“Program otroške srčne kirurgije naj se takoj ukine in uvede kriminalistično preiskavo v primeru dveletne Neže”

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay)

“Vsa Slovenija zadnjih nekaj dni spremlja agonijo dveletne Neže, ki naj bi jo zdravili na pediatrični kliniki V UKC Ljubljana v okviru otroške srčne kirurgije. Ravnanje slovenskih zdravnikov na tem oddelku je nezaslišano! Nasprotujoče si izjave, ki jih dajejo družini uboge deklice, kažejo na to, da sploh ne vedo, kaj delajo,” so se oglasili v društvu na srcu operiranih Slovenije. 

V civilni iniciativi operiranih na srcu Slovenije pravijo, da ne morejo molčati v primeru odločitev zdravnikov, ki so se po njihovem mnenju odločili za povsem nelogično zdravljenje. Predvsem jih moti odločitev, da so malo Nežo operirali kirurgi za odrasle bolnike, saj velja, da tega ne smejo početi, če niso posebej izurjeni za operacijo otrok.Zato v društvu naslavljajo vse ustanove, ki so zadolžene za naše zdravstvo, da se program otroške srčne kirurgije takoj ukine, ker je za otroke nevaren in hkrati zahtevajo neodvisno kriminalistično preiskavo. “V času, ko ta traja, morajo biti vsi zdravniki, ki so vpleteni, suspendirani in sicer takoj,” zahtevajo.

Ali ministrica Kolar Celarčeva zavaja?
“Posebej opozarjamo ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naj nemudoma ukrepa in preneha govoriti, da je ta program varen,” zahtevajo od pristojne ministrice ter jo pozivajo naj uvede preiskavo, ki bo jasno povedala, koliko otrok je umrlo, oziroma utrpelo razne poškodbe zaradi ravnanj zdravnikov na otroški srčni kirurgiji. “Čas je namreč, da se preneha slepiti in pogleda resnici v oči. Enako velja za zdravniško zbornico. Koliko časa še namerava ščititi dr. Klokočovnika in zdravnike, ki delajo z njim, med drugim tudi dr. Kneževiča, ki je sodeloval pri vstavitvi drugega podpornega sistema pri Neži.”

Pod Milojko Klar Celarc razpada zdravstveni sistem (Foto: STA)

Pod Milojko Klar Celarc razpada zdravstveni sistem (Foto: STA)

Neža mora takoj na zdravljenje v tujino
V iniciativi prav tako pozivajo naj zdravniki tega oddelka takoj pomagajo Nežinim staršem, da bodo deklico Nežo prepeljali v tujino, kjer jo bodo pregledali in zdravili strokovnjaki, ki se na to res spoznajo. “Na ZZZS apeliramo, da morajo biti stroški prevoza in zdravljenja v tujini plačani iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, tako kot je to bilo pri drugih otrocih. Mnenje konzilija pa naj si pridobijo v tujini, saj od naših zdravnikov tako ne bodo dobili realne ocene. Konec koncev tudi niso kvalificirani, da bi tako oceno dajali.”

“Še enkrat; program naj se ukine takoj! Začne naj se kriminalistična preiskava, prav tako naj se suspendira vse, ki so v tem programu sodelovali, otroke pa na operacije do nadaljnjega pošilja v tujino. Ponovno naj se oceni (in to naj naredijo tisti, ki se na to spoznajo, ne pa iste osebe, ki so zadeve pripeljale do te točke, kjer smo danes), kakšen program v Sloveniji potrebujemo in ga potem tudi takega vzpostaviti.”[/color-box]

Društvo na srcu operiranih Slovenije apelira na pristojne, naj se odgovorne, ki so sodelovali pri tako imenovanem zdravljenju male Neže, takoj pokliče na odgovornost. Po njihovem je prišel že skrajni čas, da zdravniška zbornica končno opravi svoje delo.

M. P.

 • PIA PlA

  Zdravniška zbornica ne bo opravila svojega dela, ker ga še nikoli ni. Zdravniška zbornica je varno zatočišče mazačev in šarletantov, kajti vedo, da Zbornica ne bo dopustila, da bi kdo blatil njene člane, drugače bodo ostali brez članstva. To je tudi temeljni dokaz, da so vse take in drugačne zbornice same sebi namen. Nikakor pa ni zbornica tista, ki bi ščitila pacientove pravice.

