Radikalni islam predstavlja znotraj EU rakavo tkivo, ki bi ga bi bilo treba popolnoma izrezati

Foto: epa

Vlada je na današnji seji pripravila predlog novele zakona o tujcih, ki ga bo poslala v sprejem Državnemu zboru RS. Novela predvideva ukrepe za primer spremenjenih razmer na področju migracij, ki bi lahko ogrozile javni red in mir v državi. Med ukrepe spadajo zlasti postopki vračanja tujcev, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Poseben ukrep v predlogu novele je, da policija tujcu, ki ne izpolnjuje pogojev, ne dovoli vstopa v državo. Tujca, ki se nezakonito nahaja na območju izvajanja ukrepa, pa privede do državne meje in ga napoti v državo, iz katere je nezakonito vstopil. To možnost je vlada obravnavala na predlog Ministrstva za notranje zadeve.

Novela zakona predvideva uporabo ukrep zavrnitve, četudi tujec izrazi namen, da bo podal prošnjo za mednarodno zaščito in želi nezakonito vstopiti ali je že izven mejnega prehoda iz druge varne države članice EU, če je nezakonito vstopil v Slovenijo, in se nahaja na območju izvajanja ukrepa. Ukrep pa se ne bo uporabljal, ko bo neposredno ogroženo življenja tujca ali če bo obstajala resna nevarnost, da bo podvržen mučenju, nečloveškemu ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju v državi, v katero bi bil napoten, ali pa zaradi zdravstvenih okoliščin. Prav tako ukrep ne bo veljal v primeru ocene, da gre za mladoletnika brez spremstva.

Ukrep bo DZ na predlog vlade sprejel z dvotretjinsko večino vseh poslancev, in sicer najdlje za šest mesecev z možnostjo podaljšanja. O prenehanju njegove uporabe bo DZ odločil z večino glasov vseh poslancev. Sprejem ukrepa bo vladi predlagalo Ministrstvo za notranje zadeve na podlagi ocene o spremenjenih razmerah na področju migracij.

Ustrezen zakon v preteklosti že predlagala SDS
O aktualni tematiki sta si v včerajšnji oddaji Aktualno z voditeljico Sofijo Piko Simić mnenja izmenjala Branko Grims, poslanec SDS in predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, in nekdanji državni sekretar in direktor varnostnega organa Ministrstva za obrambo, Dušan Mikuš. Grims je predlog zakona komentiral z naslednjimi besedami: “Ta zakon je prešibek, njegov sprejem pa prepozen za vsaj leto dni.” Dodal je, da je žalostno, da se nismo odzvali takrat, ko so se tudi ostale evropske države. “Stranka SDS je ustrezen zakon že zdavnaj predlagala,” je povedal in dodal, da bomo še videli, kako hitro bo stekel zakonodajni postopek. Po njegovem mnenju predlagani zakon ne zadošča, saj manjka tisti člen, ki ga je nekoč predlagala celo Györkös Žnidarjeva, in sicer, da tisti migrant, ki bi preko varne države prišel v Slovenijo, v Sloveniji nima pravice do azila. “To izhaja iz mednarodnih pogodb in bi zadeve rešilo že v samem temelju,” je podal prepričanje, da v tej koaliciji za sprejetje česa takega ni dovolj politične volje.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Mikuš je poudaril, da se moramo zavedati, da je terorizem prisoten tako v svetu kot tudi v Evropi in zato je po njegovem prepričanju popolnoma zavajajoče govoriti, da Slovenija zaradi njega ni ogrožena. “Govoriti o Sloveniji kot o izoliranem prostoru, ki se ga terorizem v teh okoliščinah, ki vladajo v Evropi, ne bo dotaknil, je najmanj neodgovorno.” Spomnil je, da so bili v Sloveniji že v času osamosvojitve posamezni primeri terorizma (npr. eksplozija na mariborski črpalki, razstrelitev visokonapetostnih daljnovodov pri Krškem itd.), ki pa s strani policije niso bili obravnavani kot teroristični, kot to velja danes. “Terorizem ima v Sloveniji neko zgodovino, pri čemer je spomnil na napad na slovensko veleposlaništvo v Beogradu in incident v nakupovalnem središču Mercatorja v Beogradu.”

