Predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Pogačnik z zbiranjem podpisov nad vrhovnega sodnika Jana Zobca

Foto: STA

Kdo ne pomni nedavnega incidenta, v katerega je bil vpleten vrhovni sodnik Jan Zobec, ki je v stavbi Vrhovnega sodišča Republike Slovenije doživel napad policista. Po besedah Zobca ga je policist na poti med dvigalom in stopniščem trdo prijel za nadlaket, ga poniževal in žalil, na koncu pa ga celo odvlekel proti vhodu stavbe. “Vse samo zato, ker nisem ponižno vstopil in se podvrgel natančnemu osebnemu pregledu, ampak sem odločno zakorakal proti dvigalu,” je izpostavil. Človek bi pričakoval, da bodo kolegi sodniki Zobcu stopili v bran, očitno pa je odziv Zobca tako zelo razburil predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika, da je začel s pobudo zbiranja podpisov sodnikov, ki bi se podpisali pod njegov dopis, za katerega želi, da bi predstavljal odziv vseh zaposlenih in bi bil namenjen predsedniku Vrhovnega sodišča RS Damijanu Florjančiču.

V pismu Zobca, ki je bilo posredovano pravniku Andražu Teršku in objavljeno na portalu Siol.net, je bilo mogoče prebrati opis napada, ki ga je bil deležen. Med drugim je bilo mogoče prebrati razlago, čemu ga v nadaljnje ne bo na skupinske sestanke, pri tem je kot razlog navedel fizični napad, ki ga je bil deležen v stavbi sodišča: “Med dvigalom in stopniščem me je policist napadel, me trdo prijel za nadlaket, me pri tem tudi verbalno poniževal in žalil ter me odvlekel proti vhodu v sodno stavbo – vse samo zato, ker nisem ponižno vstopil in se podvrgel natančnemu osebnemu pregledu, ampak sem odločno zakorakal proti dvigalu.” Poleg tega je navedel, da je v rokah držal ključ svoje sobe, ki ga je zaznal tudi detektor kovin, in dodal, “tako zapiska tudi vsakič – ko grem skozi stranski vhod – vhod za ‘služinčad’, pa se nihče za to ne zmeni”, je bil jasen Zobec. “Kljub temu, da sem jim ob vstopu pokazal in povedal kdo sem, se je policist  pognal za menoj in me nekje med dvigalom in stopniščem dohitel ter uporabil prisilne ukrepe (policijsko nasilje v obliki odvzema prostosti),” je zapisal.

Pogačnik pozval k zbiranju podpisov v povezavi z nedavnim dogodkom
Pogačnik je v dopisu, za katerega želi, da postane odziv vseh zaposlenih in bi ga posredovali predsedniku Vrhovnega sodišča RS, zapisal: “Ne želimo ugibati, ali je pri varnostnih kontrolah res prišlo do fizičnega in verbalnega napada na sodnika oziroma ali je kdo od udeleženih akterjev naredil kakšno napako; verjamemo pa, da bodo za to pristojni okoliščine neljubega dogodka ustrezno raziskali in tudi ustrezno ukrepali z namenom, da se takšne situacije, ki zagotovo ne prispevajo k ugledu sodstva v javnosti, v prihodnje ne bi več ponavljale.” 

Marjan Pogačnik (Foto: STA)

Pogačnika zmotilo, da je službeni vhod preimenoval v vhod za služinčad
Glede pravil hišnega reda je Pogačnik napisal, da ta že 20 let določajo, da zaposleni v stavbo vstopajo skozi vhod za zaposlene z Miklošičeve ceste in dodal: “Sodniki, ki ta režim dosledno spoštujemo, težko razumemo, da kdorkoli, še zlasti pa sodnik Vrhovnega sodišča RS, z grobimi, neodmerjenimi in za vse nas ponižujočimi besedami ta vhod v javnih medijskih nastopih poimenuje kot ‘vhod za služinčad’ in na ta način javno izraža svoj podcenjujoč odnos do ostalih kolegov sodnikov in vseh zaposlenih. Na takšne diskreditacije ne pristajamo in si jih ne dovolimo, pri čemer je še posebej zaskrbljujoče, da jih izreka vrhovni sodnik kot viden predstavnik sodne veje oblasti.”

Vrhovni sodnik bi moral po prepričanju Zobca uživati vse spoštovanje kot najvišja sodna avtoriteta v državi
Več kot očitno je Pogačnika zelo zmotil javni odziv Zobca, ki je med drugim tudi javno poudaril, da v svojih 63 letih, v katerih si je nabral tudi izkušnje iz prejšnjega, nedemokratičnega režima, ni še doživel kaj takšnega, prav tako pa tudi slišal še ni, da bi kdaj vrhovnega sodnika tako napadli na sodišču. “Nikoli ne bi niti pomislil, da je to kjerkoli mogoče, kaj šele v državi, utemeljeni na vladavini prava, v ureditvi, kjer bi moral sodnik, vrhovni še posebej, uživati vse spoštovanje – pač zato, ker je najvišja sodna avtoriteta v državi. /…/ Tu pri nas, v ljudski republiki, kot temu fenomenu pravi BMZ, pa vrhovnega sodnika, ki pride v službo, na poti do svojega kabineta maltretira nek policaj. Govorimo o spoštovanju sodišč, o varovanju ugleda sodstva in tako dalje. Prazne marnje,” je bil jasen Zobec.

Po prepričanju Zobca ugleda in spoštovanja sploh ni, če se lahko v sodni stavbi, samo zato, ker si stopil vanjo, nek policaj (izvršilna oblast) po mili volji s prisilnimi ukrepi, konkretno z odvzemom prostosti, izživlja nad teboj, te pred vsemi mimoidočimi zijali žali, ponižuje in posega v tvojo telesno integriteto, potem nimamo več sodstva in nimamo več vrhovnih sodnikov. “Kako naj varujemo ugled in dostojanstvo ter spoštovanje sodstva in sodnikov, če tega ni več, če to ne obstaja,” se je še spraševal v svojem pismu ter dodal, da bo do nadaljnjega, dokler se stvari ne uredijo, pa tudi dokler se mu policist, ki je nad njim izvajal nasilje, ne opraviči, delal od doma. Predvsem pa je poudaril, da ga na sestanke skupine ne bo, dokler mu ne bo treba vstopati v sodno stavbo brez strahu.

Jan Zobec (Foto: STA)

Po prepričanju Pogačnika bi moral Florjančič ravnati v smislu zaščite poklicne in osebnostne integritete
Pogačnik je v predlogu svojega dopisa ocenil Zobčev javni nastop kot nesprejemljiv. Z njim želi ob podpori ostalih sodnikov predsednika Vrhovnega sodišča RS pozvati, da se ta kot predsednik najvišjega sodišča v državi odzove in s svojo avtoriteto aktivno deluje v smislu zaščite poklicne in osebnostne integritete vseh in vsakogar v sodstvu, ne glede na to, za koga gre. Po njegovem bi namreč lahko nesprejemljiva ravnanja posameznikov, med katera uvršča tudi ravnanja kolega sodnika Zobca, prispevala k porušenju obojestranskih spoštljivih in kolegialnih odnosov med vsemi zaposlenimi v sodnem sistemu.
Glede na odziv Pogačnika je mogoče sklepati, da ga odziv Zobca zelo moti, ker naj bi s svojo retoriko izrazil podcenjujoč odnos do ostalih kolegov sodnikov, manj pa ga zanima potek incidenta, v katerega sta bila vpletena policist pri vhodu sodne zgradbe in Zobec. Človek bi si želel, da bi sodniki stopili skupaj tudi takrat, ko se državljankam in državljanom godijo krivice, ne pa samo takrat, ko se počutijo užaljene. Ravno zato se ni čuditi, da je ugled pravosodja še naprej na tako katastrofalni ravni.
N. Ž.
 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Potračnik

  PRAVI VHOD

  Sredi mesta hiša je prav stara,
  dolgo časa že na slabem glasu,
  še posebej danes, v zadnjem času,
  zanjo, kdor pošten je, nič ne mara.

  Skozi vrata se ne vstopa glavna,
  če obraz svoj kaniš ohraniti,
  če pa se pred svetom hočeš skriti,
  stranska bodo še kako pripravna.

  Tam skrivaj lahko se smukne v hišo,
  nisi na očeh ne pod nadzorom,
  ne poveže te nihče z umorom,
  tam boš našel prav primerno nišo.

  Nišo, da se javnosti umakneš,
  če ne maraš dosti za dokaze,
  puhle če zadoščajo ti fraze,
  ki lahko jih vedno v megli stakneš.

  Tam pogoji vstopa so ugodni,
  saj nihče te tam ne zaustavi,
  ob pogoju, da si njihov, pravi,
  sluga klečeplazen, hlapec sodni.

  • Soave

   ++++++
   Pravi vhod !! Dilema današnjega časa ?

   • Milan Muhič

    Pravi IZHOD iz palače krivosodja. Predsednik OS Marjan Pogačnik baje zbira med sodniško elito nekakšne podpise za…! Predsedniku VS Damjanu Florjančiču sporočam, da imam vso pravico kod državljan in davkoplačevalec tudi prispevati svoj podpis, in ta pa je, za odstranitev predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani. Ker pa bi bila obrazložitev in utemeljitev preobširna v tem prostoru, naj zadošča le predlog.

