Pravica do (rasne) diskriminacije ali kako levičarji vsakogar označijo za rasista

Foto: iStock

Priznam, naslov je provokativen. Besedi “rasne” v oklepaju bi se z lahkoto izognil. Pa tega nisem storil. Z namenom sem jo postavil tja, in to v povezavi z diskriminacijo. Zakaj?

Diskriminiramo vsak dan. Ko v trgovini vzamemo jogurt Ljubljanskih mlekarn namesto tistega iz celjskih mlekarn, diskriminiramo; če imamo rajši filme, v katerih igra Haley Bennett kot pa Leslie Jones, diskriminiramo; če nam je nogomet ljubši od košarke, diskriminiramo; če dijak posodi učbenik Pirančanki in ne Ljubljančanki, diskriminira; če si človek za prijatelja izbere Evropejca in ne Arabca, diskriminira. In tako naprej. Načeloma je vsaka naša odločitev diskriminacija. In ravno zato je diskriminacija pravica, da se človek svobodno in brez prisile odloča. Torej, človek se svobodno odloča, s kom se bo družil in s kom ne, kaj bo kupil in česa ne bo, komu bo dal prednost in komu ne. Diskriminacija je torej del vsakdanjika slehernika, ki lahko diskriminira na katerikoli osnovi. In tega ni dolžan nikomur pojasnjevati. Za razliko od države, ki ne more in ne sme diskriminirati nikogar, saj vladavina prava pomeni, da so vsi, ne glede na raso, veroizpoved ali spol, enaki pred zakonom. Državo poudarjam zato, ker sta za rasizem (kar naj bi rasna diskriminacija pomenila) potrebna sovraštvo in (politična) moč.

Vsak si svobodno izbira prijatelje, ne da bi ga levičarji označili za rasista
Težava je, to se je pokazalo tudi ob nedavnem svetovnem dnevu boja proti rasni diskriminaciji, da želijo levičarski aktivisti povsem pomešati sfero države s sfero zasebnikov in njihovih medsebojnih odnosov. Če morajo biti na ravni države pred zakonom vsi enaki, tega posamezniku v odnosu do drugih posameznikov ni treba upoštevati. Lahko diskriminira. Če si nekdo prijatelje izbira med Slovenci izključno zato, ker ne mara Balkancev, črncev ali Arabcev, je to njegova diskrecijska pravica. In obratno. Ni sicer družbeno korektno in sprejemljivo, kar pa ne spremeni dejstva, da ima to pravico. Nihče namreč ne more nikogar prisiliti, da bi bil s kom prijatelj, če tega ne želi. A kljub temu od levičarskih aktivistov dobi opazko, da je rasist. Zakaj že? Ker se ne želi družiti z nekom, ki mu ni všeč? Vsak človek ima pravico do tovrstne diskriminacije, kar izhaja iz temeljnih človekovih pravic, ki svobodnemu posamezniku omogočajo, da se svobodno odloča, s kom želi in s kom ne želi imeti opravka.

Zaradi demoniziranja pravice do diskriminacije lahko pridemo do absurdnih situacij. Predstavljate si, kot to dobro opisuje bloger KatKapital, da imate vrečko bonbonov. Vi ste jo kupili, zato so bonboni vaši. Odprete jo in bonbone ponudite nekaterim ljudem, drugim pa ne. Nekateri so vam antipatični, drugi imajo umazane roke, tretji niso vaše vere, četrti imajo drugačno barvo kožo od vaše. Mogoče pa ste zjutraj vstali le z levo nogo, kar je vplivalo na to, da bonbonov ne razdelite vsem. Zdaj se postavlja vprašanje: Ali imate vi pravico, da z bonboni, ki ste jih kupili in so vaša lastnina, svobodno razpolagate in jih delite tako, kot se vam zdi prav? Predstavljate si, da oseba, ki ji niste dali bonbona, pokliče policijo, češ da jo diskriminirate. In ko pride policist, vas vpraša, zakaj ste nekaterim ponudili bonbone, drugim pa ne. Na podlagi vašega odgovora bo nato presodil, ali je vaša diskriminacija pravična (vstali ste z levo nogo) ali nepravična (bonbona niste dali črncu). Zaradi slednjega vas očitno lahko še strpa v marico in končate v zaporu. Se vam ne zdi tak scenarij popolnoma bizaren? Toda ravno tako razlikovanje zagovarjajo protirasistični aktivisti, namreč da se mora posameznik, če oni presodijo, da je nepravično diskriminiral, zagovarjati zaradi svojih povsem legitimnih odločitev.

Vsakdo ima pravico do diskriminacije
Poglejmo tržišče. Lastnik trgovine v črnski četrti kot prodajalca ne bo nikoli zaposlil belca. Zakaj? Ker črnci ne bodo več kupovali pri njem in bo propadel. Zato bo imel med zaposlenimi same črnce. In obratno. Lastnik trgovine v pretežno belski četrti ne bo nikoli zaposlil črnca. Ravna diskriminatorno? Seveda. Je rasist? Mogoče. Toda v medosebne odnose zasebnikov se država nima kaj vpletati, v primeru lastnikov trgovin v dveh različnih četrtih bo presodil trg. Če bodo kupci menili, da je eden od lastnikov diskriminatoren, pri njem ne bodo več kupovali. Lastnik bo hitro prišel na slab glas in bo prisiljen nekaj spremeniti. Če ne bo, bo propadel.

Če potegnem črto. Vsakdo ima pravico, da diskriminira. Gre za pravico, da človek svobodno odloča, s kom želi in s kom ne želi imeti opravka, s kom želi delati in s kom ne, komu bo dal bonbone in komu ne. In se za te odločitve nima komurkoli za karkoli opravičevati.

Kavarna Hayek

 • Novakec1

  Ena od človekovih pravic je tudi da si lahko rasist?

  • Mare Kranjc

   Točno tako! Nobenega ne briga tvoje osebno prepričanje in nobeden ti prepričanja ne more in ne sme vsiljevati!

  • pajot

   Ja,je. Jaz sem rasist. Sovražim rdečo raso z rdečo zvezdo v možganih. Imaš kaj proti?

   • Novakec1

    Prid na zborovanje, bomo kakšnega dol vrgli.

  • šmentanamuha

   Seveda. Če si lahko proti Rusom (kar je v tem trenutku zaželeno in spodbujano s strani EU politike), si lahko tudi proti Arabcem in Afričanom, ki nasilno vdirajo v naš prostor. Mislim, da ti je rubec po pomoti dal plus, ker ni videl tistega vprašaja. Stvar je v tem, da so si levičarji vzeli pravico, da samo oni določajo, koga npr. ne smeš marati (recimo Trumpa, Putina, Orbana, Asada. desničarjev, Janše…) Povsem vseeno je, kateri razlog vzameš za negativno diskriminacijo, barvo kože ali politično prepričanje, nacionalnost, izgled, soseda, ki ima boljši avto, nekaj pač, da lahko zavračaš drugo osebo. To je povsem preprosto.

   • Novakec1

    Enostavne in preproste reči ne veljajo nič, zero…..