  To kar se dogaja z malo deklico – srčno bolnico je čisto navaden kriminal. To kar se dogaja drugim takim bolnikom, kot je mali deček, ki so mu hoteli odrezati nogo, ali dojenčica, ki so jo pustili več ur v mrzli sobi in jo živo razglasili za mrtvo. Tudi to je kriminal. Kriminal v našem zdravstvu ni bil še nikoli raziskan nasprotno, skušajo ga čim bolj utišati in pomesti pod preprogo. Ministrica ni sposobna urediti zdravstva, zato mora leteti. Naj se že najde način, da se odpusti nesposobne, da se ti ne morejo skrivati za hrbtom sposobnih in poštenih.

  Kriminal je tudi, da se v zdravstvu ne zdravijo nekatere bolezni, ki lahko človeka celo smrtno ogrozijo. Tako ne zdravijo zlatega steftokokoka, ki razžira kožo, čeprav vemo, da je smrtno nevaren, ker lahko vsak trenutek povzroči sepso. Zlati steftokok je nevarna bakterija MRSA, zaradi katere ljudje umirajo. Ne zato, ker zanjo ne bi bilo zdravila, temveč, ker je ne zdravijo v začetni fazi, ko je še večinoma ozdravljiva. Na zdravstveno zavarovanje tudi ne zdravijo rjavkaste bradavičaste tvorbe seboroične oziroma senilne keratoze, ki se razvije iz starostnih peg, pa čeprav se iz omenjenih peg pojavi kožni rak. Tega je še veliko, veliko preveč, da bi lahko rekli, da je naše zdravstvo uspešno. Ljudje zaradi slabega zdravstva in nezavzetosti zdravnikov po nepotrebnem umirajo.

  Ko zaradi tega pred očmi nesposobnih in nezainteresiranih zdravnikov in zdravstva nasploh umira nedolžen otrok, so za smrt otroka krivi tudi vsi, ki jih to umiranje ne gane niti toliko, da bi povzdignili svoj glas. Ministrica mora takoj odleteti, kriminalisti pa opraviti svoje delo. Prva poteza pa je preseliti malo srčno bolnico na varno v tujo bolnišnico, ali vsaj poiskati in poslati k od zdravnikov pod Hipokratovo prisego zapuščeni deklici pravega zdravnika iz tujine, ki se spozna na svoje delo in mu je mar za življenja nesrečnih malih bolnikov.

  • gušto

   Zbornica ne bo ostala brez članstva, ker je članstvo obvezno. In ta mesečni znesek ni ravno majhen.

   • PIA PlA

    Tudi Gospodarska zbornica je mislila tako, pa Obrtna, Inžinirska, Arhitekturna in Kmetijsko gozdarska zbornica; danes so ostali brez članstva in se borijo za svoj obstoj.

    • avtohtoni neandartalec

     Aha, za obstoj se borijo že odkar so jih ustanovili, do danes uspešno.

     • PIA PlA

      Članstvo v GZS ni več obvezno od leta 2006.
      Obrtni zakon, ki s koncem oktobra 2013 odpravlja obvezno članstvo v Obrtni zbornici. Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) in Inženirske zbornice Slovenije (IZS) odpravljata obvezno članstvo.

      In tako naprej …

      GZS in OZS ne obupata – če ni obveznega članstva, bo nov davek?

  • Nata

   + + + + + + + + + +

  • soc

   Zdravljenje Staphylococcus (stafilokoka, ne steftokoka) aureusa??? Bakterija je redko in le v specifičnih okoliščinah patogena in je tako ali drugače od pamtiveka prisotna na skorajda vsakem posamezniku. Hkrati je zelo neobčutljiva na antibitike in izjemno hitro mutira – na posamezen antibiotik rezistentni soji prevladajo v nekaj generacijah. MRSA so na meticilin odporni soji SA, ki so se izselekcionirali v bolnišnicah na rovaš pretirane uporabe antibiotikov (nosokomialna okužba); meticilin je namreč veljal nekoč za zadnjo linijo obrambe pred patogenim SA in naj se ga ne bi uporabljalo, dokler niso izčrpane druge možnosti. V zadnjem desetletju, dveh so razvili antibiotike z drugačnim načinom delovanja, ki uspejo uničiti tudi MRSA soje, so pa po logiki stvari sila dragi – uporaba je doktrinatno izjemno omejena, s tem tudi proizvodnja in podjetje, ki je tako zdravilo razvilo, dobi povnjen vložek v razvoj le z astronomskimi cenami posamezne terapije. Noben normalen ne bo šel uporabljati takih antibiotikov v preventivi, ker bi v letu, dveh SA mutiral tako, da bi izgubili še te zadnje rezerve in bi bolnišnične okužbe podivjale in se razširile onkraj možnosti obvladanja.

