Rdeči salafisti: Kaj imajo skupnega partizani in radikalni islamisti?

Foto: epa

Ker je zadnji čas v svetu zelo navzoč pojem salafizem ali salafyya, posebno njegova džihadistična veja nam povzroča največ preglavic, se mi je izraz nehote pojavil kot vzporednica ob razmišljanju o vlogi Združenja zveze borcev NOB v naši družbi.

Zagotovo bodo pristaši ZZB ob tej primerjavi zagnali vik in krik in mogoče bo ta ali oni celo razmišljal o vložitvi tožbe proti meni. Verjemite mi, da sem o tem dobro premislil, preden sem se odločil za to primerjavo. Seveda se ne morejo primerjati cilji obeh skupin. Džihadistična veja salafistov ima za cilj zmago radikalnega, prvotnega islama in ima družbo zunaj svojega kroga za sovražno, ki jo je treba radikalno spremeniti, ne glede na žrtve, tako v islamskih kot v vrstah nevernikov. Doslej najbolj veličastna akcija salafistov je bil napad na stolpnici WTC v New Yorku.

Kakšno nevarnost predstavljajo salafisti za Slovenijo? Sicer ne razpolagam s podatki slovenskih varnostnih organov, ampak sodeč po tem, kar se je dogajalo doslej, lahko sklepamo, da Slovenija ni ravno najbolj atraktiven cilj za salafistične teroriste, čeprav zadnje aretacije v Avstriji kažejo, da te nevarnosti ne smemo podcenjevati. Po podatkih nemških varnostnih organov je število pristašev v Nemčiji ocenjeno na okoli 5.000. To je krog, iz katerega se lahko pričakuje organiziranje terorističnih napadov.

Tako partizane kot salafiste je spremljala močna propaganda
Zavedati pa se moramo, da teroristični napadi sami po sebi ne predstavljajo glavne nevarnosti za našo evropsko civilizacijo. To so le zunanji znaki prikazovanja svoje moči, predvsem pa zastraševanje prebivalstva in motenje mirnega vsakdanjega življenja, na katerega se je moderni svet navadil in ga zaznava kot sestavni del svojega standarda. Mnogo večja nevarnost so poskusi salafistov s svojo dejavnostjo razkrojiti našo obstoječo, večkulturno evropsko družbo. Salafisti poznajo samo eno vero in eno kulturo – to je njihovo.

Seveda se boste zdaj vprašali, kje vidim vzporednice med salafisti in Združenjem zveze borcev NOB? Te postanejo očitne, če zgodovinski nastanek ZZB staknemo skupaj z začetkom salafizma v Evropi. Tako se prične pri nas leta 1941 intenzivni, oboroženi boj za komunistično ureditev, z drugimi besedami – pričela se je komunistična revolucija. Zakaj se je pričel ta boj ravno leta 1941? Odgovor vsi poznamo: ker je takrat vojna vihra dosegla tudi nas in se je revoluciji ponudila idealna priložnost, da pod plaščem upora proti okupatorju izvede oboroženo revolucijo, za katero v urejenih razmerah ni obstajala nobena možnost. Kot danes salafisti, so takrat komunisti širili svojo revolucionarno propagando, ki jo je spremljal oboroženi terorizem.

Partizanstvo je nad Slovenci izvedlo najbolj perfiden zločin
Dokazov o tem, da je komunistično vodstvo odločno sledilo ciljem komunistične revolucije, je več kot dovolj. Vodja “upora” Josip Broz Tito je bil goreč in zvest pristaš Stalina in boljševističnega sistema, torej njegov cilj je bil od začetka uvedba komunistične ureditve po koncu vojne. V vrste upornikov se niso mogle uvrstiti druge politične opcije, ampak samo posamezniki, ki pa so bili izključno pod komunističnim nadzorom. Patizansko vodstvo ni ravnalo tako, da bi bilo čim bolj zaščiteno civilno prebivalstvo, ki je bilo na svojih domovih obsojeno živeti z okupatorjem, temveč je okupatorja izzivalo z mnogokrat nepotrebnimi akcijami, da je izvajal hujši teror nad slovenskim prebivalstvom, kot je bil njegov prvotni namen.

