Prijateljska naveza: Kako je Tito britanskemu poslancu, s katerim je sodeloval med 2. sv. vojno, dovolil, da kupi vilo na Korčuli

Tito

Tito je vedno igral svojo igro. Izrabljal zavezništva in usluge za svoje lastne namene ter zanemarjal kakršne koli oblike sprejetih dogovorov. Obračal se je po vetru, kimal je, ko je nekaj potreboval in obrnil hrbet v prvem trenutku, ko je lahko dosegel svoje. Vedeti proti komu ali čemu se bori Tito v danem trenutku je bila včasih višja znanost za vse zunanje opazovalce, ki je spominjala na distopičnost razmer v knjigi 1984 Georga Orwella. Vseeno si je tudi za njih vzel čas in jih “primerno nagradil”.

“Čim dlje je trajalo gverilsko vojskovanje, tem pogostejši so postali posli z orožjem in strelivom med italijanskimi enotami in partizani,” se po poročanju Preberite.si v svoji knjigi Tajna fronta spominja dogodkov v času 2. svetovne vojne nekdanji pripadnik nemške tajne službe Wilhelm Hoettl.

Peter Batty v knjigi Kako je Tito zavajal Churchilla razkriva podrobnosti, kako je Tito leta 1940 na zahtevo Kominterne izvedel čistko nad več disidenti znotraj partije. Vključeni so bili tudi tisti, ki niso hoteli z vsem srcem podpreti Nemcev ali so celo bežno podpirali britansko stališče. Ob vseh teh in mnogih drugih grozodejstvih si je skoraj nemogoče predstavljati, kako da tovrstne informacije niso prišle do Churchilla, ki se je pri sprejetju usodne odločitve, da podpre Tita, v žaru vojne decembra 1943, močno zanašal na nasvete svojih bližnjih sodelavcev, med katerimi je bil tudi takratni brigadir Fitzroy Maclean, ki ga je Churchill osebno postavil na mesto častnika za zvezo med Titovimi partizani in Veliko Britanijo.

Batty priznal marsikaj, kar je bilo zamolčano
“Da jih je partizansko vodstvo vleklo za nos, je zdaj jasno. Kolikor so sami to vedeli in dopuščali, je, milo rečeno, manj očitno. Da so mnogi od njih po vojni v svoj prid širili mite o partizanih – in imeli koristi od ustvarjanja ‘zgodovine zmagovalcev’ -, je težje oprostiti,” je zapisal in dodal, da je pri zavajanju britanskega premierja imela pomembno vlogo tudi britanska mreža BBC: “Poročila častnikov za zveze na terenu, ki so bila kritična do Titovih partizanov, niso prišla do Churchilla in drugih vodilnih ljudi. BBC je igral pomembno in protislovno vlogo v kampanji širjenja dezinformacij.”

Tito in Maclean (vir: printscreen)

Kakšna dvoličnost!
Maclean naj bi veljal za nasprotnika komunizma, zaradi česar je pogosto prihajal v navzkriž s Titovimi partizani. V času od 1937 do 1939 je služil kot diplomat na veleposlaništvu v Moskvi, kjer je bil priča številnim Stalinovim čistkam, poleg tega naj bi skrivaj raziskal tudi dele Sovjetske zveze, ki so bili tujcem prepovedani. Churchilla naj bi svaril, da Tito veliko raje obračunava s četniki, kot pa se bori proti Nemcem in Italijanom. Vseeno ga je Tito po vojni nagradil z Redom partizanske zvezde in mu dovolil, da je leta 1960 kupil vilo na Korčuli, kjer naj bi preživljal dobršen del leta. Maclean je kasneje med hrvaško vojno za neodvisnost organiziral humanitarno pomoč, zaradi česar je bil leta 2001 posmrtno odlikovan z Redom kneza Branimirja.

Tito je imel v krempljih tudi Klugmana in Philbyja
“Vsa poročila, namenjena v London, je v Kairu ustrezno ‘sfriziral’ sovjetski agent James Klugman, tako da so bila ugodna za Tita in neugodna za Mihajlovića. Če so karkoli spregledali, pa je to ‘popravil’ dvojni agent Kim Philby, ki je delal na Secret Inteligence Service v Londonu. Winston Churchill, ki ni vedel, da ga ves čas vodijo žejnega čez vodo, je verjel vsem poročilom, ki jih je redno dobival na mizo. V začetku leta 1944 je odtegnil Mihajloviću vsakršno zavezniško pomoč. Od tedaj je podpiral le še Tita, katerega pa je večkrat resno opozoril, naj orožje in strelivo, ki ga dobiva, raje uporablja proti Nemcem, ne pa proti svojim političnim nasprotnikom v Jugoslaviji. Vendar Tito teh Churchillovih groženj ni upošteval, saj se mu je ponudila krasna priložnost, da uniči oslabljenega in največjega političnega nasprotnika ter razširi revolucijo še na Srbijo,” je v predgovoru v knjigi Kako je Tito zavajal Churchilla zapisal dr. Peter Starič, na koncu pa sklenil: “Po ravnanju Tita proti koncu vojne, ko je prelomil vse svečane obljube, je Churchillu postalo jasno, da je Josip Broz pravzaprav Stalinov lakaj. Zato je hotel britanski premier na vsak način preprečiti boljševizacijo strateškega pristanišča Trst in bližnje okolice.”

Tito in Churchill

“Ko je bila sprejeta odločitev, da se podpre Tita in prekine z Mihailovićem, je zavezniški propagandni stroj začel delovati. Richard Crossman, ki je bil med vojno močno vpleten v ‘črno’ propagando na BBC: “Dobili smo direktivo, ki se je glasila: “V prihodnje se Mihailovićevih sil ne bo opisovalo kot domoljubov, ampak kot teroristične tolpe, opustili bomo izraz ‘rdeči banditi’ za partizane in ga zamenjali z ‘borci za svobodo’,” knjiga brez olepšav razkriva brutalno resnico o “junaku” Titu in mediju, ki sta očitno delala z roko v roki.

Preslepil lahko le tiste, ki so bili “doma”
Vendar pa tistih, ki so odšli med vojno na teren, ni mogel preslepiti niti tako vpliven britanski medij. Stotnik Walter R. Mansfield, ki je bil leta 1943 v Srbiji, je namreč dejal: “V mnogih primerih je BBC lažno pripisoval partizanom mnoge operacije, ki so jih v resnici izvedli četniki. Mihailović in njegovi voditelji so izgubili vsako zaupanje v Britance, ker so bili prepričani, da so jih prodali Stalinu.”

Na koncu obžaloval, da je podprl Tita
29. decembra 1945 so v britanskem političnem tedniku Time and Tide poročali, da so ne tako dolgo nazaj na slavnostni večerji v Bruslju slišali Churchilla reči: “Med vojno sem mislil, da lahko zaupam Titu. Obljubil mi je, da bo spoštoval sporazum, ki ga je sklenil s Šubašićem, toda zdaj se dobro zavedam, da sem naredil eno največjih napak v vojni.” Ob koncu vojne je Churchill ob novicah o množičnih pobojih obžaloval svojo odločitev izpred dveh let, da je podprl Tita.

I. Š.

 • bubamara

  Tito je bil izbran za vladarja nove Juge s strani Angležev, ker jim je zagotovil, da bo s trdo roko držal balkanska plemena pod pokrovom vrelega lonca. Churchill je rekel: Tito je falot, vendar falot na naši strani. Angleži so trgovci, Tito je bil hrvat. Odlična kombinacija za sodelovanje. Nekaj kar tudi danes odlično dela hrvaška diplomacija skupj z ZDA in Londonom.

  • rabbit

   Naj bi bil po mami Slovenec pa začuda ni znal niti ene slovenske besede, mame pa ni nič obiskal. Zakaj že ne?

   • Anton

    Ker ni bil njen sin ampak en ruski šupak.

    • rabbit

     Menda je bil poljski šupak. Bi bilo zanimivo če bi enkrat en DNK opravil pa menda se ne da ,ker je na Dedinju peske v trugi.

     • Anton

      Original verjetno hrani muzej novejše zgodovine Slovenije.

     • Tone

      Menda je bil avstrijski šupak.

 • Zima prihaja

  No in zdaj imajo Angleži na svojih tleh potomce tistih katere dežele so okupirali .Lepo .

 • luckyss

  In kaj je spornega v tem ?
  In sledilci JJ očitate nekomu dvoličnost ;)

  • Anton

   To da imamo še vedno največji tirov spomenik in nešteto partizanskih ulic ter spomenikov.

   • luckyss

    To je pač del zgodovine in ne bi bilo treba tako noreti okrog tega…važno je gledati naprej in ne nazaj….
    Pa ne mi spet, da ne morete naprej, če ne počistite za nazaj, to je tipično hujskaška drža..

    • Anton

     Bi dal podpis za odstranitev zločinca, manipulanta in prevaranta tita? Če bi že radi da gremo naprej……?

     • luckyss

      Bi dal podpis takoj, če bi bilo takšno čiščenje temeljito….torej če bi tudi Titove najbolj zagnane sledilce izločili iz politike…

     • Anton

      Podmladek SD? In pa seveda JJ!

    • Očitno ti uživaš v nesnagi, kaj ?