V Sloveniji smo že imeli žrtev terorizma
Po besedah Grimsa je vlada z zapisom vode v Ustavo prodajala “larifari”, saj je ta zaščitena sedaj ravno tako kot v preteklosti in dodal, da je popolnoma neumno predvidevanje, da bodo stvari, ki se dogajajo v Evropi, kar prešle skozi Slovenijo. Spomnil je, da smo v Sloveniji že imeli prvo žrtev terorizma in pri tem je spomnil na smrt policista v lanskem letu, ki jo je povzročil migrant iz Nemčije, ta pa je bil velik simpatizer islama.

Zaostrene varnostne razmere v naši soseščini, katerim se ne more izogniti prav nihče, zahtevajo po besedah Mikuša visoko stopnjo organiziranosti in povečanje zmogljivosti varnostno-obrambnega aparata. “Prepričan sem, da se slovenski varnostni organi trudijo, da sledijo trenutnim varnostnim trendom v Evropi,” je dodal, a da ne vidi materialne in politične podpore, da bi se sistem razvil do tiste mere, ki ga zahtevata trenutek in čas. Spomnil je na star indijanski pregovor, da moraš vodnjak izkopati prej, ko si žejen, in komentiral, da isto velja na področju varnosti. “Sistem mora biti pripravljen na poslabšanje razmer.” Poudaril je, da bi se morala vlada v času migrantskega vala na razmere že prej pripraviti in podatke obveščevalcev vzeti bolj resno, kot jih je.

Množične migracije predstavljajo veliko grožnjo za evropsko civilizacijo
Po besedah Grimsa levičarji uničujejo Evropo in svojim državljanom jemljejo možnost, da bi se legalno branili. Z uvozom migrantov levičarji skrbijo za to, da bo Evropa revna, in dodal, da je popolnoma zmotno prepričanje, da bodo migranti predstavljali novo delovno silo, na kar kažejo tudi podatki iz Nemčije. Od 1,5 milijona migrantov jih v Nemčiji dela le nekaj tisoč. “Treba je razumeti, da bodo migranti živeli od socialnih prispevkov, ki jih plačujejo davkoplačevalke in davkoplačevalci.” Podal je prepričanje, da dokler bodo volivci volili levičarje, do takrat bodo ogrožene njihova varnost, zdravje, premoženje, v nevarnosti pa bo tudi država kot celota. “To, kar se v Sloveniji dogaja s Slovensko vojsko in s policijo, pomeni načrtno uničevanje države kot celote, saj obe predstavljata ključna postulata za obrambo državnih meja.” Poudaril je, da hočejo levičarji na vsak način odprte meje, ki bi omogočile prehod hordam migrantov, in spomnil, da zgodovina uči, da je tista skupnost, ki je odprla svoje meje množičnim migracijam, izginila. “Točno to se trenutno dogaja z evropsko civilizacijo; nekateri to vidijo, drugi pa ne,” je povedal Grims.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Poslanec Grims je komentiral, da se mu zdi predlog vlade o ustanovitvi posebnega urada za migrante popolnoma neprimeren, saj po njegovem mnenju v Sloveniji znotraj policije kvečjemu potrebujemo urad za preganjanje radikalnega islama iz Slovenije in Evrope.

Cerar daje nasprotujoče si izjave
Premier Miro Cerar je na novinarski konferenci povedal, da ostaja stopnja ogrožanja v Sloveniji nespremenjena, in dodal, da je situacija na področju migracij še vedno zaskrbljujoča, saj se število ilegalnih migrantov povečuje, prav tako je vedno več nastanitev v sprejemnih centrih. “Ponekod so kapacitete že zasedene.” Mikuš je Cerarjevo izjavo komentiral, da bi bilo treba hitro reševanje problema, da bi se lahko izognili kaosu, in spomnil, da lahko večji migrantski val nastopi kadarkoli. “Veliko je treba postoriti in nemudoma ukrepati,”  je dodal in pristavil, da so se zadeve očitno poslabšale, o čemer je po njegovem prepričanju treba obvestiti javnost in slediti državam, ki so odgovorno reagirale na poslabšanje varnostnih razmer, kot so države Višegrajske skupine in Madžarska.