Že žalostno dejstvo, da je bilo slovensko prebivalstvo prisiljeno iskati zaščito pred partizanskim terorjem pri svojem okupatorju, pove dovolj o tem, koliko je bil slovenski narod “osvoboditeljem” vreden. To je bil največji in najbolj perfiden zločin nad svojim ljudstvom in najbolj podla poteza revolucionarjev, da so si na takšen način olajšali pot na komunistični prestol. Ta prestol so morali zapustiti leta 1990, ko je komunizem segnil ob živem telesu. Skromne, skoraj plahe, predvsem pa politično neizkušene demokratične sile so naredile pošten poskus prenove naše družbe, ki je bila moralno in gospodarsko uničena. Ali, komunistični salafisti so se kot mrhovinarji še naprej hranili ob mrtvem telesu komunizma in začuda preživeli.

Združenje NOB in radikalni islamisti rekrutirajo najmlajše
Najvidnejši znak njihovega preživetja je ZZB NOB. Zamislimo si, v Nemčiji z 80 milijoni prebivalstva predstavlja 5 tisoč salafistov očitno nevarnost, da jih stalno spremlja služba državne varnosti. Pri nas imamo v ZZB NOB okoli 50 tisoč ljudi, katerih poglavitna naloga je širiti laži o NOB, zanikati komunistično revolucijo, relativirati komunistične zločine, zavirati resnično zgodovinsko raziskovanje in skrunjenje časti tisočem Slovenkam ter Slovencem. Vse to še ni dovolj. ZZB si drzne celo z lažnimi pretvezami vabiti v svoje vrste neobremenjeno mladino in želi razdor med narodom tako ohraniti pri življenju. Vse to z denarjem davkoplačevalcev in s pretvezo, da so družbi koristno društvo. Ugotavljam, da so krajevne organizacije ZZB neke vrste salafistične mošeje, kjer se pridiga sovraštvo do razrednega sovražnika.

Ob prebiranju različnih občil ZZB sem celo zasledil, da naj bi imela največ zaslug za osamosvojitev Slovenije osvobodilna vojna Jugoslavije med leti 1941 in 1945 ter da je ustava Slovenije pravzaprav ista, kot smo jo imeli do leta 1990, le nekaj majhnih popravkov je bilo potrebnih.
Če bi salafisti kdaj zavladali Evropi, bi jim bila literatura ZZB NOB zagotovo v veliko pomoč pri predstavitvi njihove zgodovine.

Franci Kindlhofer

 • primsek

  Če smo že pri rekrutiranju najmlajših, kar naj bi bilo skupnega islamistom in komunistom; ni lepšega kot videti iznoriškega princa, kako mu na strankarskih konvencijah igrajo najmlajši. Še malo, pa bo Eva Riefenstahl Irgl poskrbela za posnetke, kako mu nosijo štafeto in rožice, on pa v Titovem starodobniku iz Bistre. Lepo je videti tudi molečo družina na Brezjah, kadar je njena glava vidni član SDS

  • sprehajalec

   Razlika je seveda, ali ti najmllajši prinese šopek cvetja in poljubček, ali pa bombo. Rekruatacijo otrok v vojaške namene so delali le komunisti, danes pa salafisti.

   • primsek

    Vemo pa, kdo je otroke najbolj zlorabljal v propagandne namene. In kako ga je potem Tito v tem rad oponašal. In kdo je danes oponašalec, poglejte zadnjo konvencijo SDS in njihov petošolski kulturni program

    • sprehajalec

     Uf, zgodovina tega je dolga, že stoletja otroci pozdravljajo državnike. Za vojaške in paravojaške namene pa so se začeli uporabljati v prejšnjem stoletju z pionirskimi in hajot organizacijami, pa fašistični podmladek.