   • Valter BraniSlav

    To je dobro in castno.
    TUDI po Titu Tito.

 • dr Janez Sveti

  Kakor da je dandanes kaj drugače. Največji politični hinavci vedno prilagodijo poročila o sebi v svojo prid. Angleži so vodilni na tem področju.
  DR Janez Sveti Irska roža

  • Anton

   Seveda! Angleže malo peče vest zaradi beguncev iz Vitrinja. Tita in slovenskih komunistov ni pa nikoli pekla vest. No nekaj izjem je bilo tej so pa sami naredili samomore….
   Angleži so krepko krojili svetovno zgodovino.

   • Franc Šink

    In se skoraj vedno motili.

   • Tone

    Nič jih ni pekla vest, so si jo prej utrdili po Aziji in Afriki.

 • Valter BraniSlav

  TITO JE ZMAGAL IN VI IZGUBILI.
  HVALA BOGU DA JE BILO TAKO.

  • Zima prihaja

   Točno tako je.Narod je izgubil srečno življenje.Mater kaj lahko en zmesanec naredi .

   • Valter BraniSlav

    Narod je pod Brozom dobro zivel, no vsaj jaz sem.

    • Tone

     Pa tudi večina drugih, razen odkritih nasprotnikov komunizma, ki pa jih je bilo bolj malo.

  • Ti bo že Bog “pomagal”, ker se norčuješ iz Njega in vsega okoli tebe.
   Palica pride tudi za tebe, le počakaj !

   • Valter BraniSlav

    Jaz cakam in cakam in bog mi daje cedalje vec…
    Najprej cudovito otrostvo in mladost v Titovi SFRJ, kasneje ogromno DENARJA, najboljso zeno in mnozico zdravih lepih potomcev v ZDA in UK…
    Ce bog obstaja me definitivno ljubi ker me kar naprej nagrajuje z dobrim.

  • Olga_10

   Upam, da se kuha v peklenskem kotlu, skupaj s Hitlerjem, Stalinom in ostalimi zločinci in diktatorji!

   • Franc Šink

    Z Milko Planinc kot začimbo.

   • Valter BraniSlav

    Josip Broz je v vicah. Tam bo ostal 99 let…potem bo sedel na desnici ocetovi in sodil zive in mrtve na veke vekomaj.
    Tranzicija v nebesa se bo zgodila 4 maja 2079 on 3.05 popoldne. Zemljo bo obsijala mocna svetloba, na nebu se bodo pojavili srpi in kladiva in zbor nebeskih angelov bo ob spremljavi orgel vzneseno prepeval
    DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO….

    • Valter BraniSlav

     Evangelij po Valterju.
     Bogu hvala

    • mostradamus

     in hudiči vas bodo spremljali.
     Kakor živiš, tako umreš. Tako je prav in pošteno.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem vseskozi zivel posteno. Ce je posmrtno zivljenje grem direct v nebesa.
      Hallelujah

   • Tone

    Razen, če se je na smrtni postelji iskreno pokesal.

  • milanček

   izgubila je tvoja mati, bila je četna kuzla in je potem povrgla takega idiota oz stvor , tebe!

   • Vojteh Dovč

    S D S ZBOR DELI SE KULTURA

   • Valter BraniSlav

    Moja starsa sta ogromno pridobil. Rodil se jima je lep, pameten in zelo bogat sin Valter cigar glavna odlika sta skromnost in postenje.
    Hallelujah, praise the MARSHALL TITO, hozana na visavah in v SFRJ mir ljudem.

 • AlojzZ

  “dovolil, da kupi ”

  Ja, je bil skopuh tastar. Ni mu podaril, moral je kupiti!!!

  • Tone

   Kolikor vem, ni imel Tito nobene lastnine na Korčuli in ni mogel podariti.

   • AlojzZ

    Za komuniste to ni ovira!

    • Tone

     Očitno je bila.

     • AlojzZ

      Kar zavajajte se! Komunisti znajo odlično deliti tujo lastnino. Tu je moralo biti nekaj drugega.

      OPPPPSSSS! Razbijam vaše predstave o komunistih? Žal mi je.

     • Tone

      Žal mi je. Na ta način ne boste razbili nobenih predstav. Ne mislim samo na vas, ampak na vse, ki se trudite na tem in podobnih portalih. Ta stari smo vse izkusili na lastni koži in poznamo vse slabe in dobre strani prejšnjega sistema. Ta mladi pa si tudi več ne pustijo glave prat, so začeli kar sami raziskovat.

     • AlojzZ

      Če vam pogled na denarnico ni “razbil predstave”, jo nihče ne bo. Pardon! Jo bodo muslijo, ko vam bodo rezali vratove.

     • Tone

      Življenje je večje od denarja.

 • Božobožo

  Tito je bil car.

  • Olga_10

   S Hitlerjem, v peklu!

   • Valter BraniSlav

    On je v vicah skupaj s skofom Volkom.

    • mostradamus

     Ti svetemu nadškofu Antonu Vovku, ki so ga komunisti tvojega kova živega zažgali, da je gorel kot bakla, ne sežeš niti do podplata.
     Nadškof Anton Vovk je mučenec za vero in živi v božji slavi.

     • Valter BraniSlav

      And I live in the high rise Luxurious condo in Brickel, hallelujah

  • komar marko

   res je car. Ima vse zasluge za 1 mesto. Kolikšna je števila genocida?

   • Vojteh Dovč

    Tudi na začetku leta 2018 nas ne more več presenetiti predsednik
    ZDA Donald Trump, novo leto “iste fore” in nedvomno bo Donald
    Trump prišel v zgodovino ZDA kot daleč najslabši predsednik ZDA,
    dosti slabši tudi od očeta in sina Georga W: Busha !

    PS : Baje bodo v Beli hiši znova začeli kuriti na premog !

  • Valter BraniSlav

   Tito je bil najvecji dar bozje prihodnosti

  • mostradamus

   Jovanka pa cesarica, še zlasti vsa leta po Joškovi smrti.

 • Olga_10

  In ta “napaka” Churchilla se vleče še danes! Le da komunizem, s katerim niso opravili med in po drugi svetovni vojni, danes ogroža kot metastaze cel svet! Levičarstvo je rak, ki ga je treba iztrebiti! Je terorizem, enak islamističnemu! Kršenje človekovih pravic, laž, kraja, manipulacije, diskreditacije, likvidacije …!

  Človeku gre na bruhanje, ko danes posluša govoranco terorista Brgleza, ko v državnem zboru nalaga o demokraciji in svobodi, ki ju krši na vseh področjih s to skorumpirano vlado, ki ji pripada!
  Dvoličnosti in in pokvarjenosti se “uspešno” uči “podmladek” SD in ZL, ki obljublja revolucijo! Nov genocid nad Slovenskim narodom, po vzoru svojih “slavnih” prednikov in priviligirancev?

  • Valter BraniSlav

   Olga ima raka, onega z 171cm

   • mostradamus

    Spet lažeš. Te ne bo obiskal Tito. On lažnivcev ne mara.

   • Olga_10

    Raka imate vi. Namreč komunizem se je zarezal v levi del slovenske družbe kot rakavo tkivo. Prav tako vam je osebno že najedel možgane.

    • Valter BraniSlav

     To raje povej Janezu Jansi, komunistu, clanu UDBE in nekdanjemu Titovem lizunu st 1.

     • mostradamus

      Baraba lažniva. kaj ti veš o Janezu Janši, ko se že vse življenje vlačiš
      s klošarji po senikih.
      Janez Janša je Gospod.

     • Valter BraniSlav

      Janez Jansa je sel Jovanki posteno na zivce.
      Bala se je da bi jo Janezek nadomestil v marsalski spalnici. Tako vztrajno je lezel v marsalovo rit da se je Jovanka zbala da jo bo izrinil iz zakonske postelje.

 • komar marko

  hja, plačilo?

 • Vojteh Dovč

  pa ima anglija še to vilo?

 • Valter BraniSlav

  Dragi Josip Broz
  Neizmerno te pogresamo vsi posteni Slovenci.

  • mostradamus

   Je pa čudno, da te ne obišče pa mi je obljubil.
   Eh, nikoli ni držal besede pa tudi tokrat, najbrž premalo moliš.

  • milanček

   Idiot, ne govori v drugem imenu, pošteni Slovenci sovražimo morilca tita, kardelja, kidriča, itd, danes kućana, jankovića itd ter take idiote kot si ti! Pojdi v hišo cvetja in se obesi majmun!

   • Valter BraniSlav

    Mene vsi ljubite… halleluyah

 • Krtača 20

  Tito je bil velik človek. Tretjino sveta je imel pod nadzorom. Danes pa pet janševih ovc bega sem in tja brez glave….

  • mostradamus

   Tito je bil velik človek. Tretjino sveta je imel pod nadzorom in ga redčil.
   Danes pa pet od Krtače 20 ovc bega sem in tja brez glave….

  • Anton

   Kako velik če pa sploh ni bil cel? Itak mu je manjkala noga in en prst na roki.

  • rabbit

   Ki smo jih mi financirali iz kreditov, ki jih še danes odplačujem. Preberi si kakšno knjigo.

   • Krtača 20

    Ti nisi financiral prav nič.

    • rabbit

     A kdo pa davke plačuje komunistki, ki so lenuhi ?

