučke namazal.
      + Hrvati so imeli tudi druge smučarje (alpske in nordijske), ki so bili v nekem obdobju boljši od naših, pa se niso uspeli izkazati ipd.
      Kakorkoliže, pa vendar 1918. Hrvatska ni imela državnosti ampak je bila del nedeljive Ogrske (Karlov Manifest);
      pa tudi 25. niti 26.06.1991 Hrvatska državnosti ni imela in Badinter, jo je zasačil kot sestavni del preostanka SFRJ – brez R.Slovenije, zato tudi ni bila stranka v tistem postopku, saj ni mogla biti; (so pa bili Hrvati tam, to je pa res vendar kot predstavniki preostanka soc.SFRJ in ne kot predstavniki države Hrvatske…)
      Ni se pa mogla 3 mesece osamosvojiti zaradi moratorija, ki se je končal 08.10.1991.
      In tako si sledijo dejstva.
      Nazaj ne bi, ker se lahko ustavimo pri Sclavoniae/Slovenjeh (kamor so pripadale tudi Kartuzije …. to imajo hervardi naštudirano V PIKO, o teh starejših zadevah pa so pisali tudi “hrvatski pisci tistega časa”.
      Ne vem sicer, kdaj je Cirkva Zagrebečka Slovenska po stala “Crkva Hrvatska”…………
      …..
      Pravjo: “če ni, še vojska ne vzame”
      in takrat (1918 in 25.06.1991) pri hrvatih ni bilo.
      In ker so zamudili ustanoviti ZAVNOH, so morali izdat nove papirje ter popravit datume,
      in zato je Hebrang dejal, da jim bo NDH dala Bosno, NOB pa Istro,
      In zato so naseljevali 1946 Istro in angažirali Rogliča, da je ankete delal,
      in zato so razglasili za hrvate množico nehrvatov (takrat je mnogo naših rojakov zmanjkalo – ne le v Štrigovskem koncu, pač pa tudi v Istri in Kvarnerju (Tuliševica, Sveti Frančišek… – tam ni zdaj nikogar, kje le so??)),
      In zato je morala biti tudi sabotaža sporazuma o arbitraži!
      JOJ kam sem spet zabredel???
      Dovolj bi bilo samo do TUKAJLE (kot zgoraj): “In tako si sledijo dejstva”.
      Čustva mi še vedno delujejo. Še najbolj takrat, ko nekdo resnice ne pove.
      lp

 7. 1. Ne vem sicer kaj verjame miha kordiš, da je dosegel s tem, ko je poslanec (?) ali da je s tem dosežkom boga za jajca prijel ali da je hudiču rep spulil.
  Vem pa, da je hudo pokvarjen.
  2. Priklouc bo kaj vodil in usmerjal? Kaj pa je to stranka upokojencev? Dokler obstaja desus ne bomo prava država.
  3. Glede na višino Primca, se čudim njegovi umirjeni nežnosti (pri Metki bi kaj drugega težko pričakoval). Upam, da krhkosti pri njiju ni.

 8. Narod, ki v parlamentarni demokraciji voli zagovornike diktature v parlament, je nor. Pa ni samo Kordiš oboževalec diktature in niso smo posamezniki takšni, da bi lahko kar zamahnili z roko, češ, to je nepomembno. Pristaši in zagovorniki diktature so vsakokrat celotna vladna koalicija.

     • Zadnje čase že vsaj dva padalca tedensko zablokiram, ker se mi ne da brati njihova enovrtsična pametovanja. Po navadi gre za male mamine cinike, ki ne znajo pojasniti niti ene same svoje misli, kaj šele, da bi jih poskusili utemeljiti. Razvajeni titovi pionirčki!

     • Ali pa tvoje dolgovezenje do onemoglosti.Včasih so rekli; Kratko in jedernato.To si ti pozabil oz. niti nikoli nisi vedel.

     • dob ti je na format A4 skrajšal / povzel bistva iz večih knjig.
      Tega ti ne moreš razumeti.
      Znaći, ne možeš. Ne, da ne stigneš. Ne možeš nikada.

     • Ne ne morem verjeti,da je dob tako pameten,da je povzel bistvo iz knjig in to celo več njih.Saj vem,da me ne maraš,ampak za tako neumnega me pa ne moreš imeti.

     • “Kratko in jedrnato”, kaj to pomeni, lahko vidimo pri “izvajanjih komunističnega kozlanja” pri tvojih ostarelih titovih pionirčkih, ki niti gladkega branja z predlogov niso sposobni! Kaj čemo, rdeča demenca!

     • Veš tudi jaz nisem za pisanje dolgih komentarjev, ampak jih na tem portalu zelo z veseljem prebiram, ker jih je veliko ko zelo dobro pišejo. Zato ti predlagam, da jih prebereš in se od njih tudi nekaj naučiš, da ne boš pisal bedastoč.

     • Tvoje misli bi moral nekdo povezati v knjigo. V neko tako obliko kot je knjiga o ženskah, ki tečejo z volkovi. Srce portala si.

     • Nahajamo se v trenutkih velike Zmede. Zdaj je po planetu razširjena miselnost, da ima pač vsako mišljenje in mnenje enako vrednost. Takšno usegliharstvo lahko obstaja zato, ker je človeštvo brez skupne referenčne točke!
      Bliža se trenutek, ko bo Bog zbrisal te dvome in jasno povedal in pokazal svojo prisotnmost, s tem pas tudi nedvoumno prevzel Odgovornost za VSE.

      Meni je lažje sestaviti knjigho, ki ne bo vsebovala toliko politike, temveč razlago tega, kako smo potovali, kam smo hoteli in zakaj smo tu, kjer smo zdaj. Meni je to zanimivo, kajti nisem navajenm, da nekdo samo odpre vrata, in najde vse že poghrnjeno. Ker ne ve, kako je tja prišel in ne ve, da vse to lahko sam ustvari, z božjo pomočjo.
      HValežnost je čudna stvar. če je pomešana s strahom, das bo izgubil, potem se do tega ne obnašaš kot srčen človek, temveč kot nasilnež, ki bogastvo skrije pred drugimi. Potem bogastvo izgublja svoj smisel in ohranjaš pepel.

     • NI mi jasno,kako lahko neka poduhovljena oseba izjavi; ko te jebe; nekako mi to ne gre skupaj.izkoristi ta trenutek in se opraviči.

     • Običajno provokatorje damsko preskočim. Ampak, ti si malce poseben. Zdiš se izgubljen in ne žaljiv. Mogoče si sposoben celo preskočiti preganjanje dolgčasa s pubertetniškim vojskovanjem. Obožujem Dobovo posanje. Bolečino je preoblikoval v ljubezen. Ne poznam nikogar, ki bi to zmogel. Veš, Dob in še nekaj komentatorjev so temu portalu dodali vrednost. Po nosu te bom, če boš to uničeval.

     • Še nikoli nikogar nisem zablokirala. Tudi sama sem prestopila meje v pogovoru z Janezom Pokončnim in Fmg9 je take stresal, da sem lovila sapo. Zelo bi mi bilo žal, če ju ne bi spoznala. Veliko sem se naučila od obeh. Če bi me pred dvemi leti vprašal, če bi tu komentirala, bi se temu smejala. Rada sem spoznavala ljudi v živo in prisegam na prvi občutek. Nenehno sem bila med ljudmi Potem sem pa na nenavaden način spoznala nekoga, ki me je prestrašil. Začela sem spoznavati samo sebe in ne več svet okoli mene. V moje življenje je vstopil zato, da bi me prebudil. Mogoče tudi diverzanti predstavljajo neko šolo, ki bi jo bilo škoda zamuditi.

     • Nimam več takšnih dvomov.
      Cinizem ima samo en namen: slab! Nismo v časih, ko bi se splačalo slediti ljudem, ki namerno zavajajo druge in nikoli ne prevzamejo odgovornosti za svoja dejanja, misli in zavajanje. Posmehujejo se sogovorniku, če odkrijejo, da ima čustva. Norčujejo se iz njih in če jim kdo nasede, ga pohabijo. Ko se to zgodi, se mu smejijo in mu rečejo, da je navien.

      Potrebno je postoriti mnogo tega in zgubljanje časa s ciniki in njihovim cinizmom sploh ni v moje načrtu. Tačas ko rešuješ nekoga, ki je preprosto prelen in preveč razvajen, da bi razmišljal, se ti pred nosom utopi mnogo zelo dobrih in srčnih ljudi, ki potrebujejo samo svečo in podporo. In nasvet. Imajo pač to nesrečo, da jim nihče ne odgovori na vprašanja na njihov način in tako, kot bi sami radi vprašali.

     • Si me spomnil na največjega cinika Na Bednika. Ampak, njegov cinizem je bil tako inteligenten, da me je večkrat nasmejal do solz.

  • titovi pionirčki – zagovorniki diktature jo obožujejo in zagovarjajo, ker mislijo, da se bodo sami ponovno povzpeli na oblast in nam naprej jemali človekove pravicce – vkoliko jih že ne, kar z oblasti!

  • Žal je potrebno narodu, ki ga je 70 let enoumja in poboj narodne intelektualne elite, v ustavo zapisati tudi to, da je kakršnokoli simpatiziranje s totalitarizmi PREPOVEDANO, KAZNIVO, NEDOVOLJENO in seveda, da je strankam s takšnimi načeli prepovedano sodelovati na volitvah, v primeru naknadnega “spreobrnenja” oziroma odklona od demokracije, pa sledi odvzem mandata. Ja, zveni še bolj patetično kot nekatera bizarna varnostna opozorila na ameriških (po novem tudi EU) produktih, a noro ljudstvo pač potrebuje nora navodila – tudi za dihati, če ima s tem težave. Šele ko bo nizkočelni homo jugoslovenicus v ustavi uzrl takšno zavezo, lahko upamo na to, da bomo kdaj v prihodnje sprejeli še eno samo po sebi umevno zakonodajo, ki bo urejala sankcije ob kakršnemkoli javnem širjenju totalitarnih idej in simbolov.

 9. pokazal se je v vseh “lepotah” levičarstva, samo ne vem kje je pozabil strpnost do drugače mislečih, ki jo tako radi tile kvazi slo levičarji razglašajo #.utl

 10. Ta baraba Kordiš je naredil že toliko verbalnih napadov na slovenstvo, da ga upravičeno in brez greha vsak domoljub kresne čez njegov usran gobec.