Foto: STA

Foto: STA

Številni migranti se bodo razglašali za mladoletne
Grims je komentiral, da je popolnoma zgrešena levičarska logika, da si lahko migranti sami izberejo državo, v kateri želijo živeti, in dodal, da gre v tem primeru za kaznivo dejanje. Poudaril je, da je popolnoma nedopustno, da bi se se mladoletnim migrantom brez spremstva omogočal vstop v državo, saj se le-ti velikokrat lažno razglašajo za mladoletne. “Razglašanje za mladoletnika bo postala stalna praksa.” Prav tako je Grims opozoril, da ko bo prišlo do zaostritve zakonodaje, bodo migranti iskali države, ki jim bodo najbolj naklonjene. Po prepričanju Grimsa so institucije Evropske unije odpovedale in po njegovem prepričanju delajo veliko škodo. “Slovenija bi morala takšne in še bistveno bolj radikalne ukrepe sprejeti že zdavnaj.” 

Slovenski varnostni sitem je moderen sistem, ki je bil po besedah Mikuša ustvarjen za drugačne razmere, zato bi bila po njegovem prepričanju potrebna dodatna izobraževanja, večje kapacitete, pri čemer bo prišlo do omejevanja nekaterih svoboščin na račun povečanja varnosti. Policisti nimajo dovolj logistike, preveliko pa je tudi izčrpavanje ljudi. “Če poka v Parizu in Berlinu in če odkrivajo na tisoče celic, vezanih na Islamsko državo, zakaj bi bilo v Sloveniji drugače?” Po prepričanju Mikuša varnostni organi potrebujejo podporo. Grims pa je izjavil, da bi morala vlada bolj prisluhniti ljudem in prenehati z naseljevanjem migrantov po Sloveniji, kot si dovoljuje, na kar kažejo številni protesti. “Potrebno je zavedanje, da sta država in občina dom, in tisti, ki v njem živi, ima pravico, da odloča o tem, koga bo v njega spustil.” Zavrnil je Kučanovo izjavo, v kateri je ta dejal, da se moramo navaditi živeti s terorizmom, temveč meni, da takega stališča zagotovo ne smemo sprejeti. Izrazil je mnenje, da na področju investicij Slovenija izgublja primerjalno prednost, ki jo je imela kot varna država.

Sicer pa imajo tudi v sosednji državi Italiji dovolj humanosti z migranti. Italijanski zunanji minister Angelino Alfano je napovedal, da bodo pospešili izgon in deportacijo migrantov, k temu pa ga je vodil incident v migrantskem centru v bližini Benetk, kjer so migranti zadrževali zaposlene. 25 zaposlenih so več ur zadrževali v centru in reševalcem očitali, ker je zaradi njihovega počasnega odzivanja umrla 25-letnica iz Slonokoščene obale.

Zaradi prevažanja migrantov bi odgovorni morali odgovarjati
Mikuš je ocenil, da Grčija pri varovanju schengenske meje ni ravnala ustrezno, žal pa tudi ne Slovenija. Evropa bo morala najti mehanizem, da bo Schengen deloval in podal prepričanje, da je zaščita notranjih meja težka, ko migranti že pridejo v državo. Po besedah Grimsa bi morali vsi tisti, ki so omogočali prevoz migrantov, tudi kazensko odgovarjati, in dodal, da je dokazano, da so preko Slovenije potovali teroristi, ki so odgovorni za teroristične napade v Evropi. Ni pa tudi zanemarljiv podatek, da so v Sloveniji stroški migrantske krize znesli blizu 50 milijonov evrov, od tega pa smo le 9,4 milijone evrov dobili iz evropskih skladov.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Situacijo z migranti Turčija izkorišča v svoj prid
Turčija situacijo glede migrantov po besedah Mikuša uporablja kot orodje za izpolnjevanje svojih političnih interesov. “Če se dogovori med Evropsko unijo in Turčijo ne bodo odvijali v smeri želja in načrtov Turčije, je zelo verjetno, da bo Turčija to izrabila in preko meja pošiljala migrante, s čimer bo izvajala pritisk. Ko se migranti v državi enkrat naselijo, se ti prosto gibajo naokrog, prav tako pa se povečuje stopnja nasilja.” Po besedah Grimsa se moramo bolj bati tistih, ki se vračajo v Evropo, saj se ti med islamisti drastično radikalizirajo, kar je skrajno zaskrbljujoče. Treba se je zavedati, da se ti ljudje ne bodo vračali v Sirijo.

