Prestiž na kubik: Poglejte, s kakšno mrcino se prevaža interpelirani minister Klemenčič!

Foto: arhiv Nova24tv

V začetku oktobra smo na Okrožnem sodišču v Ljubljani zagledali ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ko je ravno odhajal. Avtomobil ga je čakal tik pred vhodom.

Goran Klemenčič se je usedel na zadnje sedeže črnega audija, seveda z zatemnjenimi okni, in počakal, da ga šofer odpelje. Natančneje, Klemenčič se kot minister prevaža v audiju A6 3.0 TDI, katerega prodajna cena je okrog 60 tisoč evrov. Verjetno pa je, da ga šofer vozi tudi po kakšnih stranpoteh, vsaj če sklepamo po tem, da je bila sicer povsem čista črna mrcina rjavo umazana v predelu tik za pnevmatikami.

Goran Klemenčič (Foto: STA)

Foto: arhiv Nova24TV

Klemenčiču se sicer trese stolček, saj je največja koalicijska stranka vložila interpelacijo, eden glavnih razlogov pa je Klemenčičevo ravnanje v času pranja milijarde evrov umazanega iranskega denarja v NLB, ko je vodil Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). “Minister za pravosodje je grobo zavedel javnost z navedbami o naznanilu oziroma kazenski ovadbi KPK pristojnim organom v zadevi suma pranja denarja v NLB. V resnici je bil protokol grobo kršen, kar je bil eden od ključnih razlogov, da je bila preiskava v tej zadevi neuspešna in pozneje brez poročila tožilstvu, kar je posebna zgodba, tudi zaustavljena,” je bil jasen poslanec SDS mag. Branko Grims, ki je prvi razlog za vložitev interpelacije zoper Klemenčiča obrazložil tudi z naslednjim: “Interpelacijo smo vložili zaradi zavajanja javnosti v zvezi z njegovim ravnanjem na Komisiji za preprečevanje korupcije v zvezi s preiskavo milijarde evrov plačil iranskega denarja prek Nove Ljubljanske banke glede suma pranja denarja, financiranja proliferacije, torej nakupovanja orožja za množično uničevanje, in terorizma ter drugih dejanj in stališč ministra pri opravljanju politične funkcije, ki imajo za posledico izgubljeno zaupanje v funkcijo ministra in v pravosodne institucije.” Grims je še dodal, da poslanska skupina največje opozicijske stranke SDS predlaga Državnemu zboru RS, da po opravljeni razpravi izreče nezaupnico Goranu Klemenčiču in ga s tem razreši s položaja ministra za pravosodje.

z ministrstva za pravosodje pa so nam medtem poslali podrobnejše podatke o samem avtomobilu in njegovem stanju. Kot so navedli, je bil avto kupljen v mandatu ministra dr. Lovra Šturma, v mandatu vlade Janeza Janše.  “Trenutno je star že 11 let, ima prek 300.000 prevoženih km,  njegova vrednost pa je uradno ocenjena na dobrih 4 tisoč evrov. Na ministrstvu ga nismo menjali, kljub starosti in možnostim v okviru skupnega javnega naročila prek MJU, ker še povsem dobro služi svojemu namenu,” so še zapisali.

M. S.

 • janez zorman

  Upam da to ni A6 iz gornje slike, ki bo kmalu starodobnik. Tak je vreden max. 6000 €.

  • moon

   Podobno, kot tisti Kustrinov AMG.. vreden 150.000 EUR.. v resnici pa 10 let stara CDI kanta..

  • MEFISTO

   Ker se je v njem vozil Klemenčič, mu bo cena zelo padla.

   • Steiermark

    Mu je že, ker se vrsto let v njem vozi zasmrajena razpadajoča zombijevska rdeča golazen….

 • AlojzZ

  “Klemenčiču se sicer trese stolček …”

  Ah! On tega ne čuti.

 • Franc Šink

  Katera koalicijska pa je to ? Vložila interpelacijo, haha.

  • RATATA

   Pisal je fajhtn kot gobčevka.

 • MEFISTO

  “Verjetno pa je, da ga šofer vozi tudi po kakšnih stranpoteh, vsaj če sklepamo po tem, da je bila sicer povsem čista črna mrcina rjavo umazana v predelu tik za pnevmatikami.”

  Najbolj skrite pijanske gostilne so ob blatnih cestah.