  • Zavedati se moraš,da mladina drugače razmišlja, kot ti,ki si že v penziji.Je pa lepo, da obstaja ta portal,na katerem lahko izpljuvaš ves gnoj iz sebe.Lepo se zahvali portalu Novetv.Ali si jim za Novo leto poslal kakšno darilce,mogoče čestitko?Ni še prepozno.

   • Kako Prle enačiš ene in druge, hkrati pa Slovenija ni imela prave meščanske vlade na oblasti od 09.05.1945 leta. Bil je vmes poskus Ivana Janeza, vendar še vedno s starim samoupravno socialističnim državnim aparatom, sodišči in inštitucijami, ter silami kontinuitete iz ozadja.

    • Dragi moj, ko je treba črpati denar iz državne blagajne, se ne bo proč obrnil ne levak in ne desnak.Edino pravilo vseh politikov je; najprej, ampak res najprej poskrbi za svojo rit.Komplet zamenjati vse inštitucije, pa je utopija,ker so lovke že preveč prepredene z levimi in desnimi,ki se krčevito oklepajo svojih privilegijev itn………

     • Zanimivo, kdaj konkretno pa je prenehala obstajati oziroma v katerih zaporih lahko obiščem njihove vodilne člane? In ne, parlament, ministrstva, agencije, državna podjetja in banke NISO zapori.

     • Po tvojih komentarjih bi sklepala, da živiš, nekje globoko na balkanu! (vsaj tvoja miselnost je takšna, izgleda, da se še nisi “integriral” v Sloveniji – Evropi, isto kot musliči, ki prihajajo k nam “po pomoč”, se šopirijo z teniskami, vrednimi 300 E, naši zasužnjevalci – jugotitoisti pa jim dajejo denar – naš, v višini 2.000 E, medtem ko brezdomci zamrzujejo v neogrevanih hišah ali pa kar na klopeh v parkih….

     • Ti se nisi integrirala v Evropi,saj so tvoji komentarji daleč od neke napredne Evrope.Brezdomci so že kar dolgo med nami,ampak tebe so začeli skrbet šele sedaj,ko so začeli prihajati migranti.IN,ker si enostransko zaslepljena, pač ne veš, da vlada MORA poskrbeti za migrante, saj smo vendar v Evropi.Odpri še drugo oko in odmaši levo uho, pa bo življenje tudi zate lepše.

     • prleću, tvoja modrovanja so čisto na nivoju jugokomunajzarske kradljive svojati, ki v stilu “prijemite tatu”, se sprenevedajo in delajo nedolžne – roparje!

     • Draga Štajerska,tvoja modrovanja so na nivoju prvošolke,ki se je ravnokar zaljubila v Mehota,ki je prišel iz Bosne,smola, pa je v tem,da te Meho ne jebe 5%.

 11. Res je čudno kdo je temu mlademu Kordišu vcepil v glavo tak primitivizem, ki ga izkazuje z svojim govorenjem. Z takim načinom delovanja in miselnostjo nas bo še globlje potiskal v realsocialistični – komunistični sistem.

  • Se ne strinjam. Kulturnega marksizma se igra razvajena hedonistična mladež demokratičnega zahoda, ki komunizma niso občutili niti še iz učbenikov – predstave ZL-a so sicer marksistične, a nimajo v sebi prav nič “kulturnega”, ampak čisti radikalni preko-trupel boljševizem.

    • ZL oziroma AFA po svoji radikalnosti in ideoloških prebliskih spada bolj v kategorijo Sirize, Črnosrajčnikov, Rjavosrajčnikov in KNOJ-a, kot pa med ostale mehkužne Soroševe plačance tipa occupy wall street, SJW, LGBT in podobne. Našrtetim se človek lahko le prizanesljivo nasmehne, medtem ko so prvi resnična grožnja za narod v kolikor se ta ne zgane in jih zabriše iz javnega prostora parlamenta in ulic.

 12. Ovadba proti propagatorju komunističnih zločinskih simbolov in žalitvam! Levaki so navajeni, da je njihova resnica edina, tega jih moramo ODVADITI, če ne drugače, pa z ovadbami zaradi kršitve človekovih pravic!

 13. Kordiš je vreden naslednik Kidriča, Kardelja in Mačka. Kot tak pričakuje ustrezne bonitete s strani delovnega ljudstva (mercedes, rekvirirana meščanska vila, ritoliznike), sicer bo posegel po orožju.

  Tovrstne nevarne psihopate bi moral sistem izvreči, ko je za to še čas. Če pridejo do svojega, trpijo sto tisoči. Vemo iz zgodovine.

  Kordiša na Polje, preden postane zrel za Dob!

  • Kdo za vraga bi se branil bonitet,ki jih omenjaš,tu so na istem bregu in levaki in desnaki.Vsak od velepomembnih članov parlamenta izkoristi vsak cent, ki jim ga omogoča država oz.mi.Tako, da so Kordiši vsi člani parlamenta,ki pograbijo vsak cent,naš cent.In ne boš verjel,tudi opozicija.

   • Glej, če kaj koristnega za tiste “cente” naredijo, naj jih tudi pogrbijo. Ampak rdeči paraziti, poleg tega, da grabijo , neupravičeno vsak cent (tudi z zaračunavanjem dvojnih stroškov, kot je to storil najmoralnež cmeravi mirko), poleg vsega pa še uničujejo našo državo, izvajajo in nadaljujejo s stoletnim ropom države in državljanov, čeprav njihova “najbolj intimna misel, nikoli ni bila in nebo samostojna in demokratična Slovenija”….

 14. Zblojeni, opranoglavi imbecilček, ki ne ve kaj blebeta. Pravzaprav bi moral na delo v rudnik, da si zbistri um in pošlihta zmedo v glavi.

 15. “farški propagandist, s katerim ni dialoga“.

  Gre za partijskega agitatorčka, takšnih je zgodovina dala ven veliko, še cvikerčke mu natakneš, pa ga imaš, kot bi ga potegnil iz naftalina. Partija jih je vedno postavila v prve vrste, da so grizli, strički v ozadju pa so potem mirili in se delali fine.

  Reakcija ljudi je potem bila naprimer, v časih najhujših čistk v Sovjetski zvezi v 30 letih, so obsojenci na smrt jamrali, “Oh, ko bi tovariš Stalin le vedel, kaj počnejo tile”. Podobno je bilo pri nas, ko so pravili in še pravijo; “Če bi bil Tito še živ, kaj bi pometel z njimi. Goli otok bi odprl”. Medtem pa so v času Golega otoka obsojenci jamrali “Če bi Tito le vedel, kaj se tukaj dogaja”. Tako gre to. Takšna je tudi vloga poslanca Kordiša.

  Takšni so potem delali stvari, ki so jih strički na tihem odobravali, na glas pa rekli, češ vihravi so in mladi. Naprimer zažgali škofa Vovka pri živem telesu. Kot nek spontan izpad Ljudskega besa….

  Ja pa pokojni Mao je takšne poslal na ulice v času kulturne revolucije, Rdeče brigadiste, da so uničevali in gradili nov svet.

 16. Ni nobenega tam v parlamentu,ki bi temu mohamedu kordisu povedal,da je nicvredni NIČE ?
  Za take izpade bi ga morali izvleci iz parlamenta njega in njegov sedez na katerem vlece drzavni denar.
  Naj odplava v Venezuelo cim prej !

 17. Priklu, predsedujočemu na seji, pošiljam dvoje.
  Priznanje, ker je dopustil Kordišu javno predstaviti svojo politično kulturo, domet, skico stanja Slovenijo po načrtu ZL.
  Demokratično klofuto, ker je dopustil izpad Kordiša in nedemokratično vodil sejo do nedemokratičenga zaključka.
  Sloveniji vlada zlo nedemokracije. Omenjena sta le dva med mnogimi, ki v parlamentu, vladi, izvajajo zlo nedemokracije, ta hip še v mehki obliki.
  Kordiš je bil udeleženec protestov vidnih na sliki zgoraj. Protesnitiki so bili opremljeni za izvajanje nasilja.
  Nedemokratični politik + nasilje = zmes, ki producira Hude jame!

 18. Ko zmanjka argumentov, se idioti poslužujejo drugačnih, primitivnih napadov. Namesto, da bi Kordiš kritiziral predlog družinskega zakonika, je raje napadel predlagatelje. Samo čudi me, da ni nikogar označil za fašista ali nacista.

 19. seveda je zmerjal SAJ JE ZL LEVI FAŠIZEM
  tole izpolnimo vsi domoljubi
  http://24kul.si/metka-zevnik-in-ales-primc-postanite-ustanovni-clan-stranke-glas-za-otroke-in-druzine

  ustanovni obrazec
  http://24kul.si/media/datoteke/OBRAZEC%20USTANOVNA%20IZJAVA%20GLAS(2).pdf
  NAVODILA:
  1. Natisnite in izpolnite obrazec ustanovne izjave s svojimi osebnimi podatki.
  2. Z izpolnheno izjavo pojdite na upravno enoto, s seboj imejte osebno izkaznico ali drug osebni dokument.
  3. Na upravni enoti vam bodo izjavo overili. Cena overitve je 3 EUR.
  4. Overjeno ustanovno izjavo čimprej pošljite na naslov: Gibanje za otroke in družine, p.p. 2056, 1001 Ljubljana.
  6. K včlanitvi v Glas za otroke in družine, povabite svoje sorodnike, prijatelje, sosede, sodelavce…

 20. Miha Fucking Kordis. Faliran student, ze skoraj deset let studira na Filo faksu v Ljubljani. In taki kvazi inteleltualci nas potem zastopajo v parlamentu. Fuj in fej.
  In taki kvazi inteleltualci potem rohnijo o odvzemu poslanske mandata Janezu Jansi za krivicno obsodbo. Takemu cloveskemu izmecku je potrebno prevovedat vstop v parlament.
  Zdaj pa se to, se ta izpad.
  Ta clovek je nevaren. Grozno je kaksno mladino so vzgojili.

  • Ker smo v demokraciji, prepoved vstopa ni primerna. Prepoved vstopa mu lahko dajo samo volivci na volitvah, ali pa policija na osnovi kazenske ovadbe. Ker vemo, kako hitro pri nas deluje sodstvo, bo šel Kordiš prej v pokoj, kot bi prispela sodna prepoved vstopa.
   Ker pa imamo tako volilno bazo, je stanje tako, kakršno je.

