Primite se za denarnice: Minister Peršak napoveduje novo povišanje RTV-prispevka!

Anton Peršak (Foto: STA)

Ministrstvo za kulturo pripravlja nove ukrepe za dvig davkov. RTV-prispevek bi po novem plačevali glede na osebne dohodke, kar bi za večino – tako za pravne kot fizične osebe – pomenilo višje dajatve. Vse skupaj je dokaz, da nacionalna televizija ne posluje gospodarno, vlada pa drugega kot molzenja državljanov prek višjih davkov in prispevkov ne zna.

Slovenska nacionalna radiotelevizija, ki jo kar napihuje od preštevilnih zaposlenih, hkrati pa si tamkajšnja elita polni žepe z enormnimi plačami, išče nove načine, da bi državljani polnili njihovo luknjo brez dna. Žalostno pri vsem tem je, da ji vlada vselej prisluhne in to na račun državljanov, ki so že sicer med revnejšimi in davčno najbolj obremenjenimi v Evropi.

Ministrstvo za kulturo pod vodstvom ministra Antona Peršaka napoveduje povišanje RTV-prispevka glede na prihodke državljanov – to seveda pomeni višje dajatve za večino prebivalstva. Če smo do zdaj mesečno plačevali po 12,75 evra prispevka na gospodinjstvo, ga bodo po novem plačevali vsi člani gospodinjstva, ki so zavezanci za dohodnino! Po poročanju Financ bi mesečni prispevek znašal 0,55 odstotka vseh dohodkov in bi znašal med 36 in 180 evri.

Po istem načinu bodo prispevek plačevale tudi pravne osebe, vendar v višini 0,15 odstotka vseh dohodkov in ne manj kot 50 in ne več kot 700 evrov na mesec. Do zdaj so pravne osebe, ki so imele televizijski sprejemnik, plačevale po 36,13 evra mesečno.

RTV je najdražja javna hiša v Evropi
Najbolj žalostno pri novem nategu državljanov pa je spoznanje, da ima RTV poleg stalnega višanja prihodkov zaradi vse več gospodinjstev, ki plačujejo RTV-prispevek – v letu 2016 so iz tega naslova prejeli kar 94,239 milijona evrov, tudi prihodke iz naslova oglasov, teh je bilo skoraj 13 milijonov evrov. Več kot stomilijonska vreča denarja pa očitno ni dovolj za požrešne apetite največjega slovenskega medija. Na Nova24TV smo že večkrat poročali, da ima RTV glede na velikost Slovenije nenavadno veliko število zaposlenih, hkrati pa ima dražji prispevek od večine bogatejših in večjih držav: Belgije, Finske, Francije, Italije, Nizozemske in Španije. Vse te države imajo nižji prispevek za javno televizijo, njihova povprečna plača pa je občutno višja od naše.

Koliko zaposlenih imajo na javni televiziji drugod po Evropi?
V večini držav po Evropi in svetu je na javni televiziji zaposlenih več sto ljudi na večmilijonsko populacijo. Denimo, Slovaška s 5,5 milijona prebivalcev ima na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj čez 300 ljudi, Grčija s skoraj 11 milijoni prebivalcev ima na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj več kot 600 ljudi, medtem ko imamo v Sloveniji z 2 milijona prebivalcev na javni televiziji zaposlenih več kot 2000 ljudi.

Vse več pozivov za ukinitev RTV-prispevka
Preveliko število zaposlenih in visok prispevek pa ni edini problem, ki ga predstavlja javni zavod. Vse več državljanov se pritožuje, da je program, ki ga izvaja nacionalna televizija, pristranski, nekvaliteten in aktivističen. Preprosto povedano: je na strani oblastne strukture, zato jo leva politika vedno usliši, ko je treba njihovo vrečo brez dna napolniti z novim denarjem. Spomnimo, da je druga Janševa vlada kot prva znižala višino RTV-prispevka za 10 odstotkov, nato pa se je zgodil popoln pogrom, leva vlada Alenke Bratušek pa je prispevek znova dvignila in dodatno obremenila državljane.

Zaradi vsega naštetega številni ne želijo več podpirati nekvalitetne in politično neobjektivne javne radiotelevizije in zavračajo plačilo RTV-prispevka. Predstavniki Slovenske demokratske mladine so tako pred letom dni predsednici komisije za peticije Evi Irgl izročili podpise pod peticijo za ukinitvi obveznega RTV-prispevka. Zbiranje je potekalo po vseh krajih v Sloveniji, zbrali so 2500 podpisov.