  • Steiermark

   …..pa tudi “zavetišča” za zapuščene živali – tudi bulmastife”!

 • Johan

  Mafijozo, golazen

 • dr Janez Sveti

  Bog naj se vas usmili pisuni!
  Klemenčič mi je antipatičen in nesposoben tip, pa vendar bi pisuni tudi lahko vedeli, da je Audi službeno protokolarno vozilo in da 60.000€ ni noben denar. Nova24tv pismo ste primitivci. Dajte vsaj za pet stopničk dvignit nivo, da se ne bodo delali norca iz vas vsi, saj vas nisti branit ne more nihče, ker ste res poden.
  Če boste nabirali samo komentatorje, ki imajo v vsakem stavku besedo komunist boste vedeli, da ste taki kakor oni. Bolni.
  DR Janez Sveti genij

  • Steiermark

   Še bol “bolna” si pa ti, ko trdiš, da 60.000 E ni noben denar, medtem ko pri nas umirajo ludje v čakalnih vrstah, po ambulantah – bolnicah, pa tisti, ki živijo pod pragom revščine in si nemorejo privoščiti niti hrane! Sedaj se pa, od vas, rdečih debilov, nihče ne spomni več, da bi vsako jutro kričali in na vsakem koraku: Dobro jutro revščina (v katero ste nas povedli rdeči debili in naspidirana oz. zdrogirana titoistična pasjej…. golazen)!

   • dr Janez Sveti

    SEM MOŠKI!
    Očitno te ne zanima kaj sem napisal sicer bi ugotovil, da sem moškega spola. Kakorkoli. Vedi, da so tvoji komnetarji polni zelo primitivnih besed, ki popolnomka razkrijejo tvojo pamet in značaj.
    SEM MOŠKII!

    Pisanje izmišljotin o nekakšnih lačnih ljudeh v Sloveniji je seveda hvaležno gradivo za vsem ki imajo pameti velikosti riževega zrna v sušnem letu. Histerično vpitje na vse, ki vemo dejansko stanje vaših obsesij in nočnih prikazni je dobra tema za psihiatre.
    SEM MOŠKI!
    Naj ti povem, da je dober Audi tam okoli 160.000,00€? Preštej ničle..
    Teslo zabito nemškutarsko,

    DR Janez Sveti genij MOŠKI

    • Steiermark

     Zakaj tako histerični odziv, na “ona” ali “ono”, saj vendar meni ne rabiš dokazovati, da si “moški” in če bi resnično bil, potem bi bil toliko samozavesten, da se nebi rabil tukaj “prdušit”, da si, nekaj, česar ni čutiti….
     Prava primitivna pisunka ali pisun, si pa ti sma-sam, in ravno tvoji možgančki so manjši od riževega zrna, ki pa je “polnjeno” s čipom…… torej, niti za riževo zrno jih ni, poleg tega pa to ob vsakokratnem “pisunjenju” sproti, dokazuješ! Samo spomni se, na kakšen primitiven način, balkansko primitivni, si me napadla in ozmerjala, ker ti moje mnenje in razmišljanje (do česar imam vso pravico, pa če je tebi všeč ali ne….)ni bilo povšeči…….Morda bi morala pri svoji oznaki oz. podpisu dodati, Sveti gnoj muško bez j….. in možganov!

     • dr Janez Sveti

      Kaj se razburjaš? Povej svoje mnenje in konec. Da je tvoje ničvredno mnenje komu mar je pa druga stvar. Tvoji komentarji niso razmišljanja ampak samo primitivni izlivi jeze in razočaranja nad samim sabo, ki ga preneseš na nekakšne vsemogoče famozne komuniste, balkance, islamiste..itd
      Ker si pač zabit sem ti večkrat napisal, da sem moški, ker sem želel,da te naučim pravilnega osnovnošolskega pisanja. Zaradi mene, pa me lahko ONIKAŠ. Kaj pa je to? Poglej na Google.
      DR Janez Sveti genij

     • Steiermark

      Poglej sveti duševni invalid, niti svoje histerije in primitivnosti ter metanja svoje zabitosti in primitivnosti na druge, ne znaš kontrolirati! Ali misliš, da če ti kdo odgovori v tonu, enemu onetu, kot si ti, da potem si pa upravičena-en do zmerjanja in zabitega prepotentnega izražanja svojega nezadovoljstva in razpoloženja, ki je očitno odvisno od tega, kakšnega spola se trenutno počutiš….one! Vem, da se zamisliti nemoreš, ker se nimaš s čim!

