Preberite, kakšne sklepe v zvezi z arbitražo predlagajo v največji opozicijski stranki

Foto: STA

Odbor za zunanjo politiko bo danes nadaljeval junija začeto sejo, povezano z razsodbo arbitražnega sodišča.

V poslanski skupini Slovenske demokratske stranke so za današnjo sejo Odbora za zunanjo politiko vložili predloge sklepov, ki jih predlagajo v sprejem poslankam in poslancem, članom omenjenega odbora.

Predloge sklepov za 1. nadaljevanje 57. nujne seje Odbora za zunanjo politiko objavljamo v nadaljevanju:

1. Odbor za zunanjo politiko se je seznanil z odločbo arbitražnega sodišča ter ugotavlja, da je ta mednarodnopravno zavezujoča, in sicer v enaki meri tako za Republiko Slovenijo kot za Republiko Hrvaško. Njena celovita uresničitev v predpisanem šestmesečnem roku in nasploh pa je možna zgolj s sodelovanjem obeh držav.

2. Odbor za zunanjo politiko ugotavlja, da je Republika Slovenija, kljub zanjo vsebinsko neugodni odločbi arbitražnega sodišča, storila vse, da bi jo uresničila, kar pa za zdaj zaradi stališč Republike Hrvaške, ki odločbe arbitražnega sodišča ne priznava, ni bilo mogoče.

3. Odbor za zunanjo politiko ugotavlja, da arbitražno sodišče ni določilo neposrednega stika slovenskih teritorialnih voda z mednarodnimi vodami oziroma odprtim morjem ter tako ni zadostilo napovedim vlade koalicije SD, LDS in Zares, ki je v referendumskem gradivu državljanom RS obljubljala določitev teritorialnega stika Slovenije z mednarodnimi vodami kot osnovno nalogo arbitražnega sodišča.

4. Odbor za zunanjo politiko ugotavlja, da je arbitražno sodišče kljub obilnim honorarjem za svoje delo določilo mejo na kopnem brez seznanitve s konkretnimi razmerami na terenu, upoštevajoč, z nekaj manjšimi izjemami, zgolj katastrsko mejo. Takšna odločitev povzroča vrsto problemov prizadetim prebivalcem, ki bi se jim z bolj življenjskim pristopom pri določanju meje na kopnem lahko preprosto izognili.

5. Odbor za zunanjo politiko ugotavlja, da je odločba arbitražnega sodišča v temeljnem nasprotju s sklepom, ki ga je DZ na 26. izredni seji s 70 glasovi ZA sprejel dne 4. 2. 2013 in ki se glasi: “Republika Slovenija izjavlja, da je naloga arbitražnega sodišča določiti stik teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem (stik Slovenije z odprtim morjem), torej ohranitev pravice Slovenije do stika z odprtim morjem, ki ga je imela na dan osamosvojitve 25. junija 1991. Republika Slovenija bo kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b 4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa Republike Slovenije, štela kot odločitev ultra vires (v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča).”

6. Odbor za zunanjo politiko ugotavlja, da mednarodno pravo, kljub sklepu DZ iz prejšnje točke, Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v formalnem smislu mednarodnopravno obvezuje, vendar zgolj v roku iz 7. člena odločbe, torej za dobo šestih mesecev, ko bi morali obe državi odločbo implementirati.

7. Odbor za zunanjo politiko ugotavlja, da Republike Slovenije odločba arbitražnega sodišča, če je zaradi nasprotovanja Republike Hrvaške ne bo mogla uresničiti, po preteku šestmesečnega roka ne bo več obvezovala. Od tega roka naprej naj vlada Republike Slovenije terja od Republike Hrvaške potrditev meje, kakršna je veljala ob osamosvojitvi in ki se ji je Republika Slovenija zavezala s Temeljno ustavno listino (UL RS, št. 1-4/91-I z dne 25. junija 1991, 19-1/91) in ki Republiki Sloveniji tudi po osamosvojitvi med drugim še naprej zagotavlja celovitost Piranskega zaliva, teritorialni stik z odprtim morjem ter pravico do razglašanja suverenih morskih pasov v mednarodnih vodah, na katere meji.