 • Slovenec 33

  Samo v okupirani državi, kjer okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih oziroma moralnih norm, lahko topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma vse drugače misleče ožigosajo za rasiste.
  Njihova topoumnost jim ne dovoli širine razmišljanja in so zato zanje vsi drugaće misleči rasistti.
  Sem pa ponosen rasist, ki se ne strinja z okupacijo in nisem izdajalec, da bi podpiral vdor novih okupatorjev v slovenske dežele, kot to počno omenjeni topoumni produkti usmerjenega izobraževanja s svojimi podlostmi.

 • Demokrat
  • Feriss.H

   Zanimiv blog

 • Morala

  Tega mnenja sem tudi sama, da nihče namreč ne more nikogar prisiliti oz. mu vsiljevati! Vsi smo posamezni osebki z svobodnim odločanjem!!

 • Feriss.H

  Briljantne primerjave, predvsem pa logične. Edini problem je kako doseči da bi to razumeli tudi Levičarji, vsaj delno. Levičarska pamet je ploščata, podobno kot je Zemlja za nekatere ploščata, poleg tega pa še vse “dojemajo” polovično. Za njih je pravica da si Levičar, nihče pa po njihovem nima pravice biti Desničar.

  Levičarji v vsakem pogledu odstopajo od normale, podobno kot Pedri in Lezbične Feministke glede seksa, oni pa glede intelekta, in zato ni nič presenetljivega da so politično na istem bregu. LGBTQ in Feminizem sta brez dvoma mentalni defekt, in enako je z Levičarstvom – NEOZDRAVLJIV MENTALNI DEFEKT.

 • Olga

  Lastnik trgovine, ki “diskriminira”, bo pač imel kupce, ki mislijo s svojo glavo (“diskriminirajo” po levaško)! Uporabljajmo zdravo pamet in svobodo govora in se borimo za to! Ne dovolimo si, da nam bo manjšina diktirala, kaj smemo in kaj ne!

 • MEFISTO

  Zaničuje vse rdečkarje in druge levičarje!

  Rad sem rasist!

 • rubec

  Moj maček je še slabše, je razist. Mi dela take raze po parketu da bi astronom sigurno rekel da je tam bila enkrat voda.

 • tarantela

  Metati v isti koš ljudi in jogurt je čisto sprenevedanje.
  O bombonih pa tole: če jih imam namen deliti, jih razdelim vsem prisotnim, ne glede na to, če so mi prijatelji ali neznanci (kolikor imam teh bonbonov in dokler jih imam), že kultura obnašanja mi to nalaga. Če jih že delim! In običajno se mi to v taki ali drugačni obliki vrne. Ljudje cenijo prijazno roko in nasmeh. Kriminalce imamo tudi pri nas. Ravno sinoči sem gledala oddajo na RTVSLO o pedofiliji pri nas in povedali so, da spolno izkoriščajo otroke ravno tisti, ki jih otroci poznajo, tudi družinski člani in naj se ne slepimo, da pri nas tega ni, samo otroci si ne upajo povedati ravno zato, ker jim to počnejo sorodniki.

  • Olga

   Kakšno leporečje! Delitev na dva kotla so uvedli komunisti! Naše in vaše! Vemo, koga so pomorili! “Naši” še danes uživajo zaradi pomorov in laži privilegije – vaše bombone! Eno govorite, drugo delate!

   • tarantela

    Nič nisem delila na naše in vaše, to vidiš samo Ti v svojem sovraštvu do vsega, kar je drugačno in do vseh, ki razmišljajo drugače.
    Ne viidiš umirajočih otrok po svetu, še Cerkev zbira za njihovo pest riža!!!

    • Olga

     Levaki bi namesto mladih moških raje pomagali otrokom in ženskam z vojnin območj! Tako pa hodi Kučan s Fajonko pozdravljati same mlade moške, ki naj bi jim Slovenija nudila azil!? Res sramota! Se strinjam!
     Kar se pa cerkve tiče, cerkev (torej verni) zbiramo denar za šole, bolnice in pomoč v hrani in drugih potrebščinah že leta!! Tačas pa levaki iz naših žepov vlečejo skoraj 2000 evrov mesečno na migranta!!!
     Ne sovražim drugače mislečih! Se pa ne strinjam z lažnivci in dvoličneži!

  • stajerc5

   Kaksne traparije pises! Ce das enemu, das vsem… Prav rad bi imel en razgovor z tvojim mozem, kaj pravis!?

   • pajot

    Sej ga nima. Jo je že zdavnaj dal na čevelj.

 • Demokrat

  Nekdo deli bonbone jogurte ….Nekdo pa tega ne sprejme.Kaj je tisti ki ne sprejema ?

 • Demokrat

  “Vse kar nas glede drugih moti, nas lahko privede do razumevanja nas samih.”

 • domovina mili dom

  Biti rasist.
  Ko so povojni komunisti imeli svoje trgovine, svoje zdravstvene usluge, ni bil rasizem. Njihov bratomor tudi ni bil rasizem. Zakaj tako razmišljam? Ker so morili, razredno ločevali brate po krvi, veri, če hočemo,enaki barvi kože. Torej kaj so bili? Družbeni stratifaki, ki so poniževali-imenovali, po turkovo, drugorazredne državljane?
  Ko preidemo v ta trenutni levosučni hinavski rabot populizma, se ti prav nasmeji.
  Prisluhnimo levosučni nelogični populistični retoriki.
  Ko Bruselj zahteva prodajo firme, fiskalno pravilo, skratka nekaj, kjer se ne sme zapravljati denarja, populistično vpijejo, da smo hlapci.
  Ko pa Bruselj razdeljuje kvote ilegalcev, pa so tiho kot pizduni.
  Če si proti Bruslju, bodi karakter v vseh primerih.

 • SloBoySMC

  /Lastnik trgovine v črnski četrti kot prodajalca ne bo nikoli zaposlil belca. Zakaj? Ker črnci ne bodo več kupovali pri njem in bo propadel. Zato bo imel med zaposlenimi same črnce. In obratno. Lastnik trgovine v pretežno belski četrti ne bo nikoli zaposlil črnca./

  Čista neumnost saj ne obstajajo bele in črne četrti kot da bi še vedno imeli segregacijo. A so članek v 60. na jugu ZDA napisal? Danes ljudje živijo v glavnem mešano in veliko jih sploh ni črnih ali belih ali rdečih ampak so coloured.

  • stajerc5

   Zivijo mesano!? Ze pri vas v mocvirju ste razdeljeni na vecino icicev in se enih par zivecih zabarjev v Rozni dolini !
   Mesano, hahaha, ti si zmesan, ja!

   • SloBoySMC

    Nič ?! sem kar Slovenec moji otroci bodo pa verjetno mešani ja ker so mi bejbe iz juga bolj po okusu

 • SloBoySMC

  Levičarji vsakega označijo za rasista. Kr neki XD Članek je precej rasističen pa sem jest liberalec in ne levičar.

  • MEFISTO

   SloBoySMC sta z Valterjem BraniSlavom kaj v sorodu?

   Vaju je res ustvaril isti tepec?

   • SloBoySMC

    A te je spet kej v vezi z unim Petrovcem?

    • MEFISTO

     Ja, vajin krstitelj je!