  • WatsonForus

   sej je bil Stalin tud , pa še mal več jih je pobil svojih kot Joško ! mogoče pa sta tekmovala v številu pobitih ? sicer pa katero tretino ? Idi Amin , Selasi , Gadafi, Mubarak …. sami diktatorji , raja pa lačna !

   • Krtača 20

    Stalina pa Tita ne moreš primerjat. Ostalo si pa itak vse pobrklal.

 • Artur

  Kako je Tito britanskemu poslancu, s katerim je sodeloval med 2. sv. vojno, dovolil, da kupi vilo na Korčuli ??!! WTF !!!!!! Zgleda, da ne morete brez tega zločinskega seratorja Titeja , a bi namesto tega sranja kaj objavili tudi v tem smeri kaj nam vaši Trumpovi “ljubčki” servirajo dnevno in kam to vodi , se vam ne zdi gospodje na Novi24Tv da , je to veliko bolj pomembno za ozaveščanje naroda in njegovo usodo. Resno se sprašujem kaj se vi pravzaprav greste poleg tega, da je marsikdo že ugotovil da ste vpeti v njihovo NWO agendo 21 drugače tega nebi vztrajno ignorirali.
  Prevedite in objavite če imate “jajca”
  https://www.youtube.com/watch?v=AE1BXSCirrY
  Zapomnite si ta znak na rezervoarju v letalu in kaj pomeni, da ne bo nesporazuma !!!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Biological_hazard
  https://www.youtube.com/watch?v=E0c7D48sTiY&t=532s

  • Krtača 20

   Bodi previden. Sicer imaš prav. Ameriški podrepniki morajo vztrajno pumpat opozicijo z nesmisli. Sem in tja celo kakšen nasede. Drugač so pa verjetn že ugotovil da je tale portal zgrešen projekt, tako bralci kot tisti ki stojijo za tem portalom + njihov glavni agent Janša.

   • Artur

    Ma na živce mi gre njihovo navijaštvo in pristranskost za vsako ceno a gre se vendarle za narodov blagor kar je za njih španska vas glede na njihovo ignoranco v zvezi s to problematiko.

    • Krtača 20

     Drži. Zgleda da morjo tko tulit.

     • rabbit

      Edin ki tuli si ti.

 • bojan

  Moja starša pogrešata tiste cajte , sploh pa osemdeseta… pravta da je bil mir, razumevanje in pomoč sosedov, s takratno plačo si živel bolje kot danes… v glavnem zadovoljstvo z vsem kar si imel

  • Anton

   Fotr policaj mat pa v pisarni kadila drina čike?

  • dež

   Nisi rabil veliko, ni bilo banan, kave, kavbojk, praška, bencina si rabil za 2 dni tedensko, …

   • Anton

    Ja zlata 80-eta…..

    • bojan

     Po glasbi sodeč so bla res, nisem tista generacija je pa kr velik komadov ki so mi bolj všeč od današnje

     • Anton

      Haha šupak levaški! Zlata so bila samo zaradi pomanjkanja osnovnih življenskih potrebščin.

     • bojan

      današnje osnovne potrebščine so žal sam strup … ko je pomankanje pa zna človek vsako stvar bolj cenit, a ne? … nisem linteresent ne levih ne desnih da te popravim

     • Anton

      Jaja vseglihar si! Torej lewak v našem primeru komunajzar.
      Lahko ješ samo sladke korenice te so zelo bio.

     • bojan

      še manj pa komunajzer … nobena politični zmazek me ne privlači, ker so vsi englih, nobene koristi od njih, samo v škodo ljudi

     • WatsonForus

      bojan: zakaj si pa pol hodu v Trst in v Celovec , po kavo , prašek , banane , Milko , olje ?

     • Anton

      Ne on , njegovi starši, zato mu je blo v yugi tako kul.

     • rabbit

      Ker je bil v Jugi raj na zemlji v raju pa ni potrebno nič jest je sama nirvana veš. Bojan pa tega ni rabil zato se iz Juge ni premaknil niti za centimeter je bil pravi komunist če ni, ni niti za komunista Če verjameš pravljicam. HA HA.

     • bojan

      nisem hodu jst, pač pa starša pravta da se je hodlo, pr 25h pa res nisem bil del juge ane

     • Tone

      Pa naj gredo še današnji reveži v Trst in v Celovec , po kavo , prašek , banane , Milko, olje, …

   • bojan

    Ja ni blo toliko stvari na voljo, je blo treba v Pliberk

    • Tone

     Nekatere stvari so bile tam cenejše, Slovenci pa po duhu kontrabantarji. K nam pa so hodili Avstrijci, posebno pa Italijani po stvari ki so bile pri nas cenejše. Tako je ob vsaki meji. Avstrijci so se samo križali, od kod nam toliko denarja.

   • Krtača 20

    Ja desni bi se še enkrat prodal za banane in kavo….

    • dež
     • Krtača 20

      Meni ni treba neka sektaška naci kavarna. Ker vem iz lastne kože. Predvsem je bilo življenje v jugoslaviji precej bolj človeško in dostojno, normalno. Ti se pa drži banan in kave….

     • dež

      Še nekaj o ekonomiji in ni iz kavarne, upam da boš razumel kaj piše, na http://www.portalplus.si/87/fascinantni-ekonomski-uspehi-samoupravljanja/

     • WatsonForus

      na žalost ne bo !

     • WatsonForus

      pol pa kr dej mobitel nazaj , pa avto prodej , pa TV vzam tastarga na elektronke … itd.

     • Krtača 20

      Zakaj? Samo tehnika je šla naprej. Včasih smo jo proizvajal sami in smo bli v špici. Dons smo pa dežela surovin in zamaškov ter polizdelkov….

     • Anton

      Seveda bi lahko tudi Iskra delala mobitele samo so nenasitni komunistični zločinci požrli ves razvoj.

     • Krtača 20

      Ni tko simpl in tud ne boš verjel ampak isto taktiko kot nad Jugoslavijo, danes USA uporablja na Venezueli, Siriji, Libiji itd….

     • bojan

      tud nad evropo … o ja

     • rabbit

      Ti zakaj pa ti in krtača uporabljata ta internet, ki so ga ti žleht Amerikaci pogruntal zavrzita vse dobrine s t.i.kapitalizma potem pa živita po principu J.B. Tita saj lahko zakaj pa tega ne delata.

     • bojan

      Internet v današnjih razmerah lahko laufa tud brez ZDA … jst Tita ne poznam, pr nas živimo za danes ne za preteklost

     • rabbit

      Če ne bi bilo ZDA ga sploh bilo ne bi.

     • Krtača 20

      Če se nebi v eni zahojeni Jugoslaviji rodil Tesla, bi ti danes prekladal kamenčke.

     • bojan

      v kakem peskovniku :)

     • Anton

      Zakaj pa ni delal v Yu in je moral v zda? Lahko bi delal doma v raju…

     • rabbit

      Krtača bo treba v šolo Tesla se ni rodil v komunistični Jugi pa poglej kje je umrl tudi ne v komunistični Jugi.

     • Anton

      Jaa glej za njih je Tesla mobil yugoslovanski, torej titov.

     • rabbit

      Je hudič če imaš samo eno delujočo celico pa še tista je zelo zarjavela in ima en sam program.

     • Krtača 20

      Ja res je. Ampak človek ki je naštudiral vso to tehniko prihaja iz balkana. Ne podcenjuj ljudi.

     • rabbit

      ha ha zakaj pa se potem ni vrnil v komunističen raj.

     • Tone

      Ker je prej umrl. Je pa partizane podpiral, dokler je bil še živ in ne četnike.

     • rabbit

      A Venezueli so Amerikanci skret papir skrili.

     • Anton

      Spet kr ena zda… Zakaj niso komunisti zaščitili CARVING MODELA ELAN SMUČK, PA HARMONIKO RUTAR…..?

     • Krtača 20

      A bi kej pomagal? Lepo te prosim no…

     • rabbit

      Komunistom nič ker nimajo pojma, Avstrijci pa zelo dobro služijo s tem.

     • Anton

      Sej patent so verjetno prodali kakšen Dolanc pa tej kurci. Za Rutarja so krivi pa Cmeroti. Če bi šlo za zaščito Titov sladoled ne bi bilo ovir.

     • Tone

      A je Rutar državna firma, da bi država morala plačevati patente? A se ti ne zdi, da razmišljaš malo preveč po komunistično?

     • Anton

      Budala komunistična sej vem da ti slovenski inštrumenti ne pomenijo nič. Patent za RUTAR harmoniko bi plačal g. Rutar. Vas komuniste moti le to da je harmonika zadnji inštrument kateri združuje množice Slovencev doma in po svetu (odšli zaradi komunistov). Strah vas je SLOVENSTVA zato bi bil patent tej harmoniki poklon vsem Slovencem. Zato je Avstrija to z veseljem naredila in dokazala da ima VEČJE spoštovanje do Slovencev kot slovensko komunistično vodstvo.

     • Tone

      Kaj je naredila Avstrija?

     • Tone

      Slovenska harmonika je postala evropsko in svetovno znana pod komunizmom. Golica ne nastala v komunizmu, slepec.

