Prepoved Thompsonovega koncerta je sramota za Maribor in mednarodni škandal!

Franci Donko (Foto: STA)

Zgodila se je (ne)pričakovana prepoved Thompsonovega koncerta v Mariboru. Po tednih medijskih podtikanj in blatenja Marka Perkovića sta vlogo eksekutorja prevzeli mariborska policija in upravna enota.

Marko Perković je na Hrvaškem simbol boja proti okupatorski JLA
Marko Perković – Thompson je hrvaški domoljub, ki s pesmimi širi tradicionalne družinske vrednote, vero v Boga in pomoč Matere Božje. Slovenci, ki smo Marijin narod, se z vrednotami domoljubja, vere in ljubezni, ki jih Marko Perković opeva v svojih pesmih, strinjamo in se z njimi identificiramo. Proti družinskim vrednotam, ki jih opeva Thompson, pa se zagrizeno bori slovenska Antifa. To so dokazali na družinskem referendumu decembra 2015, nadaljujejo pa s sprejemanjem proti družinskih zakonov. Včeraj pa so jim ponovno popustili živci in so, domnevno zaradi spornih Thompsonovih besedil, prepovedali koncert in tako izigrali celo ustavno zagotovljeno pravico do javnega zbiranja in združevanja.

Verzi iz nekaterih Thompsovih pesmi, kot je npr. Anica kninska kraljica, prosrbske slovenske levičarje očitno zelo motijo, saj namenoma spregledajo kontekst, v katerem so njegove zgodnje pesmi nastale. Gre za nemirni čas razpadanja Jugoslavije in nekatere njegove pesmi so nastale v času hrvaške domovinske vojne, ki se je sredi devetdesetih let na Hrvaško preselila iz Slovenije. Marko Perković, takrat še mladi fant, se je odzval na klic po obrambi domovine Hrvaške, ki jo je napadla JLA ob pomoči paravojaških srbskih milic. Zato so Thompsonove pesmi izraz domoljubnega upora proti brutalni agresiji, ki jo je JLA začela v Republiki Sloveniji kmalu po razglasitvi državnosti 25. junija 1991. V desetdnevni vojni zgodovinskega pomena se je majhna Slovenija uspešno uprla velikosrbski agresiji, ki je nato nadaljevala svoj krvavi pohod po neposlušnih republikah nekdanje Jugoslavije.

Domoljubje nima nič z ustaštvom, Antifa pa ima veliko z levim fašizmom
Medtem ko slovenska Antifa, pijana od oblasti, jaha na svoji moči, si s prepovedjo Thompsonovega koncerta sama koplje jamo z razkrivanjem svoje neverjetne dvoličnosti. S svojim ravnanjem pa izziva tudi mednarodni škandal. Thompson se je že obrnil po pomoč in zaščito dobrega imena na hrvaški politični vrh. Pričakujemo, da se bo na prepoved koncerta v Mariboru v naslednjih dneh odzvala tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki velja za zmerno političarko, ki Thompsona in njegov doprinos hrvaškemu domoljubju odkrito podpira ter ceni. Bo po novem slovenska skrajna levica tudi hrvaško predsednico označila za fašistko, ksenofobinjo in skrajno fanatičarko? Po eni strani slovenska izrojena levica z vsemi topovi napada Thompsona, ki je samo branil napadeno domovino in pisal glasbo, s katero je dvigal moralo braniteljem Hrvaške, po drugi pa dovoljuje, da ima tista Ceca, ki se je v vojaški obleki in z avtomatsko puško v rokah slikala s pijanimi četniškimi osvajalskimi enotami sredi porušenega osvojenega Vukovarja. Svetlana Ražnatović – Ceca je imela namreč na isti dan nemoten koncert v Ljubljani.