     • SloBoySMC

      Kdo je bil moj krstitelj sploh ne vem ker sem bil še bebica takrat. Menda eden izmed duhovnikov na Brezjah. XD

  • slosin

   Vrečka bombonov je last Slovencev in komur ni jasno, da imamo mi pravico odločati, komu bomo bombončke delili, mu ni pomoči…in =be se mi, če me
   razni ultra demokrati in človekoljubi označijo za rasista…

 • janez.pokoncni

  Zastonj je vse skupaj. Poglejte zadnji primer pranja možganov. Članek na rtvju se imenuje ; “Realnost evropskih meja: dolge kolone se vračajo, preverjen bo vsak potnik!”
  Pozor! Komentarji pod njem moderirani ker : “Komentarji pod člankom so zaradi občutljivosti tematike in zagotavljanja višjih standardov razprave skladno s pravili pred objavo moderirani.”

  Poneumljanje, ki ga vsi financiramo, je že dolgo v coni “saj ni res pa je” in počasi prehaja v sfero popolne odsotnosti normalnega razmišljanja.

  Link do članka : http://www.rtvslo.si/slovenija/realnost-evropskih-meja-dolge-kolone-se-vracajo-preverjen-bo-vsak-potnik/418390

  • SloBoySMC

   Dobr no pa si prebral tud da se naša vlada strinja da se nadzor izvaja zaradi nevarnosti terorizma. Skrbi jih sam da ne bi bilo tega preveč zarad škode turizmu.

  • samsara

   Bogatitev in plemenitenje Evrope pač. Tako nam zaenkrat še blebečejo levosučneži.
   ‘Šengen’ adijo! EU adijo! Več slabega kot dobrega se je znašlo v paketu.

 • MEFISTO

  Ko se oglasi tarantela, postanem še hujši rasist in še bolj azničujem rdečkarje in druge levičarje.

  • tarantela

   To me nič ne boli, tebe pa živci dajejo. Boš še zbolel.

 • tarantela

  Pravzaprav me zanima, zakaj menite, da je nekaj je narobe z nekom, ki ima drugačno barvo kože?
  Zakaj naj bi bil po vašem mnenju manjvreden?

  • althar

   Mene pa zanima, kaj je narobe z nekom, ki misli, da je nekaj narobe z nekom, ki ima drugačno barvo kože?

   • tarantela

    Popravljam, sem narobe zapisala. Hvala za opozorilo!

    • slosin

     A ti je za verjet…?

     • tarantela

      Na tem portalu smo vsi v službi resnice.

  • SloBoySMC

   Nič sam budale vidijo v tem problem in pa tud proti človekovim pravicam je to. Zato smo liberalci vedno proti rasizmu in ksenofobiji.

   • tohuvabohu

    In zato ste vtaknili vodo v ustavo, da ja ne bi kak frdaman tujec preveč služil z “našo” vodo. Ksenofobi na kvadrat ste. Gnusna demagogija.

    • SloBoySMC

     Preberi si celo deklaracijo člov. pravic. Ker si Wosu dej 5x. Pol boš razumu zakaj je blo to ok.

     • tohuvabohu

      Preberi si, kaj o vodi po novem piše v ustavi. Samo sovraštvo do tujcev izbija iz tega. Dokler so vodo črpala podjetja v državni lasti, pa ni nikomur prišlo na misel, kajne, moralni etičnik? Deklaracija o človekovih pravicah, blablabla, to je itak treba “spoštovati” in zaradi nje ni treba spreminjati ustave, kajne miško?

     • SloBoySMC

      Nič nisi prebral. XD

 • althar

  Vse drži. Samo, kakšni argumenti bodo pa potem še ostali levici, če zmerjanje z rasisti in homofobi vsevprek ne bo več uporabno?

 • dr Janez Sveti

  In kaj je narobe, če si rasist?
  Dr Janez Sveti beli genij

  • tarantela

   Če si Ti rasist, pol sem jaz papež.

   • dr Janez Sveti

    Ljudje smo čudna bitja. Eni želijo, da so drugi ljudje takšni bedaki, kot so sami in misijo celo, da je njihovo dojemanje realnosti edino pravilno. Vegeterijanci , bi radi da vsi jemo solato, komunisti vedno iščejo nekoga,ki bi plačal njihove ideje, kapitalisti bi vsako leto +10 procentno rast, nacionalisti bi sovražili sosede, če bi zmanjkalo druge rase, nacionalisti potrebujejo nacijo, da so srečni, homoseksualci bi otroke pa jih nimajo. Torej, za sovražnost in iskanje svoje črede je idej kolikor hočeš. Da smo samo energija v neskončnosti, pa ni veliko ljudem jasno. Jbg, bodo vsi izvedeli, ko crknejo.
    Kako si ti papež,? A nisi ženska z bolečim kolenom??

    DRjanez Sveti ortoginekologist

    • tarantela

     Saj imaš prav, vendar nekako moramo shajati drug z drugim. Nihče ni kriv, če se je rodil drugačen. Tudi meni ne vse všeč tako kot je, vendar vedno se trudim pomisliti, kako se oni drugi počuti v svoji koži. Seveda nisem vedno prijazne in dobre volje, vendar sovražiti nekoga, ki je drugačen, se mi zdi nesmiselno. Življenje gre hitro mimo , mi pa ga mečemo proč z iskanjem nasprotij, namesto, da bi poskušali najti to, kar nas zbližuje.
     Vsi smo samo živa bitja, potrebna sočutja, ljubezni ali vsaj prijateljstva. Seveda je težko razumeti tiste, ki so živeli v povsem drugačnem okolju in družbenem redu, ampak vsaj svojega očitnega sovraštva bi se lahko izogibali.
     No, tole je samo moje “nakladanje”, svet gre po svoje naprej in kmalu bomo spet samo energija. Jaz bom verjetno nekoliko samosvoja.
     Koleno se počasi bliža operaciji, hvala za vprašanje!

     • dr Janez Sveti

      Govorim o svobodi, da sem svoj. Ne rabim se lažno predstavljat. Saj nisem rasist ampak, KDO ima pravico, da nekomu govori, da NE SME bit nacionalist. Če pa nekoga udari ali umori, je vseeno zakaj ga je. To je po zakonu prepovedano. Torej. Želim povedat, da prepovedovat nekomu njegova čustva je idiotizem. Želiš biti fašist, komunist, kristjan? Bodi. Imaš pravico. Če pa želiš nekoga pretepst ali umorit ker ni takšen, kakor bi ti želel da je, se pa ve, da je to po zakonu prepovedano in kaznivo. Simpl. Se želiš omamljat z heroinom, konopljo kladivom po jajcih? Izvoli. Če pa povzročiš zaradi omamljenosti nekaj kar škodi drugim ljudem pa sledi kazen. Enostavno. Zakaj bi bilo kaznovano, če nekdo želi hoditi nag? A da otroci ne vidijo nagosti? Ker stare device lahko kap, če vidijo bingljčka? Za to ni kriv nagec! Zakaj bi morali biti vsi enaki? Zakaj nebi smel imet pravice, da sem reven in da me pustijo na miru?
      A si doumela, kako sem pameten? Vem da si.
      dr Janez SVeti Pomladni

     • tarantela

      Seveda si pameten!!! Si pa tudi ČLOVEK!

     • dr Janez Sveti

      Sem samo energija.
      Dr Janez Sveti Kvntum

 • Krtača17

  Vsaka blondinka ki še ni spala z zamorcem je rasistka. Zdaj pa razumi te provokacije vsak po svoje….