     • Anton

      Slavku Avseniku se je rodila Golica v Avstriji v tovarni kjer je delal. Komunizem ni nikoli maral SLOVENSTVA. Avseniku so komunisti v Mercedesa celo nastavili bombo, ko je to zvedel od tesnega sodelavca se nikoli več ni usedel v avto in ga takoj prodal. Svetovno znana harmonika je pa res postala zaradi komunizma, torej izgnanih Slovencev v S. Ameriko Argentino Avstralijo Anglijo…..
      Komunisti niso Slovencem prinesli čisto nič dobrega.

     • Tone

      Zaslepljenec, Avsenik ni nikoli delal v Avstriji, saj je imel doma gostilno. Res pa je Golica nastala za pletilnim strojem v tovarni v Ljubljani leta 1954. Prvič je bila izvedena na radiu Ljubljana v oddaji Četrtkov večer, kjer od takrat in še prej odmeva harmonika do današnjih dni. Pa tudi v drugih oddajah in s plošč, ki so jih izdale slovenske in yu založbe. Avsenik je večkrat igral tudi Titu in usoda je hotela, da je Tito zadnjikrat plesal prav na Avsenikovo glasbo in s pevko njegovega ansambla. Dobro si se pustil zaslepiti.

     • Anton

      Podobno kot tudi na vseh drugih področjih imate komunisti svojo zgodovino. Tito z eno nogo ni prav veliko plesal.

     • Tone

      Vidim, da imate antikomunisti neko svojo zgodovino. Lahko ostaneš neveden, lahko pa odtipkaš v Google Slavko Avsenik pa boš vse to izvedel iz več virov, lahko pa se odpraviš na Avsenikovo domačijo, kjer imajo muzej, pa boš vse to izvedel iz prve roke.
      Pa da ne bo nesporazuma, ne zagovarjam komunizma, ampak verodostojnost in poštenje.

     • Anton

      Lej kurac lewašk pust me pr mer k me ne boš prepričal. Tako kot jaz ne bom tebe ker si zabit komunajzar z opranimi možgani.

     • rabbit

      Anton ker nimajo pojma veš tista ena celica jim bolj slabo deluje.

     • Tone

      Ker ni bilo treba, pred prihodom turbokapitalizma in za časa YU je bilo vse v redu. Pa pred YU so imeli Avstrijci rešpekt, pred Slovenijo pa ga nimajo.

     • Anton

      Raje hlapec, kot ožigosan s turbo komunističnim morilcem.

     • Tone

      No končno si izdal resnico.

     • Tone

      Sovraštvo je oblika neumnosti.

     • dež

      Ja seveda, RUP je imel domet 50 m oziroma do prvega hrasta in naj bi najboljša radijska postaja na svetu.

     • Krtača 20

      So bili dobri in slabi izdelki. Tud dons lahko kupiš take ne? Prideš v trgovino in misliš kakšno hudo izbiro imaš? Heh, pojdi na oddelek s šamponi – cela stalaža je od ene firme (pod različnimi znamkami), cela stalaža čigumijev je od ene firme, cela stalaža barv je od ene firme. Samo take ovce kot si ti še verjamejo da imajo izbiro. Včasih je pa dejansko bila.
      No lahko greš pa tud na ebay pa kupiš kitajsko sranje.

     • rabbit

      Kakšna prazna polica od ene in iste firme.

     • dež

      Npr. koliko šamponov, razen breze in koprive, si imel na izbiro ? Koliko vrst kruha, razen bele in črne štruce ter kasneje belega in črnega hlebca si imel na izbiro ? Od salam se spomnim pariške, šunkarice in čajne.

     • rabbit

      No jaz se spomnim še kamilca šampn in to sedaj lahko tudi v Lidlu kupiš ko imajo dneve nostalgije Pri salamah pa še ljubljanska. Pri nas je bila velika samopostrežna trgovina izdelkov pa toliko, da bi jih lahko danes na eni polici prodajali.

     • dež

      Res pa je, da je bila Yu šunkarica 5x boljša od današnje. Res je tudi, da so takratni pralni stroji bili v obratovanju tudi po 25 let, recimo da je moral v tem času 1x priti serviser. Tudi glasbeni stolp si lahko kupil, a iz konsignacije, ko si ga 3-4x preplačal zaradi udbo ekonomije.
      Na žalost nekateri kvaliteto pomešajo z življenjsko dobo izdelkov in potem pišejo nebuloze. Je Bobinac nedavno izjavil, da razmišljajo o beli tehniki za 5 let.

     • rabbit

      Vse, kar si napisal je res, je pa tudi res, da je pralni stroj stal koliko plač, sedaj si pralni stroj lahko privoščiš že za pol minimalne plače in tudi kvaliteta je temu primerna.

     • Krtača 20

      Na dolgi rok pa take pralne stroje precej preplačaš napram tistemu za 25let. Ampak matematika vam je španska vas . Zato pa smo tam kjer smo.

     • dež

      Ena anekdota s tem v zvezi, za konec debate.
      V sredini 90-ih sem pri Gorenju vplačal barvni TV. Čakam teden ali dva na obvestilo, da ga dvignem v skladišču, končno pride, se odpeljem do njihovega centra na Dunajski, nasproti Mercatorja.
      Ne boš verjel, TV ki sem ga naročil, so v tem času nehali delati, kot nadomestek sem dobil Koertinga. Isti model, ki sem ga že prej gledal in mi je bil všeč, le da je bil drag kot žafran, zato mi na misel ni padlo, da bi ga kupil.
      Mi je z izjemo okvare on/off stikala odlično služil 20 let.

     • rabbit

      Mi smo imeli pa doma Ambasador Niš tv se je kvaril vsak teden tako da smo se otroci že norca delali in smo risbice gor dajali, potem nam je pa stric iz Nemčije prinesel Gunding mater je dela kot urica.

     • Krtača 20

      H kvaliteti izdelka spada tudi življenska doba. Ferrari za 200jurjev ki se razgradi v biokompost čez dve leti ni vreden 200jurjev ne?

     • Krtača 20

      Delaš se neumnega. Recimo Švarckopf ma cel kup pokupljenih znamk – isto sranje pakirajo v 50 različnih škatlic in ti dajejo vtis izbire. Ti si pa srečna ovca pol ker misliš da si res svobodno izbral.

     • Anton

      Kakšen avto imaš?

     • rabbit

      Trabanta edino to je pošteno da ima.

     • Krtača 20

      Al se delaš neumnega al pa res ne zastopiš kaj ti hočem povedat?

     • Anton

      Kakšen avto? Saj veš znamka letnik barva……

     • rabbit

      Veš on je ko njegov idol Titek, sam se je vozil z mercedesom. Avto, ki so ga naredili pokvarjeni nemški kapitalisti-fašisti, raje je pa v vrsti čakala za fičkote in partijskim veljakom plačevala podkupnine, da so avto sploh dobili. V Litostroju so prodajali Renaulte in veš koliko partijskih funkcionarjev se je obogatilo na račun podkupnin.

     • Anton

      Ja pizda mi tud odgovorila ni ker ve to….

     • rabbit

      To je tipičen komunistek, on bi nam predpisoval kako naj živimo se pravi asketsko saj tega tako ali tako nič ne rabimo, sam bi se pa za nič denarja valjal v zlatu kot Titek in njemu podobni komunistki.

     • Tone

      Vsega tega takrat tudi v Avstriji niso imeli. Dobro ohranjen TV na elektronke pa takoj kupim.

     • rabbit

      Da ne bomo od smeha umrl, ja pri koritu je bilo zmeraj dovolj za 1 % komunistkov a ne?

     • Krtača 20

      Dej, nisi za resne debate, brez veze ti razlagat. Drž se banan primitivc

     • rabbit

      Seveda nisem za resne debate s teboj kako pa naj debatiram s primitivcem na edini možni način, ki ga ti razumeš primitivno.

     • Krtača 20

      Vsakdo si na jutubu lahko pogleda posnetke kako se je živelo. Nihče nič ne skriva. Tko da tvoje besede itak nimajo nobene teže.

     • rabbit

      Ni treba nič na youtube hodit, če si živel ta raj na zemlji in šel po šoli star 7 let za 4 ure v vrsto stat za wc papir, moko, olje, sladkor,

     • Krtača 20

      To je bilo od 86 leta naprej ko se je sistem začel podirat. Pa se ni zarad interne politike ampak zunanje.

     • Anton

      Hahaha zunanje. Ja normalno ni bilo več pufa za NIČ.

     • rabbit

      Kar delaj si iluzije. Komunizem deluje povsod samo toliko časa, dokler mu gnili kapitalizem želi posodit denar potem ga pa vzame hudič.

     • Krtača 20

      Sej fora ker kapitalizem ne deluje. Če pri kapitalizmu črtaš osvajanje novih trgov (če ne gre drugače pa z vojsko a ne), kapitalizem crkne. In to se zdaj dogaja.

     • rabbit

      Smo videli, da crkuje socializem pa raj na zemlji pa zakaj zaboga ti še vedno vztrajaš v kapitalizmu zakaj se ne preseliš npr. v Venezuelo tam baje je raj na zemlji.

  • WatsonForus

   a valuto dojče mark in 1780 % inflacijo tud?

   • Anton

    Ja to je projekt Foglof Tunnek če se ga še spomniš…? Zdj je pač Bojan.