Grims je poudaril, da se radikalni islam se ne bo nikoli integriral in ne bo nikoli prenehal delovati v smeri izvajanja šeriatskega prava in uporabe nasilja. “Radikalno bo treba braniti in ščititi zunanje meje, znotraj Evrope okrepiti službe, da se ves radikalni islam izreže kot rakavo tkivo.” Podal je prepričanje, da če bi EU resnično želela pomagati, bi morala to pomoč izvajati pri jedru izvora problema.

Čas je, da se konča čas naivnosti,” je za konec povedal Grims in dodal, se moramo zavedati, da se s koncem vojne v Siriji ne bo zaustavil tok migrantov, saj migrantskega toka ne poganjajo vojne, največ migrantov po besedah Grimsa prihaja iz varnih držav. “Migrantski tok poganja skupek denarnih in političnih interesov.” 

N. Ž.

 • francelj3

  “Terorizem ima v Sloveniji neko zgodovino, pri čemer je spomnil na napad na slovensko veleposlaništvo v Beogradu in incident v nakupovalnem središču Mercatorja v Beogradu.”
  Ali je po novem Beograd v Sloveniji?

  • Orel Pravice

   Slovensko veleposlaništvo v Beogradu je Slovensko ozemlje

   • francelj3

    Beograjski Mercator tudi?

    • RATATA

     Ne, to je pa hrvatsko

     • francelj3

      Hrvaško, ne hrvatsko.

     • RATATA

      nezavisna država hrvatska je in ne hrvaška

     • francelj3

      Za Slovence je hrvatarija slovensko Hrvaška, za balkance pa Hrvatska. In tukaj menda pišemo slovensko, ne balkansko. Vsaj morali bi.

     • RATATA

      Glih tapravga si ozmerjal za balkanca.
      Hrvatija je geografski pojem – parcela, kamor so dovolili naseliti del pred turki prebeglih hrvatov in to med slovenske tlačane.
      Tisti, ki so pa kot “hrvati” razglasili “državo” so ji pa in ji še rečejo hrvatska.
      Njihove odločitve jaz ne bo spreminjal.
      P.S.: vem kdaj se uporablja velika začetnica.

    • Orel Pravice

     Mercator je takrat simboliziral Slovenijo

  • Franc Šink

   Ne bil pa je uperjen proti Sloveniji.Niti ni važno od koga.

 • jan

  Saj sploh ne gre samo za terorizem. Gre za to, da s politično korektnostjo kot narod ne bomo preživeli. Niti Slovenija niti Evropa ne moreta preživeti ob stalnem vdiranju ilegalnih migrantov iz afriško-azijske regije, kjer je stotine milijonov potencialnih migrantov. Te migrante pa Evropa obravnava kot ljudi, ki jim gredo pravice večje kot domačemu prebivalstvu. Na videz noro, dejansko pa gre za premišljeno politiko globalistov, ki vodijo Zahod, katere cilj je odprava evropskih narodov in vzpostavitev anacionalnih Združenih držav Evrope po zgledu ZDA. Gre za biti ali ne biti Evropejcev in evropskih narodov. Globalistična klika izvaja nad Evropejci kulturocid, etnocid in v perspektivi genocid, migranti, ki jih globalisti na vse načine silijo v Evropo, tudi z vojaškim sesuvanjem njihovih držav, pa so instrument njihove zločinske politike, kakršno so izvajali samo še nacifašisti in stalinisti.

  • Novakec1

   Politika je “kurba”

 • Orel Pravice

  Od 5 miljonov migrantov po zadnjih valih, jih dejansko dela 10 tišoč. Morda ne veste dragi bralci, da ste vi “botri” ostalih 4.990.000.

  • RATATA

   Jaz bom vsem uro kupil.

   • Franc Šink

    Še bolje določil !