 • Brane Pomahaj

  Ponosen nacionalist in rasist! Črnuhi in peščeni črnuhi nimajo kaj iskati v Evropi.

  • AboutTown

   Zdaj pa vsi, ki niste rojeni v Ljubljani mrš ven! Jasno?! VEN PIČKE!! Nazaj v svoje zdrapane zakotne vasi! Da vas ne vidim več v LJ! MRŠ!

   • Brane Pomahaj

    O lejga še en rasist :))) Živjo prjatu, de.

   • Feriss.H

    Lahko bi začel pri sebi in nam pokaži kako principijelen si – Nehaj daviti tu in raje ti “MRŠ” nekam med svoje. Si kot tile “imigranti”, oboji rinete tam kamor ne spadate

    • AboutTown

     Jaz sem 100% Slovenec in 100% Ljubljančan.
     Razumem pa, da mi to zavidaš, ker si verjetno iz neke manj vredne doline na štajerskem.

     • Feriss.H

      Blagi bog kakšni so med nami, da nisi mogoče ponesrečen abortus … poškodbe bi ti lahko šteli kot olajševalne okoliščine

     • AboutTown

      Blagi bog bo tebe dvakrat po kepi.

     • Feriss.H

      Mogoče me bo, ampak tebe je pa Narava več kot samo dvakrat

     • AboutTown

      Res je.

     • skrajna resnica

      Ti si toliko slovenski kot rdeča zvezda.

     • AboutTown

      Oh, pikec usrani. Kdo je pa tebe kaj vprašal?
      Fuck off. A bo šlo?

     • skrajna resnica

      argument na nivoju sledilcev rdeče zvezde.

     • AboutTown

      Ni argument. Povabilo, da ne otresaš gobca je. OK?

     • skrajna resnica

      ne bom se spuščal na tvoj nivo- sicer pa si že takšna karikatura komunajzla, da bi te težko bolje opisal.

     • AboutTown

      Nivo je prilagojen mediju.

  • dob

   Zadnjič sva z muco gledala National Geographic in je kazalo puščavo. Pa je rekla muca: Kdo jim pa čisti ves ta pesek, da je vsak dan tako čisto?

 • AboutTown

  Torej je izbira jogurta na istem nivoju, kot izbira človeka?
  Wow…

  • Feriss.H

   Je, iz preprostega razloga ker je izbira, vsak ima pravico da si izbere kar hoče. Tudi ti imaš pravico da si si izbral to kar si – NADUTI HISTERIČNI LEVUHAR

   • AboutTown

    Cmok.

    • tarantela

     Imaš prav! Ljubi svojega sovražnika, kakor samega sebe, hi-hi.

     • Brane Pomahaj

      Jaz ljubim vsakega mojega sovražnika… 2 metra globoko!

   • AboutTown

    Nadut? Check.
    Levuhar? Check.
    Histeričen? Nope. To si bolj ti, pikec.

    • Feriss.H

     Check gor ali dol, Histeričen si da se kar kadi. Check pa velja kar za vse tri in združeno v eno pomeni da si en navaden drek

     • AboutTown

      OK. If you say so…

     • Feriss.H

      Končno te je srečala pamet

     • AboutTown

      S pametjo se redno srečujeva na kavi.
      Moraš poskusiti.

     • Feriss.H

      Mal več in bolj redno boš jo moral piti, najbolje da se zmeniš z gasilci, naj te kar s šmrkom zalivajo in nalivajo – BREZ PAVZE

     • AboutTown

      “Bolj redno”? Debil.

  • Demokrat

   Da.Zelo je odvisno kdo ga je naredil.Katere blagovne znamke je.Postavlja se vprašanje ali se krave ki dajejo mleko strinjajo z ekplotacijo človeka po zivali

   • AboutTown

    Um… katere “blagovne znamke” je človek?
    Sicer precej vem o brandingu, ampak tole mi ni povsem jasno. Care to elaborate?

    • slosin

     Rasist! Kakšno partnerko (mogoče ženo) si si izbral….pa ne mi rečt, da tisto, ki ti je bila všeč, ne katerokoli …

     • AboutTown

      Saj razumeš pomen besede “rasist”. A ne? Iz “rasa”… a bo šlo, debilček?

     • šmentanamuha

      In zakaj nas, ki ne maramo šeriatarjev in jih ne želimo imeti tukaj, potem zmerjaš z rasisti. Muslimani niso rasa.

     • AboutTown

      A, no… trenutek za izobraževanje: temu se pa reče “verska nestrpnost”.
      Ja? Bo šlo?

     • slosin

      Ne, ne bo šlo, idiotek…Veš, mi ta pravi kranjski janezi gledamo vse skozi spol-seks….,zato taka primerjava.Rad bi te pa še enkrat spomnil, da si rasist, ker stavim, da imaš za partnerko žensko bele rase (če jo sploh imaš) ,ne pa kakšne zamorkle, ki pripada drugi rasi …in vidiš kako si rasističen do
      zamorcev…

     • AboutTown

      Žal ne poznam nobene “zamorkle”. Niti ne vem kaj bi lahko to bilo. A ne, kurac usran?

     • slosin

      Kako ne poznaš nobene zamorkle in pojma nimaš, kaj bi to bilo, pa v najlepšem mestu živiš, kjer je multi-kulti že v polnem razcvetu. A potem le nisi tak svetovljan, kot se tukaj duvaš…
      Posluš, žabar! Dejva zamenjat zamorklo s kakšno Fatimo iz Bosne in ni vrag , da se ti ne bo posvetilo, kaj ti hočem povedati…In če tudi nobene Fatime ne poznaš, pokliči vašga
      Srbijankoviča…ta ti jo bo zagotovo zrihtal….

     • AboutTown

      Ja, mi se imamo v Ljubljani super. A si zavisten? Bi ti tudi kul mesto, a ne?
      Ne bo šlo, ste pač kurčevo leni in vas moramo ostali reševati pred propadom.
      Pa ne ti meni s “posluš”, a je jasno?! Pička usrana domobranska.

  • Brane Pomahaj

   Rasist! Kako si drzneš izbirati med jogurtom, saj so vsi enaki in enakopravni.

   • AboutTown

    Niso. Bananin je boljši od čokoladnega.

    • Brane Pomahaj

     RASIST! Vsi okusi kot barve so enakopravne.

     • AboutTown

      Ti si rasist, ker ločiš okuse in barve!!!

     • Brane Pomahaj

      Nisem farbenblind in imam razvit okus, kar je nekaj naravnega podanega skozi evolucijo. :))) To pa za levuharje ni mogoče reči, devolucija kot posledica degeneracije.

     • Brane Pomahaj

      In še en šok zate, ločim tudi po spolu.

     • AboutTown

      Potem si pa buzerant.

     • Brane Pomahaj

      Zanimiva ugotovitev, kako si prišel do nje? Malo razloži, ker če ločiš po spolu, si buzerant?

     • AboutTown

      Imam precizne antropološke metode in algoritme, s katerimi se da ugotoviti ali je določen kreten z južnjaško zastavo peder ali ne.
      Žal ti jih ne morem izdati.