     • dr Janez Sveti

      Onikanje nima nobene zveze z “onetom”, kar pa seveda tebi ni jasno. Vidim, da želiš komentarje začinit z nekakšnimi žaljivkami, kar pa na koncu zgleda, kakor zapiski nerazgledanega in neizobraženega bebca.
      DR Janez Sveti genij

     • Steiermark

      Morda izgleda tebi, ker sama oz. samo one, to tudi si – zabiti neizobraženi in žaljivi (kadar ti človek odgovori v istem tonu, kot se ti spravljaš nanj….) zmene, ono! Nihče pa te zaradi “oneta” ne onika, bebčka-ek, ki še slovenščine ne poznaš ….

     • dr Janez Sveti

      Razumem dovolj slovensko, da sem tebi za vzor.
      DR Janez Sveti genij

 • mona lisa

  Ubogi drugorazredni vse to plačamo.

  • Zgornji

   TOČNO TKOOO !!! ! !!!

 • xtc

  No realno tale model je vsaj dva nazaj in je realno malo vreden,je pa res ,da zadnji model tega tipa z pravo opremo zlahkoto doseže tja do 95 000 eur,odvisno od motorja in opreme.
  Sicer pa Mrtvaška kost bi morala že zdavnaj guliti zapor zaradi lumparij in prikrivanja premoženja in njegovega izvora.

 • Capi

  Kr naj se voz v tej črni trugi, sej ni vredna več ko 8 jurjov……

 • RdečaZvezda

  No to pa je služba zavajanja. 60k eur je bil tale avto leta 2006, pred enajstimi leti. Danes je avto vreden 6 – 9 k eur in s pol milijona kilometrov sigurno ni neka prestižna mrcina več, čeprav se tak servisiran še vedno pelje zelo dobro.

 • Občasni Komentator

  A nehate s temi kmečkimi forami kdo se v čem prevaža okrog. Včeraj je bila tarča Ljudmila, danes pa tale model. Kaj je z vami? Komu mar? V vseh normalnih državah se vodilni ljudje bank, politiki…vozijo z luksuznimi avtomobili in hvalabogu, da je tak. Janša tudi ima prestižnega Volva pa ga noben ne razpenja na križ zarad tega, ali ga pač? Oz. ko so ga, je bilo vse narobe. Ne počnimo teh bedarija za katere smo sami nekoč trdili, da so bedarije.

 • slaipowi

  M. S. ????? Marjanca a si že nazaj? Je šel Škandal že cugrunt? Ali pa si za tipičen rumeni medij preveč populistična?

 • Franjo Trojner

  Bicikl in ne te mrcine bi morali voziti vsi ministri in ministrce te vlade in tako z svojim vzgledom vsaj nekaj zares narediti za ekologijo v tej državi, če že za nič druga dokazljivo sposobni niso. Tudi njihovo vladno igračo Falcona bi jim vstran vzel, sončit se lahko gredo tudi peš na obrežje Ljubljanice in tudi do Stožic, da si ogledajo kakšno tekmo ni prav daleč. Sami pozeri v torbi in glavi pa en velik nič razen hiper delujoče hibridne celice za lastno bogatenje in sladostrasništvo.

 • centurion

  Po navadi se gnoj prevaža na lojtrniku….

  • Steiermark

   ja, ampak rdeči gnoj se je “moderniziral”, niti na traktorju se ne prevaža več, za svoj prevoz uporablja luksuzne avtomobile in širi svoj smrad tako po njih, kot v dz….

  • Jožef

   Problem je da mi plačujemo gnoj da se vozi kot zlato.

 • Zgornji

  Hja, po stranpoteh se prevaža Samo kadar se v gmajno zapelje z kakšno kurbico “spotoma” … Zato pa Je tako pobrit , da skrije svojo plešo , zaradi Pretiranega predajanja pohoti !!! ! !!!

  • Občasni Komentator

   Zgornji napiše se “s kakšno kurbico” ne z kakšno….malo jezik izboljšat, ne bi škodilo

   • Zgornji

    Pri nas imamo drugačno narečje, zato govorimo : Iz njim, Iz packo, iz slovnico, iz kozo, iz kretenom, iz avšo, iz barabo, iz slovenščino, iz …

    • Občasni Komentator

     potlej pa OK….katero narečje pa je to?