    • RATATA

     Ja, bravo, to sem hotel povedat, pa sploh nisem znal tko direkt, kot ti Šinkec maj frend. ++

 • tarantela

  Vrh EU je zahteval, da migrante spustimo preko svoje meje naprej v Evropo: Sedaj, ko je “zagustilo”, pa prepuščajo vsaki posamezni državi, da si pomaga, kakor ve in zna. Hebeš tako skupnost držav, ki ti skuha čobodro, pol jo moramo pa sami požreti. To, da smo leteli v objem te skupnosti, je bila za nas polomija. Najprej velika EU, pol nas pa pustijo na cedilu. Če je Merklova tako vabila migrante, bi jih morala tudi sama sprejemati, ne da nas komandira, kaj in kako moramo početi. Ko bi pa radi kaj ukrepali, imamo pa razne civilne krožke na glavi.

  • Franc Šink

   Mislila je da smo vsi tako neumni kot ona.

 • Unikatna

  Naivnost nekaterih nas bo zelo drago stala!

 • elh

  Zmerni islam in radikalni islam? Kaj je definicija zmernega islama? Je to islamsko gibanje, ki daje absolutno prednost posvetni zakonodaji, se povsem prilagodi navadam okolja in to tudi aktivno oznanja in se ne boji užaliti preroka Mohameda?

  Nič takega ne obstaja, ker takoj postane predmet obsojanja s strani večine muslimanov, demonstracije, obsodbe na smrt, kot v primeru Satanskih spisov, terorizma, penastih muslimanov, ki maširajo po zahodnih mestih in od vseh zahtevajo spoštovanje njihovega boga, preroka, ideologije.

  Zmerni islam ne stori ničesar proti svojim radikalnim kolegom, zmerni islam je samo podrejena oblika radikalnega islama, ki se v kriznih situacijah povsem potuhne in postane del radikalnega.

  Zato bi bil pravilen naslov, da je islam nasploh rakovo tkivo Evrope, ki bi ga morali očistiti.

 • garfi

  eden razsaja na portalu z brutalnimi zmerljivkami – to je balkanski brutalnež “abaut town”
  izgleda, da je bil brisan in prebrisan kot je se je takoj vrnil znova registriran
  pred meseci je bil podoben “ćakija norris” in verjetno gre za istega brutalnega balkanca

  • Franc Šink

   Da njegov stil komentiranja je isti!

 • Mihilus

  BBC je naredil eno parodijo na razočarane gospodinje z naslovom “Real housewives of ISIS”. Britanska muslimanska skupnost je skočila v zrak, da BBC na negativen način prikazuje muslimane. Jasno so identificirali: ISIS predstavlja Islam, ženske v burkah, ki izdelujejo bombe = islam.

  Vsi muslimani tiho podpirajo radikalni Islam. Če začnemo izrezovati Islam bodo neradikalizirani muslimani potegnili z “izrezanimi” in se radikalizirali tudi oni. Multikulturalizem je v zgodovini vedno pripeljal do genocida in tudi ta poskus se ne bo končal nič drugače.

 • althar

  Pri nas je pač tako, da se bo 30 policajev/tajnih agentov ukvarjalo s 5 mulci, ki bodo imeli na steni svojega zbirališča razobešeno karantansko zastavo, 5 policajev/tajnih agentov pa s 30 mohamedanci, ki bodo imeli na steni svojega zbirališča razobešeno zastavo IS.

 • Olga

  Rak, ki ga je treba izrezati sta ISLAM in KOMUNIZEM! Oba za sabo puščata trpljenje, smrt, zatiranje, uničevanje in sta zločinska sistema!

  • garfi

   in pošastna ideologija

  • Novakec1

   Demokracija tudi.

 • garfi

  neodločnost SDS je zaskrbljujoča, razen Grimsa so premalo aktivni in poenoteni
  muslimani se ne prilagajajo in v evropi jih je že 50 MILIJONOV
  dokler niso civilizirani niti njihovi pravi begunci ne sodijo k nam, kaj šele ilegalni migranti

  • RATATA

   Uredi tekst! (Pike na pravo mesto + nov stavek), da bo sporočilo jasno. Meni sicer že je, drugi bolniki bodo pa veš kako se naslajajo.

 • neny

  “Grims je poudaril, da se radikalni islam se ne bo nikoli integriral in ne bo nikoli prenehal delovati v smeri izvajanja šeriatskega prava in uporabe nasilja. “Radikalno bo treba braniti in ščititi zunanje meje, znotraj Evrope okrepiti službe, da se ves radikalni islam izreže kot rakavo tkivo.” Podal je prepričanje, da če bi EU resnično želela pomagati, bi morala to pomoč izvajati pri jedru izvora problema.”

  tega tkiva ni več mogoče izrezati, naštejte samo vse evropske mošeje in vam bo jasno zakaj.