   • Ne bo držalo – demokracija je že demokracija in temelji na volji ljudstva, a tudi demokracija ima svoja pravila in brez nje ne deluje. In njeno najosnovnejše pravilo je to, da v njej ne morejo in ne smejo sodelovati totalitarci. Zakaj? Ker je pojem totalitarizma diametralno nasproten demokraciji in je njegovo sodelovanje v njej približno tako logično kot da bi morilcu na sodišču dali pravico da sam presodi o svoji krivdi.

  • Sicer pa vsi, ki poznamo rdeče gliste in ostale zajedalce, zakaj se tako “žestoko” borijo proti Primcu in njegovi listi za pravice otrok, družin in staršev – zato, ker še imajo vsi, po titu, nagnjenost – zblojenost k pedofiliji in pederaštvu in se bojijo, da ko bo stranka Glas ustanovljena, bodo sami izpadli iz parlamenta in tudi novih “žrtev” (predvsem otrok) nebo več na njihov doseg!

 21. Prekleti gnoj leftardiran in retardiran!
  Levičarji dvigajo nivo verbalnega nasilja. Iz Godničevih brezen
  se seli že v parlament.
  Kdaj lahko državljani pričakujemo slovensko “noč dolgih nožev”?
  Bastarda bi morali tako ali drugače utišati!

 22. Tako je to, ko se tako eni kot drugi parlamentarci in gostje ne držijo poslovnika in izkoristijo vsako priliko, da pljuvajo drug po drugem.

    • Lisec je bil povabljen ker je poslanec iz Sevnice župan pa ima pametnejše delo. Mahnić se bo pa prslinu ker bo slučajno že tam. Vstopnino mu plača stranka in to najcenejšo, ki mu zagotavlja sedež v družbi Albancev, Romunov, Kazahstancev in podobnih. Uspeh zunanje politike vlade v senci.

     • Sramota za župana, ki se povabilu noče odzvati . Pohvala pa poslancu Liscu , poslanec Mahnič je pa itak trenutno v Ameriki, zato se ne bo ” prislinil ” , temveč ja prav zaradi drugega poslanstva v ZDA povabljen . Posrednik je najbrž nekdanji veleposlanik v Sloveniji g.Mussomelli , ki dobro pozna , kdo je ” pravi Slovenec “, saj so v večini iz stranke SDS !

  • Zdaj pa si šel malo predaleč. Kako moraš ta dva poslanca primerjati med seboj, ali pa si na Miha Kordiševi liniji. Miha Kordiš se je že na zgodovinski “predstavi” na Kotnikovi drl ven iz množice – v njegovi maniri.
   Mladega in sposobnega poslanca Mahniča tam ni bilo niti slišati, niti opaziti.

     • ? Če misliš, da se kdo od domoljubov sramuje domobranstva, se krepko motiš. kako pa javnost dojema to gibanje brez katerega bi bili po vsej verjetnosti mrtvi že njihovi predniki, je pa druga stvar – ki pa, vsaj mene osebno, ne briga kaj dosti. Domobranski simboli imajo s svobodo precej več opraviti kot pa umetna slovenska zastava s simbolom OF namesto zgodovinskega grba. To ti napišem kot zaprisežen domoljub, ki spoštuje tudi novo zastavo, kolikor jo pač lahko glede na njeno ozadje.

    • Tudi teritorialce, ki so podobno kot domobranci varovali tvojo nehvaležno jugoslovensko rit in dom pred komunisti, klasificiraš kot negativce?

     • Ker poznam resnična destva o teh “izdajalcih slovenskega naroda” vsaj tako dobro kot o teritorialcih. Kako pa si ti drzneš dati tako sodbo, glede na to, da očigledno ne poznaš ne enih ne drugih (o teritorialcih domnevam glede na tvoj sramoten odnos do domovine in osamosvojiteljev, o domobrancih pa si vse o sebi povedal že z besedo “izdajalci”).

 23. Tak, zaj pa lepo po vrsti… Zakaj nobeno sodišče ni dalo koroška dečka nazaj k babici in dedku, čepraf so morda bile storjene napake v CSD???… Je morda krif alkoholizem? A se vam zdi normalno, da dva odrasla človeka gledata v kamero, objemata plišastega medeka in se jočeta…na ksihtu pa imata popokane žilice??? Dečka sta na varnem, fstran od alkohola…lepo se razvijata in ste srečna… Ad acta!!!

 24. Čujte, dejsto je, da je “Gibanja za otroke in družine” res zlo, ki ga je treba odstraniti… Preko otrok se grejo pokvarjene RKC-jeve in desničarske politike… Pa da jih ni sram!!!… Pa tudi Franci Donka, je farški propagandist, s katerim se ne sme fspostavit dialog…Laži in dialog ne greta fkup!!!

 25. Kordiš je dokaz , kaj naredi ljubezensko morilska vzgoja iz že genetsko stalinistično kontaminiranega drugorazrednega materiala .
  Politiki takšne sorte lahko nastanejo samo iz topoglavih mladičev ovaduhov in morilcev , ker so se igrali s človeškimi kostmi , katere so psi izkopali iz pre- plitvih grobov poklanih NORMALNIH SLOVENCEV , s strani mentorjev v članku omenjenega unterhund oberbandita .
  Haha , levica , šoder od ološa .

 26. Ta model je 100% narcisoiden marksističen
  absulutist, ki predstavlja grožnjo parlamentarni demokraciji in vrednotam, ki jih predstavlja in zagovarja napredna zahodna civilizacija. To lahko upravičeno sklepamo, ker, kot sam pravi je njegov idol je Ernesto Rafael Guevara Lynch de la Serna bolj znan, kot Che Guevara. In kdo je bil CHE Guevara? Bil je zdravnik, marksist, antikapitalist, komunist, ki je sam sebe razglašal za zagriženega prepričanega stalinista, gverilec pristojen za usmrtitev političnih nasprotnikov nove totalitarne kubanske oblasti, bil je tudi šef centralne banke, kar pa se je sprevrglo v pravi polom, ker se v miru ni znašel je raje neuspešno izvažal kubansko revolucijo po Afriki, Kongu, leta 1967 je bil ubit v Boliviji. Drugi njegov idol je venezuelski Manduro, ki je tudi z nafto bogato Venezuelo pripeljal na sam rob razsula, bankrota, venezuelsko ljudstvo pa v pomankanje zdravil in stradanje. Manduro po vzoru pravega absuluta, kumunista, marksista odreka svojemu ljudstvu tako željeno demokracijo in jih tudi zapira in na vse možne načine šikanira samo, da se obdrži na oblasti. Sam osebno menim, da je ZL ekstremna stranka levice, ki preko svojih strankarskih predstavnikov tudi v parlamentu in medijih na ekstremen način propagira svojo ideologijo, kar glede na doživeto in preživeto v svetu in tudi na naših prostorih v ranjki totalitarni komunistčni Jugi vzbuja strah med državljani, ds bi se kaj takega lahko kdaj ponovilo. Da je ta stranka čisto legitimno lahko prišla v parlament, meni osebno zelo nazorno pokaže, da pri nas tranzicija ni uspela saj se vidno krepijo sile bivše totalitarne ideologije in njihova propaganda. Upam, da se bomo volilci na novih predčasnih ali rednih parlamentarnih volitvah znali modro odločiti in v parlamet poslati stranke in parlamentarce, ki bodo rodoljubi in predvsem zavezani dosežkom in kulturi napredni zahodni civilizaciji.

 27. Le zakaj tale neotesani Kordiš ne odide v njemu ljubo Venezuelo ? ? ? Slovenci takih bedakov ne rabimo, kot upokojenske stranke, ne , saj ne znajo voditi seje DZ-a !

 28. S tem steklim psom se jaz ne bom ukvarjal…obvestite me do kdaj so meje odprte, da se spravim na Zahod in tem levičarskim bedakom privarčujem za metek.

 29. žalili so en drugega….oni primc je bil pa tako osladen,da bi mu ne dala glasu,če mi plačajo….je donko veliko bolj všečen …vsaj ne govori kot en fajmošter

  • Še en totalitarno poškodovan komentar. Zelo dvomim, da si Primc želi podpore tovrstne klientele, kar ostani pri svoji partiji dokler te ne oberejo do zadnje koščice. A ne pričakuj potem nikakršne pomoči od “fajmošterskega” karitasa, zmenjeno?

 30. je treba tele revčke iz združene levice razumet…na kongresu v krškem je bil luka mesečnik skoraj tepen od članstva, popušili so venezuelo, popušili so referendum in zdaj so pa malček sitni…

 31. Si predstavljate, da se kaj takšnega (že sam primer ugrabitve otrok s strani države, da o dejanjih Prikla in Kordiša niti ne govorim) zgodi nekje v pravni državi – po možnosti v ZDA, Nemčiji, VB?
  Ne le, da bi letele glave ministrov in bi se zamajal stolček premierja v kolikor se sam glede zadeve ne bi primerno odzval, ampak bi proti državi padla takšna tožba, da bi bila dečka preskrbljena še za kakšnih 10 generacij naprej.

  Zdaj pa si predstavljate še, da bi Kordiš kaj takega “farški propagandist, s katerim ni dialoga“. izjavil kot poslanec in javni funkcionar podobnega odbora na Poljskem… Če bi ohranil kožo nedotaknjeno na poti domov bi bil že uspeh, najverjetneje pa bi bil zapor edini, ki bi ga rešil pred čim hujšim.
  Slovenski dedje, babice in kristjani pa raje nastavimo še eno lice, srečni da so nas “osvoboditelji” po letu 45 spregledali v svojem sistematičnem genocidu.

 32. MK: Madona, Vejoleta, sam puglej, kašn luksuz si prvošjo tele Venezuelci, kr privat avijon so poslal po naju! Matr sva džeka, a? Si si predstvlala kdaj, d boš letela u prajvet đetu, k kšna zaf..ana kapitalistka, hahaha…
  VT: Ja, ampak si zaslužva, širva ideje socjalizmu u Evropo.
  MK: Kolk rolc skret paperja maš pa sabo?
  VT: Poln kufer, sm slišala, d se jih tm dol dobr prodaja.
  MK: Jest sm pa puzabu mamici rečt, nej mi jih spakera. Boš dala men kšno tm dol?
  VT: Veš de. Mormo mi talevi skup držat prot gnilim kapitalistom, k so prpravlen še skret paper za dnar prudajat.
  MK: A tole dol je pa že Venezuela? Ja vrste pred štacunam, bencinske črpalke prazne, to bo.
  VT: Ja, velik nafte, Ampak ni socjalizem kriu, d nimajo dnara. Blokada je kriva. Pravjo. Pa tud šufer autobusa prau, d so za use krivi drugi.
  MK: Tko k pr ns. Neki pa le znamo.
  VT: U lej, pa utroc z zastavcam mahajo, kva lepo.
  MK: Sm vedu, d bom enga dne tko k Tito, sam pridn morm bit pa taprave ubogat.
  VT: A naju bo sprejela tud una miljardreka, madona, bi jo rada vidla. U socjalizmu bit miljarder, morš bit pa res spusobn.
  itd…se mi ne ljubi več.

