Recimo že bobu bob: Bomo v parlamentu le dočakali soočenje vseh udeleženih za pranje denarja v NLB? #IranNLBgate

Ameriški dolar (100 dolarjev) in iranski denar (50 000 rials). Foto: iStock

Kdo bo odgovarjal za pranje milijarde dolarjev prepovedanega iranskega denarja v državni Novi Ljubljanski banki (NLB)? Vprašanje, na katerega tudi po več tednih po razkritju afere mednarodnih razsežnosti še vedno nimamo odgovora. Zaenkrat smo davkoplačevalci od aktualne oblasti dobili le sprenevedanje, prelaganje odgovornosti ali molk.  V poslanski skupini največje opozicijske stranke – SDS zato predlagajo, da se v državnem zboru opravi javna predstavitev mnenj, na katero naj se povabi tako zdajšnje odgovorne osebe in funkcionarje kot tudi odgovorne osebe in funkcionarje v času pranja denarja in financiranja terorizma v NLB. Skrajni čas je, da Slovenke in Slovenci dobimo odgovor, kdo nam krade, laže in izčrpava državo.

Poslanska skupina SDS predlaga, da se v državnem zboru opravi javna predstavitev mnenj o problematiki domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma v NLB in ob tem opozarja, “da vse do danes zaradi domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma v NLB ni bil še nihče preganjan ali ovaden, zadevo se je skušalo celo prikriti, čeprav so bili o njej obveščeni takratni vodilni v upravi banke in njenem nadzornem svetu, politični vrh ter vodilni organi nadzora in pregona”.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (foto: SDS).

Spomnimo. Preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji pod vodstvom dr. Anžeta Logarja je pri svojem delu odkrila primer domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma v Novi Ljubljanski banki, v katero je bil vpleten državljan Islamske republike Iran. Pri tem so šle transakcije na nekaj več kot 9.000 naslovov, poleg tega so bile te transakcije še oproščene plačila provizije za prilive na račune.

V SDS terjajo odgovornost
“V okviru javne predstavitve mnenj želimo v poslanski skupini SDS pridobiti mnenja, stališča in odgovore glede ocene učinkovitosti obstoječe ureditve in sistema odkrivanja in preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma; oceno učinkovitosti obstoječe ureditve sodelovanja in usklajevanja notranjih služb zavezancev po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma pri izvajanju politike in aktivnosti boja proti pranju denarja in financiranju terorizma ter obveščanja pristojnih organov, kot na primer v primeru, ko imajo notranje službe različno mnenje ali gre za sum pranja denarja in financiranja terorizma; oceno učinkovitosti delovanja in odgovornosti nadzornih institucij, ki nadzirajo zavezance po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma; oceno učinkovitosti in sistema delovanja pristojnih organov, ko kljub opozorilom tujih organov in institucij o sumu pranja denarja in financiranja terorizma nihče od pristojnih organov ne ukrepa; mnenje o individualni odgovornosti odgovornih oseb in funkcionarjev v upravi in nadzornem svetu NLB, v Banki Slovenije, na Komisiji za preprečevanje korupcije, na Uradu za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma, v Slovensko obveščevalno-varnostni agenciji, na Vrhovnemu državnemu tožilstvu, na Policiji in v Vladi RS zaradi vpletenosti in opustitve dolžnega ravnanja v primeru suma pranja denarja in financiranja terorizma v NLB; mnenje glede konkretnega primera suma pranja denarja in financiranja terorizma v NLB s strani državljanov Islamske republike Iran, predvsem z vidika odgovornosti, da je do tega sploh prišlo, in posledic, ki jih bo imel ta primer na ugled Republike Slovenije, zaupanje v delovanje organov nadzora in pregona stabilnost in ugled slovenskega finančnega sistema in ustanov ter samo NLB,” so jasno zapisali v največji opozicijski stranki SDS.

(Foto: iStock)

 Kdo vse bi/bo moral za “zaslišanje” v Državni zbor RS?
V Slovenski demokratski stranki predlagajo, da se na javno predstavitev mnenj poleg poslank in poslancev državnega zbora povabi, tako sedanje odgovorne osebe oz. funkcionarje kot tudi odgovorne osebe in funkcionarje, ki so svoje delo opravljali v letih 2009 in 2010, in sicer predstavnike takratne Vlade RS oziroma ministrstva za pravosodje, ministrstva za notranje zadeve, ministrstva za finance, Policije, Vrhovnega državnega tožilstva, Slovensko obveščevalno-varnostne agencije, Urada za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma, Banke Slovenije, Komisije za preprečevanje korupcije ter člane uprave in nadzornega sveta NLB. 