    • Soave

     + + + pridružila sem bom podpisovanju !! Saj nas bo kar nekaj,

   • Mojca pokraculja

    Ni dileme, ve se kje je pravi vhod in kje je za takoimenovano rajo.In na pravem vhodu je tudi diferenciacija, če si moteč, potem zate veljajo pravila, za druge ne. In to ve vsak varnostnik, ne da bi ga kdo o tem podučil. Zato pa so varnostniki tisti z majhno glavo in ogromnim telesom.

 • Jan Kovalski

  Pogačnik očitno ne razume razlike, če je beseda služinčad dana v narekovaje ali pa če ni.
  Se pa pri nas čisto vsaka stvar izrabi za obračunavanje z “neljubimi” kolegi. Znak, da gre za zelo pritlehno, ovaduško in prepirljivo družbo, posledica več kot 45 let komunistične diktature, ki je degenerirala narodovo dušo.

 • učko

  Zobec nekako izstopa iz te “režimske” sodniške falange kot “ne režimski” sodnik. Vendar pa njegovo obnašanje in omenjeni incident nista njemu v prid. Tako se sodniki ne smejo obnašati ! Mislim, da bojo z njim z veseljem obračunali “režimski kolegi”. Najprej nekoliko “strokovne diskvalifikacije”, deležen bo neko mero sociopatskega nasilja, potem pa bo vse potihnilo.

 • romanos1

  Pogačnik,cvet slovenskega sodišča!

  • Mojca pokraculja

   Itak, bivši policajcek, ki je” naredil” pravosodnega kot policaj pri 40-tih.In se takoj povzpel do položaja.

   • luckyss

    Ti to o dr.drrr. Gorenjaku ?….

    • pupa

     “Gorenjak” nima trajnega mandata je pa izvoljen in upam, da bo še.

 • sloustava

  Pogacnik, Pogacnik, kaj te ni sram takole pozivati svoje kolege in kolegice k rusenju hierarhije! Ocitno te moti, ti mali sodnicek, da nikoli ne bos dosegel ravni g. Zobca. NIKOLI, get over it! Za Bavcona in Kucana si pa najboljsi….slaba tolazba, a ne?

 • moat

  Kapo dol Pogačnik, res.

 • AlojzZ

  Ja, sodstvo je zadnja obrambna črta rdeče barve. Zato mora biti brezhibno! Sedaj pa puča na dveh mestih: Jaklič in Zobec. Zato so ukrepi nujni.

 • luckyss

  Kar se tega Zobca tiče, bi se od njega pričakovalo spoštovanje pravil, ki so jih sami postavili…
  Če je vehemento in prezirljivo odkorakal mimo kontrol, bi ga moral policist malo zbutati z glavo v steno, da mu padejo iz glave besede kot so služničad….Banda prepotentna sodniška..

  • Borut Stari

   Tebe so očitno premalo butali z glavo ob zid ko zagovarjaš metode diktature proletarijata. Izobraženim,sposobnim in posebej intelektualcem je bilo treba vedno pokazati, posebej danes, da je na oblasti sodrga. Človeško gnido spoznaš takoj, ko ji daš oblast v roke ali oblečeš v uniformo enot represije.

   • luckyss

    Jaz vedno le pravim, da se je treba držati pravil in zakonov…
    Če to pomeni, da cigan ne sme graditi na tuji zemlji in da za prehod meje rabimo potni list ali pa da se mora VSAK podvreči kontroli na sodišču…mi je popolnoma vseeno….

    • šmentanamuha

     Klobasaš, stari. Borut ti je lepo razložil.

    • Borut Stari

     Ni treba iz tega delati doktorata. Čisto jasno je,da je policist dobro vedel zakaj in na kakšen način naj to stori. Bilo je naročeno discipliniranje. Pokorščina in uboganje je pri diktaturi zelo zaželjeno.

   • Anton

    ne trudi se Borut več prepričevat prepričane, predvsem pa prepričane opranoglavce. Edino zdravilo zoper njih ni tehtna argumentacija, ker le ta se opranoglavca ŽAL ne more “prijeti”, temveč ignoriranje. Jaz sem se poslužil metode, ki je na voljo in to je blokada, kaj boš ti storil, ali boš še vedno se trudil jih prepričevati(beri to je Sizifovo delo), oz jih boš dal na stranski tir kako drugače, pa je odločitev na tebi. Lep Božič, naj ti bo toplo, predvsem pri srcu, druži se z ljudmi ki ti dajo energijo ne pa z ljudmi ki ti jo jemljejo,na kocu pa ti želim še veliko dobrega v letu 2018.

    • Borut Stari

     Enako želim tudi jaz tebi. To mi je v zadovoljstvo,da komentiram njihove komentarje. Saj jih ne berejo le oni,opranoglavci, namreč tudi normalni ljudje.

 • Anton

  eklatanten primer provokacije s strani levičarjev (beri levakov)

  sarkazem press

 • Capi

  Pogačnik, ja kaj pa misliš da ste sodniki tvoje vrste?? Služinčad plavookemu in F21……ja, g. Zobec je pravilno rekel!!

 • antimur

  Pogačnik pa prav po komunistično, ne more brez kolektivizma, manjka še samo to, da bo uvedel samoprispevek za borbo proti vsem sodnikom, ki ne mislijo tako kot kučanistična sodna gansterija.

 • karpelec

  dogajanja, ki bodo uporabna zaIz muhe mora nastati slon , ki bo izhodišče za nadaljna

 • Viktorh

  Bolje bi bilo, če bi Pogačnik molčal.

  • Mojca pokraculja

   Ja glih ta bivši policaj se usaja.

  • Franc Šink

   Jaz tudi tako mislim.

 • tarantela

  No, če bo Zobec ob položaj, se ne bom čudila glede na to, kaj je izjavil za radio Ognjišče. Česa takega si en izobražen človek enostavno ne bi smel privoščiti. Bilo je na ravni vaške klepetulje.

 • Marica

  Zobec je kreten itak. Šel je mimo policista ni se hotel legitimirati zato ga je policist ustavil. Saj zato pa je tam. Če ne bi imel bogovskega kompleksa bi ravnal tako kot vsi ostali državljani če te ustavi policist. Sram ga je lahko.

  • Mojca pokraculja

   Nimajo ga kaj legitimirat na službenem vhodu. Zato pa je službeni, ker tam lahko vstopajo samo sodniki. Ki jih varnostniki praviloma poznajo. Vprašaj se ali se Masleša tud legitimira. Aja ta je pa neki druzga , a ne ? Nimaš pojma, ne poznaš sodne stavbe, pa kar nakladas samo da je proti nekomu, ki ti ni všeč.Pejt njivo okopavati, je glih fajn zmrznena!

   • tarantela

    Ni vstopil pri službenem vhodu, ampak pri vhodu za stranke!!! Prav zato ga policist ni poznal in je ravnal povsem zakonito po običajnem postopku.

    • mostradamus

     Kaj se trudiš, saj si že toolikokrat doživela, da te sploh ne razumejo, a ne?
     Raje si odpočij !

    • Mojca pokraculja

     Ni res. Že iz članka je razbrati, da se Pogačnik zgraža nad tem, da Zobec pravi vhod za služinčad, namesto službeni. Ta je iz Miklošičeve in ni za stranke. Torej ne znaš niti brati niti ne razumeš teksta.
     Odgovori najprej ali se Masleša legitimira na tem in na onem vhodu ?Potem pa gobcaj kolikor te je volja.

     • Mojca pokraculja

      Zaradi korektnosti mojega odgovora Taranteli, dodajam, da sem pravkar prebrala članek v reviji IUS info, v katerem Vrhovni sodnik Zobec opisuje dogodek in svoja občutenja ob njem. Priporočam v branje.

      Torej , res je vstopil pri glavnem vhodu, kjer velja režim za stranke, posebej nenapisan režim pa za sodnike. A le za tiste, ki jih varnostno osebje pozna, seveda pa procedura ni enaka kot za stranke. Očitno Zobca nihče ne pozna, oziroma noče poznati !!!
      Zdaj pa k Pogačniku, usaja se zaradi besede vhod za služinčad, ki sploh ni predmet obravnavae, namesto da bi poskrbel za drugačen način prehajanja sodnikov skozi oba vhoda. Samo evidenčna kartica, lahko tudi taka kot jo ima vsak delavec v fabriki, bi zadostovala. Sicer pa prstni odtis, saj smo že v 21. stoletju. Brez gnjavaže in preverjanja, kaj piska, ključi ali pištola. Obenem pa taka varnostna služba, ki bo poznala sodnike in se jim bo spoštljivo priklonila.

     • šmentanamuha

      Res je.

    • pupa

     Ko je bila ena od sodnic “napadene” z dežnikom od vstrajnikov je najbrž vstopala v hišo sramote pri vhodu za stranke. Ali je “gospo” takrat varnostnik tudi legitimiral????????????????

     Pa smo spet tam. Ste komentatorji pomislili, da je ta varnostnik izvedel provokacijo morda celo dobro plačano???????????

     • šmentanamuha

      ja, js sem takoj na to pomislila. Ta prekomerna sila dokazuje, da je varnostnik imel posebna navodila za “neprijatelje” UDBO režima.

    • indijanka

     Pa daj Tarantela, policaj te tut po policajskih pravilih ustavi policajsko. Saj ni Dedek Mraz. Poniževalno je in neverjetna izkušnja za ustavnega sodnika.