  • No ja, v normalni državi že. V slovenistanu pa je žal ravno obratno, saj so službe v javnem sektorju (ta pa obsega več kot polovico vseh zaposlenih) na prvem mestu namenjene pripadnikom partijske politične opcije oziroma njihovim sorodnikom, prijateljem, brezposelni pa so navadno tisti, ki pač ne spadajo med “prvorazredne”. Tako pač je to za železno zaveso, kjer je realni sektor praktično mrtev, za zaposlovanje -svojih kajpak- pa (seveda iz skupnih žepov) skrbi le še javni sektor.

 33. Čujte, na toti seji je edina lisica v kurniku Primc v parlamentu, ki zlorablja otroke za svojo neokonservativno agendo… Tak fsaj pravi Miha…jas mu verjamem!!!… Zevnikova pa je kao ogorčena? Naj bo baba ogorčena nad dejstvom, da z zavaljanim Primcem izkoriščata otroke za svoje politično stranko… Sram jih naj bo !!!

  • pejd v klet, nažri se šmarnce, in pust otroke in vse ostalo na mir! a so ti na tvoji, tolerantni, strpni, …vse zaklenil, pa hodiš tukaj smetit? na tvoji, če je slučajno odklenjena, vse take brišejo, ker kao..ni v skladu..in prideš sem, pezde, in pametnjuješ..odfukaj v tvojo klet, in se še naprej zalivaj s tvojo šmarnco, jutr pa ne hod v šolo, ker še vedno zaudarjaš..

  • princ teme Foglof Tunek | ponedeljek, 23. marec 2015, ob 13:37:30
   No, me praf zanima kak se bojo izkazali poslanci. Zadnja leta so bili svetovni prvaki v prelaganju odločitef in odgovornosti na druge… tukaj bojo pa morali odločit in potem tudi nosit posledice… Upam, da se zavedajo, da večina nima kaj odločat o majnšini… Vem, da se katoliški klero-desničarji tega ne zavedajo…z Princom Teme na čelu…so pa tu SMC, ZL, SD, ZARES, DESUS…ajd, pokažite svojo liberalno demokratičnost!!!
   ozna sve dozna press

 34. a je toti haložan dobil status dvornega NORČKA. čestitam k napredovanju. Le kako je lahko nekdo ki poučuje tako nerazgledan. Tudi z dojemanjem zapisa ima resne težave. Ni čudno, če smo polapismeni po uradni evidenci EU!Produkt družboslovja in posledice, da je še vedno ZA MESECEm!.

 35. Ta socialistični otrok je zelo ubog. Po očeh sem mu vidi izgubljenost in pomanjkanje starševske ljubezni. Zato na brutalen način hoče vzbuditi pozornost okolice. Takšne osebe so zmožne pobijati na ulicah, kot v Ameriki.
  Upam, da bo narod spregledal in te falote- lumpenproletarce in jih na volitvah izločil.

  • Jas sn mel staršefsko ljubezen…pa ljubezen Julike…pa ljubezen drugih Haložank…pa ljubezen šmarnice… Jas sn samo ena vejka ljubezen!!!… Vi desnosučni pa ste dostikrat bili deležni ljubezen župnikof…še gnes imate travme!!!

   • a ti to na podlagi tvojih TOTI rdečih župnikov. Tak iz prve roke. Verjamem, so mnoga pričevanja tam od davnega desetletja nazaj. Samo v NEMČIJI 2 MIO. Te niso dodatno podučili?

 36. no in taki, ki do danes nimajo niti ure dela in s svojimi rokami zasluženega EURČKA imajo možnost da pametujemo po doktrini marksizma, da pač vzameš kolikor rabiš! A ni že čas, da nekdo uporabi špičake in pokaže mulcu, akko se stvari streže?

 37. To ka je reko Miha Kordiš ni sovražni govor!!!… Če bi bil, bi o tem poročali glavni portali rtvslo, Delo, Dnevnik, Planet TV, 24ur??? Niše o tem nič ne poroča…se pravi tretjerazredna tema za verodostojne medije in prvorazredna tema za desničarske zmazke !!!

 38. obvezen člen v ustavo.. pravica do pameti.. v javnem sektorju ne sme delat nihče, ki nima vsaj 5 let delovnih izkušenj v zasebnih podjetjih. Enako za poslance. naj si pezde po FDVju odpre vsaj trafiko, pa potem kandidira in promovira komunizem.

 39. Kot vojni veteran vojne ZA SLOVENIJO vam povem, da se za takšno SLOVENIJO, kot jo imamo danes nisem boril, lahko celo zatrdim, da se velika večina mojih soborcev zgraža nad tem kaj je nastalo iz tega v kar smo takrat verjeli in upravičeno pričakovali. Grobo je poteptana izražena volja slovenskih ljudi na plebiscitu in izigrana politika in nato zapuščina DEMOSA, ki smo ji ljudje zaupali in vanjo verjeli. Ne to ni naša in ne Pučnikova Slovenija, izrodila se je v nekaj kar je bilo značilno za ex Jugo in ne v drugo Švico, kot smo upali in želeli takrat. To kar imamo sedaj zagotovo ni podobno demokraciji in pravni državi vsaj takšni ne, ki jo.vsak dan gledam tam prek meje v sosednji Avstriji in prav iz tega razloga bo v kratkem tam živelo več mladih slovenk in slovencev, kot doma v Sloveniji, ki bo počasi postala kup ideološko sprtih zagrenjenih starostnikov a z realnim problemom kako z mizerno penzijo preživeti mesec in dostojno čas, ki jim še preostal na tem svetu.

  • Sestop z oblasti je bil zelo premišljen, pustili so demosu da se je izpel nato pa so načrtno spet prevzeli oblast v svoje roke. V resnici jo sploh niso spustili iz rok, ker se je ves kader obdržal na položajih, ki je moral SLAVITI določeno kasto, pa tudi pogoji so bili, da si moral plačevati ČLANARINO! In kaj lahko pričakuješ od takega kadra. POTRPETI moraš 50 let, da stvari porihta narava. Šele potem se bo začela delati demkracija!

   • Ne, ker bodo za krmilo splezali Kordiši in Meseci. Samo se ne bo nič uredilo, ker kriminalci ne bodo šli nikamor in ne bodo nehali krasti. Kriminalec krade samo čedalje več, če mu sistem gleda skozi prste in je v njem pomemben posameznik.

    Morilski trdorokci so si skozi šolski sistem in družboslovne fakse vzgojili naslednike, ki danes bebljajo o Marxu kot leta 1953, hkrati pa vedo, da se jim to tudi splača.

 40. Dovolj žalostno je že to, da imamo v parlamentu več kot pol komunistov. Še bolj žalostno pa je, da so komunisti tako popolnoma brez manir. In so vedno bili.

 41. Za Kordiša bi bilo bolje, da bi diplomiral, smrkavec domišljavi. Potem pa bi ga bilo treba naučiti civiliziranega obnašanja. Na FF bi morali spet uvesti sprejemne izpite in zavrniti vse tipe, ki tja ne sodijo. Med njimi večino bleferjev na filozofskem oddelku.

  • Bolje, da ne diplomira, ker bo potem še bolj nor.

   Sicer bi bilo pa treba ukiniti FDV in tako FF.

   Filozofija ni za norce, je resna zadeva.

   • FDV in FF nista eno in isto. Na FF je kar nekaj uglednih oddelkov (predvsem jezikovnih), ki uživajo ugled tudi v svetu, so pa tudi ničle tipa Kordiš in Repe in še kar nekaj takih, ki močno kvarijo podobo celotne fakultete.

   • Bolj kot je že nor ne more biti in ravno iz tega razloga podganji levaški čefutarski iztrebek tudi ni sposoben diplomirati iz bilo česa.

 42. In prav to je razlog,da jaz nisem v parlamentu,ker bi vsakemu takemu takoj razbil gobec in mu ga zaprl za veliko časa.
  Prekleta gnida čefutarska ni vredna,da gazi po Slovenski zemlji smrduh levški komunajzerski.

  • Tak gledaj, da jas ne bom tebe poiskal in ti razbil gobec…tak po haloško, brez milosti!!! Te boš vido ka pomeni bit Haložan… Kapish pokveka posrana???

   • Ne kokodači gnida pokvarjena komunajzerska,ker to kar si sedaj napisal boš sigurno obžaloval spak pedofilski.
    Ko bom šel čez tisti konec bodi več kot siguren,da te bom poiskal in izsledil po sosedih smrduh smrdljivi,ker te imam že tako ali tako poln kurac.
    Bova potem videla komu boš ti razbil gobec peder smrdljivi komunajzerski impotentnež ciganski,ko te bodo par mesecev spravljali skupaj na kliniki,če ti ne bom popolnoma zdrobil te zahojene zabite tikve ali ti jo odtrgal pa zatlečil v tvojo buzerantsko rit.
    Marš smrdljivec smrdljivi.

   • Ko smo zadnjikrat nalomili Haložana pred dolgimi leti, je cvilil, da se je potem vsem zasmilil. Vidim, da so se Haložani izgleda spremenili v tem času?

 43. To ka je reko Miha Kordiš ni sovražni govor!!!… Če bi bil, bi o tem poročali glavni portali rtvslo, Delo, Dnevnik, Planet TV, 24ur??? Niše o tem nič ne poroča…se pravi tretjerazredna tema za verodostojne medije in prvorazredna tema za desničarske zmazke !!!

  • Žaliti desnico od prvih mitingov v Krimski Republiki 1942 naprej pa do danes, ni niti žaljivo niti sovražni govor. Seveda obratno pa je sovražni govor.

 44. Poslanec Združene levice Miha Kordiš v
  parlamentu grobo žalil predstavnike Gibanja za otroke in družino, ki so
  prišli predstavit svojo novelo družinskega zakonika

  Dejstvo je daj je tovariš Miha Kordeš primitivec – podobni primati kot je miha kordeš so po primitivni formuli tudi prišli v parlament _tajkuni potrebujejo v parlamentu mlajše posrance-se opravičujem poslance.