     Vsak totalitarni sistem jih vključi v uporabo. Bojim se da besedne zveze kot – Ve se, pa Vemo kdo – ciljajo samo na enega, to je “delavca” socialista in levičarja Adolfa. Vendar mislim, da so bili intenzivno v uporabi že pri izgradnji komunizma pri Leninu. Z kratkimi besedami torej, Totalitarni sistemi jih vključijo v svoje mladinske in otroške sheme.

     Da se pa lik in delo Ivana Janeza poskuša primerjati z strankami iz preteklosti (verjamem v dober namen teh ki to počnejo), mi je pa tudi znano.

     http://static.infowars.com/2013/01/i/general/stalinchildren.jpg

     • primsek

      Ne vem, zakaj bi moral imeti ob tako tendencioznem in maloumno zavajajočem naslovu kdo dobre namene. Moj namen ni širjenje ljubezni, saj nisem papež, temveč opozoriti na nespodobno natolcevanje o podobnosti med islamom in komuzmom s strani ljudi, ki zlorabljajo otroke za svoj imidž na strankarskih konvencijah. Opozoriti, da ob islamu laično državo uničujejo klerikalci, uniformirani in civili, in da je SDS edina stranka, v kateri je komunistični karierist na čelu. In da je metanje vsega v isti koš miselna pomanjkljivost. Ki včasih izhaja iz nizke izobrazbe. O levem fašizmu bi govoril lahko samo nekdo, ki je ortokomunist in ne prizna revizionizma, torej spremembe brez revolucije. Z levimi fašisti bi tako zmerjal nekdo, ki ne mara socialdemokratov in njihovega parlamentarizma. Ergo, ortokomunajzar. Kot bi lahko izenačeval islam in komunizem samo nekdo, ki je obrezan komunist ali pa zgleda kot obrezan ud

  • soc

   Odgovorni (če že ne plačujete moderatorja), ali lahko odstranite tole usrano rdečo rit, ki ji je nekako uspelo priti na forum brez hiperpovezave? Ali pa je to kar vaš podtaknjenec, da vzbuja pri bralcih zaželena čustva?

   • šmentanamuha

    Js pa mislim, da je bolje, da veš, kako razmišlja tvoj nasprotnik, sicer živiš v utvari, da takih ni. Treba mu je napisati par prijaznih besed, ker se revež zaciklal. nekje v osemdesetih. On samo ne razume, da gremo proti 2020.

   • primsek

    A hiperpovezava je glede navadne nekaj takega kot hipermarket proti navadnemu marketu?

  • Borut Stari

   Pezde komunajzarsko..Sikter!

  • MEFISTO

   Znova nov nick moža tisočerih nickov, enojajčnega dvojčka janeza cepca in ostalih intelektualcev iz istega gnezda.

  • šmentanamuha

   Dobro jutro, primsek, ura je 9 zjutraj leta 2017. Malo se sprehodi po svežem zraku, da si zbistriš glavo, ker se je v njej nabralo že preveč smeti.

  • slosin

   ….ma to ni nič v primerjavi s tem, kar ste delali oboževalci kumrovškega Enonogega..

 • MEFISTO

  Imajo veliko skupnega.

  Obiska partizanov, podobno kot obiska ekstremnih islamistov ni niihče preživel.

 • Borut Stari

  Ko bom to ali podobno kolumno zagledal v Delu, glasilu SZDL, bom verjel, da imamo v Sloveniji demokracijo.Do takrat je slovenska demokracija le spaček.

  • Franc Šink

   Jaz pa ko bodo dovolili Romom odpeljati te bronaste kipe iz okolice Parlamenta, neznano kam!

   • Borut Stari

    Ne samo te iz okolice tudi tistih 90 tam notri.

 • Ruggedplant

  Odlično. Vzporednic je res ogromno, tudi na tem portalu smo o njih že precej napisali, a je prav, da se o tem tudi “uradno” kaj napiše. Morda pa bodo slovenclji, ki v svojih privzgojenih svetovnih nazorih eno teroristilno skupino nadvse čislajo, drugo pa sovražijo, spoznali da so razlike v samem delovanju zgolj kozmetične – obe pa sta pripravljeni za vzpostavitev svoje totalne oblasti iti preko trupel.