C. Š.

 • RealRevolution

  Brezmejna lopovscina levicarjev!
  Slovenski narod mora ustaviti to lopovscino in poslati te izsiljevalce na smetisce, kamor tudi spadajo.
  2.TIR jim ni dovolj,ozeti hocejo celotno drzavo skupaj z vsakim Slovencem, ozeti kot oprano obleko,ki je popolnoma suha.
  Kaj jih ni sram?Ne, sploh ne,ker uzivajo v tej hudobni lopovscini.
  Zapora se jim ni treba bati,za taksne je samo rabelj tisti na katerega bodo pomislili preden bodo istegnili svoje lepljive prste po tujem sveznju.
  Ampak v SLO se RTV nekako drzi nase ustave,ki jo je treba zamenjati in vrzit to rezimsko pokvarjeno trobilo v talilnico kovine,kar je lepsa verzija…
  Politicno in korektno povedano!

 • tasilo

  Če bi kakšna Janševa vlada samo pomislila na kaj takega, bi že granitne kocke letele in lutke z mostov visele.

  • Novakec1

   Jajotova vlada je v ilegali in se nekje v kočevskih gozdovih skriva.

   • Anton

    ta vlada je prišla protipravno na oblast in temu primerno nadaljuje. Deluje koruptivno, laže, krade, zavaja ljudi, vse zgolj za svoje apetite

    sarkazem press

   • Minovak

    Mafijska vlada pa krade tudi tebi in prav smešni ste, ko podpirate potrjene kriminalce…saj pravijo, če podpiraš kriminal, si zraven, a ne.

    • Novakec1

     Kdo pa pravi da jih podpiram? Kaj druzga komentiri.

 • TomTom

  Ne plačat pa je problem rešen

  • tasilo

   Saj ni res. Ne zavajaj in ne šuntaj ljudi, ker jim boš nakopal še hujše težave.

   Vsa neskončna izsiljevalska svinjarija tega prisilnega financiranja RTV je v tem, da če ne plačaš, te dajo na izvšbo, znesek ti v slogu “jebi se” zarubijo z računa, zraven plačaš pa še nekaj manipulativnih stroškov (strošek postopka, strošek izvršbe, bančni stroški …) ki nikoli niso manj kot cca. 35€.

   Torej problem ni rešen, temveč se potroji.

 • traktor

  In pripravlja se tudi že protestni shod Štrukljevih vedno premalo plačanih in stradajočih šolnikov. Štrukelj je zavohal kri, vlada bo naredila vse, da obdrži naslednji mandat. Štrukelj pa bo spet dosegel vse na račun revežev v gospodarstvu.

 • črnaovca

  Čisto prav kdor ima več naj da več samo v socializmu smo bili vsi enaki in nekateri imajo še to v glavi drugim se je pa malo sfuzlalo. Ravno obratno bi moralo biti, kajti tisti ki ima več ima za to ker tudi več dela in nima veliko časa za TV neumnosti, najvišjo naročnino bi morali plačevati brezposelni in socialni podpiranci ki cel ljubi dan buljijo v tisti ekran. Peršak? No ja pesnik in še to ne kaj prida

  • Novakec1

   Tisti ki ima pri nas več ne dela več ampak več krade, dohtarji svetniki, nadzorniki, stečajni itd….

 • čips

  A je sploh še kdo normaln tam?!?!

  • totex39

   Očitno ne, imajo vsi slamo v glavi!

 • bednick

  Jaz imam na RTV zaposlena dva sorodnika in enga prijatla.
  S Peršakom se še kako strinjam.
  A smo a nismo za socialno državo ?

  SMOOOOOOOOOOO!!!!!

 • RATATA

  Na taužente komijevskih glav samo tuhta, kako bi nam Slovencem pobrali čim več denarja. In za to so še plačani.

 • totex39

  Stari Peršak pripravlja nov zakon o hanzi TV, kako bo lahko odiral ljudi, da bodo plačevali prispevke za njihove “prostitutke in prostitute”. Res kaj takega si lahko izmislijo samo v tej zafurani vladi.

 • totex39

  Na tej izkoriščevalski RTV takoj zmanjšati število zaposlenih na čim manjšo ševilo od 100 do 200 ljudi, kajti kaj takega ni nikjer v Evropi.

 • antimur

  Človek je že prav utrujen od grdobij in pokvarjenosti, ki jih levaki počenjajo iz dneva v dan. Ta pizdun Peršak naj dvigne prispevek RTV naročnine, toda plača ga naj levofašistična in kriminalna banda, saj ta goebelsko-stalinistična hiša, dela izključno za njih. Ne da pristajamo na podražitev, plačevali ne bomo niti tega vsiljenega prispevka, ki je sedaj, naj ga plačajo antislovenske barabe kot so Kučan, Cerar in njihova golazen, razna čefurska svojat, od kriminalca Jankovića in naprej, saj so tudi dolžni to plačati, če delajo izključno za njih.