  Kakšni bedniki nam vladajo – to ne morš verjet-_- se izboljšuje vendar prepočas.
  ____________________
  Lep pozdrav

  • Hahahaha.
   Ja to je bilo posneto,ko mu je namestil njegov sosed,ker sta z njegovim bratom hodila natepavat njegove koze “Julike” katero sta porivala buzeranta v rit.
   Sosed je najel dva buziča katera sta “Tuneka in brata dobila zraven” potem ju odpeljala v gozd kjer je “Tunek” dobil enako porcijo kot “Julika” v rit.
   Cvilil je pa zato kot prašič,ker je ta kateri ga je naskakoval imel tako nenormalno velikega,da mu je rit razčesal.Hahahahahahahahahahaaaaaaaaaa

 45. Čujte, medtem ko desnosučni vrtite svoje jezike in filozofirate tja v tri dni, kako je Kordiš deklasiral Primca in tisto staro babo… predsednik vlade in gospodarski minister sta uradno potrdila informacije, da Magna del proizvodnje seli v občino Hoče-Slivnica… Vidite, spet bojo nova delovna mesta. Desnica laple, levica dela !!!

  • spet lažete. Magna v Avstriji zapira, kjer je dajala 3 krat večjo plačo, sedaj bo te ljudi zaposlila v SLO in jim dala ustrezno minimalno plačo, ki je v SLO, s tem, da bo država dala milijončke.boš dojel tragikomendijo! Selijo umazano industrijo, kamor sodijo lakirnice. Visokotehnološke lakirnice, namreč rabijo ljudi samo za kontrolo kvalitete.

    • Hja, bo treba sprejeti tudi umazana dela, da bomo lahko preživeli prenapihnjeno javno upravo (ali kako se že reče tej golazni kjer se delovna mesta dedujejo)..

     • Res je.Levaki oziroma komunajzerski čefutarji za drugo seveda niste sposobni kot za gonjenje lopat in krampov.
      Sedaj,ko bo prevladala desnica na vseh položajih vas bom levake dal aretirati ter boste šli na prisilna izkopavanja grobišč kjer ste oziroma so vaši komunajzarski morilci pobili in zagrebli nedolžne žrtve po povojnem času.
      Sram vas je lahko levaške komunajzarske gnide katere ste pobijale nedolžne majhne otroke,ženske ter starčke kateri se niso mogli braniti pred vami.
      Drugih se pa niste upali lotiti,ker bi vas zmleli.
      In sedaj se še “SPAKE SRAMOTE” upate oglašati?
      Na vašem mestu bi vzel štik in se šel obesit,da ne bi bil za sramoto na tem svetu.
      Marš drhal komunajzerska zaleti se mi z nosem v rit,da se ti v gobec poserjem.

  • Primitivec vedno deklasira druge s svojo primitivnostjo. Tako je vedno bilo. Ko mu zmanjka, začne vpiti fašisti in farški propagandisti.

   Primitivca lahko utišaš le z vrnjeno primitivnostjo. Tega se bo žal moral g. Franci Donka še naučiti. A brez tega, se bojim ne bo šlo.

  • Joj, tukaj si pa dobro udaril mimo. Pa veš kaj vam bo Magna tam gori zgradila ? Na poljih ?
   Galvano in lakirnico za avtomobilski pleh !!Najbolj umazan del proizvodnje. To pa vlada , oz. levaki niso povedali ?
   Fino, a ne ? Ne veseli se preveč.

 46. Spoštovana gospa Svetlana Makarovič je nekoč rekla: “Zmaga nad fašizmom je zmerom samo začasna. Vedno znova ga je treba pohoditi. Je kot mrčes, ki se razmnoži, medtem ko ne gledaš. Kot ščurki. Ko že misliš, da si jih zatrl, in pozabiš nanje, v temi spet prilezejo na plano.”

  • Si mislil MakaroviĆ Veš čifurji in rdečuhi nikoli ne boste ljudje , ker ste kot podgane.
   Požrete vse , živite na drug račun in za sabo pustite bedo in upostošenje.
   Res se vas je težko znebitei vendar počasi vas bomo spravil tje kjer spadate.
   Na smetišče zgodovine!

   • No, to pa je res višek retorike na teh straneh..
    In potem pričakujete, da vas bo narod resno jemal ?!
    Še sreča, da imate na tej nori tv svoje zatočišče..Ustrezne ustanove ne bi zmogle takšnega navala..

    • “Zmaga nad fašizmom je zmerom samo začasna. Vedno znova ga je treba
     pohoditi. Je kot mrčes, ki se razmnoži, medtem ko ne gledaš. Kot ščurki.
     Ko že misliš, da si jih zatrl, in pozabiš nanje, v temi spet prilezejo
     na plano.”

     To da je višek retorike?
     Ah, daj no…

  • Iskanje fašistov je stalen in neprekinjen proces in ga upravičeno lahko enačimo z iskanjem krivovercev v srednjem veku, je še dodala ga. Svetlana.

  • In očitno je imela prav.Levaki čedalje bolj lezejo naokrog kot,da se je pričela ušiva epidemija.
   Med njimi si seveda tudi ti zato raje molči in teg ne dajaj na plano.

  • no ja, takšna “mrčes”, ščurki jugoporekla, ki gomazijo po Sloveniji jo uničujejo s prenosom virusa norosti – norih krav…….. Izgleda, da bo za takšne dovolj malo pipsa!

 47. Me zanima če je to tudi spada med sovražni govor?…Svetlana Makarovič, umetnica, temna diva slovenske poezije, pravi: “Nobene sprave ne more biti. Kakšna sprava, kaj ni vse jasno? Saj jih ne pobijamo. Stvar je urejena. Saj tudi vsi partizani nimajo groba. Naj zdaj mi plačujemo za izkopavanje kosti in analize DNK, ki bodo dokazovale, kdo je bil fašist, kdo komunist, kdo je bil ustaš in kdo je bil kar nekdo? Saj imajo spomenike, maše, shode na Rovtah, domobranske pesmi, kdo pa jim kaj hoče? Naj izkopavajo in pokopavajo svoje na svoje stroške, če ne vedo, kje naj prižgejo svečo. Pravzaprav, če ne vedo, kam bi s svečo, naj si jo nekam vtaknejo.”… Pje, to že meji na umetnost, ne pa sovražni govor!!!

  • Ta kruta izjava cenjene umetnice Svetlane Makarovič se še vedno citira kot pravilna. Za mnoge desničarje pa je to bolečina ker ne morejo priznati poraza…zato razprave levice v parlamentu označujejo kot sovražni govor!!!

   • Ta “cenjena” umetnica, priviligiranka, lahko upravičeno govori in sovraži le samo sebe in sodi le o sebi, ko pravi, da jo po smrti “lahko predelajo v hrano za mačke”!

   • Makarovićhudićevki je v njeni pokvarjenosti najbolj žal, da ne more več zanosit in bi lahko pred kamero rtvslo abortirala na stroške zzzs.

   • Sem pozabil vprašat iz katere umobolnice ti pišeš po cele dneve,ker so ti v tvojem domačem kurniku izključili elektriko zaradi neplačevanja položnic za katere ti je denar dajal KARITAS ti si ga pa raje pognal po grlu.
    No ja v psihiatriji si vsaj na toplem tako,da ne rabiš sovaščanom krasti drv za kurjavo lenuh leni.

 48. Sovražni govor…a to bi radi?…Ajd, te pa gremo: A se še spomnite tvita sestre SDS-ove poslanke Eve Irgl, Lejle Irgl, ki bi v Slovenijo spustila le migrante s krstnim listom?… Dopolnil jo je Sebastjan Erlah, ki se podpisuje kot novinar…. Sebastjan Erlah: @LejlaIrgl jaz imam še bolj radikalno: Dovoliti približanje meji zgolj na 500 metrov. kar je več, vse postreliti, Bog bo že poznal svoje.

  • Ne kokodači gnida pokvarjena komunajzerska izstospolna,ker to kar si napisal tam spodaj boš sigurno obžaloval spak pedofilski.
   Ko bom šel čez tisti konec bodi več kot siguren,da te bom poiskal in izsledil po sosedih smrduh smrdljivi,ker te imam že tako ali tako poln kurac.
   Bova potem videla komu boš ti razbil gobec peder smrdljivi komunajzerski impotentnež ciganski,ko te bodo par mesecev spravljali skupaj na kliniki,če ti ne bom popolnoma zdrobil te zahojene zabite tikve ali ti jo odtrgal pa zatlečil v tvojo buzerantsko rit.
   Marš smrdljivec smrdljivi.

  • tunek, ali ti je ta sistem, ki so ga uporabljali komunisti v vzhodni Nemčiji, pod komunistično SZ, ko so na tak način poklali svoje državljane, ki so si drznili približati se ograji – na meji, kjer so imeli avtomatske šnelfajerce, ki so se avtomatsko sprožile in streljale vse tiste, ki komunizma niso hoteli več prenašati? No, ja, saj tudi udbovsko titoistična golazen pri nas ni bila kaj dosti bolj prida, za razliko od stasija, so ti tile jugoudbovski graničarji dali šus v tilnik!

 49. Nerad se ponavljam, toda treba je omeniti “izvirni greh”..
  Po vsaki vojni so zmagovalci zakopavali poražence, njihove somišljenike in tudi povsem nedolžne..
  Druga svetovna vojna se je pač iztekla tako kot se je in zakopavali so tisti, ki so se v zavezništvu borili proti Dolfiju..
  Če berem tukajšnje komentarje vidim, da bi bilo zakopanih bistveno več nedolžnih Slovencev, če bi zmagali tisti, ki so se borili v zavezništvu s Hitlerjem..
  Dejstva so dejstva…in kolaboracija je žalostno dejstvo, kot je žalostna tudi kazen zanjo, še posebej zato, ker otroci in ženske niso bili nič krivi…Sedaj pa spat …in ne bluzit..

  • Res je kužek luckyss…praf imaš… Samo tisti drugi cucek…mislim da je @cosmosjasnovidec…pa je nevaren za današnjo družbo… Če samo pogledaš njegof besedni “zaklad” vidiš, da bi on lahko bil SS oficir ali Gestapo…v domobranski uniformi!!!…Pa še gej je…@garfi je njegov ljubimec.