     • Brane Pomahaj

      Ni problema, si jih že izdal. Čas je da prideš ven iz omare… in sobe hotela Mama

     • AboutTown

      Lej pikec, vem, da si zafrustriran, ker živiš pri mamici in ji kradeš penzijo. Ampak ne projiciraj tega na druge. OK? Priden.

 • tarantela

  Bom spet mal “naložila”:
  Svet se spreminja, migracije bodo čedalje bolj množične, pa če se na glavo postavimo. In nekje v Svetem pismu je zapisano: “Ljubi Bog, pomagaj mi, da premagam težavo, če je ne morem premagati, mi pomagaj, da jo sprejmem!” Ja, je ta “bukla” poleg pravljic tudi polna dobrih nasvetov. Bo treba malo pobrskati po njej in sprejeti stvari, tudi, če jih ne maramo.

  • Brane Pomahaj

   Tukaj moraš razlikovati med pomočjo ljudem, ki le-to potrebujejo in naivno zabito ter popolnoma nesprejemljivo “pomočjo” tistim, ki so prišli, da te pobijejo, če ne sprejmeš njihovih navad in običajev. Lepo te prosim, uporabljaj možgane in spreglej, da bodo tvoji potomci krvaveli zaradi tvoje naivnosti in neumnosti! V isti knjigi piše tudi “Oko za oko, zob za zob.” Uporabi raje ta citat.

   • tarantela

    Oko za oko se jest ne grem, povem Ti pa to, da ne bomo mogli nič proti navalu preseljevanja narodov, pa če se pred PC ali pa na ulici dol mečeš. To bo prišlo kot Amen pri očenašu. Pa ne me zmerjat, nimam nič pri tem, bo pač treba sprejet tako, kot bo prišlo, bo preveč, da bi se sploh lahko upirali.

    • Brane Pomahaj

     Ravno tvoje razmišljanje je to kar je pripeljalo do te situacije. Resnica ni zmerjanje, je samo ogledalo tvoje neumnosti, katere nočeš sprejeti. Uživaj naprej z mislijo, da bodo tvoji potomci zadekani, tepeni, ubiti. Mirno spanje ti želim.

     • tarantela

      Lepo. In kaj boš Ti naredil, ko se bodo spet valile množice, vsak dan nekaj tisoč preko meje? Prve boste lahko pobili, milijonov ne boste mogli.

     • Brane Pomahaj

      Pred 70 in nekaj več leti je že obstajal Gospod, ki je dokazal, da je to mogoče. Zgodovina je ciklična in se ponavlja.

     • Brane Pomahaj

      In še en prelep citat is Knjige, “Ljubi svojega bližnjega kot on ljubi tebe.” Kozjejebači nas tako ljubijo, da nas hočejo vse pobiti, in enako jih jaz ljubim.

     • Feriss.H

      In nas uči, vemo kje so bile napake in zato bi tokrat MORALO biti bolj TEMELJITO in DOKONČNO. Brez Rasizma, v isti koš, povsem enakopravno, bi naj šli Levuharija, Črnuharija, Muslimanarija in predvsem izvirni krivci – NOSATI avtorji socialnega inženiringa namenjenega izključno Euro-civilizaciji

     • slosin

      Fatalistka, jim boš nastavila vrat..

     • tarantela

      Tudi Tebi ga bojo skrajšali, če se boš upiral ali ne.
      Sicer je pa že bilo v slovenski zgodovini, da so prisegli zvestobo okupatorju, morda bi se tudi tokrat obneslo, kaj praviš?

     • slosin

      .. tisti, ki so prisegli komunizmu, so bili v rezanju vratov
      bistveno uspešnejši in sramota, svoje veščine so najraje dokazovali na vratovih sonarodnjakov, ne okupatorjevih…..

     • tarantela

      Hvala, da si me opozoril! Bom poskusila uporabiti domobranski sistem.

     • Brane Pomahaj

      Zaslepljena kura. Prisegaš Beogradu, Moskvi, Bruslju in vsem nasprotnikom SLOVENSKEGA NARODA. Nisem videl še bolj zabite babe kot si ti. Izdajalka ničvredna.

      Dejstvo je, da so tvoji komunajzarji pobili na 10tisoče Slovencev samo in izključno zaradi osebne koristi. Genocid nad lastnim narodom.

     • slosin

      Rdečkoti in nigrosi že paktirajo….

     • Brane Pomahaj

      Ta golazn je vedno v isti rog trobila.

     • tarantela
    • xtc

     Ne nebo;bo pa zagotovo to prineslo novega Adija in njegova osnovna sredstva:

  • Feriss.H

   Če bi šlo samo zate in tebi podobnim bi ti/vam privoščil da ta svoj egalitarizem in predajo izkusite na lastni koži in v polni meri, brez možnosti klicanja na 113.

   Nasilne “migracije” v Evropo – Hunske, Mongolske, Saracenske in Otomanske so naši predhodniki vedno uspešno odbili in zahvaljujoči prav njim ter njihovi obrambni pripravljenosti in odločnosti, ti v svojem obličju, kakršno koli da je, sploh obstajaš danes. Na žalost vas je v zadnjih nekaj desetletjih veliko preveč miselno DEGENERIRALO v patološko samouničevalno manijo s katero so vas programsko kontaminirali Marksistični ideologi, kot je to lepo že zdavnaj razkril Yuri Bezmenov. O tem sem že pisal tu – https://disqus.com/home/discussion/nova24tv/teroristicni_napad_v_berlinu_lahko_pomeni_konec_angele_merkel/#comment-3061435288 – Verjetno te ne bo zdramilo, a boš vsaj dobila vpogled od kod izvirajo tvoje zablode pri tebi in tebi podobnim.

   Originali intervjuja so tu – https://www.youtube.com/results?search_query=yuri+bezmenov+how+to+brainwash+a+nation
   Skrajšana verzija pa je tu – https://www.youtube.com/watch?v=IHgYPDvQFU8

   Če bo tokrat Evropa padla, upam samo da nisi prestara, tako da boš lahko uživala, z vsemi svojimi sestricami, v polni meri to čemur se s tako naivnostjo ali gorečnostjo predajaš

   • Feriss.H

    Tale komentar bi pa namenil vsem “naravno” “razumnim” in “sočustvujočim” Levičarjem. Levičarji niste verni (tudi sam nisem), in domnevam da se nagibate naravnim zakonom in verjetno lastna nagnjenja imate za nekaj kar je v skladu z naravo. Iz Levičarskih stališč se da sklepati da multikulturalizem vidite kot nekaj naravnega, in imate prav -??

    Je pa Levičarski “prav” v koliziji s PRAV kako ga razume Mati Narava sama. Planet Zemlja je pravi Multikulturalni objekt v naši galaxiji, pa bil edini ali ne. Bistvena razlika pri temu je da je narava RAZLIČNIM kulturam, Nacionalnim in Rasnim, nekako dodelila RAZLIČNE PROSTORE ali TERITORIJE. Za razliko od Globalistično-Marxistične Multikulturalne utopije, Mati Narava v svoji zdravi pameti nima prostora za utopične blodnje.

    Če se ne motim, tudi mnogi Levičarji sledijo modrosti poskušati čim več živeti v skladu z naravo, pa naj gre za hrano, BIO je sploh popularen, skrbi ih pregrevanje planete in posledično klimatske spremembe, zdravo okolje in t.d. Kratek stik pa imajo pri dojemanju NARAVNEGA Multikulturalizma in tu grejo kontra Materi Naravi.