    • tzt

     Kaj spet lažeš! x100 je bilo napisano, da je vstopil na službenem vhodu z Miklošičeve, idiot zarukani, nepismeni.

  • Kučko pod pručko

   Marica, očitno si s svojim komentarjem zadela v NULO. Vsaj tako bi sodil, ker sta te povšečkala Tarantela in Luckyss!!!

 • dež

  Jim je Zlobec na Iusinfo še enkrat nastavil ogledalo in razložil, koliko je ura, tule, http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=210645. Verjamem pa, da vsaj polovica sodnikov niti ne razume, kaj je povedal. Pogačnik je pa ena od večjih sramot našega sodstva, Požareport je lepo opisal za kakšnega bumbarja gre.

  • luckyss

   Ta zapis je popolnoma brezvezen, ker avtor pozabi dodati, da se on ni držal pravil in je vse posledica njegovega preseravanja…še premalo jih je dobil po gobcu…

  • pupa

   Pogačnik je v sodstvu eneka kategorija kot je Moderni Jani v parlamentu.

 • Borut Stari

  Pripadnika diktature proletarijata, povdarjam človeško gnido, prepoznaš takoj ko ta dobi oblast v roke ali obleče uniformo pripadnika enot represije. Kako ponosno in radi so se kazali in se še kažejo v kičastih uniformah najhujši diktatorji. Z maršalom vred.

 • indijanka

  Sodniki očitno živijo v nekem pravljičnem svetu. Ni jim jasno, da sta tako spoštovanje kot ugled povezana z njihovimi sodbami. Dokler bodo Slovenci svojo pravico lahko našli le Sodišču za človekove pravice…bo ta vhod na Miklošičevi pač vhod za služinčad. Posrečeno ime!

 • tarantela

  Izjava sodnika Zobca za radio Ognjišče, približno taka, je povzetek, ker čisto vseh besed si nisem zapomnila:
  Zobec se je vračal ( za krajši čas je bil zunaj)na sodišče, ker je medtem pričelo deževati, dežnika pa ni imel, je vstopil na sodišče pri glavnih vrati, običajno je vstopal pri zadnjih vratih. Torej sodni policist ga je ustavil in postopal kot pri vseh obiskovalcih, saj sodnika, ki je običajno vstopal v stavbo pri drugih vratih, NI POZNAL, torej ne gre za nobeno šikaniranje. Zobec je še izjavil za radio Ognjišče, da mu je bilo nerodo in strašljivi prizori so se mu podili po glavi, glede na nekatera dogajanja v preteklosti, da se je že videl vklenjenega itd. Tole pa res ni primerna izjava nekega državnega uradnika, ki naj bi zastopal resnico.

  • dež

   Zobec je povedal, da se je varnostniku predstavil in mu pokazal ključ pisarne, ki ga je držal v roki, zaradi katerega se je oglasil alarm.

   • tarantela

    Šele potem, ko je bil ves ta cirkus! Ja in “..da bi mu policist lahko zlomil roko…”

    • dež

     Pred cirkusom, ko je prihajal skozi rentgen in je zapiskalo. Preberi pismo Teršku.

     • tarantela

      Poslušala sem Zobčevo izjavo za radio Ognjišče.

     • dež
     • Saj ne bo razumela.

     • tarantela

      Preiskava je pokazala, da je policist ravnal pravilno. Če pa kdo misli, da je nekaj več, se mu potem ni treba pritoževati, kot se ta sodnik.

     • luckyss

      Pravzaprav bi moral biti takoj ob službo zaradi neprimernega odnosa do zakonodaje…Javno je opredelil “služničad” in nedotakljive..

     • luckyss

      Policist je postopal pravilno…..ne moremo se iti “jaz sem ta pa ta, on je moj stric in to je ključ od raja”…Zato pa obstaja uradno predpisani postopek..Kakorkoli drugače bi sodni policist ukrepal, bi ga lahko upravičeno takoj odpustili…

     • komar marko

      samo pri rdeči kamarili velja tak sistem, da te vsak redarček lahko pregleda. Žal, ne bo šlo! Le zakaj imajo DIPLOMATSKE potne liste.

     • luckyss

      Seveda..na račun diplomatskih potnih listov se je prešvercalo ogromno droge in orožja ter neoprane gotovine..

     • komar marko

      in zakaj tam REDARČKI niste pregledovali stvari. Slabo opravljate delo, vas je potrebno nabrcati!

     • luckyss

      Spet bluziš….

     • komar marko

      edino RESNICA je za take boleča!

     • mostradamus

      A, ne…. pa saj pravim no pa me ne posluša.

     • mostradamus

      Pazi komarček luckyss je njihov šef.
      On vse vidi in najbolj ve.

     • komar marko

      sam kaj ko revček ne pozna argumentov, pravil, zakonov, tehnike…… in ga lahko vsak hip zašiješ!

     • mostradamus

      No, ja… hmmm… prevečkrat se kuža zmoti, to je res….kaj naj zdaj…. hmmm…hmmm… ?

     • komar marko

      daš mu piškotek in ga pošlješ v kot!

     • luckyss

      In potem so govorili pogumne besede in pili medico..
      F.S.F..Pod svobodnim soncem ;))

     • mostradamus

      “Pod svobodnim sonvem ;))”
      No, saj pravim, da ti vse veš, ampak komarčku se tega ne da dopovedat.

     • montyamp

      Šef ???
      Hahaha , idioti šefi , zato je vse v 314zdi .

     • mostradamus

      Hja, no…. dajo vse najboljše kar imajo, a ne ?

     • pupa

      Tudi lustri so se švercali. Zato pa je tisti švercarski pravnik na HANZI TV najbolj strokovni pravnik.

     • dež

      To da postopaš na takšen način s sodnikom zaposlenim na tem sodišču, sploh pa vrhovnim, je kretenizem brez primere, ne glede na navodila. Malo občutka je pa tudi potrebno imeti, stvari se da urediti tudi na bolj vljuden način. Še malo pa bodo tistim z velikimi zadnjicami opravili rektalni pregled.

     • luckyss

      Tudi če bi bil ta policist sin dotičnega sodnika je dolžan speljati postopek po proceduri…
      Zato pa smo v takem kurcu, ko vsi delujejo po “občutku.”..zakoni pa veljajo le za najnižji sloj !! Banda koruptivna..

  • komar marko

   čudno RESNICA. Očitno je za neke resnica, da te obtožijo brez dokaza, brez očitane krivde. Tiste pa ki so dobili s prsti v marmeladi pa dokaze uničijo! In ni čudno, če se v takem stanju ni videl VKLENJENEGA! Torej kaj narediti! Zamenjati LJUDSTVO?

  • Jan Kovalski

   A vhod pri glavnih vratih sodišča je vhod za “služinčad”???

 • montyamp

  Pogačnik omenja ugled sodišč .
  Kaj tale murglosrbska hunta ki zmontirano zapira opozicijo pred volitvami , to so mogoče sodišča ???
  A je mogoče redčenje kokaina za tiste ki obsojajo nedolžne , rabota zaradi katere se quazi pravniki imenujejo sodišča ???
  Sodišča imajo Avstrijci , Nemci , Švicarji , mi imamo preplačano hordo prepotentnih mladičev ovaduško zazidarskega inženiringa .
  Gnoj …………………………………………………………………………

 • komar marko

  hja zakaj je vhod za služinčad? Očitno zta zbiralec ne dojame v čemu je BIT? Naj malo pogleda po čigavem naročilu pišejo MONTIRANE sodbe. Ali jih potrebuje, da se jih navede? Torej, če bi bili neodvisni, bi sodili v skladu s svojo vestjo in zakonom. Tako pa za mene dokazi veljajo po poteku dveh let, za NAŠEGA pa se dokazi uničijo. A je potem SLUŽINČAD preveč vljudna beseda za take odločevalce usod posameznikov?

 • pravapot

  Gospod Pogačnik, ugled pravosodja je omajan, oskrunjen, razvrednoten zaradi krivičnih sodb, zaradi delitev na naše in vaše, zaradi podkupljivosti sodnikov. To bo to……….

 • komar marko

  le zakaj ta pobudnik ni predlagal da se ukinejo DIPLOMATSKI potni listi in DIPLOMATSKA pošta.

  • mostradamus

   Čakaj no…. pa ne moremo biti brez diplomatov.

   • komar marko

    saj imamo na zalogi luckastega pa krtačo , pa razne MIKESTONE. in ZGAGE, ne bo jih zmanjkalo. Za prgišče EURČKOV-

    • mostradamus

     Aha, potem rešitev obstaja. No, to ni slabo.

 • MižekFiga

  Kolerik Pogačnik, izgini, skrij se, pojdi nekam, izgubi se! Ne čakaj, TAKOJ!

 • montyamp

  To niso sodišča .
  Od kdaj so preplačani udbopartijski apartčiki sodišča ???
  Koliko % Slovencev jim še zaupa ???
  Zaupa jim še samo stara ovaduška klika , ki jih drži prostitute in prostitutke v svojih krempljih s pokradenim denarjem od redčenja kokaina in pranja denarja za ISIS .

 • Baltazar

  A Pogačnik tudi gre skozi detektor in prazni žepe?

  Če ne, naj bo tiho.