Politično motivirana cenzura Thompsonovega koncerta je sramoten prikaz »diktature proletariata«
Ni skrivnost, na kateri strani so bili tisti, ki danes iz ozadja prepovedujejo Thompsona, ob agresiji na Slovenijo, Hrvaško in BiH. Izrojena levica si je s prepovedjo Thompsonovega koncerta vzela pravico, da svojim državljanom določa, kakšno glasbo in kakšna družbena sporočila smejo poslušati. Mariborska policija si je nakopala sramoto z izjavami o 28 kupljenih vstopnicah v Avstriji in na Hrvaškem, ki sta po mnenju slovenske policije očitno skrajno nevarni državi in za Maribor predstavljata večje tveganje kot 500 tisoč migrantov, ki so leta 2015 preko Slovenijo trumoma drli v obljubljene dežele. Upravna enota, ki je izvedla “navodila z vrha”, pa je skupaj s policijo le orodje v rokah “diktature proletariata”, zato njuno ravnanje ne spada v leto 2017 in ju upravičeno lahko imenujemo za brezhrbtenični in neprofesionalni instituciji.

Bo treba ponoviti lekcije demokracije iz let 1988, 1989, 1990 in 1991?
Mr. Meduza, alias Brglez, se je javno opredelil za prepoved Thompsonovega koncerta s pojasnilom, da je na podlagi preteklih koncertov velika verjetnost, da bo Thompson tudi na koncertu v Mariboru širil nestrpnost in sovražni govor. Po tej logiki smo torej dokončno rešili vprašanje sprejemanja migrantov v Sloveniji, saj so novodobni teroristi praktično izključno muslimanske veroizpovedi. Se bo Brglez zavzel za prepoved vstopa muslimanskim migrantom v Slovenijo?

Ustavno pravico do svobodnega združevanja, demokracije, človekovih pravic in ne nazadnje tudi pravice do svobode glasbenega okusa je Cerarjeva moralistična koalicija že stotič gladko poteptala. Thompsonov koncert v Sloveniji prej ali slej bo. Cerarjevi vladi, Kseniji Klampfer in mariborski policiji pa bo ostal sramotni madež političnega počepanja stroke pred hujskaško politiko skrajne levice. Vstajniški aduti, Cerar, Brglez in Fištravec, pa se bodo v zgodovino vpisali kot navadni politični hujskači!

Franci Donko

 • AlojzZ

  Hvala pevcu Thompsonu, da je naši družbi postavil ogledalo, v katerega je za kratek hip pogledala.

 • janez.pokoncni

  Slovenija nima problemov z islamsko invazijo, s šiptarji, balkanom, razraščajočo revščino, nenormalnim JS in mafijo, ki ropa že naše prapravnuke, ki se verjetno niti rodili ne bodo.
  V Sloveniji so danes, leta 2017, problem; holokavst, hrvaški rock in seveda JJ.

  • brščič

   Janez Mlahavi, to je beseda!

   • janez.pokoncni

    Prijatelj hvala, vendar pohvala takšnega idiota, ki se niti registrirati ne zna, nima ravno neke teže.

 • montyamp

  Politično počepanje stroke ???
  Kolaboracija naslednikov morilske mašinerije z halbmadžarsko murglosrbskim PLAVIM udbomorilcem , je stroka toliko kot je magarec lahko dirkalni konj .
  Levičarji bi za oblast spet klali , če jih ESČP ne bi držalo za garjave repe .

  • primsek

   ne čez madžare, oni so lastniki tega portala. Orban bo namesto mentalno obrezanega doktorja kmalu začel propagirati svojega rojaka, če boste Škrata Murglja imenovali halbmadžar. Orbanu bo všeč, Janša bo pa itak popušil volitve, kot skoraj vedno, in bo nezanimiv, ker ne bo odločal o madžarskem deležu pri drugem tiru in sploh o ničemer, razen o predalu,kamor bo nastavljala Urškina sestrična gotovino. 400000 bo šlo samo FURS zaradi tega, ker ne uspejo povedati, kje je kdo od družinskih članov to vsoto ukradel

 • primsek

  Samo maloumni in bebavi se lahko sklicuje na neomejeno svobodo govora. Samo tretjerazredni pravni ignorant, zato je bil Iznoriški proti drugorazrednosti, si misli, da je vse dovoljeno in da je to vloga države. Zakaj pa sta mehkobatinaški sfinkteraš Gorenak Piškotek tožil klošarja, ki ga je žalil po netu, ali klošar pa nima svobode govora. Tale madžarski medijski portal je postal tretjerazredna šala medijskih kurb pod vodstvom šiptarskega doktoranta, ki so mu odrezali precejšen kos možgan, pa še tablete mu ne primejo več. Nasmehi Iznoriškega so vse bolj umetni, tako kot melančijini : mogoče imata pa istega plastičnega kirurga?