   • SS pa tudi Gestapo ni maral levakov in komunajzarjev,ker so že takrat vedeli kaki izrodki izdajalski komunajzerji so.
    Najprej v sodelovanju z nemci okupirali obilo držav,ko so se pa vmešale vse države sveta oziroma je nastala 2.svetovna vojna so pa nemce izdali in pričeli lesti v tazadnjice zmagovalcem nad nemci.
    Toliko v vednost butelj ciganski in se ne spuščaj v taka komentiranja,če nimaš pojma.

   • tunek, je pa le nekdo, ki ti jedal vetra…… Zakaj pa normalne ljudi, ki so ti stopili na žulj, proglašaš za geje? Morda zato, ker ti je zmanjkalo “partnerjev”? No potem pa pojdi v Lublano, bojo tam poskrbeli zate in tvoje gejevske potrebe – muslijem so že zgradili džamijo, vam gejem pa prirejajo parade, z opankarjem na čelu! Pohiti, da še tistih nebo zmanjkalo!

  • Nekaj mi pa le ni jasno.
   Če je vse tako normalno in logično, zakaj se o tem ni smelo cca 50 let niti pisniti?
   Da ne bi vrglo slabe luči na pravljice, ki so nam jih pripovedovali?

   • Na pamet govori, ker tudi tukaj poteka akcija vsegliharstva, češ saj je bilo povsod enako. V resnici pa pojma nima zadevi, pa ni bilo povsod enako. Samo pri nas se je to zgodilo, kar se je.

  • Obstajaja konvencija o zaščiti vojnih ujetnikov, ki se jih držijo prave vojska! Komunisti so izvajali revolucijo in se partizanska “vojska” ni držala mednarodnega prava! Torej niso zmagovalci, so ZLOČINCI in izvajalci GENOCIDA, ki nikoli NE ZASTARA!

   • Če bi malo poznala zgodovino, bi vedela, da so tudi zavezniki takrat kar nekajkrat pozabili na mednarodno pravo..da o Rusih niti ne govorimo..

    • Generalno je tole nakladanje, da mu ni para. Zavezniki in niti Rusi Niso streljali vojnih ujetnikov, so se pa Rusi znašali nad nemškimi civili, še posebej ženskami. V zavezniških armadah je bilo posilstvo sankcionirano z vojnim sodiščem ter tudi usmrtitvijo (primer v Franciji, kjer je ameriška vojska usmrtila dva ameriška vojaka zaradi posilstva, pred hišo svojcev žrtve.)

     Po sporazumu med Stalinom in Zavezniškimi vodji so se zajeti vojaki v nemški službi ROA oziroma znani kot Vlasovci izročili Rdeči armadi. Bilo jim je sojeno kot izdajalcem, ter so bili obsojeni na prisilno delo v gulagih. Razen samega Vlasova in nekaterih vodij, ki so jih po sojenju ubili.

     Po 09.05.45 torej znanih primerov načrtne množične likvidacije zajetih nasprotnikov katerekoli vojske ni. Razen v Sloveniji in na Hrvaškem.

     • IN? Kaj bi ti zdaj rad? Kaj imaš TI!! s temi zgodovinskimi dejstvi in s tem kdo je koga pobijal. Ne ni bilo prav! In? Kaj zdaj. A naj cele dneve pregledujemo papirje,kdo je kje koga ubil pred skoraj sto leti? Komu bo to koristilo? A misliš, da boš prišel na oblast s takim jamranjem in ponavljanjem prežvečenih tem izpred 80 let? Ljudje želijo živet! Dobro živet. Briga jih za bele in rdeče!
      DR Janez Sveti realist

     • Pomagal izkoreniniti laž, ki je prisotna v slovenski družbi. Govorjenje na pamet, brez preverjenih dejstev, ko vsak vehementno trdi nekaj kot sveto resnico, pa je nekje nekoč nekaj ujel z enim ušesom, pa v 5 sekundah osvojil vso temo. Reci tamle Lackiju zakaj šopa? Zakaj se ne vtakneš vanj?
      Danes lažeš o zgodovini, jutri lažeš o statistiki, o gospodarski rasti, ni ti problem, češ saj vsi lažejo. Zapomni si prvi korak k ozdravitvi Slovenca je trenutek, da se neka šopati med seboj, si lagati in poveličevati sebe in svoje.

      Ta narod sploh ni doživel neke katarze, vsi narodi so jo o sebi. Ti bi pa vse skupaj pospravil, pa kao zaživel naprej. S kom, s Cerarjem, s Fajonko, tamle s Kordišem, po starem, na puf?

      Vsi narodi obsojajo zločince med njimi, če ne takoj, pa kasneje, takšne bogove kot so bili Stalin, Mao, Chausescu, Ulbricht, Mussolini, Hitler.

      Ti bi pa dejal, pa kaj, komu bo to koristilo? Kaj si pr ta prav?

     • A kaj koristi,ko rečem, da so našteti vsi zločinci? Se bolje počutiš? Naše gospodarstvo je u kurcu, ker večina samo porablja in manjšina za to gara. Se dobro počutiš, ko sem to napisal? Se ? OK. In kaj zdaj? Boš poskrbel sam za sebe in se z svoje slabo počutje nehal izgovarjat na druge?
      DR Janez SVeti genij

     • Način kot: Ok so vsi zločinci, a je prav! A je prav! A maš zdej dost! A si dobil ta svoje!

      Ni način. Ni kesanja. Ni obžalovanja.

      Naše gospodarstvo je u kurcu, ker večina samo porablja in manjšina za to gara.

      Naše gospodarstvo je v kurcu, ker se je samoupravni socializem preselil na Javno, država pa je postavila gospodarstvo na globalni trg z načini in zakoni samoupravnega socializma. Z lahkoto se je zapiralo proizvodnje, ko je sedaj en kurc ostalo, se pa cvili in sprašuje, kako, zakaj…

      Za to pa je v veliki meri odgovorna druščina, ki si jo imel priliko videti v nedeljo na zletu v dražgošah, kjer je kazala svoje mišice.

    • Praviš Rusi, malo pomisli, kdo je bil tam takrat na oblasti, naši so se pa od njih naučili.
     Tito je v času šolanja v Rusiji lepo dan odstraniti okoli 800 sodelavcev, pradvojnih jugo komunistov.

   • Komunisti so njihove soborce partizane oziroma tovariše kateri so verjeli v lažno komunajzersko propagando in se z pobijanjem nedolžnih žrtev niso strinjali prav tako pobili in zakopali z ostalim civilnim prebivalstvom.
    Bili so takoj po vojni namreč pravi dobri partizani katere je “stalinova” komunajzerska horda pobila,ker niso verjeli v stalinizem in bili na veliko razočarani,ko so spoznali,da so bili prevarani z lažno komunajzersko ideologijo.
    Pravi partizani so se borili in dajali življenja za svobodo ljudstva,enakopravnost ter vse kar jim je komunizem obljubljal med vojno.
    Po končani vojni so pa seveda bili razočarani nad prevlado komunajzerske morilske izmečene horde ter vzpostavitvijo diktature nad prebivalstvom.
    Zato so nažalost morali umreti kar pa so njihovi levaško komunajzerski morilci za večino izjavili,da so jih pobili nemci že med vojno.
    Tisti kateri so pa vedeli resnico so pa iz strahu molčali,da jih ne bi doletelo enko in nekteri še molčijo danes.

   • Olga, ne smemo pozabiti, da je bilo največ klanja, v Sloveniji, šele po vojni – v “mirnodobskem času”, vse od jeseni 45, pa do 58 leta! In to niso zagrešili “vojni zločinci” ampak stekli jugosrbi – hlapci komunistov in ostala psihopatska titoistična golazen!

  • Tvoji vsrani rdeči jugotitoisti, v čem so pa “zmagali”? Ali je bilo tekmovanje v balkanskem klanju slovenskih vratov, poštenih Ljudi?
   Predvsem so pa tvoji rdeči psihopati klali, množično in po naročilu 6. največjega zločinca, psihopata, pedofila in množičnega morilca, roparja jusifa tita, po 45 letu, ko so se privlekli iz lukenj, kjer so se skrivali in občasno iz katerih so odšli na klavske pohode nad poštene Slovence in roparske pohode, posiljevalske itd., ko je bila Evropa “osvobojena” (pa ne od partizanov) in nam nastavila največjo zločinsko podgano – tita, ki je bil do 41 leta zaveznik s hitlerjem in stalinom! In nehaj že otresati svoj renčeči gobec, se sliniti, ker postaja nevarno tudi zate, ki odobravaš zločince in njihove zločine, nad nedolžnimi ljudmi, med katerimi je bilo tisoče otročičkov, tudi nerojenih in njihovih mamic! Bolana rdeča stekla golazen!

  • Norveška – 93.000 ljudi se je znašlo v preiskavi, pred sodiščem obsojenih 20.000, 44.000 oproščenih zaradi pomanjkanja dokazov. 30 ljudi obsojenih na smrt, 25 so jih izvršili. 72 obsojenih na dosmrtno ječo, 4.832 jih je dobilo od 1 do 3 leta zapora. Okoli 30.000 ljudem so bile odvzete državljanske pravice.
   Nizozemska – v preiskavi udeleženih 452.000 Nizozemcev, izpeljanih čez 200.00 formalnih postopkov. 154 ljudi je bilo obsojenih na smrt, izvršenih 42. 14.300 ljudi obsojenih na zapor, 149 na dosmrtni. 60.000 ljudem odvzete državljanske pravice.
   Francija – izvršenih 10.000 izvensodnih usmrtitev, nastalo je 311.000 dosjejev, polovica je imela sodno nadaljevanje. Obsojenih je bilo 13.300 ljudi, od tega 7.037 na smrt. izvršenih je bilo 791 smrtnih kazni.
   Luksemburg – v zaporu je bilo 5.100 kolaborantov, 12 oseb je bilo obsojenih na smrt, izvršenih 8 smrtnih kazni. 863 oseb je bilo obsojenih na prisilno delo, 1.186 ljudi je izgubilo državljanske pravice, izvedli 7 izvensodnih usmrtitev, bilo je nekaj čez 10 smrtnih žrtev v taboriščih zaradi lakote, brutalnih postopkov stražarjev in samomorov.
   Slovenija – izvensodne usmrtitve 11.757 domobrancev, 159 policistov Ljubljanske krajine, 23 mobilizirancev v nemško vojsko, 61 Slovencev v nemških policijskih in drugih uniformiranih enotah, 19 pripadnikov italijanskih republikanskih enot, 20 partizanov 1.847 civilistov in 618 oseb neugotovljenega statusa. Obsojenih na smrt 211, od tega 203 zaradi političnih razlogov. Dosmrtno ječo je dobilo 37 ljudi, državljanstvo je izgubilo 9 oseb, odvzem prostosti s prisilnim delom je dobilo 8.038 oseb, samo odvzem prostosti je dobilo 18.876 oseb,prisilno delo brez odvzema prostosti 2.822 oseb, poboljševalno delo je moralo opravljati 9.484 osebe. Politične in posamezne državljanske pravice je izgubilo 3.553 oseb. Prepoved opravljanja določenega poklica je imelo 479 oseb. Premoženje so zaplenili 1.957 osebam, izgon je doživelo 338 oseb.