 • Kučko pod pručko

  Sramota iz Kranja – Vesna Pavlič Pivk in Marjan Zlobec

  Ob zgornjem zapisu se sprašujem, ali iz Kranja pošiljajo na ljubljansko sodišče samo najbolj rdeče sodnike. Ali drugi, ki bi bili bolj spoštovani, nimajo možnosti, da bi vstopili v sodno palačo? Že tako nas je Kranjčane sramotila Kučanova sodnica in vsega zgražanja vredna Vesna Pavlič Pivk, ki je s titovko na glavi in zastavico, na kateri je bila krvavo-rdeča zvezda, kazala javnosti svojo pripadnost.

  Sedaj pa še Marjan Pogačnik. Tudi on se je s tem dopisom izkazal kot vdani vojščak murgelskega sovražnika Slovenije. Tudi Pogačnik zmanjšuje ugled sodišča, ko se spravlja v napad na enega redkih sodnikov, ki jim lahko zaupamo. Malo jih imamo, Jan Zobec pa je očitno prav tak. Bilo bi mu pod čast, da bi tako kot Cerar, Pirnat, Ude in mnogi drugi, poteptal svoje ime in zavrgel vse spoštovanje do samega sebe, če bi v zameno za murgelske dobrote prestopil v klub preizkušenih Kučanovih prosti-sodnikov.

  Nikjer pa nisem zasledil, ali je policist, ki se je spravil na vrhovnega sodnika, Balkanec. Prav nič se ne bi čudil, če je tako, saj jih v slovenskih organih pregona kar mrgoli!!!

  • MižekFiga

   Sodnik Šorli je Kranjčan.

   • Kučko pod pručko

    Res je. Poznam ga osebno in sem vesel, da sodi v klub poštenih sodnikov. On se s Pivkovo in Pogačnikov ne more niti v sanjah primerjati!!!

    • pupa

     Srčno verjamem, da na sodišču je tudi nekaj sodnikov z veliko začetnico.

     • Janko Gedlička

      Samo bolj “za rit” jih postavljajo.

  • tohuvabohu

   Čeprav je ne poznam dobro, mislim, da je Katarina Turk Lukan poštena, četudi je prišla iz Kranja. Btw, ona je fasala tisto bombo pod oknom, storilca pa še niso našli.

  • zokispoki

   Brezpogojno podpiram Zobca. Predsednik okroznega sodisca samo dokazuje svojo majhnost s populisticnimi, deplaciranimi, udbokomunajzarskimi prijemi in potezami. Zaradi tega bi moral takoj odstopiti, ce bi imel kancek ponosa.
   Po eni strani bi radi dvignili ugled sodstvu, v prvi vrsti sodnikom,po drugi strani pa dovolijo, da polpismeni vunbacitelji harajo in sikanirajo celo vrhovnega sodnika, ki zeli v svoje prostore. .S tem postavljajo pod vprasaj ne samo njegovo avtoriteto , o tem ni nobenega dvoma. Kje je tukaj logika ? Ce gre lahko brez pregleda v sodnijo skozi vrata pri stranskem vhodu, zakaj ne bi mogel iti tudi skozi vrata pri glavnem vhodu. Aja zaradi tega, ker je neki kurac to napisal na kos toaletnega papirja in to razglasil za dogmo !? Ce sodnik ne more biti nesporna avtoriteta in ga je treba pregledati ob vstopu na delovno mesto, je to smesno in bizarno. Ze ta perverzni in bolani nacin razmisljanja zagovornikov napada je idiotski in nenormalen, sklicevanje na neka pravila, kot sem ze prej razlozil, pa je samo cenen izgovor za represalije in medsebojne obracune.
   Pri nas premalo verjamemo v avtoriteto, postenje, zdravo pamet in razum. To so ostanki in dediscina 70 letnega rdecega psihoterorja.
   Predstavljajte si, da bi se v ZDA ,kaksen nabildani security nasilnez lotil vrhovnega sodnika pri vstopu na sodnijo!?.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • montyamp

  V vseh časih so ljudje mislili , da so velike socialne razlike ODLOČILNE v družbi .
  Npr,
  -razlike med gospodarji in sužnji
  -kristjani in nekristjani
  -Rimljani in barbari
  -sistemi oborožitve
  -sistemi proizvobnje
  -svetovnimi nazori in še bi lahko naštevali .

  Toda , odločilni so bili pravzaprav samo vsakokratni nazori tistih ,
  ki so bili ” pač ” na oblasti .

  • luckyss

   Socialne razlike, ki jih navajaš bi lahko držale le za “razlike med gospodarji in sužnji”…pa še tu gre bolj za stanovske razlike..
   vse ostalo si povsem mimo vsekal..:)
   Poskušaj napisati nekaj kar boš vsaj ti razumel…mogoče bo potem tvoje pisanje še komu smiselno..

   • montyamp

    Ja , če je udbopartijska gamad ki z monterskimi sodišči zapira opozicijo , ” PAČ ” , na oblasti , se dogajajo stvari s pranjem denarja in zakonitim redčenjem kokaina .
    Hahaha , saj nisi razumel, si pač stalinistične krvi .

  • Hun

   med Rimljani in kristjani so bile velke razlike ja…raj to primerjavo napis …hinavc k rd pise kar mu je po godu…

 • tarantela

  Pravzaprav bi moral sodnik Zobec pohvaliti sodnega policista, da je dosledno izvrševal svoje delo, za katero je bil zadolžen. Kaj pa, če bi hotel vstopiti kakšen lepo oblečen neznanec z namenom, da napade Zobca, policist pa bi ga spustil mino, ker bi mu gospod kazal nek ključ? A potem bi spet udrihali po policistu? Policisti so na svojem delovnem mestu za to, da opravljajo svojo dolžnost, ta pa je predvsem ta, da čuvajo sodnike, uslužbence in ostale obiskovalce pred morebitnim napadom.

  • MižekFiga

   Katere znamke “blesimeter” uporabljaš? Ima EU verifikator?

   • Mojca pokraculja

    Blesimetar umerjen na kucanove aparature. Nima akreditacije.

    • Soave

     + + + + + + + Tale je pa superca !!!!!

  • luckyss

   Ne se trudit…vsakemu normalnemu človeku je jasno, da je policist ravnal pravilno….
   Prav tako je jasno, da je dotični sodnik deloval ošabno, nastopaško in proti pravilom…
   Če to sedaj uporabljajo proti njemu si je sam kriv zaradi svojega napuha…
   Tile hišni blebetači pa niso vredni niti odgovora…
   Torej lep pozdrav in prijetne praznike…vsem…

   • pupa

    Pogrešali bomo tvoj zarjaveli lajež.

   • macon

    Po mojem vsi sodniki hodijo na enak način mimo kontrole, brez pregleda, in je to vsakodnevna in dolgoletna praksa. Konec koncev vsi policisti vedo, kdo so sodniki.

    Gre za poniževanje opozicijskega sodnika.

    • Hun

     SDSovci ste ze prou osladni s tem jokcanjem da se vm godi krivica…ste kot trmastk pedri k izsiljujete nove pravice

     • macon

      Atila, s katere pohorske božične jelke si pa ti padu? Pišeš, kot da imaš polna usta snega in še par kil za vratom. Aja, v škornjih nimaš snega, temveč imaš polne dr.ka.

 • župnik cefizelj

  znani sodniški zadrogiranec jan zobe c se pretvarja da je nekaj več. vse z enakimi vatli, se dere katolibanska golazen, torej zobec če detektor kovin piska boš podvržen pregledu. da je pa vrhovni sodnik takšen cmeravi posrane pa tudi ni za nikamor. sicer so ljubljenci ivana janše vsi strahopetni posraneti.

 • macon

  Pripravite se, komunisti bodo seveda tudi fizično obračunavali z opozicijo, gre se jim namreč za neomejeno oblast in krajo, kot jim po njihovo pripada.

  • xtc

   ,ki jim vse bolj polzi z rok kljub nejudskim naporom obdržati jo.

   • macon

    Ne polzi jim, samo čedalje bolj primitivni in vulgarni so.

    • xtc

     Ko veš ,da se bliža neizbežen konec se oprimeš še zadnjih slamic upanja-ki pa lahko le pospešijo tvoj konec.

     • macon

      Oprosti, konca ni na vidiku, samo čedalje težje bo. Konca ne bo pred ekonomskim propadom Slovenije, toliko moči imajo, da bodo na vse pretege branili in držali oblast in kriminal.

     • xtc

      Je,je samo mnogi ga spregledate,če bi bili tako močni nebi bili vse bolj živčni in popadljivi,poznam kar nekaj levakov in čedalje bolj živčni so.
      So precej bolj ranljivi kot misliš,a čas še ni.

 • soc

  Tovariš Pogačnik je pač predstavnik tistih večinskih zdravih sil v pravosodju, ki imajo nalogo in dolžnost boriti se proti preživeli strankarski demokraciji in za novo, zdravo Jugo. Ein Volk, ein Reich – uf, pardon, čisto drugo – Za domovino – s Titom in Kučanom naprej.

  • hermannn

   Kot že rečeno, mislim da je bil član zdravih sil že v gimnaziji. Piflar, kot ga v življenju še nisem srečal (ko je bil vprašan, je vstal in po vojaško zrecitiral materijo. Od prve do zadnje ocene v redovalnici pa so bile ‘Odlično-pet’, kot se za komsomolca spodobi.