   Sorry, to so bruta facta, ki s specifiko slovenskega zdravstva (ki je res v grozljivem stanju) nimajo prav nikakršne zveze.

   • PIA PlA

    Imaš prav, sem narobe napisala, res je pravilno Staphylococcus aureus torej zlati stafilokok.

    • soc

     Read my lips – oziroma raje preberi še enkrat. Doktrina glede MRSA je globalna, ne slovenska. Nikjer nisem napisal besede o neozdravljivostI MRSA. In končno – precej dobro se spoznam na antibiotike in zdravljenje za njimi, zato… Podtikanje z “ubogo deklico” pa ne kaže ravno na raven diskurza, kajne?

     • PIA PlA

      Ti se nisi zmenil zanjo ne za njene starše, kar je zame nemoralno in podpora tistim slabim zdravnikom, ki jih v našem zdravstvenem sistemu kar mrgoli.

      Kar pa si napisal zgoraj o Mrsi in meticilinu je stara zadeva, pravzaprav za svetovne zdravstvene kroge zastarela.

     • tinta

      Oh, no PIA PIA si pa pikra. Običajno so med. sestre tako nastrojene do zdravnikov, kot si danes ti. Tudi zdravnikove sposobnosti in možnosti….. pa če je še boljši, so nekje omejene. Da pa ob bolezni otroka starši trpijo to pa je vsakemu jasno.

     • PIA PlA

      Zanimivo, le kaj bi bil vzrok, da so medicinske sestre tako pikre do zdravnikov?

      Zame je upanje dokler je človek živ; baje celo Michael Schumacher počasi okreva. Odrezati otroku nogo namesto jo zdraviti zame ni opcija. In starši v tem primeru trpijo dvakrat huje kot bi sicer; prvič zaradi bolezni, drugič pa zaradi sprevrženega odnosa zdravnikov do te bolezni.

     • soc

      Če se ne motim, sva pred nekaj leti trčila na Financah ob tvojem podobno kvalificiranem pisanju o vinih Jereza. Zategadelj – že vem, da nima smisla. Pa preberi kdaj spet Prešernov sonet o Apelu… En lep ino prijazen pozdrav in na svidenje ob kaki bolj strokovno uravnoteženi (reciva politični?) temi.

     • PIA PlA

      Že milijonkrat videno; ko zmanjka argumentov je na vrsti ad hominem.

      Da čevlje bolje sodi tisti, ki jih nosi in ne le čevljar, je tudi že vsem znano.

      Vem, da sva enkrat imela debato ali imata besedi intelektualec in razumnik enak pomen. Seveda se nisva strinjala, ker si ti intelktualec. Zakaj pa se nisi spotaknil tudi ob preobražene starostne pega, iz katerih se lahko razvije rak in jih tudi ne zdravijo, če misliš, da nezdravljenje nečesa ni sistemska in zdravniška napaka?

      Jasno mi je, da nima smisla s teboj debatirati o stvari, ki ti je povsem jasna. Bom pa napisala zaradi sebe in morda še koga, ki bo jutri morda prebral ta komentar. Čeprav mi je jasno, da je za večino bralcev vse, kar se komentira danes, jutri že pozabljena tema.