Poleg tega predlagajo, da se na javno predstavitev povabi tudi predstavnike Evropske komisije, Evropske centralne banke, Interpola, združenja Egmont Group (mednarodno združenje sorodnih organov FIU, ki se ukvarjajo s preprečevanjem in odkrivanjem pranja denarja), Združenja bank Slovenije in Računskega sodišča. Nadalje naj se povabi še nosilce predmetov, ki se ukvarjajo s problematiko pranja denarja in financiranja terorizma na Fakulteti za varnostne vede, Pravni fakulteti in Ekonomski fakulteti oziroma predstavnike strokovne javnosti ter predstavnike zainteresirane javnosti, ki želijo o tej pomembni temi izraziti svoje mnenje. 

J. F.

 • janez zorman

  Če bi se vsi predstavniki, zgoraj naštetih institucij dobili na mitingu, bi imeli pravi udbopartijski kongres.

 • dež

  Vsi našteti bi se morali srečati pred preiskovalnim sodnikom. Ki bi moral za vse po vrsti, vključno s Pahorjem, odrediti pripor. Sem prepričan, da bi se potem marsikomu vrnil spomin.

 • PikaPolonica

  G. Cerar kdo bo odgovarjal za pranje denarja in financiranje terorizma?
  Ne morem verjet, da lahko kot človek to ignoriraš in še vedno opravljaš najbolj častno funkcijo v državi.
  Mislim, da je celotni državni aparat zelo umazan, ščitijo se med seboj. Da bi dali lopove v zapor bi potrebovali vsaj 3 take velikosti kot je Dob. Tako mora biti umazana naša Slovenija.

  Logar, vi ste pa dokazal, da se trudite, čestitke.

 • dr Janez Sveti

  Hočem provizijo. Banka je tudi moja.
  DR Janez Sveti državljan

  • dež

   I tata bi, sine.

  • indijanka

   Pssst. Če te slišjo, bo provizije s tega ali pa še kakšnega posla namenjena nakupu banke. Saj veš, eden ni nobeden in tole se vsem zdi tko običajno, da ne verjamem, da je bil posel s tem irancem edini te vrste. Če kupjo banko oz. delnice, operejo še zasluženo provizijo in ti boš ostal brez moja, moja NLB.

 • Jurij Musar

  Kdo bo odgovarjal za pranje denarja? Nihče seveda, saj cel kapitalistični svet to počne. Zato pa obstajajo davčne oaze, mar ne.

  • Olga

   Krade?! Legalno le v Koreji, Venezueli, Kubi in Sloveniji! V civiliziranem svetu z delujočim sodstvom, so takšni tatovi zaprti! Malo razmislite o svojem moralnem kompasu!
   Zaradi tatvin levakov, očitno vam ljubih, so nikakoršne plače, penzije, dragi vrtci, domovi za starejše, imamo uničene ceste, železnice…. Ni delovnih mest, mladi odhajajo… Ampak to ni vas problem, ker ste očitno pri koritu, ali vam pa vsaj kakšna drobtinami pade!

   • Jurij Musar

    Tvoje razmišljanje je na nivoju prvošolčka. Kdo pa je uspostavil davčne oaze? Morda Koreja, Venezuela, Kuba in Slovenija? Noben tat, kriminalec, goljuf, povzpetnež, grabežljivec mi ni ljub, vedeti pa moraš, da vsi ti ljudje politiko le izkoriščajo za svoje koristi, tako levi, kot desni. Si pa naivna do skrajnosti, če misliš, da desničarji ne kradete. Verjetno si tudi prepričana, da so vsi župniki, muftiji in ostali pastirji, poštenjaki. Za denar se gre in nič drugega na tem svetu.

    • Tvoj komentar je neverodostojen, ker ne navajaš kolikšen del so pokradle desničarske barabe in kolikšen del levičarske barabe.

     Takšno VSEGLIHARSTVO je značilno za ŠPEKULANTE in MANIPULANTE tvoje sorte!