D. Č.

 • MEFISTO

  Kot sem že večkrat dejal, so Hrvati v nasprotju z režimsko propagando naši resnični in iskreni prijatelji.

  Potem, ko sta arbitražni pastopek zminirala Sekolec in Karel Krjavel, je prišla odločba arbitražnega sodišča, po kateri je Slovenija v celoti popušila.

  Hrvati, naši prijatelji, pa nočejo prikrajšati Slovenije, zato ne priznavajo krivične odločbe.

  Slovenija bi ravnala pametno le tako, da bi nehala težiti z implmentacijo abitražne razsodbe in da bi se zahvalila Hrvatom za velikodušno darilo.

 • Viktorh

  Ko se odločiš za arbitražo, se moraš zavedati, da si zapečatil usodo…

  Glede na to, da Vlada RS ne stori nič za implementacijo odločbe, mora za to poskrbeti nekdo drug.
  Le kdo, če ne SDS.
  Čestitam.

  • RATATA

   Ne nori.

   • Viktorh

    Tebi se je, očitno, že zmešalo.

 • marker

  Predlagatelj našega arbitra Sekolca v arbitražno sodišče je bil drugorazredni. Zato pa se nič ne sliši o sankcijah proti arbitru Sekolcu.

  • tohuvabohu

   Nekje sem prebral, da je ta neroda še vedno član stalnega arbitražnega sodišča kot predstavnik Slovenije. Če je to res, je treba takoj nujno zahtevati od vlade, da ga zamenja, in po potrebi interpelirati Erjavca.

 • RATATA

  Če se ugotavlja, da arbitražni tribunal nekaj ni opravil, kar bi moral in je bilo tako tudi zapisano v sporazumu o arbitraži kot naloga – zadolžitev, potem te naloge ni opravil.
  Ko jaz nekaj naročim, ni izpolnjeno, dokler res ni izpolnjeno!

 • if

  Predsednik Borut Pahor&Co. so od arbitražnega idejnega začetka do končnega produkta “zašuštrali” vse, kar je mogoče.
  Zmeda sedanje oblasti je popolna, izraža jo vsebinin tega članka. Oblast ne ve od kod prihaja in ne kam gre.
  Kljub porznemu stanju zadevne vsebine namerava Pahor s svojo zadnjico tudi naslednji mandat opremiti predsedniško sedlo RS.
  Kot ugotavljajo nekateri pred menoj aktualna oblast ni spoposbna izkoristiti termike hrvatskega “ne priznamao arbitražnega sporazuma”.

 • RATATA

  A se sploh še kdo spomni, ko so vsi skupaj nekaj hodili gledat in se menit v tisto “tiho sobo” v parlamentu?
  A bo kdo omenil debelo posranijo po imenu Memorandum, ki je nihče ne sme videt, ker je res posranija da se ti spiple!
  Banda hudičeva prodana nesposobna in nespodobna! sam ne mi rečt, da sem v jezi na vejice pozabil!!!

 • Borut Stari

  Celovita uresničitev arbitražne razsodbe v predpisanem 6 mesečnem roku in nasploh pa je možna zgolj s sodelovanjem obeh držav. To pomeni, da brez sodelovanja obeh držav razsodbo ni možno implementirati. Tako je Slovenija drago plačala falirani izdelek, ki ga ni mogoče uporabiti brez medsebojnega dogovora. Tako kot to predlaga Cerarju Plenković. Zabiti predstavniki Slovenije (Cerar, Erjavec) zaradi umske pohabljenosti ne štekajo da implementacija ni možna le z enim udeležencem.

 • Olga

  Pametno! Na volitvah volimo desno!

 • tarantela

  Pravkar prenos na 3 prgram govor g. Gorenak!
  Izjemno!!