     • Zgornji

      No, saj vem da ni ok , … narečje je pa Domače ;-)

 • Olga

  Ta bi se moral odpeljati v policijski marici na Dob!

 • francelj3

  Odurnež je državni udarnik. Po naročilu je izpeljal državni udar.

 • sprehajalec

  Če v Ljubljani nimaš BMWja ali Audija, te nihče ne jemlje resno. Kot včasih na jugu, kjer so direktorja firme imeli za norca, če se ni pripeljal v službo z mercedesom.

 • MEFISTO

  Imam boljši avto, vendar sem si ga moral sam kupiti in plačati.

 • if

  Okajeni se prevaža z okajeno limuzino, ker mu to omogočajo okajeni volilci.
  Streznitev je nujna. Na potezi je demokratična večina treznih volilcev!
  Če teh ne bo, bo okajenost RS neozdravljivo huda!

 • Steiermark

  Tale vol, bi se moral, da bi bolje izrazil svojo pripadnost svoji vrsti, voziti na volovsko vprego…..kar je spodobno za takšne rdeče spačke, ki se obnašajo, kot da so fevdalna gospoda in sodniki 2. razrednemu ljudstvu! Bruh komunajzlarsko zagovedni!

 • Hun

  vsak mulc ze v lublan voz vecjo mrcino pa nimajo nc delovne dobe

 • Slovenka

  Čedna mrcina. Sicer pa si jo je zaslužil. Njegova komisija je pomembno pripomogla k padcu Janševe vlade 2013 in avtomobilček na sliki je pravi nič v primerjavi z nagradami, ki so mu bile dodeljene pod mizo. Trud januarja 2013 se mu je bogato obrestoval.

 • Coeus

  Nova24TV raziskovalno novinarstvo par excellence… tule pa avtorju Pulitzer ne uide ;)

 • von Rhein

  Katerokoli prevozno sredstvo s katerim se prevaža Klemenčič ,ali ga prevažajo mora imeti zatemnjena stekla. Še bolje bi bilo,če bi bila namesto stekel pločevina.

  • tomven

   Še bolje, pa da bi bile rešetke ali mreža, v zamreženo okolje tudi spada.

 • Cristian Lešnik

  Vi ste taki klošarji da večjih ni. Pička vam materna pišete bedarije, avto je star 10 let in je vreden 10 tisoč max. Ne morem verjet da sem odprl ta članek, zgubo sem 3 minute svojega življenja zaradi vas..

  • Milan Muhič

   No Kristjan pa izgubi še kakšno minuto več, seveda vsem nam, kakor tudi tebi v korist. Kaj si pa ti misliš, od kje Klemenčiču in Zidarjevi “moč”, da sta lahko kupila, predvsem pa nategnila Kersnikovega Lojzeta iz Lukovice, da sta danes posestnika tiste Kersnikove domačije. Ostarelega Lojzeta so proglasili za upravno nesposobnega in je tisto domačijo prodajal CSD, kar zelo, zelo smrdi po…?

 • Jana učak

  Za stranpoti pa vaš heroj kar s patrio!

 • carobniprstan

  Ojoj, kaj to pišete….ta avto je star, če bi se vsi vozili s takimi…vsak mulc iz Fužin ima boljšega…

 • Jure kavčičeu

  Ne morem verjeti s čim se vse ukvarjate ve cvetke slovenskega novinarstva, res bravo. Pa kdo vam je dal fotoaparat v roke. Kdo vas jemlje resno? So res tako zahojeni ljudje v tej deželi?

  • borko

   to je za tvoj zaslužek butl

 • indijanka

  Avto je hud. Zakaj ima šoferja :)?

 • Erik Nebenhaver

  Ta model je star 10 let.
  Na trgu rabljenih vozil ima ceno med 5 in 7 k€.
  Ni ravno silen prestiž.

 • Joža Gabroža

  janez bolj se potrudi še tvoj VOLVO je več vreden je pa res da je PIJANČEK

  • Janez

   Jaz sem Janez,
   ampak ima en Fiat polkombi.
   VOLVO – NI VEČ KAR JE BIL. VEČINA VOLVOV IMA FORDOV MOTOR. L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  A?
  JE TO SLUŽBENI AVTO? Od ministrstva?
  Ali ?
  JE TUDI ŠOFER SLUŽBENI ?
  Ali je mag. Klemenčič sploh – šofer ? A res redno pije – alko ? L.r. J. KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!