  • Olga_10

   Je pa imel sosed enako kot jaz – revščino. In za slovenceljne zavistneže, hlapce in ljubosumneže je bilo to idealno: da ni imel sosed več. In ker nismo vedeli, da imajo komunisti svoj kotel (kot v partizanih), s svojimi trgovinami, svojim brezcarinskih dnevom, svojim tajnim uradnim listom, je bilo to enkratno. Končno ni sosedova trava bila bolj zelena. Res “idealno”.

   • rabbit

    Komunisti so se pa valali po gradovih , ki so jih pokradli podjetnim Slovencem, pa umetnine porcelan, zlato itd.

    • Primoz Papez

     A si malo zamesu kdo je pokradu zlato in ostalo rkc je najvec pokradla…

     • Anton

      Rkc je to že imela zato jim ni bilo treba krast. So pa to obvladali komunisti.

     • rabbit

      Poglej si oddajo Reverz da ti malo razsvetli tisto eno celico. Najdeš jo na MMC-ju v arhivu oddaj.

    • Tone

     Pravljice. Komunistom lahko očitamo marsikaj, samo tega ne, da so razkošno živeli. Izjeme so pa vedno najdejo. Vprašaj JJ, kje je kupoval, dokler je bil še v partiji.

  • slosin

   S takratno plačo je bilo tako, kot z žensko menstruacijo…imel si jo en teden, pol si se pa lahko spet =bal…

  • Valter BraniSlav

   SFRJ je bila zakon!

  • Pesjan

   Imaš pa res omejene starše,kajti samo takšni so sposobni ziniti takšne oslarije,ali pa so bili komiji ti so lepo živeli kot še živijo danes na plečih nekoga ki jih hrani.

  • montyamp

   Ja mlađi majmune , to so bili američki dolari , budalo .

 • Orbit_NG

  Mogoče pa je bil le igralec za načrte iluminatov. Vse skupaj mi zgleda kot holivudska scena. Saj se ve da so povsod ti tajneži v Ameri in v Rusiji.. mi smo samo mravljice. Zdaj pa ne več… hehe Anonimusi fecljajo štrene Iluminatovcem.

 • Artur

  Nov24Tv morate še raziskati, če je naravovarstvenik Anton Komat in ostali javnomnenjski nekonvencionalni kritiki tega početja, ki jim je mar za naše zdravo okolje za nas in še prihodnje generacije levo usmerjeni , če so je stvar za vas po liniji najmanjšega odpora zopet zaključena in nevredna omembe, ker je to provokacija, ki prihaja iz leve strani ali se morda motim ?
  https://www.youtube.com/watch?v=utMQ6y-65qE

  • Krtača 20

   Ga ne poznam a zgleda da ni v skladu z Al Gorom in Rotchieldi. Nova pa vemo na čigavi strani je z svojimi agenti…

  • ahnenpass

   Ante mogoče ni strokovnjak, vendar dobro živi od neumnih teorij zarot, kje jih ti najdeš…

   • Artur

    Pa res ni strokovnjak vprašanje pa je kako dobro živi zaradi tega gotovo pa tvoji ARSO strokovnjaki, ki ga gotovo prekšajo v pridobitništvu v zvezi s tem iz državnega korita odobravajo kar se nam dogaja v našem ozračju res škoda, da se jim ni zdelo vredno sodelovati v oddaji, če pa bi že bi ti povedali “resnico” kako nam NWO Nato “mirotvorci” sipajo sladkor v prahu morda celo mleko v prahu kdove in vitamine za boljše zdravje svojih goyimov .
    Teorija zarot ,neumni teoretiki zarot ? Bolje to kot konvencionalni tepci ki so kognitivno preleni ali nezmožni, da bi zlezli ven iz svojega kalupa kognitivne disonance.
    http://svjetlo.com/636-teoreticari-urote-mentalno-zdraviji-od-konvencionalaca

 • Primoz Papez

  V novo leto s Ttom naprej…

  • Anton

   Šiptar.

   • rabbit

    Jaz pa nimam nič proti lahko gre Primož po Titovi poti saj ve kje ga najde. Via Dedije.

    • Tone

     Vtem primeru gremo vsi po Titovi poti.

   • Primoz Papez

    Ja potem sem pa sonarodnjak od janše..

    • Anton

     Pol si fejst dec.
     V novo LET….

  • xtc

   V propad.

  • Valter BraniSlav

   Tako je.
   TUDI po Titu Tito

  • ahnenpass

   Ja, Tito je že v Piranu, počasi prodira proti nam na celi vzhodni meji.

 • Valter BraniSlav

  Tudi po Titotu Tito
  Josip Broz radi te imamo!!!

  • xtc

   Ja tisti ,ki živite po umobolnicah.

   • Valter BraniSlav

    Vsi. Oni ki zivotarijo po umbilical in mi ki smo obogateli v ZDA

   • Franc Vidrih

    Dodal bi samo še to. In še danes na račun titovih prevar, zelo dobro živijo tudi v tujini.

 • VERRZIFIKATOR

  Petrica Kerempuh

  TITEK PLEMENITI KUMROVEČKI

  (horvátska kajkavska)

  Si me znate, sem komedijáš.
  Kaj bum denes novoga povedal?
  Nikaj, se sem zdavna pripovedal,
  bil sem Joška Broza kočijaš.

  Nésmem reči, pisnuti do groba,
  kaj sem čul i videl se vu družbi,
  gda sem bil pri gosponu vu službi,
  vu suprótnom me sustígne zloba.

  Titek mi je óvak jenput rekel:
  »Ak buš gda o meni kaj govoril,
  pazi, ti si mene vazda dvoril,
  ja pak tebe z dreka vun povlekel.«

  Sem obečal, da bum sámo lágal,
  istinu okrenul bum na glavu,
  da bi stekel lážljivoga slavu,
  vu popevke se bum reči slagal.

  Rekel bum: »Se v Kumrovcu je ródil,
  ímel pésa, v špajzi kradel špeka,
  znal je Jožek, kak slanina šmeka,
  predi nek je dečec v školu hodil.

  Prvi razred jenput je ponavljal,
  teško se horvátski je navúčil,
  v partiju još onda se je vključil,
  gda se dečec z dečki je zabavljal.

  V Kumrovcu si školu je osnóval,
  Marxa, Engelsa vu njoj predaval,
  vu aréšt je loše dečke daval,
  tu i tam je kojega otróval.

  Ivo Lola je poznáta žrtva,
  Rankovića ósobno je vhitil
  i žandare vkradenim podmitil,
  našli predi Hebranga su mrtva.

  Vúbit štel je jenom i Kardelja,
  jeni ga je lovec v glavu vstrélil,
  Titek se je toga razvesélil,
  bílo v hiži puno je veselja.

  Trčal je po selu gori doli,
  rad na Sutli, v rečici je plival,
  dečke v vodu hital i porival
  i spašaval ih na otok goli.

  Tak se ígral revolucijonara
  predi nek na vlast kak Titek došel,
  teške borbe je vu selu prošel,
  plakala je návek mater stara.

  Mati došla je ze druge strane,
  tam Slovenci denes još živíju,
  Titeka najbóle ti slavíju,
  kak da bil je rodom iz Ljubljane.

  Tam ga sámo smrt na kraju srela,
  gda je videl, préšel čudaj svéta,
  zemlja se otvarala je kleta,
  gda ga smrt je nájzad k sebi zéla.

  Némreš bórmeš zasigúrno znati,
  kaj od toga denes sem izmislil,
  se bum priznal, strah me tak je stisnil:
  »Komunist sem, dobro znam lagáti.«

 • Osti jarej

  Lom Buchela pravi …
  Tako, dragi rojaki, naposled smo se dotaknili dna gnojne jame. Vojni zločinec Tito, polbrat od Hermanna Göringa je hkrati polbrat zadnjega avstrijskega cesarja Karla I. Titov skrivni oče Otto (Franz Joseph Karl Ludwig Maria) je bil nečak vsem znanega Franca Jožefa.

  http://buchela.blogspot.si/search?q=josip+broz

 • Osti jarej

  bučelca pravi: Zdaj, ko smo se čebele dotaknile dna, čutimo v globinah gnojne jame še nekaj najdb, ki vam jih bomo izvlekle v kratkem. Kakorkoli že, “Vse poti vodijo v Rim!”.

  Kmalu bo povsem jasno, da je Vatikanskemu podzemlju popolnoma vseeno, kdo ropa in kolje Slovence, dokler se naropano zliva v njihove trezorje in dokler je kri naših rojakov žrtvovana Baphometu.

 • Osti jarej
 • črnaovca

  Ne zmaga vedno najboljši a sigrno najbolj zvit

  • xtc

   Definitivno,ravno zato je Yuga crknila,bila je zvita ,pokvarjena in skorumpirana a še zdaleč ne med najboljšimi.

 • xtc

  Tito eden največjih zločincev v zgodovini,prevarant,nategun,blefer in lažnivec.
  Hvala bogu ,da se je njegov socialistični smrdljuvi Yugo kurnik raztreščil in da ga ne bo nikoli več.
  Je pa res,da ,ko ga je Matilda vlekla za prste jokal pred župnikom,biblijo in križem ter prosil odpuščanja ,to levake neizmerno skeli njihov idol je nakoncu klecnil pred križem nepreecenljivo.