 • luckyss

  Torej je treba takoj obsoditi še dve “zaostali” državi, ki sta prav tako prepovedali njegov nastop..to sta Švica in Avstrija…

 • dob

  Sem gledal Studio City. Zdaj so ob prepovedi Thompsonovega koncerta privlekli na dan komentatorje kot je Repe, da nam razlagajo antisemitizem in holokavst! Za pravega slo-levičarja je to varen vlak, obsodba antisemitizma pa to. Karkoli rečeš, je že takoj antisemitizem.
  Jaz sem pa mislil, da je za te ljudi umor drugorazredna zadeva! Kramp v tilnik pa to. Zakaj jih potem en drug način ubijanja človeka tako razburi, je zame uganka. Očitno gre za dve različni varianti obravnavanja umora. Eno je zanemarljiv umor (Huda Jama) , drugo je pa grozovit zločin (Jasenovac).

  Kar se tiče antisemitizma, na internetu lahko preberemo, da je prepovedano dvomiti o številki 6 milijonov žrtev med Židi v Drugi Svet. Vojni.

  Številka 6 milijonov je torej zalimana, kot pribito. Vanjo se ne sme dvomiti.
  Potem sem na internetu našel še podatke, da so enemu kanadskemu dohtarju zjebali kariero in mu preprečili delati, ker sicer ni dvomil v holokavst, samo rekel je, da žrtev ni bilo 6 milijonov! Kar pa je prepovedano dvomiti, saj si sodno preganjan v ZDA, pa verjetno še kje.

  Potem sem še malo pobrskal in me je zanimalo, zakaj mora biti glih 6 milijonov, zakaj ne recimo 3 pa pol. Ali 5, ali 8.
  No, zgleda da je cifra 6 milijonov vzeta iz svetih knjig. Tam Bog obljublja Judom prihod njihovega mesije, ko bo žrtev 6 milijonov. Ali nekaj takega. Torej jih mora biti 6 milijonov!

  V nadaljevanju sem našel številko 6 milijonov žrtev med Židi napisano v časopisnih člankih iz let 1900, 1906, 1911, 1919, 1921, in celo 1938, torej pred koncem WWII, ko se jih še ni dalo prešteti!

  Link:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=24369

  • althar

   ++

  • xtc

   tEŽAVA NASTOPI;KAJ PA ČE JE BILO NESREČNIKOV VEČ:kAJ PA TI;BODO IZBRISANI ZAMOLANI?

   • dob

    Ne vem, če te razumem, v zvezi s tem, kar praviš.
    Bolj sem pozoren na to, kako živi izkoriščajo žrtve v svoje podle namene, za promocijo svoje bedne ideologije ali religije, kakor kdo in kakor zakaj.
    Potem z njimi opravičujejo svoje maščevalne pohode.
    Razne grožnje namišljenim “sovražnikom” na partizanskih srečanjih in proslavah so takšna skrajno ostudno dejanja! Ko iz njihovih ust slišim “nikoli več”, me srat prime. Po njihovih “nikoli več” so se zgodile še mnoge Srebrenice.
    Z žrtvami opravičujejo vseh sort svinjarij in prva nič se jim ne zdi dovolj podlo, da bi jih bilo sram. Nasprotno, celo ponosni so na lastno brezdušnost.

    Izraelcev izkušnja z brezsrčnim nacističnim režimom ni prav nič pomagala, da ne bi tega ponovili nad Palestinci arabskega rodu. (Palestinci so namreč oboji, tako Židi rojeni v Palestini, kot Arabci rojeni v Palestini. Da ne bo pomote o tem, kdo je Palestinec!).