  • Novakec1

   Popolno zaprtje meja na nacionalni osnovi je edino prava rešitev, vsaj za nekaj časa po €U, vsak naj gre domov in tam sranje zgajna. Pa še ekonomija si bo opomogla.

 • sončnica

  Kdaj
  hudiča bomo pri nas začeli ločiti begunce od migrantov, ki so tukaj
  tudi ob pomoči slovenskih vlad? Današnja novica, kako se tisoči beguncev
  vračajo v porušeni Alepo bi lahko vsakomur, ki trezno razmišlja,
  povedala pravo zgodbo. Slovenija je del NATA, NATO je del
  kapitalističnih vojnih provokacij po svetu, begunci so se zatekli v
  bližino svojih domov, migranti, ki so del zločinskega orožja in so
  večinoma mladeniči, pa so tukaj skladno z načrti za uničenje Evrope. Ne
  smemo zaničevati nesrečnih ljudi, ki so jim različne okoliščine uničile
  njihove domove, pri migrantih, za katere se zdaj tako bori tudi
  Varuhinja človekovih pravic, pa gre za izigrane osebe, ki so za nekaj
  bankovcev sprejele vlogo nasilnega poseljevana Evrope in Slovenije. Kaj
  ne pove veliko že podatek, da naj bi migranti z lahkoto dobili pomoč,
  ustrezno stanovanje s hladilnikom in pečjo, dovolj bankovcev za solidno
  preživetje, naši reveži, ki jih je večinoma ustvarila država, pa dobijo
  pljunek ali zavrnitev! Zakaj se vsi ti humanitarni Soroševci ne borijo
  za njihove pravice, ki se z migranti še zmanjšujejo? Zakaj se ne uprejo
  Zahodnim zločinom po deželah, od koder prihajajo migranti? Zakaj ne
  zasedejo prostore slovenske vlade dokler ta ne izstopi iz EU in NATA in
  jasno obsodi vsak vojaški poseg na tujem ozemlju? Zakaj ne obsodijo
  slovenske vlade, ki zdaj pošilja vojake še na mejo z Rusijo, da bodo
  sprovocirali dovolj pogojev za spopad z Rusijo? Vse to je dogovorjena
  hinavska in zahrbtna igra na plečih ljudi, ki naivno nasedajo žalostnim
  zgodbam, ustvarjenim preko filmskih ustvarjalcev. Bomo zdaj morali
  legalizirati poslistva, nasilne napade, novo vero, nasilen odvzem našega
  doma? Begunci s pomočjo, kot jo imajo mnogi upokojenci in brezposelni
  Slovenci ne bi sploh hoteli ostati pri nas. Se tega zavedate? Zakaj ne
  bije srce teh lažnih ali zavedenih humanitarcev za naše ljudi? Ko pa
  osebno padejo v preživetveni problem pa ustvarjajo na svoji zgodbi
  alarme. Seveda smo imeli tudi v zgodovini selitve narodov, a vse je bilo
  premišljeno – obe Ameriki, Kazari v Izrael, faraoni na kraljeve stole.
  Milijoni migrantov niso naravni pojav, zato je končno treba rešiti jedro
  težav, do tedaj pa je vsako zavzemanje za migrante zgolj ego prevara za
  lastno promocijo./publishwall/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2017/01/05/publishwall_1483642615_1930768.jpg

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2017/01/05/publishwall_1483642685_2119689.jpg

 • RATATA

  Šefe pravoslavja je treba vprašat, če se bodo šli križarsko vojno na naši strani ali bodo spet stali ob strani kot pred stoletji.

  • sončnica

   ..VSE šefe je treba vprašat!!!

   • RATATA

    Še bolj natančno pa tiste, ki niso za obranitev, zamenjat.

  • učko

   Na čigavi strani je bila Slovenije, ko so Srbi tolkli po muslimanih v Bosni ?

   • RATATA

    Kdo je napravil tunel pod Učko?

   • RATATA

    No Alija je naroćil kiićanu in ta je dobavil po naročilnici.
    A je to Slovenija?