 • Franc Šink

  Častihlepen pa je, ni kaj.

 • Hun

  politicna usmerjenost drzavnih usluzbencev je zdraharstvo v nedogled

  • MižekFiga

   Plačano zdraharstvo!

   • pupa

    Koliko mu plačajo za vsebinsko slab komentar v eni povedi?

    • MižekFiga

     Županković še vedno poklanja Mercatorjeve bone!
     Ima jih na tone!

    • Hun

     kurc ne znamo vsi tko dobr fafat kot SDSovke

     • pupa

      Zelo si “zanimiv” v tvoji pritlehni povedi. Saj bi še kaj napisal,če bi prilezel vsaj do petletke.

     • Hun

      kaj ti morm ce moje komentarje prevec osebno jemles…

     • xtc

      Saj te tudi nebi pustil-ti preverzni pujs.

 • Sredina

  Kje vi živite?

  Nadzorne kamere so jasno pokazale, da arogantnemu sodniku, ki ima polno rit vsega, ni policist storil popolnoma nič nasilnega in neustreznega.

  Je pa njegov problem, če je tako nadut in poln samega sebe, da ga nek ‘služinčadski’ paznik ne sme niti ogovorit…

  Res sramota za vrhovnega sodnika…

  • macon

   Link?

   • Sredina
    • macon

     Tukaj sta samo teksta in ni posnetka nadzorne kamere, ne morem si ustvariti lastnega mnenja.

     • Sredina

      So ugotovitve komisije, ki je posnetke pregledala

      Ima slučajno sodnik posnetke s katerimi lahko dokazuje, kar pravi? Ne – ampak mnenje si ste si pa vseeno lahko ustvarili..

     • xtc

      Komisije,ki si je ogledala?
      Ja tako nekako je tudi sodišče videlo dokaze v Patriji,ki so padali nato kot domine.

     • indijanka

      Ustavni sodnik mora v sodno palačo vstopati z dvignjeno glavo, samozavestno na glavnem vhodu sodišča. Ne gre za nadutost, gre za celovito osebnost, ki jo od teh ljudi pričakujemo. Kako neki naj nads ščitijo pred državo, če jih v vsakem trenutku oblast opozarja na ponižnost. Policijski varnostnostni sistem podiranja ustavnih sodnikov je neustrezen. Če želijo varovati sodišče in hkrati integriteto sodnikov, bodo morali k temu pristopiti pametneje. Odvisno seveda, kakšne sodnike si ta država želi. Gospod Pogačnik si očitno želi poslušne. Pobiranje podpisov s strani predsednika sodišča, pa bi lahko preprosto šteli med mobing.

     • Sredina

      Eno je to kar govoriš, drugo pa nadutost, aroganca in posmehovanje uslužbencem sodišča, ki pač niso sodniki…

     • RATATA

      Svija žleht laže in zavaja!!

  • MižekFiga

   Kako pa kaj RAZDELJAK?

  • RATATA

   In ti žlehtnoba grda trdiš, da lahko nekdo drug nadomesti naše oči…

 • xtc

  Samo levi bebci in bebci,verjamejo ,da je šlo za kiks Zobca.
  Dejstvo je namreč,da varnostniki na sodišču zelo dobro poznajo sodnike sploh one višje položajne,kule ni šlo za nič drugega,kot za opozorilo Zobcu,ker preveč obračunava z kučanovo levo sodniško mafijo,zelo verjetno bosta kaj podobnega doživela Šorli in Jaklič.
  Glede na ravnanje,bi moral varnostnik takoj odleteti iz službe,že prav,da ga je ustavil,vendar pa je od tam napreje njegovo ravnanje popolnoma napačno-seveda ni napačno ampak nahujskani ideološko bolni bebček se je lotil vrhovnega sodnika,seveda bo na koncu pristal na cesti.
  Napad ni bil naključje,bil je zrežiran in namenjen blatenju in deskriditaciji Zobca.,verjetno bi bile reakcije med sodniki popolnoma drugačne,če bi policist takole vlačil Maslešo ali kakega drugega kučanovega sodnika.
  Seveda , je jasno ,da so kučanovi sodni rotweilerji takoj skočili v napad proti Zobcu,zadnji ki se lahko napenja je ravno Pogačnik,saj ima baje kar dolg rep škandalov,od razbitja službenega avta(zelo verjetno ni vozil sam),do pijanske eskapade na sodniški zabavi in še kaj bi se našlo.
  Skratka oglasili so se ljudje z zelo veliko grehi na hrbtu in se zagnali v Zobca,ker preprosto razgalja delovanje leve sodnije.
  Ta mali policistek,pa je navaden ideološko napumpan bebček,ki se še ne zaveda,da ga bo še kako bolela glava zaradi neumnosti.
  Dejstvo je ,da je v bistvu Pogačnik neke vrste hodeči škandal med sodniki in je zaddnji ,ki bi lahko presojal druge.

  • MižekFiga

   Zakaj pa niso objavljene “kvalifikacije varnostnika”?
   Je on Jankovićev srpski legionar ???

 • Miroslav Mozetič

  Moyzes

  • pupa

   Moyzes nam je dal zakonodajo, ki jo lahko izvajaš ali grešiš, pri izvajanju njegove zakonodaje niso možne manipulacije kot v primeru Kramberger, Uhrnik, patria. Novič…………………….

  • hermannn

   Nekdo se je očitno poslužil tujega imena. Podlo! Kaj dela redaktor?

 • Slovenec34

  SDS prav aktivno dela na tem da se zaserje povprecnemu volilcu, namesto da bi se diatancirali od osabnezev tipa Z(l)obec. In pol se upa na zmago na volivtvah? Jaoo

  • hermannn

   Na smeh mi gre, kadar kak “Slovenec” zajamra v stilu “Jaoo”. Ga kar slišim, kako pri sebi nadaljuje: “što to boli”.

 • sumljivislon

  ….ko zloba bruha …na internih zabavah – pjača je hudič !

 • Ana Job

  Pogača je eden izmed najbolj škodljivih ljudi, nevaren, zahrbten in brez vsakih moralnih načel!!! Podgorelcu je ščitil hrbet, oba pa naj bi spadala h garažni eliti.

 • Kučko pod pručko

  Če Murgle Press trdi, da videoposnetek dokazuje, da je sodni policist z Zlobcem ravnal korektno, naj ta videoposnetek objavijo, da ga bo videla vsa Slovenija.

  Seveda tega ne bodo naredili, ker so polni laži, s katerimi zavajajo slovensko javnost!!!

 • Ana Job

  Pogača je pes. Iz njegovih oči sije zloba, že na gobcu mu piše, da je pridanič.

  • čips

   Zakaj je treba pse zalit noo?

   • Ana Job

    Prav imaš, kužki so prijazna bitja, za razliko od tega stvora zlobnega.

 • mapu

  Če je to res, potem pa je predsednik sodišča res eno majhno tele.

  • Kučko pod pručko

   Je tele, ampak ne majhno!!!

   • Viktorh

    …tik pred zakolom…

 • Ana Job

  Udba ima na sodiščih podaljšane lovke v obliki ljudi, kot je Pogača.

  • RATATA

   V prostem času pa nastopa v raznih družabnih prireditvah, kot nekakšen virez sabljač.
   “Kulturnik”, da sam seb verjame gnusobnež udbovsk!

   • Ana Job

    Zraven je imel parklje umazane, ko so pokradli sid banko, kupili so stolpnico z ukradenim denarjem, nakar so hoteli noter naseliti policijsko ministrstvo proti plačilu več deset tisoč evrov mesečno. Zločinsko brihtni, ni kaj! En in isti krog nas vrti, sedaj se bodo pa spravili na navadni narod, da jih bodo spravili ob hiše. Prvo je bilo na na vrsti kraja družbenega premoženja, potem varčevalci, tretja etapa je rop zasebnega premoženja v obliki davka na nepremičnine.

    • sumljivislon

     ..so meli enkrat interni žur ..pijan in pobruhan…….ja pjača je hudič !

     • Ana Job

      Enako njegov posiljevalski kolega marko podgor***

  • Janko Gedlička

   Saj je na sodnijo prišel iz policije. Tam je vsak, ki je malo prilezel, udbovec. Komaj je postal sodnik, se je že silil na TV ekrane in se šopiril kot da bi bil najpamtnejši kazenski sodnik.

   • Ana Job

    Njega osebno bi moral nekdo kaznovati, ker ima veliko dreka na glavi.

 • WatsonForus

  tale Pogačnik je še en orto RDEČ mutibarič.

  • hermannn

   Mislim, da je bil komsomolec že v gimnaziji.

  • sumljivislon

   Petra Janša Retweeted

   Hulk Cornelius
   @ZmajLj
   Replying to @lucijausaj
   Pogačnik zbira podpise, ker je med sodniki zavladala vsesplošna panika, da se bodo morali odslej identificirati z elektronsko kartico in se bo posredno nadzoroval njihov delovni čas oz. prisotnost. To je ozadje protesta.

   26m
   twit ..copy paste

 • MEFISTO

  A spadajo med naloge vruhov krivosodja tudi fizično nasilje in zmerjanje nezaželenih sodnikov?

  Sicer smo pa tudi na NOVI deležni psihičnega nasilja iz istega rdečega vira.