     • Jurij Musar

      Sem sicer ateist, pa kljub temu pošten, saj nisem ne špekulant, ne manipulant, kar ti lahko potrdi moja bližnja okolica. Kradejo pa vsi, ne glede na politično opredelitev, ki imajo to možnost. Največji kradljivci so vse svetovne cerkvene ustanove, ki legalno kradejo denar, predvsem siromakom, ki mislijo, da si tako kupujejo vozovnico za nebesa. Si že kdaj slišala, da bi se kakšen ateist ali levičar razstrelil zato, da bo šel v nebesa? Največje zlo na planetu so prav verske organizacije, ki zastrupljajo človeštvo.

     • tohuvabohu

      Seveda si manipulant. Pomešal si verstva in politično usmeritev, zato da si lahko napadel cerkev, ki jo očitno sovražiš iz dna duše.

     • Jurij Musar

      Nikogar na tem svetu ne sovražim. Vsa verstva so pač konzervativne ustanove in tako tudi desničarsko usmerjene. Kot ateist se pač na miroljuben način borim proti teizmu.

     • tohuvabohu

      In zakaj za božjo voljo to mešaš z desno politično usmeritvijo? It’s the economy, stupid.

     • Jurij Musar

      Še malo, pa boš trdil, da so župniki levičarji.

     • tohuvabohu

      Seveda so tudi. Pol-pol. Za Františka nekateri celo pravijo, da je komunist. Cerkev je že daleč pred Marxom imela izdelan socialni nauk. Če ga je Marx sploh imel, njemu so bolj prekucije hodile po glavi.

     • Jurij Musar

      Torej sta Frančišek in Kučan kolega. Bravo.

     • tohuvabohu

      To si pa ti reku, hehehe.

     • Franci Kindlhofer

      Zgleda, da so te verske organizacije zelo neučinkovite, da kim ni uspelo v več tisočletjih zastrupiti človeštvo.

     • Jurij Musar

      Saj so ga zastrupile, vendar je očitno, da se človeštvo počasi osvobaja njihovega primeža. Nekaj, kar zastruplja ljudi že tisočletja, se ne da odpraviti v par sto letih, ampak število ateistov nezadržno raste. Vero prepovedati bi bil velik nesmisel, saj vsaka prepoved deluje kontra produktivno. Ljudje morajo počasi sami spoznati, da z njimi manipulirajo.

  • tohuvabohu

   Namen davčnih oaz je čisto nekaj drugega, a ne, finančni strokovnjak?

   • Jurij Musar

    Bemtiš, tole me pa res zanima, kakšna je tvoja razlaga davčnih oaz. Po tvojem so jih kapitalisti ustanovili za lajšanje življenja lačnim in žejnim.

    • tohuvabohu

     Davčnih oaz niso ustanovili “kapitalisti”. Davčne oaze so DRŽAVE, ki imajo uzakonjeno nizko obdavčitev. Na ta način pritegnejo poslovne subjekte, da se registrirajo pri njih in tam plačujejo davke na dobiček. Gre za davčni dumping. To je vsa znanost. To načeloma nima zveze z mafijskimi posli ali z mamili in podobno. To tudi niso banke, kjer bi kdo nalagal nakradeno ali skrito premoženje, za to je bolj primerna Švica, ki pa ni davčna oaza. Še kaj?

     • Jurij Musar

      London je velika davčna oaza, pa Lichtenstain, Monaco, razni otoki, ki so pod okriljem velikih držav, da o Švici ne govorimo, saj tja skrivajo denar vsi, začenši z nacisti itd. Davčne oaze imajo dolgo brado in so izum kapitalizma. Zakaj pa se Slovenija bori za to, da dobi denar nakraden denar, ki je shranjen v teh oazah. Tam se pere denar tudi od kriminala, zlasti trgovine z mamili in ljudmi. Ni to tako preprosto, kot misliš ti. Praviš, da jih niso ustanovili kapitalisti, so jih morda socialisti. Res si naivna ovca.

     • tohuvabohu

      Nakladaš, da se kar kadi. London ni država, tam veljajo britanski davčni zakoni. Seveda, ker ti ni jasna definicija, med davčna nebesa tlačiš vse, kar diši po “kapitalizmu”. V davčnih oazah ni nič denarja, tam so samo poštni nabiralniki. Zato od tam ni mogoče nič dobiti nazaj. Vprašaj Jankovića & Sons, kaj imajo na Cipru. Denar bodisi kroži, bodisi je skrit v VARNIH državah, kot je Švica (na Karibih ni nobene varne države).