 • FORT WORTH

  Potrebno bi bilo uvesti drugo Slovensko republiko.

 • janez zorman

  No, saj je moral priti neki kekec “na oblast” da so se ljudem odprle oči. Mogoče bo prav Peršakov “nateg” spodbudil Slovence, da naredijo konec udbopartijskemu financiranju in vzdrževanju podkupljenega “javnega” anketiranja.

 • Antonius

  Odgovorni na NOVI 24TV
  se ne zganejo, da bi odblokirali našega
  VERZIFIKATIRJA
  ——————————————————

  Antična vizonarska

  PEŠAK ANTONIN IN TELE

  Tale je še iz antičnih časov,
  so barbari se naglas smejali,
  ko pešaka rimskega zaznali
  so, da gre na marš kot as vseh asov.

  Kakšno videli so polomijo:
  je pešak iz legije vojaške,
  Antonin, iz četice sovdaške,
  gnal po cesti tele za vizijo.

  »Tole tele mi je res vizija,
  kaže pot mi v lepše, dražje čase,«
  je pešak, zagledan ves sam vase
  bleknil, pa bila ni parodija.

  Tele vizionarsko je preganjal,
  v vlogi bil je čete intendanta,
  vsa pa zgodbe klavrne poanta,
  prav nihče da ni kravala zganjal.

  Šel zaklat pešak je tele zlato,
  da nasiti z njim dva tisočaka,
  toliko jih namreč lačnih čaka,
  ki sicer bi žrli travo, blato.

  In če treba, Antonin dodal je,
  zlatih bom še več v zakol odrejal,
  požrtije legiji prirejal,
  sam obnašal zraven se po pavje.

  Toda enkrat se zaključi slavje,
  ko preraste tele Antonina,
  nad vizijo se razpne jasnina,
  legijo zalije blato kravje.

  • Nata

   + + + + +

 • tasilo

  Hja, zlate ribice, več kot 50% glasov ste namenili na zadnjih volitvah komunistom in socialistom. Kaj se zdaj čudite, če vas vedno znova in znova buzerirajo, izsiljujejo in lupijo? Glejte, da jih na naslednjih volitvah spet obkrožite, anede™.

  • slosin

   ..šur de, Slovenci damo veliko na tradicijo……

   mazohizem press

 • Antonius

  Še en razlog več, da vsi, ki so nepremišljeno volili pudla brez ročajev, volijo SDS.

  • Nata

   Kratko in jedrnato !!

  • Franc Šink

   Cerar je pudelj.Smo edina država na svetu ki nam vlada,kako naj rečem pudel

 • šmentanamuha

  Zdaj je jasno, zakaj so kadrovali tega potrčkota levih fašistov. Zamislite si, da se temu načinu razmišljanja pridružijo še drugi in začnemo plačevati tudi druge položnice v deležu od svojega dohodka. Peršaku ni dovolj, da si je izdal knjigo na račun davkoplačevalcev in zdaj se zdaj igra velikega pisatelja. Preden odide, bi nas rad še vse zajebal in nam izpulil kolikor je možno iz denarnice. Levemu fašizmu se uspešno udinja tudi pisateljski lobi. Jak, gnusi eni.

 • FORT WORTH

  Pri vsem tem sranju, ki ga povzrocajo levaki so nekateri volilci se vedno neopredeljeni…
  Only in butale.
  Ce bi bilo obratno bi levaki ze lepili plakate in pozivali butalce za naslednjo vseslovensko fstajo.

 • Anton

  to da imamo ministra za kulturo nekoga ki je bil član partije, je zgovoren podatek, ki priča v kakšni državi smo.

  sarkazem press

  • šmentanamuha

   Partijski vojščak izpolnjuje navodila v skladu z dogovorom. Kaj pa naj človek od takega prostituta pričakuje drugega?

 • MEFISTO

  Kurbe so povsod po svetu velik strošek.

  Le tega ne vem, če to velja tudi za režimske lajdre.

 • rubec

  Ali ne bi bilo manj škode če bi peršakoviča raje dali igrati centra pri sloveniji kot pa da igra ministra. Sodniki bi itak mislili da je žoga.

 • Meho

  Pa naj še kdo reče, da fevdalizma ni več. Svetla prihodnost Bananavenije, iz komunizma nazaj v socializem in potem direkt v fevdalizem. Fevdalci so pa vseskozi isti.

  • MEFISTO

   Kaj imaš proti fevdalizmu?

   V fevdalizmu so ti vzeli le desetino, zdaj ti poberejo vse.