  Nicki enega in edinega permanentno izvajajo nad nami psihično in politično nasilje,

  In celo prebavne motnje, ker so težko prebavljivi ali pa največkrat kar neprebavljivi.

  Najbrž se strinjate, da so celo na sam Sveti dan tarantela, luckyss, moat in drugi škodljivi duševnemu zdravju ter miru.

 • Anton

  ok da parafriziram, jaz sem vrhovni sodnik, grem čez vhod za “služinčad” ne da bi šel čez rentgen, taisto ponovim npr čez 1 eden, vse ok, pa zopet čez 2 tedna, včeraj sem šel kot pri vseh treh prej omenjenih dogodkih posluževal vstopa v objekt na podoben način in bil grobo psihično kot fizično deležen maltretiranja/provokacije s strani varnsotnika,še enkrat v vseh 4 dogodkih sem se posluževal vstopa v objekt na podoben način (beri nisem šel čez rentgen, mimo vhoda za služinčad), celo več pri vseh 4 dogodkih je bil prisoten isti varnostnik. Sedaj me pa zanima, čist tko če uporabljam ZKP(beri zdrava kmečka pamet),al se vam ne zdi to “malce sumljivo”?

  sarkazem press

 • janez cepec

  ne vem, kva misle tale Zobec, de. če je biu ustavn sodnik, še ne drži Boga za jajca. prvo kot prvo je kot ustavnik biu deklariran janšist, halloooooo, drugo pa. če je vojska, je za use. če so pravila, zarad varnosti, de moreš it skoz rentgen, moreš it, pa če si Bog. en idijot se je pač to spounu, treba je to upoštevat. pa kok mamo kretenskih zakonov, k’ se jim mormo podrejat. ta je eden od teh. drgač je pa komisija ugotovila, de je policist ukrepu po PS, če je pa Zobec ignorant, nej si posledice pripiše sam. najhujš pa je, de se je poj en kretenski dohtar B. M. Turk u svoji kolumni totalno zlagov, koko, de ga je polcaj pregonu, pa sej ta idijot tko še ni napisu ene resnice. le kdo mu je dau doktorat?

  • mostradamus

   Ti pa imaš oslovske manire, ko se daš ocenjevat nekega vrhovnega sodnika.
   A te ni mat nič manir naučila ?
   A nis nič hodu v šolo ?
   Teslo.

   • montyamp

    To so serpentinškovi , tam so doma Stalinovih glist vajenci .
    GORJE NARODU , KO PRIDE ŽVEPLENEGA PODREPNIK NA OBLAST

  • montyamp

   Komuniste treba jebat , ker pred volitvami za moj dnar zapirajo poštene heroje kot je IJJ .
   Sami pa redčite kokain in perete dnar , vse po liniji zakona .
   Hahaha , še mau pa bo narod znoru .

   • janez cepec

    jebajo vas komunajzarji že 72 let, pa jim še kr držite. mora, de ste pedri, k vam paše

  • montyamp

   Garažarji v vrsto , da ne bo ker 2x obdarovan od ubogih kužkov .

 • Baltazar

  Janez Cepec

  ”…če je vojska, je za use. če so pravila, zarad varnosti, de moreš it skoz rentgen, moreš it, pa če si Bog…”

  Se strinjam. Če tud Florjančič, Masleša in Pogačnik hodijo skozi rentgen. Če ne, pa nisi samo cepec, ampak idiot.


 • Komisija je preučila načrt varovanja, hišni red, uradne zaznamke pravosodnih policistov, opravila je razgovor s pravosodnim policistom in vpogledala v videoposnetek nadzornih kamer, so zagotovili. »Posnetek v celoti prikazuje, da je bilo ravnanje pravosodnega policista korektno,« je zaključilo ministrstvo. Neimenovani pravosodni policist sodnika Zobca ni poznal, ta pa se »kljub pozivom ni z ničimer ustrezno identificiral in je očitno namenoma ignoriral vse zahtevane varnostne postopke«, so pojasnili dogajanje. Zato je policist »opravil osnovno varnostno nalogo, ki je namenjena zagotavljanju varnosti vseh zaposlenih v stavbi«.

  Zakaj bi ta sodnik Zobec bil nekakšna izjema za katerega ne veljajo enaka pravila kot za vse ostale?
  Res ne vidim razloga.

  • mostradamus

   Novak, vsaj dans ustavi konje. Če si pisun, to še ne pomen, da je vse res, kar kopipastaš.

   • hja, res ne vidim razloga zakaj bi ta Zobec bil nekakšna izjema za katerega ne veljajo pravila.

    • mostradamus

     Si mu fouš, ker tebi ni ratalo priti niti so navadnega sodnika. Ej, da te ne poznam.

 • tarantela

  Takole si sama predstavljam vrhovnega sodnika:
  Umirjen gospod, ne čveka v tri dni medijem, kar mu pride na misel, češ, da se mu je po glavi podilo kup misli, da ga je zgrabila panika, češ, kaj bi bilo, če bi bil vklenjen vpričo ljudi; da bi mu policist lahko zlomil roko…itd kaj bi bilo “če” ;če čebula ne bi imela če bi bila bula. Skratka, že zaradi svojega poklica govori zgolj in samo dejstva.
  Predvsem pa zadeve ureja znotraj kolektiva, še posebej, če je policist opravljal svoje delo. In ne naklada kot kakšna stara koklja. Sicer so pa nekateri moški večji čvekači, kot najhujša vaška opravljivka, je pač tako.
  Upam, da bo policist pohvaljen, ker je temeljito opravljal svoje delo in da ga opravlja vedno pri vseh obiskovalcih stavbe pravice.

  • šmentanamuha

   Tudi ti boš pohvaljena. Pridna.

  • montyamp

   Hahaha , zaradi takega nadzora pa na plano udari pasje garažarstvo .

  • tohuvabohu

   Ne moraliziraj, teatralna. Človek je samo protestiral proti nasilju in nič drugega. Ne vem, zakaj tako rada zagovarjaš nasilneže.

 • šmentanamuha

  Dejstvo je, da se policaji ne upajo tako postopati niti z ilegalnimi migranti, ki se znajdejo na naši strani meje, tu pa neki plačani služabnik režima razkazuje mišice na nezaželenem vrhovnem sodniku iz drugega tabora. To nas mora skrbeti, ker to pomeni, da je globoka država že dala tajna navodila za postopanje z “nenašimi”.

  • edino kar je tu zaskrbljujočega je to, da nek sodnik Zobec misli da je nad pravili ki veljajo za vse ostale.

   • šmentanamuha

    Kakšna pravila veljajo pri nas smo imeli priložnost videti, ko je pol milijona ilegalcev prečkalo našo državo in smo jih nato še na naše stroške prevažali od ene meje do druge. Za nagrado pa so tisti, ki so želeli ostati, dobili opremljeno stanovanje in brezplačno življenje do nadaljnjega vključno s kondomi. Spelji se lakaj levičarski.

   • montyamp

    Tako kot tale naduvan varnostnik , so se komunisti začeli obnašat pred WW2 .
    Potem so pa idioti žive politične nasprotnike zazidavali .
    SMRT KOMUNIST FAŠIZMU .

    • Da se varnostnik drži pravil in postopkov predpisanih za takšne primere je samo pohvalno.

     • montyamp

      Če pride ista oseba za kamerami , se profesionalni čefur obnaša drugače .
      Pse ste komunisti poneumili do konca .
      Zakaj pa varnostniki na sodiščih ???
      Če se pošteno sodi , ne prihaja do anomalij .
      Imamo mafijo , ne sodišča , udbosodje a la KP — gnoj .

     • Zakaj varnostniki na sodiščih? Iz istih razlogov kot varnostniki na vseh sodiščih po Evropi.

     • montyamp

      Saj zato jih krivosodje ne rabi , ker udbosodje ni sodišče .
      Ne omenjaj EU če si nisi prej gobca opral .

     • šmentanamuha

      Res si pravi lakaj.

   • mostradamus

    Ti temu “nekemu sodniku” možeš lizat cipele. Misliš, da si nad njim, ko takole pisariš.

    • opazovalec

     Čuj ti “mostradamus”, ko si tako prevzvišeno pameten, bi lahko vedel, da se napiše “nostradamus”, razen če to ni povezano s italijansko/hrvaško besedo “mostra”, kar pomenu razstava, “damus” (1.oseba množine lat. gla darus) pomeni “mi dajemo”, (angl we give). Torej ti daješ nekakšne razstave, očevidno predvsem nesmisla.

     • tohuvabohu

      Ne serji klamf, opazovanec. Kaj se vtikaš v ime komentatorja, to se tebe ne tiče.
      Sicer pa “darus” v latinščini ne pomeni nič. Hrvatje (ko jih že po nemarnosti omenjaš) temu početju rečejo “nije žvaka za seljaka”.

 • montyamp

  Mladiči ki rastejo iz zazidarskega inženiringa , UDBOVSKA DECA , so sposobni hipokrizije , kakršne še na filmih niste videli .
  Tu nekaj močno zaudarja .
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9680678

 • montyamp
  • KIKI

   Toliko? Vsaj 18 % preveč! sodniki še sami ne verjamejo v sebe!

 • odzunaj

  Sodniki in sodnice naj stopijo skupaj in naj napadejo od zunaj in znotraj dirigirano protizakonito in protiustavno delo SODNIKOV ! To se v tej palači dogaja dnevno in to je vrhovna sramota slovenskih sodišč, kar bi moralo biti sodno preganjano !!!