      Torej; te dni sem peljala skupino z avtom v Anglijo, pred tem pa na Poljsko. Z nami je bila gospa, ki jo je noga začela neznosno srbeti in peči. Nenehno se je praskala in pri tem stiskala zobe. Spraševali smo jo, kaj ji je, a nam zaradi sramu ni hotela povedati. Ko le ni več zdržala, je šla v Krakovu k zdravniku, da ji da nekaj proti srbenju. Zdravnik je bris TAKOJ poslal na preiskave in pol ure kasneje je že vedela, da ima zlati stafilokok. Takoj je dobila antibiotik, v katerem je namakala noge. Že prvi dan jo je nehalo srbeti in po tednu dni, na nogi ni bilo več ne gnojnih mehurčkov ne razjed.

      Pri nas je imela iste težave že od božiča lani in je nihče ni zdravil niti naredil preiskave. Za naše zdravnike je imela okužbo z glivicami, seboroični dermatitis in psihološke težave. Toliko o našem zdravstvu skozi oči poljskih zdravnikov.

  • rubec

   Praviš da mora ministrica odleteti. Ne vidim koristi. Poglej tisto ministrico za finance ki že kar nekaj časa leta po atmosferi, pa je še vedno ministrica.

   • PIA PlA

    Hehe, izviren kot vedno. Le groznih izrazov kot so sekanje glav, ali odrezali jo bomo, nisem hotela uporabiti, to je vse. Spomnil pa si me na vic:

    Moški se je zagovarjal na sodišču zaradi umora. Sodnik ga vpraša: “Vedeli ste, da živite v devetem nadstropju stolpnice, kako ste mogli ljubimca vaše žene vreči skozi okno? Kaj niste vedeli, da se bo ubil?”
    Moški začuden odvrne: “Nisem vedel. Mislil sem, da če zna kavsati, da zna leteti tudi.”

    • rubec

     **********

 • Olga

  Ščitenje drug drugega za vsako ceno, pripelje stvari tako daleč, da na koncu ljudje sploh ne zaupajo nikomur, tudi dobrim zdravnikom ne! Če hočejo zdravniki sebi in svoji stroki dobro, bodo morali napake priznati, o njih spregovorit in se na njih tudi učiti!
  Jasno je treba tudi določiti meje slovenskega zdravstva!

  O tej nesposobni ministrici pa ne bi govorila, saj ni vredna besed! Po vseh smrtih in napakah v zdravstvu bi morala že zdavnaj odstopiti!

 • Tadej Bratuša

  Glavno da ona ustreze lobijem in fidesu preko trupel in seveda dobi fajn placo za lep plasc in trajno na glavi da je lahko ga.ministrica…

  • Nata

   + + + + + + +

 • Jojo

  Neupraviceno pljuvate po zdravnikih. Uprasajte se, kaj pa vsi tisti otroci, ki so zivi prav zaradi teh zdravnikov po katerih pljuvate? V vseh drzavah sveta se dogajajo taksne stvari ne samo v sloveniji. To se lahko tudi v nemciji zgodi ali pa v ameriki. V bolj naprednih drzavah se napake zgodijo v dost vecjem stevilu po stevilu prebivalstva.
  Dejte se streznat malo ne zivimo v pravljicah z lepim koncem ampak v kruti realnosti. Kdor tega se ni dojel je idiot…

  • rubec

   Da si idiot sem jaz že zdavnaj dojel.

  • vremnov

   Vidiš pametnjakoviča. Ej upam da se kaj takega zgodi tebi ko si tolk pameten pa bomo videli kako boš potem razumevajoč do čorovih zdravnikov! Nimaš pojma o primeru, kaj se je dogajalo nič ampak ja si pa napisal pameten komentar, vreden samega sebe in imena tvoje družine.

   • rrrrr

    Odlično argumentirano!

  • avtohtoni neandartalec

   Radan je to dojel, pa je vseeno idiot. Kdor misli, da je bil Radan edini, je pa še večji kreten.
   Zdravniška zbornica ni nič drugega kot zaščita za šalabajzerje, isto kot pri nas ne bomo doživeli, da bi Odvetniška zbornica kritizirala odvetnike, drugam se pa itak ne moreš pritožiti.

  • Tanja Bor

   Ja, seveda v nasem zdravstvu ni napak. Vse popolno!

 • totex39

  Se strinjam, da se program srčne otroške kirurgije za časa preiskave ukine za dobrobit vseh otrok. Potrebno je vse te vpletene “pacarje” kazensko ovaditi, ne pa da se ščitijo.
  Imam občutek, da se na tem oddelku uporablja princip ” POISKUSIMO, ČE BO DELOVALO…….”