  • Olga

   Kot vedno! Hvala, se strinjava…

 • RATATA

  Zelo (kot vedno) pogrešam DEJSTVA!
  Tudi ti predlagani sklepi jih ne upoštevajo.
  Arbitražni tribunal, ki ga kar tako, na počez čislamo (jaz ne) ni uspel ugotoviti niti osnovnega dejstva, da se RS in RH nista hkrati (na kritični datum) osamosvojili!
  Zapisal je celo ta tribunal, primitivno, nepoučeno in napačno, da sta se ob državi osamosvojili hkrati, pa so na hrvatskem pred tremi dnevi 08.10.2017 praznovali dan obletnice osamosvojitve (razglasitve samostojnosti), ta datum je pa tudi vklesan v spominsko ploščo tam doli preko Drave, Sotle in Kolpe, teh mejnih rek!
  Same “posranije” se nam dogajajo Slovencem, od Ustave naprej! Krivi smo pa sami!

  • Olga

   Predlagajo, da po preteku šestih mesecev arbitražni sporazum neha veljati. S tem tudi za nas neugoden izid arbitraze in se lahko s Hrvati dogovorijo za varianto, ki bo ugodna za Slovenijo! Če bomo imeli desno vlado in Hrvati tudi, sem prepričana, da bodo našli skupno rešitev!

   • RATATA

    Vem kaj piše v Temeljni ustavni listini (meje ” V OKVIRU” sfrj).
    Problem je, ker ga ni tako pametnega, ki bi povedal, kaj pomeni ta “v okviru”!
    Meje nikdar ne more določati dva partizana, tam na tistem hribu nad Malijo ampak se določa po principih in pravilih internacionalnega prava! Tega vedenja “našim” manjka ali pa ga nočejo iz različnih razlogov upoštevati.
    Naj pojasni kdo, ki te principe in pravila internacionalnega prava pozna in jih razume ter jih je dojel, kdo, kdaj in kako je po teh principih in pravilih ukinil starodavne slovenske Dežele z vso državno subjektiviteto in suverenostjo!! Nihče jih ni ukinil!
    Prosim junaka, lepo ga bom sprejel in postregel s hrano in pijačo, tudi zelo lep spominek bo dobil v dar, pa tudi moje resnično spoštovanje.

   • RATATA

    S hrvati se dogovarjaj in boš nategnjen kot vedno, saj za dogovarjanja pri nas na njihovem nivoju ni usposobljen nihče.
    Prav nič se nam ni treba pogajat, celo ne sme se pogajat z njimi.
    Ugotoviti je najprej potrebno osnovno dejstvo, da je namreč odločba arbitražnega tribunala nezakonita!
    Na “kritični datum” tam ni bilo nikakršne hrvatske ampak le preostanek sfrj (brez RS) in vojska (ljudska) je napadla osamosvojeno državo RS, komando za napad so dali pa “ljudje”, prav vsi hrvati (z A.Markovićem, S.Mesićem na čelu preostanka) in to zato,
    ker je po besedah F. Tudjmana hrvatski “trebao rat”!!! To je sam povedal in to so dejstva.
    S takšno genocidno tvorbo, ki je skozi zgodovino vzgojila ljudstvo v genocidnega se permisivno vzgojeni Slovenci nikakor ne moremo in niti ne smemo pogovarjat. Niti se ni kaj pogovarjati, saj govorijo sama DEJSTVA. In prav vsa v naš prid.
    Pogrešam državnika in njegove pametne svetovalce, pa jih ni in ni na spregled. Ali so se poskrili, ali jih pa res ni. Buhvej.

    • Olga

     Če ne bo implementirana v šestih mesecih, lahko tudi mi odstopimo od pogodbe.
     Glede meja smo pa Butalci lahko Ediju Kardelju “hvaležni”…in iz gole hvaleznosti njegovega vnuka v Bruselj poslali…
     Sicer pa smo stopili v EU z obstoječimi takratnimi republiskimi mejami…