 • opazovalec

  Tale gospod sodnik Z(l)obec se je že drugič prgrešil proti redu v sodni palači. Kakor je prvič napisal Krivic (malo bolj po kmečki pameti) je dr. Z res pravna glavca, toda socialno bolj nebojeno bitje. Sodniki in ostalo osebje vstopajo v sodno palačo skozi stranski vhod (sam je dejal za služinčad), glavni vhod je pa namenjem strankam in je na njem logično kontrola, vključno kontrola z magnetnimi detektorji. In njego spremljevalec, tudi vrhovni sodnik, je mirno šel skozi kontrolo, g. dr. Z je pa rahlo ponorel ob piskanju detektorja. In naloga pravosodnega policista je, da v takem primeru osebo ustavi, verjetno izvede ponoven pregled, kar je verjetno vsem na tem forum znano. No, dr. Z se pa ni hotel ukloniti kontroli, in pravosodni policist, ga je pač ustrezno obravnaval, vse v skladu z redom v sodni palači. V nasprotnem, bi lahko tudi izgubil službo. Sicer je pa korektnost dela pravosodnega policista potrdila komisija Uporave za izvrševanje kazenskih sankcij.
  Je že tako, da tudi vrhovni sodnik NI nad zakoni in predpisi v RS. Se postavlja pa vprašanje, ali je takšen dr. Z moralno primeren za vrhovnega sodnika (stranski vhod je po njegovem za služinčad) ne gle na to, da mu prenekatere pravne kariofeje prinavajo pravno znanje.
  Kar se pa tiče njegovih izkušenj iz diktature, jih pa je v veliki meri pridobival kot PARTIJSKI sekretar na sodišču na Primorskem

  • tohuvabohu

   Ti si tudi ena “kariofeja”, hehe. Kdo te pošilja sem srat klamfe?

   • opazovalec

    Tabogui, javi se, ko boš sposoben replicirati v okviru teme. Tako v glavnem pišeš bedarije, kot nedavno o prasicah in podobno bedarije, kar pa čisto pritiče sfaliranemu študentu matematike.

    • tohuvabohu

     Ja, hvala. Zdaj vem, na koga se lahko obrnem za nasvet, buaaaaahahahahahaha.
     Če ne odgovarjam “v okviru teme”, pomeni, da se poserjem na tvojo razpravo (ali če želiš, ne čutim potrebe po odgovarjanju). Če bi imel kaj soli v glavi, bi to razbral že sam.
     Sicer pa ne vem, od kod ti informacija o moji karieri. Jaz se s tvojo ne ukvarjam, itak se obnašaš kot klošar.

  • MižekFiga

   Urednik, goljuf si, generalno FUJ ti.

  • MižekFiga

   Luki, raje doma fukij.

  • terminalar

   Pazi na pritisk, stari,… lahko ti kakšno ziherungo prekuri.

   • opazovalec

    Hvala za skrb glede mojega pritiska. Že vsaj 50 let je 120/80, mirovni utrip je pa okoli 48. vendar če debatiraš, debatiraj o temi. Ali si v mojem razglabljanju našel kakšno napako? katero? Ali pa mogoče domnevaš, da so določeni sodniki nad predpisi o delu na sodišču? kateri sodniki pa so to potemtakem. za morebitne odgovore se pa lepo zahvlajujem.

    • terminalar

     Običajno ne komentiram komentarjev, ampak vseeno. S svojo ozkoglednostjo si se zapičil v vratarski protokol in nam soliš pamet, kako je Zobec kršil hišni red.

     Ne vidiš (oz. nočeš) pa, da je za temi vrati že od samega začetka nered, korupcija, diskreditacije, likvidacije, uničevanje posameznikov, družin in imetja.
     Če bi bilo tukaj poštenje in red, ne bi bilo Patrie, Noviča,… bil bi pa Balkanski bojevnik, NLB in še marsikaj.

     • cosmosjasnovidec

      Kaj ste se sedaj vsi spravili na OPAZOVALCA.
      Kaj vam ni jasno bedaki zahojeni?
      Ne glede to ono in kakršna skorumpirana podkupljiva so sodišča je ZLOBEC kršil predpise in pravosodni policist bi ga po pravilih še moral pretepsti ne samo zadrževati.
      Kaj so sodniške skorumpirane podkupljene komunajzarske smeti več kot ostali obiskovalci sodišč???
      Skozi prehod velja pravilo za vse in če ga Zlobec ni hotel upoštevati se nima kaj pizdariti.
      Res ste nekateri usekani v nulo.

     • terminalar

      Vsi??
      No, če pa vsi, potem je pa že vredno.

      p.s. A braniš svoj drugi nick?

     • cosmosjasnovidec

      Imam samo en nick a se ne morem strinjati z nečim za kaj vem,da ni po pravilih.

     • opazovalec

      “Ne vidiš (oz. nočeš) pa, da je za temi vrati že od samega začetka nered,
      korupcija, diskreditacije, likvidacije, uničevanje posameznikov, družin
      in imetja.”
      ____
      In nespoštovanje varnostnih pravil, ki so jih postavili sicer sodniki iz iste hiše sami vodi v še večji nered, kakor ga je sicer zaznati.

 • Poštenje velja

  Golazen sodniska.
  Mars u…

 • MižekFiga

  Sodniki in njihova dolgovanja državi in državljanom so SFIŽENI. FUJ, FUJ … Najbolje, da jih več ne vidimo in slišimoi.

  • MižekFiga

   Pogačnik IZGINI !!!

 • milanček

  a se vsi ti danes okupatorji Slovenije ne zavedajo, da zelo hitro prihaja čas, ko bodo odgovarjali za vse svinjarije, takrat jih zadnji predsednik CK ZKS ne bo obvaroval pred ljudmi, ki bodo terjali plačilo za storjene krivice in pomankanje! Na sodišču je veliko tega gnoja, masleša , bavcon, pogačnik, a nekaj je, nič se mi ne bodo smilili!

 • Johan

  Najbolj fajn je ko sem mafijo skenclal in ne berem več njihovih bedarij.

 • MižekFiga

  Kolerik Pogačnik IZGIN I!!!! Tvoja videvanja so komunistična in zato kriminalna!

 • piko8

  pogačnik družbeno politični sluga za potrebe murglske podgane milama kuçana in srbočarapana zorangutana!!

  • tohuvabohu

   Zobec je torej našel pravi izraz: vhod za služinčad. Tega se zelo zavedajo, zato mu tudi tako zamerijo.

 • hribovc

  faking krivosodstvo pač…

  • tohuvabohu

   Zdaj razumem, zakaj je v sodstvu toliko žensk. To so vestalke, ki čuvajo privilegije udbomafije, da jih ne odnesejo demokratični valovi.

 • terminalar

  Boji se za ugled sodstva, jaa,.. že davno passé.
  Butast paznik pa,.. bog mu pomagaj.

 • Janko Gedlička

  Gre za nadaljevanje udbovskega izpodkopavanja ugleda sodnika, ki si je ugled pridobil s pokoncnostjo, in nepristranskostjo, ne pa da bi sledil “komandam”.

  • terminalar

   Kako že?
   provokacija, diskvalifikacija, likvidacija

 • Jana učak

  Kako lahko sodi, če pa še vstopiti ne zna po določenih pravil! Pa še cirkus zganja!!

  • Olga_10

   Pogačnik? Res je!

 • Jana učak

  Kako lahko sploh sodi, če pa še vstopiti ne zna po določenih pravilih!!!!

  • tohuvabohu

   A ti posodim kakšen klicaj, prismoda?

 • cosmosjasnovidec

  Varnostnik na sodišču je postavljen zato,da preverja in pregleda vstopajoče osebe katere prihajajo in ob morebitnem pisku detektorja odložijo kovinske in podobne predmete na pult ter vstopijo čez detektor brez njih,da se vidi ali je pisk nehal ali ne.
  Tak zakon velja za popolnoma vse državljane ne glede ali je to “PAHOR,CMERAR,JANŠA,ZLOBEC ITD.”
  Torej je Zlobec grobo kršil predpise za katere prav dobro ve,da se ne smejo in pri katerih uveljavitvi je sodeloval ravno tudi on sam.
  Sodišča se zaradi skorumpiranega,podkupljivega ter izprijenega komunajzarskega načela sojenj bojijo sami sebe.Ravno zato so postavili varnostnike,da kdo ne bi vstopil noter z orožjem ter jim odrobil betic kar bi seveda bilo več kot pošteno.
  Zlobec je prav tako ena izmed navadnih hinavskih dvoličnih smeti tako kot vsi ostali in ne morejo za njega veljati drugačni zakoni kot za vse državljane Slovenije.
  Z tem nastopom je pokazal ravno to gnida Pogačnik kateri je še največji smrduh na tem sodišču pa podpisov seveda ne bi zbiral,če ne bi bil užaljen,ker ga je Zlobec kakor vse ostale imenoval z SLUŽABNIKOM kar pomeni,da je nad njimi in so vsi njegova služinčad.
  Točno tako je stanje kot sem napisal ne glede kake blesarije komentirate tukaj eni in drugi.