    Levičarski Multikulturalisti imajo napačno predstavo o lastni “patentni” blodnji, ki je zmešnjava nečesa kar je Mati Narava že zdavnaj uredila GLOBALNO ko je ustvarila RASE in NACIJE teritorialno ločene. Planet Zemlja je že Multikulturalni prostor in muhasto seciranje nečesa kar je delovalo TISOČLETJA je totalni idiotizem pod krinko popačenega progresa.

    Za prispodobo lahko posluži razkošen menu z vsemi mogočimi dobrotami na mizi. Vsaka taka jed, od domačih do eksotičnih je okusna in užitna. Če pa vse to stlačimo v eno korito in dobro premešamo bo nastala krma od katere bo še vrhunskim vsejedom kot so krokodili in morski psi, slabo.

    Če Leve dušice na tem forumu mislijo da bi taka krma lahko bila užitna, predlagam naj doma experimentirajo po opisanem modelu in naj nam pol tu zaupajo svoje izkušnje. Če im manjka domiselnosti predlagam kakšen piknik pri kantah za smeti in tam bodo našli mešanice ki bi dokaj avtentično odgovarjale prispodobi Multikulturalizma.

    Čakam na eventualne NON-FAKE rezultate takega experimenta. Nič se bati, saj bo samo experiment. Za dame – ne skrbite, kante za smeti ne posiljujejo, za vsak slučaj pa le preverite da nekje v ozadju ni kakšen “imigrant” ki pravkar natepava auspuh avtomobila in se bi znal hipoma premisliti glede objekta zadovoljevanja.

    • šmentanamuha

     Odličen si Feriss.H!

    • tarantela

     Tudi Ti s svojim nivojem komentiranja in razpravljanja z drugimi sodi naravnost v kante za smeti.

     • Feriss.H

      Hej SnowFlake, kaj te je to prizadelo na osebni ravni, namreč nikjer nisem bil žaljiv do tebe osebno. A je kakšen poseben razlog da si se obesila na prispodobo z smetnjaki?

   • tarantela

    Kva se name znašaš, sej nisem jest ustvarla preseljevanja narodov. Požret bomo morali vsi to šlamastiko, če bomo hoteli ali ne. Krivce pa išči pri tistih, ki povzročajo vojno na BV, predvsem pa imajo najbolj umazane prste pri tem lastniki industrije z orožjem.
    Sicer pa lahko napišeš dr. disertacijo na to temo, meni krivde za migracijo ne boš mogel obesiti. Tvoje hudobno podtikanje in žaljenje presega pa vse meje. Če na znaš Ti in Tebi enaki primerno komentirati z drugače mislečimi, nisi nič boljši od džihadistov, ki bi kar poprek sekali glave.

    • Feriss.H

     Ne znašam se nad tabo, znašanje bi bilo če bi bila povsem nedolžna, a nisi, namreč tvoje kvizlinško nastopanje je nesprejemljivo – “migracije bodo čedalje bolj množične, pa če se na glavo postavimo” – tudi ropi, umori in številne druge svinjarije bodo, a to ne pomeni da se moramo s tem sprijazniti. Tisti ki se bodo so avtomatično na strani sovražnika, v vojnah ste pa taki tretirani kot izdajalci in postopki proti takih so povsod enaki od davnin

     • tarantela

      Še enkrat: Nisem jaz kriva, če bodo milijoni ljudi z drugih kontinentov tu. Ne grem se bojevat za nikogar proti nikomur, kvislingi so bili pa domobranci.
      Še vedno trdim, da so za to šlamastiko krivi proizvajalci, trgovci in uporabniki orožja na ozemljih, ki jih ne bi smela brigati. ZDA se povsod vtika, tu nimajo nič iskati ne oni, ne katera druga država od drugod. Njihova CIA je to zakuhala, ne jaz. In če me zaj…, češ da bom lahko uživala s svojimi sestricami, nimam nič pri tem, teh vojn nisem jaz zakuhala, niti naše ženske in se ničemur ne predajam.
      Če ne vidiš širše in ozadja teh preseljevanj narodov, pa nisem jaz kriva. Malo preštudiraj, kaj vse so Evropejci in kasneje Američani delali po svetu, pa Ti bo jasno, če hočeš seveda.

     • tarantela

      Pripis:
      In ko mi že očitaš kvizlinško nastopanje: ravno na tem portalu je bilo velikokrat zapisano, kako modro sta ravnal Rožmanc in Rupnik, ko sta pozivala ljudstvo k sodelovanju z okupatorjem, češ, da je to modro in prav. A sedaj, ko pa gre za neko drugo obdobje in drugačne ljudi, pa to ni prav. Kakšna vražja merila pa naj po vašem učenju prevzamem in upoštevam? Če se držim vaših, je najbolje in najbolj modro in prav, da sodelujem s sovražnikom. V rit se pišite!
      Še najbolje je, da upoštevam papeža Frančiška, ki je eden najboljših ljudi v tem zagamanem času; čeprav nisem vernica, ga spoštujem.

     • Feriss.H

      CITIRAM TEBE – “Še najbolje je, da upoštevam papeža Frančiška, ki je eden najboljših ljudi v tem zagamanem času; čeprav nisem vernica, ga spoštujem”

      Če tega Satanista in protagonista Globalizma ter Islamizacije Evrope ki pretenciozno-ritualno pere tace Črnim Afričanom spoštuješ potem si res eno TELE, pa brez zamere ker samo totalno tele lahko kaj takega natrosi. Poglej si na YouTubu čaščenje Satana v Vatikanu, tega niti ne skrivajo več. Ta Franček je utelešenje samega Satana. Imaš posnetke kako se priklanja in poljublja roke že crknjenemu Rockefelerju, Kisingerju in še nekaterim Židovskim lojem iz Bilderberga in Trilaterale.

      Luba Tarantela, če nisi kronično deformirana Levičarka si pa polna zablod. Ogromno vas je takih in prav taki ste nagrmadeno kamenje okoli vratu potapljajoče se Evrope

     • samotoje

      Nič hudega. Še malo odrasteš, pa morda bo. Z odraslostjo pride modrost- in urejenost misli. Ni treba takoj k psihiatru teči. Če pa ne bo bolje, potem pa le pot pod noge.

     • Feriss.H

      Preden začneš z jeznimi reakcijami se najprej prepričaj če si sploh razumela kaj sem ti odgovoril.

      Nikjer nisem napisal da si TI kriva za tale naval na Evropo, kritiziram tvoje popustljivo, Kvislinško, strahopetno, izdajalsko ali karkoli bi se temu lahko reklo, sprejemanje situacije in še posebej TVOJE – “… Požret bomo morali VSI to šlamastiko , če bomo hoteli ali ne” – To so tvoje besede in izključno to sem izpostavil. Če ti misliš to “požreti” je to pač tvoje stališče za katerim stojiš ti, ne pa jaz in mnogi ostali. Pri tem je povsem vseeno kdo so krivci za ta naval, meni/nam tega ni treba sprejeti kar so jasno pokazali tudi milijoni Američanov ki so izbrali Trumpa.