     • RATATA

      Meje, obstoječe z ITA, A in HUN so jasno zapisane v meddržavnih sporazumih, na osnovi konferenc o mejah in so zapečatene.
      Potek preostanka meje je ves čas znan in jasen in po kopnem poteka po rekah Dravi, Sotli, Kolpi in Rečini. Jasna je tudi pripadnost Medmurja k Prekmurju po “Trianonskem” sporazumu!
      Memorandum k sporazumu o arbitraži dokumentov po principih in pravilih internacionalnega prava, ki obstajajo nismo priložili! V besedilu sporazuma o arbitraži je tudi določilo, ki govori nekaj o upoštevanju načel pravičnosti in dobrososedskih odnosov, ki bi bile uporabljene v prid hrvatski, saj je za hrvate naredila prebivalstvo nekaterih območij.
      V EU smo vstopili z obstoječimi mejami (kot sem dejal V OKVIRU sfrj). Ko bo pojasnjeno kaj pomeni “v okviru” bodo tudi meje jasne. Tribunal jih ni pojasnil!
      Mnenja ne veljajo nič, le dejstva, ki so skladna s principi in pravili i.l.
      P.S.:
      1. Uradni zemljevid EU iz 1996.leta je Sloveniji risal mejo po reki Mirni v Istri, ki se v Jadransko morje izliva takoj za novigradskim kamnolomom pred Tarom (meja cone B STO)!
      2. Encikopedija Britanica 2009 je risala mejo tudi po Mirni.
      Ampak to niso dejstva, ker niso v skladu s principi in pravili internacionalnega prava.

     • ogledalo

      Kardelj nima nič z mejo v Istri. Ste pa res butalci!

     • RATATA

      Meje so vedno obstajale.
      Ob spremembi jih je bilo treba le določiti, kjer formalno pravno potekajo. In to je bila naloga arbitražnega tribunala, ki pa je ni izpolnil, saj nismo podali zahteve in dokumentov, ki bi jih moral upoštevati, saj so veljavni. V tem je sabotaža / veleizdaja.
      Kaj takega si ne bi smel dovoliti nihče. Če se spomnič F.Bučarja je izjavil celo, da bi se bilo potrebno vrniti v leto 1918 in narediti referendum v Istri. (tudi hrvatski pravni strokovnjaki – Ibler npr. so tako izjavljali glede bih in čg….)
      Zemljevid EU iz 1994 (ÜBERREICHT VOM EUROPÄISCHEN PARLAMENT 1994) je risal npr mejo po Mirni, ker so izhajali iz prapada cone B STO k Jugoslaviji zaradi izgub, ki jih je bila deležna samo Slovenija (Primorska) na zahodu.
      Zanimiv je tudi zemljevid iz atlasa https://www.britannica.com/place/Balkans

 • RATATA

  Kaj so naši veleumneži dali policajem na kape?!? Poglejte malo, kaj nosijo!
  Nekakšno KURO! Obliko države, Republike Slovenije, ki naj bi jo meje oblikovale v kokoš.
  Kozla vsak, ki vsaj kaj ve o resnici in o dejstvih.

  • Mojca pokraculja

   Hehehe, dobro opazuješ ! Heraldika po socialistično, kva čmo !

   • RATATA

    Kaj kva čmo…. ja kva čmo…. sterat vse u 3PM!!! Saj me zastopiš Mojca.

    • Mojca pokraculja

     Itak da te ! Enkrat sem napisala, da bi moral slovenceljni imet zastavo na kateri bi bil narisan krompir. Rjav , tak gorenjski. Sam za ozadje se pa ne morm odločit. Bela ni v redu, sej veš tabeli, rdeča odpade na celi črti , zelena tud – musliji, plav pa ne gre z rjavim ??? Kaj misliš, maš idejo ?

     • RATATA

      Za osnovo predlagam velik kremenatlc hehe

     • Mojca pokraculja

      Yes !!! Sm vedla, da boš pogruntu kej dobrga !