  • dež

   Govori se, da je v pripravi sprememba pravilnika, ki ureja varnostne protokole ob vstopu v sodno palačo. Spremenjen naj bi bil 65. člen, kjer bo za tiste z velikimi zadnjicami obvezen tudi rektalni pregled na licu mesta ali kolonoskopija v pooblaščeni zdravstveni ustanovi, nadzorovana s prisotnostjo pravosodnega policista. Nalog za slednje naj bi podpisal dežurni preiskovalni sodnik, odobril pa pravosodni minister.

   • cosmosjasnovidec

    No ja ne vem ali bolj misliš za šalo ali res je pa nekaj sličnega,če verjameš ali ne res v pripravi spremembe pravilnika.
    Uvesti namreč hočejo nekakšno rentgensko kontrolo kjer se ob prehodu skozi obok na ekranu varnostnika vidi človeški skelet in seveda kovinski ali drugi predmeti katere ima ob sebi.
    Idejo jim je spet vcepil v betice nekdo kateri jim je povedal za pištolo GLOCK katera ni iz kovine in je detektor seveda ne zazna.
    Bolniki nimajo kam z denarjem bojijo se sami sebe zadeve bo pa seveda plačalo davkoplačevalsko ter ostalo ljudstvo katerim lahko kaj vzamejo stran.

  • Olga_10

   Če ne bi bili služabniki in to ritolizniki murglam, bi dovolili predajo seznama obiskov NLB parlamentarni preiskovalni komisiji! Zobec jih je prav naslovil!
   Zobec je samo vstopal skozi “nepravi” vhod….pa taka galama!
   Kučan in “naši” pa so v NLB kredite rihtali po “nepravem” postopku, kar po telefonih in v zvezdi, pa nič??

   • cosmosjasnovidec

    Ja to je res in imaš vse povsem prav vendar tukaj ni bistvo tega ampak upoštevanje predpisov glede varovanja sodišč oziroma njihove zaposlene zalege v njem.
    Predpisi torej kakršni so postavljeni morajo veljati popolnoma za vse državljane Slovenije enako vsaj kar se seveda tiče varnostnih ukrepov (ker kot je jasno ostali zakoni za levake,komuniste,smc in tako naprej seveda ne veljajo.
    Torej hočem pojasniti,da če bi tale varnostnik bil kakšen večji retardiranec (je vprašanje ali ima tudi pri sebi orožje) bi bil zmožen na Zlobca kar streljati,ker ta ni upošteval njegovih navodil.Zlobca je sigurno zelo dobro poznal tako,da je vedel kdo je.
    Ti varnostni ukrepi so namreč predpisani prav zaradi tega,da se v ustanove varovane z varnostnim sistemom ne pretihotapi orožje itd.
    Verjemi,da je v drugih državah primer ZDA Zlobec v tem primeru ne bi tako poceni odnesel pri varnostniku.Tam so tudi usposobljeni kot morajo biti tukaj pa pač navadni seronje jih poznam kar nekaj kateri se bojijo sami sebe in ravno takšen je nevaren za okolico,če poseduje orožje,ker bo iz strahu in nemoči najprej pričel kar streljati.
    No to je en takšen možen primer kateremu pa ne manjka niti dolžina lasu za uresničitev.

 • zokispoki

  Brezpogojno podpiram Zobca. Predsednik okroznega sodisca samo dokazuje svojo majhnost s populisticnimi, deplaciranimi, udbokomunajzarskimi prijemi in potezami. Zaradi tega naj takoj odstopi, ce ima kancek ponosa.
  Po eni strani bi radi dvignili ugled sodstvu, v prvi vrsti sodnikom,po drugi strani pa dovolijo, da polpismeni vunbacitelji harajo in sikanirajo celo vrhovnega sodnika,.S tem postavljajo pod vprasaj ne samo njegovo njegovo avtoriteto , o tem ni nobenega dvoma.
  Pri nas vse prevec verjamemo v neka pseudo pravila in premalo v zdravo pamet.
  Predstavljajte si, da bi se to zodilo v USA !?.

 • Olga_10

  Pogačnik ko Pogačnik….

 • Svadreb

  Ali je za sebe tudi zahteval podpise o pijančevanju,ki ga je uprizoril na okrožnem sodišču ob priliki zabave v poslopju sodišča.

 • Asterix in Obelix

  Če se bo pripadnik ISIL preoblekel v sodnika in šel na sodišče…

 • Hribouc

  Pogačnik pa Pogačnik, to pa to!
  Pokorni sistemsko sistemski apartčik nadsistema Močnih.
  Kaj je to krenjen folk, to ne moreš verjeti !?
  ————————————————————-
  Če že je g.Zlobec, tako kot že vsa leta, zavil po napačni poti na malo napačen način, ok, zasluži opomin
  varnostnika, opozorilo in pomiritev, spoštljivo!
  NE!
  Vic je v tem, da je ambiciozni sistemski varnostnik vedel KOGA se je LOTIL in ZAKAJ SE GA JE LOTIL !
  Brutalno in žaljivo do skrajnosti!
  Banda!

 • pupa

  HČI SLAVNEGA GENIJA ALBERTA EINSTEINA JE V POZNIH 80-IH LETIH

  HEBREJSKI UNIVERZI DONIRALA 1400 PISEM, KI JIH JE NAPISAL NJEN OČE.

  STROGO JIM JE NAROČILA, NAJ NJIHOVIH VSEBIN NE OBJAVLJAJO ŠE DVE

  DESETLETJI PO NJEGOVI SMRTI. SEDAJ SO OBJAVILI ENO IZMED PISEM, KI NAJ

  BI GA ZNANSTVENIK NAPISAL SVOJI HČERI LIESERL EINSTEIN.

  Po spletu je zakrožilo pismo, ki naj bi ga znameniti znanstvenik

  napisal svoji hčeri LIESERL EINSTEIN.V njem je razkril, da obstaja

  “izjemno močna sila, za katero znanost še ni našla uradne razlage”. Prepričan je, da bi

  se morali po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v

  vesolju, ki so se obrnile proti nam, negovati z drugo vrsto energije …

  Za katero vrsto energije gre, pa si lahko preberete v spodnjem pismu.

  “Ko sem predlagal teorijo relativnosti, me je zelo malo ljudi

  razumelo, in tudi to, kar bom razkril in prenesel človeštvu zdaj, bo v

  nasprotju z nerazumevanjem in predsodki sveta. Prosim te, da zaščitiš

  pisma tako dolgo, kot bo potrebno, leta, desetletja, dokler ni družba

  dovolj napredna, da sprejme to, kar bom razložil.

  Obstaja izjemno močna sila, za katero do sedaj znanost še ni našla

  uradne razlage. To je sila, ki vključuje in ureja vse druge ter je celo

  v ozadju vseh pojavov v vesolju in pri nas še ni bila prepoznana. Ta

  univerzalna sila je LJUBEZEN. Ko so znanstveniki iskali enotno teorijo

  vesolja, so pri tem pozabili na najmočnejšo nevidno silo.

  Ljubezen je Luč, ki razsvetljuje tiste, ki jo dajejo in prejemajo.

  Ljubezen je gravitacija, ker zaradi nje nekateri ljudje čutijo

  privlačnost do drugih.

  Ljubezen je moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo, in dovoli

  človeštvu, da ne ugasne v svoji slepi sebičnosti. Ljubezen razvija in

  odkriva.

  Za ljubezen živimo in umremo. Ljubezen je Bog in Bog je Ljubezen.

  Ta sila razloži vse in daje življenju smisel. To je spremenljivka, ki

  smo jo za predolgo časa prezrli, morda zato, ker nas je ljubezni strah,

  saj je edina energija v vesolju, ki se je človek ni naučil upravljati

  po svoji volji.

  Da bi ljubezen naredil vidno, sem v svoji najbolj znani enačbi naredil

  preprosto zamenjavo.

  Če bi namesto E = mc2 sprejeli, da je lahko energijo za zdravljenje

  sveta mogoče dobiti preko ljubezni, pomnožene s kvadratom hitrosti

  svetlobe, bi prišli do zaključka, da je ljubezen najmočnejša sila,

  kar jih obstaja, saj nima omejitev. Po človeškem neuspehu z uporabo in

  nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, je nujno, da

  se negujemo z drugo vrsto energije …

  Če želimo, da naša vrsta preživi, če želimo najti smisel

  življenja, če želimo rešiti svet in vsa čutna bitja, ki ga

  naseljujejo, je ljubezen eden in edini odgovor. Morda še nismo

  pripravljeni, da bi naredili bombo ljubezni, dovolj močno napravo, ki

  bo popolnoma uničila sovraštvo, sebičnost in pohlep, ki uničujejo

  planet.

  Vendar pa vsak posameznik v sebi nosi majhen, a močan generator

  ljubezni, čigar energija čaka, da se sprosti. Ko se naučimo dajati in

  prejemati to univerzalno energijo, draga Lieserl, bomo potrdili, da

  ljubezen premaga vse, da je sposobna preseči vse in nič, ker je

  ljubezen kvintesenca (jedro) življenja.

  Globoko obžalujem, da nisem mogel izraziti tega, kar je v mojem srcu,

  ki je tiho bilo zate vse moje življenje. Morda je prepozno za

  opravičilo, ampak čas je relativen in moram ti povedati, da te imam

  rad in sem zahvaljujoč tebi dosegel dokončni odgovor!”

  Tvoj oče Albert Einstein

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!