 50. Če pozorno beremo poste psa @cosmosjasnovidca opazimo, da je njegof sovražni govor predfsem proti političnim nasprotnikom in LGBT-ljudem… Kako žalostno !!!

 51. “Miha Kordiš v parlamentu grobo žalil ”

  Kdor je spremljal sejo odbora v živo, je lahko opazil da so bile provokacije in žalitve tega ogabnega levičarja vzklajene s predsednikom odbora.

 52. Fogglof Tunnek cosmosjasnovidec • eno uro nazaj
  No no, ka bo hemeroid počo? Zakaj taka jeza? Brezveze. Kljub temu pa boš bit…kot kristus!!!

  Ne bom se tukaj z tabo na veliko več ukvarjal,ker nisi vreden.
  Ampak zapomni si eno.Na daleč se ti niti približno ne sanja z kom imaš opravka in z kom se zajebavaš ter mu kvasiš take pizdarije.
  Vedi pa to,da nikoli nikomur nisem ostal nič dolžan pa tudi tebi ne bom.Sam sem šel v ciganske vasi na izterjavo in podobne zadeve ter premlatil ciganov poln kurac,če so se mangupirali ne,da ne bi tebe mimogrede.Malo se pozanimaj kaj vse se je z cigani godilo že kar par let nazaj in kaj se še pa boš vedel komu si talal take blesave kretenske komentarje levak zahojeni.
  Glej okrog sebe kje hodiš,da ne boš na veliko presenečen,ko boš dobil tako brco v glavo,da boš mislil,da so rusi napadli Slovenijo majmun odjebi.

 53. Zanima me, ali vi vsi to resno pišete, ste pod vplivom alkohola ali ste umsko prizadeti? Grozite eni drugim, ter pišete ene in iste neumnosti. Zakaj? Ker so se neki naši predniki pred skoraj sto leti klali med seboj, bi se vi radi še danes. OSLI!
  Kaj vam manjka? Malo pameti. Nič drugega.
  Pisarite, kot da so tam neki famozni levi, udba in kaj vem še kdo krvi, ker imate premajhno plačo,premajhnega oneta, frigidno ženo in zabite mulce? Dajte se pogledat v ogledalo in se vprašajte, kaj je narobe z vami, da vidite okoli sebe same zombije! Pismo a to je vaše življenje?? Sami sebi ustvarjate pekel! In ni vam dovolj! Še vojne bi se šli! A ste popolnoma znoreli!
  DR Janez Sveti genij

  • Se strinjam.
   Vojna je nekaj izmed najslabšega in groznega kar lahko doleti prebivalce in je sama pomisel na njo že groza.
   Ampak kot sam vidiš kaj se dogaja očitno brez nje ne bo šlo.
   Pristaši muslimanskih migrantov namreč nočejo in ne bodo spremenili mišljenja kot vidiš po komentarjih.

   • Mislim,da me Slovenci ni pristašev islamistične širitve. Obstajajo nesoglasja okoli pogledov na rešitev problema. Kakor običajno so najbolj glasni ekstremisti obeh strani. In ti psihopati so značilni za vzroke vojn in konfliktov. Jaz se ne bojim udbe, ne rdečih in ne islama. Pravzaprav, mi je vseeno za njih. Teroristi? Vedno so bili in bodo. Vseh barv in politik..Trenutno so pač aktualni norci,ki so zamenjali vero za norost!
    DR Janez Sveti vesoljc

    • Tudi jaz in še ogromno drugih se ne boji nobenega od teh.
     Drži pa tudi,da med Slovenci ni pristašev islamistične širitve že iz spoznanja kaj vse se dogaja drugod po Europi in to je predvsem tudi razlog za mržnjo proti njim.Ščiti jih zakon bolj kot lastne državljane za kazniva dejanja pa sploh ne prejemajo ustreznih kazni ali so pa smešno majhne.
     Europske državljane se kaznuje z nenormalno pretiranim kaznovanjem za prekrške migrante pa za posilstva,rope kraje in tako naprej celo samo z pogojnimi.
     Takih in še veliko sličnih napak je prisotnih seveda z leve vlade katera enostavno nima posluha in tega niti ne skuša preprečevati ampak še jih celo naseljuje.
     Kot sem že pisal osebno nimam nič proti začasni naselitvi migrantskih starčkov,otrok in žensk katere res prihajajo z vojnih območij ne pa z moškimi kateri so sposobni za bojevanje.
     Med migranti je pa z vojnih območij migrantov kot kaplja v morje proti muslimanski zalegi katera je nastrojena samo z kriminalnimi načeli in katera je že zavzela Europo.
     Taka situacija spodbuja mržnjo prebivalcev in desničarjev do levakov kateri še pa vse spodbujajo z provociranjem.

  • sveti janez, ti izgleda, da se ob pisanju takšnih “komentarjev”, sam gledaš v ogledalo……..pa še vedno nisi razumel, da to, o čemer pišeš ti in se zgražaš nad drugimi, si ti sam!

   • Ko se pogledam v ogledalo vidim lepega genija. Vsekakor pa se mi vsi primitivci, ki pisarite ene in iste zgodbe o rdečih, pa udbi, pa islamu zdite ena navadna prestrašena gruča ovc.
    Jaz se ne bojim, Kučana, ne Janše in ne kamelotrajbarjev.
    DR Janez Sveti

  • Za koga hudiča se pa ti imaš, da boš nekomu diktiral, kaj sme in kaj ne sme pisati.
   Blebečeš o tem, da so se neki naši predniki klali v preteklosti. Ti predniki so bili tudi moji bližnji, moj oče in moja mati, ki sta se za las izognila smrti s strani boljševiško komunistične golazni. In ti pezde zabito komunistično, boš zaradi tega, ker kritično pišem o tistih časih, mene zmerjal z oslom? Potem se pa še sprašuješ, kaj nam manjka? Manjka mi nekaj, kar sam smatram Svetim, to pa je pravica in resnica.
   In ti v svojem nicku uporabljaš besedo Sveti? Tvoje dojemanje sveta je svetlobna leta od tistega, kar naj bi dejansko Sveto bilo, zato besedo Sveti v svojem nicku, raje zamenjaj z besedo Temačni. Ti bolj pristaja glede na vsebino tvojih postov.

   • Sicer vem kakšni so bli izdajalci ampak ti bi se šel pa kar državni terorizem? Ali imaš mogoče privat vojaški avion. V vsakem primeru si pa poden od podna poden od človeka. Tujec v ameriki, tujec v SLOVENIJI. V Ameriki bi tolkel čez Ameriko. V Sloveniji čez Slovenijo. Glede na starše se nisi spremenil. Zato kar ostani tam kjer si. Naj te imajo drugi na grbi….

    • Nimam privatnega vojaškega letala.
     Je pa moj sin fighter pilot v USAF in leti F-15 Eagle, ki še vedno spada med najzmoglivejša lovska letala na svetu.
     Nikoli nisem in ne “tolčem” niti po Sloveniji niti po USA. Sem pa izjmemno kritičen do vsega, kar smrdi po komunizmu.
     Podpiram pa vsako politiko, ki je naperjena proti kakršnemukoli komunističnemu gibanju.
     Zato tudi izjemno cenim spoštovanega ameriškega Senatorja Joe-ja McCarthy-ja, ker je US očistil prekletega zla, ki mu je ime komunizen na način, kakršen se spodobi, za komunistične zblaznele podgane.
     Enako v Sloveniji podpiram vsakega politika, ki si prizadeva trajno uničiti prekletstvo Slovenije, to je komunistično golazen.
     Nikoli pa nisem bil tujec ne v USA, kakor tudi ne v Sloveniji, kat pa nebi mogel trditi zate, kar se Slovenije tiče.
     Kar se pa mojih staršev tiče, sta bila moj oče in mati gospod in gospa z veliko začetnico za vse komunistične podgane.
     Niti ena komunistična podgana ni s svojim lastnim delom ustvarila niti stoti del tistega, kar sta ustvarila moj oče in mati.
     In hvala Bogu, da sem jima tudi sam podoben in sem na to tudi izjemno ponosen.

   • Jej,jej, saj te popolnoma zastopim, da si jezen, ampak malo se pa le zadrži. Se da lepše povedati. (Da ti povem poravici, ko sem jaz jezna, sem tudi taka kot kakšen furman. Samo, da se zlajam doma na dvorišču, tukaj pa povem bolj kulturno.)