  • Hun

   Bizantinsko cesarstvo se je zato odcepilo ker je bilo venomer na udaru novih narodov, v Rimu so pa zrli in se namakali v welnesih in zaspali na lovorikah

  • domovina mili dom

   Dokler bo bizantinec na oblasti v ljubljanski palanki, se bizantinska cerkev ne bo vmešavala, ker jim mesni svaljki preveč dišijo po ulicah močvirja.

 • fmg9

  Odlična oddaja. Pohvale avtorici ter obema gostoma.

 • črnaovca

  Grims ima prav

 • samsara

  Cincar blebeče, kot mu židovski mentor poreče.

 • samsara

  “Zavrnil je Kučanovo izjavo (Mikuš), v kateri je ta dejal, da se moramo navaditi živeti s terorizmom,”

  A tudi kućan, tako kot Hollande?

  Levičarji pač, domače jim je nasilje nad nedolžnim miroljubnim prebivalstvom. Prestrašeno ljudstvo je lažje vodljivo, odreka se svojim pravicam…
  Bedni levičarski teroristi…

 • samsara

  Kaj ko bi kdo predlagal, da vlada in javni sektor dobijo toliko manj denarja, kolikor ga gre za blagostanje invazivcev, ki so se že prisesali na državni proračun.
  Problem v trenutku rešen.

  • domovina mili dom

   Ne bi uspel, ker imajo večino tisti, ki kradejo in zajedajo slovensko državo.

 • Hun

  kako to da so voditeljico oddaje s srbskim priimkom sprejeli na desnicarsko TV

  • domovina mili dom

   Vsak je dobrodošel, ne glede na barvo, veroizpoved, ki ljubi rodno ali novo domovino Slovenijo.

   • Hun

    lepo napisano, cim vec takih pa bo Slovenija taka kot se spodobi…

    • Novakec1

     Takih ni.

   • Novakec1

    Povečini vsi pritepenci ne priznavajo in ljubijo nove domovine.

    • domovina mili dom

     Po večini taki in njihove balkanske kolaborante , spoditi v njihovo “otačbino”.

    • Hun

     ko sm sluzil redno vojascino SLO vojske so okrog mene stali fantje s priimki vseh bivsih republik bivse Yuge bili smo mladi in ponosno, resno dali vsi skupaj prisego o branjenju nove domovine Slovenije

  • Novakec1

   Saj bodo po volitvah tudi koalicijo z levaki sestavil.

 • domovina mili dom

  KOmunisti in džihadisti so rak rana EU.

 • Franjo Trojner

  Ta novela kasni vsaj leto in pol! Če bi naša vlada pravilno ocenila razmere že lani pred glavnin mgrantskim navalom in bi že takrat izvajala to komaj danes samo predlagano famozno novelo bi danes marsikdo v EU bolj mirno spal, in tudi żenske tekaške hlače, ki ščitijo pred posilstvom zagotovo ne bi bile pravi hit in tudi žal umrlih v napadih bi bilo zagotovo manj. Vsi tisti, ki vam je pritisk narasel ob predlagani vladni noveli, pa si preštejte vse varne države od vojnih žarišč do naše slovenske meje in prav tako nehajte besedičiti tudi o neskladnosti novele z slovensko ustavo, saj uradno novela še ni ugledala luči sveta, torej teksta še ni in ker ga ni zagotovo ne more biti v nasprotju z ustavo, mar ne? In mimogrede, velika večina tistih, ki so lani nezakonito vstopili v našo državo so s tem činom poteptali našo ustavo/pravni red in tisti, ki so jim to omogočili prav tako! Brez ustave in pravnega reda, ki iz nje izhaja, brez določenih meja;tudi država in narod ne mora obstajati, mar ne? Vsaj nam slovencem bi to moralo biti jasno, glede na dejstvo, da smo si vse to sami izborili nedavno nazaj.

  • Novakec1

   Ne bit naiven.

 • Kat Wilson

  Ma nemoj. To bi mogli zgruntat že desetletja nazaj, ko so odprli meje za množične migracije.

 • Njihov idol je bil točno tak in vse ostalo, kar se imenuje miroljubni islam, je samo folklorna pripadnost tej religiji ali drugače mlačna religioznost. Pač zaradi duhovne narave človeka so miroljubni, ne pa zaradi tega ker je to posledica religije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!