 • Franjo Trojner

  Pa tote naše leve vlade ja vsi po vrsti in po mili volji nategujejo! Prva jih je nategnila EU, da so odstopili od blokade pristopa Hrvatov v EU, pol sta nas vse Slovence in Slovenkev nategnila Pahor in Kosorca z podpisom sporazuma o arbitraži, nato še Karlek z svojima veleTELEfonistoma, hrvati z prisluhi in na koncu nas je s to bebavo razsodbo nategnil še arbitražni tribunal. Celi čas mejnega spora nas nategujejo hrvaški ribiči, hrvaški policisti, hrvaški politiki, hrvaški parlament in celo predsednik vlade hrvaške, ki hrvaške ribiče javno na TV pošilja na našo stran. NORO! In z čim domači javnosti zadovoljno in radostno pred nosom maha predsednik vlade Cerar in njegova leva koalicija??? Z kosom nič vrednega papirja kjer piše da moramo razsodbo skupaj z sosedi implementirati v 6 mesecih????? Z razsodbo kjer smo Slovenci ogromno ozemlja, morja in celo dostop do odprtega morja izgubili pa se na ves glas hvali sam predsedniški kandidat in aktualni predsednik države Borut Pahor, tisti Pahor, ki je za Slovenijo škodljivo arbitražo zakuhal. Ma toti naši levičarji so čisto ptefuknjeni, ali pa imajo radi, da jih hrvati vedno znova nategujejo. Afbiks še dobro, da sem sam desničar in Štajerc mi se hrvatom nikoli nismo pustili nategovati. Zato še enkrat hvala Bogu, da sem Štajerc! Vi ostali pa kak čete.

 • Anton

  kandidatka za predsednika države je v zvezi s vprašanjem arbitraže edina izpostavila mejo na Dragonji, koder bi po mojem mnenju morala potekati mejna črta med državama. Zakaj temu ni tako, vprašajte aktualnega predsednika države in vlade Boruta Pahorja in Miro Cerarja. Vprašanje ali je tu šlo za veleizdajo, kot je žev soočenjih omenil kandidat Šiško, brez dvoma, ali bomo v zvezi stem v nadalje priča sankcij zoper vseh, ki so bili aktivno vključeni v tej zgodbi, pa je vprašanje za “1 miljon dolarjev”.

  sarkazem press

 • ogledalo

  In kaj sedaj? Neke ugotovitve, ki ne prinašajo rešitve. Sicer sta se pa obe državi obvezali, da bosta spoštovali odločbo sodišča, ki je zavezujoča. Vsekakor bo preteklo še nekaj vode do rešitve problema. In rešitev ne bo všeč nobeni strani. Tako kot ni ta razsodba.

 • lauraas

  Pa kaj je Sekolec sploh bil kaznovan, kolikšno škodo je naredil Sloveniji?

  • Osti jarej

   ..ja,seveda…..še danes ne vedo,kdo je komu prisluškoval

  • Stajerka

   ni bil….poniknil je z mastnim zaslužkom, Sekolčeva pa je nagrajena z novo službo v Klemenčičevem resorju……res primerno, da takšna oseba odloča o pravnih normah in berače uči poštenosti …..

   • rabbit

    Drenikovo misliš.

 • Janez

  NEDMONO JE

  DR. D. TURK – “ZASLUŽEN”

  ZA IZBIRO –
  “SLABEGA” ARBITRA – BAJE EX TAJNE SLUŽBE – DR. SEKOLCA !
  Ali
  BOSTA KAJ KAZNOVANA ?
  – ZA ABSOLUTNO NEPROFESIONALNO POČETJE
  V ŠKODO NAS SLOVENCEV IN NAŠE R. SLOVENIJE?
  Upam, da bosta vsaj javno opredeljena – kot negativno delujoča.
  Ta
  “POD -AMATERSKI” DR. SEKOLEC
  NAJ POJASNI – ZAKAJ JE TELEFONARIL?
  TEŽKO JE NAJTI NEŽALJIV IZRAZ – ZA NJEGOVO – ŠKODLJIVO POČETJE.L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  DR. TURK
  VSILIL DR. SEKOLCA