      Tudi v Evropi niso vsi pezdeta pripravljena pojesti drek ki im ga drugi na silo servirajo. Ne se razburjati če tudi vas voljne drekojedce mi ostali razvrščamo na drugo stran skupaj z Musliji, Črnimi, ISISom, Levičarji in tudi z ORGANIZATORJI in ODGOVORNIMI za vse to. Ne pozabi da Globalistična KABALA ki kuha vse to nebi uspela s tem projektom da ni Levičarske podpore in TIHE OVČJE VEČINE ki “ni nič kriva”, a je kriva, in to ZELO KRIVA ker se niste pripravljeni ali celo nočete upreti.

      Isti ste kot nekateri bedni kvazi-begunci ki kot zadnja pezdeta bežijo, namesto da bi se borili doma. Večina te drhali pa itak niso begunci ampak hijene ki so zavohale priliko, in zakaj ne, če je pa Evropa polna Levičarjev in pohlevnih ko ti.

      Kar pa zadeva ozadje pri teh dogodkih, si ti zadnja ki bi mi lahko delila nauke na to temo. Verjetno nisi brala moje komentarje kjer sem do podrobnosti opisal kdo vse je vpleten in kdo so tisti ki vlečejo niti na samem odru in iz ozadja v globoki senci.

      Tema tu omenjene problematike niso Globalistične sile ne CIA ne Washington ne Westminster ne Bankstersko-Korporativne oligarhije, tema smo MI folk ki je ZA versus PROTI. Jaz in milijoni drugih ne moremo zaustaviti projekta ki ga NWO PTB izvajajo, lahko pa se upremo z ne sprejemanjem njihovih odločitev. Prva linija odpora je ne sprejeti “begunsko” in “imigrantsko” drhal. Tu bo najverjetneje začelo tleti preden bo eventualno nastal požar kontinentalnih razsežnosti, potem pa bodo domine padale ali letele.

      Če pa bi vsi sprejeli tvojo mevžasto-kvislinško držo potem ne bi bilo nobenega upanja več za obstoj civilizacije ki je nastajala skozi tisočletja in je dala civilizacijski pečat temu svetu, taki ali onaki, je vseeno. Briga me kaj so počeli Evropski kolonizatorji v preteklosti, te kolonije so podarili domicilnem prebivalstvu in to prebivalstvo pa ni v stanju tega vzdrževati. Boli me džon tudi če zaradi bombardiranja in imperialne politike ki jo izvajata Washington in Westminster ko služita gospodarjem iz sence tamkajšnji folk beži. Lahko bi bežali v Saudsko Arabijo, Pakistan, Indijo, Kitajsko, Japonsko ali celo v rajsko Polinezijo, ne pa v Evropo. Če bodo preplavili Evropo pa boste tudi taki kot ti SOKRIVI za to kataklizmo.

      PS – Že sama beseda DOMOBRANCI pomeni da so branili domove. Partizanija pa je bila predvsem Komunistična revolucija, kar so dokazali TAKOJ po vojni. Ne pomeni pa da so vsi ki so bili Partizani ali pripadniki OF, bili enaki kot ti ki so DIREKTNO ODGOVORNI za gromozanske roparske zločine. Nemška okupacija je domačim marsikje bila prilika za postaviti se po robu Komunistom, ki so v zagrešenih zločinih prekosili Naciste po celi črti. Komunistična Internacionala (prvi Globalisti) je pobila cca 150 milijonov njim nepodobnih civilistov po celem svetu.

      Toliko da ti dam v vednost da mi ti ne moreš dajati lekcije iz tega področja.

  • tohuvabohu

   Kje to piše, teatralna?? Res nakladaš sto na uro.

 • bojan

  nikoli in nikdar … se bomo pa z orožjem pogovarjal …

  le ker vladni bedak misli da bomo ljudje samo gledal kako nas nek drek posiljuje z islamom

  definitivno bo to državljanska, če ne kar evropska vojna… kjer se bodo ljudje združili in udarili po islamu in po vsem kar ta drek zagovarja in uvaža

 • xtc

  Beseda rasizem je ;danes ena najbolj zlorabljenih besed:kajti vsakdo;ki je nečesa nesposoben se skuša vleči na take finte;da bi prišel na račun takih trikov do cilja;ki ga želi:
  Beseda rasizem se zlorabja predvsem s strani muslimanskega;negroidnega in nekaterih drugih azijskih in LATINSKO AMERIŠKIH KULTUR; ki skušajo svojo nezmožnost izpolnjenje nekih norm;kriterijev in znanja;takoj zamaskirajo v to ;da se jih rasno diskriminira;ter tako doseči svoj cilj;ki ga niso zmožni s svojimi kapacitetami:
  Enako je pri diskriminaciji;ki pogosto ni posledica stereotipov ampak konkretnih dejanj tistega ki se pritožuje nad njo:
  Prave ga rasizma ali dostre diskriminacije je zelo malo glede na samo raso ali kultur_težavae pa nastopijo;ker ti ljudje nočejo socializacije tu pa nastopajo konflikti:Ali po domače nobeden delodajalec ne bo vzel npr:belca brezznanja in lenuha_če je njegov protikandidat druge rase in kulture in ima ustrezne pogoje in znanja;ki jih delodajalec išče:
  Seveda pa se ve ;da ljudje ne marajo določenih skupin in kultur ne zaradi rase alivere ampak zardi težav;ki jih ti ljudje prinašajo okolju s svojim obnašanjem in nesocializacijo:
  Ali po domače;kjer se vZDA množično začnejoseliti črni prbivalci;vrednost hiš drastično pade in belci se odselijo_ampak ne zaradi rasizma marveč kriminala;mamil;umazanije in nereda_kar z samo barvo polti nima nič skupnega;pač pa so dejanja tista ;ki vzbujajo odpor ne barva polti:

  • stajerc5

   Korektno in odlicno napisano!

  • The Truth Keeper

   Stari ne bluzi… brezpredmetna beseda RASIST je umotvor žido-boljševika Trotskya! Leta 1927 so jo začeli uporabljati za umsko paraliziranje nasprotnikov multi-rasne utopije oziroma komunizma! In ne kvasit, da odpor vzbujajo dejanja ljudij in ne barva polti! Kriminaliteta, higiena, marljivost, sočutje… vse pozitivne in negativne lastnosti ljudij variirajo glede na raso! Zaenkrat še živite v dokaj homogeni beli družbi, zato ne opletat s širokosrčnostjo! Če bi dobili za soseda cigana bi si populili lase! Filozofi zmeraj padete na statistiki!

   • MEFISTO

    Še bolj bi si pulili lase, če bi dobili za soseda zadrtega komunista Titovega kova.

  • samotoje

   To je to.

 • Goran Hvala

  Pol naj se kdo rece da se z desnaki da komunicirat…nisem levak sam ne obremenjujem se z sosedom kot je to v navadi zagrizenemu slovencu..zdej sem ze musliman in moja babura je muslimanka…ja ni kaj..komunikacija na visku pri desnakih…sem zahojen ker sem nekaj let zivel v tujini obkrozen z samimi tujci…pa z vsemi lepo shajal..se sedaj cist lepo zivimo in sodelujemo..ja res sem zahojen ker zame ni tujina za sosednjim gricem kot za vecino slovencev…in zahojen sem ker ze 25 let ne hodim obkrozat istih ljudi na volitve..heh…ja sej res obkrozt bi mogu JJ-ja al kako.?.a ni on tud tam na finem stolcku ze od osamosvojitve dalje?..seveda prej je bil na stolcku druge barve..res fantasticne mi prodajate tukaj ni kaj…no navalite sedaj z vasim sirokim naborom besedisca kaj vse sem ker sem vas spet uzalil..seveda ne vem s katero baesedo ampak vas razumem…vsak stavek ki ne kuje desnih v nebesa je zalitev…ocitno..