  • Jožef

   Nažalost imaš prav ,učijo se na živih truplih.

 • Jožef

  Zaninivo bi bilo koliko denarja dobi otroška kirurgija, koliko otrok so operirali.Ali se v 25 letih ni moglo izučit 10 otroških kirurgov,verjetno smo jih več ampak zdaj delajo v tujini.Imamo dve zdravstveni šoli , dva učna klinična centra,kje so vsi zdravniki ki državo njihovo izobraževanje nemalo stane.Resnično me zanimajo številke in kaj se dogaja.

 • vremnov

  Tisti ko poznate zgodbo o mali Neži vam je jasno tisti ki pa je ne poznate se pa najprej pozanimajte potem pa branite naše nehumano in nesposobno zdravstvo.

  Mislim da nisem edini ki imam izrazito negativne izkušnje z našim zdravstvom.

  V bistvu ljudem ki so zares bolni oni bolj pomagajo da prej zapustijo ta svet kot pa da bi jih zdravili.

  A ste bili kdaj pri kakšnem bolniku, ki je potreboval nujno oskrbo in je bil ravno vikend. Na oddelkih ni zdravnikov, ker je pač vikend in se čaka na ponedeljek ker kdo komu se pa lahko kaj poslabša v dveh dneh. Med videndi se ne opravlja raznih slikanj in podobnega ker je pač vikend a ne. Logično.

  Sestre se ne upajo klicat zdravnikov ker jih ti potem napizdijo.

  V glavnem ne bom rekel da so vsi zdravniki isti je pa takih več kot pol znesljivo in vsem tem samo en dobronameren nasvet. Idite v pm!

  • tinta

   Pa s tvojim vulkanizerjem si zadovoljen?

   • vremnov

    Točno tako zadovoljstvo z vulkanizerjem se primerja z zadovoljstvom z zdravniki. Čustveno inteligenčni idi..joti na pohodu nimaš kaj!

    Saj te še kaj pošlata v življenju.

  • ogledalo

   Menda tudi trava ni čisto vredu v Sloveniji. Tista, ki ti bo na grobu zrasla, ker se ne boš pustil zdraviti, da te ne spravijo na drug svet.

   • vremnov

    Zelo dober komentar primeren tvoji inteligenci. Če ima nekdo pljučnico in mu zdravnik predpiše antibiotik je tukaj zdravnik res naredil čudež da se je človek pozdravil. Jaz govorim o primerih ko je nekdo res bolan kot na primer Neža.

    Res upam da se kaj takega kdaj zgodi tebi da boš potem lahko presojal celotno situacijo skozi svoje oči ne pa da pišeš bedarije ki nimajo veze z realnim življenjem.

 • domovina mili dom

  Ko bo stanje takšno, da bo lahko lastnik zavoda nagnal predstojnika domov, predstojnik- šefa oddelka, šef oddelka -zdravnika, itd….v roku 1 ure, se bodo zadeve uredile.Tako pa je vse zaščiteno.
  Posebno kadri, ki so kadrirani zadnjih 8 let. In tudi zadnjih osem let je katastrofa, ki se še poglablja.

 • Duhec

  Predn so Mishaliya nagnali je opozoril, da je vprašanje časa, ko bo med otroškimi pacienti s srčno napako smrtna žrtev… pa ni blo reakcije odgovornih. In zdej, ko 2 leti star otrok vegetira, nihče ni odgovoren. Mishaly in Baumgartner pa v Tel Avivu v kardio centru, ki je v vrhu na svetu. Bil je predrag a ne…. življenje pa tko ni nič vredno. Zato pa pokradejo sam v zdravstvu 500 mil na leto….

  • Osti jarej

   ..nič ni vredno življenje NN človeka in NN otroka…me zanima,koliko elitnežev ,z vseh področij,svoje otroke da zdraviti v UKC ali Pediatrično?….bi bilo res zanimivo vedeti….

 • Duhec

  Nadutemu Klokočovniku je uspelo…. bravo.