  http://www.zurnal24.si/slovenija/turk-predlagal-sekolca-133909

 • Osti jarej

  Zanimivo, ker ljudje naivno mislijo, da so Hitlerjeve brigade smrti nemške, a kaj, ko jih je velika večine iz Krvave Kraljevine. Ta trenutek so nad Slovenijo British Airways, RyanAir, Thomas Cook, vsi iz Krvave Kraljevine, ki je tudi ustanoviteljica Izraelskih brigad smrti po celem svetu. Le TUI, potomec zares Nemških brigad smrti se jim je priključil. Krvava Kraljevina, tisti najvišji del je pač pomemben člen 13-ih reptilov, ki obvladujejo svet in skozi stoletja laži prihajajo od tam. Zdaj, ko ubogi ARSO ne ve od kod radioaktivni zrak nad Slovenijo, je tem zločincem toliko lažje, da v toplem vremenu puščajo smrtonosne sledi mnogo daljše kot zadnje tri mrzle dneve. Seveda nas lahko skrbi nuklearka v Krškem, še bolj zločinska načrtovana druga, a kaj, ko so zdaj te le še gliha vkup štriha s chemtrailsi polnimi radioaktivnih snovi. Medtem pa Greenpeace po naročilu svojih plačnikov prepeva o Pariškem zlaganem sporazumu in pleše na Prešernovem trgu, kajti ukiniti premog in uvesti davek norcem za bogataše je zanje rešitev sveta. Ubožčki!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/324938/hitlerjeve-brigade-smrti-spet-na-delu

 • Stajerka

  Z določitvijo meje pa se je spremenila tudi površina ozemlja Republike Slovenije, ki je doslej uradno znašala 20.273 kvadratnih kilometrov in bo po novem nekoliko MANJŠA, o čemer smo že pisali v prispevku Po arbitraži na delo kartografi.

  Več na: http://www.zurnal24.si/slovenija/slovenija-bo-nekoliko-manjsa-298450http://www.zurnal24.si

 • Peter

  Ko se dva petelina repenčita vsak na svojem kupu gnoja…
  Je pa res, da Hrvati vsaj na vzven nastopajo enotno, medtem ko dolinčeki niti tega ne znajo, no.

  • rabbit

   Hrvatje lezejo v rit Melaniji Trump in odlično jim uspeva.

   • cosmosjasnovidec

    Kaj čejo lesti.
    Nas je zajebal seveda tovariš”pahor” z komunajzersko navlako Putinom tako,da smo pri ZDA odpikali.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Pridobili smo zgolj sovražnike.
   ZDA poklanja hrvatom oborožitev od helikopterjev,ladij,čolnov ter ostale celotne vojaške opreme Sloveniji pa niti municije za pehotno orožje vojakom.
   Prismuknjeni tovariš “pahor”je pa od Putina vse kar je dobil je bilo to,da mu je dvakrat nabil kurca v rit in z tem je “pahor”bil več kot zadovoljen,ker je tako ali tako dvospolno usmerjen.

   • Peter

    OK, to z nabijanji mene ne zanima, zanima pa me, kaj misli slo zunanja politika doseči s svojim lizanjem ruskih riti? Konec koncev smo v Natu, ali ne?

 • Osti jarej

  Kar pripravljajo v podružnici Globoke države je fašizem premila beseda. OZN že nekaj časa odkrito snujejo odločbo, ki bo po celem svetu uzakonila pedofilijo. Globoka država ali nadzorniki celega sveta, torej NWO, preko Odbora ZN za človekove pravice, zlorablja spolno revolucijo z zelo ozkimi nameni. Njihova dolgoletna zločinska zabava v vseh najvišjih organih tega sveta je zločin proti človeštvu, zato pa je Savdijec nastavljen kot vodilni tega Odbora in smo Slovenci člani. Zloraba se začne pri poveličevanju istispolnosti, kjer so preko Soroša ustanovili LGBT, da širi pojem človekove pravice do iztirjenosti, nato pa stopnjevali postopek do spreminjanja spola – Michael v Michelle! Ravno prejšnji teden so vlagali izjemne napore, da se ta iztirjenost potrdi po celem planetu. So se v OZN že pohvalili, kako so ZDA že sprejele ta korak do spoštovanja človeških pravic, hkrati s krvavimi pokoli po svetu. Da pa končni cilj teh naporov ne bi bil pod vprašajem, so preko Soroša ustanovili še eno nacistično združbo NAMBLA, katere glavni slogan je – povsem naravno in normalno je za človeški spol, da izvaja spolno izživljanje nad otroci. Pa ne samo spolno, kar mnogi tudi vemo že dolgo, saj so Kraljevi dvorci redno polni otroške krvi. Zdaj bodo napore združili LGBT, Cerkev in OZN, naredili bodo vse, da zadovoljijo svoje gospodarje, torej Globoko Državo in sprejmejo ustrezno resolucijo, ki bo izenačila pedofilijo s pitjem naravne vode. In ta slogan je bil zapisan lanskega julija, ker so se nekateri nezaželjeno začeli preveč vtikati v pedofilske obrede elite. Vaši otroci bodo zdaj uradno postali zakoniti plen za to družbo, le še vprašanje nekaj mesecev je in OZN bo zaključila zločin. Savdijci in Slovenci, ki še nikoli niso razočarali elite, kot pri atomskem orožju ne! In NAMBLA, kot že napisano, prejme največje prispevke ravno od Soroša, zato sem prepričan, da mora biti Kučan še kako ponosen, da je tako velikega nacista odlikoval z državnim odlikovanjem! /virHumansareFree/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/324734/otroci-bodo-za-ozn-plen-za-zlorabo