 • Krtača 20

  Samo za primer dajem tale link o tem koliko “proste izbire” imamo danes v resnici. Podobna zgodbs velja tudi za ostale gospodarske veje:https://youtu.be/JUimuQ6X4Z0

  Strašno smo napredovali, res….

 • ahnenpass

  Je pa res čudno zakaj se partizani in četniki niso enostavno združili.
  Celo Jugoslavijo je naenkrat napadla ista zver, po neki logiki, bi se morali vsi državljani in uporniki postaviti na drugo stran, kdor je bil obsojen na smrt ali ni imel kaj izgubiti oziroma je bil dovolj jezen, se je lahko boril proti okupatorjem kot četnik ali partizan. Mogoče ne eni in ne drugi niso bili organizirani kot prava državna oziroma kraljeva vojska, so se pa vsaj borili in si pomagali med sabo, kar je veliko bolje kot, če bi se morali boriti proti sovražniku sami.
  Iz tega lahko pridemo do presenetljivega zaključka, da so se med vojno pokazali problemi, ki so že pred okupacijo onemogočali delovanje SHS. Četniki so bili privrženi tradiciji in kralju, verjeli so v stanovsko politiko, komunisti so imeli pa vsega poln kufer in so se raje osredotočili na možne alternative, ko je bil že itak kaos. Tako je nastal praktično nezdružljiv ideološki zid, ki je do konca vojne ločeval obe frakciji, ob enem pa je onemogočal tudi, da bi nastala kakršna koli enotna fronta proti okupatorjem.
  Spomnimo se vojne na balkanu, ki so jo začeli nacional socialisti, celo JNA je bila na koncu raztrgana od znotraj, v vse republikah so se ljudje ločili na desne in leve, tudi hrvati, čeprav je bila okupirana oziroma je že razpadla tretjina Hrvaške. Niti hrvaški uporniki se niso znali združiti med sabo, zato so bile tiste vojne krajine že od začetka izgubljene, pa so v bistvu že zmagali in bi lahko uničili Hrvaško za vedno.

  To je bil verjetno zadnji obupan poskus, da bi ohranili TItovo džamaherijo v enem kosu in nadaljevali njegovo vizijo, ko so se jugoslovani zavedli, da se borijo za isto situacijo, zaradi katere so se znašli v bratomorni državljanski vojni, enostavno niso čutili nobene želje in potrebe po borbi ampak so se raje zatekli k lokalnim oligarhijam, od katerih so vsaj nekaj dobili.

  • montyamp

   GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .

   • ahnenpass

    Gorje tudi hlapcem, ker se morajo boriti med sabo za oblast in še potem, ko se pobijajo za nasledstvo svojega vodje.

 • ahnenpass

  Partizini in četniki so imeli skupaj dovolj ljudi in orožja, da bi lahko sami premagali vse okupatorje in osvobodili Jugoslavijo,prav zaradi separatistične politike zaveznikov se to enostavno ni moglo zgoditi, ja pišete, da so podpiral zdaj eno, nato pa drugo stran. Kako sta lahko obstajali dve strani, če pa je bila napadena ena domovina, kam so pa hodili angleži v šolo?

  Morda šolo viteškega kralja Aleksandra I. Zedinitelja, v Ljubljani, kar je vsekakor bolje kot osnovna šola s prilagojenim programom v Londonu, kjer se je moral zaradi izgnanstva učiti njegov mladi prestolonaslenik.

 • Viktorh

  Prase, komunistično!

 • tarantela

  Šarmanten tovariš!

  • Olga_10

   Zrihtal klobasice, vozovnice, toplice….na račun davkoplačevalcev ….za majske hrošče in teroriste…

 • Janko Gedlička

  Imam občutek, da je ta članek mašilo, ker ni na razpolago dobrih člankov. Kogar zanima tematika, lahko prebere knjigo o titovem goljufanju Churchila.

  • montyamp

   Ne morem prebrati vseh knjig sveta , kem moram delati za komunistično golazen .
   Zato je čisto prav , da se v enem članku napiše kratko in jedrnato nekaj o
   TOTOBANDITO ZLOČINIH , PRITLEHNOSTI IN OSTUDNOSTI

   • Tone

    Si pa res suženj po duši, delaš prostovoljno za neko golazen.

  • luckyss

   Zanimivo…navaden ključavničar je obračal svetovno velesilo z enim najbolj sofisticiranim protiobveščevalnim sistemom takratnega časa…
   Pravljice za ovce….

   • Tone

    Res zanimivo, pa še očitno za povrh.

 • Raamko Rom

  Prekleti komunisti. Mi Romi podpiramo zavedne Slovence!! Romi in SLovenci; ena faca,ena rasa!

  • luckyss

   Tu moraš napisati še, da je Kučan Fašist in da so vsepovsod kosti…
   Šele potem boš sprejet, pa tudi če si z Marsa ;))

   • montyamp

    Ja pa morilci še vedno šefujejo po sodiščih F21 in oblasti .
    Kako boš pa zločinca obsodil , brez kosti in dokazov ???
    Aja ti si bolj PATRIA MONTERSKE IDIOT sorte .

  • montyamp

   Cigani pa premalo lažete da bi vas paradajzarski zazidarji priznali .
   Se boste morali zazidavanja in krampomorije naučiti , če ne ste pre-plitki za golazen sorte luckyss .

   • luckyss

    Danes si piker…in vem zakaj…
    Tudi meni je JJ povišal plačo le za 3 evriče po komentarju in 1,5 evra za odgovor na komentar…
    Tako da bo treba tipkat dragi moji..rabim novega terenca…vojna bo..

    • montyamp

     QUATRO 440 PS , ne boš ušel roki pravice .

     • luckyss

      Rb m 57…
      Nemoj da ideš mojom ulicom ;))

     • montyamp

      Hahaha , vse sorte metuljev so mi že grozile , pasji pa danes prvič .

     • montyamp
     • luckyss

      Ja, to “sm mislu”…..
      Dejstva so takšna….Kalašnjikov bo še kar nekaj desetletij najbolj uporabno avtomatsko orožje in ta RB tudi ni tako nedolžen…
      In še eno dejstvo…tisto orožje TO, ki ga je JJ prodal na jug za “velike pare” (zaradi katerih je trenutno bolj politično pohleven, ker ga ti ljudje držijo za jajca)..ni šlo vse na jug …
      Nekaj ga je ostalo na določenih kmetijah…lahko bi z njim oborožili kakšnih 30 000 ljudi…je pa problem v tem, da se mi borci TO staramo. ..mladi pa ne znajo niti razklopit kopita pri m 72 AB…

     • montyamp

      Te pa udari po lopovih takoj .
      Zgrešit ne moreš , ni levih ni desnih , samo banda prihvatizacijska .

     • luckyss

      Bom raje prišparal par saržerjev za tiste, ki se boste hoteli pasti po mojih njivah, ko bo nehal “rasti kruh” v veleblagovnicah..

     • montyamp

      Lep pozdrav , Luzern .

     • luckyss

      Upam , da si tako kot jaz vegetarijanec…..detelje pa vseeno še nisem jedel ;))

 • montyamp

  Tako kot danes , je bilo pred WW2 .
  Komunistični ultraidiotizem je prišel 1945 s klanjem na oblast ,
  danes pač z MONTIRANIMI PROCESI PROTI POLITIKOM ,
  ki so se uprli udbovski golazni in z levo roko pregnali najjačo vojsko v Evropi ,
  ušivo JNA .
  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival žvepleni halbmadžarski pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

  • ahnenpass

   Kako je pa imenu vikendu, najbrž Orlovo gnezdo.

 • Artur

  Nova24TV Ma poglejte si vaše Nato “Mirotvorce” celo kemične pentagrame znajo z letali risati po nebu a ja sem pozabil, da ste alergični na zvezdo drugače bi prilepil link z mrežastimi vzorci. https://www.metabunk.org/contrail-pentagram-and-other-signs-in-the-sky.t3659/

 • montyamp

  TITOBANDITO LEVA ROKA – MOŠA PIJADES
  Govor Moše Pijade u Bihaću 1942:
  „Pripucaćemo, pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci sami doći i mi ćemo imati narod uza se…. Oni koji nemaju ni kuće, ni zemlje, ni stoke, brzo će se priključiti nama jer ćemo im obećati velike pljačke… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine.
  Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…“

 • montyamp

  TITOBANDITO LEVA RUKA
  leva ruka velezločincu Josifu Brozoviću Titu, AVNOJ, 1942

  (Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, ).

  Tako vzklikajo SMC, SD, ZL, DESUS, LDS, PS, Prenovljena socialistka Bratušak, Vernik Šoltes idr. in prepevajo zločinom in zločincem proti človeštvu v čast in tako odmeva po Murglah in Stoščah:

  “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”

  • luckyss

   Pozabil si najbolj skrajnega od njih…
   Si že sklerotičen ali se bojiš soočenja z dejstvi..?!

   • montyamp

    JANŠA HEROJ.
    Takega zazidarski mladiči boste imeli nikoli .

  • Valter BraniSlav

   Bravo Tito nas najvecji sin in dika Slovencev

   • milanček

    jebač od tvoje majke, ki te je povrgla, kreten!