 • Bastian

  Moramo pa priznati da so se salafisti zelo veliko naučili od naših borčkov.Predvsem metode mučenja,pohabljanja,izživljanja nad žrtvami je identično.Edino Milke Planinc pa nimajo.

  • slosin

   Si me prehitel…isto sem imel v mislih…

   • primsek

    Me ne čudi. Zaradi vizualne podobnosti. Milka mora počivati globoko pod vašim srcem, vidim.

 • althar

  Odličen komentar. Da je bilo delovanje Brozovih banditov po vseh kriterijih terorizem, je jasno že leta. O tem je treba pisati, širiti resnico in ljudem končno (čeprav žal prepozno) odpreti oči.

  • primsek

   Zver se tako trudi s slabo razumljenimi pojmi o komunističnem genocidu, da se mu vsi v Bruslju že smejijo. On se smeji nazaj, samo to je bolj nesproščen krč kot grimasa zadovoljstva

   • althar

    Dobro, ti bom odgovoril, preden te vržem na ignore. Zgleda, da rdeči bandi res že močno primanjkuje denarja, da se mora zadovoljiti s tako nedomiselnimi in nesposobnimi plačanimi provokatorčki, kot si ti. Bjž zdej na blok.

    • primsek

     Graz? Philadelphia? Tja nas je neslavno pošiljal Borisav Jović.Neslavno zanj. Verjamem, da bi vam bilo lepše, če bi vsi mislili enako. Čeprav je to pogubno za mišljenje in za različnost, ki lahko v dialogu rodi napredek. Za to pa si boste morali omisliti kakšno noriško kraljestvo, v katerega rokave se boste umaknili pred realnostjo

 • Olga

  Oboji v boju za oblast puščajo za sabo razdejanje in smrt! Ukiniti PRIVILIGIRANE pokojnine in milijonske podpore zločincem v ZZB!

 • wowoo

  Pa vam se je dokončn odpelal … Bolj norih člankov kot so na Nova 24TV še v Butalah niso sproduciral ;)

  • Aron

   Nisem vedel, da so bili partizani ortodoksni muslimani :)))

 • garfi

  isti isti isti…

 • jankoslav

  Partizanski boj oz. NOB predstavlja navdih za Hamas. Način vojskovanja, kot sta si ga je zamislil Kidrič in Pijade (brezobzirno pobijanje civilnega prebivalstvo, itd.) je še vedno aktualno v taktiki ISIS.

  • primsek

   Pri Janši na predvojaški vzgoji na Šubičevi gimnaziji, kjer je poučeval marksistično doktrino o oboroženem ljudstvu in bil bolj titoističen od Tita, bi padel na izpitu. Hamas seveda nima gozdov in gre za tisto taktiko borbe v naseljenem mestu, ki je bila vzhodnonemški učbenik za urbano gverilo. Še danes na ceni. Partizanjenje je nekaj drugega, preberi si iznoriško vojaško doktrino

   • jankoslav

    Sicer ne vem, kaj ima Janša pri tem, da ga omenjaš, ampak tvoja obsedenost z njim meji na resni leftardizem.

    Te pa moram razočarati. Hodil sem na to šolo (v tretjem letniku so nas premestili na poljansko gimnazijo) in tudi Janša me je učil. Res me tega ni učil, toda to, kar sta pisala Pijade, Kardelj in Kidrič, izvajal pa VOS v Ljubljani (nima gozdov) je navdih za druge takšne teroristične organizacije.

 • Novakec1

  Sam še to manka da so đihadisti potomci partizanov, orng ste bolani u glavo.

  • jankoslav

   Niso potomci, imajo pa podobne metode, kot jih je imel npr. VOS. Preberi kaj o tem pravijo dokumenti, lahko začneš s pismom Kidriča septembra 1941, za začetek.

 • Caetano

  Totalitarnost je skupni imenovalec islamizma, boljševizma in nacizma.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!