 • Osti jarej

  ….en kup gobcanja…spet…..nepomembno….tako ali tako sami imajo mandata,da kaj spremenijo na boljše…..hlapci servilni,lažnivi

  • Peter

   Nekoliko ste problematični, dragi kritiki.

   En dan poslušamo, da ne naredijo nič, da nimajo nobenih idej; drug dan spet, da je vse skupaj en kup gobcanja, tretji dan da samo nagajajo poziciji….

   Smotanom ku…u svaka dlaka smeta, pravijo bratje z juga, no.

 • Osti jarej

  ..ja…vincencij…točno…..vse je odvisno od vlade v senci……

 • tarantela

  Ne razumem, zakaj ni nobene preiskave, kdo je vohunil okoli naših predstavnikov in povedal Hrvatom, kaj se kdo pogovarja po telefonu. Tako špijoniranje je po mojem mnenju nedopustno in bi Hrvati morali čutiti kakšne posledice. Zakaj so o tem vsi tiho???

  • cosmosjasnovidec

   Preiskave ni,ker sta kehlavi tovariš”ERJAVEC”in izdajalec tovariš “PAHOR” sama posredovala te telefonske klice katere so z takim namenom tudi posneli,da jih posredujejo hrvatom.
   Z tem sta hotela podaljšati trajanje arbitražnega sodišča za končen sklep preprečiti pa tudi,da pred volitvami ne pride na dan resnica,da sta Piranski zaliv ter obmejna območja že porinila oziroma prodala hrvatom in,da je že vse določeno.Izdajalca seveda tudi nista računala na to,da se še hrčki sedaj ne bodo strinjali z končnim izhodom saj sta jim njedva prodala še veliko več.
   Točno taka je resnica in izdajalcem lastne države se sodi z najstrožjo kaznijo (večinoma vse povsod z smrtno) ta komunajzerski sovražno nastrojeni tovariš “pahor”pa še celo kandidira naprej.
   To se ne more zgoditi res nikjer drugje po svetu kot samo v Sloveniji.
   Krivi so pa seveda tudi največ sami državljani kateri so preveliki posranci,da bi temu naredili red in konec na žalost.

  • Den456

   Ker so naši levaki posnetke naredili kar v studiju in jih posredovali NDH. Kvaliteta posnetkov je predobra, da bi šlo za prave prisluhe.

  • tohuvabohu

   Preiskave ni zato, ker je Sekolić snemal sam. Po čigavem naročilu pa ni znano, anede, tračatela?

  • mginko

   Dokler ne razumeš, da je Slovenijo ugrabila in vodi iz ozadja murgelska stara udbomafija s podmladkom, toliko časa v ukradeni državi ni nobene poštene logike. Ni nobenih preiskav, nobenih ovadb za miljonske kraje, nobenih obsodb, ker krivosodje deluje pod komunistično usmeritvijo in komando.