    • Valter BraniSlav

     Tudi Milancek ljubi marsala Josipa Broza Tita
     Milancek = zvepleni 171cm!!!!

    • Valter BraniSlav

     Ne glej na nase grehe temvec na naso vero ko polni blazenega upanja vzklikamo:
     SVET SI SVET TOVARIS TITO, POLNA SO NEBESA TVOJE SLAVE. HOZANA NA VISAVAH IN V SLOVENIJI MIR TVOJEMU LJUDSTVU PREDRAGI MARSAL KI PREDSEDNIKUJES NA VEKE VEKOMAJ AMEN

     • Viktorh

      Očitno s tabo nekaj ne štima, bebček…

     • Valter BraniSlav

      Viktorija tiho pa v kot

   • Meho

    Bravo Tito tvoj največji pedofil ..

   • Viktorh

    ..bil je naj vojni zločinec in naj kriminalec v Evropi…

    • Valter BraniSlav

     Jansa ni bil zlocinec. On je samo oportunist.

   • Viktorh

    ..sramota slovenskega naroda…

    • luckyss

     Hja…kdor si v njegovih časih z delavsko plačo ni postavil dvonadstropne hiše klasičnih 12 x 12 m je bil lenuh ali pa v Argentini…

     …in lenuh ;))

     • bubamara

      Res. Vrhunci arhitekture. To je bilo mogoče v obdobju 1965-80. Prej sploh ne, potem pa samo trgovci, ku so živeli na račun inflacije. Poznam trgovca, ki si je postavil hišo z notranjim bazenom.

    • Valter BraniSlav

     Viktorija tiho pa v kot klecat!

 • montyamp

  Yugoslavija je imela 1990 toliko železnic kot 1939 .
  TITOBANDITO PA JE IMEL BUNKER ZA 6 MILJARD DOLARJEV .

  https://www.youtube.com/watch?v=ZnSNgm8GSMc

  • Viktorh

   To pa NI res. Ukinili in demontirali so veliko prog, med njimi Zreče – Poljčane, Dravograd Titovo Velenje in še druge, zgrajene v stari Jugoslaviji.

   • montyamp

    Tiste tire so banditi vlekli na Balkan .

  • luckyss

   Yugoslavija je imela 1990 toliko železnic kot 1939 .

   In koliko jih imamo sedaj več ?! ;))

   • montyamp

    Toliko koliko jih je žvepleni zgradil .
    Za koko je šajtrga zadosti .

   • sprehajalec

    manj Lucky ass. Vmes so podrli jesenice – rateče -Trbiž.

    če pa ne bi bilo Avstrijcev, bi pa danes slovenski starši vozili otroke “na vlak” čez mejo v Italijo ali pa Avstrijo. Da vidijo, kako izgleda železnica.

    Nič ni bilo s tole Jugo…

    • Jovo Jamnica

     Za poznavalca…
     —————
     Proga Jesenice–Planica(1870) zaprta leta 1966, proga Dravograd–Wolfsberg(1879) zaprta leta 1966, Hrpelje – Kozina–Trst (Sv. Andrej)-(1887) zaprta leta 1959, Pesje–Škale(1891) zaprta leta 1966, Poljčane–Slovenska Konjice(1892), ozkotirna proga, zaprta leta 1963, Brezovica–Vrhnika(1899) zaprta leta 1966, Velenje–Otiški Vrh(1899) zaprta leta 1968, Trst (Sv. Andrej)–Koper–Poreč(1902), ozkotirna proga, zaprta leta 1935, proga Puconci–Hodoš(1907) zaprta leta 1968, proga Naklo–Tržič(1908) zaprta leta 1966, Slovenska Bistrica–Slovenska Bistrica (mesto)-(1908) zaprta leta 1966, Čedad–Kobarid(1918) zaprta leta 1932, Dravlje–Vodmat (Ljubljana)-(1917) odstranjena po WWI, Slovenske Konjice–Zreče(1920), ozkotirna proga, zaprta leta 1963, Vrhnika–Vrhnika trg(1935) zaprta leta 1966, proga TV 15–Jelenov žleb–Trnovski gozd(1948), ozkotirna, zaprta leta 1954.

     • montyamp

      ..

    • ahnenpass

     Noro je že to, da imaš železnico, pa je ne uporabljaš, kot da lahko v tako mali državi obstajajo kraji, ki ne rabijo povezav z drugimi.
     Drugače povedano, tam kjer ni železnice, imajo kaj drugega, sicer bi zagotovo tovorili stvari z vlakom, če bi lahko, ker je enostavno najceneje in učinkovito.

     • sprehajalec

      Z železnicami, ki so jih podrli 1966, bi lahko uredil nek lokalni promet tipa S-bahn, kot ga imajo Nemci.

   • stajerc5

    Budalo, imamo jih manj, saj ste rdeci hudici zapirali progo za progo, banda blesava!
    Kje je lublanski tramvaj, bolane blesavi, cel svet ga ima po mestih, mocvirniki ga imate pa v rdeci riti!!

  • Valter BraniSlav

   TITO ODPUSTI JIM SAJ NE VEDO KAJ DELAJO!

 • Viktorh

  Morali bi ga ekshumirati in posthumno zažgani na javnem mestu v opomin vsem bedakom, ki ga še vedno obožujejo.

  • luckyss

   Joj…kje je pa Dolfi…idol in veliki šjef”

   • Viktorh

    ..a tebi pa se smili tvoj vzornik?
    S krampom po glavi, potem pa zakuriti….

    • luckyss

     To pa ne..zakleli ste se Dolfiju…
     V peklu boste torej kurjači…od zgoraj pa se vam bo smejal vaš pastir sljadoljedar ;))

     • Krtača 20

      Dolfi je nekak zgubu glavo….Tito pa sam nogo.

     • montyamp

      Hahaha , Adolf je meu vojsko ne pa bolh in uši polne gošarske roparje kmetij in v hrbet strelce , bandite .

     • ahnenpass

      On je imel mogoče res vojsko, vendar je zato uničil lasten narod.
      Kakšna vojska so pa bili, od rojstva so jih vzgajali za koljače, dokler so se lahko skrivali za tehniko, so ravnali z zemljo vse pred seboj, ko pa je ta prvič zatajila, so jih lačni, bosi in goli domačini podavili z golimi rokami.

  • Valter BraniSlav

   TITO ODPUSTI JIM SAJ NE VEDO KAJ DELAJO

 • Artur
 • Artur

  Tito bandito po peklu skaklja za njim pa dva demona mu nogo trogata.

  • Valter BraniSlav

   Josip Broz je v vicah.

 • Valter BraniSlav

  TITO ODPUSTI JIM SAJ NE VEDO KAJ DELAJO
  VSI POSTENI SLOVENCI ENOGLASNO VZKLIKAMO:
  DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO!!!!!

  • montyamp

   TITOBANDITO — KRAMPOMORILEC

   • Valter BraniSlav

    Tito junak, heroj

    • montyamp

     TitoBANDITO je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
     http://www.casnik.si/index….

    • mostradamus

     Valter BraniSlav pa gnoj.

     • Valter BraniSlav

      Valter BraniSlav pa tud heroj!!!

 • Valter BraniSlav

  Oh Tito, svet brez tebe je temacen. Ti si bil nase sonce.
  Solnce milo imenovano ljubicice bela kojeg voli omladina cela

  • sprehajalec

   Praviš Miami a? 24 urno dežurstvo?

   • Valter BraniSlav

    VECNO v sluzbi JOSIPA BROZ TITA

 • montyamp

  TITOBANDITO ———- TRST ———– CELOVEC

  Dejstvo je nekaj,ko so Angloameričani videli kaj se je dogajalo po Trstu in Koroški so bliskovito ukrepali,iz Trsta in cona A so takoj pod marš nagnali Titove razcapance,Titek se je še nekaj napenjal a,ko mu je Anglo ameriški poveljnik pred Trst privlekel & floto in kopenjske sile in mu omenil ,da če se komunistični cigani v parih urah ne poberejo na razmejitveno točko ,ki so jo določili oni ,da drugače bo vso grmovje okoli Trsta polno komun ističnih črev se je titek na debelo us****** in umaknil bando na naročene položaje,sicer je še sprva mislil na upor,in računal na stalina,ki se ni več upal igrati z resno situacijo.
  Enako se je zgodilo na Koroškem in delih Štajerske kjer so harale komunistične bande a so tudi tam Angleži hitro nagnali bando nazaj titek pa ni imel vojske za resnejši upor zato so morali iti kot potepeni cucki.
  Sploh pa smo izgobili ta ozemlja zaradi barbarskega uničevanja in pobijanja titovih komunistov tam in uporom prebivalcev tam nad takim početjem-s početjem titove bande so seznanili zaveznike,ki sprva niso verjeli nato pa so našli par vasi pobitih in po ugrabljenih,ki jih je titova banda napadla in so odločno ukrepali.
  Da je krvavi zločinec preslepil Angleže tudi glede domobrancev in beguncev na Koroškem pa je tudi jasno in dokazano,Angležem je obljubil,da bodo lahko vrnjeni mirno odšli domov,le tisti ,ki jim bo dokazan kak zločin pred sodiščem bo zaprt,seveda je Titek dal pobiti vse od otrok,žensk in moških,brez sojenja.
  Ogromno zavednih izdani Slovencev ,ki so preživeli lagre ,ker so bili ovadenui s strani komunistiov,so po vojni komunisti,v strahu ,da jih nebi razgalili razglasili zato ker so preživeli za sodelavce okupatorja in pobili brez sodb ali montiranimi procesi,na nak način so si prilaščali imovino in likvidirali politične nasprotnike.
  Dejstvo je,da Tito ,dejansko ni mogel veliko proti nemški vojski ,ki se je umikala in če bi ne predala orožja v Sloveniji marveč na Koroškem enko ni mogel nič proti zavezniškim silam saj bi mu le te bando dobesednoprerešetale in je dobro vedel ,da ne more nič,je pa s pomočjo ruskih kolaborantov na strani zaveznikov spretno pretental Churchila -kajti Roosvelt Tita ni maral.