 • VERZIFIKATOR

  Simon Gregorčič, V delavnico sem tvojo zrl …

  Miško Nakazilšek

  V PRALNICO SEM TVOJO ZRL

  V pralnico sem tvojo zrl,
  rekel pesnik bi goriški,
  Racman Jaku, Miki Miški
  vrata malček si odprl.

  Malček tudi drugim likom
  pravljičnim, neobstoječim,
  s tem le lumpom si največjim
  malček pač pomagal s trikom.

  Pralnica je delovala
  s polno paro vsakodnevno,
  personal tvoj v njej pohlevno
  gledal zgolj, kako je prala.

  Fine perzijske preproge
  šle iz nje so k Miki Miški,
  pralni se delili viški
  in odpirale se vloge.

  Teheranske v njej tkanine
  prali tvoji so lakaji,
  zraven stali policaji,
  da vsa žehta v redu mine.

  Policaji tiste vrste,
  ki skrbijo za čistočo,
  tipali so žehto vročo,
  sami si opekli prste.

  Treba je bilo le malo
  za oprano tu plačati
  in perilo ven poslati,
  vse je teklo kot za šalo.

  V pralnico sem tvojo zrl
  in pri tem se vprašal malček,
  kdaj te končno, zlobni palček,
  skupaj z njo bo kdo zaprl.

  • Olga

   ++++++++++

 • Olga

  Edina možnost so volitve in izvolitev desne vlade, ki ji bo mar za Slovenijo! S Državo vodi mafija in je treba opraviti temeljiti lustravijo, postaviti kriminalce pred sodišča in v zapor!

 • Franjo Trojner

  Levica sama sebe ja ne bo žrla, zato je razkrivanje afer pranja denarja in ugotavljanje krivde povzročiteljev bančne luknje pri nas misija nemogoče. Vsa čast in hvala g.Logarju in njegovi komisiji kateri je naloženo vso breme, da kaj odkrije, a če represivni državni organi in sodstvo ne ukrepa tudi rezultatov, ki bi počistili z bančnim kriminalom pri nas ne more biti.

 • resnicaboli

  Kaj v parlamentu na Dobu je njihov plac.

 • tasilo

  Recimo že bobou bob: rovtarji ne razumete slovenskih predlogov.
  (X) … soočenje vseh udeleženih ZA pranje denarja v NLB?

  Kako je lahko po logiki slovenskega jezika kdo ‘udeležen ZA kaj’? — Ne more biti. Lahko je udeleženec česa, vendar bi bilo nesmiselno govoriti o “udeležencih pranja denarja”. Udeležen je torej lahko V čem ali PRI čem.

  (>) … soočenje vseh udeleženih PRI pranju denarja v NLB?

  LP, Hanibal Lector

 • tasilo

  (X) Kdo bo odgovarjal za pranje milijarde dolarjev PREPOVEDANEGA iranskega DENARJA v državni Novi Ljubljanski banki.

  Le kje najdete te pisune, ki jim je logika, semantika in sintaksa španske vas??
  Ni (bil) “prepovedan” denar. Prepovedno je pranje.

  (X) Kdo bo odgovarjal za PREPOVEDANO pranje milijarde dolarjev iranskega DENARJA v državni Novi Ljubljanski banki.

  LP, Hanibal Lector

  • tohuvabohu

   Kaj je bolj prav:
   a) na drugem merjenju vmesnega časa
   ali
   b) na merjenju drugega vmesnega časa?
   Varianto a) neverjetno pogosto slišimo na TV iz ust športnih poročevalcev.
   Naj omenim še, da gre tu za odvečno frazarjenje. Čisto lepo in razumljivo je reči “na drugem vmesnem času”. To se mi zdi bolj kritično kot omenjeni spodrsljaj novinarja.
   Btw, ali si prepričan, da je gornja formulacija napačna? Namreč, banke so imele prepoved vsakršnega poslovanja z iranskimi bankami. Pranje denarja je drugo vprašanje (“prepovedano pranje” je itak tavtologija, ker je pranje denarja prepovedano, kot vemo).

  • barbara rov

   No no, provokatorček, lepo se malo fmiri in nekaj pisati neumnosti in se spodaj podpisovati kot lektor, ker to ti nisi. Najprej popravi svoja (X) ampak to v naslednjem postu, potem pa pojasni, kje si slišal za logični izraz prepovedano pranje? Ja kje je pa dovoljeno pranje? Prepovedano pranje se prav butasto sliši in je tudi butasto zapisano! Kje si pa ti slišal v svoji ”lektorski karieri” za prepovedani umor, prepovedano krajo itd? Prepovedani iranski denar je pa prav zapisano in pomeni, da takrat nis(m)o smeli operirati z Iranskim denarjem.