 • Janez

  CENJENI G. DR. ERNEST PETRIČ
  EX PREDS. USTAVNEGA SODIŠČA
  JE
  V ODDAJI “POGOVOR O” – NA RADIU “OGNJIŠČE”
  LEPO
  POVEDAL, DA JE DR. D. TURK – ODRINIL NJEGA – DR. E. PETRIČA – KOT KANDIDATA ZA ARBITRA !
  IN
  DR. D. TURK – JE VSILIL “SLABEGA” KANDIDATA DR. SEKOLCA !
  Še
  ” slabši” preglasovalski SD, PS, DESUS parlament
  – PA JE
  “SLABEGA” KANDIDATA
  IN “SLABEGA” ARBITRA
  – DR. SEKOLCA – KAR POTRDIL.
  Del odgovornosti nosi tudi “slaba” koalicijska -SD, PS, DESUS večina ! Mar ne?! L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  Dr. E. Petrič
  NA RADIU “OGNJIŠČE” O DR. D. TURKOVEM VSILJEVANJU
  “SLABEGA” DR. SEKOLCA.

  http://radio.ognjisce.si/sl/195/utrip/25321/

  • ogledalo

   Slovenščina-nezadostno!

   • Janez

    Vsebina pa – polna !
    Ne – kot ? Tvoje, bogvezakaj – plačane smeti. A ne ? L.r. J. KOMENDA

   • stajerc5

    Naredil si napako! Pri tebi je slovenstina!

 • RATATA

  poročajo, da je bilo nekaj drugega sprejeto ……”…. Cerar in Erjavec dobila podporo v DZ glede arbitraže….”

 • RATATA

  Kaj se sploh s hrvati ukvarjamo…. njihov nacistični dosežek, vsem nam poznan po imenu NDH,
  je uradno in na internacionalni ravni leta 1941 že priznal državne meje, katere bi moral tribunal potrditi, če bi jim na mizo dali ustrezne dokumente in ne uvelo solato.

 • Jana učak

  Butalci so bili prisrčni amaterji, vi pa ste zabiti hujskači in pametnjakoviči !!!

  • tohuvabohu

   Ni večjih hujskačev od rdečkarjev. Pa tudi sovražni govor vam lepo pristoji, gnide komunajzarske.

 • Janez

  DOBRI SKLEPI – JA !
  Jaz
  BI DODAL ŠE,
  NAJ POSEBNA PARLAMENTARNA PREISK. SKUPINA
  PREIŠČE ŠE
  VSE OZADJE
  DR. D. TURKKOVEGA VSILJEVANJA – DR. SEKOLCA – ZA ARBITRA !
  Resen,
  kvaliteten kandidat za R. SLO ARBITRA JE BIL NAMREČ TUDI PRIZNANI

  DR. ERNEST PETRIČ – EX PREDS. USTAVNEGA SODIŠČA !
  A?
  DR. D.. TURK IN ” PREGLASOVALNA MAŠINA SD, DESUS, PS”
  SO NAM VSILILI IN IZGLASOVALI ZA – ARBITRA
  VPRAŠLJIVEGA
  DR. SEKOLCA – BAJE EX KKP, ZK TAJNE SLUŽBE ČLOVEKA!?
  Posledice poznamo.
  Ali

  NE BI DR. D. TURK, DR. SEKOLEC – LE KRILA VSAJ DEL – STROŠKOV ?
  Ki
  STA JIH POVZROČILA. Spodobilo bi se kako pojasnilo. In opravičilo. L.r. J. KOMMENDA

  P.S.
  DR. E. PETRIČ – O DR. D.. TURKU, DR. SEKOLCU
  IN ARBITRAŽI – NA RADIO “OGNJIŠČE”

 • Jožef

  Dragi moji sodržavljani, vse, kar se danes dogaja v aktualni politiki, je eno samo zameglevanje kaotične situacije. Kredite še naprej jemljemo, dolgov ne moremo več redno odplačevati, standard nam rapidno pada, brezposelnost se nič ne zmanjšuje, revežev je vsak dan več, Sloveija se vsake toliko časa zmanjša, rodnost Slovencev se bliša nuli, priseljencev je iz dneva v dan več, vsiljujejo se nam tuje kulture, policija ne ukrepa, tam kjer bi morala, sodišča so postala krivosodje, otroke nam pohabljajo s teorijo spola, spolni neuravnovešenci nam solijo pamet in še in še. Kdaj se bo ustavil ta peklenski tsunami, ki je preplavil Slovenijo. Halo, a se bomo kočno zbudili.

 • sodnikisozločinci

  Končno prava izjava! To sem hotel!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!