   Zelo se bomo morali potruditi na volitvah, da bi prišli nazaj v fevdalizem.

   • nevtrino

    Mračni srednji vek pač še ni minil …

    • Lustrator

     Mračno je že, po srednjem veku pa se nam lahko le kolca. Tam so delomrzni skupnoskledarji prej ali slej končali na vešalih, grmadah ali rabljevih tnalih. Če tega ni ukazal graščak, je naravno čiščenje izvedlo ljudstvo samo. Takrat je zdrava pamet še imela kakšno veljavo…

 • realnost

  Slovenijo se bo siromašil in kradlo dokler ne bodo levaki in neopredeljeni rekli DOST VAS MAMO in volili SDS!!!
  Dotlej pa dober dan revščina v Sloveniji!!

 • mona lisa

  To je ropanje državljanov. Večina nas RTV Slovenija sploh ne gleda pa smo prisiljeni plačevati. To je kot bi moral plačevat seks v javni hiši pa sploh noter ne greš in ne seksaš. Pa sploh nazadnje se človek ne bi hudoval tako če bi imeli vsaj gledljiv in pameten program in nekaj malega za plačat. Ne pa da imajo popolnoma zanič program in zaposlenih jih je kot smetja.

  • nevtrino

   Če se mogoče še kdo spomni: še celo v Grčiji je za 10 milionov ljudi na nacionalni RTV pol manj zaposlenih kakor na rtvslo …

   • Vera

    Grki so morali znižati število zaposlenih zaradi krize , ki pa je dejansko ne bi smeli imeti, če bi znali gospodariti . Že mrtvim so nakazovali pokojnine , delavcem so izplačevali dodatke, če so pravočasno prihajali na delo itd.

 • sprehajalec

  Javno Upravno si želi ohraniti svoj štandard bivanja. 50 dni dopusta, 20 dni bolniške letno, delovno mesto v hiši za potomca, pa plača kot se zagre. Pa kričanje, če se poskuša rezultate takšnega dela tržno ovrednotiti, o socialnem, pa našem. Plače torej v rangu Avstrije s cuzanjem ostalega dela Slovenije, kjer gredo plače v smer romunskih.

  Kot zlobni graščak in kapitalist nekoč, ki je višal davke.

  • nevtrino

   Pa še lepih pokojnin vseh tej birokratskih zajedalcev ne pozabit …

 • nevtrino

  Enostavno: ne plačujte rtvslo …
  V tej zmaličeni državi je denarja za vse kozlarije, samo za poštene delovne državljane pa ne …

  • Zgornji

   Težko, ker, potem ti pa take kazni nabijejo, da ti čisto vse Pokradejo, do klošarstva !!! ! !!! Saj drugega itak več ne znajo kot samo še krasti !!! ! !!!

 • tzt

  Novi predlog RTV harača je domet povampirjenih blaznežev levice. Zgleda da ima Carlova spaka premalo mesečno mezdo. Poleg drugega tira se že razmišlja o drugemu bloku NE Krško. Ni čudno, da se Golobič že vrti okoli Westinghousa.

  • traktor

   Edini hous okrog katerega bi se nujno moral vrteti Golobič je Prisonhouse na Dobu.

 • Franc Bizjak

  Glede na to, da ima RTV SLO znatno več zaposlenih kot gledalcev je neizbežno, da skuša še dodatno ropati državljane.

 • Zgornji

  AJAAA ??? !!! ??? A SO SPET PARAZITI NA POHODU ZAJEDALSTVA ??? !!! ??? A ŠE NIMAJO DOVOLJ ? A BODO SPLOOOH KDAJ IMELI DOVOLJ ??? !!! ??? NIKOLI , KER SO SE ŽE TAKO POKVARILI, DA SE NITI POBOLJŠATI VEČ NEZMOREJO, ZATO NAM BODO SAMO ŠE BOLJ IN BOLJ KRADLI , DO PROPADA VSEGA !!! ! !!!

 • Zgornji

  SAJ DRUGEGA ITAK VEČ NE ZNAJO KOT SAMO ŠE TAKOLE PARAZITSKO ZAJEDALSKO KRASTI !!! ! !!!
  ZA TAK SLAB PROGRAM PA ŽE 15 LET NIMAM NITI NAJMANJŠEGA SPOŠTOVANJA !!! ! !!!

 • sprehajalec

  Treba se je ozreti k sosedu, saj živimo globalno.

  ORF Avstrija ima po podatkih Wikipedije 4280 zaposlenih. To znese 50 sodelavcev na 100.000 prebivalcev.

  RTV je imela po uradnih podatkih leta 2014 1925 sodelavcev, kar znese 96 sodelavcev na 100.000 prebivalcev. Kar je še enkrat več kot v Avstriji.