   • tasilo

    Najprej hvala za popravek, se zatipkam, vendar priznam tudi kapitalno, življensko nevarno napako, če ti bo kaj lažje pri duši, ker si me zasačil pri lapsusu calami. Torej, popravek:

    (>) Kdo bo odgovarjal za PREPOVEDANO pranje milijarde dolarjev iranskega DENARJA v državni Novi Ljubljanski banki.

    Naprej pa takole, ti pametovalež: s temi ‘ukrasnimi pridevki’ tipa ‘prepovedano’ itak na veliko in na široko opletajo tvoji/vaši priljubljeni pisuni. Če mene vprašaš, tega — in še marsičesa — ne bi počeli, ampak kaj češ, zatrti pesniki so, kaj bi jim zameril. Če pa že kdo lomasti s tebi “povsem samoumevno” sintagmo “prepovedan iranski denar”, mora pa najprej pojasniki sinatagmo, kaj pomeni prepovedan(?) ali dovoljen(?) denar, kajti le-ta tudi ni kar splošno znana drugim, razen vsevedom tvojega kova, mašalah.

    Tvoje pametovanje pa ne zdrži zaradi še ene stvari. Naslov govori o odgovornosti. Odgovornost lahko zadeva prepovedano pranje, ne pa prepovedanega denarja; odgovornost lahko zadeva dejanje, ne pa predmeta. Bolj nazorno ti ne morem razložiti. Če imaš toliko širine, s kakršno se hvališ in jo drugim odrekaš, boš svoje besede vzel nazaj.
    Tale moj komentar pa po potrebi po večkrat preberi in se potrudi doumeti ga; saj najbrž ni tako težak.

    • barbara rov

     Veš kaj, tebi ne verjamem, da si lektor. Sploh pa, boš ti to dokazal s kakšnim potrdilom, prej ti ne verjamem da si lektor. Moja logika je ta, da si ti samo provokatorček, človek, ki uživa v žaljenju in zmerjanju drugih. Ker tebe to blazno navdušuje in veseli, to počneš ne samo pod enim nickom, ampak pod najmanj stotimi nicki, od Fogla, krtače slovenca, dark lorda, tasilo, Musar, Jovo, itd. Ker pa 100 nickov ne sme imeti ene osebnosti (karakterja), si skušal vsakemu nicku dodati svojo osebnost. Tako imaš leve in desne nicke, z različnimi narečji in jeziki (Adolf hitler). Kakorkoli, ti si sprva tisti ki žali, da pa tvoje žaljenje in zmerjanje ni direktno, je vselej malo ”upravičljivo” s pametovanjem. Tako si ustvaril nick ”Tasilo”, ki je kao ”lektor, ki ”najde” slovnične napake potem pa začne žalit s pisuni in rovtarji. Tunnek je pa sploh žaljiv. Pa da se vrnem na tvoje pranje denarja. Tebi sem našel že kar nekaj napak na področju slovenskega jezika, pa nisem lektor. In jasno je, da če ti najdem napako (kot sedaj) je tebi težko priznati zmoto, ker to nakazuje, da ti nisi lektor, kar ti trdiš da si. Pa nisi. Glede nedovoljenega pranja denarja pa sem hotel povedati in tudi tohuvabohu, da je pridevnik nedovoljeno odveč, ker vsi vemo da je pranje denarja prepovedano. Primera npr: Zasačili so ga pri prepovedanemu nabiranju borovnic v Novem mestu pomeni, da gre za izredno prepoved npr zaradi izlitja nevarnih snovi pred kratkim, tvoj popravek prepovedano pranje denarja je pa nepravilen popravek ker ne poznamo dovoljenega pranja denarja in je tako vsakdanji primer da je tvoj popravek res kričeča napaka. Ker vsi vemo za določene primere kaj je prepovedano in kaj ni, se tam prepovedano ne uporablja, pri npr: umorih, krajah, posilstvih. To je tisto kar sva ti že dva povedala, ti pa še kar vztrajaš pri nepravilnem popravku. V svojem življenju nisem v cajtengu zasledil izraz npr. prepovedan umor, prepovedan oboroženi rop itd!