  • ahnenpass

   A tako je to bilo, pomeni Trst in Celovec sta pod okupacijo, mi smo pa ves čas verjeli, da nas tam nimajo več radi in hočejo za sebe.
   Kaj bomo pa zdaj, Trst je naš, tudi Celovec čaka, da ga osvobodimo avstrijskega kutrza.

   • montyamp

    Kdo je kriv da je slovenski TRST v Italiji ???
    Pismen , si ali nisi ???
    Sicer pa , možgani otrok morilcev so itak zažgani , ne trudi se razumeti , boš prej pozabil dihati kot razumel napisano .

 • montyamp

  TitoBANDITO je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj
  stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš
  Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v
  Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister
  SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet
  sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana
  Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
  http://www.casnik.si/index….

 • Artur
  • montyamp

   To delajo tisti , ki so ušli mirovniku Adolfu .

   • sevenx

    Mirovnik Adolf je bil njihov.

 • MEFISTO

  Tita, ljubičice bjelog, se spominja le še lenuh Valter BraniSlav!

  Bog se nas usmili, kaj smo dočakali!

  • Valter BraniSlav

   Tiho. Edini Mefisto ki me zanima je oni iz Fausta.

 • MEFISTO

  Toda, Valter BraniSlav ni edini norec!

  Tita blagruje še ogledalo, da vseh njegovih oslov sploh ne naštevam.

  • Valter BraniSlav

   TITO si je postavil vecen spomenik

 • Krtača 20

  Ja, Tito je bil velik človek. Vsi domobrančki v arestih al pa na begu. Dons pa neki korajžn….sam cmakajne….

  Predvsem je pa vladal mir. Vedno bolje slab mir kot dobra vojna.

  • sprehajalec

   Vsi domobrančki v arestih al pa na begu.

   pobiti. 17, 18 letniki. Kot bi pobijal tretji in četrti letnik srednje šole. Pojdi si jih ogledat jutri pred srednjo šolo, kako so izgledali, prdec stari…

  • Olga_10

   Tito je bil zločinec! Nad “domobrančki” je bil izveden genocid! Partizani so kršili ženevske konvencije in vojne ujetnike, od otrok, žensk, do
   vojakov, kruto pomorili!
   Kučan je bil eden od komunističnih zločincev! Kot šef komunistične partije in Udbe, ki je morila po Evropi in doma, je odgovoren za zločine!
   Kazen za zločine prihaja! Nemci so spravili za zapahe 96 letnega nacističnega knjigovodjo! Sedaj bodo na vrsti komunistični zločinci! Starost ni ovira!

   • ahnenpass

    Kašna Evropa je to, da ne more uveljaviti lastnih zakonov na svojem ozemlju, če je komunizem prepovedan, dol s komunizmom, sicer je pa verjetno vse v redu.

    • Olga_10

     Počakajte, da dobi Junker nogo! To bo kmalu!

     • Valter BraniSlav

      Ti bos pa dobila bradavico na koncu tvojga nosa pa rogi ti bodo zrasli
      Bos carovnica in te bo Inkvizicija sezgala zivo na grmadi. Pa ne bo Titoslava da bi te resil.

    • Valter BraniSlav

     Mi rabmo nouga Titoslava saj Slovensko pleme za demokracijo ni zrelo.

   • Valter BraniSlav

    Olga je zlocinka.

  • ahnenpass

   Dobra vojna traja samo štiri leta, pri nas že skoraj 30 let divja slab mir.

  • Valter BraniSlav

   To si dobr puvedu
   TITO JE BIL CAR ENAKOVREDEN AUGUSTU (OKTAVIANU) ZA KATERIM JE JOKAL CEL RIM.

 • Pesjan

  Madona kaj niti en medij ni v stanju da ne bi objavljal slike tega nagravžnega klavca tata in pedofila,idola premnogih ki pisarijo komentarje o tem “božanstvu”z krvavim nožem v gobcu.

  • Olga_10

   Lahko mu nataknejo svinjsko glavo….

  • Valter BraniSlav

   Tito = heroj!

 • montyamp

  SVETOVNA SRAMOTA
  – imate morilca štev.9 na planetu Zemlja, 1.100.000 pobitih- TITOBANDITO
  Tito-ljubičice bijelo ! Prasec morilski, ne pa ljubičice!

  • ahnenpass

   V bistvu je ubil zelo malo ljudi, če odštejemo vse ustaše, domobrance in druge domače izdajalce.
   Tito je bil bolj lovec.

   • montyamp

    Hlapec lačen zaradi svoje topoglavosti in kronične lenobe , okrade in ubije poštenega kmeta .
    Kmet je bil izdajalec , je rekel HLAPEC NA OBLASTI .
    Hahaha , zagovedeni paradajzarji , vsi so izdajalci , samo zazidarji in stražarji slovenskih železnic za Hitlerja ne .

    TitoBANDITO je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe.

   • montyamp

    Vsi ki niso mentalno pohabljeni kot komunistični retardi , so izdajalci .

   • Valter BraniSlav

    Tito je bil in ostaja moj najdrazji ucitelj.

    • MEFISTO

     To se vidi po tvojih komentarjih.

  • Valter BraniSlav

   Tito je junak, heroj.
   Tudi Jansa je tako govoril.

 • montyamp

  Dosmrtni vodja nekdanje komunistične Jugoslavije in vodja partizanskega gverilskega odpora med 2. svetovno vojno Josip Broz Tito je imel tudi temno in okrutno plat svojega vladanja. Že pred vojno je leta 1935 deloval v Moskvi, kjer je bil član sovjetske tajne službe NKDV in se je tajnih morilskih metod učil od tovariša Stalina. Že v Moskvi je ovadil vsaj 15 svojih sodelavcev iz partije, ki so jih nato zahrbtno likvidirali. Med vojno je njegova partizanska vojska sodelovala pri pobojih nedolžnih kmetov, obrtnikov in drugih razrednih sovražnikov. Po vojni je bilo maščevanje še hujše, saj je za seboj pustil kar 600 množičnih morišč samo na območju Slovenije. Številne žrtve so okrutno pobili z noži in topimi predmeti ali pa jih žive zazidali v rudniške jaške. Skupno je odgovoren za preko 600 tisoč pobitih nasprotnikov komunizma na tleh Jugoslavije.

  • Valter BraniSlav

   Ne Lazi. Pobili so jih 120 tisoc in za njihovo smrt je odgovoren moj stricek Edo, ne njegov sef Josip.
   Ne delaj Edija ljubosumnega prosim.

 • Valter BraniSlav

  TITO TI SI MOJ VODJA IN HEROJ.
  TUDI PO TITU TITO
  BREZ TITA NE BI BILI NIC, Z NJIM SMO POSTALI VSE.
  MI SMO TITOVI TITO JE MOJ.

 • Valter BraniSlav

  Dragi moj Tito!slavimo:
  Neizmerno te pogresamo vsi posteni Slovenci ki te imamo zelo radi.
  Se najbolj pa te pogresa tvoj pionircek Valtercek BraniSlav ki o tebi razmisljam 24/7.
  Hvala ti marsal Tito za vse. Toliko si dobrega storil za nas da bos vecno zivel v nasih SRCIH.
  Polni blazenega upanja vzklikamo in te slavimo: SVET SI TI TOVARIS TITO. POLEN JE SVET TVOJE NEBESKE SLAVE. HOZANA NA VISAVAH IN V SLOVENIJI MIR TVOJEMU LJUDSTVU PREDRAGI MARSAL TITOSLAV!!!!!!!!

 • MEFISTO

  Naš Valter BraniSlav ni od pionirskih časov prav veliko odrasel.

  Le kako se znajde pri naših sovražnikih Amerikancih?

  Da ni bil od naših tja poslan, da jih ekonomsko uniči z neznanjem, ki ga je pridobil na ekonomski fakluteti v Ljubljani.

 • Brutus

  Tale Valter je pa res čuden tič! Mislim, da nas rahlo podje.ava na portalih! Me pa res zanima, zakaj je kot častilec tita šel delat v ameriko in ne k svojim ideološkm zaveznikom v takrat še Sovjetsko zvezo? In takih vrlih kaviar komunajzerjev je bilo vse polno! Zakaj le so vsi iz kominističnih rajev bežali na zahod? Na vzhod so namreč bežali enino le razkrinkani dvojni agentje, ko so si reševali golo izdajalsko rit!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!