   • Lepo si se opisal. A te je strah? Koga se bojiš? Mene? Kakšno pravico, bi pa ti želel? Za koga? Za sebe? O ti teslo zabito! Kaj imaš pa ti reva posrana z 2 SV?
    Torej. Partizani so pod vodstvom Komunistične partije povzročili med vojno in po vojni veliko zločinov. In kaj zdaj? Kaj bi ti rad? To vsi vemo. Kaj bi rad? Kaj je pravica? Da jih pobiješ? Torej? Zmeden si! Po eni strani se pritožuješ nad zločini, sam bi jih pa rad počel, pa nimaš jajc reva!
    Namesto, da jokaš po komentarjih nad udbo, komunisti in marsovci, se spravi kaj pametnega delat, da ne bodo vsi drugi krivi ta tvojo bedno življenje. Sam si si kriv in nobeni partizani. Teslo zmedeno.
    Tako! napisal sem v stilu, ki je tebi edini razumljiv. Ker vem, da kljub temu večinoma ne boš razumel, me še kaj vprašaj.
    DR Janez Sveti genij

    • Pezdeti, kakršen si ti, veliko pripomorete, da slovenski narod še 70 let po končani WW2 nima razčiščene zgodovine, kar je vzrok, da ta narod še vedno ni spravljen. Kdor nima razčiščene preteklosti, tudi nima in ne more imeti svetle prihodnosti. Dokler neka država temelji na temeljih laži, nima v prihodnosti nobene perspektive in jo čaka klavrn konec. Znaki takega konca, pa so že zelo prisotni v tej državi.
     Torej kaj bi rad me sprašuješ? Preprosto, da se revidira vsa med in po vojna zgodovina in se jo na novo napiše takšno, kakršna je v resnici tudi bila, vse žrtve komunističnega nasilja pa dostojno pokoplje.
     Režim in zločince, ki so v tistem času počeli zločine, pa obsodi. Tudi moralna obsodba bo zadoščala. Nadalje, da se zakonsko prepove v javnosti nošenje vseh totalitarnih simbolov in vsega, kar spominja na totalitarni režim, tudi ukinitev vseh praznikov, ki spominjajo na NOB, kajti NOB je v resnici bila samo instrument za izvedbo krvave revolucije, s katero so si komunistični zločinci na nedemokratični način mimo volilnih skrinjic prigrabili oblast in jo dolga desetletja vzdrževali z hudo represijo in terorjem nad lastnim narodom in ga na tak način dobesedno zasužnjila. Zato je nedostojno, da se še danes v Sloveniji praznuje dan zasužnjevanja slovenskega naroda s strani KP.
     Kaj imam jaz z WW2? Neposredno nič, ker takrat še nisem bil rojen. Imata pa zato moja starša in še nekaj bližnjih sorodnikov izjemno krute izkušnje takratnega časa. Torej se takratno obdobje posredno tiče tudi mene.
     O strahu in ostalem tvojem ničvrednem gobezdanju, pa kdaj drugič.

     • Čeprav si napisal (pričakovano) črno belo zgodovino, se strinjam z napisanim.Ni kakor pa ne morem, da nebi povedal, kako se ve kdo je zmagal v 2.SV in kdo je sodeloval z okupatorjem. Kaj ti zahtevaš in kaj je realno, da se bo zgodilo, boš sam videl in ti jaz ne bom sugeriral. Da v Sloveniji vlada mreža lopovov, ki so potomci mreže komunistične partije je jasno. jasno, d tile današnji kriminalci nimajo več politične ideje ampak se samo oslanjajo na “napredno” levico in jo izkoriščajo za svoje materialne interese. DRŽI? Nikakor se ne strinjam, da smo Slovenci zasužnjeni, ali hlapčevski. Slovenci so zelo pregnan individualen narod. Zato Slovenski narod ne hodi na demonstracije (razen, če jim plačajo). Vsak zase se znajde in moramo priznat, zelo uspešen narod smo.
      Za raznoraznimi “pravicami”in “resnicami” je enostavno povedano samo dvoje. Maščevanje in boj za oblast. Ne mi prosim prodajat drugim domoljubnih limanic! Vedno se gre za oblast in denar…no včasih za kurbarijo. Tudi zaradi nje so v partizanih padale glav.
      Pa še tole. Dokler je večina volilcev (napisal sem že neštetokrat), prisesanih tako ali drugače na državni denar, bo tako. Vem! Žalostno a ne?
      DR Janez SVeti genij in lepotec

     • Nikakor pa ne morem, da nebi povedal, kako se ve kdo je zmagal v 2.SV
      in kdo je sodeloval z okupatorjem. Kaj ti zahtevaš in kaj je realno, da
      se bo zgodilo, boš sam videl in ti jaz ne bom sugeriral.
      ——————–
      Točno se ve, kdo je zmagal WW2, torej kdo je porazil nacizem. Američani, Britanci in Rusi.
      Kar se pa “sodelovanja” z okupatorjem tiče, je pa današnja zgodovina napisana popolnoma napačno. Ne bom o tem sedaj pisaril na dolgo in široko. Le toliko, da je potrebno poznat zakon vzroka in posledice in to povezati z takratnim časom.
      Jaz samo zahtevam, da se vsa med in po vojna zgodovina revidira in na novo napiše in naj temelji na resničnih dejstvih in ne na laži. S tem pa se naj v prvi vrsti ukvarjajo neodvisni zgodovinarji in popravijo laži tistega časa, ki so jih spisali komunistični lažnivci.

     • Podpiram. Toda. To bo prinesel čas. Tudi za Inkvizicijo in njene zločine je moralo preteći veliko let, da so ljudje dojeli vso pokvarjenost in zločinsko delovanje te organizacije. JAZ sem velikokrat branil domobrance in pojasnjeval, da mi ne moremo soditi ,saj ne moremo zlest v čevlje ljudi iz tistega obdobja in jih nikoli ne bomo mogli razumet, ker imamo podatke, katere oni niso imeli.
      DR Janez Sveti

 54. Pravijo da sta politika in pravo odraz družbenega napredka. Nekako, bolj kot je razvita civilizacija, višji je nivo politike in prava. Glede na to, kakšen nevzgojen mulc sedi v parlamentu mislim, da smo hudo nazodovali. Pa tudi in ne mi zamerit, vsi, ki ste se udeležili razprave spodaj, po načinu pisanja ste se spustili precej na njegov nivo. Pa dajte malo razmislit, preden res spesnite vse žaljivke, grožnje ipd. na javni forum. Kaj smo res postali tako nizkotni?

  • A predlagaš, da se s to svinsko zalego lepo pogovarjam?
   Saj se znam.
   Delo 5, oblika 5 je bilo ocenjeno.
   In še je lahko.
   A te nič ne izuči?
   Zaloga lepih in grdih besed je neusahljiva v našem Slovenskem jeziku.
   Uporabiti je pa treba besede iz tiste skladovnice, ki sovpada z osebo, kateri so besede namenjene.
   Lepim lepe, grdim pa grde.
   Ovinkarjenje je tudi vzrok za stanje v kakršnem smo.
   Napačne se boža, to je problem.

   • Lepo si povedal in to ne velja samo zate. Mislim, da se skoraj nihče več ne zna lepo pogovarjati. Žalosti me, ko tako gledam začetek konca civilizirane družbe. Še bolj mi je hudo za moje otroke, ki bodo v tem propadu živeli.lp

 55. Kaj pa lahko drugega pričakujete od združene levice, kakor primitivizem in žalitve ? Samo poglejte ga, mora svoje “nategnjenost” na nek način izražat ….

 56. Da ne doštudiraš družboslovnega faksa v 10 letih pomeni, da si zabit. In to Kordiš enostavno je. Ker ne premore ščepca pameti, se v notranjem strahu, ker pezde drugega ne zna, poslužuje nasilja. Edino mala murgelska podgana mu s svojo prisotnostjo in podporo “za migrante” daje moč in pogum. Da voliš ZL in iščeš življenske usmeritve v predpotopnem in preživetem komunističnem nasilju, moraš biti res debil. Seje parlamenta in njegovih teles kažejo realno sliko kakšni kretenčki in primitivci so tile reveži te stranke. Kordiš se bo moral kmalu soočiti s svojo prihodnostjo. Znanja in pameti nima. Ko se bo milanče odločil, da tega šowa ne bo več gledal, bo vrli Miha stal v vrsti pred Rdečim križem.

 57. Vidim, da ste snoči onanirali na tem portalu še okrog polnoči…največkrat je prišlo “kužku” @cosmocjasnovidcu… Na tem portalu je toliko sovražnega govora (seveda spet prednjači pes @cosmosjasnovidec), da bi bilo smotrno od uredništva Nova24TV malo o tem nekaj napisat. Če prebiramo poste nas nekaj levičarjef, so mnogo bolj strpni kot posti desničarjef… Za razmislit.

  • Ko desničar govori resnico, širi lažni govor in je za ubit. Levičarji pa lahko delajo in rečejo kar jim paše, po sistemu, kdor ni z nami je za v jame.
   Še enkrat preberi komentar tzt, ima čisto prav, v stranki ZL je kar nekaj takih cvetk kot je Kordiš – faliranih študentov, ki se jim ne ljubi delati. Moja pokojna tašča je že pred tridesetimi leti dejala, med komunist so sami lenuhi.

  • Na tem portalu ni sovražnega govora s strani desnice, to kar pišete vi levičarji, je zaskrbljajoče.
   Samo tvoji komentarji so polni spolzkih besed tako, da me je kar groza, ko jih prebiram. Če ne znaš napisati nič lepšega, raje nehaj.

 58. Fogglof Tunnek
  Pozdravil bom jaz tebe gnida smrdljiva levaška lažnjiva.
  Danes sem imel službeno pot v Središče ob Dravi in sem se na hitro ustavil v Halozah ter na dveh koncih (ne bom omenjal katerih) spraševal glede tebe gnida zahojena.
  Foglovega Tuneka tam sploh nihče ne pozna cepec prismuknjeni,ker si si ta priimek izmislil in kot se spomnim si se lagal že enkrat nekomu celo na tvoji kokodakarski 24.kurji kjer si celo dal naslov in hišno številko.
  Ni pomembno jaz sem tako ali tako vedel,da je tole tvoj nick sem pa dobil kar nekaj informacij in,ker te danes nisem več imel časa iti poiskat te bom drugo krat.
  Po nekaj pogovora in debate z nekaj domačini sem dobil informacijo kdo naj bi bil ti,ker so vsi povedali,da je v celotnih Halozah samo eden tako prismuknjen oziroma psihično bolan zdrahar kateri ustreza tebi.
  Baje si že kar precej v letih ampak delaš vsepovsod kamor prideš same zdrahe a te več ne jemlje nihče resno,ker ve,da si prismojen drugače bi kot pravijo “fasal kot hudič” a se samo norčujejo in smejijo iz tebe.
  Edino kar drži je glede sosedove koze “JULIKE” pri kateri so te dobili,da si jo natepaval z obutimi gumijastimi škornji v katere si ji porinil zadnje njene noge,da ti ni mogla pobegniti.
  Takrat si tudi dobil po betici,da si bil nekaj dni v bolnišnici na Ptuju.
  Kot sem ti rekel se z mano ni za zajebavati kreten ciganski levaški bi pa še lahko napisal veliko kar sem izvedel ampak zaenkrat ne bom,da ne boš pričel sumiti kdo vse mi je povedal.:

 59. Nova 24 – a vam je moderator zbolel za gipo? Ma kaki, ga verjetno sploh nimate in kriterijev tudi ne, to je vaš nivo! Komentatorji tekmujejo v primitivnem žaljenju in kažejo svojo kulturo in IQ.

KOMENTIRAJ