     • tasilo

      Glej … ne domišljaj si, da bi se moral jaz pred teboj, ali komerkoli, zagovarjati. Svoje “logične” nebuloze lahko na trdo zrolaš in si jih rektalno apliciraš, če ti pomenijo tako naslado. Imaš pač svoje fantazmagorije in jaz ne bom niti s prstom mignil, da bi ti jih pozdravil ali odpravil; s tem se boš moral spopadati in živeti sam.

      Naprej se pa ponavljaš z istim argumentom, na moje pa nisi odgovoril. Ko boš doumel moj prejšnji komentar — očitno je zate le pretrd oreh — boš videl, da “mi nisi našel napake” (jebala te čifurska sintaksa; po slovensko se reče “pri tebi sem našel napako”, ne nanašel sem ti napako. Napake nisem niti iskal niti izgubil …). Res, preberi ga besedo za besedo, stavek za stavkom. Poglobi se. Vse, kar je povedati, je povedano tam, le povezati moraš stvari. Jaz ti pa pač ne bom vsake kazal s prstom.

      *Heh … V svojem življenju nisem v cajtengu zasledil izraza prepovedan denar. Pač, edino na Novi24. — Malo ti bom pa vseeno pripognil vejo, da ti ne bo možgan pregorel: pereš lahko umazan denar.
      **Prej si se zgoraj nekaj hvalil z logiko, pa nam povej: ali po tvoji logiki pomeni, da opran “prepovedan” denar potem pomeni “dovoljenega”?? Eh, ne trudi se, vprašal sem zgolj retorično in bolj za hec.

     • barbara rov

      Odgovori, po resnici!!!!!!! Ali si ti lektor ali ti nisi lektor??? Ker če ti si lektor, moraš imeti kakšno potrdilo, ki ga boš z veseljem pokazal in mi dokazal, da moja trditev, da ti nisi lektor, ne drži!!!

     • tohuvabohu

      Morda je lectar, hehehe.

    • tohuvabohu

     Ali si ti pametnjakovič že slišal za preneseni pomen ali po slovensko za metafore? “Prepovedani denar” vsak za silo normalen človek razume kot denar, ki ne bi smel biti sprejet. Torej gre za dejanje sprejemanja prepovedanega denarja. Odgovornost za to pa nosijo bančni uslužbenci, posredno pa tisti organi, ki so mižali na obe očesi. To je podobno kot pri prepovedanih drogah. Tudi tu gre za DEJANJE. Prepovedano jih je kupovati in prodajati. Jasno?

 • PG

  Smešno, ti ljudje ne spadajo v parlament, ti ljudje sodijo v keho. Najboljše, da se zdaj lopovi v parlamentu dogovarjajo, da bo parlament prevzel še funkcijo kriminalistov in sodnikov. Ukinimo ves državni represivni aparat vključno s Centri za socialno delo in FDV, pa naj bodo parlamentarci deklica za vse.

 • Osti jarej
 • Demonkrat

  Kje so spontani protestniki?

  • montyamp

   Soros še ni nakazal .
   Za kućanovo pranje tudi ne bo .

 • Adolf Hitler
 • Franc Šink

  Žal mi je, ali te “predstave” v DZ ne bomo dočakali.

 • tarantela

  Ti ljudje, ki so ( menda, se mi zdi, da bo treba še dokazati) povzročili to packarijo, danes niso v parlamentu.
  Vsaj večina ne, ti ki so, pa itak niso imeli kakšnega vpogleda v bankirske posle. Še Anže Logar je bil težko in dolgotrajno bitko, da je prišel do dokumentov. Pri nas so bankirji posebna kasta, zaščiteni kot medved.

 • Megatron Arrows

  A ni sam predsednik komisije za pranje denarja dejal, da so bile to takrat LEGALNE transakcije, torej je sanj o enormnih provizijah hitro konec, če je bilo to legalno?

 • Osti jarej

  Poišči pot si svojo končno sam,
  Slovenec moj, in ne pozabi:
  sovrag ti pravi je le “brat Slovan”,
  ki vselej lopnil prvi bo po tvoji glavi!

  (Leopold Verbovšek, 1985)

  • tohuvabohu

   Poezija je krik divjine, dojenčkov jok, šumenje reke, nevihtin bes, vsaj to bi rada bila v svojem približevanju začetku sveta.
   (Valentin Cundrič)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!