  • rubec

   Po podatkih Wikipedije delavec avstrijske televizije spije en liter Haloschan vina na leto.
   Na slovenski televiziji pa en liter Haložana na dan. Rekel bi da je razlika med njimi v znamki popitega vina.

   • sprehajalec

    Oba popijeta Steirischer Weisswein. Razlik, razen v količini ni.

  • RATATA

   Logično, saj morajo RtvSlojevci mnogo bolj pazijo, da mi, raja, ne bi bila o napačnih stvareh podrobno in pravilno seznanjena! Za to je pa zagotovo potrebno 46 sodelavcev (paznikov) na 100 taužent prebivalcev več.

 • soc

  Murgelska javna hiša, polna Kučanovih prostitutk in prostitutov, je sodobna Sodoma in Gomora. Sesuti bi jo bilo treba v prah in iz nič ustanoviti novo, vitko in politično uravnoteženo. Vsi tule to vemo – a katera stranka si bo ta projekt upala dati v svoj program? F571 je pokazal, da so pijavke složne.

 • soc

  Gnida Peršak, še pomniš, kako si bil kot murgelski krt v iniciativni skupini za ustanovitev slovenskih socialdemokratov (SDZS) pod Tomšičevim vodstvom?

 • Viljamus

  V tem članku še manjka nedavni izklopljen srednjevalovni oddajnik v Domžalah, ki je bil oddajal s 300kW oddajne t.j. z vsem hlajenjem skupaj vsaj 500kW električne moči, pa osebje za vzdrževanje. Torej bodo zdaj prišparal tako da Peršaku lahko to na čelo napišem da je ta ideja na njegovem zelniku NEUPRAVIČENA.

 • Janez

  JAZ SEM
  DOKONČNO – ODPOVEDAL RTVSLO NAROČNINO !
  Pritožba na
  USAVNO SODIŠČE R. SLO : NIČE ME NIMA PRAVICE SILITI V NAROČENOST IN V PLAČEVANJA TV PROGRAMA, KI GA NE ŽELIM GLEDATI !
  Jaz
  NOVI24TV RAD DAM OBČASNO DONACIJO, MESEČNO 20€,
  RTV SLO,
  KI JE NAVADNO POKOMUNISTIČNO AGITPROP TROBILO !
  IN NI !
  IN
  KI NI SLOVENSKO DOMOLJUBNA TELEVIZIJA – PA NE DAM – NITI CENTA. L.R. J. KOMENDA

 • domovina mili dom

  Pravilno se je odločil ta rdeči kulturbundovski minister. Udari državljane Slovenije, daj udari, morda se zbudijo tudi levičarji in se zavedo, da gojimo leglo prostitutov, ki so sam sebi namen in namen – orodje ozkega kroga rdeče oligarhije, ki zažira slovenstvo v njeni osnovni biti in obstoju.

 • Burek Burecki

  Mislim da tle ne placujemo samo programsko shemo ampak tudi infrastrukturo po kateri tudi vi oddajate svoj program. Nekateri tega ze dolgo vec ne uporabljamo pa vseeno placujemo…
  Nateguni pac….

  • Lustrator

   Največji del denarja ne gre ne v eno ne v drugo, v tem je največji problem. Denar preprosto zgineva v žepe režimskih piškotkarjev – nenadzorovano in brez vsakršne odgovornosti do svojih strank: nas.

 • janez zorman

  Raje se primite za glavo, ker so Peršaka postavili za ministra. Jaz mu ne bi dal niti kokošnjaka v oskrbo.

 • Ana Job

  To je čisti dokaz, da živimo v državi, kjer vlada levi fašizem. Kdo pa sploh še gleda Hanzi tv? Kaj pa oni poročajo? Ali so v vseh teh letih kdaj omenili Vztrajnike? Če pride pa kakšen gost iz desnice, mu pa jemljejo besedo.

  Nacionalna peder-televizija je s svojim bednim programom bolj ali manj v sramoto sama sebi!

  • Vera

   Sinoči je novinarka Žnidaršičeva pri Tarči jemala besedo g. Logarju , drugim pa ne .

   • Ana Job

    To je pri jih stalna praksa, zato Janša na njihovo tv in na Pop ne stopi več. Novinarke Hanzija in pop se obnašajo do desnih, kot stekle, popadljive psice!

    • sprehajalec

     Gre za pogojni refleks ultra levičarja do tistega, za katerega misli, da je desničar. Ves šolski sistem družboslovnih znanosti proizvaja ultra levičarje. Pa še pike dobijo pri dobrohotnih stričkih, ki opazujejo vse skupaj. Službica zagotovljena.

     naenkrat so nehali z razkrivanjem svinjarij tipa opornice. Mahnič je bolj pomemben.