  • MEFISTO

   Nimam navade brati dogoveznih besedil, tokrat sem pa posebej potrudil in gornji prispevek celo dvakrat prebral, da bi ugotovil, kaj je poznani prjatu razumni želel povedati.

   Razen tega, da je Janez Janša edina njegova bolečina, kot že vseskozi, odkar ta avtor sodeluje na portalih s svojimi intletualnimi presežki, nisem uspel razumeti.

  • Feriss.H

   Tale tvoj stavek – “Pol naj se kdo rece da se z desnaki da komunicirat” – in ker si trenutno na vrhu komentatorskega bloka si mi pač padel v radar takoj ko sem odprl tole stran, in sem takoj dobil asociacijo, ko naletimo na hudo poškodovano žival in ji ni pomoči ji pomagamo tako da jo milostno evtanaziramo. Ne se bat, tebe bom samo verbalno evtanaziral, toliko da te rešim lastne bede, kar je razvidno iz tvojega popolnoma zmedenega in z ničemer povezanega komentarja, če se temu sploh lahko reče komentar.

   Kot prvo nad čem se sploh pritožuješ, kdo ti kaj hoče, a si sploh prebral članek, ali si se samo zakadil v komentarje brez da si se seznanil s temo.

   Kaj imajo volitve in JJ danes veze s tole temo ki jo je odličen članek načel. Zaletavost nikamor ne pelje, kar dokazuje tvoje nevrotično laprdanje po čez in povprek, brez glave in repa. Tema je PRAVICA DO IZBIRE ČESARKOLI, pa naj gre za gate ali za ljudi. Pomeni če imaš pravico imeti nekaj rad imaš enako pravico nekaj ne marati.

   Na osebni ravni je po navadi tako da če konkretno nekoga ne maraš, pričakuješ da tudi ta ne mara tebe in čiča miča gotova priča. Edino pri temu je smiselno in tudi obveza da en drugega pustita na miru in da en drugemu ne težita. Najmanj kar pričakuješ od nekoga ki ti ni pri duši da ti ta leze v stanovanje ali hišo in tam dela kraval. Preneseno na aktualno temo – “IMIGRACIJA” ali bolje rečeno vdor ljudskih mas iz Tretjega Sveta ki po nobeni logiki ne spadajo v Evropo, je tisto kar mi Desni tega ne maramo, in po najbolj preprosti pasji logiki to je tudi naša pravica, kot je tvoja v nasprotnem smislu.

   Pravice se pa pri OBEH prenehajo če delajo škodo drugemu ali pa kolosalno sistemsko škodo na sploh.

   Po temu ko si izpadel TOTALNI IDIOT si si vseeno vzel pravico, kar tako na pamet, in bleknil – “Pol naj se kdo rece da se z desnaki da komunicirat” – Res je, Desnaki z idioti ne znamo komunicirati, pa naj so Levi, Desni, Zgornji, Spodnji ali celo iz vesolja.

   Ker se je že dogajalo da kakšno nevrotično teslo naknadno izbriše svoje “modrovanje”, ko po nekem času le ugotovi da je naškrabal neumnosti ti predlagam da vseeno to pustiš tu, tako zaradi lepšega. Tvoj “prispevek” pa sem itak shranil v Arhiv – NESMISLI

   • Krtača17

    Hehehe upam da si zdaj sam sebi dokazal kakśen kreten in idiot si. Človek je na lep način povedal mnenje ter da se ne strinja s kreteni in idioti tvojega tipa. Zaplankanc. Ja, namerno ste spuščam na vaš nivo komuniciranja kretendžijo ker pri takih budalah pomaga samo palica pa ene dve čez šimbaz da jim je jasno da niso za med ljudi. V glavnem kretenček, da me ne zanese preveč – dobro se dobrim vrača, slabo pa s slabim. Zato s svojimi žalitvami edinega kulturnega komentarja ta moment na tem portalu spadaš v kanto zgodovine. In točno zaradi tega pritivnih desnakarjev s primitivnim Janšo ne bomo volili. Ja, lep dokaz si. Sem bil dovolj izčrpen bimbo?

   • Feriss.H

    ANEX
    Ker modelom tipa Krastača iz principa ne odgovarjam, velja enako kot za tegale Hvala – Kaj sploh taki počnejo na portalih kamor ne spadajo. Če jaz slučajno naletim na Levičarsko leglo, takoj ko to registriram grem stran, kot pri pasjem dreku na pločniku, ne stopiš na njega ampak ga zaobideš. Iz istega principa ne bom stopil na tega Krastačavega, komu se pa lup zajebavat z usmrajeno brozgo na podplatu.

  • samotoje

   Ni problema. Imaš diskrecijsko pravico, da ti grejo desni na živce. Lahko tudi čevlji. Lahko si tudi brezmejno omejen. Ko pa o tem vreščiš po portalu, pa seveda dobiš reakcijo. Saj veš-akcija:reakcija. In potem nikar ne javkaj, da ti kdo kaj hoče. Kalimero.

  • slosin

   No, jaz ti ne bom rekel žal besede, ker si že sam priznal, da si zahojen…
   Lepo od tebe, da si samokritičen…

 • MEFISTO

  Kdaj bo kopnec komedije?

  Mož tisočerih nickov se uznova pojavil z nekaj novimi nicki, starih pa ni evtanaziral.

  Kako naj človek ne bi bil rasist!?

  Negativci okrog in okrog nas.

 • montyamp

  Napredek je vsekakor enormen .
  Kaj se vi zavedate , da bi bili 1945 vsi ki danes” narobe ” mislite takoj hin .
  Komunisti bi vas poklali kot je Hudič svoje mladiče .
  Danes pa vam le še določijo kaj lahko in česa ne smete .

 • garfi

  zmerjajo nas z namenom, da bi nas utišali
  levuharji ne bo šlo

 • samotoje

  Kolikokrat naletim na razne preprosteže, ki opletajo z rasizmi, fašizmi, ksenofobi kar povprek, ne da bi sploh vedeli, kaj izrazi v resnici pomenijo. Nastane vtis, da si gradijo obrambo pred pronicljivimi pogledi v njihovo plitvo, preprosto dojemanje sveta okoli sebe. Ko jim postaviš nasproti prave argumente, začnejo agresivno obkladati z vsemi možnimi izrazi iz balkanskega arzenala. In vidiš, da je vse skupaj en ništrc. En velik nič; gora neznanja, ignorance in zaplankanosti.

 • terezija

  Moja pravica je, da se družim s kom hočem

 • Olga

  V Sloveniji smo državljani diskriminirani! Delamo za voluharje, od vlade do nezakonitih migrantov!

 • Adolf Hitler

  kdo je rasist in antisimit je samo žid ker za tem stoji prelistaite si njhov talmud!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!