 • indijanka

  Kakšna družba pa smo, da je vse kar je povezano s sočutjem postalo vprašanje? Bo zdravstvo sedaj na majceni deklici za vsako ceno uveljavljalo svoj prav? Tudi, če je cena njeno življenje? Žalostno. Nadutost strokovnjakov je res brezmejna. So to sploh še ljudje?

 • Krtača17

  Nimam nobene lepe besede za tele naše šintarje in padarje v zdravstvu. Nesposobni, napihnjeni, egoistični, skratka premal udbovcev s pištolo se sprehaja okrog da malo porihtajo zadeve. Ko moraš na umeten zob čakat pet let, na plombo eno leto. Otroci na pregled za oči pol leta, da prideš do kakega specialističnega pregleda iščeš po celi Sloveniji kje boš mogoče po treh mesecih na vrsti. Ja! Nimam milosti za te padarje. Ko se bo morala ponovno vrnila v zdravstvo, potem bom pa hvalil. Do takrat pa kar verjamem da so zajebal. Ni jim za zaupat. Osebno sam najprej preštudiram po dolgem in počez preden grem h padarju kjer ga kvečjemu še kaj naučim kot on mene. Priporočam tudi vam, da se jim zbije tisto naduto kurjo perjanico na glavi nazaj na človeški nivo.

  • gušto

   Komentar čisto tebi primeren. Dobro si se ocenil in opisal.
   Samo prazen klas stoji pokonci.

 • Iza Demos

  Menda bo bolje, če jim povečamo plače takole z desekratnikom minimalne. Malo jutri! A, odgovornost? Ja to pa ne, pa evidentiranje delovnega časa pardon prisotnosti na DM se za njih res ne spodobi, tako kot ne za prfokse. Oni pa res ne morejo delat 40 ur na teden, pa troizmenski delavnik za njih tudi ne pride v poštev (saj bi bili ob plačilo nočnega spanca). Oni morajo poleg rednega dela opravljati tudi priprave za izvedbo svojega dela in se stalno samoizobraževat. Ma ne me jbt, kot da se men kot računovodkinji (knjigovodkinji, finančnici, kadroviku, davčni svetovalki + drugih 1000 stvari, ki jih od mene pričakujejo stranke) ni potrebno stalno izobraževat (brat glupe zakone, ki jih na tone sprejemajo in spreminjajo naši ljubi poslanci).

  Moj predlog ukrepov:
  1. spremenit zakonodajo tako, da javnim uslužbencem t.j. tistim, ki se financirajo iz davkoplačevalskega denarja stavka ni dovoljena in pomeni hujšo kršitev delovnih dolžnosti.
  2. ne popuščat pri pogajanjih s sindikati javnega sektorja
  3. vse izobraževanje razen brezplačne OŠ (kjer je res vse brezplačno od copat do varstva do 15 ur in šolarji ne nosijo nič domov) je v celoti plačljivo po sistemu “rabiš-izobrazi”
  4. zdravniški zbornici odvzet pristojnosti o kakršnem koli odločanju v zvezi z javnim zdravstvom, njihov “vrt” je le zasebno zdravstvo
  5. obvezna uvedba troizmenskega dela in registriranje 40 urne prisotnosti na DM
  6. polletno evalviranje dela na ravni institucije in posameznika
  7. ob vsaki napaki takoj ugotoviti odgovornost posameznika
  DAJMO JIH ŽE ENKRAT PRIZEMLJIT.

  • gušto

   Predlagam ti, da se takoj vpišeš na Medicinsko fakulteto, ker si očitno talentirana oseba za ta posel. Pacienti in njihovi svojci bodo lahko hodili po tebi in o tebi najgrše govorili, ker boš neobčutljiv za njihove jade in klevetanje.
   Nagovori še tvoje somišljenike in naše zdravstvo bo zacvetelo, kot še nikoli doslej.

   • Iza Demos

    Dober predlog, a žal sem za faks nekoliko prestara. Kaj pa če bi se potegovala za ministrski stolček? Ja to bi pa šlo. To je prava ideja…………

 • FraterMagnus

  Kdor je kdaj skušal s slovenskim zdravnikom začeti normalni pogovor, verjetno razume, kje tiči vzrok problema. Kdor pa je kdaj gledal kako poteka postopek zdravljenja in kako ti egoti, ne vem kako naj jim drugače rečem, tumbajo svoje dokler pacient ne umre, pa lahko le še zgroženo moli k bogu , da ne zboli. Ker kdor hudo zboli ima v sloveniji dobro šanso da iz bolnice pride v slabšem stanju kot je prišel.