     • Ana Job

      Vsaj novinarji, ki so vsem na očeh, bi morali že zaradi javnosti delovati nepristransko, tako pa smo priča popadljivim borilnih psom, ultra levice (kot praviš), ki desničarje besno trgajo. Petra Krčmarica se je, kar penila okrog gobca, ko je nazadnje obdelovala Janšo. Ja, kdo zaboga bo pa še hodil na take televizije, kjer se jim oči, kar krvavo svetijo, ko zagledajo desničarja? Bojkotirat bi morali medije in zbrati podpise, da se RTV neha plačevati. Dovolj imamo teh mudžahedink in buzijev!

     • sodnikisozločinci

      Naj se preživljajo z darovi vernikov.

     • sprehajalec

      To je produkt izobraževalnega sistema Ana. Pri nas ne poznamo normalne europske levice, je samo skrajnost. Tisto, kar pri nas smatrajo za levico, je v principu europska ultralevica. Mi sploh levice nimamo, imamo samo ultralevico, kot nadaljevanje nekega ZSMS – FDV procesa iz 80tih, kjer je ta ultra levica nastala. V bistvu je bila še bolj leva od same Partije in je hotela le Partijo reformirati, ne pa uvesti neke demokratične parlamentarne države. Na postulate kot fašizem, desnica, cerkev, kler, delujejo s pogojnim refleksom ultra levičarja, ki je v latentnem boju z vsem tem. Zato tako težko prenašajo nekoga, ki se deklarira za desnico. Je njihov zgodovinski sovražnik, tako gledajo nanj.

      Pa še Petra se jih ne boji, boji se levih stričkov, ki ji dajo službo.

     • Ana Job

      Zato pa nehajmo imeti že enkrat upognjeno hrbtenico, po kateri nas bo tolkel amigo ciganjero – cmerko in se zravnajmo in poglejmo resnici v oči! Ali želimo biti napredna evropska država ali želimo biti Kosovo? Enkrat je treba temu levemu gestapu narediti konec! Tole z buzi tv-jem je treba pa izbrati podpise, da gre to vprašanje na referendum, ker nismo v socializmu.

     • sprehajalec

      Lepo se sliši, vendar ima zadeva lepotno napako. 45 let hude indoktrinacije je naredilo razumevanje levičarstva kot sem ga opisal, v njegovi ultra varianti. 45 let strašenja s klerom, pa desnico pa fašizmom, je naredilo svoje in v samoupravljalcu vzbudi odpor in pogojni refleks. Tistemu torej, ki kreira javno mennje in hodi na volitve. Pa na volitve hodijo mladinci ultralevičarji, ki jih pač politika zanima. Pa Tisti, ki imajo korist od stanja kakršno je.

      Poglej, da se ne bom ponavljal, ti resnično priporočam članek Mihe Mazzinija izpred let, pa resnično ga preberi, ker zelo dobro zadane bistvo slovenske družbe. Miha ima ta dar, da v besedah na kratko pove bistvo.

      Naslov je, Zakaj ni sprememb.

      http://siol.net/siol-plus/kolumne/zakaj-ni-sprememb-134172

     • Ana Job

      Bom prebrala, hvala lepa. Vseeno bi rada ostala pozitivna in bi rada razmišljala o tem, da ima Slovenija perspektivo, sicer je bolje nehat komentirat, odvržti puško v koruzo in nehat hodit na volitve. Če bomo vsi razmišljali, da ne bo nikoli bolje in se zato ne bomo borili, nam bo resnično šlo vse najslabše. Po naravi sem vesela oseba, rada se tudi hecam in nisem črnogleda. Imejmo upanje. :-)

     • sprehajalec

      Pri nas je šele začetek dekomunizacije, to kar so vzhodni narodi imeli 25 let nazaj. pri nas so koimuniste samo zamenjali ultralevičarji europskega tipa. Oziroma so komunisti to postali.

     • Ana Job

      Vsako leto je hujše. In te partizanske proslave spominjajo na leto 1945.

     • sprehajalec

      definitivno, ker gre za priviligiran sloj v naši družbi s svojo mrežo socialnih in sorodstvenih povezav zgrajeno v 70 letih. Napajajo se iz javnega in državnega, ki ima z njimi v povezavi značaj privatnega. pripopani so na vse sfere, mlajši pa igrajo po njihovih taktih, saj so oni zaposlovalci. Kocjančič ima naprimer 5000 Eur mesečno iz naslova svetovanja Telekomu. Takšne rente za naše, so povsod.