    Za maščevalce, ki se zbirajo okrog mitologije (vseeno katere) je značilno, da posamezno človeško življenje zanje ni dosti vredno. V ospredje postavljajo idejo, potem pa posameznike zanjo žrtvujejo. Vedno potrebujejo nove žrtve, ki jim potem služijo kot opravičilo za njihove krvave povračilne pohode (a šta su oni nama radili!), zato da sovraštvo ne zamre, da se nadaljuje in oplaja.

 • plamen100

  Slovenski varnostni sistem je tako ali tako v podnu. Tukaj se je osramotila slovenska uniformirana policija ki je zaradi 28 prodanih vstopnic v Avstriji in na Hrvaskem zagnala vik in krik da se nam smeji cela Hrvaska, lani pa obvescevalni del varnostne sluzbe ku je na mednarodnem simpoziju izjavil, da se prekmurski cigani islamizirajo potem pa slovenskim novinarjem in Romom samim ni uspelo najti niti enega cigana ki bi prevzel muslimansko vero. Ko bo desnica prevzela oblast bo morala najprej pocistiti GPU in celoten vrh obvescevalne sluzbe, ker ljudje na teh polozajih rszen, da se en drugega zagajo za cim vecji kolicnik, popolnoma nicesar ne obvladajo, stik z enotami na terenu pa so ze davno izgubili in predstavljajo samo strosek za drzavo!

 • MladiLiberalec

  Vecinoma cel svet prezira ustase. To pa je resnica.

  • dob

   Ves normalen svet prezira ustaše, naciste, fašiste in komuniste. To pa zato, ker so morilci.

 • wowoo

  Kot prvo, Franci Donko ti si eden največjih debilov kar jih premore SLO !!! Kot drugo, Thompson je en navaden ustaški hujskač, od katerega se je že distancirale neke EU države, kot so Švica, Avstrija, Nizozemska… končno tudi Slovenija. Ta ustaška kreatura nima v SLO kaj iskati! Če se ti toži po ustaški glasbi ti je Rvačka pred nosom!

  • Vera

   Pevec , ki opeva uboje in hujska k sovraštvu , nima v Sloveniji kaj iskati !

   • wowoo

    Vera, tak se govori !!! Ne pa da se zaradi (kao) verskih razlogov in nerazumevanja domoljubja podpira zatohle, mračnjaške in nenazadnje ustaške ideje! Ni drugega izraza za tak folk, kot popolni debili !

 • wowoo

  Za uravnoteženje tega članka ;) Sliko si pa ustvarite sami!
  http://www.24ur.com/novice/slovenija/ce-se-kdo-dvomi-o-prepovedi-koncerta-thompsona.html

 • xtc

  Levake bo požrla jeza;ker jim je crknila in propadlaYuga Z jNA in vso ropotijo vred:Na vsak način hočejo novo največja ovira jeHrvaški nacionalizem in zato ne izbirajo sredstev;kako oblatiti vsakogar ;ki noče Yuge nekomunizma:;za dosego tega cilja so pripravljeni potacati vse_seveda pa jih bo to pokopalo:

 • janez55

  Domobrančki, pojdite na Hrvaško in tam skupaj z ustaši pojte domoljubne pesmi o zvestobi tretjemu rajhu!

 • Vinogradnik67

  Vse muzikante od dol bi morali prepovedati !!!

 • Ivan Tomaslavic

  Pozdravljeni,
  Posojila posredujemo posameznikom in podjetjem.
  Obrestna mera znaša 3% letno. Odpovedni rok bo 1-30 let.
  Imamo vlagatelje, ki so zainteresirani za financiranje projektov
  velik obseg in dajamo posojila z vnaprejšnjo provizijo.
  prosim kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

 • Ivan Tomaslavic

  Hello,
  We give loans to individuals and businesses.
  The interest rate will be 3% per year.
  The repayment term will be 1-30 years.
  We have investors who are interested in financing large projects
  volume and we give loans with upfront fees.
  Email: [email protected]
  viber: +22995608568
  whatsapp: +33756850359

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!