  Hvala bogu da grejo stavkat, morda se bo več ljudi odločilo da sploh niso tako bolani in bodo šli raje na sprehod po dežju in se bodo morda že pozdravili.

  Pa tej zdravniški satanisti med njimi, bljak. Ne morm več razmišlat o tem, sem že preveč vidu

  • FraterMagnus

   Pa ta medicinska in zdravstvena fakulteta – bog jezus kristus in sveti duh pomagajte molim za vse vas da vas sreča pamet in nehate zlorabljati lastne duše in telesa

   • FraterMagnus

    po mojih izkušnjah so še hujši kot zdravniki vsi medicinski delavci – pametni ko bog pomagaj – ja saj jaz bi tudi imel komplekse, če ne bi mogel priti na medicino – imamo samo dve fakulteti za medicino v deželi in obedve po 300 ljudi na leto? in potem se čudimo, čemu najemamo tujce in zakaj gredo naši v tujino?

    horda idiotov vsi skupej, sej je skor več ruskih zdravnikov kot slovenskih zdajle. pa še boljši šo. tko.

    • FraterMagnus

     tiste redke izjeme (vas seveda izvzemam, hvala vam) ki pa hočejo pomagat, ki se trudijo in trudijo in se razdajajo, pa se zasmehuje, in se morajo borit ko tazadnji gladiator v rimu na koncu za kaj? prst v

   • FraterMagnus

    najljubše so mi pa seveda medicinske sestre ki f*knejo vrečko za intravenozno na posteljo in potem na postelji skušajo nekako not vtakniti cevko od pacienta katerga igla je seveda že v roki.

    ko gledaš te slovenske amaterje, vidiš vse. NNNP živi dalje.

 • Johan

  A đulfa, ta ne bo nič naredila, važni so neobdavčeni penezi, in provizija za jugo !!

 • xtc

  tLE SVOJ ZAPIS SOVRAŽIM A JE ODSEV REALNOSTI IN TISTEGA KAR JE NUJNO:
  Koga bo kdo preganjal zdravniško;komunistično;sdv jevsko sodnijsko policijsko tožilska druščina prepredena sorodstveno politično in še drugače:šitev je privatizacija bolnic tujim lastnikom(nikakor Slovencem) razpustitev ZD in zasebmne prakse gredo na dom zdravnikov;po vzoru Avstrije:
  Seveda UPR IN VPITJE:
  dOLER NE BO STORJENO KAR SEM ZAPISAL BOMO UMIRALI V VRSTI IN NA OBROKE;DRUGI PA FILALI ŽEPE IN NORČEVALI_

 • tinta

  Očitno naši zdravniki tega ne berejo, ker sicer bi jim zagotovo upadla vsakršna volja hoditi v službo in z vso predanostjo, ki jo imajo (večina) v sebi pomagati pacientom.
  Jaz zdravnika spoštujem in zanjga tudi molim.

  • Osti jarej

   …tam ne leži tvoj otrok ali vnuk,kajne?!….zato drži kljun in ne moraliziraj…

 • sunday

  izola bi se mogla ponoviti še kje in večkrat!!!

  • tinta

   Probaj, mogoče ti uspe. Kakšen je bil konec pa tudi veš, kajne?
   Naša kultura in morala sta žal – NA PSU !

 • čips

  Ubogi otrok… in potem se zgodi Izola pa noben nic kriv…nizem pristas takega obnasanja sam v takem primeru mors pa bit res mocn, da se ti ne spipa.

 • MEFISTO

  Ne razumem, zakaj se nekateri, kot naprimer krtača17, razburjajo nad stanjem v zdravstvu.

  Tudi Janez Zemljarič, Miklavčič in še mnogi lobisti in strici iz levičarskega ozadja morajo dobro živeti in sedeti na denarju.

  • tinta

   Ali sta to zdravnika specialista ? Za katero področje ?