      In dokler bo to obstajalo, bodo tudi oni.

      težavo imajo z narodnogospodarskim minusom in zadolževanjem ter obrestmi, ki jih je vedno več. Nekakšna Juga v malem.

      Se pa strinjam, da so se švercnili skozi življenje.

     • Ana Job

      To je naravnost grozljivo, razbiti je treba to mrežo izkoriščevalskih zombijev..

     • traktor

      Desničarjev se pač bojijo, zato pa se obnašajo, kot stekli psi. Vedo, da, če pridejo desničarji na oblast, bo konec lagodnega življenja, konec bo parazitiranja. Levičarji ne marajo odgovornosti.

     • Ana Job

      Prav imaš. Popolnoma. Zato levičarji tudi ne podpirajo podjetnikov. A misliš, da bi Boscarol in Akrapovič gledala enega lenuha? Nikdar! Lenuha zavohajo na km. Ljudem pa dobro plačata. Sem že nekajkrat poslušala tistega prasca Miliča na Hanziju, ki je sral čez podjetnike in čez malo gospodarstvo.

     • traktor

      Milič in vsi ostali pri koritih obrtne, delodajalske in gospodarske zbornice so se prodali za denar. Namesto, da bi zastopali podjetnike in njihove delavce, sklepajo gnile kompromise z državo in sindikati, za katere btw sploh nimajo mandata. Vlečejo dober denar, za svoja podjetja si s tem, ko dopuščajo SQ ali pa celo popuščajo rihtajo biznise z državo in državnimi podjetji. Pizde pokvarjene.

     • Ana Job

      Popolnoma se strinjam. Tuhtam, da se izpišem iz obrtne zbornice, ker zame razen da mi jemljejo 28 evrov ne naredijo popolnoma nič. Vsi so ena navadna banda!

     • traktor

      Hja, sam sem izstopil že pred parimi leti. Napisal sem celo protestno izstopno izjavo. Povedal v njej zakaj in kaj je po mojem mnenju vloga obrtne zbornice. So mi odgovorili nekaj na splošno, bolje bi bilo, da ne bi nič. Sem se pa pripravljen vključiti nazaj takoj, ko bo zbornica naredila kaj za ćlane, pripravljen sem pa plačati tudi več ,kot 28 € za to. Če se boš izčlanila pa bodi previdna. V tekočem letu moraš napisat izstopno izjavo do konca Septembra (vsaj včasih je bilo tako), če ne, ne moreš izstopiti do konca naslednjega leta.

    • Franc Šink

     Treba jim nagobčnike.

  • traktor

   Torej je treba v kampanjo. Nič plačat. Pa da vidimo junake.

 • mginko

  Dokler bo narod spal kot do sedaj, bo slovenska komunistična banda obirala narod za svojo korist in privilegije. In če narod spi, naj ta banda kar obira. Kakršen narod taka država. Pa se naj vsak sebe vpraša kam spada.

 • janez cepec

  dokler boste, ovce naumne, poslušale pastirja, vas bojo tardeči jebal še naprej. očitno vam paše

  • mginko

   Ti kot koštrun si še itak vedno v staji z rdečo ograjo.

 • Franjo Trojner

  A ste zblazneli, ma kaka glavarina, ma takšno razmišljanje je samo kučanistom lastno!? Ukinit je potrebno ta že v stari Jugi uzakonjen monopol, ki vsakemu lastniku el. priključka z zakonom nalaga plačilo baje nacionalne RTV! Provicirajo nas ti kučanisti iz tega razloga referendum na to temo zagotovo bo!

  • janez cepec

   državljana K. nej vaš pastir spet ponuca za referendum, pa bo

 • Vikttor

  Dokler bomo tu samo blebetali, ne bo sprememb! Nam se samo smejejo, ker jim nič ne predstavljamo.
  Do kdaj bomo samo bla bla bla…….? je od nas odvisno?

 • Vikttor

  Z menoj vred, kaj pa naredimo, da bi bilo drugače – boljše?!

  • janez cepec

   jajca j’ treba met, jajca. pa kej ukrent, ne sam jokat, k’ vaš Kalimero, k’ klobasa eno in isto stvar že četrt stoletja. EKŠN, pobi, EKŠN.

 • Vikttor

  Zagotovit si moramo, da si programsko shemo sestavimo sami, ter da plačujemo kar gledamo! Če grem v gostilno plačam samo toliko kolikor sem naročil

  • janez cepec

   za rundo dej kdej, skopuh

   • MEFISTO

    A že žicaš?

    Niti pri pijači ne shajaš več s svojo penzijo in varstvenim dodatkom.

