Poziv k razumu: Vladni projekt 2. tir moramo ustaviti, preden ga spet preplačamo!

Foto: iStock

“Spoštovani sodržavljani, davkoplačevalci, spoštovani poslanci pozicije! Vsem, ki ste oddali svoj podpis, najlepša hvala. To je najmanj, kar lahko naredi posameznik: da podpre referendum in ne ostane doma na volitvah. REPUBLIKA naj postane RES PUBLICA, javna zadeva”, je v sporočilu zapisal prvopodpisani pobudnik referenduma Vili Kovačič.

“Kljub zadostnemu številu zbranih podpisov, pa naša zgodba še ni končana. Zbirajmo podpise še naprej, da prepričamo poslance vladajoče koalicije, da za našo referendumsko pobudo stoji veliko ljudi. In da poslancem dopovemo, da poslanski glas za zakon pomeni nasilno zanikanje in nepriznavanje alternativ, do katerih kot družba in država moramo priti,” poudarja Kovačič in dodaja: “Smo optimisti in stavimo na razum. Tudi na politični razum. Apeliramo predvsem na vladajoče poslance, da zakon ne potrdijo, ker je slab in obstajajo alternative. S tem pa se izognemo referendumu, ki nas bo kot družbo zgolj na novo polariziral. Naš cilj ni polarizacija, ampak sodelovanje, da pridemo do najboljše rešitve.”

Vili Kovačič (foto: Nova24TV)

Vili Kovačič: “Zakon z nedorečeno vrednostjo investicije omogoča ponovno razvojno blokado naše države in zato boste z glasovanje ZA vsem državljanom zmanjšali denar za pokojnine, socialo in šolstvo.”

Delujte odprto in transparentno, poiščimo prave rešitve
V civilni iniciativi so prepričani, da projekt 2. tir Divača – Koper Slovenijo postavlja v podrejeni položaj, saj nalaga Luki Koper dodatnih 19 milijonov evrov plačil ter povečuje stroške prevoza za okoli 35 odstotkov glede na dosedanjo ceno. “S strpnim dogovarjanjem in pripravljanjem boljše rešitve skupaj z Državnim svetom RS lahko v naslednjih dveh mesecih popravite zakon tako, da bomo zgradili dvotirno progo na relaciji Koper – Divača hitreje, ceneje in z domačimi gradbenimi podjetji,” je jasen Kovačič.

J. F.

 • učko

  Drugi tir je spet eden od “zavestnih” poizkusov Cmirkotove vlade, da režimski golazni omogoči, da ukrade najmanj milijardo evrov !!!!!!

 • mapu

  Tunel Markovec v dolžini 2,7 kilometra je stal 55 milionov Eurov.
  Proga Divača – Koper v dolzini 27 kilometrov, bi lahko po tej metodi stal 550 milionov.
  Celotna proga bi lahko bila kot tunel, brez požarov itd.
  Kdo hoče tu natehnit Slovence?

 • Nata

  Upam, da bo g. Kovačič uspel!! Saj se dobro spominjam njegovih razlag o TES6, takrat v parlamentu.
  Vse se je izkazalo za resnico!

 • xtc

  Drugi tir nikoli ne bo donosen ;to so nam povedali že od odzunaj:

  • centurion

   Donosen?
   Za nekatere zelo…

 • Dark Lord

  Tako je! Še več šleperjev na naše ceste! Jebeš železnico.

 • Anton

  cca 50 miljonov za anlize, haloo, kdo je tu nor, jah očitno spet mi davkoplačevalci, ki trpimo, kot je že Cankar lepo napisal

  “Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

  v naslednjih volitvah obkrožimo DA stranki SDS, vsem ostalim pa več sreče prihodnjič. Če bomo še naprej volili razne populistične stranke, DESUS, SMC, ZL, SD , vam lahko že sedaj povem, da nimate potem kaj jambrat po raznovrstnih portalih kako vam je hudo.Kdor nič ne stori za boljši jutri, tudi “jambrat” nima pravice! izdajalci, pa so tisti, ki ne hodijo na volitve, le-ti so zame še hujši pezdeti od tistih ki so dali svoj glas sedanji vladi. Pa pamet v roke oz v glavo v teh prihajajočih se volitvah,preljubi Slovenci!!!

 • rrrrr

  Če Luko Koper tišči II. tir, naj si ga zgradi s vojim denarjem. Ko je mene en malčk zvilo tudi nisem fehtal vas za drugo WC školjko. Glede na moj promet in pretovor mi ena povsem zadošča!

  • janez.pokoncni

   Ni mi jasno kako se večina takoj pusti zvleči v neko brezvezno zgodbo. Ključna stvar je točno to. Kdo potrebuje 2. tir? A ga bodo, zraven LK, uporabljale trume turistov, ki bodo hodile gledati LK?

   • rrrrr

    Vsaj nekaj razumnih ljudi ševedno premore Slovenija. Če je Slovenijo Bog obdaril z neprecenljivimi naravnimi lepotami, je moral z razumom večine njenih prebivalcev pač hudo varčevati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!