 • Osti jarej

  …nezaslišano!..sramota na sramoto…..nobenega opravičila nimajo…ne klokočovnik in ne kenda….pa niti ne tisti,ki so pri tem sramotnem dejanju držali štango….razen redkih izjem,dohtarajski napuh na pediatrični leti v nebo…a je sploh čudno,da se komu odpelje…meni bi se…definitivno….pyzda !!…pa kaj se grejo?!?kako lahko sploh spijo?kako jih ni sram vsak dan priti v javnost…..?…na žalost;tudi to je slovenija po četrt stoletja samostojnosti…vsak dan bolj gnojna in smrdljiva..bljak,bruh…..

  • tinta

   imaš pa ogaben besednjak.

   • Osti jarej

    …tvoje mnenje meni dol visi od tam,kjer hrbtenica zgubi svoje pošteno ime….ne vtikaj nosurine vame….kljusa

    • tinta

     Upam, da te administrator kmalu opazi, ker tvoji komentarji ne spadajo na portal medija, ki se ponaša, da je “v službi resnice”.

     Sramuj se tvojega pisanja.!

     Olika in Kulturnost je za tebe ŠPANSKA VAS.

     • Osti jarej

      …admina na tej strani sploh ni….če pa je,sem mu pa všeč,ker me do zdaj ni niti enkrat brisal….tebe je lahko sram…še za one,ki so dopustili in povzročili,da je mala neža utrpela poškodbe možgan….po vsej verjetnosti zaradi napačnega zdravljenja…in zdaj še dodatno povzročajo trpljenje deklici,ki niti živeti še dobro začela ni,pa je bila,od belih halj, že obsojena na smrt in njenima staršema,s tem,ker ne dovolijo,da bi jo odpeljala na zdravljenje drugam in tudi po drugo mnenje zanjo…le zakaj tako,če ničesar ne prikrivajo in imajo mirno vest,glede tega,da so jo pravilno zdravili?!?….rajši prenehaj,veša,da te ne štrafa karma in ti neprileti bumerang v čeljust….ali pa komu tvojih,če jih imaš

  • Novakec1

   Kenda pa vodi. Kvazi strokovnjak ki ga je čas povozil.

 • Osti jarej

  ..in zdaj ,so se ,bojda,odločili,da bodo nežo spet zdravili??…le zakaj,če so tako sveto prepričani v pravilnost svojih odločitev?….ZAKAJ??….in ZAKAJ ne dovolijo,da starši,svojega lastnega otroka,ne morejo in ne SMEJO,odpeljati s klinike?!?

 • Osti jarej

  …una kruletina ,zbornica in fides pa zgolj o stavki….mamo vam blesavo…nobene pravice nimajo stavkati…NOBENE!!!

 • Osti jarej

  aajjjaaaa….da ne pozabim…se mi poraja še eno vprašanjce…bi bila neža,ako bi bila hči dveh očkov,že davno v izraelu?!???

 • Novakec1

  A bodo pol butalski polcaji otroke operiral?

 • Antonius

  Za doktorirano zdravstveno osebje zaposleno v kliničnem centru bi bil zelo poučen strokovni obisk pri dr. Noel Fitzpatricku v Angliji. Če bi jim ekskurzija vzela preveč časa, si lahko pomagajo tudi s televizijo. V četrtkih po 20. uri naj si na Viasat Nature ogledajo delo “Superveterinarja. Diagnostiko, kirurgijo in odnos zdravnika ter vseh njegovih strokovnih sodelavcev do pacientov in njihovih lastnikov.
  Klinika za male živali in veterina nasploh, je Angliji organizirana na nivoju, kot ga lahko slovensko zdravstvo samo sanja.
  Velik firbec me matra, kam bi ministrica ‘kolarjeva pobrisala na zahtevnejšo operacijo, če bi jo potrebovala.
  V kliniki za male živali na povezavi bi dobila vso potrebno strokovno oskrbo, v KC si ne zasluži pa nič drugega, kot sredinec pod hrbet. Dr-ju ‘kendi pripada pa en tanajvečji gojzar na rit.

  https://www.fitzpatrickreferrals.co.uk/veterinary-professionals/

 • Iza Demos

  Ukinit vse operacije v SLO in vse paciente pošiljat v tujino! Bo ceneje pa še manj čakalnih vrst in korupcije pri nabavi materiala.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!