 • Anton

  problem in predvsem nevarnost za vse nas državljane, Slovenijo, ki ga vidim pri levakih je prekomerna ambicija posameznika glede na njegovo sposobnost, lep primer je na primer prejšna predsednica vlade Alenka Bratušek, pa naprimer lep vzorčni primer oholosti, nesposobnosti ministrica za zdravstvo Kolarca, pa Erjavc, totalka neprimeren za položaj zunanjega minsitra pa gospod Leben vodja projekta 2 tir. Skrtaka da povzamem cela ministrska ekipa je nespsoobna.

  sarkazem press

  • sodnikisozločinci

   Murphyjev zakon: Vsak birokrat napreduje tako dolgo, dokler ne doseže svojega nivoja nesposobnosti. V naši vladi so ta nivo že vsi dosegli.

 • Franc Šink

  Rad bi plačal davek če bi z njim vlada upravljala kot dober gospodar!

 • Olga

  Vsi na volitve! Naženimo parazite! Če bodo še dolgo na oblasti, nam bodo prisilno v stanovanje priselili se po kakšnega divjaka! Dol z levičarji!

  • mginko

   Slovenslka naivna raja je nasedla svojemu ljubljencu, da je izvolila to kar imamo.

   • Olga

    Preračunljiva raja!

 • MEFISTO

  V naši javni hiši se, kadar so pod gasom, celo pedri in lezbijke onegavijo med seboj.

  Pod gasom so pa neprestano.

 • ljubinica

  Na nase razburjenje in jezikanje po forumih se levakarski sktivisti na RTV in cerarjevci pozvizgajo ….
  Program je vedno bolj odkrito levicarsko aktivisticen ( npr..Val 202 ), gledalci in poslusalci zahtevamo ukinitev obveznega financiranja levicarske propagande …
  Oni se nam pa rezijo in nacrtujejo se povisanje dajatev ….
  A smo res taki voli …..

  • traktor

   Itak, da smo. Dvignejo davke, pa nič, vsake 3 mesece vzamejo 2 mrd pufa, pa nič. Štrajkajo dohtarji, pa policaji, pa nič.Zdaj bojo spet štrajkali Štrukeljčki, pa spet nič. Odpremo, že itak prazne denarnice, sklonimo še malo rit in nastavimo hrbet za nove udarce. Od jamranja ne bo nikoli boljše.

 • Metod

  Poceni so.

 • karpelec

  Peršak je sklenil, da tudi on mora napolnit žepe, bliža se zima in ozimnica prehitro skopni.

 • sprehajalec

  Minister Peršak napoveduje novo povišanje RTV-prispevka!

  Peršak pravi, za europsko delo europske plače. Pa po davkoplačevalcih. Kaj Peršak potem ponuja na RTV, kaj bolj gledljivega, ali bodo vse po stari navadi odpravili, da se pač ne spoznaš na program?

 • cosmosjasnovidec

  Naj se prime kdor se hoče jaz tako ali tako mečem položnice,če kaj pride direktno v koš za smeti.
  RTV-ja ne gledam tako,da mi ga naj izključijo,če jim kaj ne odgovarja.

 • Hribouc

  “…medtem ko imamo v Sloveniji z 2 milijona prebivalcev na javni televiziji zaposlenih več kot 2000 ljudi.”
  IN ZATO SE GOLOBIČ IN KUČANOV MILAN ZVIJATA IN REŽITA NARODU DIREKT V KSIHT!

  “Folk je fuknjen!” ker voli mazohistične lažnivce PRESS !

 • traktor

  Mali podjetniki smo res uporniki, večji so že zlizani z oblastjo ali pa so povsem na izvozu in jim je pač do določene mere vseeno. Poznam tudi eno izmed rešitev. Izčlanitev večine in ustanovitev nove, svoje obrtne zborice z jasnim programom in nameni. Karkoli s staro, je pač nemogoče. In več, kot očitno je, da nimamo vodstva. Rabimo enega liderja, ki bo znal in upal povezati bando privatniško in bo kredibilen sogovornik z državo.

 • traktor

  Nimam kaj dodati. Občudujem te. Mi smo pač posebni. In na to smo ponosni. Je že tako, da glih usak kurac, pa res ne more bit privatnik, sploh pa ne delodajalec. Zato me še posebej jebe, da nimamo nekoga, ki bi nas povezal. In to povezal proti državi. Naša država je namreč sovražnik nas in naših zaposlenih. Mi pa ne želimo biti sovražnik države. Sesalci bi se morali enkrat zavedati kdo je žila, ki jih hrani. In ta žila ima tudi svoje meje.

 • janko

  Marš v penzijo, gnida stara, mladi so pa brez šihtov!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!